Jump to content

octavia rs

Medlem+
 • Posts

  5 145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  104

octavia rs last won the day on September 24

octavia rs had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

11 132 profile views
 1. Ofrivilligt tidig lördag morgon.....äldsta sonen kommer vid 4 "jag har ont i magen".....lillebror varit kräksjuk i veckan så ja nu var de tid igen. Känner mig själv inte helt hundra så man åker väl på det Får hoppas att allt är över till nästa helg så vi kommer iväg till Göteborg Kollade igenom @byZan :s tråd och gjorde en spellista med något av de han spelat under gårdagen blev lite lugn och sansad volym nu på morgonen inte "Byzan" volym då hade de nog blivit liv
 2. Alltid kul när ens planer slår väl ut och att du fick ordning på allt Själv är jag rätt dålig på att skriva vad jag använt för musik när jag utvärderar nått så de var trevligt att få ta del av en liten del av vad du spelat.
 3. Ofta läser man om folks problem med fraktleverantörer, jag lämna min Statement hos DHL i Malmö 08.00 igår, den lämna Malmö 19.39 igår kväll och idag 14.42 lämnades den över till Innuos i Portugal, svårt att klaga på det Nu ska de ta 5 arbetsdagar att få uppgraderingen gjord med 2 nya AC/DC kort i PSU lådan och 8 nya regulatormoduler i server delen. Sen bär de hemåt igen, sagt att allt som allt ska man vara utan den i 2 veckor, kanske mindre om man har tur.
 4. Roon bryr sig nog inte om den kostnaden @Muffin de din mobiloperatör överför till din mobil får du själv stå för.
 5. Blev VAB idag så bara att passa på och lyssna på musik. Tog tag i lite saker, en del små andra lite större Testade "offline mode" på Innuosen, funka fint alla Qobuz album får ett överkryssat moln, lokala filer spelar som vanligt Backup av Innuosen inför vad som ska ske i veckan. Plocka ner lådorna, imorgon bär de av till Portugal (man skulle kanske skaffa en större låda och packa med sig själv så man fick lite ledigt ). Ja de här var nog allt jag hade att komma med idag
 6. Det beror på ju vilken router man har jag fick manuellt konfigurera "port forwarding" i min Ubiquiti router för att ARC skulle kunna snacka med min Core på Statementen. De kommer direkt upp ett felmeddelande när man är inne under fliken Roon ARC under inställningar att ARC inte kan ansluta sen finns de en massa alternativ att testa med i deras "Knowledge Base". Som sagt Roon ser ut som de gjorde innan (tror jag ) använder mest Innuos Sense men uppdaterar Roon med jämna mellanrum för att biblioteket ska vara aktuellt. Kommer troligtvis inte använda ARC så jag har valt att lämna det därhän för tillfället.
 7. De är en gammal i3 3,5Ghz med 8GB RAM så allt för klen för högre DSD så de tog tid för den att starta uppspelningen av DSD256 men när den väl kom igång så var de inga problem att köra via nätverket som iofs. är 1Gbit fram till PhoenixNET (dator->switch->router->PhoenixNET->Statement) men som sagt de är ju Phoenixen som bestämmer överföringen iom. att den är 100Mbit. Att köra HQ Player är nog inget jag ämnar göra men som sagt de är bra att Innuos öppnar för flera sätt att använda sina produkter för de som vill.
 8. Jag har sett många som kör DSD512 på "endpoints" som "bara" har 100Mbit LAN så de borde inte vara några problem med en PhoenixNET i kedjan men man bör nog testa detta innan man ger sig ut i det allt för mycket. Jag testa precis min Statement i HQ Player läget och körde DSD256 utan problem (eller lite men de beror på att min dator är för klen helt enkelt) men DSD512 har ju den dubbla mängden i överföring så rätt väsentlig skillnad.
 9. Bättre, sämre eller bara annorlunda @Sammy
 10. Innuos släppte version 2.2.0 igår, lite nya funktioner och buggfixar. Uppdateringen fortlöpte som vanlig utan problem fick dock göra en omstart av servern efter uppdateringen för att den skulle hitta min DAC via USB. New Features and Improvements Search and Edit Artist Information Search New Album Data On import, fetch album cover from online services if album does not have cover metadata List images present in the same folder as album on Change Cover Show alternative covers on an Album Display PDF Booklets Allow user to more easily play a single track from an album or playlist Sense Standalone and Endpoint Modes HQ Player Endpoint Mode Faster performance editing long playlists Fixes NAS shared folder does not rescan when folder name has square brackets Playlist stuck on infinite spinner Back button on navigation not working properly in some screens Volume window does not close when clicking outside of available players box Only favorited albums displayed with Favorite Filter turned OFF Scroll index is wrongly shared by pages on different tabs Albums on 'Appears On' page disappear in browser after getting back page focus Search Results show duplicate albums Changing browser window triggers player reconnecting Setting a streaming album, playlists and tracks as favorite disappears after logging out and logging in Factory Reset does not clear History Player shows last connected player when no players are available Play Anything button appears in the player even if there is no DAC Play Smart Mix button is hidden when screen is smaller than 600px width Playlist covers are not working properly Active filters overlap albums when screen is smaller than 525px width Play icon in playlists track list disappears Folder View freezes and player is stuck on infinite Other small bug fixes and performance improvements
 11. Om jag inte minns fel låg det mellan 0,7-1,1% THD när jag mäta i kopplingslådan innan nätlisten oftast under 1,0% och detta oberoende av vad som var igång i huset testade att stänga ner saker som jag "trodde" kunde störa men det påverkade inte THD alls i mitt system.
 12. Jag har under ett par år kört med ungefär samma upplägg som @LPL I mätarskåpet delar jag av matningen för min hifi. Lägger in enlinjeschemat för mitt system, värdena längst till vänster har jag fått av min elleverantör, Ik3 trefasig stum kortslutning 1,97kA och Zför 253mOhm. I programmet väljer jag sen om de är 3 fas eller 1 fas så på 1 fas matningen är kortslutningsströmmen därför lägre iom. att de är L-PE som beräknas. Som synes ökar Zför inte mycket ifrån det redan väldigt låga värdet jag har in i systemet. När jag byggde huset hade jag förberett med en tomslang mellan mätarskåpet och centralen så därför måste hifimatningen in om där men den är isolerad ifrån de övriga där endast brytare och säkring för att sen gå vidare till racket. När jag koppla in mätinstrument så mäta jag THD både med huset igång och utan. Skillnaden i THD var lika med noll huset störde alltså ingenting den THD jag hade kom enbart ute ifrån nätet vilket även den var låg. Varför här var låg THD kan man väl spekulera i om de beror på att alla villor går på en egen nätstation, inga industrier, grova kablar i nätet, låg impedans tillbaka till trafon, hifimatningen separerad ifrån övrigt tidigt i systemet. När jag mäta THD på strömmen så är det tydligt att de mesta störningarna genereras i det egna hifisystemet, stora nätdelar med likriktare syns tydligt när de slås till. Min Ansuz list har inga komponenter i serie med strömmen så den begränsar inget, alla uttag stjärnkopplade, ifrån listen till alla förbrukare använder jag iFi Nova kabel.
 13. Jag kommer upp på fredagen jag med @byZan, resten av familjen ska med så fredagskvällen är vigd åt dem. Men en lunch på lördagen kan man nog klämma in
×
×
 • Create New...