Jump to content

VoicesInMyHead

Medlem+
 • Posts

  2 015
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

Everything posted by VoicesInMyHead

 1. min fru har ju dille på vasar, lampor, krukor, möbler, mattor, kuddar och precis ALLT... många skulle tycka att det kanske blir lite mycket ibland, men eftersom vi "delar" på vardagsrummet så försöker jag ändå se det som en positiv sak och att det bidrar till akustiken på ett bra sätt. jag skulle aldrig i min vildaste fantasi kunnat inreda ett rum på samma sätt.
 2. det mäter alltså bra (exemplariskt t.om) men ger inte samma emotionella känsla som tidigare... (får mig att tänka på ett visst forum som jag har svårt för) nu kanske det var ett tag sedan senaste bilden togs, men jag tänkte förutom på akustikfix som vingar osv på inredningen i sig, på den senaste bilden så såg det lite "naket" och oinrett ut med kala väggar och hårda möbler. Minimalism i all ära, men jag tror att lite "mjukare" inredning med möbler, tyger och kuddar och oregelbundhet som "inrdeningsprylar" i sig skapar kan göra ett bra jobb för en mer naturlig rumskänsla.
 3. ja, jag skulle se switchen (Melco) som hifikomponent, men om du vill testa något så kanske du kan flytta Adot prylarna från anläggningen och ha en längre fiber kabel istället?
 4. angående fiber vs ethernet så är det inget som säger att det behöver bli bättre med fiber, det finns som alltid två sidor av ett mynt och exempel på de som tycker att det ljudmässigt låter sämre med fiber. något att tänka på om man vill utforska fiber modellen är att fiber konverterarna ofta kommer med enklare switchade nätdelar som i sin tur kan orsaka andra problem. själv kör jag wifi med en "finswitch" från wifi bryggan till anläggningen och upplevde en klar förbättring med switchen på plats vilket jag inte hade väntat mig. jag tror att det mest handlar om ström och klockor till switchen så nära anläggningen som möjligt än något annat, men det är mycket man tror när det kommer till nätverk.
 5. om du överlevt 2 vaccindoser hittills så ska du nog klara en tredje hoppas jag... du är välkommen! det mest julaktiga i vårt hus är dagens paket med tomtar på, det är väl ungefär så pyntat det blir! vi kan höras om vilken dag som blir bäst.
 6. kan bara hålla med. de är nog bland de mest vällagrade och omsorgsfullt hanterade rör jag träffat på hittills tror jag, från en sann rörsamlare som kunde tänka sig att avvara detta fina par till mig efter att först varsamt ha mätt upp dem och kontrollerat så att de skulle vara okej... jag är alltid beredd på att låta rör spelas in nån eller några veckor och på sistone har jag även funderat en del på rengöring av stift osv som jag nog egentligen skulle behöva ge mig på, men jag tycker redan de är en klar förbättring mot de Adzam rören jag hade i sedan tidigare. Allting känns mer naturligt levande vilket är precis min melodi. Helt klart väldigt trevliga rör och jag har en känsla av att det inte kommer bli sämre med lite mer timmar på dem heller. Jag känner mig därmed väldigt nöjd med dagens leverans (och det var mao värt att ge sig ut i -16 grader för att hämta dem! ).
 7. Om nu paketet slogs in och paketerades sommaren 1952, för nästan 70 år sedan, så var det ju inte illa att det iaf hann fram lagom till jul i år, men kanske var det tack vare de söta klistermärkena med tomtar på sidorna? Rören i sig var otroligt fint inlindade i ett tjockare räfflat kartongpapper och sedan ett väldigt tunt silkesfint papper runt det hela för att hålla ihop dem. Väldigt tjusigt. Dessutom hade rören på sig ett par fina svarta skor så att de kan stå stadigt upp. Mullard CV4003/M8136. Dessa åker rakt ner i Absolaren till att börja med, men kommer nog testas även i Lampin så småningom.
 8. alltså jag ser ju mig själv mer som anarkist än någon slags domare eller polis. jag tycker iaf att alla diskussioner som bidrar med något intressant är välkomna.
 9. Leveranser på förmiddagen är alltid trevligare än leveranser sent på eftermiddagen och man får gå hela dagen och undra om de verkligen ska komma, bara för att sedan få ett meddelande om att det blivit förseningar och att de planerat om leveransen till nästföljande vardag istället, vilket av någon outgrundlig anledning ALLTID är en måndag.
 10. En säkring verkar som en enkel sak som sagt, dock är det ju extremt viktigt och avgörande att den faktiskt fungerar som den ska och går sönder när det är meningen att den ska göra det. jag kan tänka mig R&D kostnaden för att experimentera och ta fram säkringar kan bli hög när de hela tiden går sönder och man måste börja om... och visst är det svårt att tänka att det är på en sådan liten pryl man ska lägga sina pengar. det är enklare att mentalt motivera att större saker också ska vara dyrare, man betalar gärna mer för en Audi Q8 än en Fiat 500. jag tänkte säga att det finns säkert studier som visar på att längre människor också är mer välbetalda, och en snabb googling visade ju såklart på att så är fallet... "The findings suggest that someone who is 6 feet tall earns, on average, nearly $166,000 more during a 30-year career than someone who is 5 feet 5 inches--even when controlling for gender, age and weight. The height-salary link was found by psychologist Timothy A."
 11. i och med att det händer att jag byter lite grejer eller att saker och ting förändras här hemma titt som tätt så har jag insett att jag mer och mer försöker undvika att spela "de gamla vanliga" låtarna om och om igen, att sitta och jämföra fram och tillbaka och leta efter detaljer som är annorlunda osv. jag spelar musik i stort sett från morgon till kväll varje dag, jag sitter långt ifrån alltid sweet spot och lyssnar koncentrerat dock, men det är nästan en ännu skönare känsla på något sätt när jag har någon skiva igång medans jag gör annat och ändå reagerar över hur j-kla bra det låter, att man liksom spetsar öronen och tänker att "så där har jag aldrig hört det tidigare", och att den där skivan som inte är känd för sina audiofila kvalitéer direkt helt plötsligt låter magiskt. sådant kan jag verkligen uppskatta och tycka är lite extra roligt, när gammal musik liksom får en ny dimension. idag handlade det om denna...
 12. man får akta så biceps inte går av bara, att fenomenet är sällsynt är nog för att det mest är audiofiler som försöker lyfta sina förstärkare det handlar om .
 13. med lite tur så får jag mina nya säkringar imorgon... men det är ju snökaos osv runt om i världen så man kanske inte ska hoppas på för mycket. men visst är det alltid lika roligt att gå och vänta på leveranser....
 14. hmm, säg så här då... om en säkring för 2.000 kr ger en större hörbar effekt än en strömkabel för 10.000 kr, skulle du då vara beredd att köpa en säkring för 25.000 kr? vi får väl se vad det blir för effekt, och i Absolaren så satt det ju som sagt ändå en "bättre än standardsäkring" så skillnaden kanske inte blir lika påtaglig som med något annat. hifisäkringar har man ju såklart i alla sina hifiprylar dock...
 15. ingen fara... och med risk för att verka tråkig och kanske inte vad många vill höra så tror jag faktiskt att jag kommer kunna leva med Absolaren ett bra tag... Högtalare och förstärkare är väl sådant jag inte vill ha för stor rotation på, medans DAC, streamer, kablar, vinylgrejer, övriga tillbehör osv är sådant som jag kan tänka mig att snurra lite oftare om inte annat bara för att prova något nytt, hänga med i utvecklingen eller bara för att.... det är kul. sen har vi alla olika syn på långvarigt ägande osv, men oavsett hur bra nånting är så har jag svårt att se mig själv bli sittandes med nånting i 10+ år.
 16. nu blir det ett litet utlägg här för att jag precis hade den här diskussionen på annat håll... jag kommer ihåg när jag läste en disclaimer ur manualen till en produkt jag var intresserad av och nästan kände att "ehh, det här företaget vill jag nog inte ens ha att göra med", jag minns inte vad det handlade om nu riktigt och alla företag har så klart rätt att skydda sig och ta avstånd från att hjälpa sina kunder eller undvika att ta hand om sina produkter om de inte vill kännas vid dem längre efter försäljning. min personliga åsikt är att den här hobbyn inte minst på den lite högre nivån är så pass liten och speciell att tillverkare borde vara väldigt måna om sina produkter och ta hand om dess ägare som har dem i besittning, oavsett om det är inom garantiramar, om man fyllt i ett formulär i rätt tid eller om det är förstahandsägare eller flera steg begagnat osv. hur man blir behandlad i kontakt med en tillverkare kan även avspegla vad man till slut tycker om en produkt, och folk inom den här hobbyn pratar med varandra, man skriver på publika forum osv, det kan väldigt snabbt gå väldigt fel beroende på hur man väljer att agera i kontakten med kunder. nåväl, det var ju inte riktigt det du menade @LPL och jag håller väl med om att det kan vara bra att kolla upp vad som är okej om man är osäker.
 17. En vecka senare... Efter att ha levt med Absolare i en vecka nu så tänkte jag bara göra några reflektioner. Om vi bortser från det ljudmässiga och bara fokuserar på form och funktion så är det här min upplevelse hittills. Det första som utmärkte sig var vikten när jag skulle bära in den från bilen på egen hand, det sägs att den landar in på en matchvikt av 33 kg vilket faktiskt är 2 kg mindre än Ypsilon Phaethon, men pga storleken så blir den betydligt omständigare att lyfta och bära. Den känns betydligt tyngre tycker jag och det är helt klart gränsen för vad jag skulle säga är hanterbart på egen hand för en tunnis som mig som inte går på gym. Storleken har jag redan nämnt, formatet är långt ifrån optimalt, men den inger respekt när den väl står på plats. Den SER ju faktiskt lite speciell ut och den urskiljer sig från det mesta i hifi sammanhang med sina läderklädda sidor. Jag kan tycka att det ger ett lite mjukare intryck och att det känns stilfullt på sitt sätt. Färgmässigt så är den beige modellen inte vad jag skulle valt om jag hade köpt den ny, den ser ju inte illa ut så, det är bara det att den passar inte in alls i inredningen här hemma och den lever lite på nåder från indredningsansvarig. Jag kan tycka att formatet litegrann biter Absolare i svansen, för tittar man på baksidan så är det TRÅNGT och för mig som använder spadar till högtalarkablarna så blir det lite av en utmaning hur man ska placera dem och hålla isär dem från strömkabel och varandra. Dessutom har de placerat svarta överst och röda underst vilket också blir konstigt med spadar. Bananer funkar kanske bättre, men då blir återigen djupet snabbt en påminnande faktor. Och även om det bevisligen gick att ansluta en Bocchino kontakt så blir det återigen tight med utrymme och den blockerar nästan strömswitchen. Nu är det ju en extrem kontakt, men ändock. Inget jag ligger vaken om nätterna och grämer mig över, men inte helt optimalt. Jag ÄLSKAR däremot att ha analoga reglage för volym och input väljare igen och dessutom att det är precis det man får och inget mera. Väldigt minimalistiskt och snyggt! Fjärrkontrollen går i samma anda med endast knappar för volym i ett väldigt behändigt format. Gillar starkt! Dessutom kan man hålla inne knapparna på fjärren och den steppar i flera steg på en gång vilket också är trevligt. Precis som Ypsilon Phaethon så blir den ganska varm (eller egentligen så är det bara kylflänsen som blir varm), jag är van sedan tidigare att ha ett standby läge att försätta den i under natten eller när jag inte är hemma osv. Det kan jag sakna litegrann här och som det är nu har jag haft för vana att stänga av den nattetid även om det säkert inte är några konstigheter att låta den vara igång heller. Fötterna som följde med kände jag att de var lite väl hårda och förmodligen skulle göra märken på bänken vilket inte hade varit okej så jag bytte ganska snabbt ut dem mot mina IsoAcoustic Orea utan att göra någon ljudmässig jämförelse, det var helt enkelt av praktiska skäl. Summa summarum så är jag väldigt nöjd och trivs fantastiskt bra med Absolare hittills.
 18. Äsch, lika bra att köra på med min promotion för säkringar här idag... Tänkte bara tillägga att de flesta säkringar brukar säljas med 30-dagars öppet köp ifall man inte är nöjd. Samt att om man inte känner sig redo för en säkring för €200 (eller $2800?!) så kan jag rekommendera att börja med QSA Black för €24, dvs bara några hundralappar.
 19. Om nån har en 1.6A säkring i sina prylar (typiskt Lampi DAC:ar bland annat) så får jag en QSA Yellow över snart som jag kan sälja billigt, ifall någon är sugen att prova? @j_bloom din Lavardin behöver 2A tyvärr. QSA eller Quantum Science Audio som de egentligen heter är ämne för heta diskussioner på olika forum sedan en tid tillbaka, inte minst då de har säkringar från $28 ända upp till $2800 vilket kan ses om lite saftigt för en säkring, något som är byggt för att ta smällen och gå sönder vid behov. Den nya SR Purple sägs vara "bättre" än QSA Yellow av de som testat och jämfört, medans QSA Yellow var bättre än SR Orange, men SR Purple är också något dyrare än de båda med sin prislapp på €200.
 20. jag tror (utan att veta såklart) att tillverkare inte bryr sig något nämnvärt om jag ska vara ärlig. jag ser säkringar ungefär som alternativa fötter, rör eller olika strömkablar och kan tänka mig att de gör detsamma, med det sagt inte att de inte tror en bättre strömkabel eller en bättre säkring kan göra skillnad. en del tillverkare stoppar i "bättre" säkringar själva, men jag tror att man i regel helt enkelt gärna överlåter det åt eftermarknaden där de som bryr sig ändå kommer vilja använda sina "favoriter". de tillverkare som jag varit i kontakt med tidigare och frågat angående säkringar har alla varit väldigt hjälpsamma och inte tyckt det varit konstigt på något sätt. i min Absolare så satt det faktiskt en "finare" säkring från Telos som jag dock inte är bekant med sedan tidigare, men den ser betydligt mer påkostad ut än en vanlig standardsäkring. Om den suttit där från fabrik eller om den trillat in vid något senare tillfälle vet jag inte.
 21. jag håller med, man kanske inte börjar med en säkring i sin anläggning, men om man investerar i strömkablar och strömprodukter över lag så tycker jag även att man bör se över säkringen. jag har bara positiva erfarenheter av säkringar. jag är inte heller någon elexpert, men tycker inte det verkar speciellt konstigt om den har en påverkan på ljudet när strömmen ska passera genom den som sista anhalt innan den når apparaturen i sig. japp, jag gillar det också... PS Audio och Innuos använder samma typ av hållare. De sistnämnda är dessutom ett föredöme genom instruktioner med tydliga bilder på sin hemsida hur säkringen ska placeras.
 22. jag brukar försöka ta reda på vilket håll de ska sitta på innan, en del tillverkare har bra instruktioner online medans man kan fråga andra och få bra svar. det som sägs är ju att det kan låta lite ljust eller vasst om de hamnar åt fel håll. man bör väl såklart testa sig fram om man har möjlighet.
 23. japp, jag har en QSA Yellow där redan, men jag tog en SR Purple till den också. Känns dumt att bara beställa en när man ändå beställer...
 24. nej, det enda rätta är väl att lyssna och kanske även mäta, du verkar ha koll på läget dock så jag kommer följa ditt råd... en stor fördel med att ha förstärkaren tillgänglig överst på bänken är ju att det är enkelt att byta säkring och vända håll på den osv, inte minst när den är tillgänglig från baksidan. Med Ypsilon så var jag dels tvungen att koppla loss alla kablar, lyfta ut 35 kilo ur skåpet, skruva upp hundra skruvar, byta säkringarna och sen tillbaka med alltihop igen. Då vill man göra rätt från början, speciellt när det var 2st säkringar dessutom. Men jag fick suverän guidning av Ypsilon så det var inget problem så sätt.
 25. usch då, låter inget vidare med vattenskador när det blir mögel dessutom. man ska ju alltid hoppas på det bästa såklart, men med tanke på att du känt lukt och hans "akuta besiktning av en expert" så bådar det ju inte så gott....håller tummarna att det blir så lindrigt som möjligt! sitta still?! så kan vi ju inte ha det... det är ju nu det börjar! säkringar och rör behöver bytas, jag har 2 trevliga rör på ingång, och kanske lite fler kablar aldrig är fel att testa också när man ändå håller på?
×
×
 • Create New...