AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  1 413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

AlfaGTV last won the day on March 19

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 038 profile views
 1. AlfaGTV

  Arne och Timo var förbi en sväng...

  Skoj! Vilket bygge det ser ut att vara, kanske de fina bilderna som förstärker intrycket. En fundering dyker dock upp, är det på något sätt ny teknologi som möjliggör skapandet av rör-häckar i den här kvalitets-, ambitions- och prisnivån? Jag menar, rören och trafosarna har väl funnits i samma skepnad de senaste 100 åren eller nåt? Och jag utgår ifrån att man inte plötsligt hittar på en ny revolutionerande krets i desssa sammanhang...
 2. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Haha! Har du provat konfigureraapparaten enbart med knapparna på framsidan och displayen? Inget för 50-åriga gubbar kan jag säga, trots mina 30+år i IT-branschen. Och texten är obeskrivligt liten!
 3. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Kul att du provar! Jag upplever ingen större skillnad mellan WLAN och Ethernet på min Aries G1, vare sig funktionsmässigt eller ljudmässigt. Jag har bytt från ClasISjön/KjellCom standard nätverkskabel, både Cat5 oskärmad och Cat6 skärmad, till en Ghent Audio dubbelskärmad och jag tycker iallafall inte det blev sämre.
 4. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Vinylafton här! Lite Ronny James Dio är väl aldrig fel med en kall på fredag kväll?
 5. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jamenvisst! Nu klarnar det! Däremot är det luddigt för mig varför du behöver router/switch i närheten av stereon? Är din Aries kopplad med kabel eller trådlöst?
 6. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Hmm, jag hade för mig att du spelade med en PC, direkt till DAC? Den är definitivt i den ände av kedjan där jag skulle vilja undvika "lort-grisar" om vi fortsätter med det vokabuläret! Men borta vid inkommande fiber och router är jag inte lika övertygad om behoven. När det gäller Entreq-produkterna vill jag inte att du "löper o köper" utan att få prova först! Ibland gör de ingen nytta alls, ibland stor nytta. Men det finns Eartha-kablar med USB-plugg i ena änden. Jag hade en specialare som faktiskt jordade minuspolen på USB-uttagets spänningsförsörjning, vilket inte fungerade i samtliga fall. Entreqs egna kabel jordar av skärmen. Kan du inte försöka få ihop en systemkarta så man fattar? Du har ju konsulter inom familjen har jag förstått!
 7. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Jag har nu spelat i stort sett enbart med min gamla Pi2 och det nya HAT-kortet under några dagar... Som synes på bilden ovan strömförsörjs Pi av HAT-kortets spänningsregulatorer och strömförsörjningen är bulan som kom med Allo USBridge. Jag tror att det kan vara en god lösning för jag måste erkänna mig vansinnigt imponerad av vad denna tingest gör i denna tappning. Jag kan inte skilja ljudet ifrån DACen inbyggd i Moon 430HAD och den har jag redan lovordat, i förhållande till mycket kostsamma DACar. Om jag ska beskriva något som Sabre ES9038Q2M gör annorlunda än alternativen så är det i så fall att den spelar dynamiskt och möjligen att presensregistret uppfattas något mera understruket. Basen är rapp, korrekt och stenhård och diskanten får i princip aldrig den där "krossat glas"-kvaliten som äldre digitala omvandlare ofta drogs med, iaf de billigare. Det här är förödmjukande bra i förhållande till kostnad! (Nej, det låter inte lika bra som Aries + Nagra, skillnaden är påtaglig. Men inte lika påtaglig som prisskillnaden!)
 8. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Svar vet jag inte om jag vågar utlova, men en liten spaning kanske? Jag är mindre oroad över "skit-grisar" medan det digitala fortfarande är paketbaserat. Men, jag har skrivit det tidigare och nämner det igen, den enskilt största positiva påverkan på det digitala ljudet i min förra lägenhet kom med en anslutning av en Entreq Minimus till min NASs ena USB-port... Det är nästan förargande, för det SKA inte påverka, på något sätt. Numera har jag ju min NAS bakom en trådlös brygga, dvs garanterat galvaniskt avskiljd. Idag hör jag ingen nämnvärd skillnad med eller utan Entreq i USB-porten på NAS'en... (Däremot i USB port på Aries G1) Jag köper till fullo att man inte vill ha switchade nätdelar av enklare sort på samma grupp som stereon, och där tycker jag mig också höra förbättringar med linjära don. Det är nästan så att jag skulle vilja rekommendera dig att prova med en Entreq ansluten till ditt fibermodem/router e.d. Du kan ansluta till ett ledigt Ethernet uttag eller kanske en USB-port? Det hade varit intressant att höra om din upplevelse och jämförelse med t.ex. en linjär nätdels effekt på samma apparat?
 9. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Välspelat och välljudande, från Qobuz
 10. AlfaGTV

  VTF - En parameter av vikt!

  Exemplariskt förklarat! Som vanligt! Jag har en sån där icke-magnetisk digital våg från öst. Problemet du beskriver med stor förändring av VTF vid olika VTA är väldigt tydligt även för mig. Därför ställer jag nåltrycket med VTA i våg, det är ändå där jag hamnar efter lyssning, med mycket små variationer, Trodde först det var ”piano-trådsupphängningen” av Viellans tonarm som fjädrade och orsakade förändringen av VtF, men det verkar ju finnas andra orsaker!
 11. Strålande reportage @P-pan! Tack som sjutton! Spännande högtalare alla tre men Tidal står ut i mina ögon. (Öronen har inte fått någon återkoppling via dessa tre) Jag förstår att jag kan forska fram priser, men det vore intressant att se vad vi pratar om för härad? Runt 250.000:-?
 12. AlfaGTV

  Mästarmöte har en vinnare!

  Äh, släpp det! Dina funderingar är uppskattade av mig och säkerligen flera. Däremot är det som vanligt svårt att kommunicera i skrift och man får nog räkna med att vi pratar förbi varann emellanåt. Nu ska iaf jag sluta spamma @Apexorca tråd!
 13. AlfaGTV

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jo, du missförstår! Jag förstår vad du avser och instämmer till fullo, men samtidigt blir ju den bokstavliga uttolkningen klart förvirrande och tämligen osann! Alltså, vår egen hjärna är ju den som har tolkningsföreträde, i alla sammanhang, oavsett vilka ljudvågor som träffar trumhinnan. Det är lite som den gamla militära sanningen: "Om karta och terräng inte överensstämmer, då är det det kartan som gäller!"
 14. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Råkade vara hemma på lunch när posten ok och lämnade ett litet vilset paket! Det har varit på väg från Österns rike länge och väl! Det kom fram hyfsat oskadat och innehöll detta: Ännu en liten HAT, men denna har det senaste chipet från ESS, lämpat för lägre strömförbrukningar, ett Sabre 9038Q2M. Inga problem att få igång detta på en RasPi 2 med DietPi med 192Khz/DSD64 som max. Men med rätt kernel skall det gå att få detta upp till 384Khz PCM och DSD256. Ser fram emot lite mera laborerande med detta! (Ja, det spelar riktigt bra redan!)
 15. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Jag har nog erhållit resultat mellan detta och helt OK, men har aldrig hittills föredragit optisk koppling. Kan det vara dessa det hänger på?