Muffin

Medlem+
 • Content Count

  477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Muffin last won the day on September 1

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 781 profile views
 1. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  Läs mer om den svenske kompositören här på Wikipedia
 2. Muffin

  Pass Labs XA60.8

  Samma här Satt också i Uppsalabutik med mina högtalare och Pass-slutsteg, Chor David dac och provlyssnade! Slutstegen är som Hulken i balettskor, mycket muskler, kombinerat med detaljer och finésse! Då barn-TV och hifi skulle kombineras i samma anläggning, som kan stå påslagen i timmar varje dag, blev det en mindre energikrävande förstärkare.
 3. Muffin

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Kul att se Nisse o Kajsa Strinnings hyllserie från 1949 i nytillverkad version! Nisse var klasskompis med min far, så då blev det naturligt att vi hade dessa hyllor hemma i vardagsrummet under min uppväxt. Matchar bra med Marten Oscar Trio i matt valnöt, till en snygg helhet!
 4. Muffin

  New York State of Mind

  På kända Hotel Waldorf Astoria, var svenska krögaren Tore Wretman elev på deras skola i hotelladministration 1936!
 5. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  Samtidigt ett bra val av album!
 6. Muffin

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Bra fråga! Har funderat på vilken/vilka inställningar som var avgörande för bättre ljud och kommit fram till följande! Läste en nät-recension med jämförelse mellan en Mytek Brooklyn DAC+ och en Chord DAC. Där beskrevs det hur överraskad recensenten blev hur MQA-konvertering var implementerat i alla Mytek´s DAC:ar. Om man via Mytek kontroll panel lät MQA-konvertering vara påslagen, så blev det som förväntat MQA-filtrering på alla MQA-filer, men hör och häpna även på alla andra vanliga FLAC-filer också! Denna MQA-filtrering på alla vanliga streamade FLAC-filer, har resulterat i en ganska stor nedgradering av ljudkvaliten för dessa filer! Här en liknande beskrivning på ett nätforum: "Yes that is correct - this happens to non-MQA stuff when you leave MQA enabled in the DAC settings. Non-MQA stuff gets the MQA filter applied.When you disable MQA in the DAC menu, the MQA filter is then not applied to anything. It's annoying to have to manually do this but that's how Mytek have done it." Så nu har jag helt slagit av MQA-konvertering i Mytek DAC:en, samt slagit på MQA-konvertering i ROON CORE istället! I ROON tillämpas konvertering endast när det verkligen är en MQA-fil som streamas! Så nu låter allt precis som det skall - förbaskat bra!
 7. Muffin

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Shit! Som att få en ny anläggning med mer dynamik och klarhet i alla register! Vad hände? Är allergisk mot massa menyer att trassla bort sig i! Men ikväll gick jag in i Roon och ändrade en del, bl a att så att enbart Roon läser av MQA-filer, samt ändrade uppsampling mm. Stängde av samma i sOTM200-Ultra och i Mytek DAC:en. Kanske något ytterligare som jag inte kommer ihåg nu. Vet inte vad som påverkade mest, då jag ändrade allt samtidigt. Lättad och eufori! Nu blev det ju kul igen att lyssna på musik! Favoritalbumen rullar nu på för fulla muggar!
 8. Muffin

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Hur låter det i dina öron nu sprudel, med SBooster inkopplad till dacen - haksläpp, knappt märkbar eller ingen ljudförbättring? Eller konfunderad på en högre nivå?😁
 9. Muffin

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Hej! Kör med SBooster till Mytek Liberty dac, sMS200-Ultra, Roon-NUC samt till routern. Knappt några hörbara förbättringar med linjära strömkällor direkt efter inkoppling, i mina öron. Verkar som konstruktionerna klarar av att hantera ström från switchade strömkällor rätt bra. Kunde förnimma en smärre förbättring med linjär strömkälla inkopplad till routern faktiskt. I det stora hela känns det ändå bra att fixa bra ström till signalkällorna. Möjligt att det har blivit bättre över tid när sBoostrarna har blivit inbrända och inkörda.
 10. Muffin

  Gissa musikern

  Bra jobbat P-Pan, The Band är helt rätt! -Filmades av känd regissör /Martin Scorsese spelade in avskedskonserten 1976 -Bodde tillsammans i ett stort hus /Huset låg i Woodstock -Färgen på huset blev del i en albumtitel /The Big Pink -En Nobelpristagare kom och hälsade på/Bob Dylan spelade in "The Basement Tapes" i källaren -Nobelpristagaren körde motorcykel, men det borde han inte ha gjort!/Bob Dylan var med om en trafikolycka -Det sista bandet spelade var en vals/"The Last Walz" hette filmen om avskedskonserten
 11. Muffin

  Gissa musikern

  Inte dom heller, tyvärr!
 12. Muffin

  Gissa musikern

  Två nya ledtrådar tillagda! Söker en grupp! -Filmades av känd regissör -Bodde tillsammans i ett stort hus -Färgen på huset blev del i en albumtitel -En Nobelpristagare kom och hälsade på -Nobelpristagaren körde motorcykel, men det borde han inte ha gjort! -Det sista bandet spelade var en vals
 13. Muffin

  Gissa musikern

  Tyvärr fel, men du har närmat dig rätt land och ungefärlig tid!
 14. Muffin

  Gissa musikern

  Tyvärr fel! Men Ringo Starr var faktiskt med och spelade på bandets avskedskonsert!