Jump to content

calle_jr

Admin
 • Posts

  18 773
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  184

calle_jr last won the day on December 25 2021

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

56 915 profile views
 1. Trevligt och inbjudande lyssningsrum! Är det en Kleos som sitter på tonarmen?
 2. Precis! Jag ska börja med att sätta tre komponenter (4.7µF, 100kohm och 100nF) parallellt direkt på huvudkortet för att se vad som händer.
 3. Det du skrev om... ...brukar väl stämma för de flesta kablar? Dvs man har aldrig mindre än 20-30pF/kontakt. Så egentligen är det kanske bättre att ange kapacitans för kablar som C1+C'2xL.
 4. Trevliga us-pressar där från Audio Fidelity Det var Sidney Frey som startade den etiketten i New York, och han var pionjär inom stereo-inspelningar. Idag plockar man upp mastrarna till dessa, bl.a de du visar, och tex Classic Records ger ut dem som enkelsidiga 45-varvare 200 clarity supervinyl osv
 5. Det var inte så enkelt. Här är några mätresultat med olika switchar av/på; Den simulerade skillnaden mellan ett inkopplat och urkopplat kalibreringskort är ca 12dB boost från 1kHz och uppåt, vilket förklarar stegringen för den mörkröda kurvan i mätningen ovan. Inga konstigheter. Men jag kan inte "simulera fram" vad som ger en så kraftig lokal dipp vid 2kHz. Jag har försökt förtydliga testbandet så att det inte ska utgöra en felkälla i avläsningarna. Såhär ser testbandet ut; Har uppdaterat illustration av layout så att den stämmer med hur det är byggt;
 6. Ser mycket bra ut! Vilket härligt rum. Har du skickat en sådan bild till Julien Pelchat? Du gillade alternativ 1 bäst vad jag förstår?
 7. Kanske behövs en namntävling? Black Adder!
 8. Du behöver två burkar till! Inte två högtalare till samma burk eller dela med elektronik. Fråga mig inte varför, men så bör man göra.
 9. Precis! Det är inte otänkbart att det upplevs lite kantigt nu, men jag tycker att det är rätt väg att gå, och i så fall ge sig på påförd dämpning, alltså fästa något på plattans undersida.
 10. Det ser bra ut med armplattan i corian! I original är det väl typ 12mm mdf?
 11. Borde kanske kolla om det är variation för förlustfaktorn i audiobandet? Jag skulle inte ens kunna gissa hur den skulle variera, men risken finns att det är betydande skillnad i audiobandet. För en kondensator är förlusterna direkt beroende (prop mot wC), så kanske även för kablar?
 12. Det känns inte rätt. Moment använder man för friktionsförband alternativt normal åtdragning som finns definierad, och i vissa fall för mycket speciella dynamiska tillämpningar. Jag köper inte detta. Gungfly.
 13. Jag förstår. Detta är ju en privat bostad vad jag förstår där du själv är byggherre. Jag hade utfört med ett steg ut på terrassen.
 14. Ojdå. Mer än jag trodde. Men minskningen kanske klingar av redan efter 2 dygn?
×
×
 • Create New...