AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  1 943
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

AlfaGTV last won the day on October 27

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 526 profile views
 1. AlfaGTV

  Figges ljudlåda

  Du är väl i Björkarnas stad då? Men, vad gör du där? Konsert?
 2. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Min bulvan i Oslo har slutligen haft anledning att besöka oss här i Dalarna. Tredje gången gillt? För en spottstyver blev denna Embla Basic med Classic DAC min, då den inte fungerar helt, de digitala ingångarna på bakpanelen vill inte låsa på samplingsfrekvensen uppfattar jag det som. Men, som streamer, CD-spelare, rippare och filspelare fungerar den utmärkt. Även försteg om man bara kör digitalt. Hjälps inte, men dessa låter riktigt jäkla bra fortfarande, trots sin ålder, trots den obefintliga servicen på mjukvaran. Ja, jag har en iPad kvar som fortfarande kör Bladelius-appen med den äran!
 3. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Nu känns det som att jag hackar på dig, men det är inte min avsikt! De installationer som finns ute för Synology och QNAP är fullt Roon-supporterade, lika mycket som ROCK. Det är bara det att det inte är Roon själva som utvecklat dessa installationspaket, men å andra sidan är communityn den som översatt och utvecklat extensions etc. @A/Wing. det var som sjutton! Jag hade inte väntat mig det resultatet? Hur hade du Aries och Vega ihopkopplade? Och som förklaring till varför Aries G2 kostar runt 45Tkr om den "inte tillför något"; Dels har den en mera kompetent streaming funktion med större buffertar med spelning från minne och trådlös anslutningsmöjlighet, men den möjliggör också att skapa en lokal server med en tillkopplad/installerad hårddisk. Dvs, med en Aries behöver du inte en separat server som Roon eller Minim snurrande någon annanstans.
 4. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Inte riktigt va? NASen har ju en Celeron 3455 medan Nucelus har en i3... Väljer man en enklare propp kommer givetvis index och analys att ta rejält mycket längre tid, men när det väl är klart märker man ingen större skillnad. (Lade in ett rejält bibliotek på min gamla MacMini med Core 2 Duo och den jobbade riktigt hårt i flera dygn, men när det var klart funkade den utan lagg och med bra sökfart)
 5. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Njae, du tar i litet.. De är ändå en NUC7i3 som rekommenderas för normala bibliotek och ingen eller enklare DSP. https://kb.roonlabs.com/FAQ:_What_are_the_minimum_requirements%3F Ändå mindre, de rekommenderar i3 Ivy Bridge, alltså 3nnn propparna. Jag har själv kört Roon med 100.000 spår på en sån prolle som @J/Wing refererar till, och som sitter i @A/Wing. NAS. Det är inget som är speciellt trögt, så länge man lägger databasen på en SSD och den är inte nämnvärt långsammare än mina ROCK-alternativ. Jag kör själv Roon på min NAS i de allra flesta fall och det är 100% stabilt och mycket raskt. Min NAS köpte jag beggad för runt 3Tkr utan diskar men med 16Gb RAM och en i3 3220 processor. Efter strul med Seagate hårddiskar gick jag tillbaka till WD Red för runt två år sedan och har inte haft en anmärkning på dessa sedan dess. Ett halvår innan köpte jag en beggad i5 3470T propp för att den är strömsnålare och kraftigare. Det var ganska simpelt att byta den och maskinen har varit otroligt trygg och effektiv med denna. Kollar just nu och jag har inte pillat på/bootat om NAS’en på 97dgr 8h 33min... Säg mig den Windowsburk (eller Mac för den delen) som går i 100dagar utan att käfta om omstart eller annat underhåll.
 6. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Ska inte besudla @A/Wing. tråd mera men stötte på en bra funktion i LightningDS, som inte är helt uppenbar. När man spelat ett album via LightningDS så blir "nu spelas"-skärmen svart, och jag har vant mig vid att bara backa från den och välja ett annat album... Men, på skärmen finns en knapp, "Play now". Klickar du på den så slumpar LDS fram en spelkö med 999spår ur ditt bibliotek, som Roons Radio-funktion, fast begränsat till ditt bibliotek! Och, Bluesound må ha löst möjligheten att spela från USB-pinne, men den gillar inte alla filformat! (Typ exFAT)
 7. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  "Riktiga vänner kommer med vinylskivor..." Skämt åsido, självklart ska det vara enkelt att komma med en USB-sticka eller en hårddisk och det är sällan ett bekymmer i olika sammanhang. Jag vill inte baktala Auralic, jag äger ju själv flera av deras produkter, men asiatiska tillverkare har ibland en lite annan syn på vad en tillämpning förväntas göra och inte göra. Lightning DS har många fördelar men också baksidor. Nånstans finns det dock en anledning till att jag kör Roon 85% av tiden jag streamar via mina Aries-burkar. Jag kan bara ta Bluesound som exempel här, sticker jag i samma USB-diskar i min Vault/Soundbar så kommer musiken på dessa automatiskt att bli tillgängliga via deras app.... Men, inte blandas med mitt ordinarie bibliotek. Genomtänkt och väl fungerande.
 8. AlfaGTV

  Warszawa Audio Show 2019

  Klart coolt att de demar med en Embla som källa 10 år efter att den introducerats, det är fantastiskt inom streaming-branschen!
 9. Din applikation verkar synnerligen genomtänkt @Peo! Lättanvänd och informativ. Jag vill ha biografier och recensioner på artister och album, lite som Roon gör, med att skapa länkar till andra artister och album när dessa namn dyker upp. Jag tror inte det är en del av dina önskemål dock.
 10. AlfaGTV

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag var tvungen att prova eftersom ni beskriver så mycket problem! För det första, Lightning DS är nu inget under av logik så det är ju lite förvirrande innan man hittar rätt metod. Men, jag provade på min Aries (Femto) genim att ansluta en gammal hederlig 1TB med extern strömmatning. Inget hände med automatik, så jag fick hoppa in i "Additional operations" och sedan Streaming-fliken. Eftersom min Femto inte har nåt bibliotek så fick jag börja med att klicka på "kugghjulet" vid Library Path Information och då dök en liten meny upp. Där fanns Add USB Storage, jättebra! Men, den resulterar ju bara i en förvirrande dialog, Enter Path Name??? Hur i hela fridens ska jag veta hur sökvägen ser ut i Ariesen tänkte jag först. Provade runt litet, men samma fråga dök upp igen. Jag chansade med en punkt, "." Det brukar betyda "här" i Linux... Och se på sjutton, den mountade genast min disk och började söka igenom den efter musikfiler. En halvtimme senare var den klar och jag kunde ladda om musikbiblioteket, såg fint ut. Det visade sig senare att Path name bara är ett namn, ett alias, och kan vara vad som helst, bara du vet att det hör ihop med den USB anslutna disken. Oavsett, jag provade med följande diskar och alla fungerade utmärkt; 1Tb med egen ström, USB2.0, ca 35.000 musikfiler i FLAC, formaterad med FAT32. 256Gb SSD (strömkrävande, ingen extern matning) uSB3.0, ca 500 högupplösta FLAC o DSD, exFAT 1Tb 2.5" USB 3.0 utan extern matning, ca 30.000 filer i blandade format., exFAT Så, iaf min Femto verkar inte vara speciellt kinkig på vare sig strömmatning, USB-version eller filsystem.
 11. AlfaGTV

  Hemma hos Octavia rs

  Jag tyckte din input var väldigt intressant Amatören, men spelar verkligen impedansen någon som helst roland vid 50Hz? Och utöver ditt resonemang, är vi inte mer och mer medvetna(?) om att vi inte vill ha "skit" på jorden? En 6mm2 jordledare borde ha väldigt låg resistans (och förhoppningsvis impedans, men det kanske inte blir effekten i denna konstruktion?) och tillåta omedelbar evakuering av störningar och annat via sin minsta resistans-väg.
 12. Jag har en tredjedel av min vinylsamling framme, där står de allra flesta i bokstavsordning i Expedit-hyllor. Undantag är klassiskt och album med blandade artister, dessa båda har några dedikerade fack. Eftersom jag nyligen hade ambitionen att sälja av det jag inte lyssnade tillräckligt ofta på så har det varit lite turbulent och jag har några sektioner med osorterat också. Men, jag har hela min samling i discogs när det gäller vinylen för bläddring i mobilen på mässor eller i paddan när man lyssnar. Du kanske minns Peo, men jag fick tacknämligt ta del av din rediga Excel-snurra för några år sedan. Den fungerade bra men då saknade jag möjligheten att utan en dator bläddra i samlingen. Utöver detta har jag fotat alla mina vinyler, omslagen ligger i en specifik mapp på min NAS och är tillgängliga via bläddring med t.ex. webgränssnittet till Twonky Media Server. En bild säger mer än tusen ord sägs det ju, och för mig räcker omslaget väldigt långt. Jag bläddrar sällan i discogs, det är för analt. Jag köpte häromdagen en US-press av Rush - Moving Pictures... Alltså, hur många "olika" US press tror ni det finns från första utgivningen 1981? När det gäller CD är 90% av min samling rippad och organiserad i Roon på samma NAS som nämndes nyss. De övriga är sånt jag kan leva utan, t.ex. Julskivan från Dalakraft som kunderna fick två år på raken... Givetvis är även mina Downloads inlagda på NAS, och tillsammans med backuper på vänners rippar är det en ansenlig mängd album.
 13. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Mera bra prog, denna gång från Norge!
 14. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det här var nytt för mig, ett tyskt prog/rock band med bra smack i trummorna och sköna låtar.