Jump to content

P-pan

Moderator
 • Posts

  6 715
 • Joined

 • Days Won

  129

P-pan last won the day on January 29

P-pan had the most liked content!

2 Followers

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

29 587 profile views
 1. Osså en... nästan TD. Klaus Schulze - Kontinuum Mer än så här orkar jag nog inte idag. Och inga kabelbyten på hela kvällen. ... rätt skönt att bara njuta av musik istället
 2. Och som ett brev via posten trillar plötsligt Herbie Hancock, med gäster, ut i etern... River - The Joni Letters, är ganska lättsmälta och sköna tolkningar som passar bra att varva ner veckans första arbetsdag med. Och på en hederlig "gammal" cd dessutom, de' ru' @AlfaGTV
 3. Sakta faller höstens löv... Autumn Leaves Den här var lite lugnare än J.L.H. Riktigt skön jazz och Jacintha's röst är helt underbar.
 4. Det gungar rätt tungt i hifi-stugan ikväll... John Lee Hooker - The Healer Hämtade skivan hos lokala paketombudet så sent som idag och jag känner redan att det här kan bli en riktig långkörare.
 5. Det dök upp ett besök under eftermiddagen. Rykten sprids fort när man tjötar på forum antar jag I alla falla så var det en god vän som kom förbi, eller god och god... fasen vet om han inte ställde till det en aning med tanke på vad han hade med sig. ... Som sagt, med goda vänner behöver man inga ovänner. Jag kan redan nu avslöja att det blev en snabb "i och ur test". Undertecknad orkar inte med fler jämförelseobjekt helt enkelt.
 6. P-pan

  Elgar

  Jag tror också att det många ggr handlar om att säljaren inte vill hålla på med tullfakturor/proforma. Mottagren kan ju bli efterdebiterad för tull/moms och i vissa fall kanske köparen efterkräver detta av säljaren då köparen eventuellt inte vetat om detta eller att säljaren varit dålig med att informera i sin annons. Man ska fasen inte tro man klarar sig undan skatter va ?
 7. Testar man fina kablar måste man ha fina skivor också... Mofi One Step / Santana - Abraxas ... låter ganska bra faktiskt
 8. Jag lämnar det här med priserna för en stund och övergår till Esprit Beta och vad som framkommit ljudmässigt fram till nu. Redan på denna instegsnivå, näst billigaste modell, så får man en kabel med väldigt gedigen byggkvalité. Kabeln väger med "tyngd" redan i handen s.a.s och faktiskt så tycker jag att det också avspeglar sig i ljudsignaturen. Den spelar med härligt tyst bakgrund och basåtergivningen känns väldigt gedigen och fast. På toppen skalar den ner sibilanter på ett värdigt och effektivt sätt vilket som i mitt fall här ovan, lyssningströtthet, kan vara en tillgång nog så viktig som andra. Det är dock i mellanregistret jag upplever "spjutspetskompetensen" där röster och sånginsatser får en fast och kroppig signatur. ... mycket bra röståtergivning vill jag påstå. Efter lite mer speltid så får vi se vad som eventuellt händer ytterligare. Så här långt så låter det avslappnat och musikalisk. Jag är i ett för tidigt skede för att ge mig på soundstage och andra "luftigheter" så jag får återkomma på den punkten då jag vill hinna med att jämföra med de övriga kablarna.
 9. Precis så är det ju vad jag har hoppats hitta genom åren, prisvärdheten... jag var väldigt otydlig i min formulering märker jag nu.
 10. ... TILL Bara jag slipper spela in den ?
 11. Det här med priser är ofta ett gissel när man testar saker och ting och i synerhet kablar. Min förhoppning har alltid varit att hitta en "billig" kabel som jag upplever vara en Odin, Dtc, m.f.l ... "dräpare" men jag har hittills gått bet. Jag borde nog börja tillverka egna under något klatschigt namn... Panaral, Pansuz, Panawest, Pantech eller varför inte Panyata ? Här kommer lite bilder annars... Neotech Neomi 1220 Esprit Beta Nordost Frey2 kommer med i ett senare skede...
 12. ... du är roligt du Nej, här finns fortfarande ingen streamer. Kabeltestet utförs, för tillfället, efter försteget men före slutsteget...ordet mellan kan man nog också använda om man tycker det blir enkalre. Ska försöka hinna med att ta en tur mellan dac och försteg också. Startfältet är följande: Nordos Frey2 - referens Esprit Beta - testobjekt Neotech Neomi 1220- testobjekt Samtliga signalkablar är terminerade med xlr. Ni får vänta på fler bilder tills jag fått fart på kameran.
 13. I dag har jag lyckats dra på mig en åkomma som inte är så roligt i hifi-sammanhang... lyssningströtthet. Kabeltestandet kräver sin lyssnare och jag antar att jag drog på med för hög volym helt enkelt. Lite av ett "nybörjarfel" på sitt sätt men då kablar ska jämföras så sitter man nog också för mycket på nålar och spetsar sina sinnen lite för hårt initialt. Snabba skiften, a/b-tester, brukar vara något av en fälla jag fastnar i vid tillfällen som dessa och den ovanan tog överhand igen. Men jag har upprättat en ny strategi så något av ett mer långlyssningstest är påbörjad. Esprit Beta kabeln har fått förtroendet i det första läget och med tanke på att den, enligt uppgift, aldrig varit strömsatt så kan det ta lite tid innan den "vaknar". Nya tag helt enkelt och den invanda testmusiken har jag nästan redan hunnit ledsnat på Jag får ta och ordna en ny uppställning på den punkten under morgondagen.
 14. Jag håller med. En del artister vill förmodligen utveckla konstarten och i den processen är det lätt att tappa anhängare. Men i samma sväng kan det ju faktiskt också dyka upp nya "följare" som lättare ser ljuset inför det nya.
 15. P-pan

  Elgar

  Jag uppskattar och lyssnar mellan varven ganska intensivt till Elgars Enigma Variations. Nu har jag inte direkt några multipla inspelningar att jämföra med utan nöjer mig med det rent musikaliska vilket räcker väldigt långt sett till min njutning av verket i fråga. Varför inte skaffa en eller ett par olika tolkningar och lyssna in sig på och därifrån vidga vyerna för att utse någon sorts favorit ? Lite som att skaffa sig en referens helt enkelt. Om du samtidigt, här i tråden, reodogör lite för hur du uppfattar de versioner du fastnar för så kan det säkert bli en trevlig diskussion om varför den ena tolkningen passar dig och eller andra bättre. Som med, i stort sett, allt annat i den här hobbyn så råder ju i slutänden den personliga smaken allena Min favvo så här långt är ... Lycka till med jakten av just din personliga favorit
×
×
 • Create New...