Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Today
 3. Ja den släpper iväg energi helt klart😀 Brukar testa lite på glänt osv. Stolen har använts då och då som hififotölj. Den är lite låg. Tycker den funkar bra fast ganska hög rygg. Man kanske skulle ordna så den kom upp i höjd? Sko den med ngn träkloss.
 4. Det finns i trädgården där jag odlar otegano, två sorters timjan, dragon, basilika, citronverbena, vietnamesisk och vanlig koreander, krusig och slät persilja, mynta (peppar-, chocklad- och marockansk), citronsyra och salvia. Just nu är det skördetid i trädgårdslanden med det mesta. Jag väntar speciellt på att nätmelonerna blir färdiga. Det är premiärodling av dessa för mig. I år blir det 3 stycken som nu börjar närma sig halvkilot.
 5. Då ser jag inte att du har problem. Se bara till att du har ett motstånd mot jord så att om du inte har tonhuvudet inkopplat gör att ingången flyter. Ett möjligt tillvägagångsätt vore att ta reda på impedansen hos tonhuvudet, oavsett om du använder nätverksanalysator eller datablad och designa efter det. Samtidigt bör du beräkna vilka marginaler du får, det kan ju mycket väl bli så att beteendet kommer passa fler tonhuvuden. dvs baserat på tonhuvudens L och R ger olika förstärkning och gränsfrekvenser.
 6. Exakt, gällande funktionalitet så vinner en surfplatta med penna alla dagar i veckan. Oavsett om det är Surface, Samsung eller Ipad. Alla tillverkare som har en penna som man kan köpa till. Men det där "helt enkelt som är bättre för att just skriva på?" är hela poängen , förutom att du glömde "läsa och annotera också" också. Att kunna sammafoga anteckningsböcker digitalt samtidigt med litteratur och allt beter sig tillräckligt likt papper är fantastisk. Jag testade en del på en surface med microsoft pen och upplevelsen var direkt vidrig. Antecknar man och läser mer än post-it's så funkar inte konventionella skärmar, i varje fall inte för mig. Att läsa böcker eller ens lite längre tekniska artiklar kommer inte på fråga. E-ink är som papper för ögat i varje fall jag kan sitta lika länge och läsa som jag kan med en bok. Antecknandet och känslan på skärmen är lite olika beroende på tillverkare. Men visst, det är väldigt mycket en nicheprodukt.
 7. Snyggt! Grillen är uppgraderad sedan min senaste grillning hos dig. Jag ser också en fritös (?) på bänken. Läckert! Och praktiskt att ha det ute i det fria. Jag brukar fö sila den "gamla" oljan medelst metall-tratt och kaffefilter. Går att återanvända måååånga gånger...tills man friterar fisk odyl! Blir det några örter på nån hylla också?
 8. Vi provar , kan kanske dröja med uppdatering . Kvinnlig artist, låtskrivare, prisad Torsson skulle kunna ge en ledtråd ….
 9. Kvällens efterrätt till kortspelet. För söt går bort, blir bara en gång.🥴
 10. Mitt senaste inköp är en ny vattenskidlina och handtag för 499 kr på XXL då den gamla helt enkelt blivit gammal och gick av när vi använde den för att dra storebrorsans fru i åkringen… Kul att ställa sig på vattenskidorna igen, är några år sedan sist men det är lite som att cykla (eller åka utför på skidor), kunskapen finns kvar.
 11. Kul att du är nöjd! Vad kan en sådan här anteckningsplatta som t ex en iPad med penna inte kan? Eller är det helt enkelt en penna och skärm som är bättre för att just skriva på?
 12. I en annan tråd ondgjorde mig för att det inte kommer så mycket intressant musik för mig numer. Jag avser då i huvudsak jazz. Det innebär jnte att det är helt dött. Via Qobuz kom jag i kontakt med en finsk musiker (pianist), Jussi Fredriksson som jag tycker är riktigt bra. Hur bra har jag inte bestämt mig för än. Ett annay och ännu intressanta album tycker jag norska tubaisten (heter det så) Daniel Herskedal har släppt. Det är musik som handlar mycket stämningar i den nordisk klangvärden, inte helt olikt ECM men detta är ännu annorlunda. Hans nya album har jag köpt som 24/96-fil. @calle_jr var inne på i en annan tråd att den här typen av musik kan inte överleva via streaming. För mig känns det angeläget att inhandla den här typen av album när jag gillar dem. Daniel finns på ett bolag som heter Edition Records som erbjuder både CD, 24/96-download och begränsad vinylupplaga. De har många intressanta artister och utgåvor som jag skall kolla upp lite mer
 13. Nja samma kabel är de inte @AlfaGTV de ska inte användas till samma apparat även om de har med varandra att göra på sätt o vis
 14. Jag hoppas att det inte är båda ändar av samma kabel du visar? Den kommer troligen inte ha den effekt du önskar! 🤣
 15. Frågan är vad som är problemet Vi har en iPad, två Samsung Galaxy läsplattor, två HP laptopar (Windows 10 - alltid senaste uppdateringen) en 6 år gammal Samsung J6 mobil och en helt ny Xperia. Vi kör Samsungs, Chromes och Safaris webläsare. Någon gång även MS Edge. Euphonia fungerar klanderfritt överallt. Det jag gör utöver surfa är att hålla rätt så rent i cacheminnet, stoppa eller ta bort alla appar som jag inte använder plus låta Norton 360 styra och ställa i bakgrunden när jag inte använder enheterna. Det är inte helt sällsynt att de slår larm om oseriösa programvaror. Allt, inte bara Euphonia, fungerar som det är tänkt med eller utan nätverk eller wifi.
 16. 90-talets ”bästa” skiva släpptes redan 1990! Karl Wallinger (tidigare. Waterboys) är en fantastisk låtskrivare.
 17. Inte så mycket till mattips men ändock kopplat till mat. Utekök tycks vara senaste trenden och den hängde jag på och har snickrat lite i veckan. Premiären sker i veckan... troligen stekt sill à la Listerlandet.
 18. Vi har planen att leva mer efter säsong när det kommer till vad vi äter. Just nu är det säsong på jordgubbar tex, då gäller det att bunkra i både frys och skafferi för resterande år. Har efter 45år och några veckor i Covid upptäckt hur fantastiskt gott det kan vara med jordgubbar. Oftast är det ganska frustrerande att smaklökarna fått sig en törn men med det här blev det ändå rätt bra.
 19. Sorry är på resande, fot får se när jag kan hitta på något . var rätt mycket inne på Knopfler. Men tror han är skotte. Calling Elvis och han har väl producerat Bob Dylan. men Underground fick mig på rätt spår. klurigt , bra 👏
 20. Dagens loppisfynd! Passar perfekt till en GT!
 21. Perfekt basfälla ju... i.o.m dörren till köket Fåtöljen du har där, hur fungerar den som sittverktyg vid lyssning ? Tänker närmast på om ryggstödet ligger i nivå ovan eller under öronhöjd.
 22. Det är lugnt, jag håller mig gärna på marken om det är okej....
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...