Jump to content

lindvall

Medlem+
 • Posts

  699
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

lindvall last won the day on August 18 2021

lindvall had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

4 412 profile views
 1. Ecm har en podcast där artister från bolaget intervjuas. ECM Records podcast
 2. Ja, vi får se om det blir någon hifi-hund av den här lille gynnaren.
 3. Körs det elbil också tro? Det hade varit finfint att kunna ladda på egen ström!
 4. Det här är träffande och intressant. Min fundering om varför jag kallar mig audiofil fick mer bränsle. Jag tänker mig att det skiljer mellan innehåll och presentation. För att avkoda innehållet, alltså betydelsen, informationen, krävs inte så väldigt mycket av anläggningen. Och där tänker jag att musiker har en fördel och en förmåga att avkoda ett stycke på en medioker anläggning. Man förstår helt enkelt vad som presenteras och kommuniceras, precis som man hör vem som ringer, trots knastrig telefonlinje (som det fanns förr i tiden). En audiofil bryr sig mer om själva presentationen, alltså hur det kommuniceras. Vi alla känner igen våra favoritartister och favoritlåtar även om de spelas från en skrällig högtalare i en butik. Däremot njuter vi mycket mer om presentationen är tydlig och oförvanskad utan störande artefakter. Tänker att det är samma sak med film, själva budskapet och storyn får man med sig även vid en liten TV av sämre kvalitet, men själva upplevelsen blir starkare vid en högre nivå av återgivningen. Och där är vi som människor säkert olika i vad vi värdesätter och hur mycket vi irriterar oss på ovidkommande artefakter i återgivningen. Sen är det också helt klart för vissa av oss en fåfänga och en kärlek till att äga högpresterande saker, för det ger en go känsla att veta att man äger något som är "bra", men också en nyfikenhet på hur presentationen förändras vid ett byte av prylar.
 5. Jag har också en PS Audio Duet till anläggningen. Upplevde du någon förändring / förbättring med den inkopplad?
 6. Mari Boines senaste singel, Mihà:
 7. Om det är något jag behöver leta upp på Euphonia, eller egentligen vilken hemsida eller forum som helst, så tycker jag det är lättast att använda Google och skriva: site:euphonia-audioforum.se och därefter mellanslag och sökordet jag är ute efter.
 8. Jag har inte lyssnat på Kurt Vile, men ska på Plan B och lyssna på härlig 80-talsdoftande popdisco med Donny Benét nu i maj!
 9. Roligt att höra att det är på gång! Kul med lite nya tankar för att skapa välljud!
 10. Hur har det gått med Svanå-högtalaren? Någon som vet om den är på gång, eller i malpåse? Mest nyfiken för det är ett intressant koncept att ställa upp dem på det viset, likt Bremens ägg som också är tänkta för liknande placering.
 11. Även om jag inte hänger med i allt det tekniska så är det väl just de problem som vanligen inte diskuteras det som är intressant! Som upplevelser vi hade längre tillbaka i tiden med att när vissa av Supras kablar var inkörda och hade spelat ett tag så upplevde vi en svag degradering i ljudet. När man kopplade ur och sen kopplade in lät det bättre igen. Och vad skiljer det då från Cardas, vars upplevelse var det motsatta (enligt min gamle kompis Henrik, och kanske om jag inte missminner mig, George Cardas själv) att om Cardas kopplades ur och sen in igen så lät det inte bra på en vecka?!
 12. En liten tanke jag just kom på angående just svärta; kan det vara så att anläggningen kan vara knäpptyst när det inte är signal på, men kanske kan ha nån slags ringning eller distortion när den matas med signal? När sen den distortionen eller ringningen på något sätt hanteras med något slags botemedel upplever man ett större mått av svärta. Är det i så fall detta som menas med "intermodulation"? Och är i så fall Signal to Noise ratio samma sak som intermodulation? (Ja, det stämmer att jag inte gick vare sig Naturvetenskaplig eller teknisk linje på gymnasiet. :-) )
 13. Även Steven Guttenberg har börjat med podcastformatet, annars är han väl extremt aktiv på Youtube. Men nu har han även kört igång med endast ljud. Här pratar han med bland andra Nelson Pass, Zu Audios Sean Casey och Klipschs Roy Delgado. Sen snackar han runt lite allmänt om olika ämnen, en del "rambling" som kanske kan vara trevligt, men kanske inte så matnyttigt om det är information man vill åt.
 14. Nu har jag lyssnat igenom hela podcasten! Den var intressant! 😀 Man förstår mer hur lätt det kan vara att fastna i konspirationsteorier.
×
×
 • Create New...