Daniel

Medlem+
 • Content Count

  747
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Daniel last won the day on September 11

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 580 profile views
 1. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Som du vet så såg jag vad som hände med Sonus Faber och ARC från insidan. Därför vill jag förtydliga att det inte är samma sak med SME. Ajay som köpte bolaget är till 100% en audiofil. Han råkade bara vara förmögen nog att köpa hifi-bolag, snarare än hifi-produkter. De bolag som han köpt drivs vidare, precis som vanligt. Fast med lite mer pengar i kassan för att köpa upp modernare maskiner. Han var mycket stolt över en fräs som de hade köpt in till SME, som fräser ut chassin till bla Model12 och Synergy.
 2. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Köp dem. Vem vet...Du kanske slänger ut dina SF? ;-)
 3. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Var det inte Dahlquist? I sådana fall är det ytterligare en produkt som jag fortfarande vaknar av att jag drömt om. ;-) De är otroligt härliga! Kul att du också tycker det. Det är en av de produkterna som gett mig den här hifi-sjukdomen. Det finns några till, men Dahlquist är där. Konstigt av mig som jobbar med hifi att säga att nytt inte alltid är bättre, men du har givetvis helt rätt. Men mycket nytt är mycket bättre, DAC'ar tex, de är generellt bättre. Andra produkter förfinas till perfektion, skivspelare och pickuper hamnar i den kategorin för mig. Jag kan mest tala om SME, VPI och Brinkmann, men det är lösningar som funnits i mer än 30 år, och de utvecklas hela tiden lite grann. Men en gammal SME 30 är fortfarande oroligt bra. Vissa högtalare är förstås mycket bättre idag, vissa är kanske sämre. Tror att en Dahlquist hade utseendet mot sig under många år, idag är de nästan helt rätt!. Förstärkare däremot... Där har det snarare gått mot mindre, lättare och mer miljövänligt. Inget som gynnar ljudkvalitet i mina öron.
 4. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag har också väldigt bra lyssningsminnen från FPB-serien.
 5. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Till aluminium, alltså till Krullarna. :-)
 6. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Designmässigt är de kanske Krells mest lyckade produkt. Väldigt brutalsnygga. :-) Här kommer ett tips för att fixa till finishen. https://www.byggfabriken.com/farg-och-ytbehandling/ytbehandling/olja-sapa-vax-och-fernissa/info/product/492-100-ballistol-universalolja-50-ml/?gclid=Cj0KCQiA2ITuBRDkARIsAMK9Q7ND4ihESxrpXKoVmdc5rCmOiDQ-5qk4iA2ochUXCuilbAW6RMbU45YaApYcEALw_wcB
 7. Daniel

  Jag vill spela mina SACD-album

  Ja, jag skulle nog hellre uppdatera till Eclipse. :-) Inte minst eftersom din CD-samling står för så stor del av totalen.
 8. Daniel

  Mickes Musikrum

  @AlfaGTV Behöver du xlr till xlr?
 9. Daniel

  Mickes Musikrum

  Jag kan fixa! (I Sthlm)
 10. Daniel

  Det ständiga sökandet

  MOON 280 med Mind2 är en het kandidat för provlyssning tycker jag, även om den är lite billigare än vad du siktar på. MOON är dessutom ett företag med en stark utvecklingsavdelning och bra garantier samt grymt bra service.
 11. Daniel

  Nu tar vi lite ledigt...

  Grattis igen Marcus. @Perfect sense. Ett mycket trevligt event i en trevlig miljö.
 12. Daniel

  Pass Labs XA60.8

  Coolt. Toshiba JFET's är eftertraktade. :-) Lite som vissa NOS rör. (Snygg T-shirt)
 13. Teknik, tajming och känsla. Jag blir lika knäckt varje gång. Vilken scenpersonlighet.
 14. Daniel

  Youtube favoriter

  Kanske varit uppe innan? Ett magiskt litet nummer. :-)