octavia rs

Medlem+
 • Content Count

  2 754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

octavia rs last won the day on January 27

octavia rs had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

8 300 profile views
 1. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  För min del hade elektroniken gärna fått ha Neutrik PowerCon 32A kontakter de sitter med vridlåsning kan garanterat inte åka ur kontakten.
 2. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  De är ju tyvärr inte helt enkelt att göra nått som fästs på apparaten @calle_jr jag har ju en något ovanlig lösning på mitt rack så detta var ett snabbt och enkelt sätt att lösa mitt problem på. Man behöver vad jag ser mest ett stöd för kontakten så den inte kan "tippa" neråt så de går ju säkert att bygga nått som löser detta problem.
 3. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Det borde ju rimligen vara så kan man tycka men jag ska låta det vara osagt. Jag kan tillägga att både mitt slutsteg och min CD/DAC är dubbelisolerade, endast min streamer som är jordad så skärmen på två kablar slutar så att säga i IEC kontakten.
 4. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Det blev en skapligt enkel lösning på problemet med att kablarnas tyngd påverka speciellt IEC kontakterna. En annan fördel är att de går att styra strömkablar och signalkablar så de håller avstånd ifrån varandra.
 5. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Lite svart färg på järnen och ett par möbelvinklar så är första delen på plats. Mer än vanliga strips som håller kablarna på plats blir det inte så jag hoppas du inte väntade på nått riktigt exotiskt @calle_jr Fortsättning följer senare ikväll.....
 6. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Ett första steg taget, kapa upp ett par fästjärn. Montage material ska införskaffas under dagen och lite färg får man kanske offra på det.
 7. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Jag ska få lov att återkomma till min lösning @calle_jr då jag inte byggt den än. Har en idé och ska kolla om den kan funka på jobbet imorgon men de blir ingen "fancy" lösning utan funktion före form. De ska gå att avlasta kablarna på mer än ett ställe bakom racket är tanken så att vikten minskar både i nätlisten och i respektive apparat.
 8. Vill man testa sig själv om distorsion är hörbart har Archimago skapat fyra olika filer av samma låt men med olika mängder dist där man på förhand inte vet vilka som är vilka. Svaren vilka som är vilka kommer att publiceras framöver. http://archimago.blogspot.com/2020/01/internet-blind-test-is-high-harmonic.html?m=1 Även DR diskuteras här.
 9. octavia rs

  P-Pans Musikhörna

  Alla TAD har tre fötter oavsett modell och de står stabilt Får väl kolla mer med @Perfect sense om man kan låna och prova framöver.
 10. octavia rs

  P-Pans Musikhörna

  @P-pan finns det någon optimal vikt på dem kan endast hitta just 120kg max på 4st? Jag funderar mest på hur de fungerar när man kommer ner mot 10-20kg per fot?
 11. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  De nya nätkablarna gav om inget annat möjlighet att styra upp var de är placerade bakom racket. Jag ska framöver bygga någon form av lösning för att fästa upp alla kablar så kontakterna avlastas bättre. Just nu är de blå signalkablarna fästa lite provisoriskt med strips vid sidan men ska även de fästas i den kommande lösningen. Strömkablarna ska ligga i mitten så de håller behörigt avstånd till annat. Har då allt de här påverkat ljudet Jag har ju bytt ut kabel för kabel under veckan och slutfört det idag så de får bli mer lyssning framöver dock kan jag inte testa fram och tillbaka med de gamla kablarna då kontakterna ifrån dem sitter på de nya.