Jump to content

octavia rs

Medlem+
 • Posts

  4 464
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  92

octavia rs last won the day on September 15

octavia rs had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

9 851 profile views
 1. Det är ju inte riktigt upp till dig som elanvändare att bestämma vad du "får" i ett vägguttag. För att göra det enkelt så är det kedjan hela vägen ifrån tex. 10/0,4kV transformatorn, genom alla kablar till ditt hus, ifrån mätarskåp till central och ifrån den till ditt uttag. Vad du får för kortslutningsström i uttaget bestäms av hur många kiloampere trafon kan lämna vid kortslutning, hur långa och grova eller klena kablarna är fram till uttaget hela vägen ifrån transformatorn. Jag som Elinstallatör är ju intresserad av dessa värden så att jag väljer rätt kablage och skydd så de bryter inom rätt tid och klarar av den kortslutningsström som kan uppstå och även att kortslutningsströmmen är stor nog i felstället att lösa ut skydden. Om jag kommer till en ny anläggning så kan jag av Elleverantören få ut uppgifter om förimpedans Zför och kortslutningsström Ik3 (stum trefasig kortslutning) i deras leveranspunkt tex. ett fasadmätarskåp dessa värden lägger jag in i mitt beräkningsprogram och kan därifrån räkna vidare på vad jag har i anläggningen genom att mata in uppgifter om kabel area, skydd osv. I mitt hus blir det som följer "bara" 830A i nätlisten....... Videon är väl kanske intressant men att kortslutningsströmmen blir lägre med 1,5m lakritsnöre är helt enkelt att arean är klen (högre motstånd) troligtvis 0,75mm2 vilket bromsar strömmen från att bli så hög som när mätaren är kopplad direkt i uttaget. Således hade vilken skitkabel som helst nått samma resultat bara arean hade varit grövre vilket många av eftermarknads kablarna ju är som @LPL skrev.
 2. De är säkert jättefina men några Oyaide är det inte när du får dem för 99kr/st. Original Oyaide är helt annorlunda dock med ett helt annat pris.
 3. De ser ut som Oyaide men är säkert "fake" finns mängder med sånt på Aliexpress tex. De är inte direkt lika de riktiga P079e
 4. Qobuz har sedan tre veckor en tjänst som heter "MY WEEKLY Q" där de sätter ihop 30 låtar baserat på vad man lyssnat på och vad liknande användare lyssnat på under veckan. Varje fredag dyker den upp och i desktop versionen är den lätt att spara som en spellista (de är de kanske även i appen) och då dyker den smidigt upp i Roon tex. eller som i mitt fall Innuos Sense.
 5. Innuos är på gång med en integrerad lösning av Tidal likt Qobuz är idag, står en del om det i veckobrevet som kom igår även lite bilder på hur det kommer se ut. https://innuos.com/2021/09/15/weekly-update-15th-sep-2021/
 6. Synd att du inte har Qobuz jag har mängder med listor.
 7. Förr fanns det en rekommendation att inte ha under 1m mellan aktiva komponenter men idag finns inget sånt....söker man på nätet så hittar man ställen där de som begriper sånt beskriver varför de var så förr i tiden. Belden videon är ett tydligt exempel på hur uppbyggnaden i kabeln kan påverka resultatet men de är i slutet på en ganska lång kabel ofta har vi ju korta bitar mellan tex. en switch och streamer. Jag använder just den Belden med bondedpair mellan mina komponenter förutom mellan Innuos switchen och min Innuos Statement där har jag en DIY KAT7A med extra skärmfläta.
 8. Ja vad döljde sig i de där lådorna då Kanske ingen högoddsare men de är två Ansuz Mainz C2 strömkablar. Inkoppling här blir svår dock. Så de fick bli en riktig ful installation av ett uttag men de är ju provisoriskt och på säkert avstånd ifrån klåfingriga små fingrar. Förberett för test så de går skapligt smidigt att växla mellan min egna DIY kabel som är fast kopplad i lådan och Ansuz kabeln i de provisoriska uttaget. Blir de allvar av att de blir annan kabel till nätlisten så får de kanske bli ett uttag i lådan men de är en senare fråga.
 9. Nja inte riktigt @Simon76 just nu har jag bara byggt strömkablar och lite nätverk resten låter jag andra hålla på med Får väl se vad där blir av detta.
 10. Den där handlaren lämna ju tre lådor får väl angripa dessa två med Och de påverkar inte baksidan på racket @AlfaGTV dock kan de behövas en elektriker
 11. De är ju markanta skillnader i pris mellan D2 och DTC skillnaden mellan C och D är ju inte så stor. Supreme serien finns nog mest för att de finns de som kan hosta upp pengarna på andra marknader de är nog ingen storsäljare i Sverige.
 12. De med keramiska kulor är vita sen tror jag de dtc med titan kulor heter special på lådan de gör mina.
×
×
 • Create New...