plind

Medlem+
 • Content Count

  1 098
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

plind last won the day on December 8

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

10 853 profile views
 1. plind

  Nytt hos Plind

  En uppgradering? till. Mitt Q-Tron försteg har varit inne på reparation och samtidig modernisering. Mitt ex som köptes begagnat visade sig vara det allra första som byggdes! Det har nu hottats upp till senaste inkarnation och samtidigt biffats upp till balanserad drift(om så önskas). Har ju 2 slutsteg som går att köra balanserat så det ska bli skoj att testa :-) Just nu spelar jag med min Coda till topparna och Labgruppen till basarna. Börjar med att sätta den balanserade utgången på basarna men ska förstås testa tvärtom oxå. Kan inte köra båda samtidigt balanserat. Det känns som jag får utt betydligt mer nivå ut ur Basslutsteget när jag kör det balanserat. Har fått skruva ner volymen på det flera db för att matcha topparna. Så här såg det ut innan modden. Nu så här. Som synes har antalet rör fördubblats. Rör 2 i serien har ändrats från 6CG7 till Ryska 6N6pi. Antar att det krävs ett antal inspelningstimmar nu när så gott som allt innanmäte är nytt! Lite fler bilder:
 2. Nu måste jag röja min okunnighet men är inte Avishai Cohen basist??
 3. plind

  Nytt hos Plind

  Hörs inte under spelning.
 4. plind

  Nytt hos Plind

  Hej Tommy, Jag tror de 3 originalfötterna är optimalt placerade. 1 under cd-driven, 1 under nättrafon och den tredje för optimal balans. Tillsvidare har jag placerat mina fötter alldeles bredvid originalen men jag tror jag kommer att skruva loss originalen och sätta mina på samma ställe. Tycker Orea-fötterna ger ett litet lyft jämfört med originalen.
 5. plind

  Nytt hos Plind

  Hej Ulf, Jag kör inte med Roon(ännu). Använder appen ipeng som kostar en dryg hundring. Får se om jag investerar i ett Roonkonto framöver :-) Tog i lite extra på hårddisken, ska man bara rippa favvoskivorna så räcker det med mindre :-)
 6. Eric Bibb med band på Storan i Göteborg 4 dec. Vet inte om det blir fler spelningar i Sverige. Som alltid är han bra live :-) Ett extra plus oxå till trummisen och gitarristen Christer Lyssarides som jag fick lite Mark Knopfler vibbar av En oväntad finstämd duett med hustrun Ulrika förgyllde tillställningen. Satt långt bak på parkett rakt framifrån så ljudet var bra!
 7. plind

  Nytt hos Plind

  Ljudskillnaden jag refererar till är mellan Tidal och hårddisk. Har inte möjlighet i nuvarande konfiguration att jämföra rippat kontra cd. Kör den digitala signalen från Innuos in i min MiniDsP Dirac och därifrån till DACén i min AMR77. Dessutom krånglar cd-transporten/lasern i spelaren så jag använder den aldrig. Fyllningen mellan MDF-skivorna är Bitumen ja :-) Förklaringen till att jag använder dessa är helt enkelt för att få upp hela ekipaget så pass att mina korta signalkablar mellan försteg och Labgruppen räcker Dessutom dämpar de nog bra!
 8. plind

  Nytt hos Plind

  För några år sedan hade jag en hårddiskspelare som kunde rippa skivor till intern hårddisk och sedan spela upp dessa. Bra ljud och väldigt bekvämt, men tyvärr avled den 2017 och ingen support fanns att få då firman gått i graven :-( Den ersattes av en liten Auralic streamer och ett Tidal abonnemang. Massor av ny musik har upptäckts och det har låtit bra, dock inte riktigt på den nivå som jag mindes från tiden med hårddiskspelaren. När min lokala HiFi-handlare tog upp Innuos i sortimentet blev nyfikenheten stor :-) Här fanns ju en maskin som både kunde rippa,lagra och strömma! Dessutom till ett rimligt pris, undantaget värstingmodellen Statement då. Modellen Zen mk3 verkade vara den som gav mest "bang for the buck". Frågan var bara om kvaliten på det strömmade kunde matcha den renodlade streamern jag redan hade? När allas vår @Calm intygade att hans Zen kunde strömma Tidal med samma kvalite som hans MSB-drive spelade CD så kände jag mig trygg En beställning lades på en Zen i silver med 4TB hårddisk. Jag har även pimpat den med IsoAcoustics Orea Indigo fötter. Vikterna ovanpå är för att optimera belastningen på fötterna :-) Nu rippas det skivor för fulla muggar och naturligtvis spelas det samtidigt. Oron för kvaliten på det strömmade Tidal kom direkt på skam då det presteras på en hög nivå! Hårddiskspelning ger ytterligare en nivå.
 9. plind

  Nytt hos Plind

  Förändring i racket. Isotek Sigmas har fått lämna plats till en Shunyata Denali 6000S. Fick lite blodad tand på Shunyata efter det lyckade köpet av Cyclops och Alpha-nätkablarna. Denali hade en vågad prislapp men när en ny årsmodell kom och den gamla såldes till reducerat pris så passade jag på :-) Den har 6st. uttag varav 2st. för effektförstärkare. Den har oxå en jordskruv där t.ex. försteget kan anslutas. Ljudmässigt blev det ett lyft på många plan, kanske allra mest på dynamiken. Min Cyclops har jag ännu inte fått såld så den tjänstgör för tillfället som strömdistributör till Router och nätverkswitch. Jag har dock för mig att jag känner någon Euphonian som spelar på fina monoblock direkt från nätlisten..
 10. plind

  Hemma hos JR.

  Det är inte ett dugg synd om JR, han har en fantastisk maskinpark och ett fantastiskt ljud
 11. plind

  P-Pans Musikhörna

  Beror med säkerhet på era rums olika akustik. Ställ in Pan´s högtalare i ditt rum så låter det mer som du är van :-)
 12. plind

  Hemma hos JR.

  Efter mycket om och men fick jag äntligen till ett besök hos JR som dessutom passade på att fylla år dagen innan. Hoppas presenterna kommer till nytta och glädje JR luftade i stort sett hela arsenalen av vinylspelare och bandare och allt spelade på väldigt bra! Inte helt frekvenslinjärt alla gånger men JR gillar ju ljud med "rondör" så jag förstår att han är helnöjd Upplösning och dynamik givetvis i toppklass med lättdrivna högtalare och programmaterial i det bästa som går att uppbringa. Ruggigt klipp i masterbanden. På kaffesidan bryggdes det efter bästa förmåga men där finns det fortfarande utvecklingspotential Bullarna var fina. Hittade en del av titlarna vi spelade på Tidal men det blev liksom inte samma sak.... Tack för att jag/vi fick komma
 13. Det brukar som regel bli bättre när man spelar från hårddisken. Då behöver musikfilen inte passera din router och switch innan den når DAC.