Jump to content

Terminator

Medlem+
 • Posts

  490
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Terminator last won the day on September 11

Terminator had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholms län

Recent Profile Visitors

3 456 profile views
 1. Minns alltid en historia jag fick höra på en vinprovning där provningsledaren berättade om en tidigare deltagare, som var bilmekaniker, som beskrev ett vins doft som växellådsolja.
 2. Brutalt bra popmusik, helgjuten produktion där det inte känns som att något ligger fel samtidigt som jag inte kan värja mig för melodin.
 3. Jag minns första gången jag såg Steve P på scen, kändes som en uppenbarelse då jag aldrig trodde det skulle hända eftersom det var så länge sedan han slutat i bandet. Och ja, svårt att inte ryckas med i Lenny Castros svängiga spelstil.
 4. Jag minns inte om det jag tipsat om denna tidigare men lite fin svensk bilåkarmusik men som passar särdeles bra även i hemmiljö. Välspelad, välsjungen och välproducerad. Med andra ord ganska polerad och precis den typen av musik jag ofta uppskattar.
 5. Såg faktiskt nyss att det kom en ny uppdaterad modell med snabbare processor för en tid sedan. Jag har dock inte sett att det skulle vara några andra skillnader men vet inte exakt.
 6. Jag gillar det här albumet, tycker inspelningen är helt ok och det ”nya” bandet låter i mina öron riktigt bra. Visst märker man att Joseph Williams på vissa ställen får plocka ner höga partier lite grann men jag kan leva med det då rösten är så bra i övrigt. Sedan har de Warren Ham på kör och lite blandat blås och han är så grym, särskilt då han sjunger David Paichs stämma på Home of the brave. Man kan tycka att han kanske wailar lite väl mycket men jag får erkänna att jag gillar det! Lite kuriosa är att det här är en covid-konsert som de sände ”live” från en lokal i LA, jag och min 7-årige son streamade den på projektorn här hemma så det var första ”konserten” tillsammans.
 7. Det har funnits en sådan liten center, jag har för mig att det också fanns en jättestor med motsvarigheten till dropphuvudet en gång i tiden också.
 8. Det hade varit spännande men det jag verkligen saknar är att de åtminstone skulle haft en center med ”reverse wrap”-kabinett och samma droppformade hus till centern.
 9. Haha, det är svårt från sidan men fronten skiljer sig t ex genom att M12 har USB-ingång men inget hörlursuttag vilket är det motsatta på M32. Baksidorna skiljer sig ganska mycket och där M12 istället för högtalarterminaler har både RCA- och XLR-utgångar till slutsteget. M22.2 rekommenderas att köras balanserat så det är en möjlighet som återstår att utforska då jag inte äger en lämplig balanserad kabel att testa med - Supra Sword ligger bra till med tanke på mina positiva erfarenheter av deras högtalarkabel. När jag läser Nads egna beskrivning av produkterna och vid en snabb titt genom gallret på ovansidan så är det ganska mycket som skiljer och M12an är inte en M32 som plockats på delar. Streamingmodulen är exakt samma i båda enheterna då det är Nads så kallade MDC-modul för BluOS som är instickskort med blåtand, ethernet och wifi.
 10. Tack! Jag minns att den frågan diskuterades länge och väl i någon annan tråd för en tid sedan här på forumet. Jag får dock erkänna att jag inte har någon stark åsikt i frågan och kan inte låta bli att tänka mig att man får ganska mycket integrerad förstärkare för de ca 80k mitt för- och slutsteg kostar tillsammans om man köper de nya i butik. Nu gillar jag dock flexibiliteten med separat enheter så f n känns det inte aktuellt att gå tillbaka till integrerade enheter.
 11. Ett album som är väl värt en lyssning om man är sugen på lite soft rock i stil med t ex Fogerty.
 12. Sedan jag skaffade mitt M22.2-slutsteg har jag ibland funderat på om jag inte ska försöka få tag på en beg Nad M12 då jag inte använder slutstegsdelen i M32an (många M-produkter…). Jag har inte letat så aktivt men när jag tidigare i veckan såg en beg hos @Perfect sense så gjorde jag slag i saken och idag var jag förbi och hämtade den. Anledningen till att jag fortsätter med Nad är att jag har blivit förtjust i BluOS och att både M32 och M12 har all den funktionalitet jag behöver för att även kunna använda (läs: koppla förbi det) när jag tittar på tv och film. Vidare har det ett inbyggt delningsfilter för subwoofers och det är något jag eventuellt kommer att titta närmare på igen i framtiden. Efter lite pyssel med att plocka in och ut prylarna ur bänken, koppla upp nya lådan mot nätverket, lägga till som spelare i Roon och BluOS etc så var det dags för att börja spela musik. Jag försöker hålla en nykter inställning till vår hobby och inte använda överord när jag beskriver skillnader, eller brist på skillnader, efter att jag gjort ändringar i min anläggning. Den här gången var det dock haksläpp när jag spelade igenom min spellista med favoritmusik som jag brukar lyssna på för att utvärdera nya prylar. När jag t ex kopplade in mitt M22.2 för ett antal månader sedan så visste lät det lite bättre och framförallt kunde jag spela högre utan att det började låta illa men nu, med M12an, så var det detaljer som kom fram på inspelningar jag lyssnat på hundratals gånger genom åren, det tillkom djup i inspelningen och framförallt i presentationen av röster och samtidigt så flyter musiken fram. Jag njöt av musiken tidigare men jag vill tro att jag njuter ännu lite mer nu och jag ser fram emot återupptäcka all musik jag lyssnat på och samtidigt lyssna på all ny musik. Jag vill inte gå och lägga mig.
×
×
 • Create New...