Jump to content

VoicesInMyHead

Medlem+
 • Posts

  2 183
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

VoicesInMyHead last won the day on January 10

VoicesInMyHead had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 348 profile views
 1. japp, samtidigt som den mer neutrala kabeln kan fungera bättre i en annan anläggning som kanske går mer åt det varmare hållet, beroende på hur man vill ha det.
 2. japp, som vanligt är det beroende på vad man har för prylar, långt ifrån allt som har XLR kontakter är helt balanserat på insidan och i en del fall kan det snarare krävas extra steg för att få fram XLR signalen. något som det också gäller att vara väldigt vaksam på vid jämförelse är ju just volymskillnaden, om man jämför två olika källor och det ena bara är liiiiite lite högre volym så är det extremt lätt att vid en första anblick tycka att det låter "bättre" (loudness war!). sen finns det ytterligare en sak som jag brukar försöka lyssna efter (inte specifikt för XLR) och det är den här jakten efter perfektion kontra livfullhet och naturlighet. det gäller att inte tappa bort det sistnämnda i sin strävan efter det perfekta ljudet.
 3. stor generalisering och fingret i luften såklart, jag tycker bara att jag oftast läser om att alla väljer XLR och förespråkar det framför RCA, men jag vet såklart inte utan mest bara en känsla att det är vanligare. XLR anhängarna kanske bara är mer högljudda? kanske sisådär 6dB eller så?
 4. och det är absolut inget fel med det, och det är heller inte någon tävling i vilka anslutningar som är bäst och vinner. det är en högst individuell och subjektiv hobby vi håller på med, visst kanske det finns några uppenbara galenskaper men i mångt och mycket så är det väldigt mycket upp till en själv och de prylar man väljer vad som funkar bäst. själv har jag alltid haft ett lite "konservativt" tänk i RCA vs XLR frågan, där jag till slut "tvingades" in i XLR lägret pga att jag köpte en förstärkare utan RCA ingångar (nackdelen med att köpa begagnat att man inte alltid kan välja). jag fick lite vatten på min kvarn för ett tag sedan då jag hade en konversation med en kabeltillverkare och han blev väldigt frågande till varför jag ville ha XLR, "efterfrågan på marknaden är RCA och det finns ingen uppenbar fördel med XLR" tyckte han, och då är just de olika kontakterna något han jobbar och testar mycket med. jag försökte förklara för honom att i Sverige så kör nästan ALLA med XLR kontakter. men hur som helst, det är ju bara ytterligare en åsikt och en erfarenhet (även om hans kunder då tydligen köper mer RCA).
 5. hehe, jag skrev väl nästan mer eller mindre rakt ut vad jag tänkte göra? samma test som jag gjorde i morse med ethernet tänkte jag göra även med USB, så jag var alltså och hämtade en Innuos PhoenixUSB vilket är något jag velat testa länge men som inte riktigt blivit av och jag har prioriterat annorlunda osv. testet i sig blir lite knepigt dock då jag inte har två likvärdiga USB kablar, men jag försöker ändå få nån slags känsla för vart det kan tänkas ta vägen. ethernet kortet kom jag fram till att jag vill behålla (tillsammans med PhoenixNET), USB kortet vs PhoenixUSB återstår fortfarande att se, men jag kommer inte köra båda där utan det får bli den ena eller andra.
 6. mmmm, det var ett av mitt stora "problem" med Euphonia forumet när jag började läsa här.... denna ständiga tålamodsprövning och väntan.... tror jag har lärt mig lite genom åren att inte ha så bråttom, det tar den tid det tar... NU däremot måste jag själv rusa iväg och hämta en sak.....
 7. jag gjorde ett litet test nu på morgonen då jag var lite sugen på att stöka om lite, jag fick för mig att det kanske skulle vara en bättre lösning att göra mig av med nätverkskortet (JCAT NET XE) som jag använder och bara förlita mig på Innuos PhoenixNET switchen som jag har framför servern, dvs att använda standardporten för nätverk på moderkortet. Det är inte så att det låter dåligt den vägen, men skillnaden var tyvärr större än jag hade förväntat mig. Det räcker med andra ord inte att bara ha PhoenixNET! Jag har sedan tidigare också varit inne på att göra tvärtom, behålla kortet i servern men göra mig av med PhoenixNET, där föredrog jag tyvärr också att ha PhoenixNET i kedjan. 1+1=3 med andra ord. Allting som har med nätverket att göra får stanna. det kanske verkar som jag håller på med tokigheter, men för mig uppstår tankar emellanåt om att disponera om, flytta runt, bolla lite med pengar till olika platser i anläggningen osv. på ett sätt är det ju inte fel att återigen testa och bekräfta för sig själv att de investeringar man trots allt gjort fortfarande fyller en funktion. även om det grusar idéerna och planerna som man kanske hade. det kan dock vara intressant att göra samma test med USB, för där är skillnaden att signalen går ut ifrån servern och om man då gör omklockning m.m i en extern låda så behöver eventuella störningar inte påverka på samma sätt. nackdelen är dock att det kräver en USB kabel till så tillsammans så skenar kostnaden iväg en del och det är väl det som är frågan, om det är värt den mellanskillnaden. finns bara ett sätt att ta reda på det...
 8. absolut, men Aqua DAC:en kanske ändå presterar bättre med en annan anslutning? det var lite det jag menade att alla DAC:ar är olika och det man kanske egentligen testar är mer vilken anslutning ens DAC föredrar än vilken kabel eller anslutning som i sig är bäst. om en streamer är anpassad för Coax och en DAC för USB (eller tvärtom för den delen) så blir det ju en miss-match, därför måste man alltid se till sin egna anläggning och vad man har för grejer när man läser om andras erfarenheter och försöker applicera dem hemma. jag tror också det är svårt att säga att det ena alltid är bättre än det andra av just denna anledning, olika prylar kommer ge olika resultat beroende på hur de är byggda. det som hänt under senare tid däremot är ju att USB seglat upp som ett allt mer populärt alternativ, från början kanske för att det var smidigt men numera även för att det faktiskt är bra, men för att det ska bli bra så krävs det att tillverkaren lägger ner lite tid på det. jag tycker dCS är ett så väldigt bra exempel som jag även dragit tidigare, de lyckades inte enbart med mjukvara att få upp USB anslutningen till en tillräckligt hög nivå så de valde att INTE enabla den trots att folk skrek efter detta, vilket jag kan respektera dem för. "After months of software development and testing we have had to change course on the roadmap for our Network Bridge. Although we had promising results early in our development cycle our engineering team could not get the USB audio output function to meet our performance standards. As a result we have decided that we cannot release a feature which we know is compromised." -- The dCS Team ja, kanske är det så, jag har inte någon jätte erfarenhet av vinylsidan men den lilla resa jag ändå gjort med några byten har ändå inneburit rätt stora skillnader och förbättringar tycker jag. så nog finns det utrymme även för att ta vinylspelandet till högre nivåer, men man kanske utgår från en bättre nivå. problemet med streaming är ju litegrann också att det det krävs inte så mycket alls för att få ljud från en dator, men sen kan man ta det ganska många steg därifrån.
 9. jag förstår inte hur du skulle kunna låta bli? Discrete är ju instegsmodellen, ska du nedgradera?! nej, men väldigt roligt att nytt ändå kunde låta bra, även om det inte är en revolutionerande skillnad så tolkar jag det ändå som att det var ganska tydligt och att det tagits steg i rätt riktning. kul!
 10. japp, jag tror precis som du säger att nätdelen är den stora skillnaden vilket dock inte ska underskattas! PhoenixUSB släpptes väl lite som en stand-alone produkt just för att brygga gapet mellan Zen och Statement, dock är ju Statement lite mer än så. Sen fyller ju de här mindre och "billigare" samt separata produkter en viktig funktion, långt ifrån alla är ju beredda att satsa på en streamer i 100k klassen det första man gör, vi behöver ju testa och känna oss för lite och inte minst pröva vad som ger effekt osv så vi vet vad det är vi får när/om vi slantar upp den där hundringen... jaså? spännande... jag var helt säker på att en Statement var på gång för utvärdering och naturlig uppgradering....
 11. jag tycker Sablon Evo mot den 49 ggr dyrare kabeln hade varit ännu intressantare... (vilket bara skulle bli ca 3-4 ggr dyrare) hur som helst så känns det väl inte riktigt som att Supra och Nordost kablarna spelar i riktigt samma division och det är nog ingen som går i tankar om att köpa den ena och istället köper den andra. däremot verkar ju Supran vara prisvärd i jämförelse som sagt.
 12. Din PhoenixUSB är ett jättebra steg mot en modern USB implementation @calm och precis vad jag skulle vilja testa mer med själv också. Nackdelen med en extern re-clocker är ju bara att man behöver 2st USB kablar och båda verkar dessutom såklart göra sitt för att påverka det hela. På ett eller annat sätt behöver tillverkare adressera USB för att göra det riktigt bra, precis som man även sedan tidigare gjort med t.ex Coax och AES, USB är inget undantag men eftersom det tidigare hette att det är mottagaren som sätter standarden så kanske man ignorerade detta lite tidigare. Innuos Statement är ju ett exempel där man gjort dessa ansträngningar och PhoenixUSB mer eller mindre är inbyggd, vilket såklart är en av flera anledningar till att Statement låter så bra som den gör.
 13. ja, tittar man i prislistan så ser nivåerna vettiga ut tycker jag, ganska tydliga steg mellan de olika modellerna. jag har ju varit väldigt imponerad av Redline inte minst som jag tycker är oerhört prisvärd, sen verkar ju veRum vara ett steg upp så här långt och något annat hade ju varit konstigt.
 14. tack för input och dina erfarenheter @Metnoc, och välkommen till Euphonia! som du säger så är det mycket tycke och smak såklart, och jag vill återigen bara poängtera att en standard USB anslutning i sig inte per automatik är speciellt bra i grunden, däremot KAN det låta väldigt bra men det krävs insatser från både DAC och streamer tillverkare samt bra kablar där emellan. Det är ju därför viktigt att man tittar till sina egna grejer, vilken anslutning är den bästa till just min DAC, var har man lagt fokus på implementeringen osv? Aqua förordar väl egentligen sitt egna Aqua LinQ sätt att överföra mellan streamer och DAC t.ex? den här diskussionen uppstod nog av att jag var lite bekymrad över att det testades på annat håll med USB anslutningar på 10 år gamla produkter när det gjorts stora framsteg med USB bara de senaste åren. ett annat exempel är den nya Aurender N30SA/N20 streamern som jag tycker verkar intressant, där ser det dock ut som att deras fokus varit mer på Coax och AES än på USB vilket inte skulle vara en bra matchning med min DAC där man prioriterat USB. jag testade senast USB vs Coax med min LampizatOr Amber 3 DAC som jag hade innan den jag har nu, samt en betydligt enklare anslutning i min dåvarande Lumin streamer och enklare kablar. I mina nya DAC så har Lampi dels gått från att använda det idag ganska bespottade Amanero till JLSounds USB kort och jag har en helt annan nivå på USB i min server än vad som satt i Lumin. Klockor och strömförsörjning inte minst har tagit dessa till nya nivåer, men även den nya USB kabeln från Sablon Audio var minst sagt ett rejält(!) lyft. I testet med min tidigare setup så var det lite hugget som stucket, man fick anstränga sig för att identifiera små skillnader, idag skulle jag tro att samma jämförelse skulle ge en betydligt tydligare skillnad. men det är fortfarande svårt att generalisera för det är så många parametrar som spelar in och det är otroligt svårt att jämföra mellan olika system då allting påverkar. även om jag har en hyfsad USB anslutning idag så är jag just nu ändå nyfiken på att prova en lite annan approach för att se om det kan gå att kräma ut ytterligare lite mer. jag har valt USB i dagsläget, men det betyder som sagt var inte att det är det bästa för alla, men det finns potential med USB om det görs rätt och tyvärr så är det väl lite kostsamt att få till det. sen angående CD, vinyl, streaming, R2R, kassettband osv så tycker jag inte det ena behöver utesluta det andra. för mig är CD helt ointressant idag, men jag spelar gärna vinyl. för tillfället så är min vinylrigg inte längre inkopplad vilket är synd, jag är övertygad om att jag kommer återvända till vinyl så småningom men just nu är mitt fokus på det digitala.
×
×
 • Create New...