Jump to content

calle_jr

Admin
 • Posts

  19 377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  200

calle_jr last won the day on December 4

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

58 887 profile views
 1. Ok. Jag har stängt av din profils möjligheter att posta. Inläggen tar vi inte bort.
 2. Bra koncept och kul bild. Texten tilltalar inte min humor. Oavsett vad man tycker är det inget man skriver på ett publikt forum.
 3. Thanks for the post @subsonico. It is always interesting to see gear and setups from other parts of the world. Inspiring!
 4. Det kan nog vara HMV ASD 2326 han avser. Annars är det något väldigt tidigt.
 5. Sant. Anledningen skulle vara att minska fördröjningsskillnaden och höja delningen mot 12”-aren, på samma gång öka membranarea och göra kabinettet smalare. Jag har inget recept men alla fyra drivers behöver filter och intuitivt blir det mindre åverkan med 2x15” än 1x18” mot 1x12”. Det är väl bäst att eftersträva en linjär grupplöptid, och det borde vara enklare med 2x15” där endast den ena spelar till typ 23Hz. Skulle vara intressant att titta på.
 6. Intressant! När de säger det så känns det logiskt att han inspirerats av Delius och Vaugahn Williams. Richard Branson:
 7. Du får fixa det också, om det nu inte är Miles Davies; Trevligt med Miles-tema i stugan!
 8. En variant med 15-tummare där endast det ena eq:as; Kan i samma veva göras lite smalare...
 9. Det tror jag. Som jag ser det handlar det även om bredden på ett vanligt lyssningsrum. Man vill inte vara för nära sidoväggar och man behöver ett fritt mått mellan högtalarna. Förvisso är det i första hand centrum drivers som avgör soundstage och perspektiv, men det är praktiskt om man kan hasa sig bakom systemet utan att behöva flytta högtalarna. Dvs hellre att de 200 litrarna bygger på djupet än på bredden. Vanliga svenska lyssningsrum är 3.00, 3.60 eller max 4.20m breda. De har även dessa längdmått eller längre, och då 4.80, 5.40, 6.00 eller 7.20m. Vanliga rumsstorlekar är drygt 12m2 (föräldrasovrum) och 25m2 (vardagsrum). Jag lobbar alltid för 4.20x6.00m med rumshöjd 2.60m, men det finns starka krafter som tycker annorlunda.
 10. Instämmer med föregående. Intressant koncept. Vad blir det för känslighet ungefär?
 11. Min Studer A810 ger ifrån sig ett cykliskt dovt vinande som inte hörs i högtalarna, men som stör mellan spår eller i väldigt tysta partier. Det är inte lätt att lokalisera. Det låter bara när man spelar, inte när man spolar. Ljudet kommer från höger del av maskinen, men kan det vara länkaget, solenoiderna eller bromsbanden? Det verkar inte så! Det låter inte när jag tar bort hela tryckrullen till kapstanen. Tryckrullen är lite sliten; Men kan det ge sådant oväsen? Det är uppenbart det som ger det periodiskt smackande oljudet. Bandet följer med tryckrullen en kort kort sträcka innan det släpper. Jag beställde en ny tryckrulle i polyuretan med kullager från Athan i USA. https://www.athan.com/store/p150/Pinch_Roller_for_1%2F4"_Tape_Machine_With_Dual_Bearings_(A810).html Nu är det tyst!
 12. Det var en hel del som du har kompletterat med! Artikeln är mycket läsvärd. Vad är typiskt strömdensiteten för en kopparledare i audiobandet?
 13. På tal om Qobus, Tidal och Spotify … Om man köper en kabel så lägger man väl inte 1$ på kabeln och 829$ på frakten? Synd att inte Bandcamp attraherar för de som strömmar. https://daily.bandcamp.com/features/bandcamp-ticketed-livestream
 14. Det blir ju lite självuppfyllande då, tyvärr Jag tycker att man blir som mest imponerad när det låter riktigt bra från vanliga system som man har "jobbat" med utan att spendera en förmögenhet. Kul! Rekommenderar då att börja med LP. Bandspelare är en fasligt dyr hobby om man vill skaffa sig en hyfsad skivsamling. LP hittar man fortfarande gott om för 40-80 kr/album.
 15. Jag fascineras av Paul Lewis’ projekt med samtlga Beethovens sonater. Det är 10 album förpackade i fyra volymer på Harmonia Mundi;
×
×
 • Create New...