Jump to content

ulfsan

Medlem+
  • Posts

    1 010
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

ulfsan last won the day on February 18 2022

ulfsan had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 517 profile views
  1. Precis! Ja, det är väldigt bra att utnyttja den kunskap (läs @AlfaGTV m fl) och den tjänstvillighet som finns på detta fina forum när man hamnar i knipa, samtidigt som ju andra kan få nytta av tipsen (och att läsa om någon annans ”klantigheter”). I och med att man skriver i en egen tråd måste det ju dessutom vara fritt fram 😉… Välkommen hem förresten, @byZan ! / Ulf
  2. Såg nu att både RoonARC och Roon Remote låg för uppdatering i App Store för både iPhone och iPad. Kör dessa nu och ska kolla igen sen om ARC går igång. - - - - RoonARC går igång i iPad men inte i iPhone efter dessa uppdateringar. Iphone säger Ej auktoriserad och Dålig anslutning - Försök igen , enl bild ovan fortfarande. Vad betyder Ej auktoriserad?? - - - - Jag löste det hela med att deleta appen RoonArc i iPhone och installera den igen. Trist att behöva göra denna manöver, MEN DEN FUNKADE!
  3. Men vanliga Roon med iPhone som endpoint funkar som det ska! Där kommer ingen anmodan om uppdatering heller… Det är bara ARC-appen som klagar på att RoonServer inte är uppdaterad för att funka till ”denna version av ARC”
  4. Och så här blir det när jag vill starta RoonARC i iPhone med NUC i samma rum:
  5. Där kommer ingen anmodan. Så här ser det ut i inställningar -> Om..:
  6. Vågar jag köra uppdatering av RoonRock i min NUC trots detta varningsmeddelande, @AlfaGTV ?:
  7. RoonARC vill inte starta Detta meddelande kommer upp i iPad:
  8. Verkligt seriös pianomusik av nu verksam kompositör, som jag ska få veta mer om vid tonsättarportträtt på Palladium här i Malmö 20 mars enligt denna länk: https://www.palladium.nu/kalender/tonsattarportratt-staffan-storm-klassiskt/. Medverkande pianister är då just Francisca Skoogh och Hans Pålsson. Dessutom andra musiker och sångare. Pianoljudet från flygeln är på detta album imponerande - fylligt och stort! Och en fantastisk pianist, inte minst!
  9. Men just i detta exemplet är denna info inte med, väl…? Jag känner igen vyn från den tiden då jag rippade CD-skivor. Programmet var väl XLD i Mac. Sen fick man ibland gå in och ändra i taggarna med något annat program. Vad använder du för program för att gå in och tagga om/till i de köpta filerna från Qobuz? Är det samma för Mac som i Windows?
  10. Tipset att mellanlagra i datorn för att då dessutom få lokal back-up ska jag följa. Annas gamla med SSD uppgraderad iMac får ha denna funktion, tänker jag. I iMac kan jag sedan via nätverket se USB-minnet/disken kopplad till NUC och kan då kopiera filen dit. Hur ser det ut - gärna exempel? Vad gör du åt det? Går du in och döper om varje köpt fil efter nerladdningen (i datorn då)…
  11. Det provade jag också, men det funkade inte heller före ditt tips…😉
  12. Ta mig tusan - det funkade! Det hade jag aldrig kunnat räkna ut själv…. för mig helt ologiskt, eftersom det bara borde handla om att sökvägen skulle få avgöra vad som skall visas. Tack @AlfaGTV ! Knasigt, eftersom anledningen till att Qobuz-versionen också finns där är att den är högupplöst 96/24 och därmed inte en dubblett till min egna 44/16, som jag ser det.
  13. Om jag ska våga köpa hem filer från Qobuz måste jag ju sedan hitta dem i Roon. Tänkte det kunde vara listigt att använda Focus och då välja Lagringsplats. Testade. På Lagringsplats finns Qubuz och Flac (=mappen på mitt USB-minne) att välja mellan. Väljer då Flac för att hitta det jag lagt där lokalt. Jag kan genom utforskaren Finder i Mac se att Flac bl a innehåller 16 st album av Bob Dylan, men bara 2 st dyker upp i detta Focus…? Varför? Hur är Focusfuntionen i Roon tänkt att användas? Om jag i vanliga sökfuntionen i Roon söker på Bob Dylan dyker alla de 16 lokala albumen + de jag har i Qubus på distans upp.
  14. Så har jag gjort hela tiden. Jag har rippade filer på det inkopplade USB-minnet och om dessa filer också finns hos Qobuz (kanske t o m högupplöst) säger Roon till att det finns flera versioner. Den övre versionen är vad Qobuz erbjuder. Jag väljer att lyssna på denna, eftersom den är högupplöst. Den nedre är min egen rippade fil som finns på USB-minnet… De låter ganska lika!
  15. Jag förstår inte! Jag har ju redan en streamer; nämligen min NUC som med fin USB-kabel är kopplad till Auralic DAC. Denna NUC innehåller Roon på livstidsabonnemang med servicen Qobuz varifrån de streamade filerna hämtas för avlyssning direkt. Jag vill nu bara lägga till möjligheten att köpa filer och lagra lokalt (från Qobuz)....
×
×
  • Create New...