Jump to content

VoicesInMyHead

Medlem+
 • Posts

  2 720
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79

VoicesInMyHead last won the day on October 21

VoicesInMyHead had the most liked content!

3 Followers

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

7 348 profile views
 1. jag antar att ni såklart provat med "admin" som både användarnamn och lösenord? (det är default på de flesta Asus routrar)
 2. Pratar vi om att hitta routerns IP adress eller missade jag något? En Asus router har i regel 192.168.1.1 som default adress men kan såklart ha konfigurerats annorlunda. Om du tar din mobil och går in i Settings -> WiFi och klickar på nätverket som du är ansluten till så kommer du till en vy som ser ut ungefär så här, scrolla ner lite så hittar du adressen till din router.
 3. en lite intressant anekdot som jag inte hade någon aning om men läste idag var att Leonard Bernstein dog innan Zimerman hann spela in alla 5 pianokonserter med WPO, de gjorde bara 3-5 tillsammans medans Zimerman själv dirigerade de två första från bakom sitt piano.
 4. det kan ju ses som övermäktigt att ge sig på dessa enorma samlingar med verk när man inte riktigt vet var man ska börja nånstans, man orkar sällan ta sig från början till slut, och det är kanske heller inte riktigt meningen. jag brukar markera mina favoriter så jag sedan bara kan trycka på hjärtat vid fokus och få en lite enklare lista att välja ifrån. No. 23 "Appasionata" är alltid en bra början dock... jag är dock inte helt såld på piano sonatas, jag kan känna att jag tappar intresset efter ett tag och det blir lite för entonigt att lyssna på. jag är ju som sagt mer lagd åt symfonierna och därför tycker jag nog piano concertos är lite trevligare som ett "mellanting" där pianot får lite uppbackning av fler instrument. det här är en relativt ny och grym inspelning från Zimerman/LSO/Rattle. Förståsigpåare och recensenter tycker ju såklart att han inte överträffar sig själv från 1989 tillsammans med Wiener/Bernstein, men ljudkvalitén är så mycket bättre så här 30 år senare. (börja bakifrån)
 5. det finns ju väldigt mycket Beethoven att upptäcka i olika former, men för mig är symfonierna helt klart fortfarande höjdpunkterna. en modern string quartet cycle som fått väldigt bra omdömen är den ifrån Dover Quartet som nyligen avslutades med sin tredje och sista del nu i oktober.
 6. Nu behöver jag inte uppgradera min DAC längre! Jag upptäckte precis att LampizatOr har städat lite i produktsortimentet och pensionerat inte mindre än 3 klassiska toppmodeller (Big 7 mk3, Golden Gate 3 och Pacific!), vilket gör att det helt plötsligt bara är 2 steg upp från Baltic 3 till allsmäktiga HorizOn! Inte undra på att jag tyckt att det börjat låta bättre här på sista tiden.... Lite jobbigt bara att behöva lägga på en nolla på priset om man vill klättra uppåt på stegen (jag håller ändå Atlantic TRP 3 och Baltic 3 på ungefär samma nivå, mer en smaksak). Men på riktigt så har de senaste rörbytena faktiskt haft förvånansvärt stor effekt dock. Man blir lika förundrad varje gång och det är svårt att förstå att det är samma DAC, fortfarande, igen, gång på gång, så här 2 år senare.
 7. jag tycker tyvärr det ser ut som att de mest förstör de fina fina gamla maskinerna.... twitter feeden verkar fortfarande aktiv med nya inlägg medans hemsidan inte känns som den uppdateras så ofta. kul projekt att hålla på med dock, kanske är restaureringsprojektet i sig viktigare/roligare än att faktiskt påbörja någon slags produktion även om det är målet. en del riktigt tunga maskiner där. man kommer ju dock aldrig få till det riktigt likadant pga dagens arbets- och miljöregler, säkerhetstänk, ingen användning av tveksamma kemikalier eller barnarbete osv.
 8. men jisses... nåväl, med lite tur så kommer din nya streamer och DAC förhoppningsvis vara ordentligt inspelade lagom till sommaren... sånt man får räkna med, man vet ju ofta inte vad man faktiskt "behöver" förens man hör det, det gäller att alltid vara öppen för nya tankar och idéer... du får bredda sweet spot lite och placera två fåtöljer bredvid varandra, tillsammans med skumpan så kan det ju knappt bli mer romantiskt...
 9. Jag börjar ana ett mönster, det är någon som har väldigt bra smak… Absolare Integrated ✅ LampizatOr Baltic ✅ Innuos PhoenixNET ✅ (glömde!) Sablon Evo ✅ Studer A810 ✅ den var iaf väldigt tjusig med sina VU mätare och allt!
 10. Den här såg ju spexig ut... https://www.monoandstereo.com/2022/11/new-lampizator-amberamp-integrated.html
 11. hehe, det skulle man kanske kunna tro... RIAA är snart på väg tillbaka "hem" till västkusten igen, men DAC:en har inte farit någonstans ännu. jag tänkte bara högt och gick kanske händelserna lite i förväg, och det är precis så tråkigt och odramatiskt som det kan verka och inget lurt nånstans, OM jag skulle sälja DAC:en så är det bara för att köpa en precis likadan igen, fast svart... jag kan iaf just nu inte se något annat som jag skulle vara mer intresserad av, men jag är fortfarande inte helt övertygad om att det är värt besväret.
 12. japp, så till vida att jag inte har någon brådska eller panik med att sälja, men om en köpare dyker upp så varför inte tänkte jag...
 13. samma här, men kanske allra bäst att göra det idag tillsammans med alla andra som också just fick panik?
 14. nu får vi hålla oss inomhus och lyssna på musik medans de funderar på hur de ska skotta och ploga så att alla blir nöjda.
×
×
 • Create New...