octavia rs

Medlem+
 • Content Count

  1 768
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

octavia rs last won the day on October 3

octavia rs had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

7 454 profile views
 1. octavia rs

  Mickes Musikrum

  Nagra har de senaste åren kört Wilson i Munchen och låtit riktigt bra enligt många på plats. 2018 (Wilson Alexia) 2017 (Wilson Alexx) Åter igen så blev det massa OT ifrån min sida men de är sällan man ser Nagra på våra Svenska forum.
 2. octavia rs

  Mickes Musikrum

  Kan bara hålla med, deras system på RMAF ska enligt många varit nått av det bästa sen så ska kanske en del av det tillskrivas Rockport högtalarna. Du får säga till @AlfaGTV om det blir för mycket OT nu men detta kompletta Nagra system är riktigt trevligt
 3. octavia rs

  Mickes Musikrum

  Implementeringen av chippet (när man använder ett sådant) är nog viktigare än själva chippet för hur slutresultatet ska bli. @AlfaGTV vet du hur Några gör själva omvandlingen? Jag har fått för mig att de inte använder något chip men de är kanske jag som fått fel för mig?
 4. octavia rs

  Mickes Musikrum

  Detta är väl något som kommit fram genom utvecklingen av den nya HD DAC X som premiär visades på RMAF. https://www.monoandstereo.com/2018/10/nagra-hd-dac-x-exclusive-insight.html
 5. Ok det underlättar ju men som sagt man måste ju ha hundra koll på vad, var och hur man vill ha det så de olika delarna passar ihop. Jag vet att jag sett ett avsnitt av Grand Design Australia där man bygger ett hus med CLT paneler ifrån Tyskland (ett helt hus i byggsats) och där är allt förberett men det uppstår även diverse problem när ritningar inte stämmer överens.
 6. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Jag spenderade antagligen alldeles för lite tid med den och var nog redan från början inställd på att jag kommer aldrig köpa klockan då jag tycker det är för mycket pengar. Jag är dessutom något oförstående till varför man väljer att göra en klocka för att klocka en dac med extern "word-clock" när det förmodligen skulle gå att ha den bättre inbyggd i Rossinin redan från början. Kostnaden för klockan blir ju hög då det ska till en egen PSU och ett chassi som inte är gratis att tillverka och mer kablar mellan lådorna vilket jag mest ser som negativa saker. I min TAD DAC ska det enligt dem själva sitta en väldigt bra klocka nära den digitala omvandlingen med lågt "phase noise" att då flytta ut denna klocka till en extern låda med massa kopplingar, kablar och dyl tycker jag i min värld är lite knepigt/onödigt. TAD visar mätningar på sin interna klocka. Läser man på tex Computer Audiophile så är ju externa klockor i ropet men oftast referensklockor (10MHz) ifrån Mutec, SotM med flera för att klocka ihop olika prylar. Nu är ju dCS lite annorlunda då vad jag förstår flyttar ut 44.1 eller 48kHz klockan till den externa lådan inte att de interna kopplar mot en referens klocka likt tex Esoteric gör iofs så kan ju Vivaldi klockan synka sina interna "word-clocks" mot en extern referens för ännu bättre prestanda. Blev lite OT här men som du kanske kan räkna ut @AlfaGTV så lär jag inte lägga pengar på en extern klocka om jag skulle köpa en dCS Rossini (jag kan få äta upp detta men just nu så är det min ståndpunkt).
 7. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Hittar inte detta i Försäkringskassans app Så vad ska man då skriva om en DAC? Denna första del i ett digitalt system som idag kan vara så mycket mer än att bara omvandla 1/0 till analogt även om det är huvudsysslan. Under veckan med Rossini så körde jag mest direkt ifrån Roon eftersom det är så jag skulle använda en DAC med den möjlighet att streama direkt ifrån nätverket/Roon. Eftersom en del av mig är ute efter att ytterligare förenkla systemet så är det inte bara ljudmässiga fördelar som jag är ute efter med en dCS men skulle jag även få det på köpet så är det ett stort plus. Jag har inte tidigare jämfört digitala källor/dac så min erfarenhet av detta är inte så stor och jag tycker att det är svårt ibland t.o.m mycket svårt att skilja dem åt då jag ju med varje DAC lyssnar på samma slutsteg och högtalare. I sammanhanget så anser jag att mina övriga prylar i TAD M2500 slutsteg och TAD CE-1 högtalare är så bra grejer att de kan lyfta fram varje liten detalj som DAC:n kan leverera och på så sätt kanske göra det enklare att utröna skillnader. Jag har spelat väldigt varierad musik under veckan då jag lyssnar på det mesta (kanske inget jätte fan av klassiskt eller Death Metal). Rossinin ger en känsla av närhet mellan de olika musikaliska elementen och var de existerar i rummet helt åtskilda ifrån högtalarna. Musiken känns naturlig, inte hård/vass eller för varm/mjuk utan precis så som jag vill ha det. Små detaljer och röster klingar ut på ett sätt som får den att låta trovärdig i sitt sätt att omvandla digitala signaler till analoga. Tittar man på min TAD/SOtM kombo så är den inte sämre eller för den delen bättre kanske lite annorlunda men de är i mina öron ytterst små detaljer. Jag kan tycka att TAD kombon ger något mer bas. TAD spelar med en stor ljudbild med massor av detaljer och framför allt stor dynamik och instrumenten i 3D bilden är solida. Jag kan gladeligen leva med båda och skulle jag behöva välja så tror jag det blir dCS just för enkelheten med Roon men samtidigt så har jag lite svårt att släppa taget om TAD då den är otroligt bra och ger mig lyssningsglädje varje gång jag spelar med den vilket ju säkert dCS skulle göra med. Egentligen skulle jag nog vilja avvakta och prova en Rossini igen när den får 2.0 mjukvaran för att eventuellt få över mig ordentligt på dCS spåret.
 8. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  VAB idag så det ges tid att testa lite. Fick igång min Chromecast så att man kan köra tv som display. Får eventuellt tid under dagen att skriva mer om dCS Rossini.
 9. octavia rs

  Roon 1.5 ute nu.

  Om man har en Chromecast kopplad till sin tv kan Roon använda den som display i senaste versionen. https://kb.roonlabs.com/Displays#Using_Chromecast_as_a_Display
 10. Aha ok ja då är det ju en annan femma. Kan man göra en utanpåliggande installation i rummet under går det ju att borra sig snett upp i väggarna i musikrummet och fräsa upp till apparaterna.
 11. Vill man bara sätt gips utanpå CLT skivorna så går det ju att spåra i skivorna och försöka tex lägga det mesta i plattan och göra stick upp där apparaterna ska sitta så man undviker att dra mer än nödvändigt i väggarna.
 12. Allt är ju möjligt men jag vill gärna ha vägguttag, strömbrytare, belysning mm. lite längre upp på väggen än i en golvsockel Nä skämt o sido allt beror på hur mycket el man ska ha in i rummet.