Jump to content

calle_jr

Admin
 • Content Count

  17 496
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  151

calle_jr last won the day on November 15

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

54 103 profile views
 1. Nu har jag spelat in Spotify på kassett
 2. Du skrev det, men jag tänkte att du kanske hade tur att hitta en i deras treasure trove. Hittar inte till Ortofons webshop nu, men jag har sett den.
 3. Jag skulle sträcka mig till att det är så inom alla branscher. Oavsett om man ska bygga en cykel, en kaffemugg, en högtalare, en dac, ett lyssningsrum, ett vaccin, en motorbåt eller vad som helst... Man börjar med att konkretisera sina tankar i huvudet med vad det är man vill åstadkomma, subjektiva önskemål formas till olika modeller av verkligheten som man känner till. Dessa är bara antaganden, och beroende på komplexitet gör man en rad tester, simuleringar, beräkningar, mätningar för att verifiera eller dimensionera olika delar av det man ska bygga. Innan det finns någon fysisk produkt e
 4. Hi-fi World har gjort distorsionsmätningar på både Cadenza Blue, Bronze och Black och det är ganska stor skillnad för lateral distorsion som är det viktigaste. Ca 3% för Blue och Bronze, och 1% för Black. Den karakteristiska dubbelpuckeln syns i audiobandet för Blue och Bronze, därav +2dB högfrekvent. Det gör den inte för Black.
 5. En standarddiffusor splittar reflektioner för att ljudfältet i rummet ska bli diffust, dvs så att ljud reflekteras åt alla möjliga håll. Det Wing-diffusorerna ytterligare gör är att senarelägga tidiga reflexer så att inkommande reflektioner delas upp och försenas med steppad tidsfördröjning. När reflekterat ljud splittas upp även i tiden på det sättet så jämnas energinivån ut i den tidiga efterklangen vilket ökar tydlighet och bibehåller soundstage. Inget av detta behöver väl påverka beslut om rumsmått och -geometri egentligen. Dvs det kan bli en senare fråga. Visst, ju störr
 6. So far, so good Det är kombinationen iDefender och linjär nätdel som har fått tyst på det. Jag ska inte ropa hej än, för det har varit tyst mer än ett dygn även tidigare. Exvis när jag provade jorda chassit på puc2 och samtidigt spänningsmata från en 5V väggbula.
 7. Det är Cardas, tillverkade i eutektisk mässing: Säljs tex här: https://www.partsconnexion.com/CARDAS-86298.html
 8. Chassit på PUC2 är inte jordat. PUC2 är signaljordad via usb- och xlr-kontakter. Samma sak med PCn. Nu provar jag med ifi iDefender som strömförsörjs med L.K.S Audio LPS-25-USB :
 9. Inte långskott. Jordloop är sannolikt källan till problemet. Jag har provat ifi iDefender med separat 5V matning: Men jag har inte provat separera 5V helt från usb. På den nya versionen av Puc2 (din bild) så har man satt dit ett separat 5V uttag. Det finns inte på de två ex jag har provat. Jag kanske kan terminera om själv i min Puc? Pin1 är ju spänning och 4 är jord.
 10. Testade strömma radio från iPhone till DAC. Fungerar klockrent med Apples Lightning-till-USB-kameraadapter:
 11. Intressant. Tycker det är sällan man ser skyddskretsar i hifi. Borde vara aktuellt oftare, och speciellt i förstärkare där konsumenten själv byter rör. Vad blir det för ny pu?
 12. Inga problem. I'm not sure if I'm gonna like it Samma apparatur. Jag har bara flyttat om lite och en del av kablaget är fortfarande temporärt. Jag använder ju Cardas för signalkablage och prioriterade att få till dessa bra först. Nästan alla signalkablar är bytta. Nätkablar har jag inte fått ordning på än.
×
×
 • Create New...