Jump to content

Apexorca

Medlem+
 • Posts

  8 962
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  215

Apexorca last won the day on July 3

Apexorca had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  - Vid havet

Recent Profile Visitors

30 141 profile views
 1. Har vi då kanske phylloxeran att tacka för de fina och unika vita vinerna i Sancerre?
 2. Låter klokt. Vettigt! Man kan se detta som tråkigt jobb... eller som en kul och intressant utmaning. Jag skulle se det som kul och intressant utmaning. Kan man säga grattis till det?
 3. Provar 2 fina Rose Champagner till ost och kex i solnedgången. Gott , men tycker dock de är för dyra för hur de smakar.
 4. Jag har skrivit om detta tidigare i tråden tror jag. Men det är så att om man bara tittar på bilderna på Eitans rum så ser det ut som att det skall bli mycket hårda reflexer, klapperljud och ekande från rummet. Men detta är ett rum som inte ser ut som det låter. Akustiken fungerar mycket bra faktiskt. Jag tror det beror på den öppna planlösningen bakom lyssningsplatsen. Bakväggen är "inte i spel" ,det går ut i en hall och ut i köket och det är flera öppningar som lättar på trycket. Eitan har ju dessutom jobbat mycket med högtalarplaceringen som så klart spelar in.
 5. Ja strömmen är viktig för att få fram små detaljer i ljudet och en slags klarhet. Men olika högtalare olika bra på detta också. Jag har en känsla av att banddiskanter är bra på det.
 6. Inte bara är den läcker rent estetiskt. Den är fruktansvärt bra också. Det går nog inte riktigt att kunna tänka sig det när man ser den slanka ochlsmåttiga konstruktionen. LÅT INTE DET LURA ER. Den spelar skjortan av det mesta.
 7. Det är grymt fina byggen tycker jag.
 8. OM jag förstår det rätt har väl Marten varit rätt inblandade i hur specifikationen på de element de använder skall vara så att de passar deras syn på hur de skall låta. Byta element kan nog ställa en del på ända?
 9. Absolut självklart tycker jag.
 10. Ett vin jag druckit en del men det var längesedan jag drack en 2012. Gissar på att den var riktigt trevlig.
 11. Det är nog så att de låter bra. Jag har hört flera olika modeller från Rockport bla med EAR och Absolare. De har altid låtit bra i mina öron. Så det är nog inget som spökar @P-pan.
 12. Helt ok. Kör på. Jag hade ju bara med min iPhone denna gång. iPhone försvårar och begränsar lite, men tvingar fram nya kreativa lösningar för att bilderna skall bli intressanta.
 13. Hemma hos Perfect sense... Rockport!!! En av mina favoriter. Kul.
 14. En sak som jag skrivit om Eitans system förut är hur otroligt bra det spelar redan från lägre volym. Denna egenskap är än bättre nu. Något jag tycker mig höra sedan jag var där senast är ffa hur djup och kraftfull samtidigt mycket definierad, upplös och snabb basen är. Den fruktansvärt bra nu. En egenskap som är svår att få till och som jag dessutom tycker är mycket viktig för att göra musikupplevelsen bra. Han har ett ljud där det inte finns något jag kan komma på att jag skulle villja ha mer eller mindre av, allt är i perfekt balans, musikaliskt och man får gåshud. Jag gratulerar Eitan till detta fantastiska system.
×
×
 • Create New...