Volfram

Medlem
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Volfram

  DIY Distribution Block

  Fick svar från ESV: Hej, Om man bedömmer att man har den kunskapen och vet vad man gör så är det OK för eget bruk. Du tar själv ansvaret att den är säker. Läs får elsäkerhetspocket. Råd till dig som gör enklare elarbete hemma. https://www.elsakerhetsverket.se/om-oss/publikationer/broschyrer/elsakerhetspocket/ Med vänlig hälsning Elsäkerhetsverket Som ett första steg kommer jag göra en AC-kabel till min befintliga supra grenkontakt. Vill se hur kabeln ser ut och hur den låter innan jag väljer att gå vidare med fördelningsblocket.
 2. Volfram

  DIY Distribution Block

  Frågan är nu ställd till ESV
 3. Volfram

  DIY Distribution Block

  Jag undrar om man som icke elektriker får snickra ihop en sånhär? Inspirerad av http://www.custom-hifi-cables.co.uk/home/mainscables/powerblack-distribution-block Först tänkte jag göra liknande Audiophonics egna modell https://www.audiophonics.fr/en/power-distributor-and-sector-filters/audiophonics-mpc6-v2-power-distributor-6-ports-aluminum-furutech-black-p-11582.html Där sammankopplas alla ledare av respektive sort till en sammanlänkare Jag gillar inte att den har så stor massa så jag ritade upp ett förslag med endast crimp-rör Men efter att ha läst tråden https://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/forums/topic/12976-kan-nätdoktorn-komma-en-resa-i-ström-och-spänning/ så slog det mig att bättre är en lösning baserat på hur en elektriker kopplar. Efter det ritade jag upp ett förslag med sammanlänkare från Wago. Ledarna från väggen är kopplar till en Wago med 3x kanaler som sedan leder vidare till 2st Wago med 5x kanaler. På så sätt delar jag upp 1 kabel till 8 som kan användas till koponenter i stereon. Just nu använder jag endast 5 men det kommer bli fler med tiden. Kabeln jag tänkt använda är Belden 83803 I en konfiguration baserad på VH Audios DIY AC Mains Power Cables https://www.venhaus1.com/diymains.html Oklart vilken variant jag väljer. Tror jag väljer kontakter från Elecaudio. Rimligt pris i förhållande till resten. Och spänningsavlastare av lämlig dimension. Någon som har erfarenhet att dela med sig av inom området?
 4. Volfram

  Bildtesttråd

  -
 5. Volfram

  Roon 1.3 släppt.

  Jösses va mycket det va att läsa... Klart lärorikt. Synd att hälften va bjäbb och skitkastning Precis så tolkar jag fördelen med FMC innan endpoint. Summan EMI/RFI (tror jag) av prylar i nätverket innan endpoint är tänkt att va mindre än en FMC på mottagarsidan. Då kan man fokusera på en bra PSU till den och skippa prylarna på sändande FMC-sidan. Nytt för mig va att även om en oskärmad CAT6-kabel är galvaniskt isolerad kan den överföra oljud, inte jitter, men annan skit typ EMI/RFI.
 6. Volfram

  Roon 1.3 släppt.

  Ahaa! Hos mig föreslår roon 100ms för mitt digione-kort. Jag får inte ihop vad en FMC ska tillföra i kedjan med argumentet jitter är inte ett problem.
 7. Volfram

  Raspberry Pi i hifi-system

  Jag körde med en enkel mobilladdare innan jag bytte till ett linjärt nätagg. Då strömförsörjde jag pajen via hifiberry-kortet. Mitt nya digione-kort strömförsörjs från pajen via mini-USB. Kolla min profil för mer info
 8. Volfram

  Roon 1.3 släppt.

  Intressant tanke @octavia rs. Om jitter inte är ett problem så länge signalen buffras borde inget innan end point'en påverka. Det är inte min erfarenhet. Hur mycket buffert kör du i roon?
 9. Volfram

  Roon 1.3 släppt.

  @juha , jag hittade var jag läst kritik om optik överföring. Lee är VD och head engineer på SOTM. "Lee feels strongly that optical is a bad idea. Lots of jitter. I thought this applied mainly to things like an Intona and not as much with optical but according to Lee, he has been looking at this for the past 5 years and can't get around the fact that even optical results in considerable jitter leading to a more "closed" sound which is why he has intentionally avoided this type of GI and so his advice is to stick with passive isolation" Se s.80 på: https://www.computeraudiophile.com/forums/topic/30376-a-novel-way-to-massively-improve-the-sq-of-the-sms-200-and-microrendu/ Där nämns även att FMC på rätt ställe kan va fördelaktigt.
 10. Volfram

  Raspberry Pi i hifi-system

  Installerade min digione igår kväll. Första lyssningsintrycket idag efter 12h inspelning var en rejäl vitaminboost från min tidigare digi+ där jag lött på en DC-kontakt så som @vita beskrev i första inlägget. Tyvärr lät lite sämre inspelningar ganska vasst och tråkigt och jag saknade lite bottendrag. Fortsättning följer. Tack @octavia rs för tipset om digione!
 11. Volfram

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Kul att höra någon som diggar ljudet från en pi med en enkel PSU via USB. Blir själv sugen på att prova den lösningen. Minns när jag bytte från att strömförsörja pi'en via mini USB till att löda en kontakt direkt på min HAT (hifiberry digi+). Stor förbättring. Men då spelar ju jag via en HAT... Det får mig att tänka på det spekuleras på CA-forumet om hur en signal med mkt jitter inte kan återställas helt hur man än försöker. Ser fram emot att höra vad du tycker om vilken lösning du än väljer.
 12. Volfram

  ethernetkabel

  Hm, intressant. Tor ingen av mina nätverksprylar är skyddsjordade. Alla enheter är endast anslutna med fas och nolla. Det lustiga är ju att då ansluts varken signal- eller chassijord till skyddsjorden på något ställe. Undrar om det är nödvändigt för att det ska fungera? @octavia rs du kan se min anläggning på min profil men kabeln jag utvärderat kopplades mellan router (LAN-port i plast) och en Raspberry pi (LAN-port med chassijord? antar jag att det heter) det är också i den ändan jag har provat med/utan tejp.
 13. Volfram

  ethernetkabel

  Där beskriver snubben från Supra att efter han bytt till skärmade kablar i sitt nätverk reagerade han med "vart tog diskanten vägen?". Det fick mig att tänka på hur jag upplevde min tejpade Chord-kabel. Jag beskrev den tidigare som diffus och livlös. Då tog jag snabbt bort tejpen. Därför gjorde jag om testet, med tejp, och jämförde med min standardkabel från kjell & co. Jag lyssnade på lite stökigare musik än sist. Daft punk - The game of love (44KHz/16bit), Fleet Foxes - Ragged wood (44KHz/16bit) och Opeth - Bleak (44KHz/16bit). Resultatet visade, efter att ha lyssnat 2ggr/låt/kabel att jag upplevde musiken som lugnare och lättare att hänga med bland instrumenten. På mellanspelet i ragged wood klingade gitarren med en mer behaglig ton och pukorna lät tightare. En annan notering jag gjorde var att virveln i introt på Bleak var luftigare, som om jag hörde dess reverb på ett tydligare sätt. Jag tror att det berodde på att Chord-kabeln lät tystare med en svartare bakgrund och det var lättare att höra alla små detaljer. Känns lite löjligt att ändra åsikt efter att ha läst vad någon annan tycker men jag blev nyfiken och gick in med nytt mind set. Kommer att fortsätta lira med tejp på kabeln nu. Jag la på liiite matolja på tejpen så passa den bättre i LAN-porten. Ska se om jag kan få till ett blind-test framöver. Vore kul... om jag sätter alla rätt dvs.
 14. Volfram

  ethernetkabel

  Efter att ha läst lite kommentarer från Supra på en recension av nätverkskablar: https://audiobacon.net/2017/05/31/supra-cat8-ethernet-cable-review-an-amazing-spotify-and-tidal-experience/ Drog jag iväg ett mail och bad om deras syn på skärmad nätverkskabel, för och nackdelar.
 15. Volfram

  Roon 1.3 släppt.

  Minns inte riktigt var jag läst det. Kan va att jag blanda ihop det med va allo skrev när dom valde att inte ha en optisk utgång på deras digione: "Optical had to go… by definition it has a jitter of 4ns. That’s 4000ps." https://www.allo.com/sparky/digione.html Har för mig att det va någon från SOTM som skrev det i någon CA-tråd.