Jump to content

Josaa

Branschmedlem
 • Posts

  1 029
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Josaa last won the day on February 21

Josaa had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Uppsala och Roslagen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Var på konsert med min frus kör i idag. Volund av Jan Ekedahl som var med om spelade gitarr (han syns i bilden) vilket han gjorde med den äran. Jag tyckte de ”satte” den och tårar kom flera gånger särskild med Fjuagen och Andetag.
 2. Frun är på kör-rep (Volund-konsert i morgon). Jag passar på att spela musik hon inte gillar!
 3. Denna gång direkt från STS, Audiophile i Danmark har de också.
 4. Yg matas främst med rullband nu.
 5. Tack! Dom säger ju att om man vill åka ut i Afrikas natur skall man använda en Defender…men vill man komma hem skall man ta en Land Crusier.
 6. Det har varit mycket jobb sista tiden och en hel del funderande över ”resten av arbetslivet”. En definitiv del av mitt framtida pensionärsliv kommer vara i Roslagen och för att det livet skall njutas till fullo behövs ”rätt grejer”. En sjysst pick-up är ett måste och ivrigt påhejad av en kollega blev det i efter flera turer affär på Per Morbergs gamla Toyota Land Crusier!!! Jag tycker det är en ascool bil och ”min” mek i Österbybruk (som är Landcruiser-fantast) sa att det var den bästa 70-serie han sett. Den skall nu få en rejäl genomgång och ny servicebok för att sedan leva livet i Roslagens famn.
 7. Helt rätt och mycket snyggt! Kommer bli intressant att höra om dina intryck. Jag har tidigare testat lite olika pus på min td124a med emt arm och fann att sfärisk nål var mest musikalisk både på på spu och emt tondose. En td124 kommer aldrig kunna mäta sig med en Brinkmann med Lyra när det gäller upplösning då hela den mekaniska precisionen inte är på samma nivå men när det gäller musikalitet och driv däremot….
 8. Så kom det en sändning från Holland! STS gör de kanske mest prisvärda kopiorna på masterband. Trevligt med gyllene spolar också! Har bara börjat lyssna men ljudet är s—tbra! Fick men ett bonus band och 7 CDs!
 9. Grattis till fin spelare! 401: är (enligt min ”forskning”) bättre än 301 men har ej samma kultstatus. Troligen mest för 401:ans 70-tals look. Testade det italienska mellanhjulet på min 124:a men tyckte originalet lät bättre. Är det Woodsong-plint?
 10. Fick nåt problem med kabeln från Studer till Naim (XLR till din, med balanseringstrafo på Studerns utgångssteg) vilket gav tappad diskant på ena kanalen… Därför vinyl!
 11. Hade lunch idag med Jan-Eric Persson. Det var dags att bjuda igen från sist. Fick även min andra leverans av analoga Opus3 masterbandkopior. Bland annat denna som har en fantastik ljudkvalitet! Trevligt, lågmält och vackert. Från internet: “Tiny Island is the original name of the band that played with Eric Bibb on both his debut album on Opus 3 Records: "Spirit & The Blues" and also "Good Stuff" On this, Tiny Islands debut CD they play instrumental music with ingredients from near and far - warm island breezes, a trace of oriental spice and Nordic mood. All the music has been composed by members of the band with the exception of one piece by Taj Mahal”
 12. De lät mycket bra. Tight och fint.
×
×
 • Create New...