Jump to content

Apexorca

Medlem+
 • Content Count

  8 815
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  211

Apexorca last won the day on April 27

Apexorca had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  - Vid havet

Recent Profile Visitors

29 762 profile views
 1. @octavia rs. Tack för bra synpunkter. Jag har inga brummande trafos. Jag kommer ta hjälp om jag skall mäta inser jag. Det kan ju ändå vara bra att veta hur det ligger till. Är det ett vanligt problem med likström från väggkontakten? Jag gled nog från tanken med likströmsfilter lite nu. Det känns principiellt fel att koppla för mycket olika strömprylar i vägen om det inte är uppenbara fel på strömmen. Dessutom kan jag tänka mej att de kan interagera. Att ha tex Nordost strömprylar är safe på det sättet att de är ju utvecklade ihop för varandra och att
 2. Ja det är en klok ide'. Precis min tanke. Jag är lite ljummen till iden med likströmsfilter, men tänkte samtidigt att eftersom jag inte testat så vet jag ju inte. Därav bra med feed back på ide'n. Jag lutar mer åt att inte testa än att testa om det inte finns uppenbara fördelar. Likströmsfilter-gänget tycker det är den bästa strömfixarprodukt de testat så i vissa system kan det säkert vara bra men har man ingen DC så är det ju säkert meningslöst.
 3. Nya funderingar... Likströmsfilter!!! Jag blev erbjuden av en "el-guru" att han skulle specialbygga ett mycket högkvalitativt likströmsfilter som jag skulle använda direkt efter vägguttaget. Det skall med råge tåla den ström mina slutsteg kan suga från nätet. Det är därför han behöver göra ett specialbygge. Enligt "el-gurun" och dennes skara trevliga hangarounds så är det galet bra effekt med detta filter. Som vanligt i vår hobby är det som "natt och dag". Visst silar jag lite, men kanske är det bra? Vad tror ni?
 4. I dag blev det något som är grymt gott tycker jag. Det var alldeles för länge sedan. Schnitzel Cordon Blue, anjovis, kapris, citron och pommes. En Brooklyn Lager till det. Sedan Schostakovich 10e symfoni med Herbert von Karajan och Berliner Philarmoniker.
 5. Nu blir mitt förra "lilla förskotts grattis" ett riktigt stort GRATTIS!
 6. Det låter härligt @plind Grattis till det. Jag antar att det finns lite planer för stereon också. Nytt rum att laborera i.
 7. Någon som vet? Det är en Engelsk musiker jag inte kommer ihåg namnet på som hittat en kontrapunkt med en klassiker från 1700-talet. Den stämmer perfekt med Elgar och det finns inspelningar där de visar denna kontrapunkt. Det är en tonsättning av dikten Stabat Mater som Giovanni Batista Pergolesi gjort. Den känner de flesta igen. Det är nästan konstigt att ingen kommit på detta innan. Elgar var själv förvånad över detta och hade sagt till en mycket troende kvinnlig vän att " du måste ju i alla fall hitta denna koppling", men det gjorde hon inte. Och först nu, tror det var för
 8. Så är det. Vissa inspelningar och tolkningar slår an ens egna strängar lite olika och man får sina egna referenser. Det kan vara lite kul att jämföra.
 9. Båda har romantik i kubik. ... och jag sitter och lyssnar med lurar på Enigma 45 rpm från Balance. Rörd till tårar.
 10. Jag önskar ett litet grattis i förskott! Gissar att du vankar av och an som en osalig ande nu i helgen och bara längtar. Om man välja och värdesätter skillnaderna så är det ju helt rätt beslut. Det är ofta de sista detaljerna som gör hela skillnaden och spikar upplevelsen. Jag tycker potentialen i Balance är ändlös. Den kommer aldrig begränsa förmågan i ditt system oavsett vad du kommer att uppgradera till i övrigt. Letar du flaskhalsar så kommer du finna dem i andra delar av systemet. Vi har nog ganska lik smak både om vinylspelare och säkert musik också ver
 11. Håller med @Bebop. Det mesta jag hört med Fritz Reiner och CSO är riktigt bra och ofta mycket fina inspelningar. Inspelningarna med Solti är också bra därifrån.
 12. Det blir jättebra! Stabilt, tugnt och fint. Man kanske skulle lägga in en beställning!
×
×
 • Create New...