Jump to content

Muffin

Medlem+
  • Posts

    862
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Muffin last won the day on September 25 2021

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Stockholm

Recent Profile Visitors

6 955 profile views
  1. Ibland behöver man ta ett steg tillbaka och sova på saken, så fixar det sig så småningom En sista fundering: När man är inne på TV-boxens meny på TV-skärmen, så finns det ett kugghjul uppe i högra hörnet för olika inställningar. Kolla under HDMI inställningar att du kryssat i "samtidig på och avstängning av TV-box och TV".
  2. Låter krångligt med rundgång och systemkrockar. Gör det enklare. HDMIArc från TV-boxen till TV. Ta ut ljudet via optiskt från TV till recivern. Thats it I boxens HDMI-inställningar kryssar man i att TV och TV-box skall starta upp och stänga av samtidigt med en knapptryckning. Så gör jag med utmärkt resultat. (Dock har jag förföstärkare och inte en reciever)
  3. @Bebop fick du någon ordning på TV-ljudet, så att TV-ljud och bild startar upp samtidigt?
  4. Sök på "Gabster" eller "Ian Canada" på Youtube, så finns det monteringsfilmer för DIY. https://www.youtube.com/results?search_query=ian+canada
  5. Spännande med premiär och att möta marknaden för första gången med en ny Regal DAC 101 Det blir ju enkelt att koppla om mellan DACen i Boulder 812 och Regal DAC 101 och jämföra vilken som låter bäst
  6. TV-ljud kan vara en källa till frustration när det skall kopplas in i hifi-anläggningen. Kör lika som du med TV-box kopplat med HDMI till Samsung TV, med enda skillnaden att jag kopplar toslink mellan TV och receivern istället. Alltså inte toslink mellan TV-box och reciever. När jag startar TV-boxen starta TV igång samtidigt. Fel eller rätt, men TV-ljudet är på topp i hifi-anläggningen. Sedan skall ljudinställningar i TV vara rätt, med ljud inställt på optiskt UT. Dina kopplingar och inställningar kanske krockar med varandra?
  7. Kollegan kanske avsåg en "IT-arkitekt", som ordnade med en "ransomware attack" och satte igång ett WW3. Samhällsplanerande arkitekter och husarkitekter är annars samhällstillvända varelser enl min erfarenhet, med eller utan svart polotröja
  8. Verity har tydligen inte klarat varken generationsskifte eller försäljning av bolaget. Satsade in i det sista med nya modeller och uppdateringar för att öka företagets attraktivitet inför försäljning. Indikerar överetablerad marknad och att kravet på avkastning per satsad krona för en köpare inte håller i en högräntemarknad. Kanske dyker upp någon intressent i sista sekund när priset på bolaget har sjunkit tillräckligt.
  9. Spännande utveckling. Frågor från en novis. Programering med FPGAn, ersätter det integrerade kretsar och diskreta komponenter och får ner tillverkningskostnaden, eller vad är målet med programmering FPGA? Kan en DAC tillverkare utveckla och förbättra en färdig DAC via uppdateringar av FPGAn på nätet?
  10. Grattis till ett kraftverk till förstärkare. Borde ingå en pallyftare i priset av en Pilium, på modiga 138kg
  11. Aldrig försent att börja med streaming och testa Z-3
  12. @P-pan inget du nämnt, men antar att du fick med dig streamern Soulnote Z-3 också?
  13. Tack för dina tester av Duelund kablar @30Hzbone, som skiljer sig från mina slutsatser. Mina egna tester av Duelund DCA 20GA kablar ligger mer lika i slutsatser med @AlfaGTV, med bra kropp och dynamik, samt balans i registren, som i mitt fall förstärktes ytterligare med bi-wiring. Duelund är en mycket prisvärd kabel. Jämförde med Nordost Heimdall 2, som är snäppet bättre men för 28ggr pengarna @AlfaGTV Hittar inga Duelund-kablar med beteckningen Dual AWG12 och Dual AWG16. Menar du inte DCA Dual 12GA resp DCA Dual 16GA? (DCA=Duelund Coherent Audio). Eller blandar du ihop två olika fabrikat?
  14. Riven mandelmassa i äppelpajen höjer den till premier cru nivå 🏆
×
×
  • Create New...