Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Jag ägnar mig inte bara åt att springa på HiFi-mässa och att lata mig. En liten översyn av min Thorens TD125 mkII har gjorts. Jag började med att damma av locket. Det är märkligt hur fort det kommer damm. Sedan blev det lite invärtes arbete. En ny rem. Jag vände den fel men det verkar fungera ändå. Det behövdes verkligen en ny rem. Från att ha varit ordentligt trögstartad går det numera ganska snabbt att få upp varvtalet. Återgivningen har också blivit lite rappare, den låg lite åt det återhållsamma hållet tidigare men ändå upplevdes det även då som bra. Bra har blivit bättre alltså! En ny skivmatta blev det också. . En favorit i repris från Origin Live. Den har nog en del i den rappare återgivningen också.
 3. Today
 4. Inbjudan att delta kom lite ”plötsligt” och vi hade endast möjlighet att delta under lördagen pga andra åtaganden. 17:30 satt vi (jag och @calle_jr) på tåget igen mot respektives bostadsort. Men träffpunkten (vid sidan om HiFi Musik) finns kvar och Euphonia har ca 2,500 registrerade så det går fortfarande att träffas och se varandra ”live” där.
 5. Vad jag menade är att ett hastighetsbaserat medium (tex rullband eller LP) har en fasvridning redan i sin karakteristik. De poler man ansätter skapar en fasvridning redan i insignalen. Den inspelade signalen ser ut såhär… …för rullband (IEC/CCIR): …och såhär för LP (riaa): Så det är ”anti-eq” av denna karakteristik som är intressant, både vad gäller magnitud och fas. I en analog krets innebär det att när magnituden korrigeras kommer även merparten av olinjäriteter i fasgången att korrigeras: De fasvridningar som inte korrigeras är om eq inte följer karakteristiken för de band/LP man spelar av, eller om man kompletterar med sub- och supersoniska filter för att begränsa bandbredd neråt och uppåt. Som vanligt...
 6. Kloss an väggarna skulle göra att de står 45° in mot rummet.
 7. Hmm, fattar inte hur du menar här. De bör väl i första hand stå vinkelrätt och kloss mot vägg, och som de står nu blir det ju mer toe-in?
 8. Yesterday
 9. Så trevligt, kommer och hälsar i morgon!😊
 10. Det gjorde jag och det var mycket trevligt. Hade gärna stannat längre och pratat men det fanns annat att beta av på mässan som överlag var riktigt bra i år tycker jag.
 11. Alltså, kommersiella och kommersiella… Om man får påtryckningar från handlare och distributörer, tex att man behöver ha en tydlig stege som syns fysiskt, så har jag lätt att tro att det påverkar starkare än komponentbudget. Ja, precis separata lådor för nätdel. Men inte för audiokretsen.
 12. Har sedan jag köpte Kuzman haft problem med en rejält brummande motorstyrning, hade den tidigare i ett skåp men nu står den framme i väntan på vad framtida stereobänkar har att erbjuda. Häromdagen tänkte jag således fråga forumet här om någon hade en smidig lösning på mitt problem. När jag böjde mig ner för att fota så låg det några mjuka hifikuddar i en hög brevid och jag tänkte för mig själv att det kanske var ”snyggare” att ha dem under den istället. Döm av min förvåning när den blev helt tyst operationen och inte har den gjort ett knyst ifrån sig sedan dess heller. Jag som inte ens tror på mjuka nonamekuddar av det slaget 😅
 13. Så här ser Auralic vega ut utan den nya blå optiska kabeln
 14. Varför inte titta vad som finns under kopparplåten?
 15. Man kanske skulle öppna botten?
 16. Jag har skaffat en ny burk , ledtråd En första bild
 17. Skall bli trevligt, hoppas att få träffa några av er idag. Mvh
 18. Nu på Arlanda på väg mot Paris/Lyon/Tain-l’hermitage.🍷
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...