Jump to content

Josaa

Medlem+
 • Posts

  290
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Josaa last won the day on January 17

Josaa had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Uppsala och Roslagen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nja, det finns väl framgångsrika bolag som har varit relativt mätfokuserade: YG började med att hävda att de hade den bästa högtalaren i världen vilket de bevisade med grafer och specs. Deras reklam innehåll mer bilder med grafer än på produkter/musiker/folk som njuter/etc. Soulution har väl också fokuserat mycket på distorsion etc…. Min favoritgitarrist, David Russell, uttryckte det bra: han tränar mycket teknik för att den inte skall vara i vägen för musiken.
 2. Jag brukar också kalla det för tidsmaskin-det blir enklare att motivera kostnaden…
 3. Har just nu hantverkare hemma som gör om sovrummet. Han noterade att jag hade mycket skivor och två skivspelare framme och jag spelade upp några av hans favoritlåtar via streaming. Han sa: ”så här låter det inte hos mig!”. Idag kom han med en låda vinyl han inte lyssnar på (han gillade country) som jag fick betala för om jag ville. Kanske betalade jag för mycket men det verkar finnas mycket roligt bland äldre svenska inspelningar i mono, decca och rcs readers digest, mm mm. Skall bli kul att botanisera bland detta. Jag är inte en skivsamlare som har nån koll på vad skivor är värde men nåt guldkorn borde det finnas i högen!
 4. Ganska intressant att fundera på vad de ”logiska” separata komponenterna är i en optimerad digital signalkedja? Olika tillverkare kör ju olika lösningar och jag har ej tillräcklig kunskap för att ha ett tydligt perspektiv. Innous kör ju NAS(server)/ripper/streamer och Antipodes är ju NAS/Streamer. Sedan innehåller de ju recklockers mm. Linn och Naims värsta är streamer/dac och MSB har streamer/dac/försteg. Många har ett streaming/dackort att sätta in i ett försteg. dCS värsta innehåller fyra delar etc.. Någon som har ett perspektiv?
 5. Så blev det hos mig. Min CD-samling (ca 2000 st) rippad på Melco servern används allt mindre men där finns skivor som (ännu) inte finns på Qobus/Tidal. Problemet är när man går på en konsert och köper CDn vid utgången då det är lite bökigt att dra igång dbpoweramp, hitta CD-rom drivern etc för att få ner skivan på servern. Min CD spelare är ju i mitt andra system. Som tidigare sagts: bekvämlighet vinner! Att sitta med sitt middagssällskap eller familjen och låta paddan gå runt där varje spår återges med superljud är jättekul. Dessutom är det ju framtiden, det kommer bara bli bättre. Mer än sällan händer det att när man hittat en ny bra skiva på Qobus som man sedan köper på vinyl låter det bättre på streaming.
 6. Sedan 2009 enligt internet. Känns som de vuxit snabbt. Jag tycker Stereophiles test av Antipodes var mycket bra och informativ men den har du säkert redan läst. Själv har jag valt Melco som min server/switch leverantör: de ägs av Buffalo som ägs av en audiophile vilket känns stabilt. Linn och Naim är ju stora stabila bolag som har en egen business av att sälja upgrades och service. Även MSB känns ju proffsiga.
 7. Skall man satsa stora pengar bör det vara på produkter från stabila tillverkare med en historia av att erbjuda uppgraderingar. Gäller generellt men speciellt för digitala investeringar.
 8. lyssnar nu på Nobodys diary: den är ju genial! Tack!
 9. Den var länge sen jag lyssnade på. ”Upstairs at Eriks” var en ungdomsfavorit med uppföljaren föll jag aldrig för…
 10. En lugn favorit som funkar bra till middag!
 11. Kanske måste man på den här nivån acceptera lite strul. Senaste tekniken, små serier, och inom ”det digitala” sker utvecklingen snabbt etc. Bolagen är ofta små och har inte resurser eller erfarenhet av industriell produktutveckling i många fall. Entusiasm kompenserar till dels men alla som varit inblandade i att ta fram en ”färdig” produkt vet hur mycket som krävs. Dock synnerligen otillfredsställande men som Rocky sa: ”no pain no gain”.
 12. Värt och testa! Behöver en burk till då…Entreq är en djungel….Belgarn verkar ha god smak. Tror jag läst om honom på WBF-har en SAT arm nu och en Thorens td124 Schopper i sitt andra system…som jag! (Dock utan SAT såklart)
×
×
 • Create New...