AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  1 266
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

AlfaGTV last won the day on January 19

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3 922 profile views
 1. AlfaGTV

  P-Pans Musikhörna

  Ah, se där! Grattis till en avundsvärd stärkare! Och tänk vad mycket du sparar på kablar nu! (Eller, "sparar" kanske är fel begrepp i den här hobbyn! ) Men en helhetsbild av dagens uppställning har du va?
 2. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ouch! Det här gick jag igång vansinnigt på! Just i detta fall från Qobuz, via Roon!
 3. AlfaGTV

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Min "reaktion" baserades på att jag läste snabbt och hade förhoppningar om att iPad 2018 skulle tåla portrait mode... (tur jag har Lightning DS att tillgå!) @Bebop, det var inte speciellt trevligt första svar? Nåväl, de får göra bäst de vill så länge det fungerar att förbigå det officiella stödet. Det fungerar med andra ord utmärkt i Roon och erbjuder ett bättre gränssnitt än Qobuz egna appar! Och jag tycker redan om nya "Spelas"-skärmen:
 4. AlfaGTV

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Jag ser framför allt fram emot den nya Radio-funktionen! Äntligen en "spela liknande"-funktion som går utanför ditt eget bibliotek, inklusive Tidal och Qobuz!!!
 5. AlfaGTV

  Figges ljudlåda

  Grattis! Riktigt spännande, även om jag inte tyckte det fanns nåt att klaga på innan!
 6. AlfaGTV

  En hifinörds bekännelse

  Nej, ingen proxy, det behövs inte om man lyckas regga ett konto. Och även om jag försökt köpa mig ett abonnemang så envisas de med ett istället erbjuda en "gratis provmånad", gång på gång.. Jag beskrev detta i en annan tråd, ska se om jag hittar på den. Edit:
 7. AlfaGTV

  En hifinörds bekännelse

  Hahaha! Nejdå, jag skall inte ställa till något alls! Bara nyfiken på hur ni använder era pryttlar, och jag köper fullt ut att man väljer Roon som musikspelare när det är möjligt, det gör jag ju själv också. I det egna fallet så behöver jag ju Lightning DS för t.ex. Qobuz och Internetradion (eller Linn Kazoo, som sagt) och jag kan tycka det är trivsamt att ha möjligheten att välja det man föredrar för stunden. T.ex. har ju Lightning DS möjligheten att köra i "portrait" mode, och bläddringen blir lite annorlunda etc.
 8. AlfaGTV

  Musikhörna och experimentverkstad

  Det här är ju det som är lite klurigt, Ps Audio använder sig av HDMI-kablar för att överföra I2S, fast de kallar det nåt eget. Det är alltså, mig veterligen, inte DSD över HDMI. Det kanske är så, men troligen i ett proprietärt format som enbart tillgängliggörs mellan Pioneer-produkter? Vet att Denon hade en liknande "hmhmhm-link"...
 9. AlfaGTV

  Musikhörna och experimentverkstad

  Har du bekräftat det? Alltså att DSD är embedded i HDMI? Det är en mycket, mycket sällsynt egenskap, att DSD bitströmmen förs ut ur en komponent. Jag trodde det enbart var Oppo som gjorde detta (och MSBs Universal Transport, menndet är ju iofs en Oppo) För övrigt tror jag du har rätt i att det är enkalre att rippa/ladda ned DSD-filerna. Är det lagligt förresten? Om man har SACDn, kan man då ta ned DSF-filerna från nätet med gott samvete? Du har ju redan köpt "lyssningslicensen via SACDn"...
 10. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Jag hade rätt mycket nostalgi i band-lådan! Tyvärr är ett par av fodralen tomma Men det finns ändå en hel del kul däri. Detta var mitt portabla musikbibliotek runt 90-92! Flera av banden köptes på diverse segelrutter runt om i Europa och USA och gick många varv i kassettspelarna på båtarna och givetvis även i bilen på land.
 11. AlfaGTV

  En hifinörds bekännelse

  Ska bli lärorikt o kul att följa denna resa! Kör du din(a) Lumin med Lumins app eller som Roon endpoint? Eftersom min Aries är OpenHome kompatibel så har jag provat styra den med ett par appar som har stöd för detta, nämligen Linn Kazoo och Lumins. Utan att raljera allt för mycket kan jag väl säga att jag föredrar respons och gränssnitt i Linn Kazoo, hur upplever du den egna appen och gränssnittet?
 12. AlfaGTV

  Musikhörna och experimentverkstad

  Tack för dina intryck, verkar vara en smidig apparat att provsmaka filspelning/streaming med! (Jag har ju själv haft N-50 och även provat N-70A) Varför vill du ha HDMI? För att ta emot signal från Oppo som drivverk? Eller flerkanal?
 13. AlfaGTV

  Musikhörna och experimentverkstad

  Skulle du kunna tänka dig att dela lite intryck av denna smidiga streamer? Hur du styr den, var du lagrar dina egna filer (om du nyttjar såna etc), vilja tjänster du nyttjar och så?
 14. AlfaGTV

  Figges ljudlåda

  Dags att planera in ett besök igen tror jag! När ska frun iväg på galej nästa gång Figge?
 15. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  I dessa "snurriga" tider är det väl lika bra att provsmaka det utbud som finns? Jag har inte slängt mina gamla köpekassetter, och den du ser på bilden hittade jag på loppis för något år sedan! Det är en reklam-historia med mellansnack om olika Alfa Romeo-modellers fantastiska egenskaper, t.ex. Alfa 33 1.7 Quadrofoglio Verde. Med tanke på mitt "nick" tyckte jag det kunde passa! Spelaren fick jag av en vän, som tänkte slänga den! En inte oäven spelare, en Onkyo Integra R1 med tilläggsbeteckningen TA-2600. Låter det bra? Jadå, för sjutton. Har jag hört bättre? Jadå, för sjutton! Den fick en mindre rengöring, välbehövlig, likväl som lite olja och rengöring av drivremmar. Nu snurrar det på fint!