Jump to content

Ivery

Medlem
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

About Ivery

 • Birthday 1981-10-18

Profile Information

 • Location
  Kungsbacka, Halland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vad är det för triangulära akustikfix du har uppe i hörnen mot taket? Upplever du att de gör skillnad?
 2. Det ser fantastiskt ut! Är det även nyheter i racket?
 3. Min elektriker förstod inte heller syftet men var imponerad över byggkvalitén på Furutechuttagen och Gigawattkabeln och såg det som ett spännande projekt. När han var klar satt han med och lyssnade lite och tyckte det var intressant när jag sa att jag upplevde ljudet starkare med volymratten på samma position som innan installationen och med övriga skillnader jag tyckte mig märka. @Josaa, ditt engagemang och din detaljnoggrannhet lyser verkligen igenom i dina inlägg. Väldigt roligt att få ta del av.
 4. I mitt fall var det inte bara att en viss Paul på Youtube och i sin podcast pratar om att han inte tål ljudet från en brittisk tillverkares vassa diskanter. Trots att ljudet som helhet blev mycket bättre efter installationen (mer luft, bättre släpp, tydligare röster mm.) blev det en plåga att sitta och vänta på s-ljud som förstörde upplevelsen. Kan som @Apexorca skriver vara en matchningsbrist som blottades. Testade att ändra högtalarnas placering och invinkling, men när det inte fungerade verkställdes en tanke (som föddes redan när jag varit i Aavik/Ansuz/Børresen-rummet på sidomässan till Arken senast) att testa något annat. Lyxproblem? Absolut! Men de stunder som ges att lyssna på musik värdesätter jag högt. Speciellt det senaste året när så mycket vi tagit för givet begränsats. Att testa sig fram är naturligtvis det bästa, men med en fast installation som denna gick jag på vad jag läst rekommenderas. Sen var jag beredd på att det antagligen skulle leda till att andra förändringar kunde bli nödvändiga i systemet som helhet. En positiv bieffekt var att jag hittade en trevlig elektriker här på landet utanför Kungsbacka. Han var förvånad, men absolut inte dömande till att jag ville installera 4-kvadratkabel. Så sent som igår träffades vi utanför den lokala mataffären och det blev en pratstund om ljud och hifi.
 5. Den 4 januari i år fick jag äntligen möjlighet till installation av egen matning till hifi-/hemmabiorummet. Använder samma Gigawatt-kabel mellan Klangmodul IIIg och två Furutech-uttag. Direkt efter installationen upplevde jag att det lät större och att jag fick ett starkare ljud med volymratten på klockan nio, där jag haft den sen tidigare. Uttagen var nya och även Furutech-kontakter jag monterade på två strömkablar. Inget gott som inte har något ont med sig. Jag fick väldigt jobbiga s-ljud, vilket kan bero på rodiumplätering på uttag och kontakter i kombination med alu-diskanterna från B&W. Efter cirka 300 timmar (sista 20 med ett värmeelement som blåste på för fullt) lät det väldigt bra. Dock var s-igheten inte helt borta och det ledde till att jag skiljdes från mina B&W N805 till förmån för Scansonic. Mer om det när jag får tid att starta en egen bildtråd. Jag rekommenderar alla som har möjlighet att installera en separat matning till anläggningen. Om så bara med vanlig 2,5-kvadrat. Testade med en PS audio Noice harvester och visst, den blinkade lite i de nya uttagen. Men i ett av de vanliga uttagen i samma rum blinkade den väldigt mycket och i ett uttag i vardagsrummet var det verkligen disco. Bara det att isolera anläggningen från allt icke-hifi-relaterat som kan kopplas in på samma lina känns bra.
 6. Tråkigt att höra. @Svanteborg Jag kommer ihåg att när elektrikern drog ut de gamla kablarna ur väggarna såg de ut att vara isolerade med tjärpapp eller något liknande. På ett ställe hade den gamla kabeln ätit sig fast inne i taket så han fick dra en utanpåliggande ny istället. Vet inte om detta är något att fråga Hyresgästföreningen om? Om du tar på dig hela kostnaden och hittar en elektriker som visar vad som ska göras för hyresvärden. Varför skulle då denne motsätta sig en standardhöjande (för att inte säga säkerhetsförbättrande) och kostnadsfri lösning i en av sina lägenheter?
 7. När jag flyttade till en lägenhet 2003 var det bara jordat i köket, så jag kontaktade hyresvärden. Förväntade mig att det skulle kosta några tusenlappar, men fick svaret att det kunde han fixa för en hyreshöjning på 4 kr i månaden. Taget! Undrar om det finns så snälla hyresvärdar 2020?
 8. Haha, den jingeln börjar den lille sjunga på titt som tätt. (Som i Inside out där minnesstädarna på random skickar upp en tuggummireklam om och om igen.)
 9. Så harmoniskt. Min snart femåring har fastnat för Saeed av Infected Mushroom som ska spelas i bilen varje morgon på väg till förskolan. Vaknar till i alla fall.
 10. Grattis @Bebop till att ha hittat en detalj som tillför än mer välljud i vad som verkar vara en helt fantastisk anläggning! För en evighet sen (den 15 januari i år) var jag på en demo hos @Akkelis Audio, där instereo först visade en kommande strömlist från Chord. Därefter demonstrerades lite Chord-strömkablar och avslutande byttes Netgear-switchen ut mot EE 8Switch. Det fanns som jag upplevde det noterbara men ibland små skillnader (de flesta positiva) vid byte av strömprodukterna, men det stora välljuds-lyftet kom vid byte till 8Switch. Det var synd att det bytet gjordes så sent under de två timmarna och att nästa grupp stod och väntade för den gav mersmak. Hur den står sig i konkurrensen mot andra audiofilswitchar vet jag inte, men det verkar vara ett område som inte ska lämnas åt slumpen.
 11. Ja, jag tror t.ex. att fasen sitter olika i min förstärkare jämfört med i min receiver.
 12. Säkert inte för er som är elkunniga. Som mannen med den arga kommentaren till filmen skrev så är inte jag rätt person att stoppa en multimeter i ett uttag utan då är det bra att t.ex. Phaser finns.
 13. Som hugad spekulant applåderar jag detta
 14. Gällande Oehlbach Phaser har Akkelis Audio lagt upp en film på YouTube I instruktionerna tror jag det står att man efter första testet ska vända på kontakten för att se att andra lampan tänds så att det inte är något som blivit fel. Testar alla elapparater som ska kopplas in hemma med Phaser numera.
 15. It's alive Det blev ett byte av m2-disk till en Samsung 970 EVO plus. Kanske inte helt nödvändigt men känns framtidssäkrat inför kommande uppdateringar. Arbetsgången var: 1. Plocka ut Kingston-disken och ett av två RAM. 2. Starta NUCen och fabriksåterställa den (gick inte med Kingston-disken i). 3. Montera Samsung-disken och sätta tillbaka RAM. 4. Uppdatera BIOS 5. Installera Roon ROCK. Det är mycket möjligt att det hade fungerat även om jag vid steg tre monterat tillbaka Kingston-disken men vi var aldrig riktigt kompisar så nu ligger den i Samsungförpackningen och väntar på vad det nu kan bli av den i framtiden. Det känns skönt att det fungerar igen. Tack för hjälpen @AlfaGTV och @octavia rs och @byZan för trevliga kommentarer!
×
×
 • Create New...