Jump to content

Tyking

Medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej. Calle_jr frågade: Vad spelas med Aurendern? Spelaren är en Aurender ACS10, som kan: Rippa och lagra cd-skivor på två speglade hårddiskar Spela från hårddisk (naturligtvis) Streama Spela web radio Marcus på Perfect Sense har ACS10 för demo och hemlån. Mvh Tyking.
 2. Hej. Någon som haft möjlighet att lyssna på G6 och ev jämföra med äldre Transparent? Mvh Tyking.
 3. Det bästa är naturligtvis om du jämför de olika apparaterna du funderar på i en A/B lyssning i ditt eget system. (precis som flera andra redan har föreslagit) Men annars delar jag Octavia RS åsikter. Jag har själv under många år kört med ett kompakt system, dvs cd-spelare (har haft 3 olika) med inbyggd volymkontroll direkt till slutsteg. Vid ett tillfälle fick jag möjlighet att testa ett mycket fint försteg och visst, det gav en viss effekt, men det motiverade absolut inte kostnaden för: försteg, en extra signalkabel och en extra strömkabel. Jag anser att du får bättre nytta av dessa pengar på något annat i ditt system. När jag för cirka 2 år sedan gick in i 2000-talet och började streama och spela från hårddisk, så blev det en dac med volymkontroll och jag funderade inte på någon annan lösning. Lycka till, Tyking.
 4. Jag tycker det är bra att vissa firmor fortfarande vågar ta fram high-end transporter för cd, även om jag inte riktigt tror att det är det optimala affärsbeslutet. Och även om de flesta av oss aldrig kommer att köpa någon transport för 6-siffrigt belopp, så kommer erfarenheterna att spilla över på deras (förhoppningsvis) billigare produkter. Jag är tämligen övertygad om att en bra transport gör nytta för välljudet, sen går det alltid att diskutera var pengarna gör mest nytta för oss med begränsad ekonomi. Jag bytte för ett par år sedan från en mycket bra cd-spelare till en Aurender ACS10 (rippar, spelar hårddisk, streamar och spelar webradio) + DAC med volymkontroll. Jag är grymt nöjd över att bla kunna skapa spellistor med min lagrade musik och slippa byta cd-skivor. Använder en I-pad som fjärrkontroll för Aurendern. Konceptet fungerar mycket bra och rekommenders starkt för er som är bekväma, men även söker bra funktionalitet och välljud.
 5. Min elektriker gjorde inte direkt vågen när jag berättade att jag funderade på en 4mm2 kabel med en solid ledare, så jag fegade och köpte en 2,5mm2 kabel från Supra. Vi har inte installerat den ännu, men den känns mjuk o fin. Ingen kommer ihåg en fegis . Lycka till Apex, det går säkert bra.
 6. Hej. Jag är också sen in i denna tråd. Här kommer mitt svar: Jag använder strömkablar från Transparent audio, mellan: vägg-strömrenare, till- streamer, dac och slutsteg. Jag har den finaste kabeln mellan vägg - strömrenare, där jag anser att den gör störst nytta. Strömkablar lyfter helheten, men det tydligaste är att den/de "trollar" fram mer detaljer och ger större ljudbild. Jag upplever också att det blir mer behagligt att lyssna på musik med strömkablar. Många speciellt utanför hifi världen, men även vissa hifi intresserade, anser att strömkablar är hokus-pokus, lite synd att dessa inte är lite mer öppna och ger det en chans. Den kanske största förbättringen i mitt system någonsin krona för krona var när jag köpte mina första strömkablar mitten/sent 90-tal. Mitt svar markeras med fet text nedan. (jag tar mig friheten att delvis kopiera Apex) I vilken omfattning upplever du att strömkablar påverkar ljudet? Lika viktiga som andra kablar Var gör strömkabeln mest nytta? Som första kabel mellan vägguttag och grenuttag (det gör nytta för hela anläggningen) Har du tittat närmare på egenskaperna på strömkabeln och var något en viktig del av beslutet? Annat. (Jag har bara gått på hur det låter, tekniken är sekundär, att jag är nöjd och upplever förbättring är det viktiga) Mvh Tyking.
 7. I slutet av 90-talet när jag var på jakt efter förstärkare hade jag möjlighet att jämföra följande apparater: Proceed, Mc Cormack DNA-1 och DNA-2, Krell, Mark Levinson och Audio Research. Jag vet att jag sorterade bort Proceed och Mc Cormack tämligen fort. Krell och Audio Research gick till min final. Valet i mitt fall föll på Krell. Jag skulle därför solklart rekommendera Krell, både ljudmässigt, men också för att jag är övertygad om att den behåller värdet bättre och är lättare att sälja vidare. //Tomas.
 8. Hej. "Bara för att nått kostar tre gånger så mycket behöver inte betyda mycket när de kommer till sånt här." Nej, pris/prestanda är ju naturligtvis inte ett linjärt samband, men håll med om att vi förväntar oss mer av en dyrare pryl. Speciellt om den är 3 ggr så dyr. Någon som har erfarenhet av Ubiquiti UniFi Switch US-8-150W, map hifi ? Mvh Tyking.
 9. Hej. Är det någon som testat UpTone Audio EtherREGEN mot EE switchen? Testet mellan EE och Anzus är naturligtvis intressant, men kostar inte Anzus typ 3 ggr så mycket? Det borde teoretiskt vara spel mot ett mål, eller? Det skall bli mycket intressant att ta del av dina intryck Mr Calm. //Tyking.
 10. Hej. Tyvärr har jag inte kommit någon vart med min "hifi-lina", men nu börjar det bli dags att ta tag i den igen. Jag vet att några här på forumet har köpt kabel från Gigawatt, men är det någon som köpt vägguttag eller brytare från Gigawatt och i så fall vad tycker ni om dessa grejer? http://www.gigawatt.eu/products/accessories-2-2/ Mvh Tyking.
 11. Hej Apex. Stark historia och en varning till oss andra. Tack för att du delar med dig. Tur att det löst sig för dig. Heder åt finnen. //Tyking.
 12. Hej. Jag har ett antal Transparent Audio och är nöjd med dessa. Det enda negativa med Transparent är att de är ganska "styva". Tex Shunyatas kablar är mycket mjukare. När det gäller kablar så tycker jag att det är klockrent att titta på begagnatmarknaden. Många affärer har ju även demokablar som de säljer till bättre pris. Mitt tips är att köpa kablar av ett känt märke, då är det mycket lättare att sälja dessa vidare. //Tyking.
 13. Tack för länken/tråden Calm, mycket informativ. //Tyking.
 14. Hej. Förra sommaren testade jag ganska många olika USB-kablar i pris från bra no-name 200:- upp till en kabel för 25 000:-, och (tyvärr) måste jag säga att man fick mer välljud med dyrare kabel. Dock upplever jag inte skillnaderna som lika stora som för högtalarkablar eller XLR. När jag gick upp i pris medförde det främst mer detaljer, större ljudbild och behagligare lyssning. Kablarna jag testade var: no-name, Transparent (3 st), Shunyata (2 st) och Vertere och Kimber. //Tyking.
 15. Hej. Tack för länk och tabell Amatören. Fråga till Peo: det ser ut som om din Gigawattkabel har dubbelskärm, har du jordat någon av dessa. (jag var i kontakt med Svalander och de ansåg att man skulle jorda skärmen på Furutechs kablar.) Tack för informationen om din Gigawattkabel, den verkar riktigt seriöst skärmad. Vad kostar den per meter? Mvh Tyking.
×
×
 • Create New...