Jump to content

plind

Medlem+
 • Posts

  1 345
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

plind last won the day on November 2 2021

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Lilla Edet

Recent Profile Visitors

13 291 profile views
 1. Vadfalls, bättre än tretexväggar alltså?
 2. Över 4 timmar lång och 30 stycken. Låter bra på Qobuz.
 3. Lite fina begagnatfynd idag 😋 Behövde ett bra underlag till vinylsvarven och den linjära nätdelen med dubbla utgångar ersätter 2 andra. Den lilla iFi Dac fortsätter imponera. Har testat hörlursutgången oxå med gott resultat!
 4. Oj då :-o Har inte satt mig mig in helt i alla inställningar.. Just nu kör jag med mellanläget (både rör och trissor) på utgången. Bara rör blir aningen för soft och romantiskt.
 5. Än så länge har jag bara använt den som Dac, och där är jag mycket imponerad så långt
 6. Skumt, hos mig ser jag hela bilden!
 7. Det här var inte lätt ! Väldigt små skillnader mellan dem :-o Nätkablar verkar det vara större skillnad mellan. Vet inte om min Innous Phoenix USB fixar till signalen så bra att sista biten från den till dac får marginell betydelse? För övrigt kan jag glatt meddela att den nya fina strömmen var ett ljudmässigt lyft! Mer sprutt på ljudet och samtidigt renare. Började med de guldpläterade uttagen och har nu bytt till Rhodium+NCF. Första dagen efter bytet tyckte jag ljudet blev lite för snällt. Som om alla vassa kanter slipats av men nu har det kommit tillbaks en lagom portion bett i anslagen. NCF gör definitivt något med ljudet. Nästa test blir att sätta monoblocken direkt i väggen. Igår satte jag in de lagade högtalarna igen och efter lite intrimning så låter det nu bra :-)
 8. Om man tänkt sig köpa en Shunyata nätkabel här i Sverige så finns alternativen C15 och C19, där C19 är en s.k. 20A kontakt.
 9. Vilken storlek är "standard" här i Sverige? Hade för mig att det hette C15 och C19 för 20A.. Är det C13 eller C14 på hylsorna som passar på en vanlig C15?
 10. Det här blir en HiFi-helg Har äntligen fått min trasiga banddiskant lagad och även fått mina små basfällor ytterligare intrimmade. 2 olika usb-kablar på hemlån/test. Tog fram XTZ mätgrejorna och mätte före och efter basfällorna. Utan fällorna har jag en höjning i området 90-95hz. Efter intrimning av fällorna fick jag ner det området fint men istället poppade det upp en liten rackare vid 85hz :-o Dessutom har jag en höjning runt 125hz som jag inte hade sist jag mätte i höstas.. Vad som ändrats sedan dess är att jag fått en braskassett monterad i den murade spisen, nya 3-glasfönster o altandörr istället för gamla 2-glas, 4 moduler Crystaldiffusorer i taket, sålt de stora golvstående Wingarna. Lyckligtvis låter det förbaskat bra ändå :-) När jag imorgon monterar in den lagade diskanten igen och byter till Accuton/band högtalarna så kan jag om höjningen vid 125hz kvarstår ta ner den lite med dsp i basslutsteget. Delar de stativarna vid 140hz. USB-kablarna jag lånat är iFi-Mercury 3.0 och Tubulus Argentus. De ska få gå en match mot mina Shunyata Venom.
 11. Det var tack vare det besöket som jag gjorde slag i saken o skaffade mitt Labgruppensteg till mina aktiva basar! Enda smolken i bägaren är att förstärkaren verkar vara mycket billigare nu än då jag köpte den...
×
×
 • Create New...