Jump to content

Muffin

Medlem+
 • Content Count

  547
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Muffin last won the day on September 1 2019

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

5 226 profile views
 1. Emotiva BasX TA-100 förstärkare med DAC och Riia till bra prestanda/pris, skulle passa uppsatta kriterier. Pris 4.990kr. Lycka till!
 2. Finns vissa likheter rent estetiskt till en fullregisterhögtalare med öppen baffel från lindstromaudio.com Själv lite sugen på att utforska den och undrar hur den skulle låta hemma
 3. Har du Roon kan du experimentera med digital signal processing/parametric EQ för att öka tydligheten vid lyssning på lägre ljudnivåer. Lite loudness-funktion helt enkelt. Vid mer normal lyssningsvolym kan funktionen lätt slås av.
 4. Kul och Grattis till ny rör-DAC och att det låter så bra! Du är också en entertainer i ditt sätt att beskriva din entusiastiska och kringelkrokiga resa framåt. Tack för det! Det som slår mig gång på gång, det är att mediet i sig självt innehåller så mycket av musikalisk och rumslig information. Det gäller "bara" att locka fram det som finns där. Borde vara en självklarhet att få fram det där fina ljudet på ett enkelt sätt kan jag tycka. Men icke sa Nicke. Det krävs både ekonomiska muskler, kunskap och ett engagemang för att locka fram det där bra ljudet.
 5. Men det hade suttit fint med ett RAP-filter i Tidal
 6. Kom å tänka på sillbullar med korintsås och poratis, en riktig höjdare från förr.
 7. Åren går, men Uffe kan leverera ännu. Riktigt bra. Satt på en bänk med Uffe ute i solen på Sophiahemmet. Året var 1972, när vi båda jobbade ihop som vaktmästare. Vi rensade blomsterrabatterna och hämtade avlidna på avdelningarna och tog dom till kapellet. Uffe hade inte slagit igenom. Jag jobbade extra och pluggade annars på KTH strax bredvid. Uffe var ofta rödögd och bakis. Undrade och frågade vad han pysslade med annars? "Jag skriver på en bok och skriver låtar till en skiva". Jahaja, lycka till tänkte jag. Av det blev det "Vargmåne" och samtidsromanen "Jack". I boken f
 8. TOTEM, BARDO och KORA heter några av låtarna. Hmm.....kan det vara så att musikerna är hifi-nördar? I vilket fall är det ett bra album, som de flesta album av Gogo Penguin.
 9. Muffin

  Hos mig

  Troligen en överstruken huggkrok, som används på logistik terminaler för att dra godset .🤪
 10. Testade 5 m långa hgt-kablar i båda uppställningarna med samma dåliga resultat. Kom ihåg att Timbre hade erfarit samma resultat.
 11. För typ tolv år sedan gjorde jag motsvarande övning, att vrida runt högtalarna i rummet 90gr. Min elektronik fick också stå kvar, bara högtalarna vreds runt, med konsekvens att 5 meter nya längre högtalarkablar behövdes. Det tydligaste resultatet för mig var att ljudet blev grått och trist. Lärdomen var att högtalarkablarna skall vara så korta som möjligt! Tillbaka på ruta ett, då också pga att högtalarna hamnade för nära en dörr.
 12. Snyggt med äldre mönster på porslinet, lyfter upplevelsen av maten. Har själv tagit fram arvegodset igen, med porslin och gamla bestick. Så mycket trevligare än sterila vita tallrikar och moderna bestick.
 13. "Trial and error" kan funka bra när befintliga konserthus skall "tunas" och förbättras. I mitt arbete som projekteringsledare för utveckling av Stockholms Konserthus, hade vi engagerat Mr Yasuhisa Toyota (NAGATA Acoustics). Mr Toyota har varit akustiker för ett femtiotal konserthus runt om i världen. Utöver fastighetsutveckling utifrån parallella uppdrag med förslag från fyra olika arkitektkontor, ingick också att förbättra akustiken i stora konsertsalen. Mr Toyota reste till Stockholm typ en gång i halvåret och lyssnade på olika konserter i stora salen. Intrycken resulterade i en åtgärdslista
 14. Saltimbocca är smaskens. Första gången jag åt Saltimbocca var när jag blev hembjuden till en arbetskollega från Italien, Luciano Scocco. Han och svenska frun lagade allt från grunden, även förrätten med pasta och ansjovisröra. Whiskey flaskan hann tömmas innan maten serverades och vi var inte på snusen, snarare bakfulla när väl maten serverades. Under tiden blev vi underhållna av 15-årige sonen Mauro Scocco på gitarr och sång, så långa väntan blev förlåtenEfterrätten hembakt nötkaka med typ tre st espresso, då hade klockan hunnit bli tolv på natten och nästa dag var arbetsdag.
×
×
 • Create New...