VoicesInMyHead

Medlem+
 • Content Count

  564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

VoicesInMyHead last won the day on May 24

VoicesInMyHead had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

1 339 profile views
 1. VoicesInMyHead

  Transformatorer?

  Nu har jag ingen teknisk input att komma med vad gäller transformatorer, men jag fick själv upp öronen för dem med Music First's passiva handbyggda transformator-drivna försteg och nu sitter jag med en Ypsilon Phaethon som har inte mindre än 11st även de egenbyggda transformatorer i sig. Jag tror precis som @calle_jr är inne på att det kan vara riktigt bra, men likaväl riktigt dåligt om de inte är konstruerade på "rätt sätt". Jag frågade vid ett tillfälle en känd dansk konstruktör angående hans åsikt om transformatorer men han gillade dem inte alls och han hade säkert en bra förklaring till det också som jag inte la på minnet, men som vanligt går åsikterna isär beroende på vad man försöker uppnå. Rör, transformatorer och obalanserat inbillar jag mig är i riktningen åt mitt ljudideal av levande, organiskt och obehindrat flytande musik.
 2. VoicesInMyHead

  Lumin U1 Mini - ny "burk" till stereon

  Nu kanske streamingtjänsternas roll snarare ersätter tillverkning, distribution och försäljning än något annat. Väldigt få sådana bolag som stod för producerande och talangjakt måste jag säga. det tror jag vi alla gärna unnar artister, det vore väl det bästa om alla kunde få skäligt betalt för allt de gör. jag försöker bara säga världen är i konstant förändring och man behöver anpassa erbjudanden, vad och hur man säljer, inom alla branscher. musikbranschen försökte länge streta emot utvecklingen, de var inte alls pigga på det och hade väldigt svårt att anpassa sig, de tvingades motvilligt till förändring för deras produkt var inte längre vad konsumenterna efterfrågade. Innan Spotify's intåg så höll olagligt nedladdad musik på att ta över helt, så även om dessa tjänster kanske fortfarande har en bit kvar för att göra alla nöjda, så är det iaf betydligt bättre än dit utvecklingen var på väg av egen nästan ostoppbar kraft. Streamingtjänsterna erbjuder idag en betydligt bättre produkt än olaglig nedladdning och som är mer anpassad till vad den stora massan vill ha. jag har själv varit involverad i branschen inom alternativ musik under ett antal år, det hade varit fantastiskt om jag hade kunnat bli rik på det, men så blev det inte (inte för att jag trodde det heller iofs). Nu kommer jag inte ihåg några siffror riktigt, men på den tiden skrevs de flesta avtalen för "dagens alla kända och eventuella framtida medier", så i början av streamingens intåg så satt en massa artister fast i avtal som var skrivna ur ett ersättningsperspektiv per såld skiva som blev väldigt svårt att tillämpa på streaming, skivbolagen och övriga led tog (som vanligt) hand om de stora pengarna. Anpassningen har varit svår och tagit/tar tid i en extremt konservativ och bakåtsträvande bransch med så många inblandade parter som varit vana att få sin del av kakan.
 3. VoicesInMyHead

  Lumin U1 Mini - ny "burk" till stereon

  Jag ser inte riktigt meningen i att jämföra radio/tv tid som når ut till x antal lyssnare/tittare på samma sätt som att en person lyssnar på en låt på Spotify. Det tycker jag också. Så var det även med cd tillverkning, distribution, försäljning och rättigheter till dessa. De flesta musiker satt även förr i avtal som inte gav dem några större rikedomar. Musiker har alltid varit beroende av andra för att sälja sin musik. Det är ju ingen som tvingar dem att använda dessa tjänster, en del försöker ju klara sig på egen hand. Vet inte om jag håller med, det är enklare än någonsin att göra musik och nå ut med sin musik. Men bara för man gör musik innebär det ju inte att man har rättigheten att kunna leva på sin musik. Jag skulle snarare säga att förr så levde musiker i hopp om att få ett skivkontrakt, att bli upptäckta, att få möjlighet att ge ut sin musik, det var långt ifrån alla som fick den chansen eller möjligheten. Idag ser det annorlunda ut och man kan passera flera av de första stegen på egen hand, men kanske har det blivit sämre för vissa medans det blivit bättre och öppnat nya möjligheter för andra. Så är det ju med det mesta, det är alltid någon som kommer i kläm. Jag inser att vi bara tycker olika i mycket av den här frågan och det är okej. Jag försöker se framåt och hur jag än vänder och vrider på det så ser jag inte musikens totala kollaps och undergång, branschen kanske förändras och kartor ritas om och visst, det är kanske fortfarande lite av en transportsträcka innan det blir bra för alla inblandade om det nu någonsin blir det, musikerna kommer det nog alltid vara synd om dock, de har alltid utnyttjats på ett eller annat sätt. Japp, men det har ju inte så mycket med Lumins Qobuz stöd att göra.
 4. VoicesInMyHead

  Lumin U1 Mini - ny "burk" till stereon

  jo, jag vet att du kan köpa musik från Qobuz, men det jag skrev var att Lumins integration innebär streaming. Jag kan ha fel, det är möjligt att de lagt in stöd för att köpa och ladda ner filer, men jag har väldigt svårt att se varför de skulle göra det med all extra komplexitet det innebär. Man kan ju tycka vad man vill om streaming som koncept, men det lär inte försvinna och CD köpandet lär inte bli vad det en gång var. Att musikbranchen är korrupt och rutten är inget nytt, det var den långt innan streaming ens var påtänkt. Man kan som användare eller skivbolag/artist självklart välja att stå utanför och inte använda sig av dessa tjänster, men då kanske man får vara beredd på en del extra pyssel eller att det inte alltid blir som man vill, som vanligt när man väljer att inte göra som den stora massan. Saker och ting förändras i samhället, verksamheter behöver konstant förändras för att hänga med, så även musikbranschen och alla som verkar inom den...
 5. VoicesInMyHead

  Lumin U1 Mini - ny "burk" till stereon

  Däremot kommer både Roon och Lumin's Qobuz/Tidal integration bara möjliggöra streaming, inte nedladdning eller hantering av nedladdade filer. Vill man inte göra som "alla andra" så får man nog acceptera att man får krångla lite och hantera saker och ting manuellt vid sidan av.
 6. VoicesInMyHead

  byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275

  vem vet, Lumin kanske är villiga att skicka över en sån kabel bara för att kunna testa. efter mitt väldigt lyckade (om jag får säga det själv) trixande med PSU till min U1 Mini så är jag lite nyfiken på vad en U1 skulle göra för mig, och inte minst med en X1 PSU till den. just nu springer det dock iväg för mycket i pengar som är vikta åt annat, men man måste ju ha något att fundera över i framtiden också.
 7. VoicesInMyHead

  byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275

  Känns knappt som att den lilla PSU'n ens räknas som en egen låda om man jämför med det berg du hade tidigare, jag tycker man kan räkna lådor genom antal strömkablar... Ljudmässigt så tror jag inte X1 direkt behöver skämmas för sig, sen kommer det ju alltid finnas ljudmässiga skillnader hit och dit, bättre och sämre, dyrare och billigare grejer och beroende på vad man föredrar och matchar med i resten av anläggningen osv, men nånstans måste man ju kanske "nöja" sig också och det här är inte en direkt dålig nivå att landa på. Ganska skönt att ha samma tekniska lösning på streaming sidan hemma och i stugan också kan jag tro. Jag tror nog att X1 PSU'n är en bra uppgradering till S1, men den är ju inte helt billig och det är väl frågan om det är värt det och vad man vill lägga pengar på. Synd att de använder olika kablar annars hade det ju varit väldigt enkelt att testa nu när du har en X1.
 8. VoicesInMyHead

  byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275

  Det slog mig just att om du vill ta din S1 till en högre nivå så säljer Lumin sin X1 PSU med en DC adapterkabel som uppgraderingsalternativ till S1. På en direkt fråga angående ljudmässiga förbättringar för en S1 med X1 PSU svarade Peter från Lumin: "The dynamics, imaging and background darkness should improve."
 9. VoicesInMyHead

  byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275

  Grattis till ett bra val och ett rejält steg mot mindre antal boxar! Sen vill jag såklart bara påminna alla om att jag gissade detta den 14:e maj...
 10. VoicesInMyHead

  byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275

  Formen ser bekant ut...
 11. VoicesInMyHead

  byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275

  Alla trådar ger olika kunskaper och insikter, lärorika på många varierande sätt. I den här tråden har vi ju fått lära oss tålamod när det kommer till att vänta på bilder t.ex.... Kurera rygg och alla kroppsdelar som behöver kureras och ta bilderna när det ges möjlighet.... men som alltid så säger en bild mer än tusen ord och är överraskande och trevliga inslag i vardagen bland all grå och svart text.
 12. VoicesInMyHead

  En visit hos Akkelis

  det är som en liten konstant minimässa, ser väldigt trevligt ut.. väldigt mycket Naim elektronik dock?
 13. VoicesInMyHead

  Figges ljudlåda

  Nu måste väl grillen ha slocknat snart?
 14. VoicesInMyHead

  En hifinörds bekännelse

  Jag har faktiskt aldrig sett en sån här innan, men Acoustic Revive verkar ju haft den i sitt sortiment i ganska många år. Deras LAN isolator har jag ju sett dock.
 15. VoicesInMyHead

  Figges ljudlåda

  Akta! det ser ut som det är på väg att rinna ut...