Jump to content

calle_jr

Admin
 • Content Count

  17 943
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  156

calle_jr last won the day on March 29

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

54 867 profile views
 1. En krona är en krona Det där med tjäna och spara kan lätt bli en egen tråd.
 2. Jag tycker det är mer regel än undantag att det är glapp i IEC-kontakter. Någon som sett en IEC-nätbrunn som inte glappar? Tillbehören från Furutech och andra är ett tecken på att standarden är dålig. Är inte IEC en omöjlig uppgift? Om det vore en statisk koppling så är det väl ok, men hur påverkar AC i en sån här koppling? Någon som tittat på det?
 3. Jag har också märkt detta. Har inte varit så systematisk i utvärdering utan bara tänkt att det skulle hjälpa med dubbla tvättar. Om inte tvättvattnet är smutsigt och man låter LPn lufttorka en stund efter tvätt borde det försvinna. Det är ingen enkel match att få en LP ren. Instämmer att kombinationen ultraljud, mekanisk tvätt, rätt tvättvätska och sugtorkning vore den optimala processen.
 4. Om detta går bra så är det några som jag får bjuda på öl. Om det inte går bra så får det bli gravöl. Jag hittar inga radiella 100µF för minst 25V som är mindre än dia10mm. Det skulle underlätta för mig att göra såhär; Det blir lite tjatigt att visa samma krets med små ändringar, men hur ska man annars göra...
 5. Instämmer. Jag skulle vilja understryka att #1 är #1 och det går att förlänga till hela kedjan. Utan #1 är man snett på det hur bra komponenten än är eller hur bra #2 eller 3 än är. Det bortses ofta från det.
 6. Det skulle alltså kunna göras såhär; Men är det vettigt att göra med tanke på att insignalen är under 1kHz?
 7. Många trevliga minnen med P-360. Jag spelade detta med Denon PRA-1000.
 8. Ok Där är ju redan 2x8.2uF parallellt över ingångarna. Men du menar kanske parallellt över 2-3 och 5-6 till op-amparna? Hur ska man dimensionera dem?
 9. Ja. Det går att klämma ihop lite till, men jag väntar och ser. Varför ska jag göra det? Ja! Tack för det. Jag fixar. Edit: Fixat!
 10. Nu har jag redan beställt komponenter, så jag får hålla mig till det. Men jag ska fundera på dessa bra tips. Den lilla skruvterminalen verkar klockren, och molex-komponenterna är liknande de som är tänkta till nätdelen. Jag har tryckt ihop det lite, satt skruvplintar för in- och output samt spänningsmatning och modifierat numreringen till DIL-hållarna.
 11. Här är aktuell SPL och impedansgång. Detta är beräknat för 2st 15" AE-drivers i 600x1000 öppen baffel, baserat på uppmätta TS-parametrar för drivern. Jag kan inte hitta något som liknar det du menar Jag gillar detta tips, eftersom det underlättar väldigt att ta ut korten. Egentligen är det 7st anslutningar som bör vara enkla. Kanske ska sätta skruvanslutningar endast för dessa? Alternativt för +/-15V spänningsmatning och jord, men (märkta) lödstöd i kanten för signal.
 12. Super! Högt flöde för att vara så låg ljudnivå. Jag tror det är mycket bättre att sänka spänningen som du gör än att stänga av den ena fläkten.
 13. Med "andra tips" menade jag andra tips på 3pinnars 12V 120mm tysta fläktar. Noctua är erkänt bra, men jag vet att det finns andra. Vet att det även finns 140mm-fläktar som passar till 120mm. @AlfaGTV kanske har tips? Men jag tror att om jag väljer ovanstående med tillbehöret ULN så kommer steget bli väldigt tyst. Proline 3000 har funnits ganska länge, och en del använder dem till fullregister. Man hör inte om problem med brum längre. Jag tycker att det ser välbyggt ut. Det är gjort för PA, annars hade de inte satt sådana fläktar i det.
 14. Är det såhär du menar Skruvplintar med 0.8mm stift c/c5mm (2mil);
×
×
 • Create New...