Sammy

Medlem
 • Content Count

  147
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Sammy last won the day on August 8

Sammy had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nästa nätverks grunka är ett filter från Acoustic Revive RLT-1 - LAN Terminator. Här har jag svårare att höra skillnad så jag skulle placera den på en 1 på en skala upp till 5.
 2. När det gäller nätverk så har jag denna enhet till min router, upplever mig höra en skillnad speciellt när man lyssnar på trummor. Men denna enhet har inte så påtaglig upplevd skillnad som min digitalkabel och strömkablar har. Ibland tänker jag mig en upplevd skala från 1-5 och då skulle denna hamna på en stark 1 eller kanske 2 medans min digital kabel är en 5!
 3. Jag har även experimenterat lite med akustik vid takhörnen och hitta en billig lösning från IKEA! https://www.ikea.com/se/sv/p/oddlaug-ljudabsorberande-panel-gra-00427366/ Såg även att det har fått lite andra nyheter på ljudabsorption för kontor men går säkerligen använda om man är ute efter att dämpa.
 4. Intressant var det coax av sama sort och märke du jämförde med?
 5. Ja det är nog inte dumt om man har plats att förvara lite tjockare skivor som Dacronskivor eller melamineskivor på ett bra ställe, för att bara ta fram dem när man finlyssnar. Även om tyget gissningsvis inte är lika effektivt över TV´n som Dacron eller melamineskivor, så är fördelen med tyget för min del att den går att vika ihop det utan att det tar för mycket plats i anspråk. Man slutar aldrig att förundras över akustik när jag har de yttersta lyckorna öppna lite på glänt som man kan se på bilden så låter det bättre. Så det lönar sig att testa enkla lösningar för förbättringar. Tänkte dela med mig lite kuriosa just om det där med att ibland tänker man inte på de enkla lösningarna. Var en intressant astronaut föreläsning för ett bra tag sedan på Chalmers där jag hade hand om tekniken. Föreläsare var Christer Fuglesang även de övriga astronauterna som var på rymdresan var på plats förutom den kvinnliga astronauten som var arresterad för förföljelse av en av de andra astronauterna. Christer berätta när rymdkapplöpningen fortgick så utvecklade amerikanerna bläckpennor som skulle fungera i rymden för en rätt så saftig summa. Ryssarna löste pen frågan genom att använda en blyertspenna.
 6. Om inte annat så ser ju kontakterna otroligt stiliga ut på ett fräscht och modernt sätt, synd bara att de inte har klätt den i samma snygga vita strumpa som strömkabeln verkar vara kläd med.
 7. Tänkte komma till ämnet akustik som jag nämnde tidigare om ett billigt tweak över tv som jag tycker gör en del för ljudet. Först testa jag med att sätta över en filt eller handduk över tv skärmen för att höra om det gjorde skillnad, när jag gjorde detta hörde jag genast att det blev mindre störande reflektioner från skärmytan i mitt rum. Har man ett större rum så tror jag att man kommer undan dessa problem bättre då man kan ha högtalarna längre ut i rummet. Jag köpte tyg som liknar det som jag hade på mina Verity Parsifal baffeln och liknande Respons använder sig av, tyvärr hade textilaffären inte den i färgen jag hade föredragit! Men man kan ju inte få alltid som man vill.
 8. Dennis Edwards har ju en otrolig röst med en otrolig värme och harmoni som få artister lyckas med idag!
 9. Jag brukar köra Nordosts SYSTEM SOLUTION med white och pink noise när jag gör mätningen, tycker det är enklast än att börja koppla in kablar från iPaden för att få ut test ljuden från Spectrum Analyzer RTA. Fast kom på nu att man kanske kan använda airplay för att sända ljudet från Ipad eller iPhone till Devialet
 10. När man har den på iOS enheten så står det bara Analyser. När jag tog en titt i App Store så ser jag att den heter Specturm Analyzer RTA, då speglar ju även namnet lite mer på vad den mäter så man inte laddar ned av misstag en Analyzer för koskit
 11. Det blir en liten kompromiss jämfört med vad Dirac kunde åstadkomma. Men jag har ju lite annat i rummet som har hjälp till och jag jobbar på att försöka få till att jag inte ska behöva ta hjälp av nått digitalt hjälpmedel i rummet.
 12. När vi ändå är på ämnet rumsakustik skulle vilja tipsa om en app till iPhone och iPad, som jag använder istället för att dra igång Dirac för att göra mätningar på ett enkelt och bekvämt sätt. Den heter Analyzer och gör sitt jobb väldigt bra med vettiga funktioner! Nu har jag bara kört den med iPhones och iPads inbyggda mikrofon och den har visat mätdata väldigt likt det som jag fått när jag använt Dirac i basområdet. Vill man göra en mer exakt mätning så går det att köpa dedikerade mätmikrofoner!
 13. Det stämmer och tak höjden är 240 cm så det är runt 37 och 80 Hz jag har försökt jobba med. Innan jag körde Roon använde jag Dirac, men det är ju betydligt svårare att få Dirac att fungera när man använder sig av Roon via nätverk då Devialet är en Roon ready enhet! Men å andra sidan så har ju Roon en parametrisk eq som jag använt mig av.