Jump to content

plind

Medlem+
 • Content Count

  1 203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

plind last won the day on August 29 2020

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

11 879 profile views
 1. Som Mats T var inne på så tycker jag att i ett rum som påverkar ljudet så lite som möjligt påminner ljudet om det man får i ett högklassigt lursystem. Kan man få samma ton och efterklang i rummet framför "storstereon" som i lurarna, då har man lyckats minimera rummets påverkan. Jag har ju länge suttit i ett ganska litet rum helt "omringad" av diffusorer som trollat bort väggarna och skapat en stor stabil ljudbild med mycket 3-D känsla. Det har låtit ganska likt det jag hör från mitt lursystem. Nu när nästan allt är bortplockat och det är många kala ytor så har
 2. Tror Akkelis Audio har den 😎
 3. Ett par ord om hur det låter nu i ett kalt icke akustikfixat rum.. Spelar på ett par små stativare med 5-tums bas/mellan men det bumlar på bra i basen! Använder dsp i Labgruppensteget för att trycka ner det västa runt 45hz. De övre registren har fått mycket större energiinnehåll och jag behöver nästan bara halva påslaget från försteget mot innan. Med akustikregleringen tyckte jag de övre registren blev lite väl återhållna och kompenserade det med att höja några db i Dirac. Jag hade ju en massa SMT Wings innan men nästan inga absorbenter (förutom i basen). Verkar
 4. Varthän bär det? Stenungsund..
 5. OK, lite annat tänk än hur mina jobbar. Jag låter mina fylla på under huvudhögtalarnas område med så lite överlapp som möjligt. I fallet med mina MBL så innebär det att dipolarna tar vid där dessa slutar runt 50hz ungefär. Med de nya Accutontopparna får basarna sträcka sig ända upp mot 150hz. :-)
 6. Är basarna tänkta att spela med full nivå ända upp till 200hz? Delar du i så fall av dina Verity nedåt eller ska de överlappa varandra i hela basområdet?
 7. Ja det blir en spännande utmaning :-) Rummet är i ungefär samma storlek som nu (5x4m) men jag kommer att spela på längden istället. Mjukare material i väggar o tak kommer att absorbera mer ljud och förhoppningsvis minska behovet av stora basabsorbenter. På vänster sida är det öppet bakåt och även möjligt att öppna på högtalarsidan. Gissar då att det kan behövas basdämpning på höger sida där det blir hörn.
 8. Tackar! Flyttlasset går 5 mil uppför E-45 till Lilla Edet Hanterbart avstånd till Göteborg och närmare till de fiskevatten jag brukar frekventera.
 9. Tack Calm :-) Det är hembyggda prylar, både stativ och högtalare. Högtalarna är en klon på System Audio SA2-K. Scanspeakelement och externt filter. Spelar mycket bra! Spelade huvudsakligen på dessa ihop med dipolbasarna innan jag kom över mina MBL.
 10. Det är bara ommålat i vardagsrummet. Tanken på att frigöra pengarna och hyra bostad har föresvävat mig men jag vill ju kunna spela hög musik när jag vill utan att störa grannarna.. En reflektion när jag spelar nu är att volymen upplevs mycket högre. Lagom nivå hamnar mycket längre ner på volympoten än innan. Antar att den massiva akustikbehandlingen jag haft absorberat en hel del ljud!
 11. Ja dom är lite inklämda
 12. Så här ser det ut. Löp o köp! :-) https://www.lansfast.se/hitta/bostadsratt/vastra-gotaland/goteborg/goteborg/nylosegatan-10b/cmbolgh52ej9ctdedt9bvln/?utm_source=hemnet&utm_medium=referral
 13. Hej svejs, nu händer det saker! Lägenheten stylad och fotad. Fick behålla en liten setup 🤪
 14. Ja, så småningom ska de in i mitt nya hus men tillsvidare har de hamnat i ett hyrt förråd.. Inflyttning i huset blir prel. i mitten av juli och då blir det såklart bildbombning
×
×
 • Create New...