Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Visst finns det lite prylar här och var, men fortfarande så är det dels långa avstånd, dels kanske inte just det man är intresserad av som finns hemma, dels kan det ju vara hyfsat meningslöst att provlyssna tex ett försteg i en butik. Det som oftast återstår av förståeliga skäl är ju att beställa mot handpenning och vänta. Dessbättre är det ingen stor risk att man blir missnöjd.
 3. En ovanligt lyckad kväll med Gosset Grand Rosé
 4. Jag stör mig på mig att A-75 kartongen ligger på högkant. Det är ju tydligt märkt att den inte får placeras på detta viset. Nu har innehållet förvandlats till värdelöst skrot som enbart fördärvar musiksignalen
 5. Nu har jag ingen aning om var du bor eller vilka affärer du varit i kontakt med men åk till Malmö om du nu vill klämma på Accuphase.
 6. Today
 7. Om du inte redan sett denna tråden... ... så kanske delar av svaren på dina frågor finns där ?
 8. Hej. Tänkte höra med er om era erfarenheter då det gäller rengöra stiften på rören som blir oxiderae efter ett tag. Märkte ni någon förändring efter rengöring? Hur upplevde ni förändringen på ljudet mot förut? Efteråt jag rengjort mina KT88 och ECC82 och startade upp monoblocken så började 2 av KT88 orna glöda starkt på ena slutsteget varpå jag stängde av det och lät rören kallna. Sedan prövade jag igen och nu var det normalt igen. Ingen synlig skada på rören så det verkar gått bra. Men vad kan detta varit? Tacksam för svar..
 9. Vi fortsätter med att förfina vår vit sparris-teknik och tänkte förbättra kokningen. Köpte därför en sparriskastrull. Trots dessa riktigt tjocka sparrisar så blev koktiden betydligt kortare än när vi kokade något tunnare liggande för och flytande i stor stekpanna för en vecka sedan. Innan har vi kokat 15min för att de skall bli bra. Nu blev det 12 min och det kunde kanske varit 11 min också. Kanske måste stjälkarna ner under ytan ordentligt vilket är svårt utan sparriskastrull? Att topparna är ovan ytan ger dem en bättre konsistens. De blir mer ångkokta. Locket skall
 10. Har alltid tyckt att din avatar ser ut att vara en kastrull. Men nu ser jag ju... 🙂
 11. Kom att tänka på det new order ställer sig frågan om, varför musiken släpper? Min hypotes är att hjärnan fungerar som ett reglersystem där det krävs en viss nivå av korrekt tid och amplitud för varje ljud i musiken. Det är vetenskapligt bevisat att superposition fungerar så att ljud kan blandas och ändå separeras från varandra hos lyssnaren. Det ställer höga krav på att varje frekvens i varje tidpunkt inte förvanskas i något led i återgivningen. Hjärnan verkar tolerera viss mån av fel men blir det för mycket fel kollapsar den mentala bilden som uppenbarar sig. Det blir som om både
 12. Jag förstår inte riktigt dina citat, men jag tror du överskattar hifi-intresset i Sverige. Många är vi inte och fler tror jag tyvärr inte vi blir med tiden. Detta måste man nog ta hänsyn till som handlare om vill hålla huvudet ovanför vattnet ett litet tag till.
 13. Jag har också fått de generella intrycken att portade subbar är snabbare. Men jag undrar också hur mycket man offrar i effektivitet och bastryck? Basreflexlösningar är effektivare, tror jag. Att den ena är portad och är specad till 17 hz och enligt tester går rakt i frekvensrespons ner till 20 hz är bra! Nu verkar bägge två vara rätt så linjära. Men det som lockar med pc modellen är att det är en smart konstruktion som har litet fotavtryck.
 14. Det går sådär att provlyssna eller ens titta och känna på specifika Accuphaseprylar innan köp. Rimligtvis är det likadant med andra kostbara fabrikat. Besöker man något av de svenska hifi-forumen så blir intrycket lätt att hifi-intresset i landet är väldigt stort och att det därmed bör finnas en hyfsad efterfrågan och omsättning på hifi. Flertalet handlare har merparten av sortimentet enbart på hemsidan. Tittar man lite närmare så möts man av texten "beställningsvara"... Ofta följs det av besvikelsen att inte ens importören - i de fall sådan finns - har prylen i lager. "Hej!
 15. Helt riktigt. Det var väl annorlunda när MQA utvecklades kan man tänka.
 16. Tack för den länken. Det är rent ut sagt både häpnadsväckande och skandalöst. Ett par meningar lyser igenom om vad det slutligen handlar om och vilka risker som är i svang: MQA have incorporated the company's proprietary code in their firmware, and of course any software developed must be licensed. At each level, there is a certain ability to control the way the data is decoded or played depending on the interpretation of the cryptographic signature. MQA could decline hardware and software companies they see as not willing to comply with their rules (remember, there is an inherent
 17. De här krusidullerna, trälåda, snygga manualer, påhängda emblem och liknande är ju ganska kul, men man får fråga sig om det var därför man köpte kabeln? Jag har själv köpt en pickup i trälåda, men sålde den och köpte en Lyra i ganska spartansk pappkartong.
 18. Ja, Bigblues rum var vådligt stort! Mitt är 6,9 x 2,8 med 2,35 i takhöjd. Här är det rökt att försöka få lådisar att funka. Dipoler är en annan sak, det funkar mycket bra.
 19. Yesterday
 20. Vill man veta mer om MQA så rekommenderar jag att läsa Archimagos blogg. Extra intressant när Chris Connaker (Computor Audiophile-> nu Audiophile Style) bad om att få visa Archimagos mätningar (som visar en del konstigheter vid analys av MQA) på ett föredrag på mässan Rocky Mountain Audio Fest 2018. I publiken sitter några MQA chefer och de uppträder inte så fint. MQA är skit. För min del värt att slopa Tidal bara av det skälet. https://archimago.blogspot.com/2018/10/musings-on-rmaf-2018-mqa-talk.html#more
 21. Kvällens skiva! Det har varit en lång klassisk kväll, det började med Mahler 4, 9, 3 för att slutligen landa i underbara Beethoven 3. Och vilken "Eroica" sedan! Förutom en fantastisk symfoni så avslutas skivan med "Overture to Collin's tragedy Coriolan Op.62", ett tydligen inte helt okänt stycke som dock gått mig förbi då jag oftast är lite för inriktad på symfonierna. Stängde först av, men kom på mig själv med att de där första tonerna lät ju väldigt intressant och var tvungen att lyssna vidare vilket jag är glad för.
 22. Enligt producentens, i det här fallet Kafferäven Per Nordby, instruktion; rumstemperatur i försluten förpackning. Jag noterade på mitt senaste inköp att han det även där stod väldigt detaljerade tips om hur man t ex gör 500gr filterkaffe inkl vattentemp (94 grader), kaffemängd (33gr) och en bryggtid på 2m50s. Bara ett tips då man även uppmanades att experimentera och testa själv.
 23. Om man har utrustning som kan spela i stora rum (vad vad stort rum nu är? kanske över 30-40kvm) så är det de bästa rummen att lyssna i tycker jag. Ffa högtalarna måste kunna fylla volymen och trycksätta rätt. Här spelar slutstegskraften också en stor roll. När det klaffar, som hos dig @bigblue , är det fantastiskt.
 24. Jag skaffade precis Qobuz också och använde en gratissida som heter tunemymusic för att ladda över artister etc från Tidal. Det ser ut att ha fungerat smärtfritt.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...