Daniel

Medlem+
 • Content Count

  766
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Daniel last won the day on December 17 2019

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 648 profile views
 1. Daniel

  Ulfsans streaminglösning

  Vilket Akasa chassi körde du? Jag har märkt att förutom fläkten så är min Intel NUC känslig för vibrationer, den låter mycket bättre på dedikerade koner. Jag tänkte det som heter Akasa Turing. För att det är snyggt, men även för att den känns vibrationsdämpad i konstruktionen.
 2. Daniel

  Rör med hög transkonduktans

  Det har även Aesthetix Callisto. :-)
 3. Daniel

  Ingång till Vinylvärden

  En duktig handlare kan hjälpa dig utifrån hur du skulle vilja att det ska låta. Olika spelare/filosofier/konstruktioner ger dig helt olika ljud. Grovt förenklat: Rega är pigga och rappa. Nottingham analogue/analogue works/Pear audio/Fletcher (de bygger i stort på samma filosofi från Tom Fletcher) låter stort och majestätiskt Linn LP12 (beroende på konfiguration) har ett bra driv och en härlig mellanbas. osv osv. Så om du har en idé om åt vilket håll du vill ha det, så kan en erfaren vinylhandlare, eller alla människor här på forumet peka dig i en rimlig riktning. :-)
 4. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Indeed. Och en man som kan matcha rör och justera VTA är det sexigaste som finns säger min sambo.
 5. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Det är min fixar- och pysselhjärna som blir tillfredsställd. :-)
 6. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Med 57 rör i systemet är felsökning och fix ganska så besvärligt, men den del av det som också är roligt med det hela. :-)
 7. Sorry var lite upptagen igår kväll. Här kommer mer info. Jag bytte för något år sedan, den har varit problemfri efter det. Hade de satt in Nordost Odin från början hade det inte hänt. ;-)
 8. Yes. Det är en dålig kabel som ansluter trackpaden. Bytte den själv för några hundringar. Men en mac-firma kan göra det åt dig.
 9. Är det en macbook pro med några år på nacken?
 10. Daniel

  Det ständiga sökandet

  Tycker att BTB ser vettiga ut vid en okulärbesiktning. Jag har dock aldrig provat dem. Får göra det vid tillfälle. Just Romulus är den minst känsliga produkten för olika rör som jag har provat. Andra Aesthetix prylar svarar mycket tydligare på olika rörkvalitet. Om det är nytillverkade Tung-Sol så förstår jag att du föredrar JJ. Tack för tipset om BTB. Karl väntar på ditt samtal :-) /D
 11. Daniel

  Det ständiga sökandet

  Hmm, missade den här detaljen sist @Bebop. Klart du ska hotta upp din Romulus ytterligare. Det är det värt. Transparens, djup, pondus och mer skoj utlovas. Jag har ju gått all-in på Eclipse själv. Vad kör du för rör i den nu?
 12. Daniel

  Det ständiga sökandet

  I den klassen, om man är intresserad av något vackert, som låter lite annorlunda mot flera andra är Brinkmann Nyquist mk2 helt fantastisk. Den låter väldigt likt Brinkmanns skivspelare. Jag vill undvika ordet analogt. Så en bra beskrivning blir flödande, musikaliskt och levande, utan digitala hårda kanter när musiken blir komplicerad, men med en otroligt hög upplösning och rik färgpalett. DAC-modulen är utbytbar, vilket gör den framtidssäkrad. https://www.brinkmann-audio.de/main.php?prod=nyquist&lang=en White paper: https://www.brinkmann-audio.de/inhalt/en/whitepaper/nyquist.pdf
 13. Daniel

  Hemma hos JR.

  Låg upplevd distorsion är väl kanske begreppet? Jag går inte igång på mätdata och precis som du säger så kommer stöket ofta från andra källor.
 14. Daniel

  Hemma hos JR.

  Mycket klokt @DrKlang. Jag håller med dig till 100%. Och uppskattar de konstnärliga referenserna. Tycker också att det är artistens uppgift att skapa "verket", inte anläggningen. Det var väl Keats som sa “Beauty is truth, truth beauty, —that is all / Ye know on earth, and all ye need to know” :-) Med det sagt så både respekterar och uppskattar jag de som vill bygga sitt system utifrån en tydlig preferens. Vi är alla olika. Jag tycker skönheten och behållningen ökar ju mer inblick jag får i inspelningen. Men ibland är det kul att byta rör, för att ändra soundet lite grann. Man kan gå från det kristallklara i Siemens Cca till mustigheten i Philips E88cc SQ till exempel.
 15. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag funderar lite på om inte en ensam skiva sten, som bara är upphängd i kanterna, inte ringer ganska så mycket. Vad sägs om ett laminat med en 5 mm mässingsplåt. Eller är stenskivan stum. Slutstegen kanske dämpar med sin vikt.