Jump to content

fredrik

Medlem+
 • Posts

  755
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

fredrik last won the day on February 25 2021

fredrik had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

3 467 profile views
 1. Precis som din upplevelse så har detta fungerat väldigt väl hemma hos mig. Jag har dock ett tydligt brum utan denna extra jordkabel. Jag kan inte fästa den på vettigt sätt i spelaren utan den går istället till förstärkaren, som med denna lilla kabel på plats blir helt tyst. Väldigt bra.
 2. För att citera den stora tänkaren Gert Fylking: Äntligen! Ska bli spännande att få höra mer om den när vi ses...
 3. Var hittar man dessa hylsor? Jag har problem med att det gärna lossnar in i Ansuz-listen.
 4. Annars 1, om man nu skulle ha vägarna förbi huvudstaden.
 5. Att flytta hela klabbet till Göteborg, kan det också vara ett förslag?
 6. Ursäkta en okunnig, men vad är det för "paradigmskifte" som skett i "diffusorvärlden"?
 7. Här någonstans kom Devialet med en ny modell/uppgradering, 220pro. Löftena var många där i början och maskinen åkte ned till Frankrike för ett utbyte av all inredning. Den lät i alla fall ganska mycket bättre, även om en del av löftena ännu inte uppfyllts på mjukvarusidan, såhär fem år senare. Nåväl, efter en del funderande kring både YG Anat, Wilson W/P 8 och något ytterligare stod plötsligt, nåja inte helt plötsligt då det tog rätt lång tid, detta framför dörren här hemma.
 8. Den franska badrumsvågen startade sitt liv som modell 170. Devialet kom dock relativt snart med en uppdatering av mjukvaran där ytterligare 30 watt klämdes ut. Den bytte då då namn till 200, tämligen logiskt. Om det var någon större ljudmässig skillnad, så var det inget jag såhär minns. Av bara farten såldes även mina fina Wilson Sophia, som för övrigt står hos en medlem här sedan en tid tillbaka. Jag hade ägt dem i över tio år och kände väl att det var läge att förnya. Hade inte riktigt bestämt mig vad det skulle bli, så under tiden lånade jag ett par Martin Logan Ascent av en vän. Hade en hel del egenskaper som jag verkligen gillade. Tyvärr bara lånad bild här.
 9. Hittade ytterligare en gammal wadiabild. Man kan se märket som Great Northern Sound satte på baksidan för att markera uppgraderingarna. Detta var väl också på den tiden som Nordost hade serienumret på kontakten. Och ursäkta dammet....
 10. Jag lyckades hitta en gammal översiktsbild från Wadia-Nuforce-Wilson-tiden. Så här spartanskt såg det alltså ut. Jag tyckte att det lät rätt bra. Relativt sett också få grejer.
 11. Slutstegen från Nuforce, tillsammans med mina Valhalla-signalkablar, fick också lämna och ge plats för en liten fransk allt-i-ett
 12. Efter flera år när hifi-intresset inte varit helt på topp kände jag dock en liten lust till förnyelse. Därför lämnade jag Wadia efter över tjugo år. Familjen ville alltmer börja spela annat än cd-skivor, och under en period hade jag en liten puck från Nuforce inkopplad för rudimentär streaming. Tror detta är min sista bild på den innan den gick iväg.
×
×
 • Create New...