Jump to content

AlfaGTV

Artikelgruppen
 • Posts

  5 051
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  127

AlfaGTV last won the day on September 30

AlfaGTV had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

9 284 profile views
 1. Tyvärr! Limiterad, en per kund! Det var nästan hysteriskt med folk o kö! Jag var där 9:45! 10:00 släppte de in kunderna och jag fick väl nr 8 av 11 tror jag!
 2. Den känns ”lätt”! 😀 Passade på att titta på lite hygiendata: Jag tänker mig spela in nån needle drop sedan också, när jag säkerställt resten av ”hygiendatat”!
 3. Uppgradering genomförd! Den har inbyggt RIAA och har fått en hyfsad kabel! Den låter faktiskt bättre än vad vikt och intryck antyder, men jag tror inte vare sig Bardo eller Viella behöver se sig om efter nya uppdrag!
 4. Jag tittade på den men fick inte ihop det? Till och med googlade Bill Evans discography (tillsammans med Chick Corea, John McLaughlin och flera) men missade den iaf! Hursom, jag förseslår att vi bugar oss för @P-pan som är en klippa på detta och vi andra får erkänna oss tillhöra korpligan Jag tänker, att jag summerar under tågresan mot Gbg senare så får vi svart på vitt hur det slutade, och så ser vi fram emot en jul-cup eller så? Tack för allas engagemang!
 5. Vad är det vi tittar/lyssnar på? Bröderna Djup eller pink noise?
 6. Har du ett eluttag eller nåt i hörnet där? Det ser ut som att hornet inte riktigt "bottnar" i rätt vinkel? Jag har ingen erfarenhet av Klipschhornen och kanske det är oväsentligt, men jag trodde de behövde hörnet för rätt hornverkan.
 7. Jag är ledsen att meddela, men jag har fotograferat tillräckligt många katastrofer av modernt snitt för att inte lita på NÅGON pickup överhuvudtaget. Jag pratar inte om förslitning eller så, utan direkta avarter som borde sorterats bort av tillverkaren, även i prisklasser uppemot de 6-siffriga!
 8. Ja! Eller kanske till och med att de inte låter alls, utan låter skivan och pickupen gör sin grej liksom! Och kanske de båda saker jag nämnde i förra posten som "nackdelar" faktiskt utgör spelarens främsta fördelar? En unipivot är ju den konstruktion som erhåller allra mest konstanta värden avseende friktion och spel, och vår nätspänning är ju riktigt duktig att hålla konstant frekvens, betydligt bättre än amplituden iaf. (jag gissar, fel ute?) Det måste sägas att om man tittar på mätdata för rotation så får denna konstruktion min "champ" på området att svettas! (Viella alltså) Nu kan jag inte hävda att dessa siffror är att betrakta som sanningar, men relativt sett kommer denna Kuzma allra närmast Viellan...
 9. Veckans pausfågel, tror jag man sänder fortfarande i SR P1? Här i musikrummet är det "veckans skivsnurra" snarare! Efter besöket hos Linn-entusiasten så har min egen LP12 får rotera plattorna i några dar, men nu kände jag behovet av lite Kuzma! Den här är supertrevlig, trots min skepsis till unipivot-armar och något rynkad näsa för AC-motorer utan motorstyrning (ja, alltså egengenererad sinus då). Fantastisk!
 10. Känsligheten, eller snarare kanske gain i kretsen kanske påverkar "stabiliseringsperioden"? Du jobbar väl med väldigt små signalnivåer här likväl som man gör i RIAA-förstärkare. Och dessa är den komponent som jag (generaliserat) upplever behöver mycket tid (24h+) på sig för att uppföra sig bäst.
 11. Man kan nästan tro att den här lampan utvecklats av Okki Nokki, Degritter eller Autodesks tillverkare!!!
 12. Nu hoppas jag att jag inte trampar i klaveret här, men jag ser fram emot en beskrivning av Trio (Kenwood) L-07D! Kenwood L-07D Turntable Web site
 13. Jamän, det var en av plattorna som vi spelade hemma hos mig när "husse" till Linn-anläggningen var på besök för några veckor sedan. Intrycken är positiva, av anläggningen som helhet. Den artikulerade mycket väl och kanske i någon mån formats av husses musiksmak. Det jag saknade från egen lya var ffa ljudbild i form av djup, bredd och möjligen frekvensomfång. Men som sagt, det var skoj att lyssna på musik och det spelade medryckande och engagerat.
 14. Igår fick jag förmånen att provlyssna en Linn-anläggning av lite bättre snitt! Eller egentligen två, om man räknar de aktiva högtalarna i familjens stora gemenskapsrum, som drevs lite nonchalant av en Klimax DS Renew dold i ett skåp! I det mindre lyssningsrummet huserade följande anläggning: Jag har ingen jättekoll, men LP12'an hade Karousel-lager, Lingo 4, Kore-subplatta och en Ekos 2 utöver den fina ek-plinten och Trampolin2 bottenplattan. RIAA tror jag hette Uphorik (?) men det satt iaf en Adikt pickup på Ekos 2:an. Streamer och försteg Klimax DSM, men inte ännu uppdaterad till senaste DAC-teknologi. Linn Kaber aktiva med varsina 3-kanalssteg i botten. Gott om vinyler i hyllan till höger och för att förekomma er, de liggande plattorna var utsorterade för lokal återvinning eller bulk-försäljning. Ljudmässigt var det... ...annorlunda de första minutrarna och spåren. Men det var lätt att vänja sig och faktum är att diggarfoten gungade med och ett o annat luft-trummslag utdelades! Kul upplevelse som jag stoppar i erfarenhetsryggan!
 15. Kanske inte hör hemma i tråden men du "borde" kunna styra din Roon Core genom att hämta hem Roon Remote (Legacy) app'en till din telefon/padda. Däri borde du, om inte annat, kunna initera en backup och rimligen även kunna fortsätta styra dina utenheter?
×
×
 • Create New...