Jump to content

magnuskan

Medlem
 • Posts

  145
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/articles/linux-performance-improvements#Whats_happening En bra nyhet för dom som har Linux core. Hoppas att ljudkvaliteten förbättras något också.
 2. Fick chansen att lyssna och jämföra Prestige 3 och den nya Prestige one häromdagen. Mitt lyssningsrum kanske för litet för att kunna göra den större Prestig 3 rättvisa. Med viss musik lät den jättebra men där inspelningarna gick ner i de låga Hz så blev bashänget kvar och det blev inte så bra. Stativaren Prestige one fungerade mycket bättre. Detta är ingen liten högtalare trots att bilden kanske får en o tror det. Med stativ kommer diskanten upp ännu högre vilket passar mig och mitt rum bra. Båda låter mycket bra. Är kul o lyssna och man blir sittande och tar in olika gengrer som dessa klarar av galant. Allt ifrån Jazz till hårdrock. Eftersom min smak är bred måste också högtalaren klara all musik vilket dessa gör.
 3. Meanwell är inte så dumma. Uptone brukar skicka med dom. Sedan finns Friwo medical smps, också bättre.
 4. Trevlig anläggning. Har du kvar Sonore optical module du köpte från mig?
 5. Ser fram emot lyssningsintryck när du fått upp ett helt par
 6. Jo men det borde fungera, men bäst o kolla som sagt.
 7. Fantastiskt. För en novis som jag; vad är det på toppen av röret, ihopkopplat med en sladd?
 8. 93 Db är ganska högt om nu mätningen stämmer. Har du en telefonapp och mäter från där du sitter? Jag som har tinnitus och ett väldigt känsligt vänsteröra kan inte spela alls på den nivån. Blev förvärrat för ett par år sedan på en Ulf Lundell konsert. Man drar sig ju gärna nära när det är bra och så får man tyvärr ibland betala ett högt pris med ringande och sämre hörsel.
 9. Måste vara härligt o få live musik nivåer i hemmet. Undrar vad det är för pryl du siktat in dig på?
 10. Ja texten är ju intressant o läsa i alla fall och kanske kan väcka lite tankar.
 11. Härligt att resultatet blev så bra. Det får en att fundera hur man ska lagra sina lokala filer. Nu kör du väl bara OS på den antar jag.
 12. Det kan var mycket lätt o trilla dit som sagt. Man kanske tycker att något låter bättre men är det bättre eller bara annorlunda? Ett eget exempel: Min linjära strömförsörjning till min router gick sönder för ett par dagar sedan. Jag skulle precis montera en bätre DC kabel när den började lukta illa osv. Jag bytte då tillbaka till min original smps som medföljde min Asus router och bytte också uttag. Efter någon dag så kan jag nog nästan leva med detta ljudet också. Lite mindre dynamiskt kanske men ändå väldigt spelglatt. Ibland kan det vara bra att ta ett steg tillbaka för att se om bytet verkligen var bättre eller bara annorlunda. Linn och Lejonklou har ju sitt eget sätt att jämföra produkter och tweaks med varandra enligt Tune dem eller Tune method som Lejonklou kallar sitt. Jag själv använder det lite grann men inte fullt ut. Men det kanske är bra om man känner man gått vilse helt i pannkakan. Använder ni andra någon metod eller är det bara erfarenhet och lyssning vid jämförelse? https://www.lejonklou.com/wp-content/uploads/2014/10/Tune-Method.pdf
×
×
 • Create New...