Jump to content

Terminator

Medlem+
 • Content Count

  415
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Terminator last won the day on June 2

Terminator had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholms län

Recent Profile Visitors

3 197 profile views
 1. Kvällens dryck till fransk hummer och svenska räkor. Helt ok matchning, prisvärd champagne för 295 kr med, för pengarna, bra fyllighet och fina brödtoner. Ett vin som växer i munnen (på ett bra sätt 🙂).
 2. Som yrkesverksam 42-åring så marknadsför ni pensionärslivet lite väl bra för min smak, de 20+ åren jag sannolikt har kvar känns långa Annars så kan jag verkligen känna igen mig i fredagslyssningen, efter en arbetsvecka är den nästintill helig för min del.
 3. Jag kan bara hålla med. Jag har inga länkar till intressanta vetenskapliga studier och artiklar i ämnet men jag tycker det stämmer väl med mig själv och mina egna upplevelser.
 4. Oj, detta lät spännande för en mac/iPhone/iPad-användare som jag. Dock är jag väldigt fäst vid min Roon-lösning och känner jag Apple rätt så känns det långsökt att de ska integreras i Roon...
 5. Jag tolkar det som att vinet dricks lämpligen 2019-2022 och vid en temperatur av 11-13 grader, inte mer komplicerat än så.
 6. Jag kan lika gärna på en gång erkänna att jag älskar Springsteen så att jag även älskar den hör låten är kanske inte så överraskande. Jag tycker ändå att det låter ganska olika mot vad Springsteen gjort förut, det är ingen bredbent rock utan ett vackert arrangemang med en lite drömsk känsla över alltsammans. Vackert, stämningsfullt och ändå medryckande.
 7. Jag dricker gärna whisky och idag gick jag in på Systembolaget på vägen hem för att fylla på lite. Varit mest High Coast sista tiden men idag blev det en Laphroaig och en ny favorit, Mcallan Classic cut 2020. Den doftar minst lika gott som den smakar och då smakar den väldigt bra med lite bett från ingefära och en underbar honungssötma. Jag har tidigare tänkt att Mcallan lever på sitt namn och därför kan ta ut (för) höga priser. Den här tycker jag dock är värd 1200 kr! Jag förstår att man kan tycka det är ocker för sprit men jag brukar rättfärdiga det med att jag förgyller min fredagkväll med
 8. Trodde aldrig jag skulle säga det men Billy Joel svänger bra.
 9. Som det framgår av bilden så har jag gjort ett litet byte av fötter till mina högtalare. Ända sedan jag köpte dem i augusti förra året så har jag använt de medföljande gummifötterna då jag varit rädd att barnen ska välta högtalarna. Nu är barnen lite större och lugnare så jag känner mig tryggare med att högtalarna inte kommer välta om jag testar de medföljande spikesen med tillhörande filtklädda underlägg. Jag hann med själva bytet igår kväll men klockan blev sent så lyssningen har inte hunnits med förrän ikväll. Dock var jag så i gasen att jag glömde markera upp vänster högtalares placering m
 10. Första gången jag spelar den här skivan sedan jag skaffade Roon och jag noterar att de mäter upp dess dynamiska omfång till 16, tror aldrig jag sett en så hög siffra på någon av mina skivor tidigare. Kanske är vanligare bland klassisk körmusik? Det finns en lite rolig historia bakom just den här cd-skivan, jag köpte den på plats i samband med en konsert av samma kör i just den här katedralen i St Petersburg när jag studerade ryska sommaren 2003 när jag var 24. En kursare, ca 40 år äldre genomtrevlig italienare, tipsade mig om konserten då han varit där en tidigare kväll och jag kände att jag g
 11. Min första bil var malakitgrön metallic, en mörk och djup färg. Passade bra till den beigefärgade skinnklädseln. Sorry för off topic men jag antar att hifi-kopplingen är att bilen nämnts i min Hemma hos Terminator-tråd där den spelat en avgörande roll i att köra hem högtalare.
 12. Det finns fler bra album med Leonard Cohen än plattan som är så vanlig på hifi-mässor, och faktiskt, är den som fick mig att börja lyssna lite på honom.
 13. Ibland undrar jag varför det behöver produceras ny musik när det finns så mycket gammal bra musik? Just nu spelas en av de mest kända låtarna från den här skivan men allt är riktigt bra. Jag får erkänna att jag inte lyssnat så mycket, annat än ett fåtal hits, på Billy Joel tidigare i livet.
 14. Tack för inlägget och din sammanställning, det prickar väldigt väl hur jag själv inser att jag börjar landa och se på vår gemensamma hobby. Inte direkt kopplat till ovanstående men ändå relaterat var när jag lyssnade på en podcast om vin för en tid sedan där vinexperten sa att de bästa vinupplevelserna ofta kommer från upplevelsen i form av yttre miljö (var är jag och med vilka samt, om det förekommer, vad vi äter till) och inte lika mycket vad som faktiskt är i glaset. Övertolka inte det men jag tycker att det pekar ut en riktning som jag tror stämmer även på mig själv och min hifi, det handl
 15. Kan inte det bara bero på att man valt att inte ”klara” (minns inte termen) vinet med t ex äggvita som jag hörde är vanligt?
×
×
 • Create New...