Jump to content

lindvall

Medlem+
 • Content Count

  558
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

4 071 profile views
 1. "I lean to the palm end of the plant spectrum..."
 2. Satt och slöläste på lunchen i min lunchbok och fann till min förvåning att Euphonia finns med! Inte illa att bli citerad i tryckt text @Adagio! Aningen tråkigt att forumnamnet är felstavat bara, särskilt i en bok för språkpoliser.
 3. En klassiker som fick tiden att stå stilla på Arkenmässan 2004 i rummet där Ocellias högtalare demades är M. Wards tolkning av Bowie's "Lets Dance". En långsam variant, men väldigt bra i mina öron om man är på rätt humör.
 4. Mitt senaste skivinköp är I trawl the megahertz av Paddy McAloon som nu kommit på vinyl för ett tag sedan utgiven under namnet Prefab Sprout. Det var tydligen inte läge 2003 att ge ut den under Prefab sproutnamnet då den kanske mer är någon slags konstmusik än den pop som man är van vid från Prefab. Så nu kan jag lyssna på vinyl och utan Copy control som var så populärt under en period.
 5. Tänkte mig iväg på hifimässan i Helsingborg nu på lördag, den som tidigare var i Malmö. Platsen är Marina Plaza vid Knutpunkten, tiden är lördag 12/9 kl 11.00-18.00 och söndag 13/10 kl 11.00-17.00 och året är 2019! :-) Kostar en hundring per dag verkar det som.
 6. Ja, det var trist. Beckers album "Circus Money" har snurrat en del. Har några riktigt bra låtar, främst "Bob is not your uncle anymore".
 7. Såg i mitt nyhetsflöde att Kjell Alinge har gått ur tiden. Så sent som i förrgår upptäckte jag att det gjorts en dokumentärfilm som jag missat. http://www.kjellalinge.se/ Alinges Eldorado hade jag en hatkärlek till som barn/ungdom. Skruvade konstiga monologer och konstig, men ibland väldigt bra musik. På senare tid uppskattade jag Alinge mer och mer och han lämnar ett tomrum efter sig som ingen kan fylla. Det finns många duktiga radioröster därute, men ingen Alinge.
 8. Ja, hur många par Strumenti Acustici di Precisione i Quartetteutförande som nått våra breddgrader är nog räknade på ena handens tumme skulle jag tro, men säker kan man aldrig vara. Det är som höres en italiensk konstruktion sprungna från en Siciliansk entusiast som heter Vincenzo Fratello. Nu vet jag inte var han håller hus, det har varit lite tyst om företaget de senaste åren. Eller decenniet kanske man ska säga. Slogan de körde med var "No tube is equal to no music!". Lådorna är lätta saker konstruerade av plywood enligt någon tanke på att inte döda ljudet med tunga lådor. Det stämmer att de
 9. Tack för det Richard! Det är kul att vara tillbaka!
 10. Ni får stå ut med en halvtaskig bild på uppställningen. Långt ifrån ultimat, men alltid något! Högtalarna hade med säkerhet mått bra av att komma ut nån halvmeter till i rummet, men detta är dagslägets tillåtna uppställning. Det går att lyssna på musik och det är inte helt katastrofalt, trots kal putsad vägg bakom. Jag har också rätt fet bas nu, men den är ganska fet över hela registret, så det blir inte olidligt.
 11. Nu är de på plats, SAP Quartette, efter många års bortavaro. Under småbarnsåren gick det inte riktigt att ha lättvälta dyra högtalare, så jag funderade på om han jag köpte dem av (Henrik B, Välljud) kanske hade någon spekulant så jag kunde skaffa mig något mer barnvänligt. Det fanns ingen som ville ha dem, så jag fick tillbaka dem när jag bad om det. Nu är som sagt mina tvillingar 8 år, och tvillingtornen är tillbaka i det lindvallska hemmet! Sedan jag spelade med Lebenförstärkaren på dem sist så har Leben fått rätt ingångsrör och hela ordentliga slutrör och blivit fixad av min relativt
×
×
 • Create New...