Jump to content

Muffin

Medlem+
 • Posts

  686
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Muffin last won the day on September 25 2021

Muffin had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

6 119 profile views
 1. Intressant genomlysning av storbandens utveckling @Bebop. På SVTPlay finns drygt 3 timmar inspelning med Duke Ellington, Alice Babs och Eric Ericson i Gustav Vasa kyrkan 1969 med Prace God and Dance konserten. Som deltagare i kyrkans ungdomskör fick jag möjlighet att komma in på konserten och uppleva den gränsöverskridande musiken. Efteråt var det mingel i sakristian där jag fick Ellingtons och Alice autografer. Det var häftigt med storbandsjazz och jazzdans i kyrkan. Tanter i hatt och handväska satt och stampade takten. https://www.svtplay.se/video/13942200/alice-babs-och-duke-ellington/alice-babs-och-duke-ellington-i-praise-god-and-dance-avsnitt-1?id=843E5YK https://www.svtplay.se/video/13941884/alice-babs-och-duke-ellington/alice-babs-och-duke-ellington-i-praise-god-and-dance-avsnitt-2?id=jV4Lom8
 2. Härliga miljöer med pittoreska byar, slott och trädgårdar i West Sussex. Afternoon tea på Sissinhurst Castle Garden rekomenderas. Resan avnjutes bäst nercabbat (när det inte regnar). Finns en jordnära hantverkstradition som jag gillar, där SME är en i raden.
 3. Grattis till Serblin "Accordo"! Vacker liten juvel! Låter det bättre eller annorlunda jämfört med Wilson Benesch "Square 2"?
 4. Härligt med en destination där det går att kombinera värme, sol, bad, mat, museer och konserter. Oftast är det ett dåligt kulturutbud på soliga turistorter vid havet .
 5. Bra inspelning med Valentina Lisitsa på Decca
 6. The Temptations 60år med ursprungliga medlemmen Otis Williams 81, samt Smokey Robinson 82 på sång. Nytt material och bra Motown sound.
 7. Några kvinnliga bekanta till mig som har musik som heltidsyrke i Kungliga Filharmonin och Operakapellet, har inte speciellt avancerade musikanläggningar hemma. Musikerna har ett slitsamt yrke med övningar på dagarna och konserter på kvällar och helger. Inför konserter är det en mental anspänning kopplat till fysisk statiskt enformiga rörelser som sliter på kroppen. Det är inte särskilt välbetalt. Dom har typ enkel mid-hifi med CD och vinyl. Dom använder anläggningen dels som verktyg för att studera in musikaliska verk och öva inför konserter. Och dels för att uppleva och njuta av musiken på fritid. En halvbra anläggning med dåligt placerade högtalare etc, är dock inget hinder för att lyssna förbi anläggningens svagheter och ändå kunna fokusera och njuta helt av musiken som förmedlas ur anläggningen. En jämförelse är våra ögon som ser en upp och nedvänd bild på näthinnan men att hjärnan kan omtolka bilden rättvänt. Musikerna hör musikens innehåll som den verkligen låter live och kan se igenom anläggningens tillkortakommanden. För egen del kan jag växla medvetet mellan att lyssna på själva anläggningen respektive musiken. Jag bestämmer själv vilket mentalt fokus jag vill ha för stunden. Har jag bytt en kabel eller flyttat lite på högtalarna lyssnar jag på anläggningen för en stund. Mesta av tiden vid anläggningen lyssnar jag fokuserat på musiken.
 8. Varje år säger jag upp avtalet, för att varje gång få erbjudande om halva priset i tolv månader. Jag har säkert sparat 25-30.000kr senaste tio åren.
 9. Kul att du bakat norska "kardemommeboller". Jag brukar baka norska "russinboller". Finns på alla norska bensinstationer som gräddas i butiken. Beroendeframkallande. En annan favorit är norska "skolebröd", med vaniljkräm och kokosflingor.
 10. @VoicesInMyHead du har bra koll och kanske kan börja jobba hos Marcus om du frågar snällt
 11. Eller så skippar man kablar och skaffar en enhet med Streamer+DAC i samma låda (+gärna en CD-driver i också). Streamer kortet kan gärna vara modulärt och utbytbart för framtida uppgraderingar. Jag känner till en sådan välljudande maskin
 12. För 16 år sedan ändrade jag kabellängd tiill högtalare från 6,0m till 2,5m och upplevde att jag fick en "ny" anläggning med klart bättre ljudkvaltet.
 13. Dålig timing att köra torkfläktar på totalt 2000W i 24/7 i 6 veckor nu när elpriset rakat i höjden.🥵 Det kan bli 6000kr i driftskostnad för bara fläktarna…… puh. Men den fakturan kanske försäkringsbolaget tar hand om?
 14. Gerd från Karlstad, svenskt stjärnskott 2022 enl SR P3:
×
×
 • Create New...