Jump to content

Terminator

Medlem+
 • Posts

  699
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Terminator last won the day on November 21 2021

Terminator had the most liked content!

About Terminator

 • Birthday 1979-03-06

Profile Information

 • Location
  Stockholms län

Recent Profile Visitors

4 290 profile views
 1. Värt att även kontrollera med sitt försäkringsbolag då jag förstått det som att de ofta har ett uppsiktsrekvisit, dvs man kan inte förvänta sig att försäkringen gäller om man kör maskinen under natten för då hade man den inte under uppsikt (pga att man sover). Handlar förstås om tolkningar, bevis/ärlighet i slutändan men något som fått mig att inte vara så sugen på timavtal.
 2. Himla kul att några favoriter från min tid på universitet i Uppsala från första halvan av 00-talet gör en duett med min mer nutida favorit Sarah Klang. Det här är dessutom beviset på att 1+1>2, så himla bra!
 3. Tack! Ja, det var intressant att se. Jag förstår nu varför de kostar en del. Får erkänna att jag blev förvånad av all handpåläggning som behövs i att bygga kabinetten.
 4. Alltid härligt med tillverkarens egna tejp på kartongerna. En andra, ej hifi-relaterad, spaning är att det är ju alltid bra med en bagagerumsmatta som påminner om att det är 5-serien man tagit idag (om man skulle hunnit glömma).
 5. Jag kollade snabbt på hemsidan och de nämnde att det ska ta bort högfrekvent brus. Låter lite som Transparent och deras kablar eller missförstår jag något?
 6. Den har jag köpt genom mitt LTS-medlemskap på CD, låter riktigt bra i den utgåvan! (rippad till FLAC)
 7. Skönt att du ändå vågar dela din sjukdom med oss andra 😁
 8. Efter att vi fick vi fick vårt bygglov i augusti så kände både jag och hustrun att givet den ekonomiska utveckligen så pausar vi projekt utbyggnad ca ett år då det inte var lika lockande längre att lägga alla besparingar på ett husprojekt och ev behöva låna ytterligare för att färdigställa det. Det hindrar dock förstås inte att det befintliga välljudet inte kan utvecklas… Säljaren som jag köpte mina nuvarande högtalare av för drygt två år sedan lade ut en annons på en matchande center och trots att jag varit väldigt nöjd med min Bowers & Wilkins HTM71 S2 så började en tanke att gnaga inom mig. Går det att motivera såna pengar på en centerhögtalare givet hur lite jag/vi ändå kollar på film/serier/konserter vs det är en drömhögtalare som nu finns inom både ekonomiskt och geografiskt räckhåll (4-5 km är ok)… Efter att jag väl intalat mig den gamla goda sanningen/lögnen ”då den redan är begagnad kan jag säkert sälja den vidare för ungefär samma pengar om jag skulle ångra mig”. Det har i alla fall aldrig hänt mig att jag sålt något vidare efter en utvärderingsperiod. Men jag kan ju alltid säga det till mig själv att möjligheten finns. Mitt exemplar är ett fd demoex från Hifiklubben i Danmark så enda förpackningsmaterialet som finns är en frigolitbotten men det funkar när det bara är dryga tio minuter bort med bil. Säljaren hade kört hem den liggande i baksätet från Danmark! Hur det låter? Stort, mycket större än jämfört med mina gamla och mer luft runt både röster och instrument. Allt hålls isär utan att blir grötigt. Lite mindre trevliga detaljer från en konsert med Eagles kom också fram… Matchningen med 804:orna är bättre än jag hade kunnat tänka mig men kanske ändå logiskt givet att det är samma element. För er som läst tråden från början så har ni sett att en gång i tiden hade jag tre identiska högtalare som LCR och jag har väldigt fina ljudminnen av det. Bjuder på en fin bild från hallgolvet…
 9. Jag blev nästan arg på mig själv när jag häromdagen började lyssna på det här albumet och upptäckte hur bra det är (You can call me Al är en gammal favorit och jag har gjort något försök att lyssna på skivan men då har det inte klickat oss emellan). Popmusik ”at its very finest” om ni frågar mig.
 10. Vad kostade vinyl- respektive digitaldelen? (Om det går att separera dac, streamer etc från vinylkomponenterna)
 11. Tack för utläggningen @Apexorca, uppskattas. Och ja, jag blev om inte annat lite klokare. Kanske är det så att du, som du skriver, är mer känslig än genomsnittet för den här delen av den musikaliska upplevelsen och därför reagerar mer på den? Kan det också vara så att det är individuellt och vi som individer därför kan uppskatta olika musikaliska utövare mer eller mindre just för att de lyckas spela på ett stycke på ett sätt som kopplar till just mina sinnen?
 12. Är det perspektivet eller har du en extrem invinkling på dina högtalare? (typ att de korsar varandra framför det vita bordet)
 13. Jag gillar att följa den här diskussionen om klassisk musik från sidlinjen, både lärorikt och berikande. Det du skriver om tidsfelen, vad är det för något? Behöver man inte sitta med kompletta noter och en metronom för att kunna avgöra det?
 14. När det låter bra t o m på min iPhones högtalare så är det mycket lovande, tack för tipset!
×
×
 • Create New...