plind

Medlem+
 • Content Count

  1 111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

plind last won the day on December 8 2019

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

11 115 profile views
 1. plind

  Musikhörna och experimentverkstad

  Tycker det ser ut som en horngädda.
 2. Tror att den liksom min föregångare 15.0 ger 2x100w klass A i 8ohm (och 150w AB).
 3. En "dark horse" till förslagen. Osäker på om den kan hittas i Sverige men Välljud kan ha den i sitt sortiment ev. Annars är det Norge som gäller. http://v2.stereotimes.com/post/coda-technologies-16.0-amplifier-by-terry-london/
 4. Såhär är det; Man dör bara en gång, lever gör vi varje dag!
 5. Är det för att du vill ha upp dem på höjden som du gör så? Jag har gängat mina djupare in i högtalaren så att de båda låsmuttrarna ligger dikt an mot varandra. Då ser jag heller inget av M8-gängan. Det blev ändå lite högre än jag hade med de tidigare superspikesen. Om golvet inte är helt plant förstår jag att man kan få det i våg med att anpassa fötternas höjd, men som sagt jag har skruvat dem så långt in det går i högtalaren.
 6. Fick följande svar nu; Thank you for your interest in our products. We recommend the OREA series for this application since there are no threaded holes for the GAIA’s. The OREA’s use the same technology as the GAIA’s and will work very well in this application.
 7. Tror du kan ha rätt där men Oreafoten är lika rörlig i alla led till skillnad från Gaia. Har mailat dem nu :-)
 8. Jag har funderingar på att testa under mina Accutonstativare som nu står på SD-kuddar ovanpå basmodulerna. Stativarna har dock inga skruvhål på undersidan så fötterna kan inte gängas fast. Undras om de funkar som tänkt ändå eller om det rentav vore bättre med Oreafötterna som är avsedda för elektronik. Dessa har ju en lite klibbig yta som skulle greppa bättre?
 9. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Snacka med Björn eller Peter på Akkelis. De är experter på sånt :-)
 10. plind

  Vad lyssnar du på just nu?

  https://tidal.com/browse/album/120369727
 11. plind

  Gå på grönt

  Samma tanke som Ulf. Streamar du med Vegan från Innuos hårddisk? Testa att koppla USB från Zenith in i din DAC :-)
 12. plind

  Youtube favoriter

  Vivaldi på elgitarr :-)
 13. plind

  Nytt hos Plind

  En uppgradering? till. Mitt Q-Tron försteg har varit inne på reparation och samtidig modernisering. Mitt ex som köptes begagnat visade sig vara det allra första som byggdes! Det har nu hottats upp till senaste inkarnation och samtidigt biffats upp till balanserad drift(om så önskas). Har ju 2 slutsteg som går att köra balanserat så det ska bli skoj att testa :-) Just nu spelar jag med min Coda till topparna och Labgruppen till basarna. Börjar med att sätta den balanserade utgången på basarna men ska förstås testa tvärtom oxå. Kan inte köra båda samtidigt balanserat. Det känns som jag får utt betydligt mer nivå ut ur Basslutsteget när jag kör det balanserat. Har fått skruva ner volymen på det flera db för att matcha topparna. Så här såg det ut innan modden. Nu så här. Som synes har antalet rör fördubblats. Rör 2 i serien har ändrats från 6CG7 till Ryska 6N6pi. Antar att det krävs ett antal inspelningstimmar nu när så gott som allt innanmäte är nytt! Lite fler bilder:
 14. Nu måste jag röja min okunnighet men är inte Avishai Cohen basist??