Jump to content

AlfaGTV

Artikelgruppen
 • Posts

  5 366
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  140

AlfaGTV last won the day on December 30 2022

AlfaGTV had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

9 955 profile views
 1. Jodå, jag misstänker att det som Shunyata-prylarna hanterar är detsamma som t.ex. Entreq, CAD, Nordost QKore. De avses "dränera" rfi och andra störningar från signaljorden. Den KAN vara densamma som chassijord och/eller skyddsjord. Däremot kommer inte dessa apparater att hantera jordpotentialer annat än om det råkar bli en konsekvens av att man ansluter apparaters olika potentialer.
 2. Fast njae, det finns ju ett menyval Historik också, och där kan man också se (iaf) vad man spelat. Tipsar om last.fm också, och att skapa ett gratis konto där om man vill kunna se vad man gillade historiskt, "vilken platta gällde i januari 2019?" Det kanske borde finnas i Roon också, men det är inte så granulärt idag.
 3. Här snurrar nyinköpet från Bengans igår: Klar vinyl är fuffens att hitta spåren på bara, men de brukar låta bra. Lite osäker på denna dock, tycker den uppvisar mer ITD än mina andra varianter. Osså mitt "guilty pleasure" också: ☺️🤓
 4. Oj, vilken fin! Gratulerar till en klenod, och hoppas du gör dig omaket att bära den emellanåt. Det är som annan konst, det är först när den avnjuts som den uppnår sitt syfte!
 5. Ja, jag instämmer. Och samtidigt ligger det ju en konflikt i att marknaden ser ut som den gör, att listpriser på high end svider rejält men att andrahandsmarknaden hugger dessa nära nog halvvägs.
 6. Även denna har jag på MC (och även 2LP), inköpt i roslagens pärla Öregrund nån gång på 90-talet, följeslagare på många seglatser!
 7. Var befinner sig kabelen då? Försteg, slutsteg? (Streamer? 😂) Det du beskriver är väl inte helt ovanligt heller tror jag, man lyssnar intensivt efter någon förändring och förlorar sitt normala lyssningssätt.
 8. Ja, men endast flyktigt. Jag är superförtjust i Björks tidiga alster men hon blir mer och mer "besvärlig" med åren. Jag missar förmodligen poängen, men den är svåråtkomlig...
 9. Det här blir spännande att forska i för det här kunde lika gärna varit min skivsamling, tror de flesta finns i mitt "arkiv" Lloyd Cole på MC, resten på LP!
 10. Mike Patton rules! (Men jag har knappt hört det där albumet!)
 11. Jag besökte min lokale handlare på eftermiddan idag och stackars Lasse har råkat ut för en vattenskada i butiken... Vilket skit att bubba grejer åt alla hörn o kanter och sen att ha hantverkare som far runt som virvelvindar bland Vimberg, Kharma och stora JBL! Men, han hade på beggat-hyllan en annan grek; Ypsilon Phaeton om det är nåt som lockar? @VoicesInMyHead har förvisso gått vidare med andra apperater, men kanske kan säga nåt om ljudsignaturen hos denne?
 12. Livsuppehållande system, såna jobbar jag med emellanåt, och de är mycket riktigt väldigt kostsamma! Och visst är jag väl medveten om att riktade åtgärder kan medföra väsentliga förbättringar i ljudkvalitet inom det digitala, oavsett vad det gäller. Men generellt är jag rätt besviken på behållning/krona inom de här boutique-lösningarna...
 13. Fast jag vet inte, jag tyckte det såg up på Voices' bild av nätverkskortet att det inte var för RJ45 utan hade en SFP-anslutning? Och om det är så, så måste ju "andra änden" rimligen också ha en fiberport (och klocka). Jag höjer också på ögonbrynen och funderar vad man kan vänta sig för netto-utdelning i ljudkvalitet i slutändan.
×
×
 • Create New...