triomio

Medlem+
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

triomio last won the day on August 4

triomio had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Mellannorrland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. triomio

  Vägen från högupplöst till musikalitet

  Toppen! Det här är faktiskt en av de intressantaste trådarna jag följt på länge. Så det känns extra roligt att du är på gång igen.
 2. triomio

  Vägen från högupplöst till musikalitet

  Kan du inte bara ladda ner någon mjukvara t.ex. som denna jag länkar till här... http://softsolutions.sedutec.de/audioanalyser.php
 3. triomio

  Musikhörna och experimentverkstad

  ...och hembränt samt hemkokt hifi är ju det bästa tänkbara.
 4. Apropå trådrubriken... Jag vet inte hur bra min superenkla trådlösa streamingslösing med audioengine D2 egentligen är. Har haft dem bortplockade sedan min förstärkaruppgradering för 1 år sedan. Häromdagen beslutade jag mig för att koppla in dem till mitt Capri försteg för att bl.a. kunna lyssna till NRK Klassiskt. Lite förvånad blev jag faktiskt. De låter ju mycket bättre än vad jag trodde var möjligt. Kul ...det blir nog lite mer streaming även hemma hos mig.
 5. triomio

  Warszawa Audio Show 2019

  Man tackar och bockar. Sånt här vill man gärna se mer av
 6. triomio

  Hemma hos Octavia rs

  Snyggt nog för mig
 7. triomio

  Dags för nästa steg

  Det är säkert nåt lurigt
 8. Trots att jag föredrar fysisk media så är jag ingen hoarder. Ser till att begränsa min skivsamling till de album jag verkligen tycker om och lyssnar på. De album som samlar damm åker ut för att ge plats åt nya. Då är det inga större problem att hålla ordning tycker jag.
 9. triomio

  Kablar, kontakter och tinnitus

  Jag har ju inte gjort några större empiriska tester så det är inte omöjligt att jag kan vara drabbad av den berömda placeboeffekten här. Men rent teoretiskt så tycker jag att man borde kunna få större kontaktyta och mer klämkraft när man drar åt en spade i kontaktdonet.
 10. triomio

  Kablar, kontakter och tinnitus

  Lika känslig vet jag inte om jag är men har alltid tyckt att spadar låter bättre än bananer och att rodium låter bättre än guld. Upplever att bananer distar mer än spadar och att rodium ger mer lyster i de övre registren.
 11. Måste säga att jag är väldigt imponerad av ditt källarsystem @Amatören
 12. triomio

  Det ständiga sökandet

  Att det fungerar i industrin beror nog mest på att man många gånger använder sig av strömsignaler i storleksordningen 4-20 mA istället för spänning, vilka inte är lika känsliga för störningar. Din kabeldragning är jäkligt snygg att betrakta. Synd bara att du gömmer undan den i ett skåp
 13. triomio

  Det ständiga sökandet

  Att ha samma ordning på kablarna som hemma hos @octavia rs känns lite som överkurs. Dock tror jag man vinner mycket på att försöka hålla isär strömkablar från signalkablarna.
 14. triomio

  Har inte du heller fått någon AK4490EQ?

  Nej, jag har inte fått någon AK4490EQ. Dock har jag precis kommit i underfund med att jag har 4st AK4493EQ överst i mitt rack, vilket är nära nog kan man tycka
 15. Vad kul. Även jag är ett Twin Peaks fan och om jag hade vinylsvarv hemma skulle den där skivan vart ett attraktivt kap. Dock har jag CD-versionen och håller med dig. Musiken är riktigt bra på detta album! Och tack för ett mycket trevligt och väl utfört reportage!