Jump to content

calle_jr

Admin
 • Posts

  19 101
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  193

calle_jr last won the day on June 28

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

57 944 profile views
 1. REW har ju byggt in impedansgångsmätning i sin mjukvara. Allt som behövs är ett bra ljudkort och en referensresistor.
 2. Bra. Jag rekommenderar att märka väljaren med riaa, dac1, dac2 och r2r. Omöjligt att komma ihåg annars.
 3. Jag tycker att man kan generalisera för en gångs skull Det uppstår en glidfriktionskraft mellan spår och nål när skivan roterar. Om det inte är en rät linje (under gång) mellan nålspets, nålinfästning och pivot, samt att denna linje är vinkelrät mot spindeln, så kommer det uppstå en sidokraft som gör att nålen trycker mer på höger eller vänster spårvägg. Vi kan kalla den för skatingkraft eftersom den är svår att skilja från andra fenomen i praktiken. Både friktionskraft, offsetvinkel, överhäng och pickupens azimut- och zenitvinkel påverkar kraften. Om man studerar nålen under gång i ett tyst ytterspår och ett tyst innerspår och ställer antiskating så att nålen lutar som minst så har man ett bra utgångsläge. Fortsätt med en testskiva som har spår som modulerats med högre och högre amplitud. Förr eller senare börja det dista i höger eller vänster kanal. Justera antiskating så att det börjar dista samtidigt i båda kanaler. Då har man optimerat så gott det går.
 4. Inte alls. Det är enbart bra, kul och positivt med dessa belysningar. Sen kanske man inte ska slå över på andra hållet och påstå att allt som hänt detta millenium är MBS. Jag tycker att den tekniska utvecklingen sedan ca 2005 har varit fantastisk. Det var lite snårigt, men de gjorde två studioalbum med JJ och ett gäng bortglömda album när hon hade lämnat. Min bedömning är att hon var på en annan nivå och det tålde de inte riktigt.
 5. Om man ska göra en objektiv bedömning spelar väl utförandet i finmekanik en viktig roll. Det finns mycket skräp även idag, men om man studerar utformningen av viktiga detaljer i drivverk, tonarmar och pickuper så var väldigt få ens i närheten av de bästa lösningar man ser idag. Ofta var det inte ens möjligt. Med "viktiga detaljer" menar jag då sådana delar som har direkt kvantifierbar påverkan på överföringen av signal. Hur stor roll det spelar för "upplevelsen i sweetspot" är som vanligt upp till var och en. För många av oss är "70-talsljudet" en referens, dvs det är så det ska låta - rätt eller fel. För andra har referensen förändrats med tiden och påverkan från andra media. Det gör det ännu svårare att försöka vara objektiv om upplevelsen. Jag har själv en lite märklig upplevelse att LP från 50-, 60-tal låter bättre med spelare från den tiden, medan nya LP låter bättre med en nutida spelare.
 6. Jag kan inte hitta hur HiFi News gör Det har ju avgörande betydelse om man jämför mätningar som publicerats på olika ställen. För vinyl- och bandspelare borde även mjukvara och pu/tonhuvud ha ganska stor inverkan på resultatet. Hittade en text i Audio från marsnumret 1990, men de filtrerar bort testtonen och medelvärdesbildar för att kunna ange ett tal i dB;
 7. Det finns viktigare saker att prioritera i dessa tider, men man behöver tänka på annat än elände emellanåt för att behålla förståndet. Du har nog dragit helt korrekt slutsats @thli72. Och du har ju belyst situationen flera gånger tidigare. Kopplingen mellan nypriser och värde har havererat totalt i hifibranschen. Jag gissar att världsläget de kommande 5 åren kommer innebära en sanering.
 8. Det är överväldigande. Speciellt i Friedrichshain och Kreuzberg. Det är imponerande i sig att det finns så många butiker i Berlin, men också att flera av dem är så stora. Jag försökte mig på en kartläggning för 10 år sedan;
 9. Där rök även rom-russinpralinerna! Snyggt jobbat. Nu vet du hur du ska gå vidare med den regionen. Inga problem.
 10. Det verkar ju lovande! Hur har du dimensionerat portarna? Har glömt säga att jag gillar elementen Har själv byggt in Supravox 215 Signature Bicone i en (avsevärt mindre) bokhylla.
 11. Kul att du nu får tummarna loss @gsson. Är det någon vinylrigg som du spanat in eller har funderingar på?
 12. Speciellt eftersom du gör en jämförande mätning.
×
×
 • Create New...