Jump to content

Muffin

Medlem+
 • Posts

  664
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Muffin last won the day on September 25

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

5 828 profile views
 1. Isländska Anna Greta Sigurdardottir boende i Sverige sedan 2014, spelade på Konserthuset Sthlm i i levesändning mars 2021. https://www.konserthuset.se/play/anna-greta-sigurdardottir-trio/ Nu kommer hennes första album CD/vinyl på ACT med releasedatum 29 oktober 2021. https://www.actmusic.com/Kuenstler/Anna-Greta/Nightjar-in-the-Northern-Sky/Nightjar-in-the-Northern-Sky-CD Två låtar från nya skivan finns på Qobuz. Lovande.
 2. Öppen planlösning vardagsrum/kök. Stavparketten med fris fortsätter in i köksdelen och några centimeter in bakom bänksockeln, fram till bänkens stödfötter. Då kunde köksbänken stå kvar under arbetet med nytt golv, annars hade det tillkommit ett jätte jobb att demontera och återmontera köket. Musiken låter alldeles utmärkt även i köket, medan fördrinken hälls upp och maten tillagas. Inser att golven kommer gulna över tid, som @Bebop och @Daniel skriver. Nå´t man får leva med helt enkelt. Alternativt är att tillföra vitt pigment i hårdvaxen, men då försvinner lite av träkänslan. Tack för kommentarer och alla positiva omdömen.
 3. Tre omgångar med Osmo matt hårdvax. Kulörmatchning köksmatta.
 4. Min erfarenhet är att det är själva lacken på lackade ekgolv som mörknar och gulnar, inte eken i sig som mörknar. Finns nog exempel som motsäger detta, t ex träslaget furu som mörknar och gulnar. Så kulörförändring över tid kan nog variera mellan olika träslag. Har en förhoppning att det skyddande hårdvaxet inte kommer gulna.
 5. Finns faktiskt ett helt dansgolv till höger i bild med synlig stavparkett, utan någon matta. Kan ta en bild imorgon när det finns dagsljus.
 6. Tack. Har faktiskt fixat samma nya stavparkett golv på matplats och i kök också (med skyddande matta i kök). Inte visat på bild, då det ligger lite utanför lyssningsplats. Jag får gå lite försiktigt fram vad jag visar, så att det inte blir ett byggforum, haha. Tycker mig höra ett tightare ljud med mer kontroll, men det kan vara inbillade förväntningar. Basen kan vara bättre än tidigare, känns artikulerad och djup. Behöver mer tid att lyssna in de nya förutsättningarna.
 7. Dags att sätta upp stereon igen. Damma av och fukttorka. Kolla fas och vrida på kontakter. Bättre ordning när jag kopplar ihop allt från scratch. Högtalarna står betydligt mer stadigt utan att svaja när man går förbi stereon. Hela processen tog fem veckor, så lite dåligt ljudminne har jag hur det lät innan. Men det låter mycket bra idag, samt tillfredsställelsen att gå på golvet och känna hantverket, var väl värd mödan och kostnaden.
 8. Snabba beslut om ytbehandling på färdigslipat golv. Blev "Osmo hårdvax transparent matt" längst till vänster. Mycket träkänsla både taktilt och synbart.
 9. Färdiglagd fris runt väggar och fyllning i fiskbensmönster innan slipning. Lyssningsplatsen med platt TV i fonden.
 10. Stavparkett av svensk ek, spontat på både lång- och kortsida. Om staven kapades, så gjordes ny not och fjäder på plats med en överhandsfräs. Stavparketten limmades med flexlim.
 11. Ny fyllning med 300mm stenull. Det viktigaste momentet var underarbetet med att väga av golvbjälkarna till en gemensam jämn nivå, för att få ett färdigt slätt och fint golv. Det gjordes genom att hyvla av översida på de högsta bjälkarna, samt höja vissa genom att lägga på nya reglar på sidan av befintliga bjälkar. Dessa reglar både skruvades och limmades. Sedan dags för 22mm golvskiva.
 12. Byggjobbarna lämnade kvar ett tomt cigarettepaket 1932 av märket Bridge. Den har jag testat och köpt på Tobaksmuseet på Skansen i ungdomen. Väldigt smala cigaretter som brann upp på typ 60 sekunder. Filtret bestod av spiralrullat papper. Så det blev inte så många bloss på en cigarette.
 13. Gamla nyheter dök upp om upphävande av spritförbudet i Chicago.
 14. Fyllning koksaska, sågspån och kutterspån. Det dammade och luktade brandrök. Ingen bra arbetsmiljö, så jag ringde runt och kollade om någon sugbil var tillgänglig. Och samma dag stod två man och sög 1,3 ton fyllning.
×
×
 • Create New...