Muffin

Medlem+
 • Content Count

  497
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Muffin last won the day on September 1

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 833 profile views
 1. Muffin

  Roon 1.7 ute nu.

  Här exempel på inställningar för hur Roon skall läsa in dina egna lagrade filer, med Roons metadata eller dina egna metadata: (Man kan också dela upp artister och kompositioner som tidigare sammanfogats)
 2. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Nej, har ingen teori om inbränning tyvärr. Det jag skrev var det många användare beskrev om inbränning av etherREGEN, på Audiophile Style forum! Jag får testa själv och göra en egen bedömning efter lyssning. Inbränning kan ju också handla om att själv stegvis vänja sig med den nya ljudsignaturen, som den nya komponenten ger. Inbränning av sin egen hjärna helt enkelt
 3. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Har följt inläggen på Audiophile Style angående lyssningsintrycken efter inkoppling av switchen etherREGEN från Uptone. Mitt intryck av inläggen är att riktigt fina system med mycket påkostade DACar och streamers inte påverkas i lika hög grad med en förbättring av ljudkvalitéen. Påkostade enheter kanske redan har så bra kretsar, strömförsörjning och isolering mm, att förbättring av ljudkvalitéen blir mindre påtaglig. Inbränning av switchen verkar vara en viktig parameter, då ljudkaraktären utvecklas stegvis efter 200-300h. Mitt antagande så långt, grovt förenklat kanske är att: Low-fi anläggningar inte är tillräckligt bra för att detektera en ljudförbättring med en etherREGEN. Mid-fi anläggning gynnas mest av en etherREGEN, då streamer, DAC och övrig utrustning förbättras, samt även är tillräckligt bra för att detektera en ljudförbättring. Hi-fi anläggning gynnas mindre av en etherREGEN, då utrustningen redan är så bra, att upplevd ljudförbättring upplevs som mindre. Mitt intresse för etherREGEN har i alla fall gjort att jag nu ställt mig på väntelista för en etherREGEN, att kopplas in mellan streamern SOtM´s sMS200-Ultra och Benchmark DAC3! Leverans lite osäker, men preliminärt i slutet dec/början januari.
 4. Muffin

  Hemma hos JR.

  Var på Operan för ett tag sedan. Blundade och föreställde mig att jag satt framför en stereoanläggning. Låter det bra? Är jag nöjd med ljudet? Ja, det lät väldigt bra! Mycket bra upplösning, kombinerat med en mjukhet i framförandet. Hög dynamik både på svaga och kraftiga impulser. Att vara på plats i en konsertlokal gör ju att jag omsluts av ljudbilden mer än hemma, med direktljud och reflekterat ljud. Inget som gjorde ont i öronen. Fina naturliga klanger från instrumenten. Öppnade ögonen och tittade runt på arkitekturen. Mycket ornamenteringar på väggar och jättestora kristallkronan i taket med tusentals glasbitar. Det ger ju en sammantaget en bra diffusering. Fullsatt i salongen ger ju en bra dämpning. Hade jag haft det ljudet hemma hade jag varit mycket nöjd! Tycker klassiskt musik är mer krävande och blir mer njutbart live på plats, än hemma vid stereon! Å´andra sidan kan jag ändå njuta av klassisk musik hemma vid stereon, för jag vet hur det skall låta i verkligheten. Det är det ljudet av hur det "egentligen skall låta" som jag njuter av, inte exakt det som stereon avbildar! Ungefär som att ögonen med näthinnan ser egentligen verkligheten uppochner, men att hjärnan vänder på bilden rättvänt, utan att vi tänker på det. Satt i segelbåten under segling och lyssnade på klassisk musik från en enkel transistorradio med en antenn av ståltråd. Fick ändå rysningar av musiken från en enkel radio, för jag vet hur det skall låta i verkligheten. Men det är klart att jag hellre lyssnar på en bra stereo än en dålig. Lite filosofiska funderingar.
 5. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Finns uppdatering till etherREGEN för första batchen! Octavia rs du har säkert fått mail från tillverkaren Uptone!
 6. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Hela Hifi-Sverige väntar på att du gör några in- och urkopplingar av etherRegen, för en bedömning av ljudkvaliten och vad den eventuellt kan tillföra Känn ingen press!
 7. Nätverksdelen ser genomtänkt och fin ut @octavia rs! I början på nätverket och framåt är det: inkommande fiber > cat > fiber > cat och sedan vidare med en audiosignal. Finns det router med inkommande fiber? Då skulle kjedjan bli: fiber > fiber > fiber > cat! Om dCS har ingång för fiber skulle det bli: fiber > fiber > fiber > fiber! En fundering och undran från en lekman! Kan du få till fiber i alla de fyra stegen? Vad är fördelen att köra fiber i delar av nätverket med flera omvandlingar fram och tillbaka? Har man något att vinna i ljudkvalitet med färre omvandlingar mellan cat och fiber, tror du?
 8. Har lite svårt att följa din setup, men om du inte redan har en LPS (linear power supply) till routern, så testa det! Fick själv en hörbar ljudlig förbättring i min setup, via strömmande avspelning!
 9. Muffin

  Roon 1.7 ute nu.

  "Recommended For You" med liknande album som man just lyssnar på, uppskattar jag! Dom albumen skulle jag inte hittat annars!
 10. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Texten på paketet "EXTREMELY URGENT" är ju kul! Då måste det ju vara något väldigt viktig komponent till HiFi-anläggningen!
 11. Muffin

  Youtube favoriter

  Gillar låten "The Weight" med "The Band" medlemmen Robbie Robertson! Hörde låten första gången 1968, kl 24.00 i ett omklädningsrum vid SM i nattorientering i Göteborg och blev helt såld
 12. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Hej octavia rs! Läser med ökat intresse om Uptone EtherRegen! Kopplar du in NUC/roonROCK på A eller B-sidan på etherREGEN? Med min begränsade kunskap hade jag kopplat in NUC nedströms direkt i routern! /muffin
 13. Muffin

  Figges ljudlåda

  OK - då snackar vi kulturstaden Umeå!
 14. Muffin

  Figges ljudlåda

  Kul att se sitt eget norrländska efternamn på Euphonia I vilken stad hittade du den här musikshopen?