octavia rs

Medlem+
 • Content Count

  2 044
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

octavia rs last won the day on January 15

octavia rs had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

7 664 profile views
 1. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #7

  @byZan blir ett med koden
 2. octavia rs

  A clock to rule them all

  Säkerligen finns det annat att fokusera på. Auralic har ju valt sin lösning med en extern klocka för att förbättra sin dac likt dCS gör med Rossini (extern klocka för enbart dac) om det är rätt väg kontra att bygga in allt i en enhet där får väl var och en avväga om skillnaden på ljudet är värd pengarna vad en extra enhet tillför.
 3. octavia rs

  Vad lyssnar du på just nu?

  Qobuz FLAC 24/48
 4. octavia rs

  A clock to rule them all

  Om man nu är intresserad av hur man mäter klockor så kan man läsa mer här. https://www.maximintegrated.com/en/app-notes/index.mvp/id/3359 Finns en hel tråd på Audiophilestyle forumet med just klockor där detta tex dök upp idag. Bra klock kristaller kostar en slant. https://audiophilestyle.com/forums/topic/37530-clocks-what-should-we-look-for-in-next-generation/ BTW, here's the plot for an eye-poppingly great OCXO we have been looking at. Have no idea the cost yet--likely $600 a piece. But check it out: -110dBc/Hz at 1Hz, -143 at 10Hz! (this is 10MHz part, but even in the mid-twenties audio clock range these are spectacular).
 5. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #7

  Det var iofs. @Taxmannen som skrev det men man får nog börja kolla så allt är kopplat på rätt ställe och att WAN/LAN portar inte förväxlats. Jag vet inte hur Roon reagerar när det saknas internet men iom. plattan har kontakt med Roon core men Roon Core inte har kontakt med Tidal verkar det ju vara nätverksrelaterat. Att sen plattan har kontakt med Tidal direkt gör ju det hela lite underligt
 6. octavia rs

  Vad lyssnar du på just nu?

  Qobuz FLAC 24/192
 7. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #7

  Du är säkert bara utloggad ifrån Tidal i Roon, kolla inställningar, tjänster, Tidal, redigera och logga in i ditt Tidal konto igen.
 8. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #7

  Kan du logga in via Tidal appen direkt i plattan och kolla kontot så de fortfarande är aktivt? Jag har missat att uppdatera mitt abonnemang med nya betalkortsuppgifter när jag fick nytt kort då funkade Tidal ett par dagar efter betalningen skulle normalt dragits.
 9. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #7

  @byZan har du kollat så du helt enkelt inte loggats ut ifrån Tidal i Roon?
 10. octavia rs

  A clock to rule them all

  Det finns exempel på detta tex inom tävlandet i väljud i bil där man när jag började med det för mer än 20 år sedan hade två klasser med max 15kkr och 25kkr för alla prylarna i bilen vilket gjorde att alla tävlade på väldigt lika villkor (man bedömde bara ljudet inte installationen förutom att den var säker). De flesta trådar på forum där det börjar snackas om priser och vad som är vettigt leder oftast ingenstans då vi alla har så olika preferenser och prioriteringar. Oftast är det ju så att vissa saker som tillverkarna utvecklar för sina dyrare grejor kommer till nytta även i de mer humant prissatta prylarna. Sen finns det ju alltid dem som köper det dyraste bara för att man kan såg precis en artikel om Koenigsegg att deras nya bil som ska börja tillverkas om två år redan har 72 bokade av 125 som ska tillverkas och då är priset säkert över 15 miljoner