Jump to content

Muffin

Medlem+
 • Content Count

  617
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Muffin last won the day on September 1 2019

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

5 446 profile views
 1. Tidal lyfte fram RAP-musiken alldeles för mycket. Qobuz känns betydligt mer användarvänligt, att jag själv kan välja musik-genrer på det som kommer upp som nyheter.
 2. Tankarna löper iväg, vad skulle nästa generations Auralic Aries G2.1 kunna bidra med i sammanhanget. Har du lyssnat på den och bildat dig en uppfattning? Det är en fundering jag har om jag skulle ersätta SOtM sMS-200 Ultra och uppgradera till något nytt.
 3. Yesss, 75Ohm är det som gäller här
 4. Spännande område som kommer med den digitala tekniken. Låter som ditt resonemang pekar mot att BNC-kabeln är en viktig och avgörande komponent i överföringen av styrsignalen för bästa ljudkvalitet. Det ger mig absolut inspiration att testa och låna hem en bättre kabel mellan EtheRegen och externa klocka och se vad det kan ge.
 5. Ser att din leverantör dCS också har separat klocka, med dCS Vivaldi Master Clock. Köper man hela stacken med Transport, D/A Omvandlare, Upsampler och Master Clock, då blir det många kontakter och kablar. När vi pratar klocka tänker jag att signalen inte går igenom ytterligare en apparat, utan klockan kommer in från sidan s.a.s. och styr upp switchen i mitt fall.
 6. Behaglig melodisk jazz som funkar bra att lyssna på, medan årets deklaration inklusive bilagor fylls i och skickas in.
 7. Eller en annan aktuell och relevant liknelse, att PostNord måste komma med paketbaserade digitala hårdvaror vid rätt tillfälle till dörren, annars blir det ingen bra analog musiksignal i högtalarna.
 8. Det du säger är kloka ord. AfterDark klockan fått optimala förutsättningar, med tre olika skärmar, en för elektromagnetisk skärmning, en för jämn temperaturhållning och en tredje av natur läder av anledning som jag inte har koll på. Chassit är dämpat med bitumenmatta på undersidan för att eliminera vibrationer. Sammantaget ger det antagligen bra förutsättningar och ljudkvalitet.
 9. Har inte tillräcklig med kunskaper, annat än vad som förklaras av tillverkare och på forum. Jag ser klockan som en ordningsmannen i klassen, som ser till att det går ordnat och städat till i matkön typ. Blir det ett bättre ljud så är jag nöjd.
 10. Tack! Köpte en dubbelskärmad lite tjockare kabel - håll i dig - på Kjell & Co för 70kr. Läste att kort kabel är den viktigaste aspekten för BNC-kablar. Har inte hunnit jämföra ljudliga skillnader mellan lång och kort. Kul att det låter bättre med tiden. Jo, det är klart att en rejäl satsning från början hade gett färre komponenter. Men varför gå den enkla vägen, när man kan krångla till det, haha.
 11. Testing, testing......... Det kom ett paket från HongKong! Det är en extern Reference Master Clock för att ersätta den enklare inbyggda klockan i EtherRegen switchen. Med det långa produktnamnet: "After Dark Project ClayX Giesmann OCXO 10MHz Reference Master Clock - Queen Square Wave EtherRegen SE". Finns en del att läsa på forumet Audiophile Style om intryck och erfarenheter från olika användare. Det var @magnuskansom skrev om den här på Euphonia och väckte mitt intresse. När jag köpte SOtM sMS-200 Ultra streamern f
 12. Ser gott ut Namnet Almondo verkar betyda att det är mandlar i kakan.
 13. Beställde elektronik från HongKong för sex dagar sedan. Tog tre dagar att komma till Sverige och tre dagar i förtullning inklusive leverans via PostNord till min dörr. Snabbt o smidigt. Hade ställt in mig på leverans typ fjorton dagar.
 14. Håller med @Bebop, en klocka skall vara tunn o elegant. Min önskeklocka är en manuell Jaeger LeCoultre Reverso Classic med läderarmband. Framtagen på 1930-talet för de engelska hästpolo-spelarna. Uret går att vända i boetten, för att skydda glaset mot slag, därav tilläggsnamnet Reverso.
×
×
 • Create New...