JWE

Medlem+
 • Content Count

  614
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

JWE last won the day on March 3

JWE had the most liked content!

1 Follower

About JWE

Profile Information

 • Location
  Luleå

Recent Profile Visitors

5 203 profile views
 1. JWE

  Hjälp att åtgärda distortion

  Samma här. Enkelt att kolla det @j_bloom. I artikeln "Vinylspelare - Uppställning och inställningar" har du en enkel guide hur du kan kollar hur den är parallell med skivan. Om inte penna finnes fungerar det med ett cd-fodral eller liknande.
 2. JWE

  Hjälp att åtgärda distortion

  Lupp om du inte har tillgång till kamera med macrolins eller någon mikroskop. (Finns ganska billiga usb-mikroskop som ger hyffsat resultat.) Du har inte möjlighet att pröva spela från annan källa för att utesluta förstärkare/högtalare? F.ö. välkommen! Kul att se någon annan med Accuphase!
 3. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Tänkte lämna iväg den till en lokal mekanisk verkstad, det blir inte så avancerat. Håltagning för två flänsanslutningar och volymratt. Fräsning på baksida av fronten för flänsanslutningarna och framsida av front för volymratt. Osäker på om jag ska fräsa ur för displayen då den bara visar aktuell bitrate, inte så spännande.
 4. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Hänt lite mer med nya hörlursriggen. Som tur var beställde jag mitt chassi från italienska Hifi2000 innan Italien stängde all icke nödvändig produktion i landet. Allt är installerat och nu ska jag bara lämna iväg fronten för fräsning. Ska nog även sätta några plåtar mellan strömförsörjningen som avskärmning. Välfylld burk blir det. Tror jag och @Anders65 tävlar om vem som har finast kabeldragning.
 5. JWE

  Värre än vi vår värld?

  Undra om de går att använda som högtalarkablar när det är så skönt ljud?
 6. JWE

  På besök i Japan.

  Blev lite besviken där, clickbait titel.. Japan hade varit riktigt trevligt att besöka! Accuphase, Stax, Leben (I Osaka men ~2.5h med snabbtåg från Tokyo) och även Tokyos elektronik-kvarter, Akihabara, hade varit roligt att se.
 7. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Tur jag har förlängningssladd som räcker till köket, så man slipper höra skränandet från Melodifestivalen i rummet bredvid. Sophie Zelmani -Soul spelas just nu.
 8. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Nu du @AlfaGTV! Spyr lite i munnen själv när jag håller på med AMD men hade över lite grejjer från tidigare burkar. Passar för en Roon Server i alla fall. En 2.4ghz, 4-kärnig Amd A8-3800 från 2011 klockad till 3.3ghz (Trimmar nog ner det eftersom) med 16gb minne. Bör väl prestera likartat som en sjätte generations nuc. Lite högre strömförbrukning bara, men det är billig el i Norrland. OS blev Ubuntu Server 18.04. Verkar klara sig fint med mitt bibliotek, var lite orolig över hur CPU’ns chace-minne skulle orka med. Nästa uppgift är bara att få tag i ett rackmonterat chassi som inte är för djupt.
 9. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Håller helt med, de enda utställarna där det var relativt lugnt var hos Audio concept (Stax, meze) och Bergsala (AT). Det är lockande, kan ta det i PM när det närmar sig.
 10. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Såg inte din edit förrän nu. Inte direkt, men svårt att säga med allt bakgrundsljud. Det mesta lät väldigt platt och tråkigt. (Även staxarna i år, inga omegor = no bueno) Focalerna tror jag inte riktigt blommar ut trots att jag provade Utopia med både Pass Labs och DCS, kan iofs ha och göra med blandbanden PL Audio har med sig. Meze och AT greppade inte tag i mig. Hifiman ska jag utforska närmare när jag fått färdigt allt. Jag har en budget på 3-7000kr (Ja, väldigt brett) och det finns mååånga hörlurar inom det spannet. Audeze och Sennheiser hade varit roligt att testa i kombination med whammyn.
 11. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Näääääj inte en sån! En sån här https://en.wikipedia.org/wiki/Retrofitting
 12. JWE

  En hifinörds bekännelse

  Klippte ett par fötter ur en vibrationsdämpare från classes. Tänk bara på att det är gummi så det lämnar spår efter sig i underlaget som är omöjligt att få bort. Annars har du olika typer av sylodyn, finns hjälp här på forumet med vilken typ du ska ha.
 13. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Häftigt att retrofitta en kassettbandspelare! Streamingfunktion hade varit fint men då den endast ska husera i kontoret kommer jag spela från dator. En dac ska in i samma chassi och kommer ha ingångsväljare där jag kan välja att spela från dac eller RCA på baksidan om jag mot förmodan vill spela från annan källa. Dacen blir från JLsounds som bygger på AK4493, en moduluppbyggd historia. Det är ett par Philips Fidelio X1, men som jag sa på mässan letar jag efter någonting nytt. Massdropps/Fostex Th-x00 hade varit roligt att prova! Sen har philips kommit med nya Fidelio X3.. Så många val..
 14. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Det är en enkel Alps Blue Velvet som jag förlängt med ledare. Blir enklare när jag ska montera allt i chassit.
 15. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Har varit lite mycket matlådor på senaste här på forumet, bjuder på en halv skruvlåda! Kontorsriggen kommer få sig en uppgradering, låter lovande direkt från start. Lödkolven har fått gå lös på en Whammy hörlursförstärkare (Passdiy) designad av Wayne Colburn från Pass Labs. Blir nog kvar i garaget ett tag till ikväll.