calle_jr

Admin
 • Content Count

  17 139
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  146

calle_jr last won the day on July 1

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

53 564 profile views
 1. Där ser vi Meishu Line Silver Signature Tonmeister (inga enkla produktnamn ) Med PSU till höger med nättrafo, likriktare och drossel. Ingångssteg och drivsteg framme i mitten med ecc82, 5687 och kopplingstransformatorer samt 300B effektrör. I bakre delen in-house utgångstransformatorer. För de som undrar är de svarta lådorna vid högtalarna delningsfilter.
 2. Grymt! Pedagogiskt och kärnfullt. Hur påverkas känslighet?
 3. Lysande! Det finns en logik i att använda spänningsdrift eftersom det finns en traditionell koppling mellan spänning och membranets hastighet via högtalarens kraftfaktor Bl. Men det är helt riktigt strömmen till talspolen som är direkt styrande och det som styrs är membranets acceleration. Om det mekaniska beteendet för högtalare vore linjärt så hade det inte spelat någon roll med spännings- eller strömdrift. Men eftersom de snarare är kraftigt olinjära (impedansgången) så är denna studie mycket intressant.
 4. Den ritade kretsen har ju spänningsdrift, och elementet är ingen subwoofer. Jag hänger inte med
 5. The Family (Luc Besson) (Citerar en konversation mellan deras tonårsbarn) - Have you ever noticed the number of things dad is capable of expressing just with the word "fuck"? - Trying to say dad is illiterate? - No, I mean he's a good old boy, so you know he talks to be understood, not just to sound good. So from him a "fuck" would mean "holy shit, what did I just get myself into," or "great pasta," or "I'm gonna get that guy for that." So, why do a guy like that need to stay up all night writing? He could already express the entire range of human emotions, with a single word.
 6. Om man är riktigt kunnig på akustik och högtalare, så kommer man antagligen längst med en egen konstruktion, aktiv delning och där drivers integrerar med rummet. Man behöver inte ta hänsyn till någon annan än sig själv, sitt eget rum och förutsättningar. Där håller jag helt med @Double A. Men det är få i landet som är det, och det kräver också att man har viljan. Jag har hört fler system som inte är speciellt bra än som är bra. Men ett par av dem bland det bästa jag hört. Dessutom är det ju en riktig hobby när man inte bara tar upp plånboken.
 7. En check skulle jag säga. Det spelar stor roll på vilket sätt och hur en komponent används också. Alltså hur kretsen är konstruerad. Jag bytte samtliga passiva komponenter utom transformatorer i ett slutsteg efter 15 år och det blev som natt och dag. Jag minns att det lät bra ända tills det degraderades ganska snabbt på slutet, så det vanliga är nog att man hör när det är dags. Jag brukar passa på och kolla om det finns nån lämplig uppgradering samtidigt. Då blir det ju lite kul också.
 8. Jag tycker inte att det stämmer att Sonus faber är rakt igenom marknadsföring och lurendrejeri. Min personliga uppfattning är att en del av Sfs marknadsandelar beror mer på att de gör snygga högtalare än att de låter bra. Men även om man skalar bort det så har jag stor respekt för deras produkter. Ser helt klart fram emot en tråd som redovisar optimering med aktiv drivning.
 9. I korthet är det ett filter där avrullningen börjar flackt och ökar progressivt. I Hardmans utförande ger kombinationen av ett sådant LP- och HP-filter hyfsat rak magnitudrespons och med en fasrespons som ett Butterworthfilter. Det beror på att polerna är desamma, endast nollställena är ändrade. Om vi vill veta mer i detalj för The Sf så får vi be Apex skruva isär och mäta tror jag.
 10. Nej såklart, TS-parametrar har alla dynamiska element så snart de blir uppmätta. Men syftet med anpassning är att "förlänga" driverns beteende till filter och kabinett, så att den tillsammans med övriga drivers och hela högtalaren fungerar som en enhet. Vid aktiv drivning väljer man en annan väg där varje driver lever sitt eget liv, grovt uttryckt. Det kan kanske se snyggare ut ur vissa aspekter, men dessa anrättningar får sällan Michelin-stjärnor. Sonus faber använder progressiva filter (jag har inte kollat upp The Sf specifikt, men jag tror det), och det är voicing med alla inblandade komponenter som ger det unika med denna högtalare.
 11. Grattis Byzan! Vad är det du skaffat? Är det ett försteg med dac?
 12. Sonus faber är en världsledande tillverkare som under 40 års tid specialiserat sig på högtalare inom highend-segmentet. Och The Sf är deras statement. Även om nu Apexorca skulle få världens snilleblixt och springa om all forskning och utveckling worldwide som en gepard, så är det ändå hål i huvet att ge sig på en högtalare som the Sf. Varför skulle han då köpa dem till att börja med? Att skaffa dem till att börja med kan man ha invändningar mot, och att man har andra konstruktionsfilosofier säger jag inget om. Mångfald är av godo. Men att rekommendera ombyggnad av en konstruktion som denna tycker jag är helt fel. Nejdå. Men jag har varit i deras fabrik och i deras labb, och jag har läst en del av Umberto Nicolaos artiklar. Så jag vet vad de gör med tex drivers för specifika ändamål, kabinett och filter. Det är inte standardelement. Paolo Tesson har direktnummer till Scan-Speaks fabrik och får ett par prototyper efter egna specar inom 48 h. Det kan man tycka vad man vill om, men då ska man ju inte skaffa högtalarna till att börja med.
 13. Bi-amping enligt FIGURE 24 tycker jag är intressant eftersom man bibehåller högtalarnas driver-, filter- och kabinettkonstruktion som de är.
 14. Jag skulle inte i min vildaste fantasi ge mig på aktiv delning med the sF. Den tanken är inte rätt tänkt. Samtliga drivers är superanpassade för delningsfilter och kabinettplacering. Bättre att labba med sådant med andra högtalare och standard drivers.