Jump to content

Shamrock

Medlem+
 • Posts

  367
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Shamrock last won the day on December 19 2021

Shamrock had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

5 399 profile views
 1. Jag säljer min UpTone Audio EtherRegen. Inköpt i Sverige hos Metawave. 1 ägare. Du kan läsa mer om switchen här: https://www.metawave.se/produkter/tillbehor/uptone-audio-etherregen/
 2. Kanske har du redan läst den här tråden ”To switch or Not to switch” från whatsbestforum.com. Jag är i motsvarande situation som du. För någon månad sedan ersatte jag min etherREGEN med en PhoenixNET och kan inte riktigt bestämma mig om jag skall klämma in etherREGEN precis innan PhoenixNET eller inte. Möjligtvis blir det en snabbtest alternativt att jag säljer den.
 3. Nog är det så alltid. Ta ett beslut - lyssna och njut Men å andra sidan... för det tankarna till Karin Boye och hennes dikt - "I rörelse" Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr. Personligen har jag stort nöje att få följa med på Apex digitala resa. Give me more - Bring it on!
 4. Nibe fanns med på min lista över tänkbara leverantörer av solceller när jag började planera vår installation av solceller. Detta var förra året. Jag har Nibes bergvärmepump så det var ett naturligt steg att fråga Nibe. De gav ett osäkert (okunnigt) intryck när jag ställde mina frågor. Dessutom var deras offererade pris helt värdelöst. Som jag tidigare har skrivit i den här tråden så upplever jag inte några som helst störningar från växelriktaren. Jag känner mig helt tillfreds. Därför ställer jag mig väldigt undrande inför deras kommentar - " Så försöker du undvika störningar på ditt elsystem så är inte solceller oavsett fabrikat något för dig" . Ovanligt korkad kommentar.
 5. Vet du om man kan köpa dom i flerpack? Risken finns ju att säkringen löser ut av någon anledning och då vill man ju inte att det skall bli helt tyst. Eller hur…?
 6. Kanske har @Patrick82 ett finger med i spelet. Trådarna av @Patrick82 skapade alltid ett engagemang. https://gallery.audiophile.rocks/
 7. Som så ofta så är ju en test av nya komponenter i ens egna system nästan ett måste innan köp. Jag skulle testa dels en etherREGEN samt en Innous PhoenixNET. Två olika prisnivåer (åtminstone om man inte pimpar etherREGEN förstås 😊) Enligt mitt tycke så är det två bra alternativ. Bägge är från grunden utvecklade att vara en komponent i en HiFi-anläggning. Givetvis finns det fler kompetenta alternativ som andra medlemmar har mer erfarenhet av.
 8. Läsvärd tråd i ämnet ”switch” från WHAT’S BEST FORUM ”To switch or not to switch”
 9. Kul att få hänga med i er streamingtest. Många kloka kommentarer från erfarna streamingbrukare eller missbrukare som någon analog HiFi-ryttare kanske skulle säga. Men inte jag. Jag gillar att streama musik. Enkelt, billigt och fraktfritt 😉 Nåja kanske inte så enkelt vilket framgår av er test. Inte heller speciellt billigt på nuvarande testnivå. Fraktfritt - ja om man betalar sin månadsavgift. Som alltid i vårt sport så handlar det om att hitta ett ljudideal via någon källa som man tycker är värt pengarna. Med de fantastiska förutsättningar ni har att spela musik i analogt format blir det ju en rejäl utmaning att hitta ett streamingalternativ som kan mäta sig med de alternativen. Man brukar ju säga ”skit in - skit ut”. Varför inte börja med att hitta en riktigt bra audiofil switch som levererar ett sound som ni gillar. Skillnaderna är uppenbara mellan de olika alternativen - i alla fall enligt mina egna erfarenheter. Gå sedan vidare med nästa enhet i kedjan. Låt det ta tid.
 10. Mitt huvudsakliga skäl att skaffa solceller är i första hand att dra mitt strå till minskade CO2 utsläpp. Kan jag dessutom upprätthålla en god teknisk standard på huset och göra det mer attraktivt vid en framtida försäljning så tycker jag det också är bra. Bergvärme har jag redan. Lägre driftskostnader med solceller och bergvärme - bra. Rimlig Pay-off? Kanske inte. Har inte varit avgörande för mina beslut. Är dessa installationer (investeringar) ett HiFi-relaterat beslut som skulle ge mig en förhöjd ljudkvalitet? Nix. Orsakar dom en sämre ljudkvalitet? Nix.
 11. Kanske har du redan koll på. ”AcousticFields” och alla deras utmärkta videoklipp på youtube.com. Om inte - så håll tillgodo 😊
 12. @Daniel har du tak i endast ett väderstreck (där du skall placera solpaneler alltså) och ingenting som riskerar att skugga panelerna typ grannhus eller träd mm, då funkar det bra utan optimerare. Det vill säga om du vill att varje solpanel skall producera och leverera maximalt oberoende av de övriga som riskerar att hamna i skugga.
 13. Dlink som sedan ersattes med etherREGEN - ett tydligt lyft på de flesta punkterna. Mer av HiFi-känsla, rumslighet och dynamik. Otroligt nöjd. Jag upplever eteherREGEN ett strå vassare än English Electric. Dock har jag inte jämfört dom sida vid sida. Enligt de som har egna erfarenheter så kan eterREGEN prestera ännu bättre med en uppgraderad nätdel av bra kvalitet typ Farad Super 3. Vill man dessutom klocka om signalen med en separat klocka ja då funkar det utmärkt att göra med etherREGEN. Tror inte det är möjligt med English Electric, men jag är inte helt säker. Tycker man att en optisk lösning är det bästa alternativet för signal in eller ut då erbjuder även etherREGEN denna möjlighet. Kort sagt så får man många möjligheter för pengarna och givetvis ett bra ljud för strömmad musik. Många påstår att en switch inte kan göra någon ljudskillnad då signalen endast består av ettor och nollor. Jag tillhör inte den gruppen. Mina egna ljudupplevelser är av en annan åsikt. Därför har jag nu en PhoenixNET på test. Stor ”risk” att den blir en ny komponent i min set up. Precis som @octavia rsskriver så innehåller den bl.a både en suverän nätdel samt en mer potent klocka. Allt i samma låda. Ja den är svindyr. Men det är ju det mesta i vår sport. Var och en väljer efter egen smak och ekonomi. Det finns ju flera vägar till välljud. Detta är en av dom - tycker jag.
 14. Tack @Audionet! Länken säger ”växelriktare” men samtliga produkter som är listade är ”optimerare”, vilket också rubriken på artikeln på Elsäkerhetsverkets sida anger. Det förklarar också varför det blir en ”antennproblematik” och inte en AC-problematik, då dessa optimerare finns under varje solpanel som finns på taket.
×
×
 • Create New...