Sammy

Medlem
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sammy last won the day on May 27 2017

Sammy had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ett av det bättre butiksljud jag upplevt hos Hifi Consult var just med Tidal högtalare, som var kopplade till Pass Lab försteg xp 10, Pass Lab monoblock XA 60 med Transparent kablage och Wadia CD/Dac. Man bara log när man lyssna men här tror jag att matchningen var helt avgörande, för när jag var förbi en annan gång och lyssna så fråga jag Björn Brant vad som hänt för det var totalt själlöst och o engagerande ljud. Han bara log och sa att de hade lånat ut Pass Laben och det var nu kopplat med Burmeister elektronik. Efter det så har jag även lyssnat på andra högtalar märken med Accuton och har inte fastnat för det, men då måste jag påpeka att det spelades dock inte på Pass Lab - Wadia så kanske är det så att kombon Björn Brant hade satt ihop var en riktigt perfekt matchning med Accuton element.
 2. Noterar att de använder en Black Box i rummet! Den lilla svarta boxen vid slutsteget. Vet du vad det var för kablage till högtalarna?
 3. Sammy

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Tycker det är lite synd att dom inte passa på implementera, så att man skulle kunna importera rums kalibrerings filen från Dirac till Roon´s dsp del!
 4. Jag har för mig att vi flytta runt den lite hos Ishoot. Hos Eitan hör jag ju tydligt att den gör att ljudbilden blir djupare och mer städat, men i basen så tänkte jag nog inte att jag reflektera någon större skillnad även det var där. Han har ju väldigt balanserad bas i sitt rum, så det gör nog till att det inte blev så omtumlande upplevelse som hos mig!
 5. En lite replik på Black Boxen så måste jag säga att jag blev mäkta imponerad att black boxen kunde göra så stor skillnad hos mig. Eitan kom förbi med den och ska jag vara ärlig så hade jag inte så stora förväntningar om vad den skulle kunna åstadkomma för basen i mitt rum, då vi testa den en annan gång när Eitan hade Black Boxen med sig till ishoot för ett tag sedan. Men då kunde jag inte uppleva att den gjorde någon större skillnad! Men jösses vad jag blev golvad av vad den åstadkom hos mig, den städa inte bara upp basen utan den gjorde att ljudbilden kändes djupare mindre stressad bäst förklarat som att jag nästan skulle haft distorsion innan vi satte ned Black Boxen framför min bänk. Just nu känner jag mig lite uppgiven av att försöka lyssna på min anläggning efter denna test utan black boxen så min slut sats är vilken manick det är :-) Så nu så blir det att leta efter en Black Box till mitt rum då det inte finns något återvändo! Ja detta med hifi är ren galenskap då man gräver djupare och djupare i fickorna när man tagit föregivet att nu kan det inte bli bättre med det som man har..
 6. Sammy

  Musikrumsbygge

  Trevlig spelare du har införskaffat du blir nog nöjd med den, blir spännande att läsa dina upplevelser om det blev skillnad att klättra upp i Avid stegen.. Bara att gratulera ? fast jag kanske är lite färgad av att jag själv spelar med en Avid spelare.. är nyfiken på vilken tonarm du valde tyvärr verkar det som bilderna på skivspelaren inte fungera!
 7. Blir spännande att följa med tråden hur din uppfattning blir efter Lindomes vinyl besök! Själv upplever jag att om jag kör musik digitalt så får man ett bra högupplöst ljud, men när jag kör vinyl så är det nått där som gör det speciellt svårt att sätta fingret på vad det är det bara känns avslappnat, närvarande, njutbart och trevligt.. Själv kan jag fortfarande inte fatta hur man kan få så mycket välljud ur en Technics 1200 med rätt nål och som sagt, det var det som blev upprinnelsen till att införskaffa en Avid men jag har även Technicsen inkopplad då jag tycker det är trevlig att variera och gillar skarpt ljudet från den. Jag tror jag sprang på dig hos Akkelis för ett tag sedan, du kom in med en Avid skivspelare och sa att du tycke att du kände igen mig men vi kunde inte placera från var. Nu kom jag ihåg att det var ju du som testa min Pass lab xa 30,5 och försteg!
 8. Sammy

  HD-vinyl kan lanseras nästa år

  Blir intressant att lyssna på en när de kommer i produktion, hitta en till blänkare om tekniken https://www.slashgear.com/hd-vinyl-coming-next-year-to-capitalize-on-nostalgia-12527270/
 9. Såg en notis om att det planeras för HD-vinyl vilket verkar ju särdeles intressant se länk: https://omni.se/a/4d00w6 Är det någon som har hört om detta innan?
 10. Sammy

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Du är inte ensam A/Wing som upplevt att det blir en stor skillnad med ett bättre underlag under en Avid, allt blev mycket lugnare och separationen blev bättre. Detta upplevde även min sambo och blev tvungen att erkänna skillnaden, fast hon från början tyckte att nu hade jag igen fått nya hjärnspöken om att det skulle bli bättre med tweaken!
 11. Sammy

  Soundsmith & Stylus audio

  Håller med riktig intressant tekniskt om vad som händer med en PU, vilket jag inte hade någon aning om. Samt intressant att få inblick i Peters presentation, då jag har en PU från Soundsmith.
 12. Sammy

  Mickes Musikrum

  Byggkvalitén ser riktigt trevligt ut på dessa högtalare :-)
 13. Sammy

  Mästarmöte har en vinnare!

  Apropå Masterband inspelningar så hitta jag en rätt så intressant artikel om en ny rullbandare http://www.hifianswers.com/2018/01/open-reel-tape-machine-built-like-a-swiss-watch-metaxas-sins-gqt-portable-recording-device-no-1/ passa även att gå in på denna länk http://www.metaxas.com/recordings.html där finns videos om teknik och mikrofonplacering han använder på scen. Dessa inspelningar kan man även ladda ned i wav format ifall om man vill!
 14. Sammy

  Tar resan slut.....

  Vad ska man säga, ser otroligt fin fint ut. Är bara att gratulera :-)
 15. Sammy

  Plind goes back to basics

  Trevlig gott och blandat påse med grejor du har köpt, fötterna och LAN-isolator RLI-1 från Acoustic Revive har jag erfarenhet av att det gör stor skillnad till det positiva:-)