Jump to content

Sammy

Medlem+
 • Posts

  412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Sammy last won the day on August 17 2020

Sammy had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag var förbi igår och lyssna en kort stund och det lät väldigt trevligt. Eitan kör med Roon och som Zood nämnde så kör han mest Qobuz! Han har testat Innuos egna system men tycker att den är lite buggig samt så tycker han inte höra någon större ljudskillnad mellan Innuos egna och Roon. Jag ska förbi någon dag och vi ska göra jämförelser, ska försöka även ha med mig en NUC som vi kör Roon på och låta Innuos agera som bara uppspelare för att se om man får snäppet bättre ljud via den uppställningen.
 2. Jag sakna att man har delat upp och hade en sektion för företags annonser och en för privat som man hade på hifimagasinet! Sedan så tyckte jag om funktionen att man kunde se hur många som tittat på annonsen!
 3. Själva förpackningen påminner väldigt mycket om Devialet´s snygga emballage! Bara bomullsvantarna som saknas.. men å andra sidan så är ju inte enheten i chrome!
 4. Tackar! Jag ska se ifall jag har kvar minna gamla mätningar och ska försöka få tummen ur att göra nya mätningar!
 5. Kul med nya medlemmar blir ju roligare att titta in på forumet och läsa om nya medlemmars hifi resa och tankar som berikar vårt forum
 6. Vist blev det en Ferrum! Jag hade ju en till låns och efter testande så blev det ett köp så det är en egen enhet jag fick! Första jag kan säga är att byggkvalitén imponerar med en otroligt välbyggd kabinett som till och med är bättre byggd än vissa hifi enheter jag haft. Enheten väger ca 3 kg vilket inger en känsla av kvalité, dess största styrka är att det är flexibelt att ställa in spänningen mellan 5 ~ 30V DC och har en effekt på 6A/80W vilket gör den framtidssäker ifall jag skulle byta ut någon enhet som har en annan strömspänning. Sedan att den har intuitiv skärm med menyer med ett väldigt välgjord UI där man kan välja redan färdiga inställningar till olika enheter och märken för att göra det mer användarvänligt gör ju inte saken sämre. Här tycker jag att vissa hifi märken har en del att ta lärdom! När det gäller ljudet så har jag endast jämför den mot min Teddy Pardo PSU skulle jag beskriva skillnaden så känns det som Ferrumen går djupare i basen med en silkeslen mellanregister och diskant. Det är inget som sticker direkt ut vilket gör att man först inte upplever haksläpp, men som min vän som låna min för att testa beskrev det att när han koppla den till sin NUC att det blev att han ville bara fortsätta lyssna mer på musik då det kändes mer avslappnat! Själv så har jag inte haft tid att göra några mer ingående tester, men mest skillnad tycker jag att den gjort är när jag har testat att kopplat den till switch och router jämfört när jag koppla den till NUC! Finns det något jag hade önskat att den hade skulle vara att den skulle haft en strömutmatning till för ännu mer flexibilitet. Men sedan vet jag inte hur det påverkar kvalitén med att ha två rails utmatningar!
 7. Det kom ett paket från huvudstaden!
 8. Kan bara hålla fullt med. Det viktigaste jag kommit fram till är just strömmen i anläggningen är ett av det viktigaste komponenterna speciellt när det gäller streaming! Men som sagt så är det inte billigt
 9. Det färdiga resultatet med alla 5 paneler uppe i taket, nu har jag bara kvar att dra elsladd och montera vardagsbords lampan på plats!
 10. Liten fortsättning på mitt takprojekt! Svårigheten var att få upp panelerna i taket där varje panel är 240 cm långa och 60 cm breda och väger en 16 kg! Tänkte först att det behövdes 3 personer till att få upp dem, även då tror jag det hade varit rätt så krångligt. Men som tur är så har jag en gammal hederlig ritbord som man kan pumpa upp höjden på skrivytan som även går ställas in som ett bord, samt med hjälp av en pall och emballage från min luftrenare så löste jag en smidig lösning där mittendelen av panelen stöttades upp med hjälp av konstruktionen likt ett ställ för att montera gipstak!
 11. Jag fick en liten leverans av 5 paneler av dessa som jag tänkte ha till mitt tak!
 12. Mycket jag inte håller med om Amir i sin review. Men jag tycker att det är intressant att lyssna på både förnekares åsikter likväl som dem som jag är övertygade att kablar påverkar ljudet, då jag upplever stora skillnader speciellt när det gäller strömkablar. Har testat billiga till väldigt dyra och sluta med att det som var väldigt dyrt inte matcha min anläggning utan modellen under fungerade bättre men de billigaste modellerna blev tråkiga att lyssna på i det här fallet. Som sagt det är nog mer fråga om matchning!
 13. Riktigt spännande ditt bygge och JCAT verkar verkligen som en intressant komponent.
×
×
 • Create New...