Jump to content

plind

Medlem+
 • Content Count

  1 170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

plind last won the day on August 29 2020

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

11 405 profile views
 1. Nu har jag riktigt lovande grejor på G! Om det går i lås så blir det beggade golvare och en flong ny stärkare. Tyvärr utan phonoingång så litet riaa måste skaffas.
 2. Fått i uppdrag av min "extrafamilj" att hitta högtalare och förstärkare till ett pojkrum som inte är så stort. Han har en nyinköpt vinylspelare av enklare sort så förstärkaren måste ha inbyggt riaa. Högtalare tänker jag mig bättre stativare eller möjligen liten slank golvare. Någon som har liknande i gömmorna? Prisläge 5-10000kr. Gärna i Göteborgsområdet.
 3. Håller med om detta. Dessutom tycker jag att den "slipar av" lite vassa kanter med resultat att man kan spela högre utan att det blir jobbigt(på gott o ont). Detta kan uppfattas som om dynamik och bett(transientsnabbhet) blivit sämre men det har den inte.
 4. Tyvärr ingen idé hos mig då min DAC inte stödjer högre upplösning än 16/44..
 5. Jag kan komma med lite input här eftersom jag och Calm har likartad streaminglösning med Innuos Zen+Phoenix+EE-switch :-) Skillnaden mellan rippade filer och Tidal är inte stor men fortfarande till de rippade filernas fördel. Lite distinktare och krispigare.
 6. Europe live på Nalen 2008 https://listen.tidal.com/album/5122037
 7. Påverkade det ljudbilden på något sätt när det blev mer dämpning på en sida?
 8. Det där är en "fördelare" som är jättebra på att fördela kaffet jämnt i filtret(har en själv) men sedan är det ändå meningen att man ska använda sin vanliga tamper till att packa det lite hårdare
 9. Min teori är denna; har du ett rum med bra akustik och inte så mycket störande noder o dalar så är dsp överflödigt. Om man som jag sitter i en rektangulär betongbunker med resonanser upp över öronen så är dsp en gudagåva Skulle inte vilja vara utan min..!
 10. Kanske en bra kompis till mina Accuton 7:or, som kräver en sugkrets runt 3000hz. Alternativ till mina små Aurum Cantus bandare??
 11. Vad räknas som dipol egentligen? Gör man skillnad på Openbaffle och dipol? Jag trodde en klassisk dipolbas har "sidoväggar" som sticker ut nån dm. framåt och bakåt. Trodde det var det som gjorde att den inte sprider så mycket åt sidorna och mellan golv/tak. Ett stort baselement som sitter i öppen baffel utan sidoväggar borde väl få en mer rundstrålande karaktär likt "lådbasar". Frågar åt en kompis..
 12. plind

  Hos mig

  Gratulerar! Ryktet förtäljer oxå att den blir än bättre med NOS-rör och bättre konding på utgången Sitter en Mundorf M-Cap supreme där nu som förstås är bra men det finns bättre..
 13. plind

  Hos mig

  Den där låter väldigt bra Antar att det är samma ex som jag nyss haft hemma till låns medan min AMR varit inne på reparation.
 14. Hur menar du då? Nedladdade som filer och sedan brända på CD?
 15. För er som gillar Patricia Barber så kan jag rekomendera att ladda ner den här. Går att få i HiRes oxå om så önskas. Härlig livekänsla! Endast som nedladdning, finns ej "fysiskt". Finns två till i samma liveserie. https://patriciabarber.com/store/monday-night-live-green-mill-volume-3
×
×
 • Create New...