Jump to content

Daniel

Medlem+
 • Posts

  1 139
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Daniel last won the day on March 26

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

9 502 profile views
 1. Just det! Tack, där kan jag lägga ut mina funderingar. Givetvis tvättade från alla kopplingar till de varumärken jag representerar. Det är ju liksom underförstått att vi bara jobbar med de bästa. :-)
 2. Pickupen förstås! ;-) Skämt å sido. Som alla andra här så jobbar jag utifrån mina preferenser, men 2 saker är väldigt viktiga för mig. 1. "Det finns inga dåliga inspelningar." Mitt system måste klara av att spela allt jag vill slänga på. Det är alltså min inställning, inte nödvändigtvis en absolut sanning. Visst finns det trista produktioner, men de måste vara undantaget. 2. "Neutralitet, attack och transparens." Hänger ofta ihop med ovanstående. Men ett system som är elegant, ofarligt och tjusigt är inte min grej. Jag vill alltså inte "voica" mitt system. Det får inspelningsingenjören göra. Så ju mer jag hör och ju mer energi jag får, desto bättre. Visst är det kul att ibland leka med ett par mulliga rör och en pickup med en tydlig karaktär. Men jag tröttnar alltid och går tillbaka till det äkta, det neutrala och transparenta. (Sorry om det blev off topic. Jag skulle kanske ha en egen tråd, men det tar emot eftersom jag är i branschen.)
 3. Ja, lite coolt är det. Allt eller inget så att säga. Står högtalarna i våg. 🤪
 4. Självklart. En ny gren inom arkitektur. Myresjö-Hi-Fi-Hus.
 5. Ja, de är plana, Hela konstruktionen är tänkt att vara okänslig för placering. Lagret ska inte påverkas nämnvärt av 0,05mm/meter , så det viktiga är att tallriken är i våg. Och använd inte spiksen för nivåjustering om det kan undvikas, de ska bara precis komma i intim kontakt med stenen. Jag rekommenderar alla audiofiler att chilla lite, det är lätt att ligga sömnlös över ett rör som mäter lite fel, men som låter bra, eller att grubbla över om VTA verkligen är perfekt. Jag, vet, jag gör det själv ibland.
 6. Ja, kanske hjärnspöken, men det i livet som kräver lite ansträngning och eftertanke är ofta det som betyder något.
 7. Jag tycker dock fortfarande att det är rätt trist att sitta och swipa på en padda, eller telefon. Roligare att trassla in sig i rullband.
 8. Det är för att du är så grym på it. 😘
 9. Jag håller med streaming börjar bli riktigt bra.
 10. Man ska inte behöva vit lab-rock när man spelar skivor. Det är en fin gammal regel. Kanske en rök-rock eller smoking. Det man blir glad av helt enkelt. 🕺🏻
 11. Detta blir ju filosofiskt. Det är ju 2 lika viktiga flöden som möts. Utan ström ingen gtyta, inte ens en kall gaspacho. 😀 jag tror liknelsen med grytan blev fel. 🤪
×
×
 • Create New...