Apexorca

Medlem+
 • Content Count

  7 833
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  177

Apexorca last won the day on January 19

Apexorca had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  - Vid havet

Recent Profile Visitors

27 782 profile views
 1. Apexorca

  Hemma hos Alfons kompis.

  Grymt. Håller med dig. Man lär sig mycket av att ha folk på besök samt att höra hemma hos andra på deras system.
 2. Apexorca

  Hemma hos Alfons kompis.

  Det var jäkligt bra och en man med talang, men han hade säkert levt ett hårt liv. Det hade säkert inte bara passerat fjällbäcksrent vatten och friska havsvindar genom denna strupe. Man hörde när han sjung att det väste på ett sätt som när det saknas tänder. Bilden talar sitt tydliga språk också.
 3. Apexorca

  Hemma hos Alfons kompis.

  Tackar!
 4. Apexorca

  Hemma hos Alfons kompis.

  Tack. Ja det är nog en bra kombo. Samtidigt tror jag faktiskt att Verity generellt tål rätt olika typer av elektronik och presterar bra. Eitan har Nagra med rör som låter bra. En annan polare har Mark Levinson med transistorer och det låter bra. I München har jag hört Verity med allt möjligt och de låter alltid bra. Som vanligt blir det personlig smak som avgör, men de är inte så kinkiga tycker jag.
 5. Apexorca

  Fantastisk test av Marten Oscar Duo!

  Jag har ju hört Oscar Trio och den är storebror till Oscar Duo i serien. Den är faktiskt lite unikt bra med tanke på bla storleken. Jag skrev lite om detta här för den som tycker det är kul att läsa om. Marten Oscar Trios
 6. Apexorca

  Hemma hos Alfons kompis.

  McIntosh har ju kanske ett av de starkaste varumärkena inom HiFi och dessutom en outstanding tydlig look. Jag tycker de är grymt snygga och detta slutsteg McIntosh 275 tål att fotas från alla håll. Försteget C2500 har inbyggt Riaa och DAC. Behöver jag nämna att det är rör i försteget och slutsteget... Hur låter det? Vi började med Jazz med en del blås i. Riktigt bra tycker jag. Veritys mellanregisterpresentation tillhör de bästa och det är ett snabbt system med grym tajming. Nordostigt som jag ser det. Vi pratade lite om det. De som tror rör är sega och mulliga skulle höra på detta. Ett snabbt dynamiskt system med klar fin frisk presentation. Ordning och reda i hela registret och akustiken hänger med hela tiden. Det är ett sådant där system där man slutar tänka på systemet och förlorar sig i musiken. Vi hörde en låt med sång och munspel och inspelningen hade med lite ljud från utsidan av inspelningslokalen när en bil startade och åkte iväg. Man transformerades bak i tiden till 1962 och var fullständigt där och då. Som här och nu, fast då, om ni fattar vad jag menar. Helt fast i musikupplevelsen utan att systemet ens var där. Så blir det inte i alla system. Stort tack för detta.
 7. Apexorca

  Hemma hos Alfons kompis.

  Blandat kabelnät med tex Nordost Valhalla högtalarkablar, några Cardas och PAD. Cardas nätlist är något i hästväg och innehåller 1kg koppar. Den har testats i detta system med gott resultat mot andra nätlister säger Alfons kompis. En B67 jag känner igen. B67an rullar troget på. Mycket tyst och fin i mekaniken och rullbandsljudet... jag det låter ju som rullband skall. Vi testade lite masterkopior mot motsvarende vinyl... och ja, det går inte att värja sig för skillnaden. Hela systemet växer minst en storlek. Så tydligt är det inte på alla album, men på detta album var det så. Vinylen skavs av Lyra Kleos och i övrigt SME och IKEA. Som cd-transport används Classe och IKEA.
 8. Apexorca

  Hemma hos Alfons kompis.

  Åkte för att lämna tillbaka några rullband jag lånat. Men inte lämnar jag förrän jag fått lite ljuv musik i mina öron och när det dessutom levereras av Verity Audio så smeker det extra gött på trumhinnorna. Från sweet spot i detta dedikerade musikrum får man en avslappnad känsla. Snyggt rum. Systemet, högtalarplacering och akustik funkar utan anmärkning på allt vi spelade i dag. Rätta mig om jag har fel på minnet @moul (det händer ibland). Verity Audio Leonore är modellen. Riktigt snygga i silver metallic lack. Sin vana trogen hamnar ofta Verity en bit ut i rummet. 2 sex tum element trummar på i basen. Här ser man lacken bra, men den var svårfotad. Grymt snyggt tycker jag.
 9. Apexorca

  Fantastisk test av Marten Oscar Duo!

  Så himla roligt. Stort Grattis! Det är ni värda. /Apexorca
 10. Apexorca

  Vad lyssnar du på just nu?

  Tyska tonsättaren Max Richter har gjort mycket filmusik. Härligt avslappnande, ofta känslosamt melankonliskt ,som jag gillar. Han spänner ganska brett i instrumentering och och genre. Relativt lättillgänglig musik. Skön platta helt klart.
 11. Att laborera med högtalarens höjd från golvet kan ge en del oönskade effekter. Det har jag varit med om att testa några gånger. Golvet är ju den enda yta som högtalartillverkaren vet avståndet till och den kan vara mycket viktig och ge effekt på mycket små skillnader för ljudet. Så man bör vara medveten om det om man börjar ändra på detta. Jag vet att tex YG jobbar mycket med sin bas och avståndet till golvet för rätt effekt i basen. Man får helt enkelt göra som vanligt. Lyssna.
 12. Det gör jag säkert och du kan ju detta mycket bra, men jag hoppas att min erfarenhet när jag testat Sylomer kan vara av godo. Jag hänger med något så när på dina tankar om högtalarfötter. Verkar vettigt. Ang min eventuella förväxling av parametrar: Jag menar att när de på Christian Berner AB räknar på vad jag skall ha för "Sylomer-recept" för mina dämpfötter när jag förklarat vad jag skall ha dem till, så låter det bättre med styvare fötter än det som Berner räknar ut som det optimala ur vibrationsperspektiv. De ger mig ett värde, tex 18hz som det optimala vibrtationsmässigt. (vad detta värde kallas har jag kanske blandat ihop i så fall , men det räcker för mig att de vet vad de gör). När jag testar detta och några andra lösningar så låter det tex bättre med 25Hz. Alltid har det låtit bättre med högre frekvensoptimering om man kan kalla det så.
 13. De kan väl inte funka som det är tänkt om det står så?
 14. Jag har fått byta grillspagettin på mina Sonus faber Guarneri Memento för några år sedan. I perioder innan får man knyta om ändarna och spänna lite, men det går bara till en viss gräns och de nya som skickades Från Sonus faber får jag spänna lite nu. Det är nog så att gummit i snoddarna åldras skulle jag tro eller finns det sådan som håller längre?