Jump to content

Audionet

Medlem+
 • Content Count

  226
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Audionet last won the day on August 6 2019

Audionet had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bildifokus.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

3 673 profile views
 1. Jag skall flytta och efter moget övervägande så har jag kommit fram till att mina CD-skivor inte kommer att flytta med mig. CD spelaren har inte varit inkopplade på flera år och jag saknar inte den. Så det är dags! Jag har inte gjort någon sammanställning om vad som finns. Jag har inte ens koll på hur många det finns. Men det är ett hyfsat blandat innehåll med kanske lite övervikt på singer/ songwriter. Vet inte om det finns något intresse, men jag har kaffe och är öppen för förslag. Har ni frågor eller förslag, kontakta mig! // Micke/ Audion
 2. Finns tydligen en fix från ROON för att minimera problemen. https://community.roonlabs.com/t/a-fix-for-uncertified-roon-ready-devices/120426
 3. @Strmbrg Jag har tillgång till 4st olika versioner av det albumet på Tidal. Jag har spelat låten Round Midnight på alla albumen och de låter rätt snarlika och alla låter bra i mina öron. Jag upplever ett rätt stort rum med djupledsinformation samt bra separation mellan instrumenten. Inget är luddigt, snarare ganska skarpskuret med bra pinpoint. Skulle nog vilja säga att livekänslan är rätt påtaglig. Den differentierade upplevelsen är intressant.
 4. Det ser ut att vara samma som jag spelade, eller har jag missat något? Om det är det så känner inte jag igen att det är tjockt, resonant och grumligt. Tycker rösterna förmedlas med bra närvaro samt att inspelningen återger mycket rumsinformation. Samtidigt skall det erkännas att jag bara hoppade igenom några låtar.
 5. Fredag och nya album blir tillgängliga på Tidal. De här kommer nog spelas lite mer än andra album denna helgen.
 6. @Strmbrg du länkar till en annan skiva än den du nämnde. Jag letade upp denna på Tidal via ROON. Är det den du menar? Blev naturligtvis nyfiken att lyssna på den då jag inte riktigt delar din erfarenhet av hur eländig musiken är via streaming tjänsten Tidal. Visst det finns mindre roliga album precis som på alla andra media. Men just denna tyckte jag var njutbar i mitt system. Tyckte efter en snabblyssning på några olika spår att den stundtals hade en trevlig närvaro.
 7. Det är inte mycket kvar av den setupen som du lyssnade på.
 8. Jag har inte lika fin vinylrigg som dig @byZan men jag dristade mig till att koppla in den i förra veckan. Den har i alla år tjänat som referens men gör mig inte lika glad längre. Det kan vara kul att plocka fram någon äldre platta som jag har en emotionell koppling till och sitta och tumma på fodralet samt sniffa på spåren min ungdom har efterlämnat. Men om jag vill ha en lite djupare musikalisk upplevelse så drar jag igång min digitala återgivare via ROON.
 9. @Sammy Det är alltid svårt att värdera storleken på förändring. Förändringen är densamma men vi värderar den olika. Jag tror att @AlfaGTV är något på spåret när han försöker få ner energiförbrukningen i sina byggen. Mindre ström skapar mindre problem. Min Macbook Pro har en original nätdel och till min NUC har jag provat lite olika nätdelar och den här kopplad till batteri nu liksom övriga prylar som vill ha DC matning. Jag har även valt att använda en annan DC kabel och RJ45 kabel än de som skickas med. Jag upplevde en förbättring med NUC'en konfigurerad med
 10. Hmm, jag känner mig lite skyldig till dina funderingar... Jag är ju ingen bildad man, men en mycket nyfiken man. För att lära mig och bilda mig en uppfattning om hur det påverkar mig så gör jag ibland saker kanske lite onödigt komplicerad för att sedan backa tillbaks till en lite mer hanterbar nivå. Jag upplever ofta att jag får ut lite mer av upplevelsen när jag drar det så långt jag mäktar med. Men samtidigt brukar det även ställa till med andra problem som gör det svårt att hålla en jämn hög nivå. Därför brukar det vara skönt att backa ett steg där livet blir lite enkl
 11. Ahh, jag förstår. Vem gör uppdateringen till dCS'n? Känns som du har ringat in problemet och har koll.
 12. Du kan se vilka versioner du kör på i Roon. Titta under setting och sedan about. Där kan du se alla anslutna enheter och vilka program som körs samt version. Kör du Ropiee'n med Roon remote?
 13. Octavia, vilken version av Roon Bridge har du, antar att det är Roon Bridge i din dCS?
 14. Remote och Core snurrar med 610 och Bridge på 571, upplever inga problem. Men jag har inte knappat runt så mycket, det står bara och spelar och gör det utan avbrott. Jag är nöjd så här långt.
×
×
 • Create New...