Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

Fynd via Qobuz Qobuissime eller vad de kallar sina "utmärkelser". Inte så ofta jag använder Qobuz-appen men den är rätt kul att bläddra runt i med sitt Magazine och sina skivtips (generella).

zwCS4Ql.png

Vad är då detta? Ja, man kan väl kalla det för en supergrupp i ngn mån.

Lol Tolhurst trummade för Cure, Budgie fr Siouxie and the Banshees och Jacknife Lee som producerat, typ alla du kan tänka dig!

 

Det här kommer bli en contender för årets album 2023 för min räkning! Prova bara den trumdrivna titellåten!

Link to comment
Share on other sites

Lämnade R2R då jag fick en U2 craving. Bästa U2 ljud enligt mig men kanske lite pretentiöst. (Försökte få till Star Wars känsla på fotot). Stor musik för mig detta och något som är tacksam till min fru för. Utan henne hade jag fortsatt som syntare och bara lyssnat på The Twins…om och om igen. 

IMG_5238.thumb.jpeg.4b400bd9ac828736cbf3d17aa0112f1a.jpeg

Link to comment
Share on other sites

image.jpeg.6d8fa0bddb275be34e442405db5172b6.jpeg
 

Fredrik Strage och Björk tycker man skall lyssna på ny musik varje dag så jag kollade Pitchforks senaste rekommendationer. Först ut blev Cartwheel av Hotline TNT. Riktigt bra gitarrbaserad indierock. Låter 90-tal, löst, skramligt, intressant. Kul med något nytt.

Link to comment
Share on other sites

Ragana - Desolation's Flower Colored Vinyl Edition

 

 

Nästa nya upplevelse blev Desolutions’s Flower av Ragana, två tjejer som spelar heavy metal. Musiken är toppen; tungt och intressant. Att lyssna på en kvinna som skriker (’growlsjunger’) ut sin angst och ilska som sångerskan gör på många (men inte alla) spår är dock inte min grej. Bra platta men kanske inte för mig.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, AlfaGTV said:

Härligt! Det slår mig att vi inte fått se någon "rundtur" i ditt lyssningsrum? Eller finns det en sådan tråd nånstans? :)

Hmm. jo jag har egen tråd men det var nog (mycket) länge sedan jag skrev något där. Ber att få återkomma i frågan. 

Link to comment
Share on other sites

Den här plattan kom ut 1998. Samma år kom  Lucinda Williams Car Wheels On A Gravel Road ut och den behöver väl ingen närmre presentation.

Det finns släktskap mellan skivorna på så vis att The Twangtrust (Steve Earle och Ray Kennedy) var inblandade i båda skivornas tillkomst.

Twangtrust producerade basis tracks (innan de blev osams med Lucinda) på Lucinda skiva och hela Cher Knights skiva. Dessutom kom Cher Knights album ut på Steve Earls lilla bolag E-squared rekords. Och nu till det väsentliga: Cher Knights album är nästan lika bra som Car Wheels On A Gravel Road. Med nästan så blir det faktiskt målfoto som får avgöra, så bra tycket jag den är.  Jag aldrig riktigt förstått varför denna platta är under radarn även bland folk som lyssnar mycket på Americana. Tyvärr finns den inte på Qobuz men den finns på Youtube.

Kostar inte mycket på Discogs.

IMG_0145.thumb.jpeg.6cb5abd52d7dfd7d8b758b7f6e9c3c12.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...