Jump to content

plind

Medlem+
 • Posts

  1 338
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

plind last won the day on November 2 2021

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Lilla Edet

Recent Profile Visitors

13 094 profile views
 1. Skumt, hos mig ser jag hela bilden!
 2. Det här var inte lätt ! Väldigt små skillnader mellan dem :-o Nätkablar verkar det vara större skillnad mellan. Vet inte om min Innous Phoenix USB fixar till signalen så bra att sista biten från den till dac får marginell betydelse? För övrigt kan jag glatt meddela att den nya fina strömmen var ett ljudmässigt lyft! Mer sprutt på ljudet och samtidigt renare. Började med de guldpläterade uttagen och har nu bytt till Rhodium+NCF. Första dagen efter bytet tyckte jag ljudet blev lite för snällt. Som om alla vassa kanter slipats av men nu har det kommit tillbaks en lagom portion bett i anslagen. NCF gör definitivt något med ljudet. Nästa test blir att sätta monoblocken direkt i väggen. Igår satte jag in de lagade högtalarna igen och efter lite intrimning så låter det nu bra :-)
 3. Om man tänkt sig köpa en Shunyata nätkabel här i Sverige så finns alternativen C15 och C19, där C19 är en s.k. 20A kontakt.
 4. Vilken storlek är "standard" här i Sverige? Hade för mig att det hette C15 och C19 för 20A.. Är det C13 eller C14 på hylsorna som passar på en vanlig C15?
 5. Det här blir en HiFi-helg Har äntligen fått min trasiga banddiskant lagad och även fått mina små basfällor ytterligare intrimmade. 2 olika usb-kablar på hemlån/test. Tog fram XTZ mätgrejorna och mätte före och efter basfällorna. Utan fällorna har jag en höjning i området 90-95hz. Efter intrimning av fällorna fick jag ner det området fint men istället poppade det upp en liten rackare vid 85hz :-o Dessutom har jag en höjning runt 125hz som jag inte hade sist jag mätte i höstas.. Vad som ändrats sedan dess är att jag fått en braskassett monterad i den murade spisen, nya 3-glasfönster o altandörr istället för gamla 2-glas, 4 moduler Crystaldiffusorer i taket, sålt de stora golvstående Wingarna. Lyckligtvis låter det förbaskat bra ändå :-) När jag imorgon monterar in den lagade diskanten igen och byter till Accuton/band högtalarna så kan jag om höjningen vid 125hz kvarstår ta ner den lite med dsp i basslutsteget. Delar de stativarna vid 140hz. USB-kablarna jag lånat är iFi-Mercury 3.0 och Tubulus Argentus. De ska få gå en match mot mina Shunyata Venom.
 6. Det var tack vare det besöket som jag gjorde slag i saken o skaffade mitt Labgruppensteg till mina aktiva basar! Enda smolken i bägaren är att förstärkaren verkar vara mycket billigare nu än då jag köpte den...
 7. Gärna! Det är en 20A kontakt in till Denali. Passar den till sådana oxå?
 8. Kanske, men jag har redan ett par av de där pluggarna i systemet. De ska göra samma sak.
 9. Tror jag oxå! Det blir dessutom estetiskt mer tilltalande om båda blocken har likadana kablar. Har fått lite feedback från medlem här med mycket upplöst system. Han hörde ingen signifikant mellan Nova och skitdyra Ansuz
 10. Bebop; Vad jag menade med "funkar upp till 4000" var att man inte får felmeddelande "filen är för stor". Hur bilden visas för tittarna på sina skärmar är jag inte säker på men trodde att Euphonia skalar ner bilden så att den fyller skärmen lagom?
 11. Nu spelar det! Ägnade en del av tiden igårkväll till att få alla nätkablar på plats rätt fasade. En del strul blev det tyvärr oxå, både AMR dac och Denali strömfördelare blev en stund strömlösa. Strömbrytaren på AMR är inte optimal utan känns odistinkt och trots att den var påslagen kom ingen ström fram. Knäppte av och på några gånger och tröck till lite extra, då hoppade den igång. Denalin verkar känslig för att inkommande strömsnok sitter 100% tight och rätt. Ruckas den lite ur läge bryts strömmen. Eftersom allt varit helt avstängt några dar så slölyssnade jag bara utan några större förväntningar. Idag ska jag ägna lite mer tid åt utvärdering. Antar att den nya matningen och uttagen behöver lite inspelningstid. Det låter dock inte alls hårt o kantigt nu utan snarare varmt o fylligt. Börjar med att ta strömmen ur de guldpläterade uttagen så får jag testa Rhodium+NCF senare. Rörmonoblocken sitter i Denalin och Labgruppensteget direkt i väggen. Lyckligtvis verkar inte jordningen orsakat några brumproblem. Det är lika tyst bakgrund som innan :-) Nu när strömförsörjningen är ordnad kan det vara läge att testa lite kablar. För närvarande är det ett mischmach av olika fabrikat. Först i tur blir nog att hitta 2 likadana kablar till monoblocken. Nu har de olika fabrikat och så kan man ju inte ha det ;-) Ska nog börja med att testa IFI Nova som verkar bra till ett humant pris!
 12. Jodå, här på Euphonia kan bilden vara relativt stor. Det verkar dock som max är ca. 5MB. De flesta kameror nu för tiden producerar bilder som är större än så. Men som du säger så funkar det bra ända upp till 4000 bredd.
 13. Det enklaste är väl ändå att ta bilden direkt från din dator. Är den för stor kan du ganska lätt göra den mindre med t.ex. programmet paint som du förmodligen har på datorn. :-)
×
×
 • Create New...