Jump to content

Audionet

Medlem+
 • Posts

  321
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Audionet last won the day on December 18 2021

Audionet had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bildifokus.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

4 264 profile views
 1. Jag har aldrig fastnat för Johnny Cash. Men den här plattan tog jag till mig. Den gick rakt in i mitt emotionella system. Gillar sorgen och vemodet, för att inte tala om sårbarheten i den maskulina rösten. På något konstigt sätt så skapar den lugn och ro för mig. Bör tilläggas att jag inte lyssnar på och analyserar texter, rösten är en del av den musikaliska upplevelsen. Rekommenderas varmt om din omgivning är för munter!
 2. Den senaste tiden har jag tyckt att mitt ljud inte riktigt levt upp till den minnesbild jag har av mitt ljud. En svag olust till att spela musik har infunnit sig vilket är lätt frustrerande. Basen har varit lite instängd, saknat upplösning och känts lite strypt. Jag har upplevt musiken som lite trött, slö och oinspirerad. Så ikväll fick jag för mig att jag var tvungen att undersöka fenomenet lite närmare. Innerst inne visste jag vad som förmodligen ställde till det. Men ibland är det bra att få bekräfta tidigare fastställda uppfattningar. För en tid sedan fick jag för mig att jämföra lite kablar. Eftersom jag är lite lat och gillar när saker och ting är lätt och smidigt så lät jag alla kablar ligga sida vid sida för att lätt kunna skifta. När jag väl tröttna på att skifta kablar så städade jag inte upp bakom anläggning. Det här är en erfarenhet som jag har med mig sedan tidigare. Kablar som inte används skall absolut städas undan. Jag vet ju om detta och har råkat ut för detta tidigare. Varför kan man då inte förmå sig själv att anstränga sig lite och plocka undan efter sig? Nåja, belöning var stor när jag nu väl fick städat upp i min sladdröra! Så en liten påminnelse till mig själv. Är det inte inkopplat, plocka undan det!
 3. Tack TheToobs! På bilden över rummet så kan man se min digitala lösning. Längst ner till vänster är min switch, end point samt strömförsörjning. Uppe till höger om försteget så står min musikserver. Dacen är inbyggd i försteget. Min skivspelare är inte med på bilden. Den står numera ovanför försteget. Phonosteget är inbyggt i försteget.
 4. Tiden går och testandet fortsätter. Det är lustigt hur en sak leder till något annat. Att byta hifi-rum är inte så dumt. Man börjar om från början och utmanar tidigare "sanningar". Mycket nyttigt för att öppna sinnena. Igår plockade jag fram en högtalarkabel som fått se sig bänkad i mitt förra hem. Nu så tror jag den lilla kabelstumpen minsann varit på träningsläger eller bara blivit lite putt för att den inte fick lira i 1:a uppställningen. Det som jag tidigare inte upplevde tillförde något till min uppställning ger mig nu en ny intressant upplevelse. Kul med återvinning! Ju mer jag håller på med detta vansinne så inser jag att allt hänger ihop och ändrar man på något så kan det påverka tidigare upplevelser. Så den senaste tiden har jag gjort nya erfarenheter med gamla sanningar. Visst är det kul att ha en hobby! Nu bär det av mot helgens event i Stockholm. Hoppas på lite kul övningar hemma hos @byZan och kul häng i huvudstaden med likasinnade, vi ses!
 5. Ber om ursäkt för spam i tråden. Vet i tusan vad som hände. Admin får gärna plocka bort några av dess dubbelposter.
 6. Den låste sig med jämna mellanrum så att jag inte kunde ladda. Och då är det väldigt lätt att skylla på att det är fel på bilens handskakning med boxen. För inte är det väl fel på boxen. 😃😂 Ibland räckte det med en omstart. Vid ett flertal gånger så var det problem vid mjukvarouppdateringar. Men det kanske inte jag skall lasta Garo för, de uppdateringarna kom från E.ON.
 7. En av anledningarna att jag valde att installera solceller.
 8. Det är en Ctek, Ferroamp och Ctek har någon typ av samarbete för att få enheterna att lira ihop på bästa sätt. Jag vill minnas att det är ett krav från myndigheten att man måste kunna separera på åtgången till hushållselen samt bilen för att man skall få det gröna bidraget. I mitt förra hus hade jag en Garo laddbox med lastbalansering. Den fungerade inte helt klockrent för att vara en smula diplomatisk. 😃
 9. Jag önskar att få boka in mig på 1kg Moules Classic.
 10. Det kan mycket väl vara så att 20A kan vara tillräckligt. Jag skall kunna ladda två bilar samtidigt och starta hifi-anläggningen.
 11. Jag har 25A idag. Jag uppfattade Ferroamp lösningen som väldigt flexibel och framtidssäker.
 12. Vi får hitta på något kul! Hifi-mässa och lite musslor kan väl pigga upp! Jag hoppar över säsongspremiären på Ring Knutstorp och kommer upp till Stockholm.
 13. Mina solceller är på gång. Skall bli spännande att se hur de kommer påverka livet. Jag valde Ferroamp som växelriktare och Ctek laddbox med dubbla ladduttag.
 14. Är inte riktigt med i tråden från början. Kanske det har nämnts tidigare. Men en bra hantering av statisk elektricitet på plattan är att jorda skivspelarlagret. Har hittills alltid fungerat bra för mig. Jag lärde mig det den hårda vägen när jag brände ett RIAA steg vid ett överslag.
×
×
 • Create New...