AlfaGTV

Medlem+
 • Content count

  946
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

AlfaGTV last won the day on September 14

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3 658 profile views
 1. AlfaGTV

  Min Canossavandring

  Njae, jag tycker resonemanget är intressant, även om jag inte har så mycket att tillföra. Det är väl kanske någon form av "augmented hyperreality" vi ägnar oss åt när man sitter med extremt upplösta hörlurar och lyssnar till ett stycke musik samtidigt som vi låter oss informeras om artisten, kompositören, framförandet eller kanske arenan där det hände. Annars har jag svårt att dra en parallell mellan ett liveframträdande och ett återskapat sådant i mitt lyssningsrum. Liveframträdandet kommer alltid att slå an på helt andra känslor och upplevelser oavsett situation. Och för mig är hjärnan mycket mera observant på den sociala situationen än exakt hur det låter. Med det sagt är det sällan jag föredrar live-ljud, ibland kan man nästan tro att ljudteknikerna dragit på sig hörselskador. Så, jag upplever gärna musik live, men jag lyssnar hellre hemma.
 2. AlfaGTV

  Min Canossavandring

  Är det Stevie Nicks på bilden?
 3. AlfaGTV

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Mums! Bildreportage!
 4. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Jag har äntligen vidtagit en åtgärd som väntat... Nämligen att byta ut grendosan till en med fler uttag. Var kommer alla apparater ifrån? 😜 Grejen är att vi har mycket DC på nätet i detta hus, vilket får mitt slutsteg att dansa samba när gumman blåser håret! Det föranledde mig att köpa ett PCB från Sjöström Audio som jag dekorerade med komponenter från Elfa. Klockrent, gjorde precis det som utlovades! Dvs. inga brumljud från det stora slutsteget, oavsett tid på dygnet eller vilka förbrukare som nyttjas. Första bilden visar det färdiga kortet. Men, när jag nu skulle byta list ville jag prova med färre dioder, jag har ju tidigare mätt upp ca 0,45V DC över fällan som byggdes med tre dioder. Varje diod tar ca 0,7V så jag ville prova med bara en i varje riktning. Dessutom vore det skönt att gömma öppen 230V AC i någon form av petskydd. En Kulodosa funkade utmärkt och förseddes med ett IEC chassiuttag. Komponenterna direktlöddes och resultatet blev faktiskt minst lika bra som den ursprungliga. Smältlim är DIYarens välsignelse!
 5. Syftet är helt enkelt att separera/avisolera "motorn", som per definition är en störkälla, från ljudbryggan, alltså där man omvandlar från paketbaserad datafilshantering till en ljudström, om än digital. Om man vill omvandla från Ethernet till USB eller SPDIF spelar mindre roll, tror jag. Det handlar nog mera om vad din DAC (om den inte är inbyggd i ljudbryggan) trivs bäst med för signal. Tänker du behålla din Mojo? Den gillar ju det mesta och i min mening spelar det inte så stor roll vad du matar den med. (Förutom att ingen av mina Chord'ar gillar DSD och klipper sporadiskt nån gång då o då) Vill du uppsampla eller spela högupplöst högre än 192Khz/DSD64 så blir det ju tveklöst USB förstås.
 6. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Jo, även jag har oftast föredragit USB Audio som slutgiltigt överföringsprotokoll. Rob Watts på Chord brukar oftast förorda optiskt signal, men jag har tydligen inga bra transporter för jag brukar inte gilla vad jag hör med denna överföring.
 7. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Nej, helt riktigt! Jag tog någon form av beslut att lägga en hyfsad slant på en, vad jag tror, vettig streamer utan DAC. Därmed kan jag leva vidare med Audiobyte Black Dragon som jag fortfarande tycker mycket om eller välja en annan DAC senare. Det är tydligen senare nu! Och på sätt och vis så blev det faktiskt en DAC där Playback Designs haft stort inflytande, även om produkten inte är märkt med deras logga.
 8. AlfaGTV

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag började skriva nåt, men det föll bort i hanteringen! Jo, det var delvis på min inrådan som det blev en NUC7i3BNH eftersom @byZan själv resonerade kring uppsampling och DSP och inte upplevde det som något som gav mervärde. Och personligen är jag inne på att ju mera strömsnål en produkt är desto mindre störningar och EMI/RFI genererar den, förutom en mildare elräkning förstås. Den nya NUC8i3 har en TDP på 28W jämfört med den som nu snurrar hos byZan på 15W TDP. NUC7i3 saknar "turbo" men det är samtidigt tveksamt hur bra det fungerar under Linux eller då operativet saknar direkt API-stöd. Kontentan var att NUC7i3 är mer än tillräckligt snabb samtidigt som den är och samtidigt supporteras fullt ut av Roon Labs. De tester jag gjorde tidigare visar på övertygande prestanda, även om man skulle vilja applicera DSP i olika former, utan problem. Om jag inte redan körde Roon på min moddade QNAP NAS skulle jag tveklöst köpa en i3 med en snabb PCIe NVMe m.2 SSD. Jösses va mycket fina förkortningar jag slänger mig med!
 9. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Gammal goding;
 10. AlfaGTV

  Mässan Göteborg 2018

  Åter ett stort tack till alla som pytsar in bilder o kommentarer!
 11. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ett CD-inköp från mässan! (Nu har jag ett original på denna)
 12. AlfaGTV

  Mässan Göteborg 2018

  Jag är rätt säker på att den nedre delen huserar en separat strömförsörjning, men det tvingar väl den inte att vara mindre iofs. Rätt säker på att jag tycker de är läckra, ffa i svart!
 13. AlfaGTV

  Mässan Göteborg 2018

  Glömde ett annat rum som verkligen gick emot "strömmen", om man nu kan säga så! Och det var ReHifi som presenterade sin agentur av Tune Audio hornhögtalare. De hade ju bara släpat med sig en högtalare, men jädrar vad den fyllde rummet! Jag tyckte den lät trevligare på lördagen då de använde ett gammalt Leak monosteg med tillhörande försteg. På söndagens förmiddag tittade jag in igen och fick en trevlig pratstund med gentlemannen som renoverat Leak-steget. Det visade sig att dessa innehöll kondensatorer från Ducati. Inte konstigt att det lät bra! (Att de vanligtvis användes i tvättmaskiner och elsvetsar kan vi tala tyst om!) På söndagen spelade de för övrigt på en gammal Scott rörförstärkare. Gänget hintade om att de tyckte phono-förstärkaren i Scott lät mycket bättre men jag tyckte klippet var bättre i Leak. Jäkla kul uppställning osm erbjöd både ljudbild, djup och en dynamik som andra borde eftersöka.
 14. AlfaGTV

  Mässan Göteborg 2018

  För egen del råkade jag in till Magico M6 då presentatören var engagerad och presenterade och spelade intressant musik. Tyckte det lät väldigt trevligt! Børresen var imponerande tyckte jag, ffa att de lät så ”stora” i brist på bättre termer. Reidar (Respons) spelade nåt med Patricia Barber som imponerade stort när jag köade för en sittplats. Sen blev det väldigt mycket pojkrum med 35° i skuggan och en aning syrefattigt! Det lät gött dock, men väl dämpat rum för mina öron. Trivsamt upplevde jag också rummet med Vitus Audio/Alluxity och de litauiska AudioSolutions! Lite angelägen diskant med vinyl men det digitala spelade fint! Bilden därifrån! Kul med skivspelaren som i princip är en kopia av Micro Seiki RX1500 och liknande. Byggd av Hanss Acoustics tillverkare i Kina.