Jump to content

VoicesInMyHead

Medlem+
 • Posts

  2 808
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  82

VoicesInMyHead last won the day on January 27

VoicesInMyHead had the most liked content!

3 Followers

About VoicesInMyHead

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

7 572 profile views
 1. ja, jag kan verkligen tänka mig att de är bra (deras rum var ju för övrigt den personliga favoriten på Jkpg mässan). kul att komma nära tillverkaren också och lyssna till hur han filosoferar och upptäcka att man verkar ha lite samma åsikter och tankar om saker och ting, hur man tycker att det ska låta osv. mm, lokalproducerat och ekologiskt är nog grejen i framtiden. jag tänkte väl att han visste hur band låter och DAC:en var ju inte inkopplad, och att koppla in den är ju ett litet projekt i min anläggning. det är inte så roligt som man kan tro att plocka i och ur grejer här kan jag säga, det är för tight med utrymme. men nu är den tillbaka! (och jeklars vad bra det låter!!)
 2. ljudminnet är ju kort sägs det och jag är dålig på att beskriva saker i ord, men jag var väldigt nöjd med min Ypsilon och hade egentligen inga större tankar på att byta. jag har provat lite olika förstärkare i hemmamiljö och vid två tillfällen så har det känts sådär "wow!", när man direkt efter bara några sekunder känner att det här var en annan nivå, ett steg upp mot allt annat. Ypsilon var första gången det hände, andra gången var med Absolare. jag tycker fortfarande Ypsilon är lite av ett konstverk rent visuellt, och jag är väldigt glad att jag fått haft den i min ägo. jag tror att @calm behöver/vill ha lite mer kraft och muskler än vad Phaethon levererar dock, men annars så är det en riktigt fin förstärkare och om man kan hitta den begagnat till bra pris så är det ju bara att slå till!
 3. jag hade finbesök här under eftermiddagen i Anders Pethrus Svensson från APS TubeTechnique, 4 timmar försvann i ett nafs med intressanta diskussioner om både det ena och andra, helt utan att det ens blev någon musiklyssning(!) vilket kanske var lite dåligt när jag tänker på det, jag borde ju såklart värmt upp grejerna och spelat något band åtminstone. men nu finns det ju anledning för honom att komma tillbaka en gång till tänker jag? det är något fint med att gynna svenska tillverkare, och det är ju ingenting som säger att något är bättre för att det är tillverkat i t.ex USA eller Grekland. det är också väldigt härligt att sitta och lyssna när han berättar så passionerat om sina produkter. det känns genuint, ärligt och äkta med en framtisplan som bådar gott. nu sitter jag ju väldigt nöjd med min Absolare, men jag kan ju lugnt säga att jag blev väldigt nyfiken och intresserad av att lyssna på hans förstärkare under mer ordnade former. jag har som många av er andra också hört dem på mässa tillsammans med Lindström Audio högtalarna, och även om det låtit väldigt bra så är det ju alltid lite speciellt och svårt att säga exakt vad man lyssnar på osv på mässa. fjärrkontrollen påminner iaf om Absolare fjärrkontrollen, fast med lite fler knappar... och utseendet i pianolack kan man tydligen få i andra varianter. mmm, intressant minst sagt. hade jag varit på jakt efter ny förstärkare så hade det här legat nära till hands att lyssna på!
 4. uj uj, 100 sidor(!) och 3000 inlägg i denna tråd med bara en massa pladder om mina hifiprylar och annat som känts spännande genom åren. jag har nog för mycket tid som jag kanske borde göra något vettigare av.
 5. jo, det är väl sådär, och det beror ju på var man kommer ifrån vad man känner sig mest bekväm med. jag kan ju känna mig betydligt tryggare i att t.ex ändra inställningar i BIOS på en server för jag vet att jag alltid kan ändra tillbaka, i jämförelse med att börja pilla på en VTA inställning på en skivspelare eller om nånting strular med bandspelaren så vet jag inte ens i vilken ände jag ska börja. skulle det digitala gå ner av någon anledning så vet jag att jag kan få igång det igen.
 6. nej, och alla SMPS:er nu för tiden är ju inte skräp som bekant, men det är ändå tydligt i WBF tråden att folk ämnar köra med andra PSU:er i väntan på batterilösningen.
 7. Taiko Audio Extreme switchen är faktiskt ett steg tillbaka på ett sätt kan jag tycka, den levereras med en "Standard 12VDC SMPS Power Supply", inte för att de inte förstår eller välkomnar en bättre PSU till den, utan för att de ser att den i framtiden ska drivas av deras nya batteribaserade PSU (tokdyr). Själv uppskattar jag hur en vanlig strömkabel med IEC kontakt kopplas rakt in i min Innuos och jag slipper switchade vägbulor eller externa LPS, men olika designval leder en ju in på olika vägar. Jag skulle väl kunna leva med denna lösningen om jag fick en Extreme switch...
 8. håller med, jag är alltid för att förenkla. ibland blir det lite som jag precis skrev ovan att nya upptäckter innebär nya prylar i kedjan, men för eller senare kan man i regel alltid ersätta dem med något robustare och enklare. EDIT: jag vidareutvecklar detta lite, ta etherRegen switchen som exempel, jag tänkte köpa både en extern klocka och PSU till både switchen och klockan. i samma veva lanserades Innuos PhoenixNET med allting inbyggt i en snygg förpackning. kände mig supernöjd med att byta till denna. absolut. sen är ju frågan om det finns streamers/DAC på marknaden med fiber anslutning om man nu tycker det är viktigt som tilltalar en. i Taiko exemplet ovan så överväger jag helt klart det nya nätverkskortet till min server (vilket kommer göra det hyfsat integrerat ändå), men det känns inte helt självklart för mig att jag kommer välja fiber alternativet.
 9. ja, kanske. det finns ju otroligt mycket produkter också såklart, och det finns väl de som spretar åt alla olika håll. kanske handlar det mer om ens eget ljudideal och att hitta produkterna som tilltalar en, där man såklart kan känna att man drunknat i produkter som INTE tilltalar en, men jag tror de finns där ute.... nånstans... mm, en grej med utveckling är ju att det ofta innebär en produkt och sen en till och så blir det lite lapptäcke av det hela vilket också blir mer känsligt, till slut kommer det produkter där allting integreras på ett bättre sätt. men ja, det är en del av resan om man vill åka i några av de första vagnarna. sen vet jag inte om det digitala egentligen strular mr än något annat? mycket handlar om att ha ett stabilt nätverk till att börja med. rullbandspelare och vinylspelare verkar inte helt skötselfria heller?
 10. Songs Of Future Memories (1982 -2022) by Twice a Man "Songs of Future Memories (1982-2022)" is the long overdue second anthology dedicated to the Swedish pioneers of electronic music, TWICE A MAN. On three CDs, the finest tracks from the 14 song albums have been collected and diligently remastered. The 7 instrumental works of the band's catalogue have been deliberately left out of this project, which is intended to serve as a comprehensive musical guide through the band's outstanding career spanning over 4 decades of groundbreaking works. In addition to the known material, the band has also added two new tracks." https://twiceaman.bandcamp.com/album/songs-of-future-memories-1982-2022
 11. bra att testa effekten vid olika placeringar. jag är väldigt nöjd med att ha Graphite under både förstärkare, DAC, server och strömlisten nu. det var egentligen bara under mina högtalare jag inte gillade effekten, och med DAC:en fick jag hålla på och trixa lite med vilket håll de funkade bäst.
 12. jag har sett dem förut, men när de turnerade med "Also Sprach Zarathustra" skivan 2017 så hade jag inte riktigt hunnit lyssna in mig och förstå dess storhet (BÄSTA skivan!) och dissade av någon anledning den konserten, vilket jag ångrat sedan dess. jag får emellanåt idéer om att jag inte behöver se samma band om och om igen. Nu har ju de senaste skivorna inte riktigt varit i min smak, men jag tror nog att de ändå kan leverera live. ska bli kul!
 13. jag förstår var du kommer ifrån med de här trendspaningarna och håller med om att det var så, men... är det verkligen så fortfarande? för mig känns det som att man i mångt och mycket kommit till den här insikten som du nämner och faktiskt svängt lite, där trenden idag snarare är att det går mot så naturligt och organiskt ljud som möjligt? där också den digitala utvecklingen och framstegen man gör inom streaming har en del i det hela.
 14. en bättre switch är en nödvändighet i en seriös digital anläggning som jag ser det. kul att det blev årets produkt för dig (Nordost kanske hade något med det att göra? ), men det är ca 5 år sedan det började dyka upp så kallade "hifi switchar" på marknaden, och självklart var reaktionerna otroligt skeptiska till en början, 1:or och 0:or kan inte bli något annat osv osv, same old story. Det är viktigt att några vågar gå i bräschen och testa och utvärdera saker och ting och att det sedan leder till vidare utveckling och ännu bättre produkter. Annars kan vi ju sitta här allihopa och tycka att ingenting spelar någon roll. (sorry, det blev visst lite av en fortsättning på mitt förra inlägg) jag vet inte riktigt om jag håller med om att bättre DAC:ar löser saker och ting internt dock, men man kan ju inte vara överens om allt... verkligen, här håller jag med till 110%
 15. all heder till dessa herrar, men jag vet inte, det känns som du ganska grovt missförstått och underskattar vad många av oss andra håller på med, jag tycker det är kul att skriva om nya grejer för att jag vill berätta för er alla vad som finns där ute, men det känns som du tror att det är nån bytes karusell som konstant pågår här och att det inte har något med ljudkvalitet att göra eller att jag inte vänder och vrider på varenda halmstrå för att förstå vad som har en positiv effekt och inte, tro mig, jag försöker konstant lära mig och anser iaf själv att jag tar kliv hela tiden. är jag fullärd, kan allt och vet bäst? verkligen inte, men jag är fortsatt nyfiken. kanske är jag dålig på att utrycka mig, kanske skriver jag inte tillräckligt informativt eller vetenskapsmässigt, men att ljudet blir bättre i min anläggning, det råder det för mig ingen tvekan om, men jag kanske är lite partisk, vad vet jag... sen kan man självklart dividera om ifall något är bättre, sämre eller annorlunda. men den nivån tycker jag det känns som vi måste passerat för ett tag sedan att man själv kan avgöra vad man tycker och stå för det. testar jag något och det inte tillför något så vill jag verkligen inte ha det, ju mindre prylar jag kan komma undan med desto bättre! jag lägger inte så stor vikt vid tester och recensioner, jag läser inga hifi tidningar, men däremot är jag intresserad av att höra om folks upplevelser i sina anläggningar av olika saker, sen om det är applicerbart i min anläggning eller inte, det är något jag behöver testa själv. att det testas och utvärderas produkter och komponenter inom det digitala känns för mig ganska naturligt eftersom det fortfarande är en relativt ny teknik som fortsätter utvecklas och som det fortfarande finns en massa frågetecken kring. gång på gång så blossar ju samma diskussion upp igen, och nu har vi avverkat att både strömkablar, digitala kablar och switchar gör skillnad, men varför nöja sig? jag är iaf glad för att det finns folk som fortsätter testa gränserna och fundera över vad det är som påverkar. jag ser inte hur det har något med fåfänga eller mode att göra.
×
×
 • Create New...