Jump to content

Sammy

Medlem+
 • Posts

  596
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Sammy last won the day on November 24 2021

Sammy had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tyvärr innebär just detta att man får mindre för sin hifi budget jämfört får många år sedan! Tyvärr så ser det onekligen mörkt ut som du säger i din analys.
 2. Vet inte om jag inbillar mig om att ljudet blivit lite mjukare men ändå upplöst! Eller kan det vara att folk släkt ned el apparater som gör att strömmen är renare
 3. Först var jag lite tveksam vad det här kunde medföra för nytta, nu efter kört det igår och idag så är intrycket att det är faktiskt en riktigt trevlig funktion. Installationen gick otroligt enkelt och smidig för min del, tryckte bara på uppdatera i Roon appen och ladda ned ARC till iPhone och det lira direkt. Nu har jag inte testat att spela från Innuos Statment till Devialen än men tror inte det ska vara några konstigheter. Tänkte lyssna lite idag på Roon via anläggningen för att jämföra ifall ljudet blivit bättre då jag gillar verkligen gränsnitet i Roon men ljudkvalitén har ju varit bättre via Sense!
 4. Ja det vill man verkligen inte ska hända då det handlar ju alltid om en tragedi för någon som har kämpat hårt att få det att gå runt!
 5. Tänkte slänga ut en trevare om hur vågar ni gissa på att våran hobby kommer att påverkas av höjda räntor, komponentsbrist, inflation och en svensk krona som sjunker i värde mot dollarn vilket gör att nya produkter kommer att bli dyrare. För egen del så kommer jag nog vara lite mer försiktig med att köpa något som är helt nytt i framtiden, som är knyten till dollarn beroende på hur mycket kronan sjunker i värde. Detta då den dagen kronan ökar i värde igen så förlorar man en hel del i andrahandsvärde den dagen man tänker sälja varan. Mina tankar om Rörförstärkare har jag nog lagt på is med tanke på rör situationen i omvärlden. Men å andra sidan så handlar ju vår hobby mycket om känslor! Så det kan ju lätt hända att det logiska tänkandet kan hamna på skam, om man hittar något som man verkligen blir fascinerad och förförd av.
 6. Ja det är inte direkt gratis men gillar designen skarpt på Humboldt och kan tänka mig att dom låter alldeles trevligt. Tar och ringer dig senare blev nyfiken på vilka intryck du fått från besöket i Danmark!
 7. Intressant att du nämner detta då även Olle har föreslagit just TAD och det är onekligen en riktigt intressant lösning. Kan vara att det blivit bättre men som sagt så är Devialens svaghet om man har en PU men låg utnivå så kan Devialen vara brusig! Själv så har jag en PU som skickar ut en högnivå så jag har inte märkt av detta. Ska kanske försöka låna en sådan och se hur det fungerar, har några vänner som kör med Accuphase som i mina öron låter riktigt trevligt. Var förbi Akkelis igår och Björn visa mig en intressant produkt som jag ska föröka låna någon dag. Men jag kommer inte stressa med beslutet och inväntar även HIFI mässan här i Göteborg, för att få en möjlighet att kanske upptäcka något man inte har tänkt på! Vi får väll se vart det här landar i.
 8. Tack för dina förslag är alltid trevligt med andras infallsvinklar och tankar! Ja det är något speciellt med monoblock! Frågan är om jag får plats med monoblock. Dessutom så är det någon som dammsugit upp alla begagnade monoblock av ett visst märke i Sverige har jag hört! Vem det nu kan vara? 😉 Där håller jag med om att det flesta DACar med inbyggd försteg håller inte måttet jämfört med riktigt bra försteg, men en som jag vet som låter riktigt bra är Audio Reseach Ref Dac. Men som jag förstått det så bygger den egentligen på en ref 6 eller var det ref 5 försteg som man monterat dac i mer eller mindre! Sedan så ska det finnas en annan som ska vara riktigt bra! Men håller absolut med dig om att med ett försteg vinner man mer flexibilitet och välljud med!
 9. En riktigt smart funktion med parks är att den kan hjälpa att mäta in azimut dessutom har den funktion som analyserar skivans skick och betygsätter den samt att den har räknare som räknar hur länge man spelar skivor för att hålla koll på hur många timmar man spelat men sin pu!
 10. Har gått lite i bytes tankar när det gäller elektronik, Devialet 1000 har verkligen levererat men i med övergången till Peak Consult högtalarna upplever jag att det finns mer att få ur dem med annan elektronik. Har ju hört vad dom prestera med Vitus monoblock och försteg som är svårt att glömma! Dessutom så finns det ingen SAM profil till dessa högtalare i Devialen, tycker att SAM profilen gjorde stor skillnad när jag hade kteman. Skulle säga när jag körde SAM aktiverat så infan sig ett mer organiskt och lugnare ljud som var vanebildande. Så nu går tankar på om man ska ha integrerad förstärkare eller ska man gå på spåret med försteg, dac, riaa och slutsteg! Eller kanske en riktigt bra dac med inbyggd försteg och ett slutsteg men hur gör man med riaa då? Så jag forska lite i ämnet och hittade faktiskt att det finns digitala riaa försteg som man kan koppla in i sin dac! Sedan blir det ju lite som att svära i kyrkan att köra riaa digitalt men med tanke på hur bra riiat är i Devialen så känns det faktiskt inte som en så skrämmande tanke! Jag har fört en dialog om förslag med Marcus på Perfekt Sense, Daniel på stylus och Olle på Ljudupplevelser om olika lösningar som man skulle kunna välja på! Det finns så många bra spår att välja men sedan så ska man ju även få det fungera med en viss budget vilket kan göra saken lite svårare men spännande! När det gäller digitala riaan så har jag hittat två intressanta riaan! https://lnx.m2tech.biz/support/joplin/ http://parksaudiollc.com Just parks tycker jag har en hel del smarta och spännande lösningar, men som i hifi sammanhang så har man blivit lite skadad och undrar om en sån här billig lösning skulle kunna leverera riktigt bra ljud. Fast har ju blivit överraskad då och då att en billigare hifi pryl presterat bättre än en dyrare i en viss setup, här är det ju tänkt att man ska koppla den till en bra dac och inte använda parks inbyggda analog omvandlare ut! Så det är möjligt att det skulle fungera alldeles ypperligt! Det är som sagt en massa tankar på vilken lösning skulle passa bäst!
 11. Tycker att det är till det bättre känns som om det släpper bättre från högtalarna!
 12. Jag vet inte om jag inbillar mig att ljudet har även förändrats!
 13. Du kanske skulle höra lite med Respons Reidar ifall han har lust att dela med sig av sina tankar när det gäller elkablage.
 14. Väldigt vacker ingenjörs pjäs som flirtar med bauhaus design epoken!
 15. Detta kommer bli spännande att följa tråden då jag tycker att just ström är en viktig del i välljud som man inte kommer runt på ett enkelt sätt! Kan den här tråden vara måne en hint om en kommande strömkabel
×
×
 • Create New...