Apexorca

Medlem+
 • Content Count

  7 604
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  161

Apexorca last won the day on August 27

Apexorca had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  - Vid havet

Recent Profile Visitors

27 387 profile views
 1. Apexorca

  Frågeställning och eftertanke

  Pink Floyd kräver för mig ett lite annat sätt att lyssna. Lite mer som jag lyssnar på klassisk musik.
 2. Apexorca

  Frågeställning och eftertanke

  Smaken är ju olika. Inget konstigt med det. Musik jag inte går igång på kan ändå vara bra hantverk i musikskapandet, skickligt framfört av musiker och skickligt producerat. Jag kan uppskatta detta hantverk även om jag inte går igång på det som musik som når mitt hjärta mer direkt. Det är väl ofta en kamp mellan hjärta och hjärna. Det är ju även möjligt att bredda sin smak och man är öppen för det. Det finns mycket musik jag aldrig tidigare gillat eller förstått som jag numera uppskattar mycket och njuter fullt av. För mig är det berikande att ideligen försöka mig på att förstå och uppskatta sådan musik jag normalt inte väljer. Det har öppnat nya berikande upplevelser.
 3. Apexorca

  Fototråden

  Lite svartvitt på fyren på Hållö.
 4. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Tack @Svanteborg ! Jag lyssnade på detta lite nu. Lite samma upplägg som Linking Park, men ännu lite längre ut på den kanten. Jag älskar Linking Park. Får se om Slipknot är för mycket för mig eller inte. Jag gillar att de partier då de sjunger överväger och inte när skrik- och growl-partierna tar över för mycket.
 5. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Va! Har lindome smygfilmat! Hoppas det var innan vi dansade på borden osv...
 6. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Du har rätt! Jag kan hålla med om att platsen bakom soffan, om man lutar sig framåt mot ryggstödet på soffan, är en mycket bra sweet spot . Man sitter något för lågt i soffan för att ringradiatorn i diskanten skall bli optimal i höjdled. Om man sätter sig på en tjock kudde blir det optimalt ur lyssningssynpunkt men vingligt... Det enda negativa när man sitter där bak är att man hör vingarnas "sus" något mer.
 7. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Tack själv lindome. JA, analogt låter bättre i mitt system... men det beror nog på min MSB-rigg som är gammal och sliten... Tack Stefan! Kul att du gillade det. Jag tar gärna tips på Metal. Det är en genre jag inte kan så bra. Ang akustiken så har jag nog bra grundförutsättningar ffa för basen. Mellanregister och diskant har jag jobbat mer med för att få till. En blandning av möblering och akustikprodukter klarar det helt ok tycker jag. Att kunna spela högt utan att det blir ansträngande i öronen är kul och nog blir det lite extra volym på musikkvällar i goda vänners lag. Inte riktigt samma volym en tisdag efter jobbet. Viss musik vinner dock mycket på lite starkare volym tycker jag. Då kommer musiken mer till sin rätt och man blir mitt i den istället för att bli åskådare. Jag hörde ju Trios hos er för några dagar sedan och det är mäktigt. Snacka om fullregister med lätthet och luftighet i musiken. DYNAMIK! Hörde att ni trimmat det lite till nu så jag kommer igen och lyssnar.
 8. Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Sommaren har varit fin och det har varit mycket åska. Det är ingen kombo som gör att man lyssnar så mycket på musik. Jag drar nästan alltid ut strömmen ur stereon när jag åker bort under sommaren för att slippa oroa mig för åska. För en vecka sedan när jag var borta och fick nys om att det åskade hemma ringde jag frugan och bad henne dra ut lite kablar i fall att. På försteget Krell KRC-HR sitter en specialkabel mellan nätdel och förstegsdelen. När jag bad frugan dra ut nätkablen där bak var det dock kabeln mellan försteg och nätdel hon drog ut det går inte bra om man har ström till nätdelen. FÖRSTEGET DOG... Här försöker man vara noggrann och så visar det sig att det hade varit bättre att inte var det i detta fall. ORÄTTVIST! Tajmingen var dessutom usel eftersom 2/3 av Akkelis Audio skulle komma 2 dagar senare och lyssna på just KRELL KRC-HR och KRELL FPB 350MC. Visst kunde vi lyssna på KRELL EVO 202 med Gryphon Antileon, men jag tänkte det kunde vara kul att höra den nyrenoverade gamla KRELL-riggen som jag köpt av Akkelis. Jag åkte genast till Akkelis med KRELL KRC-HR i hopp om att det bara var en säkring men ack nej... Dock skulle KRELL-Björn Haglund komma dit dagen efter och han var supersnäll och lagade detta i ett navs vilket gjorde att musikkvällen kunde genomföras som planerat. Tack både Björn och Akkelis för hjälpen med detta. Dessutom levererade Akkelis försteget i samband med att de kom hit. Nackdelen var att det var kallt och behöver stå på några dygn innan det låter så bra som det kan, men det spelar ju bra ändå så vi körde på som inget hade hänt. KRELL KRC-HR har nu gått ca 20 timmar sedan renovering och låter bättre och bättre. Jag börjar på allvar undra vilket system jag tycker är bäst "over all". Kan inte hjälpa att det känns lite obekvämt att jag tycker den gamla Krell-riggen låter så bra och att jag börjar fundera på om den till och med är bättre. Jag måste byta tillbaka ett tag till KRELL evo 202 + Gryphon och se hur det är under en längre tid också. Puh, svettigt beslut. Här har vi i alla fall Akkelis Stefan och Björn (Wiman) under full koncentration. Eitan och Lindome på gott humör var också med.
 9. Apexorca

  Fototråden

  Det var en magisk kväll med de blötaste dagg jag upplevt på ett bra tag. Turen från Nidingen vid de mörkaste timmarna mitt i natten var svårnavigerad eftersom alla enslinjer drunknade i det intensiva mörkret dock spännande, vacker och magisk. Några fyrbilder till. Daggen var så intensiv att det rann vatten från kameran.
 10. Apexorca

  Fototråden

  Bigblue! Stjärnfotografen. Fyrljus...
 11. Apexorca

  Vad lyssnar du på just nu?

  Turandot med bla Pavarotti och Sutherland. Detta är en DECCA-studioinspelning från 1972. Ljudet är bra och ffa Pavarotti är excellent. Han har en kraft, värme och mjukhet i rösten som är fantastiskt härlig att lyssna på. Jag undrar hur det är för musiker och ffa sångare att spela in känslomässigt laddad musik som opera utan publik och scenframträdande. Blir det samma nerv? Ja de är ju proffs, så de klarar det.
 12. Apexorca

  Fototråden

  Det har varit en del fyrfotografering i sommar. Hållö en morgon sent i Juli. Tistlarna in förmiddag i början av Juli.
 13. Apexorca

  Tar resan slut.....

  Även om det är världens hårdaste material så betyder det inte att det är oförstörbart. Det kan så klart slitas och jag gissar att tidens tand är avgörande. Klippor formas av vatten och till och med av vind med tiden. Om det är som @Daniel skriver med metallbitar i återvunnen vinyl så låter det mycket rimligt att sådana skivor sliter mycket fortare på diamanten än en "ren" vinylmassa.
 14. Apexorca

  Tar resan slut.....

  Jag skrev inte att min gått så länge, utan att jag hört de som menar att puppor kan klara så länge medans andra säger 2000timmar.
 15. Apexorca

  Tar resan slut.....

  Det är kluriga spörsmål tycker jag och jag har funderat lite på det senaste tiden också. Min EMT-ti är nog lite mer benägen sedan start att plocka fram knaster på samma skiva jämfört med andra puppor har jag märkt. Annars låter den mycket bra tycker jag. De skivor jag spelar mycket slits märker jag (helt naturligt så klart) och jag har mer och mer knaster och knäpp från de plattor jag spelar mycket. Det har jag märkt tydligt tex på en del ACT-album som varit helt tysta i början men nu har en del sprak och knäpp. En tvätt av skivan kan ibland vara bra men det löser inte allt. Så jag tror helt enkelt att det ibland kan vara skivans fel också. Borde inte en sliten puppa missa info i spåret istället, så det sprakar mindre, eller kommer den åt ytor som den inte gjort innan där det sitter "sprak och knäpp"? Slits verkligen diamenten så mycket på en ändå inte urgammal puppa? Angående innerspårets problem så kanske det kan bero på att du behöver kika på puppans geometri och antiscating igen. Billigare så.... Hur länge håller en puppa och hur länge håller en diamant? Jag har hört upp mot 10.000timmar. Det är mycket.