Jump to content

AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  3 407
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

AlfaGTV last won the day on April 18

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

6 824 profile views
 1. Förvirrande, hur löser man det? Och det står ju i kontrast till vad Paul säger i videon bebop länkade till, och även PS Audios produktsida säger:
 2. Jodå, det är ganska vanligt numera att DACar har en "i-squared-s"-ingång (för att använda Paul's nomenklatur). Både min Audiobyte och Nagra har den. Audiobyte har implementerat den mha en HDMI-kontakt, medan Nagra valde en RJ45-kontakt. Och de DAC'ar som har I2S-ingång kan vanligen ta DSD över denna också. Men, som jag nämnt tidigare är det här lite av en sån där standard som alla kan implementera och välja sin egen tolkning av... Detta manifesterar sig ofta som att man ofrivilligt växlar hö-vä kanal vid DSD uppspelning men inte vid PCM eller vice versa, eller andra typer av bekymme
 3. PS Audio Perfect Wave har en port som nyttjar kontaktstandarden för HDMI, men signalen på denna är I2S. Den är INTE kompatibel med HDMI-standarden. Ah, fattar! Troligen är lösningen på ditt "problem" att överge de fysiska formaten! Jag tror det är omöjligt att göra en universaltransport som både är snabb oavsett format och dessutom en jäkel på att bjuda på välljud! Men vi håller väl koll? För övrigt har jag bara upplevt en SACD som faktiskt övertrumfar de Marantz jag haft, och det är Esoteric Grandioso K1X! (Både i snabbhet, känsla och ljud) Liiite kostsam
 4. Är du inte nöjd med resultatet då? Eller vad är det du vill uppnå?
 5. Så ser prognosen ut! Men för att krydda tillställningen lite så har den gode @Daniel lovat plocka ihop en anpassad godispåse med Nordost kablage för att ge mig en möjlighet att uppleva systemtänket även från deras perspektiv! Så det kommer bli en kabelbatalj här under försommaren, och med tanke på vaccinationsstatusen kanske det till och med kan bli en liten träff!
 6. Tänkte du på "någon" speciellt?
 7. Jag är inte med på vad ni surrar om här. SACD-lagret på skivan kan ju innehålla både multikanal och stereo-spår. Jag misstänker att SA-10 kan pytsa ut multikanalsinformation om man så vill? (över HDMI troligen) Men om man vill lyssna till musik i två kanaler verkar det dumt att välja multikanalsspåret och låta apparaten mixa ned till två kanaler? Jag är antagligen ute o här, men hänger inte med..
 8. Ser trevliga ut, men jag fattar inte riktigt ändå. Är det två dedikerade MM och två dedikerade MC ingångar alltså? Vet du vad det är för gain förresten?
 9. Man kan nästan ana att du lärt av de bästa när det gäller att dra på återrapporteringen! Nåt kan du väl säga, även om grejerna är nya fortfarande?
 10. Det behöver absolut inte innebära ett problem, som du själv erfar. Jag tror faktiskt att alla Marantz-apparater (och möjligen ngn Denon)som jag ägt. saknar anslutning till nätets skyddsjord. Det kan bli ett problem då konstruktörer väljer olika sätt att ansluta skyddsjord till signaljord (om man väljer detta alls), och någon väljer att avkoppla den anslutningen över en 5Ohm resistor medan en annan väljer att göra samma anslutning, men utan resistor. Tro mig, VTL och Karan var inga såta vänner i den aspekten!
 11. Det tillåter inte Sony så vitt jag vet, annat än i proprietära lösningar. Vet att Denon har/haft en multiformatspelare med SACD över HDMI men jag har aldrig sett en DAC som stödjer detta. Din Bryston kanske gör det? Om du inte blandar ihop i2s över hdmi kontakterat kablage då... För övrigt sålde jag precis den MSB som faktiskt kunde skicka ut DSD på SPDIF och AES/EBU-utgångarna utöver via MSBs I2S Pro-anslutning. Och den hade HDMI också, men tror inte den kunde skicka DSD över denna?
 12. Fin maskin! Det ska bli spännande att höra hur du upplever skillnaderna mot Aesthetix sedan när Marantzen fått några timmar under bältet! (Framför allt på vanlig RedBook tänker jag då!) En fundering till de elkunniga är varför japanerna mera som regel än undantag skapar sina apparater med "flytande jord", alltså utan galvanisk koppling till våra europeiska uttags skyddsjord? Jag tror de flesta europeiska och amerikanska tillverkare ansluter nätets skyddsjord till chassit på apperaterna?
 13. Jag minns att jag hade ett motorljud (ett riktigt, europeiskt, sådant) som uppstartsljud någon gång på Windows 98/Millenium-tiden! Men paddan är mera diskret kan man säga!
 14. Vetinte varför ni envisas med att peka på SF/GBIC-krävande adapters? Den här tar ju SC-fiber direkt? och många andra) Ja, man kanske inte vill köra MultiMode möjligen då.. Men eg. tycker jag @octavia rs är klokast här! K.I.S.S.-regeln är klokast! Och baserat på effekten av att koppla från ComHems router med en enkel switch hemma hos @Gryphon300 så hävdar jag bestämt att du har inget att förlora!
 15. Du kan ju gå budget-vägen med liknande: 2 st https://www.dustinhome.se/product/5011132516/mc200cm Kabel 15m, https://www.dustinhome.se/product/5011177981/fiber-os1-lc-sc-9125-duplex-sm-150m Det finns givetvis liknande som kan ta SFP/GBIC men jag är osäker på vad Audiophile Style-gänget har att säga om dessa alternativ.
×
×
 • Create New...