Jump to content

VoicesInMyHead

Medlem+
 • Posts

  1 554
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Everything posted by VoicesInMyHead

 1. Det är tråkigt att det strular för er Innuos användare men det verkar vara en ganska rejäl omskrivning av mjukvaran de gjort och samtidigt haft press på sig att leverera, jag är övertygad om att det kommer stabilisera sig framöver. Utan att haft någon närmare inblick i det så tycker jag det ser ut som att det kan vara värt att vänta på. En fråga, jag satt själv och utvärderade mitt egna alternativ till Roon häromdan och insåg att nånting som jag lärt mig uppskatta väldigt mycket med Roon är hur Qobuz/Tidal och lokala filer blandas med varandra, jag kan enkelt hoppa mellan olika versioner av album osv. Hanterar Sense detta på liknande sätt som Roon eller är lokala filer och streamingtjänster separerade?
 2. Jag har testat... 1) Roon som vanligt men under Euphony OS 2) Roon med Stylus EP som endpoint (genom HQ Player bryggan) 3) Stylus helt för sig I min anläggning så var väl skillnaden mellan Roon och Roon+Stylus EP ganska marginell skulle jag säga, det kanske blir något bättre med Stylus EP men inte värt att orda så mycket om. Däremot är skillnaden mellan Roon och Stylus tyvärr större än vad jag både trodde och hoppades. Jag ville verkligen inte att det skulle vara så, men jag har fastnat i att lyssna på musik med Stylus de senaste veckorna och inte bytt tillbaka till Roon ännu. Så fort jag vill göra något annat än att bara trycka på play och lyssna på en skiva så saknar jag Roon. För mig är Roon fortfarande det överlägset bästa GUI som jag sett. Jag tror inte att jag på sikt kommer kunna leva utan det, men av någon anledning så har jag dragit mig för att byta tillbaka. Som tur är så är det relativt enkelt att switcha mellan dem, och kanske är det så det kommer bli framöver. Vi får se.
 3. Japp, den ser fin ut. Jag brukar vanligtvis inte gilla träinslag, men det var snyggt gjort, sen hade jag nog fått nöja mig med en svart för egen del då det hade stuckit ut för mycket annars, men ändock. Mmm... Jag är ganska nöjd med min MoFi, den kanske inte är lika vacker dock, men det är egentligen mest locket som jag inte gillar tror jag. I framtiden kanske jag skaffar ett anpassat acryl lock till den istället. Men visst, uppgraderingstankar kommer väl alltid och går litegrann inom allting. Jag får en del frågor ifall min vinylrigg "kommer bli kvar" eller om jag ska sälja den, senast igår faktiskt, men den kommer bli kvar. Just nu är den dock dysfunktionell då jag fortfarande saknar 2st strömkablar och har ohyggligt svårt för att använda medföljande standardkablar. Kanske inte minst för att de ligger i kartongerna och kartongerna förvaras på annan ort.
 4. Väldigt fina bilder. Jag gillar verkligen utseendet på Gold Note spelaren... tyvärr måste den passerat under min radar när jag var på jakt efter skivspelare annars hade jag nog mycket väl kunnat landa i en sådan själv, känns väldigt prisvärd dessutom.
 5. Hehe, du har ju varit hemma hos oss och även träffat min fru, tror du verkligen att jag skulle komma undan med att ha tejp på golvet?! Ingen fara, bara kul om man inser att man kan göra saker och ting bättre.
 6. Idag har anläggningen varit avstängd hela dagen, dels pga åska och dels för att min fru hittar på en massa saker som vi måste göra(!). Det är det värsta med semester, jag hinner liksom inte med det väsentliga. Jag ämnar komma dit så småningom dock. Det är väldigt intressant och insiktsfullt med hemma-hos må jag säga.
 7. Tack! Vad gäller JCAT ATX PSU'n så vet jag att jag sett en prisuppgift på den och även om jag inte kommer ihåg exakt nu så vill jag minnas att det låg runt ca 50k, det var iaf tillräckligt för att jag skulle känna att det inte riktigt var intressant för min del iaf. Vi får väl se när den väl kommer, kanske får man tänka om, som vanligt... HDPlex har "som vanligt" också ett mera överkomligt alternativ om man vill testa en ATX PSU. Tror precis som @octavia rs är inne på att det är så pass special och jag vet inga moderkort som kommer förberedda för det. Vill minnas att jag sett att "Nenon" (som startade en av de mest spännande hårdvarutrådarna på AS) gjort något dylikt med egna klockor, men han drar sig ju inte för att göra ingrepp på både det ena och andra. Jag själv befinner mig på en helt annan (mycket lägre) nivå.
 8. Så är det absolut, och det är väl här resonemanget förändrats en del senaste åren, från att det i audio sammanhang tidigare fokuserats på low-power servrar som ska generera så lite störningar som möjligt till högpresterande monster (t.ex Taiko Extreme, Pink Faun) vars overhead och överflöd av kraft sägs ge nånting annat vad gäller dynamik och upplevelse genom att gå 'all in' vad gäller allt. Man vidtar ju såklart ganska mycket åtgärder för att minimera störningar även i dessa byggen, men vad man märkt är väl att välljud inte enbart handlar om låg noise nivå. Det finns som alltid (minst) två läger kring såna här saker, så är det förmodligen här också och man får ju själv välja vilken filosofi man vill följa. Mycket av min inspiration är hämtad från ett antal olika mer eller mindre extrema trådar på AudiophileStyle, man kan välja att tycka att folk är fullkomligt galna i dessa trådar, eller så försöker man fånga upp vad de försöker säga, och ser deras experiment som intressanta lärdomar, filtrerar och plockar ut russinen ur kakan. Vad jag läst mig till så sägs Euphony gynna eller gynnas mer av bättre hårdvara. Jag har testat att både ställa ner och strypa allting samt öppna kranarna och jag tycker nog att det faktiskt blir bättre med mera kraft, det känns mer dynamiskt, luftigt och mindre återhållsamt på något sätt. Men visst ser det löjligt ut när CPU'n ligger på 0% över alla kärnor. Jag har som jag berättat om tidigare också lagt ganska mycket krut på bra ström vilket också är en stor bidragande faktor till att det funkar att köra full blås. Allting spelar ju in. Mitt hemmabygge kom ju till efter många om och men, det började nästan som en liten "nödlösning" men växte till något annat längs vägens gång, dessutom har jag lärt mig en del, så om jag skulle gjort det från början igen så skulle jag kanske gjort några andra val, just för att kunna släppa loss ännu mer, där värmeutveckling och strömförbrukning inte behöver vara en begränsande faktor. Med det sagt så är jag ju väldigt väldigt nöjd med resultatet och hur det blivit, den ljudmässiga förbättringen går verkligen inte att ta miste på. Rent pengamässigt så är det dock inte längre något litet billigt hemmabygge för skojs skull utan jag ställer extremt höga krav på att den presterar därefter.
 9. såna här matcher går väl nästan alltid till förlängning så det är nog gott om tid kvar. märkligt nog så verkade båda lagen prestera bättre av att spela med bollar av gammalt genuint läder. jag misstänker att ett tungt och avancerat positionsspel, fram och tillbaka och sidleds, kan komma att få stor betydelse för hur det hela utvecklar sig framöver. båda lagen skulle nog hur som helst behöva en lugn och fin Clatan som kan hoppa in och fälla avgörandet. väldigt trevligt att få vara åskådare till sådana här roliga matcher måste jag säga. och inte minst fantastiskt kul att det faktiskt är tillåtet med lite publik igen!
 10. Snudd på, kylblocket väger 1kg så det är en rejäl klump som sagt. Japp, det ena JCAT kortet är för USB och det andra för Ethernet, båda har Emerald OCXO klockor och drivs med externa LPS:er. Med USB kortet så resonerade jag egentligen som så att en PhoenixUSB eller liknande skulle bli överflödig, nu köpte jag ju PhoenixNET innan jag tog beslutet att även köpa JCAT NET kortet. Kanske att det blir lite kaka på kaka, samtidigt så är det ju många som anser att flera switchar på varandra ger en positiv effekt och det är väl kanske lite samma här. Vid tillfälle har jag tänkt att jag ska testa om jag kan leva utan den ena eller andra. Eller så kanske det blir en PhoenixUSB (eller liknande) också... Mer info om JCAT korten: https://jcat.eu/product/usb-card-xe/ https://jcat.eu/product/net-card-xe-high-end-hifi-network-card/ CPU'n jag har är en Intel Core i7-10700, 8 kärnor, 16 trådar, 2.9/4.8 GHz och 65W TDP för att hålla nere strömförbrukningen (och värme) någorlunda. Jag kör den just nu med hyperthreading enablat och låst till 4.0 GHz, jag ska testa att öka lite mer allt eftersom.
 11. När @byZan och @figge var här och lyssnade så diskuterades det lite rumsakustik och figge tyckte bland annat att jag borde prova med andra fötter till högtalarna. Detta är något som jag egentligen haft på listan att göra sedan jag fick högtalarna, mina tankar om de medföljande konerna finns att läsa om här, så därför var väl startsträckan för att ta tag i detta inte speciellt lång. Egentligen hade jag velat ha IsoAcoustic Gaia eller Orea men hur trevliga mina högtalare än må vara så finns det ingen gängning för några andra fötter, och urgröpningen under dem för att hålla konerna på plats är för liten för de större Orea modellerna. Det fick helt enkelt bli ett kärt återseende av Ansuz Darkz. De passar (med god marginal), höjdmässigt är de också i stort sett samma som originalfötterna vilket är ett plus. Däremot blir det ju inte riktigt lika snyggt och samma "svävande" känsla som med konerna som man inte ser alls, men i jämförelse med mycket annat så är ändå Darkzen relativt diskreta och syns inte speciellt mycket om man inte letar efter dem. Jag ska dock erkänna att jag hade lite väl bråttom att stoppa in dem, jag lyssnade och jämförde inte riktigt och det var mitt i värmeböljan och musiklyssnandet överlag stannade drastiskt av. Jag har haft för avsikt att göra en bättre jämförelse någon dag men inte kommit dit riktigt, från minnet så känns det som att basen är lite stramare och tightare, och det verkar väl som en bra grej. Jag är bara lite orolig över att det kanske eventuellt blir "för korrekt" och perfekt som jag brukar tjata om, att jag möjligtvis kanske tappar lite av den organiska känslan (trä vs metall?). Det låter dock väldigt bra just nu så jag kommer skjuta på en sådan jämförelse lite tills experimentlustan faller på. Med dessa fötter, konfigurering i servern för mera kraft och dynamik, borttagandet av fläkten samt byte från Roon till Euphony Stylus så känns det hur som helst som att det ändå blivit ganska stora förändringar ljudmässigt under de senaste veckorna.
 12. Efter lite väl lång väntan så fick jag så äntligen det NYA passiva kylsystemet från HDPlex lagom till att jag skulle åka bort några dagar, montering fick därför vackert vänta ytterligare lite. Men vem har bråttom, till och med jag som är som en liten barnunge när det kommer till nya hifi leksaker hade vid det här lagret lärt mig den ädla konsten att vänta och ha tålamod. Idag fick jag iaf till slut lite tid till att montera det hela. Eftersom detta är något man vanligtvis gör i ett tidigt skede så blev det lite onödigt krångligt och trångt att komma åt i vissa lägen då jag försökte undvika att plocka isär allting, men det gick bra till slut. Nu kan jag väl äntligen säga att serverbygget är komplett och färdigt, även om det säkert kommer bytas grejer framöver så är iaf "första versionen" av den här servern färdigställd. Det känns faktiskt otroligt skönt att den äntligen är tyst som en mus och alla hemska fläktar är avlägsnade. Kylsystemet ger ungefär samma temperaturvärden som CPU fläkten, men nu är det också väldigt varmt inomhus och jag har några saker i åtanke som kan åtgärdas och förbättras så jag tror nog jag skulle kunna få ner det några grader. Med facit i hand, så hade jag även valt den större H5 lådan som kan handskas med värmen lite bättre än den lilla H3 modellen, JCAT korten alstrar t.ex rätt mycket värme och nu blev det ju dessutom ett sådant mer än planerat. Dessutom är det inte fel med lite extra utrymme som ger större möjligheter att expandera. Hur som helst så är jag iaf väldigt nöjd, men det har jag nog sagt ett antal gånger tidigare tror jag. Nu är jag iaf klar så nu kan jag sluta tjata om detta.
 13. Jag håller med, jag tycker det blivit ett märkligt fokus på teknik i första hand, man ser allt som oftast folk som funderar på DAC och vill ha tips på en R2R DAC... jag kan inte riktigt se varför det skulle vara det viktiga att utgå ifrån?! Man utgår ju såklart ifrån en LampizatOr, och sedan om man vill ha R2R så får man backa några generationer tillbaka då de lämnat dessa bakom sig, liksom de chiplösa DSD konstruktionerna. Lät de äldre Lampi modellerna bättre än de nya? Nope. Finns det bra R2R DAC:ar? Absolut.
 14. Grattis till två väldigt fina Innuos produkter @octavia rs !! Jag tror du kommer bli väldigt nöjd och det borde totalt sett vara en rejäl uppgradering från din tidigare digitala setup.
 15. Jag upplever faktiskt också en del problem via mobil. Svårt att säga varför dock, för det funkar ibland och sen funkar det inte alls. Jag har först tänkt att sajten kanske varit nere tillfälligt för uppdatering eller liknande, men det verkar helt klart vara ett återkommande problem sedan en tid tillbaka, Jag använder Android 12 senaste beta versionen och Chrome som webläsare. För mig antingen funkar det eller så funkar det inte alls. Raderar jag alla cookies så kan jag ladda sidan jag står på, men försöker jag navigera någonstans så ser det ut som på bilderna nedan igen. Utan att ha forskat för mycket i det hela så tänker jag att det kanske kan ha något med https att göra, trots att jag försöker ansluta via https så får jag felmeddelande om att så inte är fallet och tittar man på cookies så finns det cookies för både http och https. Kan det vara något som statiskt pekar mot någon http resurs? Det här är ju något som webläsarna börjar ta på allt större allvar så det skulle kunna vara en förklaring. . Edit: Incognito mode ser ut att funka.
 16. Det gamla SOtM kortet körde jag nog med Molex, men det är ju sjukt längesen. JCAT korten kör jag med Sean Jacobs och Farad PSU:er. Hade jag haft planen klar från början hade jag velat använda samma PSU till båda. Jag har pyntat för Euphony. Inte gratis, och speciellt om man "bara" ska köra Roon, det är frågan om det är värt det jämfört med ROCK som är gratis. Det får man avgöra själv.
 17. Det borde väl inte vara några problem kan jag tycka? Mitt JCAT kort funkade utan problem med Roon ROCK. Jag hade ett av de första SOtM USB korten till min så kallade C.A.P.S. server jag byggde för ca hundra år sedan, och av någon besynnerlig anledning så råkade jag ha sönder själva USB porten på det vilket aldrig någonsin hänt mig i något annat sammanhang. Vill minnas att de var väldigt tillmötesgående och hjälpsamma dock, men jag ersatte aldrig det där kortet. Det var nog då min första NUC kom in i bilden istället. Jag gick nyligen i tankar om att experimentera lite med Windows vs Linux, framförallt Windows Server versionerna går ju optimera rätt ordentligt. Men efter en massa funderande hit och dit så landade jag i att ändå sitta nöjd med Euphony. Hade jag haft en större hårddisk så kunde det varit aktuellt att dual boota vilket också hade gett den bästa möjligheten att jämföra med samma hårdvara, men ibland får man helt enkelt stå sitt kast med ett minimalistiskt tänk.
 18. Det är så otroligt många parametrar som spelar in och påverkar när det kommer till digital uppspelning så det är inte konstigt om vi upplever olika resultat och skillnader med samma komponenter tycker jag. Man får alltid försöka läsa lite mellan raderna och försöka se hur någon annans erfarenhet eventuellt kan passa in i ens egna anläggning och sammanhang, ibland kanske det helt enkelt inte är någon "perfect match" och man kanske dessutom har helt olika filosofier och idéer kring hur man vill bygga sin anläggning och hur man vill att det ska låta eller fungera. Vissa system är mer avslöjande medans andra är mer förlåtande osv. Allting är ju relativt i förhållande till förutsättningar, tycke och smak, det vi jämför oss med och försöker överträffa är ju oss själva.
 19. Det är få saker som slår detta. Streaming kommer aldrig ge samma känsla igen, däremot har det andra fördelar. Musik från en dator var ingen höjdare på 90-talet. Det vi har idag är definitivt mer användarvänligt och en bättre integrering i hifi anläggningarna, men processen av att botanisera i skivhyllan som du nämner ovan är ju svår att ersätta.
 20. Du tänker på de små fossingarna? Jodå, jag har inte riktigt haft inspirationen att skriva om det bara. Jag tänker också att de fortfarande är under utvärdering då jag inte riktigt gjorde en ordentlig jämförelse när jag installerade dem. Musiklyssnandet minskades drastiskt här i takt med att värmen ökade de senaste veckorna, och jag har tänkt att jag ska byta fram och tillbaka och lyssna ordentligt innan jag fattar ett beslut. Jag får återkomma i ärendet helt enkelt.
 21. Jo, så är det nog. Själv rippade jag alla mina skivor för 14 år sedan (det var långt ifrån några 10,000 st) och det är extremt sällan jag köper något på CD nu för tiden. Men min poäng är väl lite att även om jag skulle ha behov av att rippa CD skivor så skulle jag inte vilja göra det i min hifi anläggning, det är en procedur som jag anser bör ske på andra ställen. Men jag förstår ju givetvis smidigheten i det, och återigen så tror jag att majoriteten av Innuos användare förmodligen uppskattar det också. Det är nog mest jag som kanske har ett extremt minimalistiskt tänk. Man får ju ha förståelse för att ens egna idéer, intressen eller smak inte alltid är förenliga med vad den stora massan vill ha eller vad som är kommersiellt gångbart.
 22. Vi har ju alla olika behov, jag tycker Innuos har hittat en målgrupp med sina produkter och gjort det väldigt bra. Jag kan definitivt förstå att en del vill ha möjlighet att rippa skivor. För min egen del så skulle jag gärna haft möjligheten att välja bort dem, men det kan ju vara jag som är lite känslig...
 23. Det som återstår att få på plats är det nya passiva kylsystemet som jag fick först idag(!) faktiskt efter låååång försening. Tyvärr har jag lite annat att stå i nu i dagarna så kommer få vänta med att montera det. Annars så är väl statusen relativt klar, även om man såklart alltid kan byta ut eller ändra något om man skulle få för sig det. Jag är väldigt nöjd med den ljudmässiga uppgraderingen som det har blivit. Kostnadsmässigt så har den väl allt som allt landat på ca 3x mot vad jag hade tidigare så jämförelsen är ju inte riktigt rättvis, men det har definitivt varit värt det kan jag tycka. Det sprang iväg lite med JCAT NET XE kortet och strömförsörjning till det som inte var planerat. Jag har också valt att hittills inte hoppa på Taiko DC-ATX spåret, mest av ekonomiska skäl, men jag har inte helt uteslutit det ännu. Efter dagens övning så har jag väl aldrig varit så sugen på en jämförelse med en Innuos Statement för att se hur min server står sig och om Innuos OS 2.x möjligtvis kanske skulle tippa över bägaren till dess fördel. Men men, jag ska väl inte gå händelserna i förväg här nu, Roon är fortfarande Roon.
 24. Ge mig en Innuos Statement utan CD spelare och hårddisk tack...
×
×
 • Create New...