plind

Medlem+
 • Content Count

  1 028
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

plind last won the day on December 7 2018

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

10 341 profile views
 1. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Så bra, tänkte väl det!
 2. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag tycker det låter märkligt att ett byte av förstärkeri skulle ändra det tonala så pass mycket att ljudet tiltar över åt ett håll :-o Testa att skifta plats på monoblocken(eller enklare högtalarkablarna) så att ljudet från höger slutsteg tas ut i vänster högtalare. Skulle inte förvåna mig om monoblocken skiljer sig lite från varandra eftersom det inte verkar vara ett matchat par du har lånat nu.
 3. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  De svarta ja :-) Låter det olika i vänster o höger kanal? Ser att det är olika fabrikat på rören... Låter det bäst i triod eller pentodläget?
 4. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Röda eller svarta månntro?? :-) Från mässan i höstas.
 5. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Kul om det är dessa som avses! Verkligen "närproducerade" Har låtit bra varje gång jag hört dem.
 6. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Vill du testa med att jorda Routern och Aries G2 med Entreq-boxar så kan jag vara behjälplig :-)
 7. Jag avsåg nog snarare att spela växelvis på dem, inte samtidigt 😎
 8. Du får göra som jag Peter; komplettera dina MBL med en Accutonbestyckad högtalare. Sälj inte dina "Radialstrahler" bara, det kommer du att ångra! Det finns inga andra högtalare som målar upp en sådan ljudbild och försvinner själva Men ombyte förnöjer! Spelar mycket på mina "Accutonare" nu :-)
 9. plind

  Svart kubism skakar om.

  Härligt språkbruk o målande liknelser från "Cirklo" Mina dipolelement (Dayton IB 15) har ett QTS på 0,59. Vet inte om det räknas som högt eller lågt.
 10. plind

  Det ständiga sökandet

  Jo det är kul att rosta själv :-) Har gjort det av och till i många år. Det funkar ganska bra i en vanlig varmluftsugn men det blir en hel del städande o rengörande.. Fullt med skalrester och en brun fet beläggning. Köpte mig en liten trumrost för länge sedan (Behmor 1600). https://behmor.com/behmor-1600-plus/ Vet inte om de fortfarande säljs i Europa. Den har lite högre kapacitet än rosten i ditt inlägg tror jag. Klarar max 450g bönor per rost.
 11. plind

  Youtube favoriter

  Har lyssnat ganska mycket på hela skivan via Tidal "HiRes" men det låter mycket roligare o vitalare i den här versionen på "Tuben"...
 12. När filtret inte har en vanlig utloppspip liknande den på den här bilden utan kaffet kommer rinnande direkt ur filtret så brukar man kalla det "nakenfilter". Jag tycker dessutom kaffet blir godare "naket" eftersom bismaker lätt bildas i utloppspiparna om det inte rengjörs regelbundet.
 13. Köpp på er kaffenördar! Nakenfilter är sexigt