Daniel

Medlem+
 • Content Count

  662
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Daniel last won the day on September 19 2017

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 327 profile views
 1. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Tänker jag fel om jag ändå tycker att högtalaren ska återge den inkommande signalen så bra som möjligt och låta hjärnan göra sitt? Verkar dumt att högtalaren ska kompensera ljudet från ett inspelat piano och förvränga den. Bättre att mixtra med pianot om det inte låter trevligt tänker jag. :-) Rummet är en helt annan sak, och även där är hjärnan duktig på att "läsa in rummet" så att säga
 2. Vadå färgning? :-) Jag kör också vinyl med rör-riaa. Bara för att det låter så stort, fritt och ofärgat. När det gäller ljudupplevelser så måste man bara acceptera at vi människor är olika, och gillar olika saker. Någon sa tidigare att det är kanske det som gör att vår hobby är så mångfacetterad, med ett oändligt antal konstruktionsfilosofier och profeter. :-) Njut av musiken, den kan förflytta själen och manipulera tiden.
 3. Är det inte så att det är hyfsat enkelt att få till filtrets konstruktion i förhållande till elementens egenskaper, men otroligt mycket svårare att få till nivå och fas? De flesta högtalarkonstruktörer jag diskuterat med pratar mest om de sistnämnda fenomenen. För det är där de ofta är tvungna att kompromissa. Om målet är att bygga en högtalare som återger den inkommande signalen så korrekt som möjligt vill säga. För det behöver ju inte alltid vara målet. :-)
 4. Daniel

  Vad lyssnar du på just nu?

  Producenterna bakom Grace Jones möter norsk exprimentjazz och gör en dub-platta. Vad kan gå fel. 😀
 5. Daniel

  Vad lyssnar du på just nu?

  Köpte den på vinyl. Skön uppsättning musiker. :-)
 6. Daniel

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Tycker ovanstående är klokt. Det finns ingen magisk ingrediens som kan skapa njutning hos alla. Och inga ord som kan övertyga någon att ändra åsikt. Till exempel kommer jag nog aldrig att överge det analoga, oavsett hur mycket jag bombarderas av argument om den digitala teknikens överlägsenhet. Med det sagt kan jag även njuta av ettor och nollor, men inte riktigt lika mycket. ;-) Vi ses i München!
 7. Daniel

  Wilson audio Sasha

  Nej inte riktigt gratis tyvärr men ett riktigt fynd. Följ länken och ta kontakt om du är intresserad. :-)
 8. Vi har ett par Wilson Sasha i perfekt skick. De är ursprungligen sålda och installerade av oss hos en kund som nu har uppgraderat till YG Acoustics. En ägare, färgen är en Wilson Upgrade color – Grigio Titanio, (En ferrari originalfärg) grillarna är Parchment gray. Läs mer här!
 9. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag blir ständigt påmind om varför jag har så mycket LP hemma! Det är så enkelt och funktionellt. Och en smula tidlöst.
 10. Daniel

  Trådarna tenderar till att...

  Nja, det stämmer inte riktigt. :-) Och med det sagt så menar jag inte att han är en kreativ konstruktör. Han jobbade inte med Valhalla1, inte heller var han på Nordost så länge. Han hjälpte Lars med utvecklingen av Odin, och var delaktig i jobbet med Holo:Plug , men all utveckling på Nordost är ett samarbete i en större kontext, där de även arbetar ihop med ett antal andra industrier som har behov av extremt kontrollerad signalöverföring, rocket science helt enkelt. Det ryktas även om att han blev stämd för industrispionage. Något han till slut fick betala sig ur när han tog med sig ratade innovationer, han fått utvecklingsbidrag från Nordost för att genomföra, till sitt nya bolag. Jag har själv fått äran att se hur det går till med utveckling i Nordost. Tester i ett stort antal system i olika delar av världen är en del av valideringen av en ny produkt. Ett samarbete mellan en stor grupp smarta människor. Där ingen brukar ta åt sig äran för slutprodukten. Vi vet (och Nordost) att Anzus ofta demar mot EN Nordost produkt, där hela systemet är uppställt för att gynna Anzus. Allt för att visa att Anzus-kabeln är bättre. Det skulle vara mycket enkelt att göra samma sak för Nordost. Ställa upp ett system med Nordost-produkter och optimera det. För att sen byta en kabel mot en Anzus för att påvisa den som sämre. Nordost har dock valt att aldrig göra så. För de tycker att det är under deras värdighet. Något jag sympatiserar med. Det som de antagligen aldrig kommer att kunna kopiera på Anzus är maskinparken som Nordost byggt upp. Att göra en Mono-filamenet kabel kräver en extremt stor och dyr maskinpark. När man lyssnar och utvärderar vilken kabel som helst ska man se till att optimera högtalaruppställning också, eftersom en kabel alltid är ett filter, de kan inte "lägga till" bara "dra ifrån" och den filterverkan är svår att göra linjär. Ofta filtreras ett frekvensområde mer än något annat. Därför hör vi (och uttrycker) att den här kabeln var ljus, eller hade mycket bas osv. Det är för att signalen är påverkad. Vibrationer är ett helt annat kapitel. Så var lite försiktiga när en konstruktör väljer att höja sin produkt, genom att försöka sänka någon annans. Jämförelsen kommer aldrig att få rätt förutsättningar.
 11. Daniel

  Modern mastring?

  Förstår vad du menar, men tror inte de har rippat vinylen. Säkert en önskad ljudbild bara. Trevlig musik, som en blandning av Massive attack (Tricky) och xx :-)
 12. Hej. Jag är ledsen att du känner så. Anledningen är att vi har ett stort antal återförsäljare för Moon som har investerat mycket tid och pengar i märket. Det är i samråd med dessa som vi har beslutat att inte ta in fler återförsäljare för just Moon.
 13. Jag måste bara slå ett slag för MOON 390. Förutom nedanstående har hifi+ en grym test i senaste numret. https://www.whathifi.com/reviews/moon-390 https://parttimeaudiophile.com/2018/09/11/cedia-2018-simaudio-moon-390-hits-a-grand-slam/
 14. Det blir klart bäst med ODIN 2, men vi har provat Valhalla V2 med bra resultat. Allt blindtestat av både utbildade baristor och lekmän i en kontrollerad miljö.