Jump to content

octavia rs

Medlem+
 • Posts

  5 219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  106

octavia rs last won the day on December 27 2022

octavia rs had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

11 416 profile views
 1. Just 1794/1794A är väl inte helt ovanlig och ofta då i dual differetial koppling där tillverkaren själv kan adderar I/V omvandlingen efter egen design (TAD gör så tex.) There are many variations on this technique used today, including hybrids like the 'Advanced Segment' PCM1794 DAC launched by Burr-Brown in 2004. Now part of the TI (Texas Instruments) family the updated PCM1794A has a split architecture with the first 6-bits of a 24-bit input, beginning with the LSB, separated from the remaining 18-bits, up to the MSB. The wordlength of the 6-bit block is retained while the 18-bit block is upsampled by x64, truncated into ~2.32-bit words and then subject to 3rd-order noise-shaping to restore the original 18-bit S/N. The two 'segments' are then summed into a single upsampled stream of some 6-bit resolution before hitting a differential-current segment section – the DAC proper. This offers a balanced current output, providing audiophile designers the opportunity to build their own I-to-V converter, and 'voice' the sound – just as we see here in the Merason DAC1. PM
 2. Jag har med funderat på lurar har vad jag hört på ryktes vägen en väldigt fin hörlursförstärkare i min TAD dac som är separerad ifrån de vanliga utgångarna med egen volym kontrol. Man skulle kanske se till och låna några vettiga lurar och testa vad man tycker
 3. Hej @Anders65 kommer du enbart att erbjuda Rhodium pläterade kontakter på din högtalarkabel? Hur upplever du de fungerar att blanda olika kontakt material i anslutningar de är ju oftast guldpläterade anslutningar på högtalare tex? Du har inga planer på att göra "jumper" kablar för de som har bi-wire terminaler på sina högtalare?
 4. Jag har utnyttjat "drulleförsäkringen" hos Folksam två gånger utan problem (jag själv som orsaka båda skadorna ). Båda gångerna ville de ha ett kostnadsförslag på att byta det som gått sönder vilket min handlare ordnade sen betala de ut en kontantersättning minus självrisken.
 5. Vad de nu än tillför så är de väl byggda på Bybees teknik. Tror iofs. inte man blir så mycket klokare vad de gör men de finns mer att läsa här @conan (de är alltså inte bara en banankontakt). https://www.bybeetech.com/products/#plugin-products
 6. Morgonens lyssning började med dessa album.
 7. De sitter en liten bit KEMET EMI tejp på dem, på deras hemsida är de bara själva plastpluggen men de är de jag köpte.
 8. Det "ska" finnas en extra funktion men om dess inverkan gör nått så är det inget jag märkt men som sagt de var primärt för att skydda oanvända kontakter. Har skydd på alla andra oanvända kontakter som RCA och XLR så då tyckte jag att jag lika bra kunde skaffa till RJ45 och USB med. https://www.adark.co/collections/online-shop-special-on-grand-opening/products/afterdark-emi-protective-mat-for-rj45-usb De finns betydligt mycket billigare om man bara är ute efter ett skydd för kontakten men då MetaWave i Göteborg tar in AfterDark så blev det att jag beställde dessa därifrån.
 9. Tack för det @byZan, hände säkert nått mer under året men de fick bli i grova drag vad som hänt. Framöver ser det dock ut att bli rätt lugnt på hifi fronten.
 10. Det var ett tag sen de var några uppdateringar här, året lider mot sitt slut satt och kollade igenom min tråd vad som hänt under året och vad som skrivits. Lite kul att blicka tillbaka Januari Det blev nya högtalarkablar. Även nätverket byggdes om en del för att få de lite mer slimmat med mindre komponenter och mer isolation mellan de olika delarna. April Ribbpaneler på plats efter månader av jobb med vattenskada och renovering av hela huset invändigt. Lite fler nätverkskablar ifrån Tubulus tog också plats i systemet samt att det inköptes en bättre USB kabel ifrån Tubulus. Augusti Äntligen dök min svarta TAD dac upp efter många månaders väntan. Oktober Efter en tids väntan ifrån beställning till att de blev utfört så uppgraderades min Innuos Statement till senaste Next-Gen versionen. December Såhär i slutet på året så blev det ett litet inköp av nått som troligtvis är av minimal betydelse i det stora hela men men nu sitter de där oavsett vilket. 2st skydd för USB kontakter till Innuos Statment, 9st RJ45 skydd som fördelades över nätverkskomponenterna, 3st i fiber NOD:n, 3st i routern, 2st i Innuos PhoenixNET switch och 1st i den oanvända LAN porten på Innuos Statementen. Eftersom året snart är slut så lär det inte hända så mycket mer hos mig förutom att lyssna på massor av musik i alla dess former
 11. God Jul till er alla här på Euphonia!
 12. Kravet på skyddsjord sammanfaller med hur apparaten är byggd är den dubbelisolerad så ska den inte jordas. Som exempel så är min TAD dac och TAD slutsteg dubbelisolerade och ska inte jordas. Det beror på apparaten hur den är byggd är chassit och signaljorden sammankopplade internt kommer en extern jord lösning som kopplas till tex. en ledig RCA eller liknande sannolikt få kontakt med skyddsjorden oavsett hur man vänder och vrider på det. Som sagt de finns lika många lösningar som de finns tillverkare och min personliga åsikt är att de finns nog ingen perfekt lösning med tanke på hur olika tillverkare gör sina produkter.
 13. Jag har byggt kablar med fläta runt en centrerad skyddsledare, även @calle_jr och @LPL har testat samma koncept med det material jag använde. I mitt fall hamnade alla areor runt 6mm2.
 14. Uppdateringen av en Innuos har inget med en extern dator att göra man kan enbart uppdatera dem via deras egna OS där man väljer att ladda ner uppdateringen som läggs in direkt på den interna disken. Du kan ju alltid kontakta Innuos support @calm och se om de kan hjälpa dig.
×
×
 • Create New...