calle_jr

Admin
 • Content Count

  16 889
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  137

calle_jr last won the day on April 7

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

53 207 profile views
 1. calle_jr

  12V DC power supply - er der skilna?!?

  Här är en variant från L.K.S Audio som jag använder; Den är för 5V men många gör dessa till den spec man önskar. Jag har haft en del kontakt med Aleksander Tsankov på atlhifi för custom PSU.
 2. calle_jr

  Bill Withers är död.

  Kan inte protestera.
 3. calle_jr

  En hifinörds bekännelse

  Enda kravet är att byta bil så att det inte uppstår förvirring
 4. calle_jr

  Från linjesignal till musikalitet

  Instämmer. Det är därför simuleringar och mätningar är bra. De ökar på bedömningsunderlaget.
 5. calle_jr

  Från linjesignal till musikalitet

  Ja. Det är alltså hur vi beskriver att det låter. Kruxet är att inget låter för sig själv. Ändå ska vi för jämnan beskriva hur saker låter för sig själv Fast att vi vet att varje delkomponent tillför sin klang så inbillar vi oss att vi kan beskriva dem isolerat var för sig. Detta slutsteg är väl ett lysande exempel på att komponenter inte kan sägas ha isolerade klangegenskaper. Jag tycker att jämförelsen med Lavardin är utmärkt. Då har man en referens. Men om man skulle byta till en annan förstärkare, andra högtalare eller kablar, så gäller ju inte beskrivningarna längre. Ändå gör vi dem och de har en tendens att cementeras. Din fråga är såklart inte så enkel att besvara eftersom svaret måste bli subjektivt. Leo Beranek gjorde stora insatser för att hitta ett sätt att kommunicera, och då handlar det om: Det system som sammantaget gör bäst ifrån sig i fråga om intimitet, livlighet, värme, direktljudets styrka, efterklangens styrka, definition eller tydlighet, briljans, diffusion, balans, blend (homogenitet), ensemble, attack, konsistens, frihet från eko, frihet från buller, dynamikomfång, tonal kvalitet och enhetlighet i hela rummet.
 6. calle_jr

  Från linjesignal till musikalitet

  Hur är klangen tycker du? Ånej. Inte i ett slutsteg med en sån här anpassningskrets väl VU-mätare, yes Nästa utmaning kanske är en preamp för tape och phono, med grafisk eq
 7. calle_jr

  Vad lyssnar du på just nu?

  John Moreland - LP5
 8. calle_jr

  Hjälp att åtgärda distortion

  Jag använder Audiotop Stylus, som har en nagellacksborste i locket. @eliot har hjälpt mig skaffa det i samband med sina resor till Schweiz. Nu har de webbshop: http://audiotop.ch/deutsch/audiotop/in_stylus.htm Lyra SPT med en separat liten pensel är också bra, men det är mer praktiskt med en pensel som sitter i locket. Jag ser ingen som helst risk att man skadar nålen med de borstar som förekommer, men däremot nålarmen och framför allt infästningen i motorn. Den gymnastikövningen man ser en del utsätta nålarmen för kan helt enkelt inte vara hälsosam.
 9. calle_jr

  Hjälp att åtgärda distortion

  Vad är det för golv, dvs vad är det under parketten?
 10. Inte en aning, men det skulle vara kul att se foto på dem. Har du provat kontakta Didrik de Geer?
 11. calle_jr

  En fundersam och förvånad lyssnare

  Intressant. Går det att beskriva/exemplifiera? Senast jag lyssnade i lurar var 2001, när min yngste son klippte av kabeln med en sax. Jag har inte använt lurar sen den dagen förutom i skivaffärer etc.
 12. calle_jr

  Hjälp att åtgärda distortion

  Tyder på behov av fininställning pu. Jag kommer över. Supernajs system och fin vovve. Speciella tider nu dock.
 13. calle_jr

  En fundersam och förvånad lyssnare

  Intressant frågeställning. Jag tycker inte att det är udda eller fel på något sätt. Jämför med att se Nick Drake eller Tom Waits på en liten klubb eller Springsteen / Queen / Bowie på en arena. Formatet anpassas för scenen och vice versa. En del artister gör både och (Neil Young, Nirvana, Elton John), men urvalet eller arret anpassas alltid efter scenen. Norm McDonald uttalade sig om urval och framställning, och det är självklart (om än tänkvärt) att man skrattar inte åt samma humor i en klubb som på en arena. Så det finns en djupare fysiologisk/mental skillnad än den rent fysiska skillnaden i kraft. Orden i en mening får olika betydelse beroende på vem som uttalar dem, hur och även var. Ett fullregister och framåtspelande system jämfört med hörlurar presenterar också på två helt olika sätt. Så det är naturligt att olika typer av musik gör sig bäst på olika system. Vi har tidigare diskuterat att det finns en korrekt nivå för varje album. Jag tycker även detta hänger ihop med din fråga.