AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  1 071
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

AlfaGTV last won the day on October 19

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3 766 profile views
 1. AlfaGTV

  Smakar fortfarande bra... ?

  Spelades det via USB direkt från Nucleus eller över Ethernet till MSB? Fina bilder och roligt med intryck!
 2. AlfaGTV

  Musikhörna och experimentverkstad

  Vilka roliga övningar du företar dig! Jag uppskattar dina pedagogiska bilder och förklaringar, även om de inte alltid hjälper!
 3. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Den köpte jag som download, en underbar inspelning! (Demades av Thierry från Devialet i Stockholm i februari
 4. AlfaGTV

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Trevliga plattor alltihopa givetvis, men denna tycker jag personligen är ett exempel på exemplarisk vinylutgivning 201X!
 5. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Tråkigt, tycker det är alldeles för många duktiga artister som lämnat oss det senaste året eller två. En som dock fortfarande är vid liv och produktiv: Fast jag spelar dubbel-LPn.
 6. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Buffring på olika platser oavsett, jag fick backa från beta Firmware 6.0.beta1. Den krånglade med uppspelning via Lightning DS så den får nog mogna lite mera.
 7. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Det finns inget separat "buffertminne" på någon Roon RAAT implementation jag kommit i kontakt med. Samtliga är varianter på SBC'er, där RAM-minnet allokeras av RAAT-processen. Den kommer att dela detta fysiska minne med alla andra processer, kernel, tjänster etc. Däremot allokeringsmängd kan man säkerligen styra i proprietära lösningar som Lightning DS/Server. Men, jag ser mig gärna korrigerad?
 8. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Ingen fara, jag följde er konversation med intresse! Jag har mycket svårare att höra någon skillnad mellan Roon och Lightning DS efter firmware 5.6, i denna så uppdaterade man RAAT-implementationen. I firmware 6.0 kommer man att göra förändringar i ingångsväxlandet vilket Mr Wang hävdar skall förbättra ljudkvaliteten på alla "strömmar", dvs Roon (RAAT), Internetradio, Bluetooth och Airplay. Jag var så stursk att jag aktiverade beta-programmet och installerade denna i morse! Vågar inte lämna några omdömen dock. Jag är inte så övertygad om att det handlar om buffring av ljudströmmen, för det ingår ju även i RAAT-protokollet på egen hand. (drar man ur nätverkskabeln så spelar det i 3-4sekunder oavsett) Ta det för vad det är värt, men för snart 5 år sedan gjorde jag och min kompis Jojje66 en utvärdering av Squeeze Classic/Touch och Sonos (med kort inhopp av min dåvarande Bluesound Node 1) Det är noterat här för den nyfikne, mitt på sidan ungefär. Med det sagt så vill jag ändå hävda att du kommer uppleva en ganska tydlig förbättring @ulfsan, framför allt om du kör Roon och din streamer kan prata RAAT (det gör inte Squeeze).
 9. Då förstår jag bättre vad du menade! Och tittar man på svart-försäljning så är jag rätt övertygad om att det tippar åt att kassettbanden har en betydligt större andel än vad man ser på officiell statistik. (Och jag ska sluta stava fel på kassettband! )
 10. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Se där! God smak! Jag har aldrig provat den ursprungliga Aries i känd miljö så dess ljudkvalitet vågar jag inte uttala mig om. Mr Wang från Auralic gjorde nån subjektiv uppskattning om relativ ljudkvalitet som jag skrev om tidigare, men jag vet inte hur mycket marknadsföring det innehöll. Har för mig att han beskrev ljudkvaliteten hos G1 runt 120-130% jmf med den ursprungliga femtoklockade Aries men för G2 runt 250-300% Har dock ingen aning om vad det här skulle innebära i praktiken. Jag kan eg. bara ge G1 min uppriktiga rekommendation, den fungerar utmärkt och låter utmärkt. Sen finns det så många trevliga handlare i det hör landet som säkerligen kan arrangera ett lån för utvärdering hemmavid. Var i landet har du hemmaplan förresten?
 11. Var har du fått dessa siffror ifrån? Jag är rätt övertygad om att det bl.a. i Tyskland och USA har varit en majoritet av försäljning på kasetter? Jag menar, det var ju bara några år sedan BMW slutade leverera kasett-spelare som standardutrustning i sina bilar.
 12. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Hoppas det löste sig @bfjohansson? Här hemma spelas det in DAC för fulla muggar, men det blir lite annat pyssel också. Bl.a. blev jag så pass impad av den ROCK jag byggde ihop till @byZan att jag ville prova nåt liknande själv också. Men helst utan fläktar då den i så fall skulle få befinna sig i lyssningsrummet. Jag tänkte mig att konvertera till fläktlöst chassi men så dök en variant upp på blocket; Det är en NUC6i5SYB i ett customchassi. Redan utrustad med m.2 disk och 8Gb RAM var den direkt lämpad för en ROCK-installation. Den heter Aleutia R50och har en Intel Core i5 6260u. Trådlös möjlighet finns för den som är nyfiken också. För övrigt tyckte jag den var helt OK att ha synlig om man vill också. Däremot lämpar den ju sig inte för att ha någon intern drive i så den får man häkta på via USB, villet jag gjorde. En 2.5" 4Tb fick det bli, och den är tyst och smidig för bruket. Jag har kört den ett tag och är supernöjd, den är kvick, effektiv och helt, helt tyst. Jag tänkte våga mig på att testa den direktansluten till en DAC en regnig kväll under hösten! Edit: Jag passade på att komplettera prestanda-matrisen för den som är nyfiken på vilka prestanda man kan vänta sig av olika Roon Core-konfigurationer
 13. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det här är överraskande!