Jump to content

Ivery

Medlem
 • Posts

  137
 • Joined

 • Last visited

About Ivery

 • Birthday 1981-10-18

Profile Information

 • Location
  Kungsbacka, Halland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Såhär smidigt ska det ju inte gå att genomföra en uppgradering av stor betydelse… Blev påmind av mailet Roon Labs skickade ut att idag var den stora dagen och lyckades behärska mig nog att läsa hela texten innan jag klickade på något. Tur det så att jag uppdaterade Roon Remote-appen först och sen min Roon core. Roon ARC kopplingen för min router fixade programmet automatiskt och allt som allt tog väl processen fem minuter. ARC(måste sluta tänka Anthem Room Correction)-appen föreslog genast en live-inspelning med Red Hot Chili Peppers (känner mig väl) så detta är nog början på en fin vänskap.
 2. Ytterligare en skivtvätt se dagens ljus. Förhoppningsvis då det är en Kickstarterkampanj. Projektet finansierades på två dagar och det är mig veterligen den billigaste ultraljudstvätten för vinyl hittills (vet inte vad HumminGuru kostade för de som backade först). Det går att köpa till en skivspelare, men jag fokuserar på skivtvätten. Länk till projektets hemsida.
 3. Den här låten har jag ju hört kanske hundra gånger utan att veta vad den heter. Hoppsan vad många ljud som inte kommer fram genom begränsade högtalare i TV- och radioapparater.
 4. Då får du hitta något bra ställe att koppla in den 😉 kanske loppisfynda ett kassettdäck eller liknande.
 5. Även centern fick en Nordostkabel: Bildtext överflödig:
 6. En betydligt tunnare kabel som jag tidigare nämnde i förbifarten: Nordost Flatline Gold Kanske att ljudet med Chord Signature var pyttelite mer detaljerat, men helheten med Flatline och möjligheten att kunna flytta ut högtalarna längre i rummet blev en klar förbättring. Inte utan att jag undrar hur det skulle låta med någon av Nordosts ”finare” kablar…
 7. Haha, allt är verkligen relativt. There’s always a bigger cable! Inte sällan jag önskar att Kungsbacka kommun hade sitt eget elnät istället för Ellevios, såväl ur ett driftsäkerhets- som ur ett pris till kundperspektiv. Kan bara hoppas att den nya kabeln är en förbättring mot den som låg innan. Just vårt område är ett ”vanligt” kvarter, men mycket av det närliggande var tidigare sommarstugetomter där det uppförts nya hus. Precis som @byZanskrev i sin tråd fanns det nog förbättringspotential även här.
 8. Vad är det som gömmer sig i mörkret? En kändis på forumet får väl UpTone EtherREGEN anses vara. Är den en uppgradering jämfört med 8Switch? I mitt system är den det. Går inte att säga något annat och då var jag ändå väldigt nöjd med 8Switch. Rekommenderar båda för det jag betalat för dem. Sett till nypris sen prishöjningen på 8Switch är det dock klar fördel EtherREGEN. Den har puttrat i systemet sen i maj och får väl prismässigt anses vara i sweetspot sett till nivån på övriga komponenter. Jag har testat att ha den kopplad med ethernetkabel direkt från switchen vid routern samt från en accesspunkt med trådlös koppling till routern. Tror inte jag skulle kunna avgöra skillnaden mellan kopplingarna i ett blindtest. Kör trådlöst just nu med finström från @magnuskans tidigare 12V-LPS till accesspunkten.
 9. Säkringarna blev monterade enligt @LPL:s instruktioner som bekräftades av min multimeter. Semestern har tyvärr dock spenderats utanför hifi-rummet, så jag får se om ljudminnet gör en jämförelse med hur det lät tidigare möjlig när tillfälle ges.
 10. Tre nya och ett begagnat album. Tvättade manuellt i gamla handveven.
 11. Tack för mycket intressant läsning!
 12. På gin-temat så plockade jag fram min högt aktade flaska av In Flames gin Ikon No 13. Dyker upp på systemet då och då. Här blandad med grape tonic, jordgubbar, basilika och lite svartpeppar. Ännu oöppnad, men oj vilken vacker flaska.
 13. Tråkigt när planerna ändras men visst har vi alla vant oss att vara flexibla de senaste åren. Jag tycker att det blev jättesnyggt med akustikplattorna ovanför racket. Stämmer det att du har Wingar i hörnen bakom högtalarna och vid förstareflexen? Hur ser det ut bakom lyssningspositionen? Har du gjort några akustikåtgärder där?
×
×
 • Create New...