Jump to content

lindvall

Medlem+
 • Posts

  706
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

lindvall last won the day on August 18 2021

lindvall had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

4 579 profile views
 1. Nu har jag lyssnat på "BRUTALISM" och särskilt "BRUTALISM TAKE 2" är banne mig inte långt från Front 242 i stilen! Lite som "Masterhit". Martin Gore från Depeche Mode har tydligen varit inblandat i "TAKE 2". Trodde inte riktigt det om gamle Jarre! Kul!
 2. Kul att höra om din 22-Pistepirkoberättelse! Jag minns ett radioprogram, kanske det var Bommen, där någon hade skrivit in och önskat "Let your body learn med det tyska synthbandet Nitzer Ebb". Som varandes ett riktigt ebbhead i fjorton/femtonårsåldern tyckte man ju då att det var fruktansvärt att både brevskrivaren och programledaren hade så dålig koll. Nitzer var ju från britter från Chelmsford! Det visste ju varenda människa som läste OKEJ!
 3. @Josaa skrev i en annan tråd detta podcasttips!
 4. Väntar också på att få cellerna inkopplade. Det är nätägaren som måste byta elmätare innan det lirar, lite tråkigt att cellerna sitter på taket ett par månader utan att kunna producera denna soliga sommar. Vi har en liten anläggning, i öst/västläge, men hoppas ändå på en vinst om tiotalet år.
 5. Det händer att jag gör egen tonicsyrup, och denna variant blev finfin! Utgick från receptet "Staffans lyxiga tonic water" men bytte ut apelsinen mot citron och lime och kompletterade med några stjälkar citrongräs.
 6. Detta känns overkligt. Mina två absolut största ungdomsidoler var Depeche Mode och Nitzer Ebb. De var helt klart i en klass för sig i min bok. Att det är Andy som blev den förste av medlemmarna att jordelivet känns helt oväntat, med tanke på att det verkade vara han som tog hand om sig bäst. Men sådant ger ju aldrig några garantier. Depeche Mode sände ut någon livekonsert under covidpandemin, och jag upplevde det som ganska sorgligt att se hur tidens tand slitit på mina ungdomsidoler. Då och då tyckte jag att Dave nästan parodierade sig själv. Dessutom var det trist att Andy fick mindre kameratid än de inhyrda musikerna. Utan Andy, inget Depeche. Den konsert som gjort störst intryck i mitt minne av de konserter jag överhuvudtaget varit på var World Violation i Globen. Jag var då i helt rätt ålder för att det skulle etsa sig fast i mitt minne. På delad andraplats är Nitzer Ebb på Fryshuset (Showtime) och Stings Mercury falling-konsert, också på Globen.
 7. Ecm har en podcast där artister från bolaget intervjuas. ECM Records podcast
 8. Ja, vi får se om det blir någon hifi-hund av den här lille gynnaren.
 9. Körs det elbil också tro? Det hade varit finfint att kunna ladda på egen ström!
 10. Det här är träffande och intressant. Min fundering om varför jag kallar mig audiofil fick mer bränsle. Jag tänker mig att det skiljer mellan innehåll och presentation. För att avkoda innehållet, alltså betydelsen, informationen, krävs inte så väldigt mycket av anläggningen. Och där tänker jag att musiker har en fördel och en förmåga att avkoda ett stycke på en medioker anläggning. Man förstår helt enkelt vad som presenteras och kommuniceras, precis som man hör vem som ringer, trots knastrig telefonlinje (som det fanns förr i tiden). En audiofil bryr sig mer om själva presentationen, alltså hur det kommuniceras. Vi alla känner igen våra favoritartister och favoritlåtar även om de spelas från en skrällig högtalare i en butik. Däremot njuter vi mycket mer om presentationen är tydlig och oförvanskad utan störande artefakter. Tänker att det är samma sak med film, själva budskapet och storyn får man med sig även vid en liten TV av sämre kvalitet, men själva upplevelsen blir starkare vid en högre nivå av återgivningen. Och där är vi som människor säkert olika i vad vi värdesätter och hur mycket vi irriterar oss på ovidkommande artefakter i återgivningen. Sen är det också helt klart för vissa av oss en fåfänga och en kärlek till att äga högpresterande saker, för det ger en go känsla att veta att man äger något som är "bra", men också en nyfikenhet på hur presentationen förändras vid ett byte av prylar.
 11. Jag har också en PS Audio Duet till anläggningen. Upplevde du någon förändring / förbättring med den inkopplad?
 12. Om det är något jag behöver leta upp på Euphonia, eller egentligen vilken hemsida eller forum som helst, så tycker jag det är lättast att använda Google och skriva: site:euphonia-audioforum.se och därefter mellanslag och sökordet jag är ute efter.
 13. Jag har inte lyssnat på Kurt Vile, men ska på Plan B och lyssna på härlig 80-talsdoftande popdisco med Donny Benét nu i maj!
×
×
 • Create New...