Muffin

Medlem+
 • Content Count

  516
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Muffin last won the day on September 1 2019

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

5 006 profile views
 1. Andres Lokko /SvD 2020.06.12: "Wunder tonsätter impressionisten Claude Monets japanska period och sveper in hans näckrosor i europeisk jazz och bortglömd biblioteksmuzak, gärna med ett mjukt och följsamt keyboardsolo i centrum. Skulle man ersätta Wunders instrumentval med en blåssektion närmar man sig domäner som trumpetaren Goran Kajfes kartlade på sin Subtropic Arkestra-trilogi. Det är inte heller alldeles olikt den varma och välkomnande ljudbild som The Avalanches ofta eftersträvar, Sven Wunder riktar sig bara åt andra hållet, rent geografiskt, när han konstruerar sin ’orientaliska hotellbarsfunk’ med en försiktig Fender Rhodes i fokus, insvept i harpor, flöjter och traditionella japanska stränginstrument jag knappt har hört talas om tidigare. Även det fysiska LP-omslaget (om du skulle råka trilla över det) till ”Wabi Sabi” ser ut – och känns – som en privatutgiven obskyritet från 1971, en sådan som sisådär en gång om året säljs på sajten Discogs för 23 500 kr och resulterar i oändliga debatter i slutna skivsamlande Facebook-grupper samt genererar nyhetsnotiser i tidskriften Record Collector. Men egentligen är väldigt mycket av den här informationen en smula sekundär, kanske till och med omotiverat kontraproduktiv. Ty i sitt noggrant kurerade universum är ”Wabi Sabi” inte bara makalöst välgjord och nutida i sitt balanserat eklektiska smörgåsbord av musikaliska filosofier – den är dessutom ofta alldeles rörande melodiös, ibland till och med nästan orättvist vacker för att vara komponerad och framförd av en så medvetet anonym avsändare."
 2. Ett till album med The Section!
 3. The Section 1972, genrer mer fusion o jazz än rock. Skickliga musiker: Bass/ Leland Sklar Drums/ Russ Kunkel Flute/ Michael Brecker Guitar/ Danny Kortchmar Keyboard/ Criag Doerge Percussion/ Russ Kunkel
 4. Tack för länken Octavia! Imponerande omfattning av testandet! Men hur ser man var i färgfälten i bifogad bild en specifik dac befinner sig?
 5. Mytek Liberty DAC för 9.995kr kan jag rekommendera! Ta en promenad ner till din hovleverantör på Kungsholmen och plocka en från butikshyllan! ?
 6. När jag och många andra gör en vetenskap av hur man köper och matchar hifi-prylar, gör du allt själv från grunden - respekt! Imponerande och även vackert att titta på i sin helhet när det står i en String hylla!
 7. Har haft IsoAcoustics-fötterna cirkus ett år och är nöjd. Lägger jag en flat hand uppe på en högtalare, så är det svårare att vicka framåt-bakåt än sidledes. Jag tolkar konstruktionsprincipen att högtalarkonerna får ett bättre mothåll och att resonansrörelserna i högtalaren tas upp sidledes. IsoAcoustics-fötterna sitter som klistrade i parketten med sina sugproppar, som också är en del av konstruktionsprincipen. Har något underdimensionerat träbjälklag med golvskiva/lumppapp/parkett ovanpå. Inga haksläpp vad gäller ljudförbättring jämfört med spikes, men dock en liten uppklarning av ljudbilden. Fötterna pryder sin plats och snygga att titta på, vilket kan kännas bra!
 8. Musiken till filmatiseringen av Elena Ferrantes "My Brilliant Friend". Följ säsong 1 om livet i 50-talets Neapel, på SVT Play!
 9. MoFi´s variant är en laminerad plint av alu/mdf/alu. Där motor och arm är fäst i den övre aluminiumskivan, som i sin tur är uppdelad i tre separerade mindre skivor. Såg nu att spelaren har nämnts tidigare i tråden.
 10. MoFi Ultradeck har fått flera fina omdömen i HiFi-pressen! Kanske värt en koll!