Jump to content

calle_jr

Admin
 • Posts

  20 231
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  218

calle_jr last won the day on February 12

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

61 321 profile views
 1. Man ser att de också förspänner membranet innan de tejpar, och att de spänner ihop infästningen med metallramen. Då är alltså dragkraften 13N, vilket motsvarar att belasta tejpen med en 1.3kg vikt. För småsignal kan nog en elektrostat fungera mekaniskt precis som en dynamisk högtalare, dvs en kolv. Men för storsignal kommer membranverkan in, dvs man behöver ta hänsyn till spänning och töjning i membranets plan. För att det inte ska bli ännu mer komplicerat / okontrollerbart så vill man åtminstone att randen då kan betraktas som fix.
 2. Det var som tusan. Detta har jag aldrig sett. Vad konfigurationen innebär i form av signalbehandling brukar vara väl dolt i mjukvaran.
 3. När man har fixat vårjackan och allt;
 4. Om maskeringstejpen väger 2g/m så är dragkraften: F = (170 x 2 x 0.27)2 x 0.002 = 17N Att man borde kunna minimera tejpens effekt på membranverkan. Det var inte det du frågade om , men om man spänner upp membranet med kraftigare elastisk tejp och sedan skruvlimmar membranet med en list?
 5. Och om det kommer en hård- eller mjukvaruuppdatering för någon av komponenterna så är man tillbaka på ruta 1. Många fallgropar och dimridåer Det vore bra och önskvärt om man kunde tillämpa en mer entydig metodik och kvitto för format, konfiguration och signalbehandling för digitala källor.
 6. Ok. Då kanske lim och en (alu-)klämlist kunde funka.
 7. Amy Shafer är en klassisk harpist, pianist, musikpedagog och chef för pianostudier vid The Harp School Inc. Hon har aldrig hört Pink Floyd. Hon har nära nog inte hört något annat än klassisk musik i hela sitt liv. I nedan filmsnutt har hon lyssnat på några spår av The Wall, och kommer här till Comfortably Numb;
 8. Nu börjar polletterna trilla ner för mig mer exakt vad det är du ska göra! Intressant att se. Är det ingen som använt tejp?
 9. Blev det Doom Country med Kjellvander?
 10. Viawave behöver bevisa att alla band till Ryssland är klippta. Om de inte tar aktivt avstånd så utgår jag ifrån att de stödjer regimen. Så länge Dmitry Malinovsky är skriven i Ryssland kommer inte jag ägna Viawave ens en tanke.
 11. Den dynamiska högtalaren uppfanns för 100 år sedan av Edward Kellogg och Chester Rice, och Kellogg utvecklade därefter elektrostaten, utan inblandning av corn flakes. Det var Kelloggs principer som Peter Walker utgick ifrån. Jag kan tänka mig att hans intentioner var att bredda det fantastiska soundstage man har som enskild lyssnare. Det är också fantastiskt att kunna spela hela det naturliga registret med endast en driver.
 12. Kul att vi får "hänga med"! Det är en stomme av krysslimmat trä, alltså både bjälklag och bärande väggar utförs av KL-trä. Jag ser bara positiva effekter rumsakustiskt. Tyvärr klär man in stommen med tex gips för att få tillräckligt brandmotstånd.
 13. Här är en ekvivalentmodell av en elektrostathögtalare: Källa: Large-Signal Equivalent-Circuit Model of Asymmetric Electrostatic Transducers, IEEE/ASME Transactions on Mechatronics TEM representerar den elektrostatiska transducern, och trafon för omformning av kraft till volymhastighet utgörs av ytan SEFF som verkar som en pistong (på samma sätt som för en dynamisk driver). Det mekniska nätverket utgörs av membranets massa m, membranets dämpning rm och k är membranets styvhet. Osv... Det finns betydligt mer sofistikerade modeller av elektrostater, men här ser man i alla fall i stora drag vad det är för parametrar som spelar in.
×
×
 • Create New...