Audionet

Medlem
 • Content Count

  191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Audionet last won the day on November 10

Audionet had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bildifokus.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

2 815 profile views
 1. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Låg tid har flytt sedan vår utflykt, men minnena består. Efter en natt på hotellet i Kungsbacka så började vi söndagen med ett besök hos bigblue. Ganska snart blev det klart att jag och bigblue har i mångt och mycket samma smak och tycke. Bara en sån sak som att vi båda har en kärlek till Camilla. Nu har jag inte träffat den Camilla bigblue lever tillsammans med, men det skulle inte förvåna mig om hon har likheter med den Camilla jag lever med. Första stoppet där det inte finns en R2R, men det kanske bara är en tidsfråga då vi befinner oss i ett område i Sverige som har ganska tätt mellan R2R spelarna. Nu spelades det mer musik som jag brukar spela och det blev därmed också tydligt att vi hade en önskan om att få musiken presenterad på snarlikt sätt. Jag kände mig hemma med den här återgivningen och de viktiga rösterna gav den nerv och närvaro som jag önskar från singer/ songwriter, en genre som jag lyssnar mycket på. Rummet känns så mycket luftigare än min eget och man blir avundsjuk på att det finns så bra takhöjd och långt till sidovägg. Vi blev bjudna på en trapiste öl. Jag har ingen koll på öl, men jag förstod ändå att det här var en väldigt speciellt öl. Men hur speciell den var förstod jag inte förrän jag kom till Systembolaget och började prata med en ölnörd som jobbar där. Eftersom jag tyckte ölen var fantastiskt god så ville jag få återuppleva något liknande igen. Jag förklarade vad jag hade druckit och undrade om han kunde vägleda mig till ett alternativ. Först ville han inte riktigt tro mig när jag talade om vilken öl det var. Han menade på att jag måste ha blandat ihop det hela. Så vi började googla tillsammans och så dök flaskan upp och då gick det även upp för den käre ölnörden på Systembolaget att jag inte hade svamlat. Då började han muttra lite bittert något om att han aldrig i hela sitt liv kommer att komma nära den ölen. Det var väldigt uppenbart att han tyckte att det var lite som "pärlor för svin". Om någon undrar så saknade jag inte R2R spelaren hemma hos bigblue!
 2. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Person kommer till oss på besök imorgon. 😃
 3. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Skall försöka samla mina intryck. Min sociala kalender har varit hårt intecknad den senaste tiden och även en del framåt. Men jag kommer tillbaks med intryck.
 4. Kul, ser misstänkt likt ut en apparat jag har stående i en hörna.
 5. Audionet

  Smakar fortfarande bra... ?

  Det bästa från två världar... 😃 R2R kan också utläsas Resistor to Resistor.
 6. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Efter Lindome blev det incheckning på hotellet i Kungsbacka för att sedan ta en taxi till Apexorca. Vinylen snurrade när vi anlände. God dryck och en mycket trevlig ostbricka väntade oss blandat med att vi fick lära oss lite om vin och lite mer ingående om Champagne. Bara det var värt resan från Skåne! Som bakgrundsmusik snurrade India.Arie på vinylavläsaren. Det var en bortglömd artist för mig som jag tog till mig och har börjat spela igen efter vårt besök, tack Apexorca! Kvällen fortsatte med att Apexorca varvade R2R och vinyl. Precis som hos tidigare värdar så låg inte fokus på audiofila inspelningar utan det var musiken som prioriterades. Vid ett tillfälle fick vi höra MSB spela och då var det just den skiva som fick Apexorca att välja just MSB som digital avspelare. Om jag minns rätt så var det Red Hot Chili Peppers som spelades. Hela kvällen spelades det starkt och man förstår verkligen varför Apexorca har en förkärlek för stora högtalare. Det upplevdes aldrig komprimerat eller ansträngt. Det som jag gick igång på var den naturliga storlek och pondus som trummor i klassiska stycken presenterades, absolut världsklass! Jag lyssnar inte mycket på klassisk musik, en anledning är troligtvis att mitt system inte är optimerat för det. Men hos Apexorca finns det absolut ingen anledning att undviken den klassiska genren. Att få med sig en den okomprimerad storskalighet när den återges genom ett system är troligen få förunnat och kanske just därför som jag upplever att Apexorcas system levererar som bäst i den genren. Och i matchen är det ingen match längre. Trots min ovilja till R2R så måste jag högst motvilligt medge att jag i alla system jag lyssnat till i Göteborg som spelar alla media så är det just R2R som konsekvent ger det där lilla extra. Vill poängtera att vi har dock inte jämfört samma inspelningar mot varandra utan det är min musikaliska upplevelse, hur jag blivit berörd av musiken som är min måttstock. Kvällen fortsatte med ett brett urval av musik, men tyvärr så blir det natt även på västkusten och vi fick åka tillbaks till hotellet efter en mycket trevlig och lärorik dag. Tre olika system som anpassats efter värdens förutsättningar samt musikaliska smak. Det blev mycket svårt att varva ner och komma till sömns denna lördags natt, många intryck som med stor säkerhet kommer att sätta sina spår... 😃
 7. Audionet

  Smakar fortfarande bra... ?

  Använder inte MSB sig av R2R ladder DAC? Vet inte hur APL är uppbyggt, men mina erfarenheter är att jag brukar föredra Ladder DAC. Tack för ett trevligt reportage!
 8. Audionet

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ha, ha, det bara blir så... Fast Calle Jr's tips på Salvator Accardo gav mersmak. Den är riktigt bra! Kanske finns det hopp? 😃
 9. Audionet

  Vad lyssnar du på just nu?

  Att som en redan etablerad artist ta en annans artist album och göra en egen tolkning tycker jag är rätt vågat. Men det här fungerar för mig en söndagsmorgon.
 10. Audionet

  Vad lyssnar du på just nu?

  Efter en inspirerande återupptäck hemma hos Apexorca hittade jag denna sköna platta.
 11. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Efter A/Wing så åkte vi hem till en krasslig Lindome. Första gången för mig hemma hos Lindome och även första gången jag lyssnar till Respons i ett hemmasystem. Respons har alltid varit spelglada och musikaliska de gånger jag hört dem på mässor. Övrig elektronik var inte helt okänd för mig då jag har en snarlik uppsättning. Här varvades vinyl med R2R och Lindome är Mr. Funk. Underbar och medryckande musik. Skall försöka utforska den genren mer för det är det absolut värt! Det första som slår mig är att det är mycket homogent från botten till topp. Inget sticker ut och vill ha min odelade uppmärksamhet. Lindome har ställt upp sina högtalare närmare bakvägg och med något mindre avstånd mellan vänster och höger högtalare än vad A/Wing har i sitt system. Toe in var mer invinklat och passerar i en punkt framför lyssningspositionen. Det fungerar utmärkt hos Lindome, troligtvis minskar sidoreflexens inverkan och jag inbillar mig även att den rytmiska sektionen får bättre förutsättningar att pumpa ut funken's fundament i musiken, för det svänger hemma hos Lindome! Hur går det i matchen R2R vs PCM/DSD då? Jo, tyvärr måste jag sätta upp 2-0 på tavlan
 12. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Säger precis som byZan, tillbaks till vardagen efter en vecka med många intryck! Det är något speciellt med vår hobby. När man möts upp och träffas så är det alltid väldigt trevliga människor man får lära känna. Jag är så tacksam att jag fick följa med på denna HiFi-Tour 2018. Mycket bra initiativ av byZan och ett fantastiskt generöst mottagande av värdarna. Skall försöka återge hur jag upplevde min resa om inte byZan har något emot att jag kapar tråden med några inlägg. Efter en tidig start på lördagen så hämtade jag upp byZan på Landvetter. Första lyssning blev som bekant hos A/Wing. Här har jag varit tidigare, men det var länge sedan. Det ända som finns kvar från mitt förra besök är högtalarna. Vill minnas att det jag tog med mig hem förra gången var lugnet i musiken. Lugnet finns fortfarande kvar men har blivit mer alert och med ett tydligare driv i musiken. A/Wing var den av Göteborgsanläggningarna som hade ställt upp högtalarna på ett för mig bekant sätt. Förhållande till rummet ganska långt ut från vägg och med en svag toe-in som landar någonstans vid axel eller strax utanför. En ljudbild som jag känner mig lite mer hemma med. Vi spelade igenom många genres. Det blev R2R, vinyl och streaming i form av ROON. Vilket media låter då bäst? Svaret är enkelt, det media som har din musik. Grovt förenklat och inte helt sant. Det här blev en helg där vi fick lyssna mycket till R2R. För min del så var det något jag inte var så familjär med. Tidigare har jag bara lyssnat på mässor och det har inte givit mig så mycket. Men nu, när man får komma hem till entusiaster som har fintrimmat sitt system så bjuder R2R upp till musikaliska höjdpunkter. Men jag kan ändå inte låta bli att fundera över om det har mer med hantverket bakom än tekniken musiken framförs via. Kanske en försvarsmekanism för att inte trilla dit på ytterligare en apparat. Om jag nu håller mig hemma hos A/Wing och mina upplevelser från de tre media vi spelade musik från, så ur ett hifi perspektiv kan jag konstatera att R2R skapade lite mer magi än vinylen som i sin tur var något mer magiskt än ROON. Det känns som något filter försvinner utan att det för den delen blir för skarpt. Rummet vid inspelningstillfället följer med på ett bättre sätt och skapar en närmare upplevelse. Ok, 1-0 till R2R i matchen mot PCM/DSD.
 13. Audionet

  Vad lyssnar du på just nu?

  Lättsmält glättig pop från Denmark. Det här egentligen fredagsmusik för mig. Tillsammans med god mat & dryck så infinner sig en glad stämning i vårt hus!
 14. Audionet

  Copenhagen HighEnd 2018

  Trevlig setup, känns lite bekant på något sätt. 😃