Jump to content

Terminator

Medlem+
 • Content Count

  286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Terminator last won the day on August 23 2020

Terminator had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholms län

Recent Profile Visitors

3 021 profile views
 1. Kul att dessa, som var ett par drömhögtalare för mig för 25 år sedan, går hem hos dagens ungdom!
 2. Jag är snart 42 år gammal, varit på några högljudda konserter genom åren men skulle säga att jag åtminstone de sista 10-15 åren varit duktig på att alltid använda öronproppar (även om de åkt ut och in beroende på ljudvolymen och framförandet). Testade med två olika lurar, Focal Elear & Sony WH-1000XM3, och skulle säga att jag stannar på 13000 Hz. Det mest intressant var dock att jag märkte att Sony-lurarna, både med ANC på och av, lät illa på både 13 och 14kHz. Inget jag tänkt på när jag lyssnar på musik med dem men å andra sidan har jag inte hunnit använda de så många timmar ännu. Misslju
 3. NAD M32 - efter att en tid levt med ett andrahandsalternativ som slutsteg till mina gamla N804:or så såg jag en möjlighet att uppgradera "allt" och inte vara beroende av mitt gamla AV-försteg och Sonos Connect för att streama 2-kanalsmusik. DAC:en var m a o inte ett aktivt val utan kom på köpet men överlag är jag nöjd även om uppgraderingar snurrar, mer eller mindre konstant, i mitt huvud...
 4. Kan bara instämma. Får mig även att känna mig lite modern och som att ”jag hänger med” av att lyssna på Taylor Swift vilket aldrig är fel efter att ha passerat 40.
 5. Känner lite att jag svär i kyrkan men min favorit Helen Sjöholm gjorde två mycket bra tolkningar i förra årets säsong av Så mycket bättre. Tänker då på Euforia, med en fantastisk svensk text som jag desperat försökt förstå vem som gjort översättningen av (är det Sjöholm själv?), och en underbar version av Markus Krunegårds Korallrev och Vintergatan.
 6. Nej då, jag tycker det var intressant och har inte så mycket att tillföra mer än att jag alltid uppskattar att höra andra medlemmars personliga och ärliga upplevelse. Tack!
 7. Min enda fråga är: Går det att byta batterier på dem? Efter att ha ägt ett par Airpods i några år och nu blivit varse att det bara är att kassera om jag vill få tillbaka vettig batteritid så är jag besviken då det förkortar livslängden så dramatiskt.
 8. Upplever du det någon gång som att musikerna ”åtminstone” står mellan högtalarna och då i en rät linje mellan höger och vänster kanal? Michael Jacksons solosång i inledningen av Speechless från Invincible-albumet är för mig ett bra exempel men det kanske inte funkar då han är sångare och inte musiker i det här fallet?
 9. Pinsamt, ser mig själv som ett stort MJ-fan
 10. Tack för tipset, inte hunnit lyssna igenom riktigt hela men detta bidrog till en bra start på 2021 som musikår för min del. Jag hittade inga andra album på Tidal med artisten, är det ett debutalbum? Låter nästan för moget för att vara ett debutalbum! (I min fördomsfulla hjärna)
 11. Hehe, jag skriver det här svaret efter en whisky men förhoppningsvis kan jag göra mig förstådd. Men exakt, jag vill styra hela härligheten med min iPhone, eller undantagsvis iPad, och slippa koppla kablar så fort jag ska lyssna på musik. Jag tänker mig allra helst en lösning med en låda som då sköter streaming, dac och hörlursförstärkare. Men jag har också kollat lite på BluSound som streamer och då koppla på en DAC/hörlursförstärkare - jag har bara positiva erfarenheter av BluSound från min huvudanläggning. Auralic är också ett intressant förslag som varit uppe på listan men då bö
 12. ...jag ogillar alla kablar, adaptrar och att jag måste komma ihåg att ladda den mellan varven (batteriindikatorn är dessutom ärligt talat usel). Kort bakgrund, för ca 1.5 år sedan köpte jag en Chord Mojo och ett par beg Focal Elear efter viss research med provlyssningar av framförallt diverse lurar men även Mojon hos både Ljudmakarn och Reference Audio. Tanken var att ge mig möjlighet att lyssna på musik med bra återgivning liggandes på dagbädden/extrasängen på hemmakontoret, sittandes framför datorn när jag arbetar hemifrån eller enkelt ta hörlursanläggningen till sommarstugan et
 13. John Fogerty - Weeping in The Promised Land. Ny singel, kom 6/1-21, och med otroligt relevant text något som även var Fogertys syfte då han skrev låten för att demonstrera sitt motstånd mot Trump. Fogerty på piano och en liten gospelkör, jag tyckte det var fantastiskt vackert och rörande.
 14. Jag hade anledning att kolla in YG Acoustics hemsida och såg att de, under kundsystem, benämnde t ex en av kunderna med epitetet audiofil (typ "Thailands mest seriösa audiofil") så jag kan inte låta bli att undra om begreppets ev. negativa innebörd skiftar jorden över.
 15. Uppenbarligen ett laddat begrepp men för mig är det bara positivt att kunna komma ut som audiofil (om det nu räknas när jag ändå inte använder mitt riktiga namn). Jag är mer intresserad av hur det går att få en musikupplevelse att låta helt olika beroende på utrustning och rum än att en dirigent/band/orkester/musiker kan få det att låta olika då det är så självklart. Som audiofil är mitt intresse, som ni hör, klart mer intressant och komplicerat. Dock vill jag lyfta fram att jag bara lyssnar på musik jag gillar, eller hoppas gilla eller kanske bara är nyfiken på men ibland så kan d
×
×
 • Create New...