All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Bebop

  Amatörens Bröde

  Jag har fortfarande inte hajat vad det är du har köpt. ”Mediabox”, är det samma sak som en nätverksbrygga? För att förstå återger jag vad Lumin U1 Mini gör: Ansluts till nätverk via ethernet Styrs med app från Lumin där också alla album listas och sorteras beroende på hur filerna är definierade i databasen. Kan spela upp PCM upp till 32/384 eller DSD upp till DSD256 Kan konvertera upp eller ner DSD och/eller PCM upp till 24/352,8 - 384 via USB eller 24/176,4 - 192 via AES, RCA Coax, Optic eller BNC och till DSD 128 via USB eller DSD 64 med övriga utgångar om dacen stöder det. Quad native clock system (jag har inga detaljer om exakt vad detta innebär annat än att det handlar om timing) MQA-support Stödjer Airplay, Spotify, Tidal, Quboz och Roon Stöd för TuneIn radio (suverän tjänst) Ansluts till extern dac Klarar ta emot FLAC, AIFF, WAV, PCM, DSD Multiroom-funktion (kräver en Lumin i varje rum Leehd digital volymkontroll Om du utgår från ovan, vad är det din burk gör och inte gör. Andra finesser?
 3. Bebop

  Amatörens Bröde

  Bilderna är lika mycket dina som mina. Bara kul att de används.
 4. Today
 5. Bebop

  Lumin Firmware v13

  Hmmm... Om signalen är annorlunda med Leedh så är den ju det oavsett mottagare. Om inte så är det ju något som filtreras bort i försteg men inte i slutsteg. Låter inte logiskt.
 6. Apexorca

  Marten Parker, en helt ny högtalare.

  Tack @musicus! Om "Marten är en slags favorit" så gillar du nog Parker också. Du kan säkert få tillfälle att lyssna på Parker om du vill skull jag tro. Snacka med bröderna.
 7. Bolstad

  Min resa

  Tusen tack för tipset. 👍
 8. Amatören

  Min resa

  Om damm fastnar för lätt, ta och vaxa med ett hårt bilvax, t.ex Autosmart Wax, sen är dammproblem ett minne blott (nästan)!
 9. VoicesInMyHead

  Lumin Firmware v13

  Å andra sidan, så kommer det här citatet från en annan 6moons recension (nu länkad från Lumin sidan) "the most impressive feature of the combo hid inside the X1 streamer with the new Leedh Processor obviating a preamplifier no matter how good." och "It's a bit complicated to explain what happens exactly but as soon as you trigger Leedh, you understand to what extent all usual preamplifiers add their own colorations." Jag hörde just från en vän som kör direkt från Lumin till slutsteg att den nya Leedh algoritmen förändrade ljudet i grunden. han var ännu inte riktigt säker på om han gillade det eller inte, som med allt nytt så kan man behöva vänja sig lite, men det var iaf ingen tvekan om att skillnaden var tydlig. Jaja, kul med lite förändringar och nyheter iaf...
 10. triomio

  Min resa

  Otroligt fina är de i sin svarta finish. Jag tycker att de visuellt passar mycket bra in i rummet med. Håller med dig angående skydden. Elementen är alltför snygga för att döljas. Många med mig menar också att högtalare generellt låter bättre utan skydd men det finns faktiskt högtalare som presterar bäst med skydden på även om det hör till ovanligheterna.
 11. VoicesInMyHead

  Lumin Firmware v13

  Precis. Min erfarenhet är att ett riktigt bra försteg gör underverk i anläggningen. Det kommer dock alltid finnas olika åsikter, idéer och preferenser, jag har flera vänner som vill köra direkt mellan DAC och slutsteg vilket också gjorde att jag till slut kände mig manad att prova detta själv. Sen kan man ju alltid fundera över hur man placerar pengarna på bästa sätt, om man har x kronor, får man då en bättre total upplevelse om man sprider ut dem över ett försteg med en extra signal- och eventuell strömkabel eller om man fördelar dem över en "finare" slutsteg/DAC kombination istället. Sånt kan man behöva pröva sig fram till vad man föredrar.
 12. Bolstad

  Min resa

  Nu fick jag lurat till mig några minuter på jobbet så här kommer några bilder. Med skydd. Utan skydd och vad har jag gett mig in på, högblank svart jo tjena för damm. Med skydd framifrån. Till sist det jag tycker är klart snyggast, utan skydd.
 13. Bolstad

  Min resa

  Tusen tack.
 14. Engelholm Audio

  En visit hos Akkelis

  Förr så körde jag med relativ VB. Man tog en bild på något absolut neutralt vitt* och informerade kameran att "detta är vitt" - och så justerar kameran accordingly. Detta kan såklart behöva göras om från rum till rum eller rent av från vy till vy i samma rum, beroende på ljuset är. *) jag använde rätt ofta bara ett vanligt vitt printer-A4 papper. Inte 100% absolut neutralt vitt, men justerade VB till att bli rejält mycket bättre.
 15. Bebop

  Lumin Firmware v13

  Lumin skriver själva på Audiophilestyle ”An active preamp does other things to (hopefully) improve the sound quality, not just volume attenuation”. De säger inte att den nya digitala kontrollen är en bättre lösning än att gå via försteg utan snarare så, som du är inne på, att om man vill styra volymen direkt utan vägen över ett försteg så är Leedh en bättre lösning än den tidigare traditionella digitala volymkontrollen. Det verkar de ha stöd för även från hifi-pressen. För DSD-entusiaster är det ingen lösning då signalen först konverteras till PCM, men det gör ju även alla ESS Sabre-dacar. De dacar som kör DSD utan omvandling till PCM verkar inte vara så vanliga idag. Ljudmässigt har det nog ingen större betydelse. Det handlar förmodligen mer om ”känslan”.
 16. calle_jr

  Lumin Firmware v13

  Framför allt efterfrågat i strippade system och för högtalarbyggare som ser elektronik som nödvändigt ont. CD var välkommet, mp3 än mer välkommet, Spotify en dröm. Men så var det detta med digital volymkontroll Skämt åsido, intressant! Har man en dac som enda källa och 4V output så är kanske kortad signalväg den bästa uppgradering man kan göra. Jag vet inte...
 17. Yesterday
 18. AlfaGTV

  Amatörens Bröde

  Vi är tålmodiga och väntar med drömsk blick, hårt skolade av @byZan m.fl.
 19. Amatören

  Amatörens Bröde

  Hej! Har ni saknat mig? Inte? Ok, men så lätt blir ni inte av med mig! JWE, du är inne på rätt spår...mer om det senare i texten. När jag spelar ”vanlig” Flac, Tidal HiFi, så rapporterar CX-A5000 48kHz, inte 44,1 kHz, medan Tidal Master ger allt mellan 48 – 96 kHz. Tyvärr så kan jag inte se bitraten. Ljudmässigt är det ”stor” skillnad på HiFi resp. Master, mer öppet, utsträckt och ”fritt”, bättre detaljering samt att bakgrundsbrus är obefintligt, mer ”svärta” mellan tonerna (om ni förstår hur jag menar) förutsatt att originalet, mastern, är bra. Så uppenbarligen gör mediaboxarna något med utsignalen, men vad? En uppsampling av 44,1 till 48 kHz? Flac Master kanske med inspelad sampling? Det verkar som om bitraten också ökar då brusgolvet märkbart sänks… Jag har för mig att ha läst någonstans att Tidal mastrar till företrädesvis 88,2 eller 96 kHz beroende på inspelningarnas kvalitet, och 24 bit. Någon som kan bringa klarhet i detta? Nu är det så att i bioanläggningen sitter en Yamaha CX-A5200, av senaste upplaga med uppdaterad mjukvara, i centrum. Detta försteg har en ”inbyggd” Tidal app men av Yamahas eget gränssnitt (tyvärr!). Denna app styrs med hjälp av en surfplatta, mobil eller liknande med Android eller IOS (Apple). (Yepp, jag har lånat bilderna på mina anläggningar från tråden Mästerfotografen Bebop startade: Thors slägga live - besök hos Amatören Hoppas du inte misstycker, Bebop. I så fall så tar jag bort dem) Denna stöder en helsikes massa ljudformat: Så, ner i källaren (hembion!) och kolla vad detta försteg rapporterar! Fortsättning följer...
 20. LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Sheryl & Willie. Kan ju bara bli bra!
 21. Perfect sense

  Lumin Firmware v13

  Utan att ha hunnit prova och jämföra så tror jag att den största och tydligaste effekten blir när du driver ett slutsteg eller potentiellt aktiva högtalare direkt ifrån Lumin. / Marcus, www.perfect-sense.se
 22. LasseJ

  Youtube favoriter

  Jag är stor fan av Sheryl Crow. Här i NPR Music Tiny desk concert. Jag gillar verkligen Tiny desk och denna är kanonbra.
 23. Bebop

  Lumin Firmware v13

  Fungerade klockrent. Läste att vid 100% output med Leedh så har den ingen effekt. Provade därför att dra ner till 90% och kompensera med försteget. Jag tycker faktiskt det låter bättre men det är kanske bara önsketänkande. Det känns lite mjukare, renare. Om det är skillnad så är det inga stora effekter.
 24. triomio

  triomio's krypin

  Uppdateringsdags... Bortsett från att inredningen har fått lite nya gamla tavlor, ja jag gillar konst med, och ny tapet är setupen i stort sett oförändrad. Dock har förstärkarduon inte spelat in sig ännu trots att den spelar 24/7 då radion är på för jämnan. Rent fysiskt märker man det genom att det praktiskt användbara området man kan ställa volymen inom ökar lite hela tiden. Från att de var uppackade över 1 år sedan kunde man reglera mellan 25 dB (knappt hörbart) till 40 dB (högre än njutbart). Nu har det spannet vuxit till 15-65 dB. dB-värdet är taget från skalan på förstegets display. Och naturligtvis låter det lite bättre för varje vecka med. Skillnaden i ljudkvalitet mellan radio och CD har också märkbart vuxit. Det beror nog mest på att Esoteric presterar lite bättre för varje skiva den läser. Det känns nästan som varje investerad krona växer lite i värde hela tiden Frågan är hur det låter när sakerna har satt sig och när sker det?
 25. Bolstad

  Min resa

  Får bli några bilder till helgen då jobb tydligen inte är en bristvara. Med tanke på vilka otroliga bilder som tas av andra på detta forum (ingen nämnd och ingen glömd) Så får ni ta mina högst amatörmässiga sådana för vad det är, mina.
 26. Ranefjord

  Min resa

  Mest grattis till Bolstad!
 27. VoicesInMyHead

  Lumin Firmware v13

  Appen uppdaterar firmware mjukvaran i Lumin.
 1. Load more activity