Jump to content

calle_jr

Admin
 • Posts

  18 539
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  178

calle_jr last won the day on October 10

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

56 102 profile views
 1. Jag tycker att det skulle bli renare och bättre både infrastruktur och byggnader om vi konverterade all energianvändning till el. Fler stora värmekraftverk, öka svängmassan. I nuvarande PBL är det förbjudet att bygga så. Det är ju iofs ett sätt! Och de som minskar sitt effektbehov behöver inte elda upp sig själv. En kvarting ska räcka till ett dygns naturlig värmeavgivning.
 2. Det är politiskt sprängstoff där man vet vad man inte vill men inte vad man vill. Gäller inte bara el utan all energi och även fördelningen mellan energislag. Eftersom en väldigt stor andel bygger på att vi ska minska energianvändningen behövs bättre prognoser och styrning för att hantera energiförsörjning. Även om man förstår logiken så kan det inte vara bra att bara stänga ner kärnkraft, sluta med fossila bränslen och minska vattenkraften innan det finns ersättningslösningar. Dessa utgör idag säg 80% av svensk energiproduktion. Jag förespråkar också en större inriktning mot elanvändning, men ekvationen går inte ihop med bara solceller, vindkraft och minskad energianvändning i hushållen. Det handlar om att tillföra över 100TWh/år! Om vi så fördubblar antalet vindkraftverk så är det 70TWh kvar. Det skulle kunna funka om vi röjer all mark i Blekinge och täcker den med solceller... Det är bevisligen inte förnybart. När kvartingen är tom så är den tom.
 3. De ser bra ut! Jag har varit lite tveksam till grundmaterialet för vissa tillämpningar, men det börjar dyka upp andra material i pellets, och man har t.o.m börjat använda betong med stora printers. @Double A visade ett prov med 50% trä i grundmaterialet. Då börjar det bli intressant.
 4. Fantastiskt! Och jag blir smått galen för jag känner igen basgången väl, men kan icke komma på vad det är.
 5. Tack @tek! Det kanske kan bli aktuellt. Lite framdrift här ikväll... Kanske lite halvknepig montageordning, men jag väntar på några komponenter som behöver provmonteras innan jag vet säkert.
 6. Ja. Det var en liten bedövare, för ett av de mest omfattande inläggen innehåller skript med beräkningsformulär, och förra mjukvaruuppdateringen "skrev om" koden på eget bevåg så inget funkade. Det såg man inte framför sig kunde hända. Men Richard hittade en backup av forumet från 2019, så med en del handpåläggning kunde vi backa tillbaka källkoden. Här är inlägget och det kan rekommenderas att kolla sin pickup, tonarm, sut och riaa med det som står där: Att tänka på...
 7. Bra. Det är en fördel med lägre kontakttryck för att inte kullen som nålen bygger upp under spelning ska bli för stor vilket ökar skanningsförluster. Dock blir det begränsande vid höga accelerationer eftersom nålen då nyper pga för snäv modulering. Det är inte bara att sänka VTF heller för då lyfter hela nålen. Så det är en balansakt hur lång man ska göra slipningen. Men... Vi har ju redogjort för detta i detalj med text och bilder i avsnitt 3, 10 och 17 här. Varför gå över ån?
 8. Ja. Vad jag lite menade med det jag skrev ovan är att alla landvinningar inte kan göras med örat. Då stampar man kvar i 1900-talet. Den kunskap som säger att x och y låter si och så finns inte. Däremot sker det en utveckling av transducers generellt inom industrin, och därifrån kan nya teknologier implementeras. Om det ger en hörbar förbättring vet man inte förrän efteråt.
 9. Jag tycker att många märken kan låta bra eller mycket bra. Men de kanske inte når riktigt hela vägen. De som når hela vägen genomgår alltid en resa, där de tidiga modellerna ofta låter lite väl korrekt, torrt, hårt eller kliniskt för att i kommande modeller finslipa på detta. Det finns en rad sådana märken som jag själv har haft förmånen att följa. Lyra är ett av dem. Men kanske ännu oftare handlar det om synergi. Ingen komponent är stand-alone hur ofta och hur många som än verkar anta det. Varken elektriskt, magnetiskt, mekaniskt eller akustiskt. En superpickup med fel elektriska förutsättningar kan vara en katastrof.
 10. Bara att ta sig an detta miniatyrlandskap;
 11. Spännande övningar hos LPL. Kul att läsa om! Och hur återkoppling är konstruerad med spännings- och strömhantering för reaktiva laster. Får du öppna den och visa?
 12. Det ser jättebra ut! Men hur gör man för att anpassa dessa till de rumsproblem man vill åtgärda? Man skulle kunna tänka sig att blocka (foga) en andel av fogarna för att få den spaltbredd (perforeringsgrad) man bedömer man behöver.
 13. Man kan även tänka sig biamping med en till Coda 15.
×
×
 • Create New...