lindvall

Medlem+
 • Content Count

  553
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

3 807 profile views
 1. lindvall

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Mitt senaste skivinköp är I trawl the megahertz av Paddy McAloon som nu kommit på vinyl för ett tag sedan utgiven under namnet Prefab Sprout. Det var tydligen inte läge 2003 att ge ut den under Prefab sproutnamnet då den kanske mer är någon slags konstmusik än den pop som man är van vid från Prefab. Så nu kan jag lyssna på vinyl och utan Copy control som var så populärt under en period.
 2. Tänkte mig iväg på hifimässan i Helsingborg nu på lördag, den som tidigare var i Malmö. Platsen är Marina Plaza vid Knutpunkten, tiden är lördag 12/9 kl 11.00-18.00 och söndag 13/10 kl 11.00-17.00 och året är 2019! :-) Kostar en hundring per dag verkar det som.
 3. lindvall

  RIP Walter Becker

  Ja, det var trist. Beckers album "Circus Money" har snurrat en del. Har några riktigt bra låtar, främst "Bob is not your uncle anymore".
 4. lindvall

  Källarrenovering och lyssningsrum

  Det där ser ju hur bra ut som helst! Kul!
 5. lindvall

  Kjell Alinge död

  Såg i mitt nyhetsflöde att Kjell Alinge har gått ur tiden. Så sent som i förrgår upptäckte jag att det gjorts en dokumentärfilm som jag missat. http://www.kjellalinge.se/ Alinges Eldorado hade jag en hatkärlek till som barn/ungdom. Skruvade konstiga monologer och konstig, men ibland väldigt bra musik. På senare tid uppskattade jag Alinge mer och mer och han lämnar ett tomrum efter sig som ingen kan fylla. Det finns många duktiga radioröster därute, men ingen Alinge.
 6. lindvall

  Är hifi roligt igen? Del 2.

  Ja, hur många par Strumenti Acustici di Precisione i Quartetteutförande som nått våra breddgrader är nog räknade på ena handens tumme skulle jag tro, men säker kan man aldrig vara. Det är som höres en italiensk konstruktion sprungna från en Siciliansk entusiast som heter Vincenzo Fratello. Nu vet jag inte var han håller hus, det har varit lite tyst om företaget de senaste åren. Eller decenniet kanske man ska säga. Slogan de körde med var "No tube is equal to no music!". Lådorna är lätta saker konstruerade av plywood enligt någon tanke på att inte döda ljudet med tunga lådor. Det stämmer att det är sidomonterade basar, det sitter ett par 12-tummare i bottenlådan. SAP har jag för mig också hade generalagenturen för Nagra och Simon Yorke i Italien, men jag kan missta mig. Är man intresserad är det nästan bäst info på på följande länk, där det står hur högtalarna är konstruerade och hur de kan bete sig: SonicFlare Det är lite kinkiga högtalare som egentligen kanske ligger över min ambitionsnivå, det är lite som jag skulle köpt en räserbil men har vägar med tjälskott att köra på. Men nu är det rätt kul ändå! Jag ser fram emot att höra min DIY-kompis hembygda triodsteg som jag tror kan låta riktigt bra på Quartettarna.
 7. lindvall

  Är hifi roligt igen? Del 2.

  Tack för det Richard! Det är kul att vara tillbaka!
 8. lindvall

  Är hifi roligt igen? Del 2.

  Ni får stå ut med en halvtaskig bild på uppställningen. Långt ifrån ultimat, men alltid något! Högtalarna hade med säkerhet mått bra av att komma ut nån halvmeter till i rummet, men detta är dagslägets tillåtna uppställning. Det går att lyssna på musik och det är inte helt katastrofalt, trots kal putsad vägg bakom. Jag har också rätt fet bas nu, men den är ganska fet över hela registret, så det blir inte olidligt.
 9. lindvall

  Är hifi roligt igen? Del 2.

  Nu är de på plats, SAP Quartette, efter många års bortavaro. Under småbarnsåren gick det inte riktigt att ha lättvälta dyra högtalare, så jag funderade på om han jag köpte dem av (Henrik B, Välljud) kanske hade någon spekulant så jag kunde skaffa mig något mer barnvänligt. Det fanns ingen som ville ha dem, så jag fick tillbaka dem när jag bad om det. Nu är som sagt mina tvillingar 8 år, och tvillingtornen är tillbaka i det lindvallska hemmet! Sedan jag spelade med Lebenförstärkaren på dem sist så har Leben fått rätt ingångsrör och hela ordentliga slutrör och blivit fixad av min relativt nyfunne hifikompis Stig som har byggt massor av rörförstärkare i sitt liv. Han fixade också hörlursutgången som var felkopplad i Leben. Dessutom har han precis färdigställt ett SRPP RIAA (förklara det den som kan) så nu lyssnas det på vinyl här också för fulla muggar, både i lurarna, AKG K701 när barnen ser på TV, och via SAPparna de kvällar frugan lägger barnen. Så just nu ÄR hifi roligt igen! Måste bara försöka köpa loss det där RIAAt också. Bra mycket bättre än Grosshandlarns (må han vila i frid på gröna hifi-ängar) gamla Pro-jectsteg jag haft hitintills.
 10. lindvall

  Van the Man.

  Hittade en del skön helgläsning! Håll till godo! En känsla av förundran, Van Morrison, del 1, Inledning En känsla av förundran, Van Morrison, del 2, Från vaggan till Them En känsla av förundran, Van Morrison, del 3, Från Bang records till Astral weeks En känsla av förundran, Van Morrison, del 4, Från Moondance till Tupelo honey En känsla av förundran, Van Morrison, del 5, Från Saint Dominic's preview till Caledonia Soul Orchestra En känsla av förundran, Van Morrison, del 6, Från Veedon Fleece till mentalt flis
 11. lindvall

  Youtube favoriter

  En favorit är ju den norska dokumentären Hifi Delirium som numera ligger ute på tuben:
 12. lindvall

  Ljuddämpning.

  Vi bor i parhus och upplevde samma problem. Vi lät en snickare bygga en fristående vägg några centimeter framför den befintliga tegel/putsväggen. Jag sa till honom att det var viktigt att det var lufttätt. Jag vet inte hur noggran han var, men vi upplevde en tillräckligt stor skillnad för att vi skulle tycka det var värt det. Dessutom kan man välja finish på väggen och vi valde längsgående ohyvlade brädor, för det gillade vi. Kostade nånstans runt 6-7 000 har jag för mig, efter rot.
 13. lindvall

  Är hifi roligt igen? Del 2.

  Under en tid har hifiintresset legat lågt i det lindvallska hemmet. Småbarnsåren bjuder på andra aktiviteter som oftast inte tillåter de där lugna stunderna när man har möjlighet att sitta och lyssna på musik. Min musikkonsumtion de senaste åren har bestått i Spotify på telefonen med hörlurar medan man gör annat. Nu har tvillingarna hunnit bli åtta och jag märker att det kan finnas fler stunder till aktiv lyssning. Nu var det dags att städa hifin, för ett annat tvillingpar som fick flytta hemifrån när barnen kom är på väg tillbaka!
 14. lindvall

  Fototråden

  Härliga bilder! En konstig bild jag hittade i sommar när jag bläddrade i gamla inredningstidningar fick mig verkligen att fundera varifrån al-Qaida hämtat sin inspiration. Bilden är från -96! "Let's make things better." (Ok, det får bli photobucket som jag kör på...)