Audionet

Medlem
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Audionet last won the day on November 10 2018

Audionet had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bildifokus.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

2 982 profile views
 1. Audionet

  P-Pans Musikhörna

  Hmm, jag skulle nog flytta MBL högtalarna. Inget gott kan komma av att ha dem på första reflex. De kommer förmodligen att spela med passivt när du ljudtrycker rummet.
 2. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag köpte på tubedepot.com och jag köpte de rören som ligger i upgrade kitet i länken ovan. Om det är bättre är svårt att säga då nya rör alltid upplevs som bättre. Och ja, byt alla rören! Beställ hem så att du har på lager och fortsätt spela på de rören du har. De levererar 1000-1500 timmar till med god musik. Du kan också kolla med https://www.tubular-well.se , jag har fått bra service av Peter. Sist jag handla så hade han dock inte 6H30P, men man kan alltid fråga.
 3. @byZan kul att det smakade! Jag är väldigt glad för blandningen. Gillar den jordiga och rustika kaffesmak som Robusta bönorna tillför. Blir lite mindre syra och sötma. Upplever att kaffesmaken hänger kvar längre.
 4. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Det blev en kul helg med mässa och lyssning hemma hos byZan. Strax efter jag anlänt till byZan så ringde det på dörren och där stod A/Wing. En bandare skulle levereras. Att även byZan skulle trilla ditt på en bandare har jag förstått sedan tidigare. Är inte så säker på att byZan's fru är lika exalterad över det beslutet! Jag började att lyssna lite till ordinarie uppställning. Efter en egentligen rent för kort lyssning så kopplades Absolaren Signature in. Både jag och A/Wing blev väldigt snabbt övertygade om att det blev en trevligare föreställning. Kanske lite luddigare i basen, men allt annat var trevligare. På söndagen bestämde vi oss för att stanna hemma och leka med byZan's system i stället för ett besök på mässan. Nu hade saker och ting börjat att ändras. Ett nätkabel hade bytts ut. Nu hade Absolaren en betydligt bättre kontroll över basen. Jag upplevde inte att basen nu var sämre än basen från Krell monoblocken, bara lite annorlunda. Kanske jag upplevde den som lite mer naturlig, men det är ytterst subjektivt. Absolare imponerar de gånger jag haft tillfälle att lyssna till den. Jag gillar vad jag hör. Skulle vara intressant att få känna och klämma på den hemma i mer känd miljö, men jag sitter nöjd med min Tidal elektronik så det får mer bli en lek i fantasin än i verkligheten. Bandaren då? Jodå, den tillför definitivt något till byZan's system som inte kan upplevas via Vivaldi eller Clearaudio. Det är ju en del meckande med band och inte så lätt att hoppa till ett speciellt spår som man vill lyssna till. Men det kan också vara så att just dessa detaljer som kan upplevas som mindre användarvänliga är just det som gör det lite extra charmigt? Förutom HiFi-upplevelser så tog jag även med mig hem en praktfull "mancold" från Stockholm. Tack för denna helg byZan och ge Britten en extra stor och varm kram för att hon är så snäll och generös med att ta hand om oss!
 5. Tack alla för trevlig sällskap innan mässan, under mässan samt efter mässan! Mässan var trevlig, men när man inte är på jakt efter något nytt så är det mötena med inspirerande människorna som gör mässan intressant för mig. Största HiFi-behållningen var hemma hos @byZan!
 6. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Ojdå, har missat dina senaste äventyr. Kanske skall du koppla ur allt som har med nätverket att göra och koppla in allt igen från början med AlfaGTV skiss i åtanke.
 7. Jag provar en Moules Morney denna gång.
 8. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Låg tid har flytt sedan vår utflykt, men minnena består. Efter en natt på hotellet i Kungsbacka så började vi söndagen med ett besök hos bigblue. Ganska snart blev det klart att jag och bigblue har i mångt och mycket samma smak och tycke. Bara en sån sak som att vi båda har en kärlek till Camilla. Nu har jag inte träffat den Camilla bigblue lever tillsammans med, men det skulle inte förvåna mig om hon har likheter med den Camilla jag lever med. Första stoppet där det inte finns en R2R, men det kanske bara är en tidsfråga då vi befinner oss i ett område i Sverige som har ganska tätt mellan R2R spelarna. Nu spelades det mer musik som jag brukar spela och det blev därmed också tydligt att vi hade en önskan om att få musiken presenterad på snarlikt sätt. Jag kände mig hemma med den här återgivningen och de viktiga rösterna gav den nerv och närvaro som jag önskar från singer/ songwriter, en genre som jag lyssnar mycket på. Rummet känns så mycket luftigare än min eget och man blir avundsjuk på att det finns så bra takhöjd och långt till sidovägg. Vi blev bjudna på en trapiste öl. Jag har ingen koll på öl, men jag förstod ändå att det här var en väldigt speciellt öl. Men hur speciell den var förstod jag inte förrän jag kom till Systembolaget och började prata med en ölnörd som jobbar där. Eftersom jag tyckte ölen var fantastiskt god så ville jag få återuppleva något liknande igen. Jag förklarade vad jag hade druckit och undrade om han kunde vägleda mig till ett alternativ. Först ville han inte riktigt tro mig när jag talade om vilken öl det var. Han menade på att jag måste ha blandat ihop det hela. Så vi började googla tillsammans och så dök flaskan upp och då gick det även upp för den käre ölnörden på Systembolaget att jag inte hade svamlat. Då började han muttra lite bittert något om att han aldrig i hela sitt liv kommer att komma nära den ölen. Det var väldigt uppenbart att han tyckte att det var lite som "pärlor för svin". Om någon undrar så saknade jag inte R2R spelaren hemma hos bigblue!
 9. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Person kommer till oss på besök imorgon. 😃
 10. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Skall försöka samla mina intryck. Min sociala kalender har varit hårt intecknad den senaste tiden och även en del framåt. Men jag kommer tillbaks med intryck.
 11. Kul, ser misstänkt likt ut en apparat jag har stående i en hörna.
 12. Audionet

  Smakar fortfarande bra... ?

  Det bästa från två världar... 😃 R2R kan också utläsas Resistor to Resistor.
 13. Audionet

  byZan - Nytt i stugan #7

  Efter Lindome blev det incheckning på hotellet i Kungsbacka för att sedan ta en taxi till Apexorca. Vinylen snurrade när vi anlände. God dryck och en mycket trevlig ostbricka väntade oss blandat med att vi fick lära oss lite om vin och lite mer ingående om Champagne. Bara det var värt resan från Skåne! Som bakgrundsmusik snurrade India.Arie på vinylavläsaren. Det var en bortglömd artist för mig som jag tog till mig och har börjat spela igen efter vårt besök, tack Apexorca! Kvällen fortsatte med att Apexorca varvade R2R och vinyl. Precis som hos tidigare värdar så låg inte fokus på audiofila inspelningar utan det var musiken som prioriterades. Vid ett tillfälle fick vi höra MSB spela och då var det just den skiva som fick Apexorca att välja just MSB som digital avspelare. Om jag minns rätt så var det Red Hot Chili Peppers som spelades. Hela kvällen spelades det starkt och man förstår verkligen varför Apexorca har en förkärlek för stora högtalare. Det upplevdes aldrig komprimerat eller ansträngt. Det som jag gick igång på var den naturliga storlek och pondus som trummor i klassiska stycken presenterades, absolut världsklass! Jag lyssnar inte mycket på klassisk musik, en anledning är troligtvis att mitt system inte är optimerat för det. Men hos Apexorca finns det absolut ingen anledning att undviken den klassiska genren. Att få med sig en den okomprimerad storskalighet när den återges genom ett system är troligen få förunnat och kanske just därför som jag upplever att Apexorcas system levererar som bäst i den genren. Och i matchen är det ingen match längre. Trots min ovilja till R2R så måste jag högst motvilligt medge att jag i alla system jag lyssnat till i Göteborg som spelar alla media så är det just R2R som konsekvent ger det där lilla extra. Vill poängtera att vi har dock inte jämfört samma inspelningar mot varandra utan det är min musikaliska upplevelse, hur jag blivit berörd av musiken som är min måttstock. Kvällen fortsatte med ett brett urval av musik, men tyvärr så blir det natt även på västkusten och vi fick åka tillbaks till hotellet efter en mycket trevlig och lärorik dag. Tre olika system som anpassats efter värdens förutsättningar samt musikaliska smak. Det blev mycket svårt att varva ner och komma till sömns denna lördags natt, många intryck som med stor säkerhet kommer att sätta sina spår... 😃
 14. Audionet

  Smakar fortfarande bra... ?

  Använder inte MSB sig av R2R ladder DAC? Vet inte hur APL är uppbyggt, men mina erfarenheter är att jag brukar föredra Ladder DAC. Tack för ett trevligt reportage!