All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Apexorca

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  ... så klart viktigt tycker jag..
 3. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag köper allt detta och men jag tycker ni kan göra ett bättre jobb med att faktiskt berätta för kunden vad exakt "mer processorkraft" och "större systemminne" innebär, för det känns som att min pappa inte har en aning om varför han behöver det. Speciellt när han inte ens använder den inbyggda streamingplattformen till mer än Roon. Det va jag som fick han att använda Wifi på den och i början körde han Ethernet. Jag undrar själv vad exakt man behöver denna processorkraft till. Jag tror inte ni har som avsikt att lura någon men jag har själv jobbat som säljare och en väldigt viktigt del tycker jag är att kunden vet vad han har köpt och varför. Kunden ska kunna försvara ett köp när någon ifrågasätter det. Sen kan jag inte ta "NASen "låter" bättre än den gamla" seriöst. Han märkte ingen skillnad (va jag vet) när vi kopplade bort den gamla och satte in den nya. Utan han märkte skillnaden när vi koppla bort Nucleusen och Aries G2 och körde Roon direkt på NASen mot Vegan. I början så körde han med wifi till Aries och i det scenariot spelar det ingen roll var du lagrar din musik på, finns det ingen fysik koppling mellan musik och ljudanläggning så är det tekniskt omöjligt att ljudet påverkas av vad det lagras på. Nu kör vi dock med Ethernet eftersom Vegan inte har wifi och där kan jag köpa att en snurrande HDD kan skapa en analog störning som färdas igenom nätverkskabel in i DACen och sedan påverkar ljudet. Men detta borde i så fall gå att mäta med ett oscilloskop och en mikrofon i ett helt avskärmat rum för att eliminera påverkan från annat håll. I nästan alla andra branscher så görs liknande tests av företag så dom kan vissa att dom har den bästa produkten, men i denna branschen finns inget sådant, varför? Jag har själv rippat en del musik när jag fortfarande bode hemma och pappa fortfarande spelade från CD skivor. Då körde jag med EAC för att rippa musiken. Idag kör pappa med jriver tror jag och jag kan tänka mig att det inte producerar like perfekta ripps som EAC och en Naim Uniti Core skulle göra. Men är det en perfekt ripp så är det, platsen filen ligger på spelar ingen roll (så länge den inte är fysiskt kopplad till anläggningen). Björn had kunnat lägga rippsen på Synologyn och det hade med största säkerhet låtit precis likadant. En sak jag dock stör mig på, du säger att du inte lurar någon och att en Aries G2 låter bättre när man bara kör den, så varför sålde ni en Nucleus till han också när han redan hade en dator som med en Aries G2 skulle va helt bortkopplad från anläggning. Känns lite som att ni gjort en dålig behovsanalys och sålde mer än vad kunden behövde. Jag förstår att pappa säkert va intresserad av en Nucleus men en bra säljare avråder också kunder från köp han inte behöver, tycker jag iaf.
 4. A/Wing.

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Så var inte fallet här utan jag lyssnade på musik med den nya nasen via Aries sedan bytte vi kopplade bort nucen och Aries G2 och då blev det förändring till det bättre
 5. A/Wing.

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Man kan ställa volymkontrollen och det gör man på Vegan men den har alltid stått på 100 oavsett om jag spelar på Aries eller Vegan
 6. Akkelis Audio

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  En tråd om Aries G2 vs Vega G2, och här är dom flesta överens om att kombinationen Aries + Vega låter bättre. Och här som på många andra recensioner låter Aurlalic bäst med sin egen Lightning DS jämfört med Roon, men Roon är ju det smidigaste sättet att navigera bland musiken som finns. https://community.auralic.com/t/aries-g2-vs-vega-g2-streaming-sq/1747/32 Aries har. också en bättre streamingplattform, Tesla 2, mer processorkraft, större systemminne, mm, bifogar en bild med specar. Den har också wifi, något som var en viktig parameter då detta system inhandlades. Så det är inget skojeri vi lurat på någon utan en bättre streamer- och DAC lösning. Att ljudet nu med ny NAS är bättre kanske beror på att den nya NASen "låter" bättre än den gamla. Vår erfarenhet i butiken är att det blir än bättre med apparater dedikerade för att rippa och lagra musik där Naim Uniti Core är det bästa vi testat. Björn (i butiken) har efter att ha upplevt skillnaden skrotat sin Synology NAS och börjat rippa om hela skivsamlingen i Uniti Core. Att ni inte hittade nån hårddisk vid er lyssningsträff kan bero på att man måste först säga till Auralic att man anslutit ett nytt bibliotek. Sedan måste Roon också få veta att musiken lagrad hos Auralic ska tas med bland all annan musik som Roon hanterar. mvh /Stefan
 7. YYZ

  Det ständiga sökandet

  Undrar var din sovplats kommer hamna?
 8. octavia rs

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  @J/Wing jag kan ibland uppleva samma skillnad i ljudvolym mellan att köra Qobuz genom Roon (kör Roon ROCK i en NUC7i5BNH) via min dCS eller direkt via dCS Mosaic i min Network bridge (samma låt, samma album) varför de blir så de har jag ingen aning om Jag har på senare tid försökt förenkla mitt system med så få bra komponenter som möjligt och upplevt en förbättring. Just nu lever jag efter KISS "keep it simple stupid" där få lådor och få kablar gjort mitt system bättre.
 9. figge

  Figges ljudlåda

  Mäktig och vackert.
 10. CMB

  Det ständiga sökandet

  Dottern blev missnöjd när jag flyttade soffan ifrån vardagsrummet, men jag blev nöjd😂 Får se vad fästmön säger när hon kommer hem
 11. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Känns ju som att det inte borde vara någon skillnad alls, det är inte någon form av typ loudness eller volume control som är igång på Vegan men inte Aries som gör att volymen känns högre?
 12. Loopen

  Söker Pickup

  MM eller högnivå MC. Pris mellan 2000-3500kr. OM40, 2M Black, Hana SL, BM ACE S High eller andra förslag. Skall monteras på på en SME3009/Torens TD160MkII. Få timmar och gott skick är ett krav så klart. Dra ett PM.
 13. Amatören

  Hemma hos Octavia rs

  "Dä ä pincipen, Helge! Pincipen!"
 14. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Jag får se hur jag gör @Amatören det bär emot att som Elinstallatör använda en högtalarkabel som är godkänd för 80V som nätkabel. Risken att de skulle hända nått är säkert minimal men ändå.
 15. figge

  Figges ljudlåda

  Konsert på Norrlandsoperan Requiem med Brahms i Umeå Stadskyrka.
 16. figge

  Figges ljudlåda

  Alldeles rätt.
 17. AlfaGTV

  Figges ljudlåda

  Du är väl i Björkarnas stad då? Men, vad gör du där? Konsert?
 18. Muffin

  Figges ljudlåda

  OK - då snackar vi kulturstaden Umeå!
 19. figge

  Figges ljudlåda

  Finfika på NK.
 20. figge

  Figges ljudlåda

  Här i staden med denna.
 21. Muffin

  Figges ljudlåda

  Kul att se sitt eget norrländska efternamn på Euphonia I vilken stad hittade du den här musikshopen?
 22. rikard

  En hifinörds bekännelse

  @Dala66 hur går det, har du fått dina Mimi ännu?
 23. Ja, det kan jag. Det är smart att ställa upp det som du gjort och inte blanda in kassettbandspelaren i huvudsystemet. Det är ett annat sound därute, mycket trevligt. På pappret har kassettbandsstandarden grava brister, även om man kan kompensera för det i viss mån. Det låter osannolikt bra med utgångspunkt från de band, hastigheter och tonhuvud man kan använda, och det visar väl att frekvensbandet 125 - 5000 Hz är helt dominerande för hur vi uppfattar välljud. Lite synd att inte Elcaset slog igenom på bredare front.
 24. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag hjälper dig gärna, kasta iväg ett PM med vad du har för anläggning idag, hur den är uppbyggd och sedan vad du vill att en digital lösning ska tillföra. Gärna hur mycket pengar du tycker är rimligt att lägga, det kan kosta allt från några tusen och uppåt.
 25. A/Wing.

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Dom är ihopkopplade med Auralic egna L-linkkabel. Det jag kan tänka mig är att det är mindre komponenter inblandade och att det på det viset gör att ljudet upplevs bättre men det är bara en gissning från en novis.
 1. Load more activity