plind

Medlem+
 • Content count

  965
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

plind last won the day on July 4

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

9 978 profile views
 1. plind

  Svart kubism skakar om.

  Grattis, vad kul att det blev så bra :-)
 2. plind

  Svart kubism skakar om.

  Vågade du köpa dem ohörda? :-o
 3. plind

  Plind goes back to basics

  Från hopp till förtvivlan och sedan tillbaks till hopp igen Bytte ju några rör i min AMR cd/dac för ett tag sedan(drivrören). Nya likriktarrör hade jag dock inte hemma då så ett par sådana(Tesla EZ80) inhandlades på EBAY. De anlände häromdan och idag satte jag glad i hågen i dem och skruvade ihop chassiet igen med alla femtioelva småskruvar, torx för övrigt. I med alla kablar och på med strömmen igen. Det hände nada.. :-O Helt dött! Hade säljaren lurat på mig defekta rör eller hade jag råkat paja någonting under "operationen"?? Förtvivlan Det var bara till att skruva isär den igen och sätta tillbaks de gamla rören. med darriga händer slogs strömmen på igen och minsann, nu tändes den upp :-) En gnutta hopp igen. Inget fel på apparaten utan bara på rören då.. I med de nya rören igen för att bekräfta att så var fallet och vad händer? Jo, nu funkar det med de nya oxå Glädje och lättnad! Varför gick det inte första gången? Ja säg det, outgrundliga äro Herrens vägar. Passade även på att byta likriktarröret i Lebenförsteget till ett NOS Jan Hytron.
 4. plind

  Plind goes back to basics

  För inte så länge sedan gav likriktarröret i försteget upp, märkte då ingen gradvis försämring innan ljudet plötsligt bara dog :-o Det lät som om en osynlig hand vred ner volymen till 0. Det påminner mig om att jag ska ersätta det reservrör(Sovtek) jag satte in med ett nyinköpt NOS-rör(Hytron).
 5. plind

  Plind goes back to basics

  Jo, tycker nog att det blev lite bättre "sprutt" på ljudet efter rörbytet. Vad är symptomen på gamla rör? Dör ljudet tvärt eller är det ett långsamt gradvis förlopp som öronen vänjer sig vid..
 6. plind

  Plind goes back to basics

  Sommar och semester innebär tid och ork till lite experimenterande Kom på att det var fasligt länge sedan rören byttes i min cd/dac. En inte helt lätt o snabb uppgift då den väger bly och en stor mängd små skruvar måste lossas för att komma åt innanmätet. 3 st. rör per kanal är det. Likriktarrör EZ-80 följt av ECC-81 och 5687. När ändå huven var lyft passade jag på att fota "motorn". Många hävdar att det är världens bästa spelare. Vet inte hur det är med den saken men att den är en av de mest välbyggda råder det inga tvivel om Hela insidan är klädd med tjock koppar.
 7. plind

  Mickes Musikrum

  Läcker spelare Då undrar jag ju försiktigt vad "DynamitHarry" har bytt upp sig till..
 8. plind

  Plind goes back to basics

  Tänkte börja pillandet med att lägga några SD-kuddar mellan stenen och bordsskivan. Nu ligger den dikt an vilket gör att golvburna vibrationer lätt kan komma upp i spelaren. Det hör jag tydligt när jag går på golvet.
 9. plind

  Plind goes back to basics

  Absolut! Lite rappare o distinktare än att strömma Tidal via DAC.
 10. plind

  Plind goes back to basics

  Turligt nog verkar jag inte behöva DIRAC nu med mina nya Högisar. Jag delar basarna högt nu (165hz) och kan då använda den dsp. som finns i basslutsteget(Labgruppen). Har inte testat med MBL på länge men det blir spännande längre fram
 11. plind

  Plind goes back to basics

  Jodå, jag har det stora Lebenförsteget med fint inbyggt RIAA.
 12. plind

  Plind goes back to basics

  Jag har tillsvidare ställt några av mina tomma runda whiskeyfodral på locket vid spelning som "katthinder"
 13. plind

  Plind goes back to basics

  Nästan :-) en Bronze Och en RB-300 arm.
 14. plind

  Plind goes back to basics

  Lite ovant men kul ! :-) Vid en vindsröjning hittade jag en back med gamla vinylskivor. Antingen slänga dem eller skaffa en spelare. Det blev det senare alternativet