All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. calle_jr

  Into The Great Wide Open

  Precis. Om man (medvetet eller omedvetet) bygger så att man inte triggar någon av de lägre resonanserna så varken hörs eller känns de. Bashornets lägsta resonansfrekvens kan mycket väl ligga över 100Hz. Dessutom är det så förhållandevis små tryck som verkar mot hornet att det knappast kan excitera en tjock betongkonstruktion.
 3. tipo901C

  Into The Great Wide Open

  hej Calle du har helt rätt från ingenjörs sidan, men på min grönsakshandlarens nivå jag kände inga vibrationer hos Uffes horn. Sen har vi Gaias vibrationen på 8,2Hz som finns alltid och överallt!
 4. Today
 5. figge

  Fototråden

  Inte ute vid kusten. Norrfällsviken.
 6. octavia rs

  Fototråden

 7. Jag ska inte rekommendera hur jag har gjort, för det är kaos för klassisk musik. Som tur är har jag klassisk musik separerad från övriga LP. Jag vill också veta det bästa sättet. Jättemånga skivor har flera kompositörer, andra har flera solister, andra har en symfoni på ena sidan och en konsert på andra osv. Men det bästa är nog att hämta inspiration från en välsorterad skivaffär. De sorterar typiskt efter de största kompositörerna och efter de största solisterna i bokstavsordning. De allra största, främst B-kompositörerna, är dessutom uppdelade i symfonier och övrigt. Ett alternativ är att följa det systemet men flytta ut Decca, Columbia, HMV och RCA. Jag tror att det viktigaste är att sätta registerkort med text för varje sektion.
 8. byZan

  Fototråden

  Sundsvall/Härnösand och en jävla massa mygg gissar jag på?
 9. calle_jr

  Into The Great Wide Open

  "Ringningar" är inte en materialegenskap. Ringningar är inget annat än resonanser, och alla fasta material har resonanser. Om de hörs beror på mått och form. Om man konstruktionsdämpar minskar styvheten och om man ändrar form eller avsträvar flyttar man resonansfrekvenser osv. Det finns otaliga tricks. Så det är hela tiden en fråga om materialkombinationerna ihop med mått och form. Inte materialet enskilt. Jämfört med tex trä, plast eller plåt med tunnare gods kommer betong med de här måtten att ringa minst. En fördel med trä (massivt virke eller ply, inte mdf) är att det har en naturlig bredbandig konstruktionsdämpning. Men en plywoodskiva kan ju användas exvis som membranabsorbent, dvs den "ringer".
 10. figge

  Fototråden

 11. Adagio

  triomio's lilla krypin

  Snyggt! Hoppas fortsättningen blir spännande.
 12. Jag kör labeld; DG för sig, BIS, Philips, RCA osv. I varje sådan sektion har jag sen sorterat efter kompositör men i kronologisk ordning dvs tidig musik, barock, klassisk, Wienerklassisim, romantik osv. Men det är väl mer en avsikt än strikt utfört. Men de de olika kompositörerna ska iaf ligga i resp högar. Krångligt? Lite. Men för mig fungerar det eftersom jag vet vilken label en speciell skiva eller dirigent ligger på. Samt att varje label har lite house sound, så det är lättare för mig att hitta vad jag är sugen på både musikaliskt men även ljudmässigt, soundvise.
 13. byZan

  triomio's lilla krypin

  Hej och välkommen till Euphonia! Ser också fram emot fortsättningen! /byZan
 14. Yesterday
 15. LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Samma tanke hemma hos mig.
 16. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  En så bra dag att lyssna till detta som man kan hitta!
 17. JWE

  triomio's lilla krypin

  Hej och välkommen! Ser fram emot fortsättningen!
 18. Hehe, lite för enkelt ... du är alltså lite sugen på att krångla till det? Jag hade en kompis som sorterade sina skivor efter färg på ryggen ... men det höll inte i längden då det blev lite svårt att hitta. Jag tror på enkelt.
 19. Jo, det är nog oftast så, men det händer att jag ibland söker en inspelning under t.ex. Carlos Kleiber eller Herbert Blomstedt eller så. Visst, kompositör som sorteringens primär, enkelt och funktionellt men kanske lite för enkelt?
 20. tipo901C

  Into The Great Wide Open

  han har nån sorts PA element, inga märkvärdika prylar, bara passade och bra kvalitet till små pengar. Betong ringer inte alls, isf det var inte betong dina erfarenheter! Inbjudan? Ingen aning, jag behöver inte iaf, bara att stanna på väg hem!
 21. Svanteborg

  triomio's lilla krypin

  Det ser bestämt ut som toppen av en Triangle?
 22. triomio

  triomio's lilla krypin

  Dags då att lyfta på skynket och visa vad man har att lyssna på här hemma i sitt krypin. Min set-up har till ganska nyligen fått en del uppgraderingar. Det första jag bytte ut, och det var för lite över ett år sedan, var mina ca 10 år gamla körsbärsröda Amphion Argon II. Jag var faktiskt riktigt nöjd med dem men började ana att det borde ha dykt upp något mer välljudande för en rimlig peng efter alla dessa år. Dessutom så var man sugen på något nytt Så efter att vänt upp och ner på halva hifi-Sverige så fastnade jag för dessa... ...som jag för övrigt har valt att ha i min avatar bild. Om nu någon mot all förmodan skulle ha missat det
 23. Ville minnas det men får fail varje gång
 24. På min är funktionen enligt följande om nu inte minnet sviker mig helt. Efter val av funktionen CAL så blinkar texten. Då ska vikten placeras på vågen. När kalibreringen är klar blinkar PASS.
 25. DrKlang

  Val av cd-spelare

  "DrKlang: Förstår jag dig rätt att du hellre letar efter ny förstärkare före byte av cd-spelare? " Nja, kanske inte. Svårt att säga när jag egentligen inte känner till dina grejer. Du vill ju behålla högtalaren och byta CD och förstärkare. Jag kan bara säga att jag har blivit förvånad att en bättre förstärkare ibland ger en betydligt bättre ljudbild. Ibland så det räcker. Så det är ett pussel och jag klarar inte att säga vad som skulle vara bättre i ditt fall. Mer att du bör ha et öppet sinne och undersöka vad som verkligen förbättrar. I viss mån kan man gå på märken. Jag håller med Perfect Sense att Accuphase är en riktig klassiker och oftast gör bra analogdelar, och det är väldigt viktigt i en CD/DAC. Det absolut senaste DAC chipet är inte nödvändigt. Men jag har också köpt efter märke och det har varit en katastrof. Turligt nog var den enkel att sälja för alla tyckte den var bra. Så du får gå ut och göra grovjobbet själv -- låna och lyssna -- det som så många plågsamt älskar att göra. Min input är snarare att du bör slänga upp alla bollar i luften som du vill röra. Det kanske räcker med att byta förstärkare. Eller CD. Vad som ger störst och/eller tillräcklig förbättring är oerhört svårt att säga utan att lyssna. Jag hade själv tidigare en stor obalans i min anläggning som jag inte kände till. Hyggliga högtalare och hygglig DAC. Men jag kunde lösa ut detta först när jag bytte kablar och la till vibrationsdämpning. Det såg jag inte komma, det insåg jag först efter att ha provat mig fram. Ofta behövs en bra handlare eller hifikompisar som har grejer för att klara det. PS Berätta gärna vad du kommer fram till i detta forum.
 1. Load more activity