Sammy

Medlem
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sammy last won the day on May 27 2017

Sammy had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tänkte höra för mig om det är någon som ska på Simple Minds på Partille Arena 2020-03-04
 2. Jag bara måste dela den här länken med er! Är så otroligt imponerad av att han mixar med hjälp av R2R, de som har mixat varit dj vet redan att det kan vara svårt med att takt mixa med vinyl men det här är på en helt annan nivå jag är mäkta imponerad!
 3. Sammy

  Mästarmötets efterdyningar....

  Testa att köra med uppsampling i Roon! När jag gjorde det fick jag en känsla av mer organiskt ljud känns som det blev mjukare med större ljudbild! Om du är intresserad så kan jag beskriva inställningar jag gjort när jag kommer hem! Finns ju andra här på forumet som också pillat med det och fått bra resultat :-) Men USB grejen gör också nytta i alla fall när jag fortfarande körde med USB och hade en IFI usb mojäng!
 4. Sammy

  Ampalangs snigelresa...

  Jag antar att du har dina högtalarkablar rätt kopplade, själv råkade jag ut att jag hade kopplat polerna fel när jag skulle flytta på min förstärkare och undra ett tag vad som var galet! Sedan upptäckte jag att jag hade kopplat fel och när ordningen var återställd så infann lugnet igen:-) Lite liknade upplever jag med strömfilter den jag har, har en snabbhet med bra separation men jag blir snabbt lyssningstrött då den blir lite livlös och påfrestande efter en stund. Medan den andra jag testar... jösses vad ska man säga maken till liveljud, med närvaro och lugn i ljudbilden som ändå sparkar till när trumpeten tar i! Men självklart handlar det om matching..
 5. Sammy

  Hemma hos Alfons kompis.

  Jag vill tacka Moul för att jag fick komma på besök och för det trevliga gästfriheten med trevligt upplagd tappas meny samt hängivet bemötande från den fyrbente familje medlemmen! Jag måste säga att R2R lät otroligt bra vilken skillnad i släpp och bred och storlek på ljudbilden jämfört med CD. Har hört R2R innan och vist har det varit skillnad men hos dig märkte man av det verkligen..då Verity är en otroligt avslöjande precisions verktyg. Hmmm nu har man fått spöken i hjärnan (OM) hur det skulle låta hos en själv, men jag får väll slå ifrån tanken och ljuga för mig själv med att det inte skulle blir så stor skillnad ;-)
 6. Sammy

  Hemma hos Alfons kompis.

  Eitan nämnde att han skulle förbi igen! Tänkte jag har Cerabase liggandes så han kan ju ta med dem till dig så att du kan testa!
 7. Riktigt seriöst utförd montering av dina fötter Calm. Får nog ta mig i kragen och ta inspiration från dig! Tyvärr så har jag samma problem med gummibandsgrillen, beställde du nya från Robert förra gången du bytte gummibanden?
 8. Kan vara att jag fått det på bakfoten! Var en som sa att det skulle vara så, men som någon skrev kanske det är för att göra reklam ;-) Har faktiskt inte testat att vända på dem!
 9. Jag förstår vad du menar Calm en del av min kolegor inom ljudteknik påpekar just det här, att skulle man ha ett rum som mäter 100% helt linjärt och rakt och högtalare som också är helt linjära. Så resulterar det i ett sterilt ljud som upplevs att vara utan nerv och själ! Men det är ju en smaksak och jag vill inte hävda att jag har rätt i sak!
 10. Hej A/Wing, Det stämmer att texten ska vara framåt även på elektronikfötterna! Har du skaffat fötter till elektroniken?
 11. Jag har varit riktigt dålig på att skriva inlägg här på forumet måste jag erkänna. Har jobbat med ett projekt snart i 2 år på jobbet som tagit musten ur en till att lägga tillräckligt energi på hifi här hemma och på olika forum. Nu passade jag ta ut lite av övertidsbanken så jag har ledighet från 23 till den 7, så nu har jag hunnit fixa och lyssna med anläggningen hemma. Jag har följt och läst era inlägg och jag är imponerad över all passion alla har här på forumet med stor portion med humor blandat och glad över att alla vill hjälpa och tipsa andra om sina erfarenheter. Det som är mest spännande med hifi är ju att det finns så många olika sått och smaker att nå sitt mål med hifi. Att det inte finns rätt eller fel sätt och alla smaker behöver inte vara samma tänk vad tråkig världen hade varit om alla körde med samma utrustning! Fast då hade det även kanske underlättat och gjort livet lättare för oss tänk att inte behöva tänka på undra vad den där strömkabeln hade gjort för ljudet mm..men det är väll därför vi håller på med det här och blivit lite av en drog att fixa och trimma och upptäcka i evigheter efter att nå hifi nirvana. Hur som helst så tänkte jag länka en trevlig YouTube klip på en JBL högtalare i japan, som jag titta på i välbehag när han packar upp dessa efter renovering är säker på att dessa presterar ett ljud av live karaktär! Själv kom jag i kontakt med JBL högtalare på 90 talet när jag hade en diskoteks rigg bestående av JBL högtalare dessa var fula som stryk men som de spelade både fysiskt men ändå med väljud som inte lät ansträngt som många andra diskoteks anläggningar på den tiden.
 12. Kul att du testar Gaia Calm :-) Har kört med Gaia II till mina Ktema ett bra tag och dessa har gjort undervek med mitt cement golv som har resonanser vid vissa frekvenser. Shamrock hade ju sina Cerapuc till salu så jag köpte dem då jag var nyfikenhet i och med att du körde med det till dina Ktema, tyvärr så börja golvet resonera igen och jag kände att mellanregister och diskant blev hårdare om jag ska försöka sätta ord på det så skulle det bäst beskrivas slamrigare! Det jag upplevde positivt med cerapucen är att jag tyckte basen blev snabbare och rappare, bäst märkte jag av det när man lyssnade på klassik musik med stora orkester trummor som fick snärt och snabbhet i basen. Men som helhet så tycker jag Gaian fungerar bättre så nu är de tillbaka under Kteman! Ett tipps till alla som har Gaia är när ni ska flytta på högtalarna, ifall man har matta under är att använda gamla bränn cd skivor under fötterna.
 13. Sammy

  Nya fötter under högtalaren

  Var det lätt att ta isär dem? Försökte lite snabbt testa det på mina men de verkar sitta hårt åt.
 14. Sammy

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Sorry var nog lite slarvig när jag läste jag menade mellan dator och dac! får skylla på att jag inte har kommit iväg på lunch ännu.