Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

Att hemma-hos är det bästa sättet att få full insyn i systemet hos värden råder det väl ingen tvekan om och sedan musiktips, gott kaffe med tillhörande dopp är ju inte heller fel.

Nu blir det någon eller några till hemma-hos framöver i närområdet vilket ska roligt. Det som ofta slår mig är att jag ”alltid" tycker att det låter bra oavsett system. Tror att jag ”aldrig" vid sådana tillfällen tar på mig de stora analytiska öronen utan låter musiken flöda fritt och får då en en generell uppfattning om hur det låter. Visst är det så att allt inte är för mina öron men att det låter bra ändå. Har t o m varit så att en justering av högtalarplaceringen gjort att både jag och värden tyckt att det blev klart bättre, det har jag varit med om själv hemmavid. Om jag nu ska recensera mitt system i stugan så är det riktigt bra men vet att det skulle bli en än bättre presentation om jag flyttade ner systemet till den stora delen av rummet, men det får jag inte och det med rätta, kanske? Det är trots allt byggt som ett sällskapsrum med tanke på utsikt etc.

 

Nu har jag suttit och lyssnat sedan tidig morgon och måste nu ta tag i lite andra ”måsten”. Grabbarna har passat på att stöka till det i garaget medans jag har varit bortrest, ska rättas till så jag får det som jag vill ha det, igen!!! Ser oxå att dammvippan måste användas samt lite annat småpyssel som kommit efter.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Ytterligare en hemma-hos gjord och det var hos @calm. Nu har jag kanske haft förmånen att ha suttit där massor av ggr och alltid tyckt att det låtit förbaskat bra, väl inlyssnad i rummet. Har oxå fått följa med på den ”nya” resan lite vid sidan om vilket har varit en resa även det! Men igår blev det av och åkte därifrån efter ett antal timmar med ett stort leende på läpparna för egen del och även för @calm’s skull, vilket fint system och ljud, riktigt bra jobbat:sunglasses:

Så kul att få höra om hela resan och varför det det blev som det blev och det efter idogt arbete med testande och åter testande tills målet är uppnått, hur kul som helst!

 

Spelade nu på morgonen några spår från de medhavda skivorna här hemma och inser att vi nog har ett liknande liknande ljud på många sätt men kanske fia klangmässigt vilket verkar vara en parametrar som är viktig om inte den viktigaste? Hemma-hos är bäst!

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Ja kanske det? Ett jäkla jobb för att frigöra en metallspole var det iaf, puh! Hade ett band sedan tidigare som inte gick att använda men spolen var det inget fel på så den fick ta plats som tomspole.

 

Först in i bilen hemma vilket var jobbigt som attan bara det, inga lättviktsgrejer desäringa tingen, men det var bara att hugga i. En färd till stugan och skiten skulle in oxå, men ensam är stark och nu står den där mitt i synfältet.

 

Nu spelar Beethoven’s 7:a och det låter oxå🙂 Har bara tagit med några klassiska inspelningar då jag är ensam ett par dagar, hon gillar inte klassiskt och jag får kräma på dygnet runt om jag vill och det kommer jag att göra, rena julafton😎

IMG_6048.thumb.jpeg.5b83bfbfdccbdc8436897de774f63b69.jpeg

men först ut med påsen till soptunnan och sedan ett tryck på playknappen…

IMG_6049.thumb.jpeg.ec8e36537abf8e6cf85c9c570e33710d.jpeg

 

… och sedan litar det som bara den, högt som satan och låter satans bra😎

 

Okej, ska inte överdriva - men jäkligt bra för att spela direkt utan uppvärmning🙂

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

F*n nu tog bandet slut! Måste jag resa mig från fåtöljen och byta band nu eller kan man trycka på någon knapp någonstans för att få mer musik….?

Skoja bara, reser mig gärna upp och travar ett par meter för att byta band, spola någon minut och sedan trycka på play igen och återgå till platsen för baken, no probs för mig inte😉

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Frukost utan musik, tidig tid för att lämna bilen på service, väntade på plats och läste lite i en bok, drop in besiktning direkt efter det, handlade sedan mat, tillbaka för lunch och nu först vila och musik, kör denna just nu och nära att somna.

IMG_6050.thumb.jpeg.61442915b17885ea62ed7521f0b08956.jpeg

 

😎/byZan

Link to comment
Share on other sites

R2R i stugan!

 

Min Studer B67 som renoverades mycket omsorgsfullt av Pac på Hififorum för några år sedan är verkligen välljudande vid avspelning och tyst förövrigt. Ett kanonjobb:sunglasses:

 

Nu har den fått spela på lite och roligt att få testa den i anläggningen här (Absolare Int Signatur och TAD CR-1). Hade väl på känn att det skulle låta bra och att risken för att den skulle få ta plats här skulle bli dagens sanning. 

Mina intryck såhär långt är att det t o m låter bättre än jag kanske velat tro (av någon anledning?). Rent och klart, finfin ljudbild, bra dybanik och inget som sticker ut så som förmycket av någonting, klangmässigt riktigt bra och harmoniskt. Tycker nog att alla register låter bättre än vid streaming (kan förvisso vara nyhetens behag som spökar?) En lyckad test men med framtida merkostnader och jobb som följd; typ nya NAB som måste införskaffas (någon som kanske har ett par som ligger och som vill byta ägare?), lösa placeringen med en ev ombyggnad och säkert några band som måste kopieras så jag slipper släpa dessa fram och tillbaka. Roligt att testet blev av och att jag blev positiv till att verkligen försöka få till det för alla parter i stugan.

 

Kan ni tänka er att jag en tidig sommar morgon sitter här och tar en eller två espressos medans jag lyssnar på klassisk musik med slutna ögon och kanske t o m somnar om? Jag kan själv se det framför ögonen och det behöver inte ens vara espresso eller sommar, det fungerar avslappnande och är fullt njutbart närhelst på dygnet och på året, jag lovar:winking:

 

Lite Itzhak Perlman - Paganini violinkonsert No 2, så vackert och njutbart:satisfied: Nä nu laddar jag ett annat band……..

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Det blev helt plötsligt några dagar med endast en artist som spelas och inspirerad av några som fastnat för Bob Dylan m fl, mitt val föll på David Bowie.

 

Minns mina tidiga tonår (senare 60-tal) då han blev populär med Space Oddity som var den första skivan med honom som inhandlades, riktigt känd blev han väl först när han blev ”Ziggy” för den stora allmänheten och tog musiken och scenframförande till en helt ny nivå? Han blev och är fortfarande lite av en husgud hos mig och tillika stilikon, men sminket skippade jag. Skrev mycket av musiken själv och hade bra musiker runt sig oxå, med blås etc som bidrog till sound som iofs ändrades titt som tätt och  som jag gillade oavsett (nästan). 

Minns min första egna bil (Opel Ascona 19SR) med en bra stereo i (Pioneer KEX-??? vill jag minnas), hämtade den en solig dag i Norrtälje och for ut på väg 276 med med ett kasettband med albumet The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars i kassettbandspelaren. Jäkla vilken känsla jag fick av både bilen och musiken, hög volym och fort gick det, jag  minns det som igår. Även om inspelningen hade ett pat år på nacken och att det kommit fler skivor så var det Rise and Fall……. som då gillades allra bäst. Åren med DB fortsatte och jag gillade det mesta som släpptes och framfördes, tyvärr så blev det aldrig av att få se honom live vilket skaver otroligt mycket idag.

 

Nu har jag inte så många album kvar att spela, men sitter ibland med en tår i ögat och minns både min tid och hans tid tillsammans, han som en verklig världsartist och min som ett stort fan, RIP ”Ziggy” och tack för din musik.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Inspirerad av bl a @lindome, @calm, @Bebop m fl så funderade jag på att skriva om Queen och varför jag är ett stort fan av dem. Började skriva och för att att hitta fakta via Google, Wikipedia så insåg jag att det kan väl alla hitta och läsa själva, så det blir en kort version hur jag minns hur det startade och ”slutade”.

 

Hade en kompis pappa som jobbade i England på slutet av 60-talet och början på 70-talet. Eftersom han var mycket musikintresserad så gick han ofta på klubbar och vid iaf ett tillfälle så lyssnade han på Smile innan de blev Queen och sedan på Queen när Freddie hade anslutit sig. När han kom hem så hade han en kassett eller skiva som han spelade för mig och hans son, berättade om upplevelsen han hade varit med om och hur ”nytt” och fräscht det låtit. Där och då blev jag ”frälst” och när deras debutskiva Queen kom -73 så var jag i stan och köpte den samma dag eller någon dag senare. Hem och spela upp den, jag blev så begeistrad så jag bjöd in flera av mina kompisar för en lyssning, den mottogs med både bu och bä, men jag hade hittat något som skulle visa sig bli mina husgudar.

Köpte alla skivor som kom med jämna mellanrum och njöt som bara den, men var nog ganska ensam i min bekantskapskrets av avguda dem. Det var nog först när * A Night at the Opera med Bohemian Rhapsody kom som många fick upp ögonen för Queen, det är vad jag tror? Det blev några minnesvärda konserter och särskilt en på Råsunda fotbollsstadium där jag hade med mig två jobbarkompisar som sedermera blev hängivna Queen fans, kul! Finns det någon som kan få med ett helt folkhav på flera hundra tusen att vara med i uppträdandet? Jag tvivlar! Även om det finns flera som säkert gjort det, men i så många år som Queen och särskilt Freddie gjorde det är jag tveksam till?

När de började med ”arenarock” så var det nog inte bara musiken i sig som gjorde de populära, jag tror att deras ljussättningar, nyskapande sound och att de var som gjorda för att uppträda var en anledning till deras populäritet (bara egna funderingar). Jag gillade ALLT!

 

Åren gick, barn, radhus och sedan Live Aid galan på TV (-85), livet lekte! När Queen äntrade scenen (efter en turbulent tid med rykten om splittring m m) så satt jag faktiskt med tårar i ögonen av glädje, gåshud var bara förnamnet, jäkla vad bra de framförde sina låtar. När jag senare fick höra att Elton John med flera sa att de ägde scen och publik så undrar jag om jag inte fick tårar i ögonen då också.

 

Jag fick höra att Wembley Stadium skulle rivas och en ny arena skulle byggas, tror att året var -90, även om det var byggstart planerat till långt senare. Queen hade önskemål att få uppträda en sista gång innan rivningen drog igång och innan Freddie blev alltför sjuk. Jag väntade otåligt på att deras önskan skulle slå in samt på biljettsläpp, av det blev det intet. Freddie gick bort nov -91 och världen blev en mega artist fattigare och jag själv blev otroligt ledsen. Men alla minnesprogram, intervjuer och Tribut konserter för att hylla Freddie läkte de värsta såren i mig. 

 

Spelade Queen’s album flera ggr i veckan förr och numera ett eller några låtar i veckan eller iaf var fjortonde dag för att jag mår bra av det.

 

Det blev en liten historia om mina största husgudar som nu blev förevigade via detta forum.

 

R.I.P Freddie och tack för musiken Freddie, Brian, Roger och John:satisfied:

 

/byZan

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, byZan said:

Inspirerad av bl a @lindome, @calm, @Bebop m fl så funderade jag på att skriva om Queen och varför jag är ett stort fan av dem. Började skriva och för att att hitta fakta via Google, Wikipedia så insåg jag att det kan väl alla hitta och läsa själva, så det blir en kort version hur jag minns hur det startade och ”slutade”.

 

Hade en kompis pappa som jobbade i England på slutet av 60-talet och början på 70-talet. Eftersom han var mycket musikintresserad så gick han ofta på klubbar och vid iaf ett tillfälle så lyssnade han på Smile innan de blev Queen och sedan på Queen när Freddie hade anslutit sig. När han kom hem så hade han en kassett eller skiva som han spelade för mig och hans son, berättade om upplevelsen han hade varit med om och hur ”nytt” och fräscht det låtit. Där och då blev jag ”frälst” och när deras debutskiva Queen kom -73 så var jag i stan och köpte den samma dag eller någon dag senare. Hem och spela upp den, jag blev så begeistrad så jag bjöd in flera av mina kompisar för en lyssning, den mottogs med både bu och bä, men jag hade hittat något som skulle visa sig bli mina husgudar.

Köpte alla skivor som kom med jämna mellanrum och njöt som bara den, men var nog ganska ensam i min bekantskapskrets av avguda dem. Det var nog först när * A Night at the Opera med Bohemian Rhapsody kom som många fick upp ögonen för Queen, det är vad jag tror? Det blev några minnesvärda konserter och särskilt en på Råsunda fotbollsstadium där jag hade med mig två jobbarkompisar som sedermera blev hängivna Queen fans, kul! Finns det någon som kan få med ett helt folkhav på flera hundra tusen att vara med i uppträdandet? Jag tvivlar! Även om det finns flera som säkert gjort det, men i så många år som Queen och särskilt Freddie gjorde det är jag tveksam till?

När de började med ”arenarock” så var det nog inte bara musiken i sig som gjorde de populära, jag tror att deras ljussättningar, nyskapande sound och att de var som gjorda för att uppträda var en anledning till deras populäritet (bara egna funderingar). Jag gillade ALLT!

 

Åren gick, barn, radhus och sedan Live Aid galan på TV (-85), livet lekte! När Queen äntrade scenen (efter en turbulent tid med rykten om splittring m m) så satt jag faktiskt med tårar i ögonen av glädje, gåshud var bara förnamnet, jäkla vad bra de framförde sina låtar. När jag senare fick höra att Elton John med flera sa att de ägde scen och publik så undrar jag om jag inte fick tårar i ögonen då också.

 

Jag fick höra att Wembley Stadium skulle rivas och en ny arena skulle byggas, tror att året var -90, även om det var byggstart planerat till långt senare. Queen hade önskemål att få uppträda en sista gång innan rivningen drog igång och innan Freddie blev alltför sjuk. Jag väntade otåligt på att deras önskan skulle slå in samt på biljettsläpp, av det blev det intet. Freddie gick bort nov -91 och världen blev en mega artist fattigare och jag själv blev otroligt ledsen. Men alla minnesprogram, intervjuer och Tribut konserter för att hylla Freddie läkte de värsta såren i mig. 

 

Spelade Queen’s album flera ggr i veckan förr och numera ett eller några låtar i veckan eller iaf var fjortonde dag för att jag mår bra av det.

 

Det blev en liten historia om mina största husgudar som nu blev förevigade via detta forum.

 

R.I.P Freddie och tack för musiken Freddie, Brian, Roger och John:satisfied:

 

/byZan

 

Tack för en väldigt vacker beskrivning av din resa med Queen! Kommer ihåg att det var mycket reklam på kabel-tv för minnesalbum efter att Freddie gått bort.

 

Jag hade inte en relation till bandet medan det var intakt, utan det var i mitten av 00-talet som jag började lyssna och verkligen insåg deras storhet. Kolla bara artistlistan från minneskonserten på Wembley den 20 april 1992!

Foto-2024-03-28-18-07-22.jpg?rlkey=7gbhb

Foto-2024-03-28-18-13-24.jpg?rlkey=c1iho

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Ivery said:

Tack för en väldigt vacker beskrivning av din resa med Queen! Kommer ihåg att det var mycket reklam på kabel-tv för minnesalbum efter att Freddie gått bort.

 

Jag hade inte en relation till bandet medan det var intakt, utan det var i mitten av 00-talet som jag började lyssna och verkligen insåg deras storhet. Kolla bara artistlistan från minneskonserten på Wembley den 20 april 1992!

Oh! Tack så mycket:smile:

 

Den konserten är också ett bra minne och med idel ädel artister. Annie Lennox och David Bowie gjorde ett berörande minnesvärt framträdande med låten Under Pressure.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Det var länge sedan jag poppade så mycket 70 och 80-tals musik som jag har gjort de senaste veckorna, bra musik och massor av minnen som dykt upp, kul!

 

Nu är det Påsk och denna morgon och den längsta dagen (långfredag:winking:) började med frukost 04.40 och sedan ett par espressos i fåtöljen. Utanför fönstret är det disigt och lite regn, inne varmt och med en klar och dynamisk musik från min Studer, klassisk musik som sätter stämningen i kropp och skäl. ”Allätare" som jag är när det gäller musik och likaså när det ”all” mat bådar gott inför hela Påskhelgen.

 

Idag blir det montering av en Ofyr (grill med tillhörande bänk, fint ska det vara:winking:) som grabbarna ska ha vid attefallshuset.  Antar att jag får hugga veden framöver så det finns när grillad mat ska göras eller för lite mysfaktor eller värmehållning vid sämre väder, mycket ved blir det som kommer att gå åt är jag rädd för?! 

 

Glad Påsk önskas alla ni!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Cocaine, sol och klarblå himmel!

 

JJ Cales mest spelade låt men kanske mer känd med Eric Clapton på skivan Slowhand? Jag har båda på vinyl (tror jag?) men nu på morgonen så har jag fortsatt att lyssna på äldre inspelningar (nu 60-70-tal) och får många flashbacks (dock har jag aldrig testat narkotikapreparat).

 

Nu spelar jag Styx, ett band som jag lyssnade till med början av 70-talet. såg dem på ”Hovet” (-81 tror jag) när albumet Paradise Theatre släpptes. deras musik kanske klassades in som "melodiös hårdrock” på den tiden? Jag har ett flertal av deras vinyler som det var längesedan jag spelade, lättare att hitta på de digitala musiktjänsterna för att uppleva sin(a) musik/artister från gamla tider, slöfocken i mig tar ofta den lättare vägen:blackeye:

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Kör vidare nu med Doobie Brothers som oxå var lite av favoriter i början av 70-talet. Har deras 8 album (vinyl) som alla släpptes på 70-talet och de spelades flitigt fram till att CD tog över. Då började jag köpa massor av cd's och ofta med artister jag ”aldrig" hört och mycket svenskt, klart att jag även har ett flertal av mina tidiga favoriter även på cd och numera även på någon NAS någonstans.

 

Som ni märker så är det fokus på pop, men i allt detta så fanns det både jazz och klassiskt som gillades lika mycket men som ”aldrig” spelades när jag hade mina polare hemma eller fest, då var det dansant pop, disco som gällde.  

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Nu är det dags (måndag) för den traditionella bridgen (vår och höst) i stugan med god mat och dryck i goda vänners lag. Så det blir inte mycket till musiklyssning men ska nog sätta på ett rullband med klassiskt då jag vet en i gänget som gillar det. Veckan har annars varit lugn med lite allehanda göromål, t o m snöskottning även om snön nu har smält undan igen och det är livat varmare väder.

Var på en hemma-hos nu i veckan, Wilson Alexia-D’Agostino (monoblock), Taiko Extreme och dCS Vivaldi Dac (Apex) som fick agera försteg i väntan på ett annat, lät mycket bra och dCS lät absolut mer analog mot den tidigare versionen tyckte jag. Lyssningen avslutades med middag på Wasahof med sniglar som förrätt och råbiff som huvudrätt, gott som tusan.

 

Musik i veckan har Qobuz stått för och det låter som vanligt!:winking: Ett och annat nytt spelades men inget jag fastnade för där och då, tror mina veckor med musik från 60-80-talet fortfarande spelas inne i mitt huvud, bra musik fastnar! Idag blir det nog jazz, känns som en sådan dag idag? Morgonen började bra med Chet…..:smile:

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

En intensiv vecka med den traditionella bridgen-veckan ute i stugan är avslutad och den var lika trevlig och rolig som vanligt. God mat och dryck, bra spel då några har förkovrat sig med att ha gått fortsättningskurser i spelet bridge. Kursernas innehåll skulle förmedlas vidare till oss andra och det gick bra sålänge man fick prata under budgivningen men när vi bara fick använda ”budlådorna” så blev det problem lite då och då, minnet är inte det bästa på någon av oss numera, men kul och lärorikt var det.

 

Jag hade förberett ett band och musikstil som jag vet att en av kompisarna gillar och jag sa att sätt dig ner och lyssna och berätta sedan vad du tycker………? Sagt och gjort och på lite högre volym än brukligt så spelade jag Muddy Waters - Folk Singer.

byZan - byZan - kom hit hörde jag trots lite skrammel från köket där jag var med och hjälpte till med förberedelserna inför middagen. Jag gick till den nödställde och undrade vad han ville? Jag tittade på honom och fick svar utan att ett ord hade sagts, med glansiga ögon och en uppvisad arm med håren ståendes rakt upp så förstod jag vad han hade på hjärtat, han var tagen, berörd, nästan salig. Det här är det bästa jag någonsin har hört genom en stereo (ska sägas att han inte hört så många anläggningar tidigare) det är som man är på plats och hör allt! Kul att få en kommentar från en icke hifi nörd:sunglasses:

 

Lördag och söndag ska gå i tecknet "nytta med nöje” är det tänkt och lördagens iläggning av bryggbommarna gick som smort förutom att jag igår kände att det är nära ett ryggskott, idag kanske lite bättre, får hålla tummarna för att det inte blir värre.

Idag söndag så blir det en hemma-hos. En person jag aldrig varit till och inte känner heller, men som jag har hört om i ett antal år av en känd person på forumet. Ska bli jättekul och intressant att få både träffa personen ifråga och lyssna. Har nu lyssnat in mig på en skiva som jag vet ska spelas och som jag aldrig lyssnat på tidigare för att försöka få en referens, det gäller att vara förberedd:winking:

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Tittar just nu ut genom fönstret och det är grått och lite vind, vinden är ack så kall och det känns ogästvänligt ute med några grader över nollan. Men jag ska inte klaga, jag sitter inomhus och läste i tidningen att det finns de som har det värre, stackars ni! Nu borde det vara vår, sol och minst 15gr tycker jag. Så vad gör jag när de yttre förutsättningarna inte är som önskat?, Jo, sitter inne och lyssnar via band, tar en kopp espresso till och njuter av det, det känns i hela kroppen att jag mår bra av denna tillvaro, trots väder och den kalla vinden som stryker runt knuten så fort man sticker ut näsan.

 

Dagens musik har bestått i lite Mahler via band och sedan streaming och det efter att jag har uppdaterat Roon, Router, iPad. Lite opera ville tydligen Qobuz att jag skulle fortsätta med efter att ha börjat med Mozart, You Drive Me Crazy - Golda Schultz. En finstämd morgon och med hopp om bättre väder……..!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Har nu fått tummen ur och börjat inviterat mina rullband och fylla på i en lista på datorn så jag får lite bättre koll. Sedan blir det att skriva Artist/album som ska klistras på fodralets rygg så man ser utan att behöva bläddra. Det tar sin tid detta och det får det göra - bara det blir bra tänker jag!

 

Spelade lite band nu på morgonen, lite i bakgrunden då jag hade fullt sjå med att hitta tangenterna för infoga, klipp o klistra etc. så fick det inte vara något som störde mig i arbetet. Störde? Jag menar tog bort fokuset nu när jag äntligen tagit tag i detta arbete som legat och gnagt alltför länge, men nu ser jag slutet - hoppas jag?

 

Nu är det bridge (på arbetstid:winking:) så jag får fortsätta i kväll eller i morgon på övertid!

 

Allt gott och jag väntar på vårvärmen som ni alla andra säkert oxå gör! 

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Igår så fortsatte mitt arbete med att försöka få ordning på alla rullband och jag hade bara ett band kvar som skulle föras över från en pannkaka till en tom spole. Det blev ca 5 timmars arbete! Fy f*n för pannkakor när de trasslar till sig. Om man missar en pannkaka i laggen må ju vara hänt men rullband är en annan sak. Efter utredningen så skulle jag få se/höra om det skulle bli åtal……..nope, ingen åverkan så fallet är avslutat och jag slipper ha ågren:smile:

Vaknade tidigt i morse med träningsverk i armarna efter att ha rett ut ca 1100m rullband, har man inget jobb så skaffar man det alldeles på egen hand, lätt som en plätt:winktongue: 

 

Hade faktiskt lite annat i görningen igår, så det blir idag istället. Ska testa ett …..ska vi kalla det tweak kanske?  Hämtade ett litet paket igår och som vanligt vill jag testa i hemmiljö innan bu eller bä, spännande iaf.

 

Nu när alla band är iordningställda (har förvisso många rygg-texter kvar att göra) så blir det en dag i musikens tecken. Jag var lite sugen på vinyl i morse men efter gårdagens arbete och genomlyssning av bandet jag fixade så blev det Mahler och Mahler och Mahler, 3 band på raken, jo jag gick upp 04.40 så jag har hunnit med både frukost, ett par espressos och lyssning, tweaket får vänta tills senare idag.

En strulig gårdag men en härlig början på denna dag och hoppas att den fortsätter så:sunglasses:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Jag vet mycket väl hur det kan sluta...

Ett "köpeband" fastnade och drogs isär vid spolning av pannkaka:weary: Alla svordomar man kan tänka sig nämndes - 4500 kr åt h-e....

 

Dock visade det sig att brottet skedde efter musiken var slut på bandet, det fanns ca 15 min tomband efter musiken och det var där det olyckan va framme.

Med andra ord klarade jag mig den gången:horns:

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, lindome said:

Dock visade det sig att brottet skedde efter musiken var slut på bandet, det fanns ca 15 min tomband efter musiken och det var där det olyckan va framme.

Med andra ord klarade jag mig den gången:horns:

Antingen har vi tur eller så är det skicklighet som gör att vi kan lyssna på de drabbade banden:sunglasses:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

…. Svaret blir - vete tusan?

 

Ser ut som bilden visar nedan….

 

IMG_6131.thumb.jpeg.492caaf950358c33414544b40c55f1fe.jpeg

 

… och det okej ut eller? Lika illa/bra på båda bandspelarna? Nu slipper jag iaf frakta fram och tillbaka vilket är skönt, men några band tog jag med mig för att morgonstunden ska bli riktigt riktigt bra🙂

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...