VoicesInMyHead

Medlem+
 • Content Count

  667
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

VoicesInMyHead last won the day on July 30

VoicesInMyHead had the most liked content!

1 Follower

About VoicesInMyHead

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

1 566 profile views
 1. Trevligt! Själv upptäckte jag Gene Ammons...
 2. Äsch, det är väl kul att läsa om nåt annat än mitt dravel i "min" tråd för omväxling skull, jag skriver ju ändå mest här för att jag inte orkar starta nya trådar...
 3. Det där är ju helt galet, jag har aldrig hört talas om någon som upplever något liknande. jag förstår att det är ett problem hos dig och att USB är extra känsligt i det här fallet, men jag skulle nog inte vilja säga att det här är vanligt förekommande eller typiskt för USB. Har aldrig heller haft problem med att kontakterna "trillar ur", men visst, de är inte lika bra som andra kontakter, men där är t.ex XLR bättre än RCA, och jag föredrar ändå RCA... Nej precis, det här är långt ifrån ett vetenskapligt test för olika kontakter eller kablar, bara en allmän jämförelse då en möjlighet dök upp. Och som med de flesta kabeltester i den digitala sfären så handlar det som du säger om klockor, både hos sändare och mottagare och därför kan man uppleva olika resultat med olika prylar. Jag var mest nyfiken på om coax kunde ge mig ett lyft rent allmänt, eller om USB trots allt duger. Vi får se...
 4. Nej, USB och coax kableln är från olika tillverkare så det är ju ett lite konstigt test och jämförelse egentligen, men det är två bra kablar. Jag har inte dömt ut coaxen på något sätt, men insikten var nog ändå att USB har kommit ganska långt som teknik för ljud, och att min USB kabel också är väldigt bra. Ska dock ge coaxen lite mer tid och jämföra lite, det kan mycket väl vara så att det är ett trevligare ljud att lyssna på i längden.
 5. haha, i början tog jag bort dem från mina Ansuz kablar, där skyddsplasten är ganska rejäl, sen började jag behålla dem på för att skydda kontakter och utstickande "mojänger" från repor. I Vertere's fall så vet i sjutton för de är så tunna så de skyddar nog ingenting alls. Det skulle väl vara för att inte slarva bort dem då kanske.
 6. Absolut, de egengjorda kontakterna ser helt okej ut, även om jag föredrar det matta utseendet på coax kabeln framför det blanka som är på högtalarkabeln. Till högtalarkabelns fördel ska ju dock sägas att den kan böjas, vikas och placeras precis hur som helst, medans strömkabeln och coax kabeln båda är väldigt bångstyriga och stela. Eftersom USB alltid har setts på med stor skeptism och sned blick i hifi sammanhang så hade jag ganska höga förväntningar på min första coax kabel, jag vet faktiskt inte riktigt om det blev en sådan överlägsen vinst som jag hade trott eller hoppats på. Ett första intryck är att ljudbilden kanske är något dovare och rundare, lite mjukare. Min USB kabel upplever jag nog ändå som något mer högupplöst och transparent. Man gör ju tyvärr också avkall på möjligheten till upsampling och framförallt då högre DSD format, även om det är något som jag litegrann lagt åt sidan för stunden ändå. Jag hade nog tänkt att det här skulle bli enkelt men jag kommer nog få kräla bakom skåpet och byta fram och tillbaka några gånger verkar det som, och RCA adaptrarna måste avlägsnas också som sagt, så får vi se om det första intrycket består.
 7. Nån eller några veckor har passerat sedan jag lämnade tillbaka alla lånekablar och i väntan på att få hem min nya Vertere Pulse-XS Reference högtalarkabel så var det tillbaka till Ansuz igen, och visst gick tankarna mer än en gång ifall jag verkligen gjort rätt nu, för det har ju inte direkt låtit dåligt under den här tiden, tvärtom så kände jag mig ganska nöjd efter lite byten på strömsidan och att jag kanske borde suttit lugn i båten, allting kändes väldigt harmoniskt och bra balanserat. När jag sedan igår var och hämtade kablarna och öppnade lådan så fick jag ännu mer ångest då de som bekant vid det här lagret inte är några skönheter, men jag ska försöka sluta tjata om det nu. Väl inkopplade så försvann dock alla ångest tankar och tvivel, jag känner mig återigen lugn i mitt beslut om att jag gjort rätt. Det här låter väldigt väldigt trevlig! Och eftersom jag är som jag är med kablar och det ena hela tiden verkar leda till det andra så "råkade" jag även få med mig en annan liten kabel hem... Fortsatt vidare på Vertere spåret, en tjusig Vertere Pulse-HB Coaxial Digital v2 kabel. Här avbildad med RCA adaptrar, och tanken är att jag vill köra BNC men de rackarns adaptrarna satt så jäkla hårt så jag vågade inte ta i för mycket med risk att ha sönder kabeln. Eftersom jag inte kunde hålla mig längre så kopplade jag in den som den är och får återkomma till att avlägsna dem senare. Glömde dock som vanligt bort vilken process det är att byta kablar i mitt skåp och ångrar mig lite redan. En kabeltillverkare beskrev en gång för mig hur han hade kapat en Nordost Valhalla kabel i 2 delar och jämför med RCA och BNC kontakter och det hade enligt utsago varit "natt och dag" skillnad till förmån för BNC. Så det vill jag ju såklart ha, och dessutom rimmar ordet adapter dåligt redan från början, adaptrar använder man ju som sista utväg. Blev det bättre med COAX än med USB då? Jaa, det kan man ju fråga sig...
 8. Klassiska Thorens TD160 stod för en "nyintroduktion" för mig vad gäller vinyl i samma veva som min hifi-resa började på "riktigt". Jag har inte tänkt så mycket på dem sen dess då mina val tog mig in på en annan väg men jag kan snudd på känna lite nostalgi när jag ser dina bilder, och nu ikväll så har jag läst så väldigt mycket positivt om Thorens "comeback" och inte minst den nya TD1601 modellen. Det kanske faktiskt skulle kunna vara en lämplig spelare för mig en vacker dag, när det är dags att blicka åt vinylen igen. Hade iaf varit väldigt intressant att testa.
 9. Det går nog inte komma ifrån att det alltid kommer finnas två läger kring detta. Med "Leedh Processing" som implementerades till Lumin här under våren så har nog lägret kring att gå direkt vuxit sig något starkare, men det var många som körde direkt redan innan med stor framgång. Man får ju dock förlita sig helt på att justera volymen i en app, såvida man inte trixar med ett hårdvarureglage till Roon. Svårt det här, jag har själv upplevt skillnaden att gå från volymreglage i en DAC till en enorm förbättring med ett riktigt påkostat försteg, men bara för att det var så en gång och med mina prylar betyder det ju inte att det alltid kommer vara så, med alla kombinationer.
 10. Synd, det hade varit trevligt med en Ypsilon kompis... Men misstänker att du inte är alltför ledsen ändå, det verkar ha blivit ganska bra i slutändan.
 11. "alla" vi andra har tyvärr inte varsin X1 eller D'Agostini, men vi förstår vad ni menar... kanske....
 12. Finns det förresten något att säga om T2 vs X1, eller var det inte så intressant att jämföra?
 13. Jag tycker också det är kul precis som du beskriver att man kan testa fram och tillbaka tills man blir tokig, lyssna efter små pling där eller ekon hit och dit, men i slutändan så är det vad det handlar om när man lutar sig tillbaka för att njuta som räknas. Under de tester jag själv precis gjort så var det ju ganska tydligt att vissa kablar vann på snabba a/b tester medans andra behövde mer tid på sig för att visa sig från sin bästa sida.