Jump to content

AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  3 257
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  88

AlfaGTV last won the day on March 8

AlfaGTV had the most liked content!

About AlfaGTV

Recent Profile Visitors

6 604 profile views
 1. Varje gång denna tråd dyker upp i flödet undrar jag varför den heter "Linn LP12"? Inge fel på innehållet, men den handlar inte om nån gammal fruktlåda!
 2. Själv kunde jag inte bärga mig inför denna: Ca 1965, Omega Seamaster De Ville med svart urtavla och guld. Lite bling men den är ruggigt vacker i mina ögon.
 3. Snyggt! Tror jag blev lite förtjust i Bulova (låter lite som en rysk balett primadonna, va?) eller så är det bara min faiblesse för ur med mörka urtavlor! Nä, snygg, och matchen formmässigt med länken var riktigt bra. Tackar Perra!
 4. Det polerade och armbandet matchade väl inte så där perfekt, men klockan ser trevlig ut! En hyfsat bild i dagsljus önskas!
 5. Det här tyckte jag var lite spännande! Varför upplever du märkbar skillnad vid en matningsspänning som ligger knappt 5% över det nominella värdet? Man kan ju tycka att interna spänningsregulatorer borde jobba optimalt vid märkspänningen? (om det nu är sådant som påverkar) Hursom, jag har ett par enkla spänningsstabbar från eBay som skall leverera 5V via en LT1038, kan det vara jämförbart med den du snoddeihop?
 6. Fast just nu tittar jag på BluRay-versionen!
 7. Jag tror bara du/vi är lite entusiastiska och inte har tålamod att låta abonnemangstyp och liknande synkas. Om jag kan dra några slutsatser alls av mina två år med Qobuz (och Tidal samtidigt bitvis) så är det att det funkar och det låter toppen. Kanske jag kan uppfatta att det låter ännu lite bättre när jag råkar spela något som är högupplöst, men det är återigen mycket viktigare hur man behandlat musiken innan den hamnade som en fil på nån hårddisk. Så, lugn och fin, ni kommer säkert njuta av Qobuz, och jag tror inte man krasst sett njuter mindre av Tidal heller. Jag tycker inte a
 8. Den där var lite lustig! Jag hittar nämligen inte ens albumet hos Qobuz i annat än 24/192!
 9. Vet inte, men det vore spännande att se vad den säger om du spelar "DSD Ut-trudelutten" från en USB sticka? OBS! Jag vågar inte lova att det funkar, eller ens att det inte är skadligt för den! Om du har nån glädje av DSD ut över SPDIF då förstås? I övrigt är MSB's kort som tillhandahåller de digitala utgångarna ganska gediget och jag tror det sitter både specialklockor och strömförsörjningar monterade undertill, med en rejäl värmeledare till ena kylflänsen. (Den omsamplar ju bl.a. DSD till PCM176 som standard, och RedBook till 24/192 om man vill, ut via SPDIF alltså)
 10. Absolut! Men det kan inte annat än vara knutet till kontot, eftersom jag ser samma sak som ni ser med mitt trial-konto, men allt fungerar korrekt med mitt "vanliga" konto.
 11. Har du skickat dem ett mail? Jag såg samma sak som @ulfsan, att första spåret i spellistan med Hi-Res Masters spelades i 24/96 men efterföljande levererades med 16/44.1, alltså när jag var inloggad med mitt trial-konto. Jag frågar dem, varför det beter sig så!
 12. Är ni säkr att ni valt rätt abb? Jag aktiverade mitt free trial-konto på en annan e-post:
 13. Det är inte omöjligt? Men det kommer från Oppo, och deras BDP-93. Så här ser det ut på aktuell DAC med DSD64 i DoP-format ut från MSB via AES/EBU-uttaget. Det låter fint, jag upplever en liite högre ljudnivå från transporten vilket ger mer klipp i ljudet, än om jag spelar samma låt via USB-ingången på DACen.
 14. Ett par bilder, dels på MSB UMT Platinum IV: Under det grå locket döljer sig transportmekanismen. Applicering av smörj!
 15. Nej, i princip aldrig. Det är givetvis olika avtal som bestämmer det, men min erfarenhet är att det mesta du kan streama, kan du också köpa i samma kvalitet. I något fall har det varit tvärtom, alltså ett album är tillgängligt för streaming, men kan inte köpas.
×
×
 • Create New...