Jump to content

Josaa

Branschmedlem
 • Posts

  620
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Josaa last won the day on January 18

Josaa had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Uppsala och Roslagen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Delar av kvällens vinyldiet! Lloyd Coles ”Dont get weird on me baby”’s b-sida är skitbra! Tror den B-sidan är den näst bästa B-siden jag vet. Den bästa B-sidan är The Police, Synchronicity.
 2. Josaa

  Elgar

  Jag tycker att Pierre Monteaux på Decca är den bästa Enigman jag hört. Jag har en billighetsutgåva på Deccas lågprislabel som jag gillar. @Daniel har en orginalutgåva som jag kommer stjäla nästa gång jag är där…men säg det inte till honom.
 3. Storstädning skall jag också göra…nån gång…och tvätta alla kontakter
 4. Det kändes lite dock lite konstigt…extra jordkabel till chassijord, dvs primary earth på qb8…whatever works….har du provat qkore?
 5. Bra jobbat! Jag gillar kabeltester och vet vad som krävs. Bra balanserat skrivet. Gillar särskilt namnet ”the Very Ultimate”…
 6. Skönt med helg! Underbart att Harbeth:arna är tillbaka i sina nya kläder. Ha en fin helg!
 7. Tack! Det gäller att ha många system..😉
 8. Idag inleds ett nytt kapitel i mitt hifi-liv. Jag går in som delägare i Stylus. Det känns otroligt kul att ta detta steg och bli än mer involverad i hifins underbara värld. Över tid är min plan att bli alltmer engagerad men det kommer vara en bisyssla under några år till. Jag hoppas kunna bidra till att utveckla verksamheten från showrummet på Erik Dahlbergsgatan 25 men också med att skapa fler audiofiler och få vår hobby att växa! Tråden ”Josaa’s äventyr i Hifi” kommer jag skriva på fortsatt och har inga planer på att dissa allt som vi inte säljer utan kommer skriva vad jag tycker om olika saker. Jag gillar fortfarande Linn/Naim/Harbeth/Ypsilon mm även om inslaget av YG/Gryphon/Nordost/Brinkmann/Lyra mm säkert kommer öka. Vi ses!
 9. Var var Ella? Hon skulle vara no1 enl mig!
 10. Tonträger är ett mycket sympatiskt litet bolag. De är gjorda av ett par som förälskade sig i Harbeth och följer en artisan hantverkstradition och är handgjorda, ”organsika” och miljövänliga. De kommer i snygg och genomtänkt förpackning och är mig veterligen de enda stativen som Alan Shaw (Harbeths ägare/designer) rekommenderar. Alan är annars en person som brukar hävda att förstärkare, kablar och stativ inte spelar nån (större) roll. De gör som sagt att Harbeth låter friare och öppnare med bevarad omfång och ton samt tydligare bas. https://www.tontraeger-audio.com/lang/en/ueber-uns.html Dock när man hanterar stativen tänker man: ”detta kan jag slänga ihop själv för en bråkdel av priset”. Eller som jag: ”tänk om IKEA handlade upp 10 000 stycken av en tjeckisk underleverantör och packade ihop i platta paket…”
 11. Bra BBC ljud känns komplett. Väldigt naturligt. Det de inte är världsmästare på är ösig rock/pop (tycker jag). Hoppas du får tillfälle att prova
 12. Jag håller med. Provade 3 olika stativ: Tonträger ”rules” till Harbeth. Undrade bara ved styckkostnaden hade blivit om IKEA gjorde 10 000 stycken…
×
×
 • Create New...