AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  1 787
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

AlfaGTV last won the day on September 4

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 383 profile views
 1. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ett par vinyler i kvällen. Från det ena till det andra kan man väl säga! New Order - Blue Monday (Maxi, 45rpm) Nisse Landgren - Eternal Beauty (Act 180gr)
 2. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det är ju riktigt bra! Kryddad med känslan av både PJ Harvey och Patti Smith, ömtåligt och arrogant, rock, visa och punk!
 3. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  En spännande upptäckt, tack Roon! Denna brittiska (som jag totalt missat) gjorde sig ett namn i mitten på 90-talet genom spelningar på Ronnie Scott's i Birmingham. Inte alldeles olikt Polly Jean Harvey eller Tori Amos, men ändå fjärran. Hur jag hittade henne? Jo, genom mitt favvo-metalband Tool. Sångaren och bandledaren Maynard James Keenan har ju ägnat uppehållet mellan de senaste plattorna (13år) till hans sidoprojekt, A Perfect Circle och Puscifer m.m. Det är Carina Round som är sångerska parallellt med MJ Keenan i Puscifer! Prova även hennes The Disconnect och den aktuellare Slow Motion Addict!
 4. AlfaGTV

  Gå på grönt

  Perfekt! Kände inte igen högtalarna utanq trodde vid första anblick att det var någon Vivid Audio modell, men avskrev detta. Är det Mutec-klockan som har en bunt färgglada dioder och front i silver, till vänster i racket? Och, streamar du till Vega eller används den som DAC?
 5. AlfaGTV

  Hemma hos Octavia rs

  Ja, jag fattade efter en stund! Såg även att Bartok givetvis stödjer funktionen "dCS Mosaic Processor". (Det som förvirrade var att man angivit "dCS Mosaic" som en komponent i listan, vilket gjorde det otydligt för mig om det var en separat del av konceptet, som krävdes.)
 6. AlfaGTV

  Hemma hos Octavia rs

  Om du gör motsvarande med en Auralic Aries /Bluesound Node-Vault kommer det fungera, men jag är inte säker på att du vinner något ljudmässigt. Förresten, har din Bartok fullt stöd för Mosaic @thli72?
 7. AlfaGTV

  Gå på grönt

  Fantastiskt fin förstärkare och jag föreställer mig att den låter magiskt! Jag tror du tolkade min fundering kring metodik för återläsning av vinylspåren tidigare som kritik gentemot DS Audios val. Det var inte syftet, jag spekulerade bara runt ämnet. Det hade varit kul att få se en överblick, inklusive högtaleri?
 8. AlfaGTV

  Hemma hos Octavia rs

  Fin beskrivning @octavia rs! Kan du inte visa ngn skärmdump på musikvalet i appen också? Och evt vad du mera anser är relevant? Försökte få igång den på egen padda men den kom inte förbi steget att hitta en dCS-grunka på nätet!
 9. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Men jag måste ju också visa vad jag spelar på! Jag har varit på IKEA och skaffat högtalare av trådlös karaktär! Men för närvarande provas de som endpoint till Roon och även med egna appen så klart! (Sonos alltså) Jag tycker nog de låter riktigt skapligt för att vara på runt 2L volym!
 10. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Nä, det håller jag med om. Det var mer ett soundtrack till en David Lynch-skräckis än musik, för mina öron. Nu detta, betydligt mera lättuggat;
 11. AlfaGTV

  Frågeställning och eftertanke

  Jag tror kontentan är att ingen kommer gilla allt, man får vara nöjd on någon gillar något. En del säger att "de som gillar allt inte har någon musiksmak", ligger det nåt i det?
 12. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Tar ett varv till med denna istället; Nu med en review från alllmusic och ett mycket högt betyg! Helt korrekt, i mitt tycke!
 13. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det här var lite... ...utmanande kanske man kan säga?
 14. AlfaGTV

  Frågeställning och eftertanke

  Save your money, don't go to the show Well I turned around and I said oh, oh oh Well I turned around and I said oh, oh oh Well I turned around and I said ho, ho And the northern lights commenced to glow And she said, with a tear in her eye Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow "Case closed..."