octavia rs

Medlem+
 • Content Count

  3 020
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

octavia rs last won the day on June 7

octavia rs had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

8 591 profile views
 1. I de flesta intervjuer så säger Dan att han inspirerades av klockor när han designade de första Momentum produkterna. "Dan draws inspiration from Swiss watchmakers, modeling his amplifier meters off of Breguet and Tourbillon watch faces."
 2. Trevligt system du fått till Man kan tillägga att du har alltid en transformatorkopplad lösning i en nätverksport de sitter inbyggda i alla switchar/routers för att ge galvanisk avskiljning mellan enheter de är en del av standarden. Sen finns det givetvis mer eller mindre avancerade filterlösningar som sitter i LAN porten men de finns alltid en form av filter oavsett produkt/pris. Vad jag minns så är där en isolering mellan portarna om man kör sin streamer kopplad i LAN uttaget ut ur en Innuos.
 3. De finns alltid nått värre, Audio Note Ongaku landar på andra sidan miljonen här i Sverige.
 4. Kan bara hålla med @AlfaGTV köp en apparat för vad den kan idag inte vad den kanske ska kunna om 5 år de finns risk att man blir besviken de var många som blev det på Devialet tex när de lovade massa funktioner som aldrig blev av. Vad jag ser så har Dan plockat in de mest väsentliga i streamer delen men sen hur bra själva dac delen är och vad som den bygger på de får framtiden utvisa.
 5. Hade jag varit i dina skor @Simon76 så hade jag nog legat lite lågt ett tag till de kommer ut lite mer information om just digitaldelen kanske nått test osv. Sen är de ju klart lockande att få allt i ett och slippa extra ström och analogkablar. Ofta hör man de är dumt att ha allt i ett och utvecklingen går framåt men om dac delen låter bra idag då gör den de om 5 år med hur mycket kan ändra sig där (min TAD har inte de modernaste chippen och klarar inte av alla format men den låter förbannat bra med 44.1-192khz de räcker för mig). Och vad gäller själva streamer delen så är det ju en dator inbyggd som kan få ny mjukvara för att få nya funktioner så att köpa själva modulen till en Progression de tror jag inte kan bli så fel egentligen. Om de sen låter bättre än din Naim de kan ju egentligen bara ett test utvisa men de blir ju onekligen en enkel lösning med den inbyggda modulen.
 6. Man har ju spanat in de lite grann
 7. Kanon!! Troligtvis har har det skapats någon jordloop via nätdelen i Naim som fått 50Hz brum att gå med över till förstärkaren.
 8. Skaffar man dac kortet så får man streaming på köpet direkt i den då behövs ingen extern streamer. For those listeners keen to incorporate digital playback within the same unit, an optional digital module, adding a full suite of capability, is also available. Eliminating external connections, gain stages, and additional components offers distinct sonic advantages. Coaxial, optical, and USB physical inputs join ethernet and wireless connectivity for in house network and internet streaming capability. Digital resolution includes support for files up to DSD256 and 24bit/192K PCM accuracy. As part of the digital module technologies, Tidal, Qobuz, Deezer, and Spotify streaming subscription services are available. For use with appropriately encoded streaming music files, MQA decoding is standard. Customized apps for iOS devices provide easy control of music collections, streaming content, and unit control. Roon Music management is also available as an alternative music management program.
 9. Har du provat att ändra omkopplaren vid rca utgången där man väljer om jorden ska vara flytande?
 10. Om vi vänder på det vilka andra kablar har du kopplade i din Naim och har du provat att låta signalablarna vara kvar och dra ut övriga? Det är garanterat en jordloop som skapas genom någon annan apparat ofta är det tv/antenn osv. som kan ställa till det även en skärmad nätverkskabel som hittar jord via annan apparat kan skapa konstiga fenomen.