Muffin

Medlem+
 • Content Count

  511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Muffin last won the day on September 1 2019

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 927 profile views
 1. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Tack för länken Octavia! Imponerande omfattning av testandet! Men hur ser man var i färgfälten i bifogad bild en specifik dac befinner sig?
 2. Mytek Liberty DAC för 9.995kr kan jag rekommendera! Ta en promenad ner till din hovleverantör på Kungsholmen och plocka en från butikshyllan! 😀
 3. Muffin

  Niclas vardagsrum

  När jag och många andra gör en vetenskap av hur man köper och matchar hifi-prylar, gör du allt själv från grunden - respekt! Imponerande och även vackert att titta på i sin helhet när det står i en String hylla!
 4. Har haft IsoAcoustics-fötterna cirkus ett år och är nöjd. Lägger jag en flat hand uppe på en högtalare, så är det svårare att vicka framåt-bakåt än sidledes. Jag tolkar konstruktionsprincipen att högtalarkonerna får ett bättre mothåll och att resonansrörelserna i högtalaren tas upp sidledes. IsoAcoustics-fötterna sitter som klistrade i parketten med sina sugproppar, som också är en del av konstruktionsprincipen. Har något underdimensionerat träbjälklag med golvskiva/lumppapp/parkett ovanpå. Inga haksläpp vad gäller ljudförbättring jämfört med spikes, men dock en liten uppklarning av ljudbilden. Fötterna pryder sin plats och snygga att titta på, vilket kan kännas bra!
 5. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  Musiken till filmatiseringen av Elena Ferrantes "My Brilliant Friend". Följ säsong 1 om livet i 50-talets Neapel, på SVT Play!
 6. Muffin

  Ingång till Vinylvärden

  MoFi´s variant är en laminerad plint av alu/mdf/alu. Där motor och arm är fäst i den övre aluminiumskivan, som i sin tur är uppdelad i tre separerade mindre skivor. Såg nu att spelaren har nämnts tidigare i tråden.
 7. Muffin

  Ingång till Vinylvärden

  MoFi Ultradeck har fått flera fina omdömen i HiFi-pressen! Kanske värt en koll!
 8. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Aha, magisk tejp, som Ture Sventon skulle gilla 😁
 9. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Kul att vi är fler som upptäckt etherREGEN vid streaming! Jag antar att ljudförbättring är beroende av vilken typ av ljudbrygga/streamer man kopplar den till. Kanske dSC redan har bra konstruerade kretsar för att ta hand om isolering och omklockning, så att skillnaden blir mindre märkbara i det fallet? Våra beskrivningar av ljudförbättringarna Shamrock, överensstämmer rätt bra! UpTone Audio ser inget större behov av finare LPS, enligt deras manual. Det funkar lika bra med den medföljande switchade PSU´n enligt dem. Den isolerande konstruktionen tar tydligen även hand om dessa eventuella störningar. Dessutom har PSU´n intern jordning vilket är en fördel. Du har säkert läst samma text och dragit dina egna slutsatser. Skall bli intressant att höra om du märker skillnad till det bättre med en LPS! Octavia rs - snyggt tänkt med kylning, har du skruvat fast kylflänsarna i chassit på etherREGEN? Fästmassa ger ju ingen bra värmeledning!
 10. Muffin

  Youtube favoriter

  Billie Eilish Carpool Karaoke för alla diggare av hennes musik, inklusive mig själv! James Corden är bra på att locka fram det bästa från alla artister han träffar på sina bilturer.
 11. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  I väntan på att ovtavia rs svara i sin egen tråd i egen setup, kan jag ge en kortfattad feedback, efter fyra dagar med etherREGEN i min setup med streaming. Den korta versionen är att jag är mycket nöjd med vad etherREGEN åstadkommer för ljudkvaliteten, i likhet med vad många andra användare rapporterat världen över. Alltid marigt att sätta ord på upplevelsen, men ökad spatial förmåga i alla ledder, musiken öppnar upp, mer skärpa runt varje musikinstrument, bättre bas mm. Efter att ha lyssnat in mig med etherREGEN i systemet, så har nya ljudet blivit det "nya normala". Mycket wow-känsla i förhållande till investerade pengar kan jag tycka. Jag har dragit fram routern till stereon och har prioriterat korta LAN-, USB- och RXL-kablar, mellan inkommande fiber-router-etherREGEN-sMS200Ultra-Benchmark DAC3-MBL N51. Sen kan säkert resultatet bli annorlunda i andra system med annan maskinpark. Har tidigare provat LAN Isolator Acoustic Revive RLI-1, samt en jordad switch, utan något speciellt påtagligt resultat för ljudkvaliteten, så dom har åkt ur mitt system.
 12. Muffin

  Roon 1.7 ute nu.

  Här exempel på inställningar för hur Roon skall läsa in dina egna lagrade filer, med Roons metadata eller dina egna metadata: (Man kan också dela upp artister och kompositioner som tidigare sammanfogats)