Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Har du tre ben? Det kan du ju behöva iofs, baserat på tidigare events!
 3. Frågan är då om man genom rippingen bibehåller CD-kvaliteten vs streaming via nätet? Men att det skulle kunna bli ännu bättre än den ursprungliga CD-kvaliteten låter intressant. Har inte använt min rippingfunktion i just den jämförelsen. Calm
 4. Jag hade ett par 203 på 80-talet. Nu är de betydligt kortare, men jag har Völkl. Däremot har jag en 6 meters strömkabel!
 5. I mitt system med en ganska avancerad streamingdel så låter det fortfarande lite bättre med rippad musik lagrad på hårddisken. Skillnaden har minskat med bättre switch och nätverkskablar,nätdelar etc, men det rippade vinner ännu :-) Det låter faktiskt bättre än att spela den fysiska skivan! Innuos Phoenix USB var pricken över I. Mina erfarenheter gäller Tidal.
 6. Lugnast för husfridens fortlevnad.😎
 7. Today
 8. Det är den stora skillnaden mellan hifi och alpint, på 70-80 talet var det över 200 cm som gällde nu går det mot kortare skidor. Är 172 cm och körde 205 cm som längst förut nu nere på 170/163 cm. Sen skiljer sig priset lite mot en 4 meters kabel i det övre prissegmentet, får nog 5-6 par skidor mot en kabel.
 9. Det som fick mig att verkligen öppna ögonen för digitalteknikens potential var en övning hos Stylus med Hugo och Karl-Eric i en direkt jämförelse mellan analog och digital teknik i just DSD vs R2R. Det var svårt att skilja dem åt och i vissa fall var DSD till och med bättre. Skildrat i denna tråd. Calm
 10. Hoppas att det är trenden att alltid bryta något som ska brytas /byZan
 11. Vad ska du bryta den här säsongen?
 12. min fru har ju dille på vasar, lampor, krukor, möbler, mattor, kuddar och precis ALLT... många skulle tycka att det kanske blir lite mycket ibland, men eftersom vi "delar" på vardagsrummet så försöker jag ändå se det som en positiv sak och att det bidrar till akustiken på ett bra sätt. jag skulle aldrig i min vildaste fantasi kunnat inreda ett rum på samma sätt.
 13. Ny fåtölj är på ingående. Den skall komma nästa vecka om de håller leveranstiden. Nya fåtöljen år inte i fårskinn. Det är väl troligt att den kommer att påverka rummet något då den har lite mer stoppning.
 14. Håller helt med, lite inredning skadar inte. 😃 Det har blivit lite mer blommor samt gardiner har blivit uppsatta. Tror inte det behövs mer dämpning, men det behövs nog något på väggarna som bryter upp precis som Calm var inne på. Med lite tur och flyt blir det idag.
 15. Öronen säger att jag har lite för mycket efterklang, men det är svårt för mig att mäta hur mycket då jag har mikrofonen för nära min Laminofåtölj. Spontant tror jag att det är de skjutbara garderobsdörrarna som ställer till det mest. De utgör en stor yta och är inte helt stabila. Skall ta en sväng till Biltema idag. Har även klippt upp lite Dacron som jag skall placera bakom några diffusionsplattor i plast som jag fått av byZan. Dessa plattor för sig själv spelar också med, så det låter bättre utan dem. Bör poängtera att det är när jag sätter rummet under högre ljudtryck som problemen uppstår. När jag spelar svagt så upplevs det inte stökigt, bara klart och avslappnat. 😃
 16. det mäter alltså bra (exemplariskt t.om) men ger inte samma emotionella känsla som tidigare... (får mig att tänka på ett visst forum som jag har svårt för) nu kanske det var ett tag sedan senaste bilden togs, men jag tänkte förutom på akustikfix som vingar osv på inredningen i sig, på den senaste bilden så såg det lite "naket" och oinrett ut med kala väggar och hårda möbler. Minimalism i all ära, men jag tror att lite "mjukare" inredning med möbler, tyger och kuddar och oregelbundhet som "inrdeningsprylar" i sig skapar kan göra ett bra jobb för en mer naturlig rumskänsla.
 17. Vilken längd är bäst? Nordost strömkablar ska ju vara så långa som möjligt. Är det så med Völkl också?
 18. Absolut en insikt vi delar! 👍
 19. Troligtvis är förklaringen till avrullningen efter 7K att mikrofonen sitter i lyssningspositionen där huvudet normalt är placerat och stolen är en Lamino i fårskinn. Jag gissar att det är den som dämpar mätningen.
 20. Tror det är bättre att du använder dig av snöskor och broddar /byZan
 21. Ännu en legend från Jamaica har gått ur tiden. Allt har som sagt sin tid men 68 år är alldeles för tidigt..... https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/mr5oOl/reggae-ikonen-robbie-shakespeare-ar-dod Här i ett väldigt trevligt samarbete med Sinead O`Connor: "Big Thanks" är väl det minsta man kan säga till herr Shakespeare!
 22. Jag tycker också det verkare som om digitaltekniken börja plana ut lite nu. Det jag väntar in är hur DSD landar. Jag tror att det kommer vara en vattendelare för mig.
 23. Ser ju exemplariskt ut! Men hur ser det ut i tidsdomänen då? Har du efterklang i vissa register? byZan o Calm kanske är inne på nåt?
 24. Givet min Linn-profil var jag tidig med streaming som komplement till vinyl och cd. I början upplevde jag ljudkvalitén som lägre: vinyl och cd ”spelar” musik medan streamern ”klämmer ut den”. Det tycker jag inte längre. Nu spelar jag aldrig cd annat än i stugan där jag numera har min bra cd-spelare och skivor och där bredbandet är för smalt för streaming. Servern lyssnar jag bara på när det gäller skivor som inte finns på Tidal/Qobuz. Bekvämlighet brukar vinna i långa loppet och streaming är bekvämt och när grejerna väl är uppe och springer så funkar det (nästan alltid). Vi har öppen planlösning och att kunna sitta vid middagsbordet med gäster eller familj och bara låta ”paddan gå runt” är underbart. Jag har haft mer strul med cdspelare än med streaming med krånglande skivslädar och vägran att läsa toc. Det finns få ”klassiska” cdspelare och ännu färre klassiska streamers. Streamingens Thorens td124 eller LP12 eller Brinkmann har nog inte kommit än. De stora tillverkarna är duktiga på uppdateringar både på hårdvara och mjukvara Nu när ljudkvalitet och bekvämlighet är på plats med streaming ser jag dock några nackdelar: - svårt att botanisera bland klassisk musik - det gör jag hellre på vinyl - oklart vad som är de bästa ”kringdataprylarna”. Fiber vs ethernet, bryggor, switchar, routers, servers, etc.. och dessutom måste de tekniskt spela ihop annars ”tystnad”. Dessutom är de ofta fula men som regel billiga - det händer oss alla att nätverket går ner och då funkar det inte - bra att ha vinylen då Jag gillar streaming men älskar vinyl.
 25. Ja det var min spontana reaktion också! Just begreppet stökighet låter som lite väl mycket reflektion och den vanliga metoden är att dämpa, men samtidigt riskerar man att ta bort energin i musiken. Tycker att just S-wingen har en bra diffusionerande egenskap men samtidigt inte tar bort energin i musiken. Den lilla tidsförskjutningen räcker för att strukturera och låta hjärnan hänga med. Med hänsyn till kurvans branta fall i diskanten, så är det säkert rätt medicin istället för att dämpa av mera. En blandning av absorption, reflexion och diffusion är säkert rätt metod. En insikt som vi delar tror jag. Calm
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...