Muffin

Medlem+
 • Content Count

  452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Muffin last won the day on April 5

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 690 profile views
 1. Muffin

  Det ständiga sökandet

  Har testat en Acoustic Revive LAN-Isolator i mitt system också, under några månader! Den satt mellan switch och streamer. Hörde heller ingen skillnad alls, så den såldes vidare. Mätmässigt går det tydligen att visa på minskad brusnivå enligt företagets diagram. Men det är inget som jag kan höra.
 2. Muffin

  Hört hos Akkelis!

  Lyssnade på ett par Heiley med förstärkaren Aesthetix Mimas 2 x 150W/8 ohms för en tiondel av pengarna, lät mumma!
 3. Muffin

  Vad är grejen med roon?

  Kör Roon Rock med Tidal. Väldigt nöjd med navigering, funktioner, välljud och tillgänglighet av musik! Men de senaste veckorna har jag inte fått fram ett enda sökresultat på sökt musik, utanför mitt eget sparade bibliotek i Tidal! Väldigt irriterande o frustrerande att inte hitta ny musik . Kollade alla inställningar i Tidal o Roon men hittade ingen lösning. Men efter att ha prövat med att avaktivera Qobuz och ha kvar Tidal som aktiv tjänst, då plötsligt funkade sökfunktionen igen efter flera veckor! Antagligen för att jag hade ett aktivt konto hos Qobuz, men inte var betalande kund hos Qobuz! Då blockerades alla sökningar, även för Tidal, konstigt nog! Men nu är jag som sagt på banan igen! Pust!
 4. Riktigt läcker och innovativ! 😀 Är det slavbas?
 5. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  Den här uppsättningen lyssnade jag på vid en utekonsert på Berkley University, California sommaren 1972! Lika bra nu som då!
 6. Muffin

  En hifinörds bekännelse

  Fråga från en icke påläst.................lägger man in Roon ROCK på Lumin T2, eller finns det redan där från fabrik, eller skall man fortfarande ha den separat på en NUC eller liknande?
 7. Muffin

  En hifinörds bekännelse

  Grattis till nya Lumin T2 och att du blev nöjd! Jaha, då funderar jag ju på om Lumin T2 är ett steg upp i ljudkvalitet från min sMS-200ultra, eller om jag skall sitta nöjd! Du får ta ut lite komp-tid och åka hem och lyssna mer på T2
 8. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Octavia, har du jämfört switchad mot linjär stömförsörjning till NUC:en? Är NUC:en responsiv med en bättre stömförsörjning?
 9. Muffin

  Trådarna tenderar till att...

  Bra formulerat och genomskådat! När man sett sin egen fåfänga, så är det väldigt skönt att sälja av allt och skala ner till ett enkelt kompetent system, som förmedlar musik på ett lätthanterligt sätt!
 10. Ett alternativ är att bygga ett "Attefallshus" i trädgården på 25m2, inreder med befintlig hifi-utrustning! När du vill ha en stunds finlyssning, så säger du till din fru: - "jag springer ut o köper en tidning - kommer strax"
 11. Kul att få möjligheten och bli "tvingad" att pröva något nytt! 😎 Kom att tänka på en kanadensisk stativare jag ägt, med det långa namnet: "Reference 3A MM de Capo BE Monitor". Känslighet 92dB, passar en rörförstärkare. Listpris 42tkr hos importören Audiotrade. En högtalare för finsmakaren. Härlig matt finish. Woofern direkt kopplad till förstärkaren utan delnings filter emellan. Diskant av beryllium.
 12. Muffin

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Uppdaterade Sotm häromdagen! Mjukvara till Kernel behövde uppdateras i två omgångar och övrig mjukvara en ggr. Uppdateringen tog typ 45 min totalt. Man får inte börja fippla med datorn under tiden, då kan det gå fel! Ljudkvalitén märker jag ingen större skillnad på efter uppdateringen, den var redan på topp 😀