Jump to content

plind

Medlem+
 • Content Count

  1 136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

plind last won the day on August 29

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

11 298 profile views
 1. Så här har jag fått rådet att konfigurera; Således skulle jag behålla din Netgear och sätta den närmast routern. Från den en fin kabel till finswitchen och Zen :-)
 2. Den är "annorlunda" Kan vara så att den passar bättre i mitt nuvarande system trots att den är mindre,enklare,billigare än min nuvarande AMR-77. Ja det ska bli intressant att få tillbaks AMR i 100% funktion igen!
 3. Inte fått tillbaks min AMR ännu från reparation. Tack och lov har jag ännu en låne-dac att spela på. Den här gången en Line Magnetic. Lite mer "livlig" än AMR och Lab 12. Valbar utgång mellan rör och transistor. Klarar högupplöst musik men inte Tidal Master.
 4. Jag har ju en likadan Switch som Bebop och har skaffat en sån här nätdel till den; https://www.akkelisaudio.com/ifi-audio/ifi-ipower-x-ny-generation-natdelar.html Ingen jätteskillnad mot originalbulan men liite bättre vill jag tro att det blev :-) Har inte provat med LPS ännu.
 5. Tack för komplimangen Kaffeintresset föddes nån gång i början av seklet på en DIY-träff (HiFi). En hifisnubbe med nickname "Zix" hade med sig en riktig espressomaskin och hemmarostade bönor som det serverades fika från Jag skaffade strax efter min första maskin, en Rancilio Silvia. Började hänga på stadens(Göteborg) bättre espressohak och diverse kaffeforum. Köpte råkaffe och började rosta själv i varmluftsugn. Skaffade så småningom en liten trumrost(Behmor) och utvecklade mina kunskaper om rostning på den. Maskinparken har sedan dess uppgraderats till först en värmeväxlarmaskin
 6. Jag tror att de flesta maskiner i den klass du redan har är ganska likvärdiga kvalitetsmässigt. Det är ofta bara lite designskillnader. Många har ju Faema E-61 bryggruppen som bas. När det gäller rengöring så rekommenderar jag att man backflushar varje dag efter man bryggt sin sista kopp. Inte med rengöringspulver i blindfiltret utan bara med hett vatten. Varannan vecka kan man ta med rengöringspulvret. Lägg då oxå filtret och hållaren i en skål med kokhett vatten+pulver.
 7. Hur ser din streaming ut Anders? Antar att det börjar med en Router, sedan kanske vidare till en switch och från den vidare till din Auralic? Rippade skivor på hårddisk streamas oxå till Auralic? Själv har jag en Innuos som både streamar och lagrar. När jag spelar från hårddisk går det direkt från Innuos till Dac. Strömmar jag Tidal så går det från Router till switchar och därefter till Innuos. Första tiden när jag började strömma Tidal så lät det klart sämre än när jag spelade rippade skivor lagrade på Innuos. Nu har jag förfinat strömningen med bättre Lan-kabl
 8. Gör en intressekoll för om någon är intresserad av överta mitt fina innertak. Planerar ett bostadsbyte framöver och tror inte jag orkar släpa med mig taket och montera det på nya stället. Det är 20st fyrkantiga moduler som mäter ca.60x60cm per modul. Mest diffusion men även några mjuka partier som absorberar. Sorry för photobucketloggan :-(
 9. Anledningen till besöket är inte så roligt dock. Min stora kära AMR-spelare/dac krånglar och behöver lite omvårdnad Lab 12 lät till en början lite slank och hård. Inte konstigt med tanke på att den är nästan helt ny och oinspelad. Nu när jag spelat på den hela helgen börjar det låta riktigt bra Den är lite "lättare om foten" än AMR, det känns som om musiken går lite snabbare! Aningen högre upplösning känns det oxå att den har.
 10. Nybakad gäst på besök 🥮
 11. Det där är en riktigt fin matchning! Trodde inte det skulle låta så bra som det gjorde :-o Mina tidigare intryck av både Chord och Magico (oftast mässor) har varit att de drar lite åt det ljusa,slanka högupplösta hållet. Nu spelade det med härlig kropp o värme tycker jag
×
×
 • Create New...