Jump to content

Daniel

Medlem+
 • Posts

  1 603
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Daniel last won the day on May 11

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

10 118 profile views
 1. Nice. Själv laddar jag inför München, vatten och bröd. Sen blir det sparris, flytande bröd och gris som lagats länge. Man längtar lite nu, det var länge sedan. Björn in action 2019! Två glada (Slags?)kämpar lyssnar på Daft Punk kanske? På den här nätta stereon. Här är ju jag med fint sällskap. (Hur kunde de släppa in mig där?) Sorry för off topic! Lovar bifoga lite matbilder i nästa reportage.
 2. 3mm är mycket i VTA sammanhang. Jag förstår att det lät knäppt. :-)
 3. Det stämmer bra det. Idag delar Series V, Series V och 309 samma fina lager. Det är dock inte ett knivlager utan kullager. Knivlager finner man på gamla SME armar. De nya tonarmskablarna (+) är helt omgjorda. Nu är konstruktionen "twisted pair" alltså plus och minus för respektive kanal individuellt isolerade. sen ligger det ytterligare en skärm över dessa två par, det är den skärmen man kommer åt via de medföljande kablarna. Den vanliga jorden går rakt igenom som en egen ledare. Via jord-pinnen i DIN-kontakten till bygeln som är fast monterad. PÅ Model 12 vill man även gjorda chassit, det gör man då via de medföljande trådarna som ansluter skärmen. Detta för att komma åt alla varianter av spelare och armkombinationer som finns. Målet är att det blir tyst, varken mer eller mindre så att säga. Om de medföljande kablarna inte gör någon nytta så ska (behöver) man inte använda dem.
 4. Ja, Delos var nog först, sen kom Kleos och "ersatte" Helikon. Men....det ryktas fortfarande om en ersättare till Skala. :-) Det hade varit kul tycker jag.
 5. Grattis @Bebop, och tack för förtroendet i SME.
 6. Ja, det påverkar, man kan även kolla om skruven som håller transformatorn har lossnat.
 7. Jag kan givetvis vara väldigt förvirrad, men jag är rätt säker på att Delos var först ut med "the new angle" Sen kom Kleos. Jag blir osäker eftersom jag har stor respekt för din förmåga att minnas och presentera fakta. :-) Jag har nämligen ett svagt minne av att ha pratat om just detta med Jonathan Carr i Vegas, men det var ju ett tag sedan. :-)
 8. Det är väl inte ok för de riktigt insatta att gilla den lite mer poppiga Symfoni nr.3, men jag skiter i det och njuter till fullo av tredje satsen. Sentimental och vacker så det förslår i denna variant av den 94 årige virtuosen Herbert Blomstedt. https://open.qobuz.com/track/154967595
 9. Precis så. Jag har haft mina kolstål i många år. Inte en rostfläck och vassa som tusan, slipar på sten 1 - 2 ggr/år och med ett keramiskt bryne, eller ett utslitet diamantstål resten av tiden.
 10. Delos var generation 5 i Lyras historia, med en rad ganska stora innovationer. Så det var inte en ersättning för någon annan utan en start för de som komma skulle. Prismässigt ersatte den både Dorian och Argo.
 11. För et stund sedan hörde @figge av sig från sin episka resa i alperna. De hade provat en Riesling från 1971, och den gick att köpa med sig i små eleganta presentförpackningar på 20 cl. Han undrade om han skulle köpa med en till mig. Och eftersom Figge tyckte det var en fantastisk vinupplevelse så kändes det som en självklarhet. Figge har ju bra koll på köket och allt därtill. Smaken var precis som Figge sa, något annorlunda och väldigt spännande. Den första noten var lite som en bra sherry, lite nötig, lagrad med tydlig fatkaraktär, men den avslutades inte smakmässigt så, utan var frisk, ren och honungslen på slutet, som en mustig riesling. Mycket kul! Tack för upplevelsen Figge!
×
×
 • Create New...