Jump to content

Ivery

Medlem
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ivery

 1. Min svärmor var mäkta imponerad när hon fick möjlighet att avnjuta musik från lyssningsfåtöljen vid ett besök. Hon uppmanade sin dotter att regelbundet ta sig tid att slappna av med välförmedlad musik när den finns tillgänglig väggivägg med vardagsrummet. Kanske inte alla som har en sådan svärmor.
 2. Apropå det så var mitt senaste Norge-fynd en Brahma-kabel. Jag mailade Nordost för att fråga om jämförbarhet med dagens modeller. Fick snabbt svar att dagens motsvarighet till den är Frey och att första Valhalla motsvaras av Tyr. Men hur lika är de? Innanför det yttre skalet ser Brahma och Frey väldigt lika ut. Sen ger Freys kontakter ett mer gediget intryck. Någon som jämfört? @Daniel?
 3. Du har hittat mitt kantarellställe. Har en snäll vän i Oslo som fått rycka ut på inköp några gånger.
 4. Oj, det var hängslen och livrem och fyrpunktsbälte på en gång. I torsdags morse var huvudenheten i mitt (nio månader gamla) mesh-system (Asus ZenWiFi XT8) helt död, varpå i-landspaniken satte in. Efter lite övertalning hos Elgiganten fick jag med mig en lånerouter från TP-link, medan Asusarna är på lagning. Enligt TP-linkens manual skulle fiberboxen vara avstängd i två minuter och allt gick väldigt smidigt. Dock har den bara något bättre täckning än vår tidigare Airport Extreme, så det blir skönt när mesh-systemet är tillbaka. Blir det ”finström” till nya routern? Det är synd att inte ifi gör sin iPower i 19v som jag hade behövt.
 5. Jag har själv just svängt mot nordost. En Brahma strömkabel och Heimdall 1 och Baldur signalkablar har tagit plats i systemet. Eftersom en förändring sällan kommer ensam och det bytts streamer, dac, switch och fötter under vissa produkter kan jag inte säga vad varje komponent tillför men jag upplever en klar förbättring mot tidigare.
 6. Grattis! Bytte nyligen till första versionen av Ares från en Chord Mojo och det är inget jag ångrar.
 7. Jag kör en Raspberry Pi 4b fast med VitOS som mjukvara. Jag har inte testat Ropiee men tycker att pajen kopplad till en Denafrips Ares låter och fungerar bättre än min tidigare lösning med Chord MojoPoly. Att jag valde VitOS var för att den inte använder WiFi, sen om det gör någon skillnad när den komponenten ändå finns i pajen låter jag vara osagt.
 8. Akkelis audio har just länkat till följande klipp från Shunyata: Vad säger el-kunniga här (@octavia rs och @LPL)? Behöver man över 1000 ampere? Personlige upplever jag att strömkablar är den sorts kablar som gör störst skillnad i mitt system.
 9. Och det är väl klokt. Även om det är oviktigt för ljudet (men kanske ändå inte för helhetsupplevelsen) så tycker jag verkligen att de lyckats med utseendet. Det skulle vara snyggt med ett helt Excalibur-system från strömkablar via analoga och digitala kablar till högtalarkablar. Jag var inne på att testa Excalibur USB, men råkade trilla över en äldre Ansuz USB som verkar göra jobbet väl. Vet inte vad jag eventuellt missar i Excaliburn.
 10. Undrar om en nätverkskabel blir nästa i Excalibur-serien.
 11. Det var just efter byte till den rättkopplade jag tänkte på. Tack för beskrivningen. Reference Audio hade en begagnad Nova till försäljning men när jag ringde och frågade så visade det sig att den inte varit hos ifi och blivit kontrollerad så den kunde de tyvärr inte sälja.
 12. Är det någon som testat Supras nya USB-kabel Excalibur?
 13. Håller helt med, men det känns som att det är ovanligt bland de flesta 80-talister. Det kanske inte är så vanligt med musikstreaming men filmer och tv-serier kan hoppa mellan olika tjänster ganska frekvent, så där känns det bra att ha en fysisk kopia av det jag gillar.
 14. Digital musik, ens via Roon, når för mig inte känslan av att välja en skiva och den stegrande förväntan när nålen släpps och man tar några lätta löpsteg tillbaka till lyssningspositionen. Oavsett om det varit Apple, Spotify, Qobuz eller Tidal som jag testat så har de alla bidragit till att jag hittat mer musik att tycka om.
 15. Ser det som en besparing i steg. Bytte från Tidal i maj och sparar på det 50 kr utslaget per månad. Från maj -22 blir det ytterligare en lite sänkning med 25 kr per månad. De "mindre" musikförmedlarna blir väl tvungna att göra något när jättarna klampar in på hi-res-marknaden. Denna månad ska Disney ha sina årliga 689 kr. Undrar ibland om valfriheten är till kundernas fördel. Det gäller i alla fall att träffa rätt med sina prenumerationer. 2014 var det kalas med Viasat, men först tappade de OS och nu Champions League.
 16. Fick mail om att Qobuz sänker priset på Studio Premier till 1499,99 kr per år från nästa förnyelse.
 17. Så blir det väldigt snyggt också.
 18. Fint att se Smashing Pumpkins på hyllan i hörnet. Det ser ut att vara ett väldigt mysigt rum.
 19. Avslöjande är väl lite av ett favorituttryck i hi-fi-pressen. När jag läser om anläggningar här på forumet är det lätt att känna att min anläggning inte har mycket att komma med. Men det är relativt. Endast någon enstaka av mina vänner har en anläggning lika dyr/”fin” som min. Men de tycker också om musik minst lika mycket som jag gör och har väl lärt sig att stänga öronen när jag pratar om strömrenare och kablar.
 20. För mig var det mer att ljudet fanns kvar i samma styrka men plattare, livlöst och svårt att placera instrumenten. Jag har läst att Jorma-kablar behöver sitta i ett tag för att hitta rätt, men när jag kopplat i mina två Power tidigare eller min No3 RCA från phono-steget har det alltid låtit bra direkt och bättre än med andra kablar. Min gissning är att det var vägguttaget med rhodium (och kanske de övriga delarna med rhodium) som behövde spelas in.
×
×
 • Create New...