Daniel

Medlem+
 • Content Count

  656
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Daniel last won the day on September 19 2017

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 258 profile views
 1. Daniel

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Tycker ovanstående är klokt. Det finns ingen magisk ingrediens som kan skapa njutning hos alla. Och inga ord som kan övertyga någon att ändra åsikt. Till exempel kommer jag nog aldrig att överge det analoga, oavsett hur mycket jag bombarderas av argument om den digitala teknikens överlägsenhet. Med det sagt kan jag även njuta av ettor och nollor, men inte riktigt lika mycket. ;-) Vi ses i München!
 2. Daniel

  Wilson audio Sasha

  Nej inte riktigt gratis tyvärr men ett riktigt fynd. Följ länken och ta kontakt om du är intresserad. :-)
 3. Vi har ett par Wilson Sasha i perfekt skick. De är ursprungligen sålda och installerade av oss hos en kund som nu har uppgraderat till YG Acoustics. En ägare, färgen är en Wilson Upgrade color – Grigio Titanio, (En ferrari originalfärg) grillarna är Parchment gray. Läs mer här!
 4. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag blir ständigt påmind om varför jag har så mycket LP hemma! Det är så enkelt och funktionellt. Och en smula tidlöst.
 5. Daniel

  Trådarna tenderar till att...

  Nja, det stämmer inte riktigt. :-) Och med det sagt så menar jag inte att han är en kreativ konstruktör. Han jobbade inte med Valhalla1, inte heller var han på Nordost så länge. Han hjälpte Lars med utvecklingen av Odin, och var delaktig i jobbet med Holo:Plug , men all utveckling på Nordost är ett samarbete i en större kontext, där de även arbetar ihop med ett antal andra industrier som har behov av extremt kontrollerad signalöverföring, rocket science helt enkelt. Det ryktas även om att han blev stämd för industrispionage. Något han till slut fick betala sig ur när han tog med sig ratade innovationer, han fått utvecklingsbidrag från Nordost för att genomföra, till sitt nya bolag. Jag har själv fått äran att se hur det går till med utveckling i Nordost. Tester i ett stort antal system i olika delar av världen är en del av valideringen av en ny produkt. Ett samarbete mellan en stor grupp smarta människor. Där ingen brukar ta åt sig äran för slutprodukten. Vi vet (och Nordost) att Anzus ofta demar mot EN Nordost produkt, där hela systemet är uppställt för att gynna Anzus. Allt för att visa att Anzus-kabeln är bättre. Det skulle vara mycket enkelt att göra samma sak för Nordost. Ställa upp ett system med Nordost-produkter och optimera det. För att sen byta en kabel mot en Anzus för att påvisa den som sämre. Nordost har dock valt att aldrig göra så. För de tycker att det är under deras värdighet. Något jag sympatiserar med. Det som de antagligen aldrig kommer att kunna kopiera på Anzus är maskinparken som Nordost byggt upp. Att göra en Mono-filamenet kabel kräver en extremt stor och dyr maskinpark. När man lyssnar och utvärderar vilken kabel som helst ska man se till att optimera högtalaruppställning också, eftersom en kabel alltid är ett filter, de kan inte "lägga till" bara "dra ifrån" och den filterverkan är svår att göra linjär. Ofta filtreras ett frekvensområde mer än något annat. Därför hör vi (och uttrycker) att den här kabeln var ljus, eller hade mycket bas osv. Det är för att signalen är påverkad. Vibrationer är ett helt annat kapitel. Så var lite försiktiga när en konstruktör väljer att höja sin produkt, genom att försöka sänka någon annans. Jämförelsen kommer aldrig att få rätt förutsättningar.
 6. Daniel

  Modern mastring?

  Förstår vad du menar, men tror inte de har rippat vinylen. Säkert en önskad ljudbild bara. Trevlig musik, som en blandning av Massive attack (Tricky) och xx :-)
 7. Hej. Jag är ledsen att du känner så. Anledningen är att vi har ett stort antal återförsäljare för Moon som har investerat mycket tid och pengar i märket. Det är i samråd med dessa som vi har beslutat att inte ta in fler återförsäljare för just Moon.
 8. Jag måste bara slå ett slag för MOON 390. Förutom nedanstående har hifi+ en grym test i senaste numret. https://www.whathifi.com/reviews/moon-390 https://parttimeaudiophile.com/2018/09/11/cedia-2018-simaudio-moon-390-hits-a-grand-slam/
 9. Det blir klart bäst med ODIN 2, men vi har provat Valhalla V2 med bra resultat. Allt blindtestat av både utbildade baristor och lekmän i en kontrollerad miljö.
 10. Det kommer inte att bli gott med det där lakritssnöret! :-)
 11. Daniel

  MC Pickup - Aesthetix demagnetizer?

  Hej. Riktpris är ca 2600:- ja, deras bränder blir rätt allvarliga. Och Trump är väl också att betrakta so. En alkvarlig skogsbrand. 😳😀
 12. Daniel

  MC Pickup - Aesthetix demagnetizer?

  Yes. Det är ingen voodoo. Hoppas jag. ;-) Funkar gör den i vilket fall. Jag använde kretsen tidigare när jag hade ett Aesthetix Rhea, som har inbyggd demag, via fjärrkontroll. Oerhört enkelt. Demagnetizern måste man koppla in manuellt. Vet inte om vi har någon hemma för tillfället. Annars kan vi beställa hem en, som kan få testas. Det brinner för närvarande i Moorpark Kaliforninen där Aesthetix har fabriken. Jag pratade precis med dem och än så länge mår alla bra, som tur är. Hoppas de får ordning på elden snart. Det finns några tester där ute för den nyfikne. https://theaudiophileman.com/aesthetix-abcd-1-demagnetizer/
 13. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag brukar ställa vaser med vatten i fönster. Det funkar helt ok. Annars kan man ju löpa en luftfuktare.
 14. Jag har ju bjudit upp er till kassettbandsfestivalen som går av stapeln varje november. Man dricker Bandol och äter Cassetterole samt lyssnar på band. ;-) Hur låter det då? Ja, jämfört med R2R, Brinkmann, och även vardagssnurran LP12, så är kassettband inte lika upplöst och spänstigt i frekvensextremerna. Det låter dock väldigt fint! På något vis lyckas kassettformatet behålla det viktiga som jag uppskattar hos analoga källor. Det blir kul och själfullt att lyssna på det. Perspektiv, djup och rytmik är mycket bra. Men den största behållningen med formatet är att kunna spela in band för bärbart bruk. Att lyssna på en Walkman när jag tar tuben på morgonen gör att jag blir kvar i musiken hela vägen till jobbet. Med en iPhone har jag slutat lyssna efter 3 minuter. Även kul att köra kassettband till middagsbjudningar, så slipper man gå upp och vända skiva hela tiden. Och då kan jag köra mitt autoreverserande Nakamichi RX-303E. Kassett är partyformatet! Sen älskar jag mekaniken, särskilt i bärbart format. Magiskt vad Sony lyckade göra med sina Walkmans.
 15. Just nu spelas det på den här hemma.