plind

Medlem+
 • Content Count

  1 053
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

plind last won the day on December 7 2018

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

10 557 profile views
 1. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Hur har det gått här, ingen uppdatering på länge? Nu måste väl alla stärkarna vara på plats
 2. plind

  Strömrening

  Isotek Sigmas såld.
 3. plind

  Cyclone! En ny modell är född.

  Hej Anders! Tolkar jag det rätt så är det bara området upp till 50hz som drivs aktivt och kan dsp´as? 9,5:orna drivs med huvudförstäkaren. Är det din LM-förstärkare förresten? Har oxå sneglat på en sån till mina Accutontoppar
 4. plind

  Cyclone! En ny modell är född.

  Mäktigt! Vad är det för fabrikat på elementen? Samma eller från olika tillverkare?
 5. plind

  History records

  På Tidal finns ett antal album med titeln "History Records" American edition. Gemensamt för dem tycker jag är att ljudet är bättre än i andra versioner av samma skiva. Hittar ingen direkt info om dem på nätet. Någon som har koll? https://tidal.com/browse/album/41151268
 6. plind

  uppgradering! Tips

  Tror det är MQA som avses.
 7. plind

  Mästarmöte har en vinnare!

  Sedan får du testa om det blir samma resultat med Gryphonslutsteget :-) Inte helt givet.
 8. plind

  En ny era tar sin början

  JJ SET
 9. plind

  Strömrening

  Säljer 2 strömrenare plus en nätkabel.Isotek Sigmas G11: 10000kr.Isotek Syncro kabel: 6000kr.Paketpris Sigmas+Syncro: 15000kr.Shunyata research Hydra Cyclops: 10000kr.Båda strömrenarna har 20A uttag på inström.Sigmas har 6 uttag varav 2 för högeffekt(slutsteg/förstärkare)Cyclops har 2 uttag och lämpar sig bäst för förstärkare/slutsteg.Finns mycket att läsa på nätet om samtliga sakerna :-)
 10. plind

  Plind goes back to basics

  Länge sedan någon uppdatering här men utvecklingen har inte avstannat :-) Strömsidan har fått sig en översyn. Har ju sedan en tid haft frontend prylarna i mitt IsoTek filter och slutstegen direkt i väggen. Fick möjlighet att testa ett Shunyata Cyclops strömfilter avsett för förstärkare/slutsteg och det blev en signifikant förbättring kontra att ha dem direkt i strömlisten! Slog även till på en riktigt fin nätkabel att mata den med, en Shunyata Alpha NR. Några månader senare fick jag tillfälle att testa o köpa ytterligare en nätkabel, en Shunyata Alpha HC på 1m. vilket var perfekt att mata Cyclops med. Ämnade då använda min 1,8m. Alpha NR till Codaslutsteget men det sket sig då kontakten inte satt bra i stegets brunn, den drogs nästan ur av egen kraft :-( Alpha NR hamnade då istället på basslutsteget Labgruppen 2400 där den gör stor nytta! Nu är dock ytterligare förändring på G... ;-) Cyclops ovanpå min IsoTek Sigmas Cyclops.
 11. plind

  Tidal-inställningar

  Så här skriver Tidal i sin guide för Streamer setup; "FLAC MQA: Flac in the MQA format,which is compressed and lossy. You may benefit from this setting if your DAC supports MQA decoding. MQA file has a degraded dynamic range compared to non-MQA file if you play it on a non MQA DAC. Flac in lossless CD quality at a sampling rate of 44,1K or 48K is the best option if you stream to a DAC without an MQA decoder" Ja nu har jag testat lite. Har satt Streaming quality på "Master" nivå och sedan skiftat mellan Flac lossless och MQA på streamer output. Ingen signifikant skillnad än så länge. Har bara testat på MQA album. Har även dubletter av en del album, med och utan MQA. Minimal skillnad på dessa.
 12. plind

  Tidal-inställningar

  Hej Mats :-) Är det nån vits med det när jag har valt alternativet "Flac Lossless" ut ur Auralic streamern? Auralic påstår att man inte ska välja MQA ut ur streamern om inte DACén kan hantera det..
 13. plind

  Tidal-inställningar

  I mitt Tidalabonnemang finns det några olika inställningar att välja på under fliken "streaming". Det är Standard,Hög,HiFi och Master. Min DAC klarar inte högupplöst(MQA) så frågan är om jag ska välja "Hög" eller "Master" ? DEt går att spela musik med Masterbeteckning men förmodligen blir det bara CD-kvalitet. Tilläggas kan att i inställningarna på min Auralic Aries Mini har jag fått fram att det är bättre att välja "Flac-lossless" ut från den istället för "MQA" om inte DAC klarar MQA. Väljer man MQA där så tappar man dynamiskt omfång.
 14. Dina upplevelser stämmer bra överens med mina. Jag satt ju på första demon innan ni kom :-) Ja, det lät väldigt bra redan med "lakritssnörena". Hade kunnat leva med det ljudet 200000kr. extra för finkablar och filter är en ansenlig summa, men det ger ger ju som du sa det där lilla extra! Farbror Barbro har rätt, det finns inga genvägar..
 15. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Jag tror det var det här systemet du imponerades av Calm. Danska ArtSound demade på Hotell Opalen hösten 2011. Bottleneck John spelade live i ett av rummen minns jag.