Terminator

Medlem+
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Stockholms län

Recent Profile Visitors

2 698 profile views
 1. Terminator

  2019 års bästa plattor?

  Sarah Klang - Creamy Blue. Jag blev helt knockad av röst, uttryck, text och melodi.
 2. Terminator

  Hifiklubben har tagit över Hegel

  Jag kollade på H190, H390 och H590 och kunde vid en snabb koll på Prisjakt bara se att H190 gått ner i pris så ännu så länge tar jag alla utfästelser om prissänkningar från Hifi-klubben med en nypa salt. Kan inte riktigt bestämma mig heller om det är bra eller dåligt, ser dock framemot att lyssna på Hegel tillsammans med 800-serien!
 3. Terminator

  Hemma hos Octavia rs

  Får passa på före Brexit 🙂
 4. Terminator

  Apexorca på HIGH END München 2019

  F5! Tack för att du rapporterar!
 5. Terminator

  Driftsäker förstärkare/tillverkare

  Kan tillägga att jag bläddrade igenom min pärm (japp, jag är den typen av person som sparar ) och såg på originalkvittot från mitt Sunfire Cinema Grand att det köptes nytt för 18 900 kr hösten -99 på Lars Bengtsson i Sthlm av den ursrprunglige ägaren. Jag köpte det det sedan beg ca 2003 och det har varit igång i princip dagligen sedan dess utan några som helst problem.
 6. Terminator

  Reservdelar högtalare - erfarenheter?

  Hur gamla var din PMC-högtalare när du beställde reservdelarna?
 7. Terminator

  Driftsäker förstärkare/tillverkare

  Tack för input! Doxa ser intressant ut även om den inte var ett effektmonster på pappret men 25 års garanti känns som ett rekord i sammanhanget. Undrar dock hur det fungerar med ev. hemlån med tanke på att de bara verkar säljas genom deras webbutik? Kul med positiva erfarenheter av Bryston, måste kanske ta mig till Audio Concept för att börja bilda mig en egen uppfattning.
 8. Terminator

  Driftsäker förstärkare/tillverkare

  Vänligen radera eller lås topic, fick felmeddelande så det blev en dubbelpost av misstag. /Hans
 9. Hej igen, Kanske några av er som redan läst min historia om reservdelarna till mina högtalare men här kommer en om slutsteg också. Köpte för ca sex år sedan ett par beg Nuforce Ref9 uppgraderade till v2, uppskattar tillverkningsåret till 2006 då de har en ”snygg” dekal med en utmärkelse från 2005 på lådan... Ena steget började strula förra året och då Nuforce inte finns kvar så började jag tappa hoppet och än mer när firman jag anlitade för felsökning sa att de inte kunde få ut kopplingsscheman. Hur eller hur så kontaktade jag MYC Audio som har agenturen för Nuprime, bolaget som tydligen tog över de delar av Nuforce som tillverkade lite dyrare hifi, och nu började det hända saker. Efter långa mejlväxlingar med felsökningsfrågor från Nuprime, genom ett mycket professionellt och tålmodigt MYC Audio, så beslutades om att uppgradera till v3 då delar till v2 inte fanns kvar (Nuprime hade tagit över Nuforces reservdelslager). Glad ihågen så uppgraderade jag båda slutstegen samtidigt då jag vill att de ska vara identiska. Tyvärr så försvann inte felet helt, utan ett nytt försök gjordes (kostnadsfritt) med en ny v3-uppgraderingsmodul. Jag kan tyvärr inte påstå att det fungerar 100% nu heller med ett ganska högt bakgrundsbrus och märkliga, men mycket lägre än de ursprungliga, missljud som kan komma och gå. Lite tröstlöst men samtidigt är det snart 15 år gammalt och med en tillverkare som, om jag minns rätt, gått i konkurs får jag nog välja vad jag lägger tid och pengar på till slut.... Ber om ursäkt för den långa ingressen men ovanstående erfarenhet har fått mig att börja fundera på att uppgradera men att då inte bara ha välljud i åtanke utan även driftsäkerhet och långa garantitider. När jag försöker läsa på så kommer alltid Bryston upp och de har en no nonsense-attityd över hela sin verksamhet som jag gillar. Finns det även någon som haft anledning att testa deras 20-åriga garantitid och/eller kundservice? Jag har för mig att @Rydberg hade positiva erfarenheter men finns det fler? Andra förslag på tillverkare? (Omöjligt att försäkra sig mot ev. framtida konkurser men försöka går ju alltid ) //Hans
 10. Hej! Jag har ett par B&W Nautilus 804 och en HTM1-center som jag köpte nya för snart 14 år sedan i samband med ett modellskifte hos B&W. För 2-3 år sedan tryckte min äldste son sönder en av diskanterna och jag kunde köpa en ny för 1 500 kr hos Hifi-klubben. Helt ok pris och de monterade elementet direkt i butiken under tiden jag väntade så jag var nöjd. Nu har den yngre sonen gjort om samma sak fast inte bara en, utan två gånger under mindre än tio dagar. Efter en ny kontakt med Hifi-klubben så har jag fått lära mig att priset gått upp till nästan 2 900 kr/st och att deras policy är att garantera att det finns reservdelar i tio år. Jag är glad att det går att få tag på delar men blir ju lite ledsen över att priset nästan fördubblats (tror nypriset på ett par 804:or var ca 32k) och jag vet inte om det är bra eller dåligt att hålla reservdelar i tio år. Jag förstår att det i slutändan alltid finns en kostnad för allting, t ex reservdelslager, men om jag köper en lite dyrare produkt så nog skulle jag uppskatta att kunna få tag på delar även längre än tio år efter inköp/den inte tillverkas längre? Vad har ni för erfarenheter av andra högtalartillverkare eller andra hifi-komponenter? Finns det en branschstandard? Hälsningar Hans (som lite tappat sugen till ev. högtalaruppgraderingar då livslängden i värsta fall är begränsad) PS Nu kommer jag limma fast diskantskydden.
 11. Inget som testat kaffe från Åre Kafferosteri? Jag besöker deras café på Åre Torg någon gång per år och får alltid espresso av hög klass. Den jag drack där precis före årsskiftet rankar jag som den bästa jag druckit, någonsin. Nu är jag ingen expert men jag har lärt mig att uppskatta välsmakande kaffe. Det var etiopiska bönor som en av delägarna själv tyckte hade blivit 2018 års bästa espressorostning - det berättade han efter mitt beröm så det var m a o nästan ett blindtest från min sida utan alltför mycket yttre påverkan.
 12. Nyfiken undrar om "nakenfilter" är ett begrepp i kaffevärlden eller avslöjar jag bara min okunskap? Det ser iaf gott ut...
 13. Säljs t ex på Urban Deli som finns på några platser i Sthlm. Wapnö tror jag ligger i Halland.
 14. Terminator

  Fototråden

  Läckra bilder från Skallahamnsfyr @bigblue, vad hade du för slutartider?
 15. Jag äger en OPPO-spelare men den är köpt ca 2010 och därmed så gammal att jag glömt modellbeteckningen. Kommer ihåg när jag köpte den att Oppo verkligen sågs som ledande inom Blu-rayspelare och min uppfattning är att de fortsatt vara det (iaf inom rimliga prisklasser).