Jump to content

Apexorca

Medlem+
 • Posts

  9 800
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  246

Apexorca last won the day on May 10

Apexorca had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  - Vid havet

Recent Profile Visitors

32 186 profile views
 1. Spännande att se vad som finns där. Hyllorna gapar galet tomma pga världsläget.
 2. Sommar på Västkusten. Gjorde storrengörning av grillen i helgen och funktionstest. Allt är som det skall. Bara att grilla på. Kött i form av entrecote och oxfilet + grönmögelsås + rotfrukter i ugnen + kryddor... glömde ju svampen... så på med den. Till detta ett nyköpt Brunello di Montalcino med en ok årgång 2016. Borde mognat lite nu. Var tvungen att prova en flaska för att se hur den utvecklats. Bra kombination med maten, men den kommer vinna på ett antal år i källaren. Nu ung, lite kantig, mer fruktsyrlig mot vad den kommer bli, men man känner vad som lurar bakom hörnet. Inte den tyngsta Brunello jag druckit och det uppskattar jag. Jag tror den kommer bli bra. Gissar på att det kommer visa sig mer fullt ut först om 5-10 år. Slarvade lite med de sista slattarna...
 3. Bra val. Min uppfattning om SME är att de aldrig blir fel. Klockrena musikförmedlare. Grattis.
 4. Lite sent Grattis till Bardo. Jag har ju hört mycket på den genom åren. Eftersom jag följt resan från start med denna pjäs så vet jag hur bra den responderar på uppgraderingar. Det är en spelare som kan lyfta sig mycket med uppgraderingar.
 5. Inte denna gång. 24/96 tror jag det var. Det kan säkert @- Marten - svara mer excakt på.
 6. Ok. Så motståndet på 500ohm gör då att det går mer ström ”den andra vägen” än vid 300Ohm i det paralellkopplade systemet?
 7. Nå får jag avslöja att jag nog missuppfattat några saker. Denna diskussion ran nog reda ut det. Börjar med det jag tror jag fattat och håller med om. Det kan jag hålla med om. Det låter så hos mig också. ------------------------------------------------------------------ Men hur vi diskuterar om last har jag missuppfattat. Kan någon reda ut det för mig. Jag behöver en mer vattentät förklaring. För mig är ett motstånd på 500Ohm större än ett på 300Ohm. Det gör att 500 Ohm bromsar mer än 300 Ohm. Det går mer ström genom 300Ohm än genom 500Ohm. Är då inte 500 Ohm en större last??? Ett tyngre släp att dra uppför backen. Så tänker jag, men det är kanske fel. En förklaring skulle vara mycket välkommen. Är inte impedans en resistans? Ökat motstånd (resistans eller impedans)... är inte det en ökad belastning... ökad last?
 8. Så tänker jag också. De jag har i det föreslagna intervallet är 150, 300, 500, 700Ohm. Då borde det väl räcka med 400Ohm också?
 9. Jag har ju intre testat puppor och laster så mycket men kan tänka mig att det är svårt att höra skillnad på 25 Ohm. Men jag vet inte . Vad är lämpligt avstånd 25, 50 Ohm 100 Ohm??? Kan nog bli till att maila Einstein för att testa 400 Ohm.
 10. Du är för rolig. Hit med en slägga och ett stämjärn så sätter jag igång. Jag måste erkänna att jag inte tror på din ide om att det skulle bli bättre. Det kan skyllas okunskap... eller sunt förnuft.
 11. Bara att sätta igång. Jag testar precis att byta från 500 till 300 Ohm. Inget som sticker ut så där väldigt mycket, men 500 kanske lite fetare i ljudet och 300 lite spänstigare. Lite tidigt att avgöra. Får känna på detta lite till. Det skall ju spelas in också.
 12. Du är duktigt och kreativ i dina lösningar. Vill man flytta gränser så är det nog bara själv man kan göra det. Jag fattar verkligen grejen med aktiva högtalare. Meridian har ju hållit på länge med detta... sedan-70-talet? Mitt system är ju nästan som aktiva högtalare. Enskilda förstärkare för olika element och frekvensområden är nog smart tror jag. Jag har ju hört hur stor nytta min triamping gör. När jag surfar runt bland bloggare, youtubers och forum så är det nog så att den breda marknaden inte fastnar för detta koncept. Just det att välja sina produkter och kombinationer själv är ju något som många gillar som koncept. Med aktiva högtalare kan man ju inte själv styra vilket system man vill bygga. Man blir beroende av de förstärkare som satts i från start. Om mycket teknik sitter i högtalaren blir ju service krångligt om något går sönder i tex en förstärkardel. Detta kan nog vara orsaker som gör det svårare att sälja aktiva högtalare. Men att det går att optimera funktionen och ljudet som konstruktören vill är ju solklart positivt. Men hur faller den breda massan för det? Ja det vet jag inte? Låter spännande med ditt nästa projekt.
 13. Tack! Vad har du för last på din?
×
×
 • Create New...