octavia rs

Medlem+
 • Content Count

  1 906
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

octavia rs last won the day on November 13

octavia rs had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

7 586 profile views
 1. octavia rs

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  När vi ändå diskuterar Melco hur stor roll spelar de när man vet att den har switchad nätdel oavsett hur bra den låter? Många gör ju allt för att ta bort dem ifrån sin hifi. Detta är inget negativt mot Melco mer en reflektion hur inställningen generellt är på forum mot switchade nätdelar och tex Innuos som verkar lägga väldigt stort focus på sina linjära nätdelar i alla sina modeller. Spelar det egentligen någon roll att där är switchade nätdelar och när de sitter i riktigt fina produkter börjar man ju undra tex Aaviks C-300 försteg, Aavik U-300, Technics SL-1000r, Devialet mm. N1A/2
 2. octavia rs

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Det är möjligt att det bara är så jag har inte koll på det. De stödjer DoP. Annars är Auralic Aries G2 med en internt monterad SSD klart intressant tycker jag och deras app är bra (dock enbart iOS kompatibel) den har ju @AlfaGTV erfarenhet av. https://us.auralic.com/products/aries-g2
 3. octavia rs

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  De är ju tur för Melco har inget stöd för Roon. Tyvärr är många av de appar som man använder tex Bubble upnp som jag hade innan jag skaffade Roon rätt tråkiga och ibland inte speciellt bra. Eftersom du använder JRiver på datorn hade jag nog funderat mer än engång innan jag skaffade en annan lösning så du inte blir missnöjd med det du måste styra den med för där finns mycket övrigt att önska. Ett alternativ är kanske Innuos nya ZENith Mk3 de verkar ha en stabil och bra app (man kan köra den som Roon server med) och rippar direkt till SSD tex. De får väldigt fin kritik i tester och har en intern linjär PSU med tre separata DC utgångar till de olika delarna. Moderkorten byggs speciellt till Innuos för att allt onödigt ska slopas och minska störningar.
 4. octavia rs

  SMT Crystal Diffusor

  Nu blev det ett sidospår men de var ju jag som tog upp det här med färgen. Stockholmsvit är mer 0504-Y05R, antikvit är ungefär 0505-Y om jag förstått rätt. Jag har själv målat mina väggar invändigt med 0502-Y (mot de vita taken syns skillnad) och anledningen var enbart att alla fabriksmålade saker som golvlister, dörrfoder, innerdörrar, Elit fönster, Hajom glaspartier, Elko Plus strömbrytare/uttag är i denna färg vilket mot en riktigt vit vägg ser de ut som de är missfärgade. Allt är ju tycke och smak men så valde vi. Anledningen till min fråga om SMT panelerna är att jag är ute efter nått som smälter in i väggfärgen om de blir aktuellt med sådana.
 5. octavia rs

  SMT Crystal Diffusor

  Tack för det @Steffo™
 6. octavia rs

  Vad lyssnar du på just nu?

  Efter en eftermiddag spenderad på julmarknaden på Övedskloster (Skåne) så fick man köra lite julmusik
 7. octavia rs

  SMT Crystal Diffusor

  Den standard matt vita hur vit är den om man jämför med tex fabriksmålade lister, dörrar etc som är NCS-0502 (antikvit)? Finns det någon översättning ifrån NCS till RAL som man kan lita på? Får man fråga vad de ligger på i pris? Handlar man direkt av SMT?
 8. octavia rs

  SMT Crystal Diffusor

  Vad är de gjorda i för material? Någon skumplast eller liknande?
 9. octavia rs

  Mästarmöte har en vinnare!

  Krell FPB var verkligen dåtidens våta dröm för många bara att gratulera och är de dessutom bättre än när de var nya är ju trevligt. Det är nått speciellt med Dan D'Agostino produkter oavsett vad där står för namn på fronten.
 10. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Det är lugnt @CommonMode jag kommer försöka framöver se om jag kan få fram något mer tydliga svar vad som gör vad i mitt hus/anläggning. Jag vill inte ha en permanent installerad DC blocker om det inte behövs och om jag skulle behöva det så ska den vara dimensionerad rätt.
 11. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Jag tror inte att Megacon instrumentet är tänkt att ha till att mäta DC men som du säger dr jämna övertonerna kan ju vara ett hjälpmedel. Jag tror jag har prylar hemma till att bygga en DC blocker för att se hur den påverkar övertonerna.
 12. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Jag är rätt säker på att den har interna strömtransformatorer. "Version 5A 3‐fas strömingångar är isolerade genom 3 interna strömtransformatorer." Nu var inte mitt primära mål att mäta DC då jag inte tror jag har några problem då mitt slutsteg är tyst utan mer mäta THD på spänning för att det kan vara intressant att se vad som händer i huset sen kan jag antagligen inte göra mer än vad jag gjort för att få det bättre med de medel jag har till hands.
 13. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Jag får testa mer imorgon när jag kopplar ur allt och enbart köra fönen. Oavsett vilket så tror jag att jag ska testa att koppla in en DC blocker och kolla vad som händer.
 14. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Ja Hårfönen på max. THD ändrar sig lite hela tiden så svårt att få något helt tydligt resultat och jag vågar inte köra fönen på max för länge då de är för mycket belastning.
 15. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Jag angrep hårfönen direkt @CommonMode min sambo titta misstänksamt på mig när jag gick ut bakom mitt rack med den. Första mätningen bara de två DC PSU igång. Andra mätningen med slutsteget. Tredje mätningen hela stereon igång. Fjärde mätningen med hårfön på halvfart. Tydlig ökning av jämna övertoner.