JWE

Medlem+
 • Content Count

  403
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

JWE last won the day on May 22

JWE had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Location
  Luleå

Recent Profile Visitors

3 937 profile views
 1. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Fortfarande shorts och t-shirt som gäller här uppe, knappa -2°C!
 2. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Tänkte främst på en intrimmning av fm-mottagandet då detta med säkerhet inte är gjort. Fått tag i en service manual från HiFiengine för min modell så med rätt verktyg hade det varit möjligt. Att byta kondensatorer är inte svårt om nu värdena skulle vara utanför toleransen. Men visst är det kul att modda! Vi får se vad som sker, har lite andra projekt i görningen just nu!
 3. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Tack för info! Jag får fullt utslag på mottagningen, tror dock den hade mått bra av en översyn.
 4. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Det är då en Marantz ST 450 L från tidiga 80-tal som fått flytta in hos mig! Matchar perfekt stilmässigt med Accuphasen och deras champagnefärgade fronter. Hjulet snurrar som en dröm och ljudet är det inget fel på heller!
 5. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  I och med att jag renoverat har även mina planer om en vettig radiomottagning gått i mål. På bilden nedan ser ni min närmaste mast som befinner sig 4,1 km bort, sikten är fri till masten bortsett från tallen. Den ska i framtiden bort, inte för att jag tror den har större inverkan i kvaliteten på mottagandet utan för att den är väldigt nära huset. Väldigt goda förhållanden m.a.o. Antennen jag införskaffat är en Omni-FM 1220, en rundstrålande antenn ofta rekommenderad av @Bebop. Hade en rulle RG59 över så den drogs till antennuttaget i vardagsrummet. Då kanske ni frågar vad jag behöver denna till? Klart man måste väl få lite valuta för pengarna när TV- och Radio-avgiften slopas och istället hamnar på skattesedeln! Borde vara avdragsgillt när jag tänker efter. Då ny förstärkare är inköpt och Mcintosh-receivern jag hade tidigare fått plats i arkivet i väntan på slutgiltigt beslut om vara eller icke vara har en tuner tagit plats på min "streamer"-hylla.
 6. JWE

  Från nätvärk till nätverk

  User interface, användargränssnitt. Själva ”kontrollpanelen” enkelt förklarat
 7. JWE

  Från nätvärk till nätverk

  Kul! Hoppas du får bukt på nätet, och det tror jag med tanke på UI’t jag ser!
 8. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Tack själv! Ja, det är lustigt. Skillnaden på mig och mina föräldrar är att de lyssnar mest live, ikväll ska de lyssna på Luleå Storband som hyllar Judy Garland och några fler av jazzens grand ladies! Nu på "äldre" (om jag får säga så som pojkspoling?) dar har jag verkligen tagit samma bana som mina föräldrar gällande musiksmak. Tack! Ja, det går att göra mycket med fantasi. Hehe, frågade om jag inte kunde måla den vit! Gick inte hem.. Tackar! Tack! Den är mycket välljudande och någonting helt annat jämfört med mina tidigare förstärkare. Ska kolla in den inspelningen! Tackar, ska försöka hålla det så också! Några tavlor på väggarna så är jag i hamn.
 9. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Exakt! Man ska väl även kunna se musiken? Tackar, resultatet var mödan värt. Nu avnjuts en 12yo med en levande tavla framför mig. Säger som Apex, Mozart's requiem är väldigt bra.
 10. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Har då med en vettig dac tagit ett rejält kliv framåt gällande den digitala avspelningen, en Raspberry Pi med utbyggnadskortet DigiOne från Allo aggerar Roon endpoint med hjälp av Ropieee.
 11. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Det nya i hyllan är alltså en Accuphase E-450, en integrerad pjäs från denna sida millennieskiftet som arbetar i Klass AB och lämnar 180w i 8 ohm. Jag gillade verkligen tonaliteten E-203 hade och den känns igen trots 30 år mellan dem. Den klassiska champangefärgen gör att det gifter sig fint med eken. De separata Instickskorten AD-20(riaa) och DAC-40 följde med i köpet.
 12. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Tack! Detta var kravet då det faktiskt ska fungera som vardagsrum också.. Slaktarblocket lever dock farligt! Går att göra mycket med saker från Ikea. 800x400 köksmoduler, distanserat ut med en 70x70 regel för elektronik (blev på det berömda, i efterhand hade jag använt en 95x95), förstärkt hyllplanet med en hobbyskiva i ek och 3 st vinkelfästen vanligtvis gjorda för kabelstegar. Knopparna är från Ballingslöv då vi ville ha det enhetligt med dem vi har till vår badrumsmöbel. Mycket riktigt är det Sonab OA-14, mitt exemplar från -76 är ursprungligen i Jakaranda. Nu folierade i vitt så det är enkelt om man vill ha tillbaka jakarandan. Baselementen är bytt av tidigare ägare, diskanterna är fortfarande original. OA-14 ger en presentation som är svårt att få till med "konventionella högtalare", speciellt jazz och akustisk musik får musikerna att flytta in hos en. Visst har de nackdelar också, främst musik med större orkestrar då det lätt kan låta grötigt. Kan i och för sig bero på att diskanterna är gamla. Mina ingrepp borde nog hålla för denna best på 24,4kg.
 13. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Efter många nedlagda timmar är vi äntligen färdiga med boytan av huset. Nu kan man börja leva igen efter 2 år av byggarbetsplats och få lite bukt på krimskrams som varit nedpackat i flyttkartongerna. Men när man är färdig med ett projekt kan man börja fokusera på andra saker.. Bara lite saker på väggarna som saknas, lär dock dröja. Men ett ypperligt tillfälle att övertala frun att jag verkligen måste ha ett par diffusorer ovanför soffan.
 14. JWE

  Internetbedrägeri

  Tråkigt att höra! Alltid en risk att köpa begagnat över internet. Finns bra tjänster idag för att inte bli/lika hög risk att bli bedragen. T.ex. inrikes med blocketpaketet eller utrikes med Paypal där du har buyers protection (mot en liten kostnad).
 15. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Nya rutiner firar vi med en kopp moka. Fortsättning följer.. (i sinom tid.)