Jump to content

AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  2 793
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

AlfaGTV last won the day on November 9

AlfaGTV had the most liked content!

About AlfaGTV

Recent Profile Visitors

5 783 profile views
 1. Okej, några spår med resp. pickup finns att ladda hem härifrån. De mekaniska inställningarna kan man alltid fundera kring men båda är inställda efter bästa förmåga. På phono-förstärkaren är impedans och gain enligt tillverkarens rekommendationer.
 2. Om du är nyfiken @tek, så kan jag lägga upp ett par needledrops med Cadenza Bronze och Lyra Delos på samma svarv/RIAA? Det säger givetvis inte allt, men kanske nåt...
 3. Tack! Bilderna på diamanten är tagna med ett enkelt USB Mikroskop från eBay, typ 100:-. Tricket med dessa är att man måste använda små vita papperslappar som reflektorer för att få bästa kontrast och tydlighet, men tekniskt duger de fint! Om du, mot förmodan, skulle mena bilden på hela pickupen så är det en mobilbild, iPhone X. @Daniel, man vet aldrig vad konsekvenserna kan bli om man trillar ner i "kaninhålet"! Har hört att det finns en svart marknad för den typen av varor i norra Stockholm, så det kanske är där man ska börja leta? Jag monterade Linn Karma p
 4. Spelar vinyl på min Thorens med Linn Karma monterad. Och jag kan väl säga att pickupen låter heeelt annorlunda nu när den fått lite rörlighet tillbaka.
 5. Jag behöver korrigera det här. Efter att ha funderat både ett och två varv varför Linn Karma lät så här beslutade jag mig för att plocka fram den igen och titta lite noggrannare på den. Jag fick intrycket redan tidigare att det var något med upphängningen som inte stod rätt till, inte diamantens kondition. Och mina funderingar visade sig vara korrekta! På undersidan har man tejpat, eller iaf draperat, spole och polstycken med något plastmaterial. Syftet är givetvis att skydda från skräp och damm men i det här fallet har plasten "ruttnat" och blivit en kladdig smet bitvis. Kanske p
 6. Om Hr Gomez skulle ge sig in i den branschen tippar jag att du inte har nån glädje av din rör-bank! Ett annat phonosteg som jag iaf skulle vilja höra är Zanden!
 7. Black Diamond cones? Jag har en nära släkting till din iFi (en iUSB 3) mellan min Roon ROCK och Audiobyte Black Dragon. Jag tycker också att den tillför ett lugn, snyggar till och låter mig njuta mer.
 8. Den är fin, verkligen tyst och mastrarna verkar inte ha varit utsatta för några allvarligare "plågsamma ljudförsök"! Skulle nog tveklöst kunna använda Chet-plattan som demoskiva faktiskt. Efter Chet och Somethin' Else med Cannonball Adderley blev det lite 12":or!
 9. En trippel med Chet Bakers plattor It Could Happen To You (1958), Chet (1959) & Chet Baker In Milan (1959) Återutgiven av Real Gone Jazz 2011
 10. När det gäller Minim 2 så har väl Simon Nash etablerat en form av licensiering. Det är Starter Edition som är kostnadsfri (men inte konfigurerbar). Nu kanske inte det spelar någon roll när man överlåter till Lumin att inventera och bygga vyerna iofs.
 11. Då är det som jag misstänkte, en Phoenix ser ut att ha landat däri! Nån annan som kanske provar en Chord-produkt möjligen?
 12. Kan det vara vacuum som döljer sig däri? Eller små, små diamanter kanske?
 13. Hahaha! Merit Hemmingsson! En klassiker i många stugor och den har givetvis spelats här hemma också! Snyggt och prydligt, men det var det tidigare också iofs! Fast jag minns mera apparatur därbakom?
 14. Stort tack @calm för dina tankar och "prövningar"! Jag hade lite svårt att hålla isär kabelduellen från switchfajten här på slutet, men jag tolkar din slutsats här ovan som att det det var switcharna du fokuserade på? Jag svängde förbi netonnet och skaffade mig en Netgear GS-105 själv också för att åter ge "switch vid spelare" en chans. Nu är ju min primära spelare ansluten via trådlöst så det är svårt att implementera en switch där Men, jag provade den som "avskiljare" mellan min server för dagen och en annan trådbunden endpoint och där serru! Japp, där gjorde den faktisk
×
×
 • Create New...