Daniel

Medlem+
 • Content Count

  713
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Daniel last won the day on September 11

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 520 profile views
 1. Daniel

  Vinylspelare - En fråga om inställning

  Otroligt snyggt jobbat.
 2. Daniel

  Frågeställning och eftertanke

  Indeed! Tom Waits, Prince och Glenn Gould, sen är jag rimligt rustad för en öde ö.
 3. Daniel

  Frågeställning och eftertanke

  Haha Kul tråd. Om man någonsin demat hifi inför publik inser man hur svårt det är att göra alla glada. Mer Jazz – mindre Jazz Spelar ingen hårdrock? – usch vilken skrän. Har du inget med djup syntbas? – Varför spelar ni musik utan äkta instrument? Osv.
 4. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag lovade att inte berätta.
 5. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Det fanns en stor diskussion kring miljö och energiförbrukning när Krell designade EVO. Kanske ligger det bakom konstruktionsvalet. Men man kan väl konstatera att allt inte var bättre förr, men det mesta. ;-) Ju förr, desto bättre. Ni verkade ha en mycket kul kväll. Tack för filmbevisen @lindome :-)
 6. Daniel

  Frågeställning och eftertanke

  Det är väl just detta som gör musik intressant. Jag är inte heller ett stort fan av Pink Floyd, men förstår dess musikhistoriska, och o viss mån politiska betydelse. Där det senare är mer intressant för mig. Jag tycker dessutom att Beatles är överskattade. ;-) Om vi nu ska outa våra skumma läggningar. ;-)
 7. Daniel

  Mickes Musikrum

  Ja, det finns få absoluta sanningar. Jag skulle bli förvånad om mjuka fötter skulle funka, men vet att Audio Physics mjuka magnetfötter funkar jättebra på deras stora högtalare. Wilson brukar vilja bli hårt förankrade i underlaget.
 8. Daniel

  Mickes Musikrum

  Undvik helt. Men prova gärna. ;-) Jag har aldrig gillat granit under högtalare på trägolv, tycker att det förstör balansen. Kanske på ett gjutet källargolv, men frågan är om de behövs där. Jag tycker original-spikes med mässingsbrickorna är bäst. Bättre att vara otroligt noggrann med positioneringen, de är känsliga ner till under en centimeter avseende djup, bredd och toe-in. Just Sophia sålde vi ett antal av när det begav sig. Hade ett par Series 2 själv i några år.
 9. Daniel

  Mickes Musikrum

  Just de där högtalarna har jag installerat minst en gång. :-) Tycker att Sophia 1 & 2 är några av de mest lyckade Wilson-modellerna. Om jag vore du skulle jag undvika granitplattorna och använda hjulen, eller original-spiksen vid positionering. Då får du rätt höjd från golvet. Original-spikes med mässingsbrickorna är faktiskt väldigt bra, och snyggt. Men visst beror det på ditt golv, och dina rumsliga förutsättningar. Jag tillhör även de som gillar den gamla focaldiskanten mycket! Grattis till en kul högtalare!
 10. Daniel

  SME Synergy med Stylus & Vinylbutiken

  until
 11. Daniel

  Nyhet! Spendor

  När vi besökte München i våras blev vi uppvaktade av ett företag som vi alltid respekterat och älskat. Spendor är en av de riktigt klassiska brittiska högtalartillverkarna. Djupt förankrade i den engelska hantverkstraditionen är Spendor idag ett modernt företag som inte står still. Vi tillbringade en del tid i München med att bekanta oss med "Nya" Spendor och blev nyförälskade i dessa tillsynes anspråkslösa högtalare. När de senare kom över och besökte oss i Sverige fick vi även lära oss mer om deras filosofi. Bakom varje modell finns år av erfarenhet, kunskap, teknik och förfining. Det som gjorde Spendor världsberömda på 60-talet var dess förmåga att återge röster och mellanregister, och det är fortfarande en paradgren. Men dagens högtalare är nästan chockerande bra på dynamik, attack, ljudbild och precision, utan att förlora den förföriska värmen. Det finns en modell för alla sorts rum och alla typer av musikälskare. “As if custom-made for me, the pair of Spendor A7s was the perfect fit for my smallish listening room. Everything they touched came out clear and lucid, and bass frequencies were especially tuneful, tight, and extended. I found very little to fault in the A7 and much to love, most notably its palpable and authentic presentation of everything from Willie Hutch’s grooving soul to Dave Holland’s aromatic, straight-ahead jazz.” Ken Micallef, Stereophile Byggda för musik, designade för dig.
 12. Daniel

  uppgradering! Tips

  Precis som @Amatören säger. ;-) Men om man ställer skämt åt sidan så är min erfarenhet att det finns otroligt mycket att vinna på att se över hela kedjan. Därför duger inte en slarvig rekommendation att lägga 10% på kablar. Då kan man lika gärna säga 3%, eller 80%. Låna hem och lyssna. Jag valde en gång en rätt dyr signalkabel mellan ett riaa och integrerad förstärkare, framför att köpa ett separat försteg och slutsteg från samma märke. Det blev ljudmässigt bättre med kabeln. Fast det kan ju givetvis bli precis tvärtom i ett annat fall. :-)
 13. Daniel

  Nya fötter under högtalaren

  Annars räknar de med att de ska användas optimalt på produkter som väger upp till 2000 kg. Vilket låter mycket. :-)
 14. Daniel

  Nya fötter under högtalaren

  Precis. :-)
 15. Daniel

  Nya fötter under högtalaren

  Angående Cerabase Classic. :-)