JWE

Medlem+
 • Content Count

  575
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

JWE last won the day on October 15

JWE had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Location
  Luleå

Recent Profile Visitors

4 824 profile views
 1. Hade varit relativt enkelt att göra en flik där han hämtar sidan till artisten från t.ex. allmusic.com liksom han har till discogs. Det framkommer inte men en funktion jag hade saknat är nog att sortera efter genre, Peo har säkert det redan. Edit: framkom visst i sista bilden.
 2. Som Lindome har jag mina fysiska skivor inlagda på Discogs. Började med det när min skivsamling var liten och har gjort det till en vana varje gång jag tar hem en skiva. Väl på hyllan är det efter bokstavsordning, efternamn först. Bortsett från klassiskt som har en egen hylla. Men tror jag kommer att omorganisera efter genre>bokstavsordning då man oftast alltid är sugen på en viss musik just den dagen, mer praktiskt att leta upp en skiva i den genren. Sen har jag rätt bra koll på vad jag har då min samling inte är så stor.. än.. (543 artiklar + någon jag inte lagt in än).
 3. JWE

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Vad trevligt att ni delar med er! Aps och Peak Consult spelade bra i Jönköping när jag stötte på dig @A/Wing.. Kan tänka mig att detta låter än bättre, speciellt i hemmiljö. Ang. ”strulet” med streamingen brukar det fungera att starta om Roons-app (inte bara minimera) när man tappar anslutning. Har faktiskt upplevt detta problem mindre (om än alls) sen jag bytte från Tidal till Qobuz. Tack för bilderna @Apexorca, fint fotat och bra reportage som vanligt!
 4. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Fleetwood Mac’s bluesår är riktigt bra! Hos mig får bl.a. Plura stå för skönsången ikväll.
 5. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Bobo Stenson och Norrbotten Big Band! Karin Hammar på solo just då bilden togs! @calm har någonting att se fram mot nästa vecka!
 6. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Katalogiserar skivor och har förpassat mig själv till kontoret med Stax-lurarna. Det värsta av två världar i vardagsrummet, Idol med schlagertema..
 7. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Nått smidigt 12-24 för att fånga lite krispigare vidvinkel! Har personligen alltid gillat mjuk koppling, speciellt mot betonggolv.
 8. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Gracias! Vackert motiv. Edit: Men ser nu att jag behöver uppdatera lite på objektivfronten
 9. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Det blandades friskt mellan vinyl och CD och vi började med det senare, Cymatics från albumet Solar Echoes av Nigel Stanford var först ut. Mingus Quintet i sin "lilla" låda är konstruerade till att spela ner till 24 Hz (+/-2dB) och det märktes med låtvalet. Ang. konstruktionen tycker jag Apexorca förklarar det bra i tråden Marten hos Akkelis. Det jämfördes två olika pressningar av Santana's Abraxas, en hollandspress från tidigt 70 och MoFi's One-Step Release. Visst var det skillnad, främst i botten. Men vettetusan om jag ändå inte gillade hollandspressen mer, lät mindre påtryckande och lite lugnare överlag. Skillnaden är kanske att den har.. spelats in..... Mycket jazz blev det också, hade bl.a. med mig Sarah Vaughan med Live at Laren Jazz Festival och Clarence Clemons med Peacemaker. Synd att värden gick och preppade för middag och missade hälften av detta! Med kontroll i basen och närvaro i musiken gifte sig Mingus och Aaviken perfekt i mitt tycke, var jag än satt i rummet lät det bra. Vi fick även lyssna till Reiner och Chicago Symfoniorkester som framförde Rimsky-Korsakov's Scheherazade på ett magnifikt sätt. Musiken ovan är bara ett axplock från kvällen men summa summarum är att Mingusarna är en mycket bra ljudförmedlare och jag hade gärna spenderat några timmar till i P-Pans trevliga rum, inte en tillstymmelse till lyssningströtthet. Ska bli spännande att se hur utvecklingen på högtalarfronten går i P-pans musikhörna! Jag tackar för en rolig kväll med många disskusioner, musik och mat! All heder åt kocken(arna)!
 10. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Jepp, ser original ut! Under kvällen tog vi bl.a. upp att många som säljer t.ex. högtalare får förfrågningar på att ta bilder i olika vinklar och gärna på serienummer. Vanligt att bedragare ber om såna bilder då dessa kan användas för att öka trovärdigheten när de "säljer" likadana högtalare.
 11. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Men denna gång ville Mingus vara med och leka! Fick t.o.m. spana in bakdelen!
 12. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Klart det är Marten Mingus som är på besök! Denna donna var från början lite skygg då hon försökte gömma sig bakom Wingen.
 13. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Pianolack är trevligt, tur P-Pan putsade innan. Men detta är väl inte ett par Tidal? Vågar någon sig på en gissning?