Jump to content

plind

Medlem+
 • Posts

  1 290
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

plind last won the day on November 2

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Lilla Edet

Recent Profile Visitors

12 698 profile views
 1. Tror det räcker med en skruvmejsel. 😎
 2. https://www.fidelityaudio.co.uk/bluesound-node-2--2i---linear-1-psu--interface-4943-p.asp Tror det var den här nätdelen han ersatte originalet med. Ser att de har några andra mer avancerade oxå.
 3. Jag har en HiFi-vän här i närheten som inte hör skillnad på sin Node och cd-drive. Han har iofs pimpat den med en bättre nätdel. Minns inte vad han har för drive men dac var Chord Hugo2+M-Scaler.
 4. Mer akustik! Mitt nuvarande innertak är ganska mjukt och dämpar förmodligen en hel del diskant (och annat oxå). Byggt upp en liten ö i mitten med 4 vita Crystals. Kanske skulle behövt öka bredden lite men hoppas de nyper lite av förstareflexen. Inbillar mig iaf att det låter lite luftigare nu :-)
 5. Jo, jag fick testat kabeln i en liknande testare men då såg det naturligtvis bra ut.. Problemet kom uppskattningsvis 1 gång per vecka så 99.9% av tiden fungerade det. Har nu flyttat den misstänkta kabeln till förbindelsen mellan dac och försteg. Där brukar det inte vara lika känsligt. Inget krångel än så länge :-)
 6. Lite mer akustikfix och lite strul.. Om vi börjar med strulet så verkar jag ha ett glapp/dålig kontakt i en av signalkablarna mellan för-och slutsteg. Med transistorslutsteget yttrade det sig med att det blev tyst ibland i vänster kanal. Ruckade jag lite på kabeln kom ljudet tillbaks. Med rörblocken blev det istället en massa sprak och knaster. Tydligen tillräckligt kraftiga för att klippa av bandet i ena diskanten I väntan på lagning spelas det nu på de små Scanspeak stativarna. De är trögare att driva men jag får dra på lite mer på försteget :-) Jag har pluggat basporten i dem och lagt delningen vid 70hz. Efter att ha fått kontroll på djupbasen har jag jagat resonanser längre upp i registret. Runt 95hz har jag en envis rackare. Hittills har jag tämjt den med en hålabsorbent stående i hörnet bakom höger högtalare. Den är tyvärr inte optimerad för den frekvensen så jag har skissat på en alternativ lösning. 2 mindre HH-lådor avstämda till 95hz . En på varje sida för symmetrins skull. I början på veckan blev de klara och jag kunde hämta dem hos Niclas på TQ-Audio Mölndal. De var finurligt gjorda med en port som var lite skjutbar några cm. Jag började med att mäta för att hitta rätt läge på portarna. Tyvärr visade det sig att avstämningen hamnat lite för långt upp. För att provisoriskt fixa problemet minskade jag portarean genom att lägga lite "lösöre" i öppningarna till rätt frekvens uppstod. Jag placerade dem i hörnen och började lyssna på kända låtar. Det lät bättre än innan men fortfarande fanns en liten resonans där. Fram med mätmikrofonen igen i sweetspot och då visade det sig att området runt 92-96hz hade minskat lite men istället stack 88-90hz upp, kraftigare än innan :-o Det verkar som tillkomsten av 2 lådor i hörnen har förändrat rummets akustiska egenskaper! Nu har jag sänkt dem till 88-90hz och då ser och låter det betydligt bättre ut :-) Akustik är inte helt lätt och förutsägbart! För att ersätta min provisoriska lösning får vi nu antingen förlänga portarna lite eller minska portöppningsarean.
 7. De får väl ligga till sig 4-5år tänkte jag. Den lite enklare från 2019 släpptes i det tillfälliga sortimentet i fredags och ska vara ett rejält fynd för pengarna. Kan nog drickas redan nu och jag kanske testar en nu och jämför med hur den är om några år. https://vinbanken.se/2021/11/10/nyheter-systembolaget-roda-viner-12-nov/
 8. Påfyllning i lagringskällaren 🥳🍷
 9. Passar säkert fint till DeVore högtalarna :-)
 10. Ta din tid :-) Modifieringen med att höja upp topparna några cm. håller fortfarande. Jag har inte mätt på det men det låter bra!
 11. Jag provar nu att lagra mitt vin i husets källare. För närvarande är det ca.15 grader och en fuktighet på 60-65%. Har haft en avfuktare stående i källaren sedan jag flyttade in i juli. Det var runt 75-80% fukt i början. Vi får väl se hur det blir till vintern, jag kanske kan stänga av avfuktaren då. Nu är den inställd på att sluta jobba när 60-65% uppnåtts. Räknar med att tempen kommer gå ner till runt 12 i vinter. Det finns ett fåtal element i källaren som ev. kan aktiveras om det blir för kallt. Skulle det bli kallt o torrt kanske en luftfuktare behövs i utrymmet där vinet förvaras. En hink med vatten på golvet kanske kan hjälpa lite?
 12. Nytt test idag :-) Testade Calles idé om att höja upp topparna 2-3cm. Vad passar då bättre en Tjeckiska hockeypuckar under de ordinarie IsoAcousticfötterna! Nu är vi nåt på spåren! Det här låter mycket lovande :-) Diskanterna sitter nu en bit över öronhöjd men avståndet till sweetspot är drygt 3 meter så jag märker inte av nån sämre diskantåtergivning. Mellanregistret låter bättre upplöst och "renare" än innan(tror jag..). Har inte vågat mäta än. Har ju dessutom min nyinköpta Ikeafotölj att ta till som är betydligt högre än min Eames replica.
 13. Nu har jag provat att ställa dem vid framkanten! Tyvärr blev det inte så bra. Det både låter och mäter sämre ;-( Tror dock försämringen mer har att göra med att avståndet till väggen förändrades. Det skulle jag kunna kompensera med att flytta basarna motsvarande sträcka bakåt. Då skulle topparna ha exakt samma avstånd till väggarna som innan. Tyvärr har det visat sig att basarna presterar bäst där de står nu.. Experimenterar nu med att lägga en liten vikt mjuk handduk på reflexytan som kanske kan mildra eventuell reflex. Rummet är inte tillräckligt stort för att separera basarna från topparna och försöka hitta optimal placering för båda. LIknande kompromisser blir det väl för alla större golvhögtalare. Edit; Topparna börjar sakta falla av redan vid 160hz. Delar nu basarna vid 140hz (24db). Får en mindre svacka i området 140-150hz men pga min besvärliga resonans runt 180hz kan jag inte dela högre.
×
×
 • Create New...