plind

Medlem+
 • Content Count

  1 043
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

plind last won the day on December 7 2018

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

10 451 profile views
 1. plind

  Tidal-inställningar

  Så här skriver Tidal i sin guide för Streamer setup; "FLAC MQA: Flac in the MQA format,which is compressed and lossy. You may benefit from this setting if your DAC supports MQA decoding. MQA file has a degraded dynamic range compared to non-MQA file if you play it on a non MQA DAC. Flac in lossless CD quality at a sampling rate of 44,1K or 48K is the best option if you stream to a DAC without an MQA decoder" Ja nu har jag testat lite. Har satt Streaming quality på "Master" nivå och sedan skiftat mellan Flac lossless och MQA på streamer output. Ingen signifikant skillnad än så länge. Har bara testat på MQA album. Har även dubletter av en del album, med och utan MQA. Minimal skillnad på dessa.
 2. plind

  Tidal-inställningar

  Hej Mats :-) Är det nån vits med det när jag har valt alternativet "Flac Lossless" ut ur Auralic streamern? Auralic påstår att man inte ska välja MQA ut ur streamern om inte DACén kan hantera det..
 3. plind

  Tidal-inställningar

  I mitt Tidalabonnemang finns det några olika inställningar att välja på under fliken "streaming". Det är Standard,Hög,HiFi och Master. Min DAC klarar inte högupplöst(MQA) så frågan är om jag ska välja "Hög" eller "Master" ? DEt går att spela musik med Masterbeteckning men förmodligen blir det bara CD-kvalitet. Tilläggas kan att i inställningarna på min Auralic Aries Mini har jag fått fram att det är bättre att välja "Flac-lossless" ut från den istället för "MQA" om inte DAC klarar MQA. Väljer man MQA där så tappar man dynamiskt omfång.
 4. Dina upplevelser stämmer bra överens med mina. Jag satt ju på första demon innan ni kom :-) Ja, det lät väldigt bra redan med "lakritssnörena". Hade kunnat leva med det ljudet 200000kr. extra för finkablar och filter är en ansenlig summa, men det ger ger ju som du sa det där lilla extra! Farbror Barbro har rätt, det finns inga genvägar..
 5. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Jag tror det var det här systemet du imponerades av Calm. Danska ArtSound demade på Hotell Opalen hösten 2011. Bottleneck John spelade live i ett av rummen minns jag.
 6. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Härligt reportage
 7. Den här; https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/usb-tillbehor/usb-adaptrar/plexgear-usb-3-0-till-sata-och-ide-p61369 och den här; https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/lagring/harddiskar/samsung-860-evo-ssd-disk-1-tb-p61717?gclid=CjwKCAjwq-TmBRBdEiwAaO1enx6_vsXu1dxCO240a9h1wYqRNqIQ8iHgahGoAJg4lGiR1uOv7Zvc2RoCtOUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds borde kunna räcka åt mig. Har inte jättemycket lagrad musik, strömmar det mesta från Tidal
 8. Ungefär hur mycket kostar en dylik lösning? Den lilla externa usb-hårddisken jag länkade till i första inlägget kostar 900 kr. Fördelen med den här skulle då vara att den har en egen strömförsörjning och därmed lite bättre ljud?
 9. Jag strömmar för det mesta Tidal till min Auralic Mini streamer men har även min cd-samling på hårddisk. En liten usb-hårddisk som även innehåller mina gamla foton och dokument. Tänkte nu skaffa en dedikerad hårddisk med bara musik på. Räcker det med en sån här liten rackare ? https://www.cyberphoto.se/foto-video/lagring-minnen/harddiskar/extern-harddisk/seagate-expansion-portabel-harddisk-2tb Eller finns det fördelar med en större stationär "NAS"? Tycker det känns smidigt att kunna plugga in den med usb i streamern direkt. Lätt att ta med till HiFi-kompisar oxå. Den jag har nu har "vanlig" usb-kontakt i ändan som ska in i dator eller streamer och en smal s.k. Micro i andra ändan. Jag kan alltså inte använda mina finare "HiFi-USB" kablar till den.
 10. plind

  Figges ljudlåda

  Du är välkommen även här i min enkla boning
 11. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  In till Marten kanske? :-)
 12. plind

  Nyheter på halvfabrikat!

  Goldenear är ett märke som kör med element formade på det här sättet. https://www.goldenear.com/images/brochures/GET_Triton_One_Literature.pdf Bra ska de visst låta oxå!
 13. plind

  Mickes Musikrum

  Tackar, det funkade
 14. plind

  Mickes Musikrum

  Hur får man in den som favorit i DS-Lightning? Den hittar bara den "vanliga" Radio Paradise när jag använder sökfunktionen
 15. plind

  En resa mot välljud

  Snyggt,stilrent och säkert välljudande