Apexorca

Medlem+
 • Content Count

  7 708
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  169

Apexorca last won the day on November 10

Apexorca had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  - Vid havet

Recent Profile Visitors

27 540 profile views
 1. Apexorca

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  ... så klart viktigt tycker jag..
 2. Apexorca

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Aj f-n i så fall!
 3. Apexorca

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag håller precis med i dina synpunkter.
 4. Apexorca

  Vad lyssnar du på just nu?

  Nick Cave And The Bad Seeds - Ghosteen Nytt album Okt -2019. Riktigt bra. Skön, drömsk, inget uppåtjack precis, men ändå stärkande. Strålande musik. Interstellär känsla och med bitvis bra bastest för prylarna. Vill man stampa takten och dansa så bör man välja annat album. Detta är en resa i musik och stämning. Så snyggt... Spåret Galleon Ship bör fylla rummet med vibrerande bas så att man hör hela basen lika mycket med andra delar av kroppen som med öronen. Om det inte gör det missar man en stor del av känslan i denna grymma låt. Trimma prylarna tills de känns i kroppen är mitt råd. Öronens upplevelse är bara en del av det som är viktigt för upplevelse av ljud/musik. Fråga Evelyn Glennie... och säkert Nick Cave.
 5. Vissa plattor är svåra: Var placerar man Tex Ella & Louis? Kör inget via dator. CD i bokstavsordning med bokstavsflikar för att hitta lättare. Klassiskt för sig och Jazz, funk, soul tillsammans, också i bokstavsordning. Pop, rock, rap, elektroniskt Zynth mm tillsammans i bokstavsordning. Vinyl är svårare. Ingen bokstavsordning, men jag har hygglig koll på var plattorna står. 2 backar med musik jag spelar mest just nu. Klassiskt för sig. Jazz uppdelat i artister med skivbolaget Pablo för sig. Pop, Rock och elektroniskt var för sig.
 6. Apexorca

  Ny koncepthögtalare, Engelholm Audio Stardust

  Kör inte Marten 1 ordningens filter? Det tror jag att de själva hävdar.
 7. Apexorca

  Små aktiva högtalare?

  Samma råd som @calm. Jag har hört Genelec spela jättebra ett antal gånger. Tex. vinylbutiken Schallplattenladen i München spelar på Genelec och jag blev mäkta imponerad över hur kul det var att lyssna där. Dynaudio gör några som jag hört låter bra också.
 8. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Ledsen för det, men jag hängde inte helt med. Det är i så fall mer mitt tillkortakommande. Men eftersom jag är nyfiken vill jag försöka hänga med.
 9. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Absolut. Det är så man bör göra ju. Då är ju ölen kall hela tiden också.
 10. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Ok, det var kopplingen till citatet jag inte hänger med på helt. Menar du att du håller med mig där då eller? Hifi-hobbyn är inte viktig för människors överlevnad. Det är ju egentligen en hobby som finns pga att vi inte har viktigare saker att göra för att överleva. Skall vi hårdra det hela om HiFi så är allt som tär på jordens resurser som har med det att göra inte hållbart. Skall vi vara "hållbara" får vi helt enkelt sluta med mycket vi håller på med. Men det är svårt att leva som det gamla fina finska ordspråket säger. " Man skall inte ha mer än man kan ta med sig upp i en björk". Så lever inte många i västvärlden, möjligen Jack Reacher. Man skulle klara sig med så lite. Inte ens Greta lever så. Det går tex inte att klättra i en björk med gummistövlar. Annars har hon säkert rätt låg miljöpåverkan, men vem vet det? Jag har för lite kunskaper om miljön för att kunna se helheten. Jag kan bara lyssna och tro på vad som berättas av experter. Att dieselbilar var mer miljösmarta än elbilar under väldigt många års drift innan elbilen kommer ikapp miljömässigt förvånade mig. Men jag kan inte annat än lyssna på vad jag hör. Jag kan inte kontrollera detta själv pga för lite kunskaper. Samma med HiFi skulle jag säga. Men rent generellt även i HiFi måste det väl vara bra att inte köpa nytt. Begagnat är bättre, eller ha kvar det man har. Då kanske jag ligger bra till eftersom nästan all hifi jag har är återvunnet, begagnat. Men det är klart, Klass A drar mycket ström samtidigt som det kommer husets uppvärmning till godo. Värmepannan jobbar mindre. Inte lät att veta men kanske det nästan går på ett ut? Intressant och svårt.
 11. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag fattar inte denna text riktigt. Därför förstår jag inte kopplingen till trådens diskussion. Men det känns som det är något intressant den vill säga men jag ser det inte. Vill du förtydliga lite till?
 12. Apexorca

  Fototråden

  Grymma bilder @bigblue Men jag ser bara HiFi i allt... Franco Serblin Snail.
 13. Apexorca

  Mickes Musikrum

  Cole Porter hade ju funkat! Men man vet ju inte i dessa MeToo-tider, han kanske kladdade.
 14. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Tack för tipset. Jag känner till det. Det är en ok lösning i vissa fall. Så hade jag det kopplat en gång men det funkar inte numera hos mig. Den viktigast anledningen är att fjärrkontrollen påverkar både "finKrell" och hembioförstärkaren. Höjer jag dem ena åker den andra med. Även andra knappar på fjärren ställer om saker på båda. Genom åren har jag nog kopplat hembio ihop med hifi på alla möjliga och omöjliga vis. Det tar mig marginellt längre tid att knäppa loss XLR och koppla på XLR på slutstegen än att starta upp slutstegen. Vi snackar sekunder. Det handhavandet stör mig inte alls faktiskt i jämförelse med att riskera att någon byter ingång eller utgång och "FinKrell" volymen har åkt upp i taket och därefter elementen landat i soffan. Det hände en gång när svärmor passade barnen då de var små med en tidigare högtalare. Svärmors hund fick visst fart och blev chockad liksom svärmor. Barnen är vana vid ljud.... Dessutom vill jag inte ha kopplat ihop "Fin Hifi" med Hembio varken signalvägen eller nötströmen. Jag vill ha de helt skilda åt pga bla signaljordproblematik. Vill inte bli smittat av "skitapparater." Slipper brum också.