Jump to content

AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  2 657
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  78

AlfaGTV last won the day on September 1

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 575 profile views
 1. Jag sa det inte rakt ut, men även jag håller Bardo mycket högt, en fantastisk spelare. Lasse har en TW Acoustics Raven med Graham arm, inte fel heller: https://lasseshifi.se/collections/erbjudande/products/tw-acoustics-raven-two-graham-engineering-phantom-b-44 Skulle andan falla på har Akkelis en beggad Brinkmann Oasis också! De har iofs en Avid Diva SP II också, inte heller fel.
 2. Du spelar uppenbarligen inte tillräckligt högt! Eller hur @figge? Skämt åsido, jag tycker nog att pratet mellan låtarna är det primära när man träffas. Man ger och tar ur kunskapsförråden och kittar det sociala samtidigt givetvis. Koncentrerad njutningslyssning gör jag helst solo, men jag kan lika gärna få musikaliska kickar i sällskap också.
 3. Njae, det sa jag inte, man får väl köpa de album man gillar och lägga på disk! Jag vet att du älskar att mickla med datorer och rippa och sånt, och tid har du ju numera också! Skojar bara, har ju saknat dig här! Lite mera allvarligt då, jag vet faktiskt inte om det finns nåt tydligt grepp för att "städa" upp de streamade filerna, men uppsampling brukar jag tycka kan polera lite. Har du provat det? Vega kan ju prata mycket höga upplösningar. Eller kanske en Sirius som gör jobbet separat?
 4. Vinylbutiken har en Bardo demo-körd också, men jag har svårt att se att du hittar en Bardo komplett för 50? Det finns en AMG Viella till salu i Heby på blocket också, lite mera slantar, men en redigt trevlig spelare.
 5. Ahhh, så där ja! Röcklinger PHA1 på plats i bänken igen! Även om jag i slutändan föredrar TEAD ljudmässigt är det här ett jättekliv mot den gamla Lehmann Audio Black Cube som vikarierat. Har nu också sprättat en av de nyinköpta vinylerna: Spontant känns den lite anonym, jag hör tongångar från Zebra-eran men jag har inte lyssnat jättemycket. Vinylen var ganska mediokert förpackad och gav inte någon riktigt skön taktil känsla vid hanteringen, men ljudmässig finns inget att gnälla på! En riktig audiofil-rökare även denna! Strax byter jag till denna:
 6. Tror inte man går "fel" med vare sig en Rega eller en LP12, och knappas heller en TD-1601. Ändå känns de båda första som mera kloka val, vet inte riktigt varför. Jag vill påstå att ljudsignaturen är ganska diametralt motsatta dock och Thorenaren spelar nästan garanterat mera på LP12:ans planhalva. Med en LP12 får man nästan räkna med en varannanårlig service också, att se över fjädring, balans motorvinklar och sådant. För egen del är Rega en mera intellektuell upplevelse medan Linn är mera känslomässig. Min egen 12:a är snart 40 år och har inte en chans mot min båda andra snurror
 7. Kul att se dig igen @A/Wing.! Hoppas du har tid att njuta dina intressen också nu när du blitt pensionist! Jag upplever ofta samma sak som dig, om jag fattade rätt, dvs att de lokala filer som inte transporteras över mer än en switch faktiskt låter en smula bättre. Lugnare o stabilare med tydligare ljudbild kan man nog säga? Skillnaden upplever inte jag som ap-stor direkt, och jag lyssnar på strömmat utan att tycka det låter dåligt. De gånger jag hör Spotify kan jag reagera på att jag upplever en lätt "digital" bismak, men med Tidal och ffa Qobuz är jag nöjd med det ljudliga.
 8. De grova verktygen är dessutom utanför bild!
 9. Jag funderade på hur man anslöt den rent praktiskt till Hugo 2, men nu fick jag ju svar på det också! Gårdagskvällen tillbringades hos Jojje66 från grannforat med musiklyssning, käk och prat. Det var görskoj att både träffas och lyssna till musik tillsammans, det var nog runt ett halvår sedan sist. Jag hade ett mindre uppdrag och det var att hjälpa Jojje ställa in hans Transfig Phoenix som haft semester ett tag. Men när puppan skulle monteras i sitt "headshell" hände det som inte får hända, en skruv gick av!!! Jojje löste det efter en del fifflande genom att borra ur den avd
 10. Gott så! HRS brukar veta vad de håller på med, så den gör säkert nytta även på skivor som inte ser ut som ett taco-skal!
 11. Är du säker på att din "klarhet" inte är någon annans "saknar botten" eller liknande? Jag inbillar mig att preferenserna när det gäller ljud är otroligt svåra att definiera och helt omöjliga att jämföra mellan två olika intressenter. Därav är detta en subjektiv sport som trots frenetiskt mätande av vissa aldrig kommer bli en faktabaserad sådan. Men, ditt andra stycke känner jag igen mig i. Jag har hört det tidigare hos vänner, men hemmavid hände det när jag kopplade in mitt Mastergroove RIAA-steg. Den förmågan att låta musik uppstå, inte återge den, är unik i mitt erfarenhetsförråd
 12. Tack vare benägen assistans från en av våra handlare i västra Sverige, den med ett namn som knyter an till fjällvärlden!, har jag och S fått möjlighet att lyssna till en Chord M-Scaler Jag har lyssnat nyfiket till den vid ett par tillfällen tidigare, där Peter från Digitalbild har demat, men inte i någon hyfsat känd miljö. Hemma hos S, som numera skaffat en snygg och mera praktisk bänk för apparaturen, provade vi häromkvällen denna M-Scaler, både med och utan den Innuos Phoenix som numera har en permanent bostad där. Jo, det här var en delikat övning må jag säga!
 13. Välkommen @Ivery! Jag är rätt övertygad om att de som fick problem i samband med den release som @octavia rs nämner, hade en annan typ av hårddiskar och även ett annat, specifikt märke. Men, oavsett, hämta senaste versionen av Roon OS från denna sida: https://kb.roonlabs.com/ROCK_Install_Guide (direktlänk här) Om du däremot inte kan se din Kingston-disk i BIOS-läge, är det läge att byta den. (byt isf mot en Samsung Evo 970 pro m.2 NVMe, tror den minsta är 256Gb idag) Är du osäker/ovillig så slänger du apparaten i en jiffy och adresserar dem till Dalom, så kommer
 14. Det är väl få maskiner som inte möter dina krav? Jag tror iSCSi funnits på i princip alla QNAP-modeller i 10 år iaf. Men jag hör väldigt sällan något gott om detta, och än mindre någon som faktiskt utnyttjar det? Upplever du det som stabilt och snabbt?
 15. Egentligen mest en konsekvens av det skrivna ordet och att vi inte träffs på "riktigt"... Tror inte @Bebopmenade att förolämpa, men kan ändå förstå @Strmbrg & @figge reaktion. Hursom, jag erkänner mig fullständigt obildbar på Sonos fabers jädra modellbeteckningar! De är ju helt obegripliga? Men i övrigt är jag nog rätt "marinerad" i fackspråket, framför allt när det gäller de IT-baserade bitarna, får erkännas...
×
×
 • Create New...