Jump to content

torbjorn

Medlem+
 • Posts

  754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

torbjorn last won the day on August 6 2022

torbjorn had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

3 450 profile views
 1. Ja, det är verkligen ett makalöst bra album. Dessutom ett debutalbum! Köpte mitt första exemplar typ ett halvår efter det kom ut och det är inte så många skivor som har växt på det viset under åren. Tycker mer om det nu än när jag var 17 år. Har tre eller fyra exemplar nu för tiden och den heliga gralen är en amerikansk första utgåva som jag fick i julklapp av min fru för ca 12 år sedan. Jag har den här utgåvan - bild från discogs
 2. Mer Television - återföreningsplattan från 1992 på vinyl. Spelar min WLP på hackspetten just nu.
 3. Vill inte vara petig eller så men de gjorde tre studioalbum. Denna kom ut 1992 då de återförenades
 4. Fortsätter med Televisions andra LP som hemma hos mig kommer lite i skymundan av "Marquee Moon" och återföreningsplattan "Television" .
 5. Fortsätter med hans första solo LP.
 6. Ja, det blir lite Tom Verlaine idag. Denna har inte spelats på läääänge
 7. Det var tråkiga nyheter. Ska ta och spela några av hans album idag samt Television
 8. Har lyssnat på den flera gånger senaste veckan och mina öron gillar den mycket. Ska köpa den idag.
 9. Tom Verlaine - Warm And Cool. Instrumentell rock, trio. Skivan kategoriseras som rock men det beror nog mest på att musikerna hör hemma i det facket men hade Bill Frisell gett ut skivan så hade den kategoriserats som jazz. Musiken har mer likhet med gles jazz än rock. En skiva för sena kvällar/nätter, det måste vara mörkt ute, och jag har nog inte spelat den på dagtid särskilt många gånger.
 10. Har aldrig hört denna men om den finns att streama så ska jag lyssna på den någon dag
 11. Pharoah Sanders - Pharoah. Musik att svepas med i, bara lyssna och glömma resten av världen för en stund. Själfull spirituell psykedelisk jazz. Får väl se om jag somnar i lyssningsfåtöljen.
 12. Pink Floyd Animals (Vinyl remix) utkom i höstas. Låter väldigt bra. Har dock inte jämfört direkt med mina två andra ex. (svensk resp. japansk, båda från 1977) men ur minnet tror jag att den låter bättre. Animals är det P.F-album jag tycker bäst om. Har lyssnat väldigt lite på det som kom efter The Wall så om dessa alster har jag ingen uppfattning.
 13. Lyssnar på Kip Boardman mer okänd än känd men gillar man americana så kan det vara värt att ge denna platta ett öra. Mycket innerlig skiva från 2002 som jag spelade väldigt mycket då jag köpte den.
×
×
 • Create New...