Muffin

Medlem+
 • Content Count

  424
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 496 profile views
 1. En totalentreprenad med Skanska, med SMT som underentreprenör, för att fixa till akustiken i ditt fyrkantiga lyssningsrum kanske? Var på förhandsvisning på Nationalmuseum förra veckan! Väl värt ett besök för att studera ny dold teknik, akustikåtgärder, arkitekturen och framför allt konsten!
 2. Muffin

  Mästarmöte har en vinnare!

  De nya tonhuvudena lär låta sämre än dina gamla tyvärr! Det tar några år innan de slits ner och låter lika bra! Det har jag läst om på Euphonia 😀 Tror det var Bebop som skrev om detta!
 3. Kontrollfråga - ligger projektet inom detaljplanelagt område, så kan måttet mellan färdigt golv till utvändig teoretisk skärningslinje mellan tak- och fasadyta vara begränsat till max 700mm! Du har ca 1300mm i din skiss! Då behöver hela takkonstruktionen sänkas ca 600mm! Är det tillåtet med två fulla våningsplan i detaljplan, alternativt utomplansbestämmelser ute på vischan är det inga problem! Kolla med bygglovsenheten i din kommun. Lycka till!
 4. Här har du 5 timmar TV-serie från SVT om "Hundraårskåken" som byggdes med CLT!
 5. Muffin

  Naim NDX 2 - Demodag tisdag den 9:e oktober

  Spännande! Kul att det sker en ljudlig utveckling och förbättring av streamer/dac:ar! När ni jämför nya streamern Naim NDX2 med det "bästa vi hade i butiken", kan det ha varit Naim ND 555 för 170 000.-? Naim kör enbart med analogt ut via RCA (samt DIN-kontakt) istället för XLR, innebär det att uppbyggnaden inte är balanserad rakt igenom i den här prisklassen?
 6. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  Fläskkvartetten
 7. Muffin

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Spännande match! Sitter vid ringhörnan och undrar om det blir teknisk knockout eller marginell poängvinst för den ena eller andra!
 8. Muffin

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Octavia! Det skall bli intressant om du delger skillnader i ljudkvalitet mellan dCS och sMS 200 Ultra Neo (om det nu är en dCS streamer vill säga)! Knappt läst en enda jämförelse mellan streamers.
 9. Muffin

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Topp, då avvaktar jag din förfrågan och se vad dom ger för priser! Tack!
 10. Muffin

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Appropå uppdatering SMS 200 Ultra till nya versionen NEO med ny kondensator på PSU-kortet. Provade att beställa från May på SOtM i S Korea, men de ville inte sälja direkt till kund för DIY. För Svenska ägare som vill uppgradera hänvisar May på SOtM till distributören i Danmark StudioSound (inte den svenska återförsäljaren alltså!)! Skall först prova att köpa loss kondensatorn från den danska distributören för att slippa skicka iväg streamern!
 11. Muffin

  Svart kubism skakar om.

  Hur får man plats med både högtalarkontakter och sub-kontakter i förstärkarutgångarna? Bild på detta?
 12. Muffin

  Svart kubism skakar om.

  Grattis! Hög- eller lågnivå, trådat eller trådlöst med Arrow? Skulle gissa att du valt högnivå och trådat med Neutrik Speakon-kontakter. Blir det sämre integration att gömma undan REL:arna bakom panelerna eller ute i i hörnen av rummet?
 13. Muffin

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Tack för info Octavia! Roligare att fixa själv än att skicka iväg den med väntetider!