Jump to content

AlfaGTV

Artikelgruppen
 • Posts

  4 193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  102

AlfaGTV last won the day on December 14 2021

AlfaGTV had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

7 907 profile views
 1. Välkommen Michael! En go platta, jag har Steady On i första utgåvan!, och den åker nog på skivtallriken nu, efter Eivør!
 2. Det är väl precis som det ska va då! Du har verkligen ett suveränt komponerat system, ändamålsenligt, fokuserat och säkerligen toppen både ljud- och användarmässigt.
 3. Det är OK Lindome, jag "klimat-kompenserar" med detta, på hööög volym!:
 4. Jag tror att Qobuz måste skaffa några tusental Taiko Extreme SGM så de har anständiga servrar i "back end"! 😜
 5. Nåt annat idag, digitalt ska det tydligen va nuförtiden!:
 6. Här hade jag lite svårt att hänga med, men samtidigt beskriver du ju exemplariskt hur komplicerat det blir att sätta saker i sitt sammanhang! Det finns väldigt många sätt att komma till sitt mål och jag tror det här är en av anledningarna till varför många tvekar fortfarande. Det är först när man "plumsat i" i streaming-pölen man börjar greppa hur man vill att saker o ting ska fungera o låta!
 7. Jag instämmer med allt, utom detta. Eftersom de du namnger också huserar en server-del blir kravställningen ganska väsensskild, vilket jag förutsätter är en del av varför de är så pass kostsamma och avancerade. Medan MSB-streamermodul har helt andra krav på sig, som att t.ex. ansluta till DAC-delens input över bästa möjliga gränssnitt med klockor i nära anslutning etc. Eller att orsaka så små störningar som möjligt (oftast lättast med låg och jämn strömförbrukning). Nu har jag inte hört alla dessa, men spekulera kan man ju göra ändå!
 8. Av ren nyfikenhet, bygger det på praktisk erfarenhet/lyssning eller att den förefaller enkel? (Och kanske för billig?) Jag håller dock med dig generellt, det är väldigt skilda världar att konstruera DAC'ar, streamers, mjukvaror, strömförsörjningar eller analoga buffertsteg. Vad som är något "irriterande" är att jag (och troligen flera) uppfattar kablaget runt streamer/dac som kritiskt. Varför är det så? Är apparaterna inte konstruerade rätt? Jag är inte alls lika övertygad om att man behöver spendera på en Taiko eller Statement för att få en god serverfunktion, så länge streamern är separerad.
 9. Tack! Är du inne på samma spår som Apex, eller kommer du välja att stanna vid Node som streamer?
 10. Heheh! Det kan jag inte ta på mig! Kanske de äkta Göteborgarna här är tacksamma för! Men, min kommentar var inte bara för att göra mig rolig, jag var lite nyfiken på va du menade?
 11. Båda finns på Qobuz vad jag kan se? http://open.qobuz.com/album/0885470010021 http://open.qobuz.com/album/bl0a6g5ln7zta Även detta där frau Schirmer tolkar frau Schumann i ännu en tappning: http://open.qobuz.com/album/tgetof0h2n7hc
 12. Grym! Men det finns många fler pärlor, själv sitter jag med ståpäls och lyssnar till Ode to boy... Riktigt välljudande platta dessutom! Tror det blir Ane Brun med Vince Clark härnäst, med Fly on the Windscreen från Rarities!
 13. Ge den en chans igen! Alison Moyet är det svårt att få för mycket av! (Och Vince Clarke saknar ju inte talang heller iofs!)
 14. Nyfiken här, har du "värmt upp" den nya nätdelen tro?
×
×
 • Create New...