bigblue

Medlem+
 • Content Count

  1 303
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

bigblue last won the day on November 11

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

8 070 profile views
 1. bigblue

  God Jul

  Under granen vilar hårda paket som lockar med sin hemlighet Kan det va puppa, tweak eller rör? Ohh, jag är så nyfiken att jag dör God Jul alla Euphoniaister.
 2. bigblue

  Den långa vägen tillbaka.

  Vi är nog flera som lider med dig @juha. Att sitta och försöka reda ut streaming relaterat strul, istället för att njuta av musik torde vara extremt frustrerande. Och du verkar knappast vara ensam. Det är bara att kika på andra trådar på forumet. Att spela lp-skivor är inte på något sätt en dans på rosor alla gånger. Men i jämförelse.... Hoppas att det löser sig snart.
 3. bigblue

  Ingång till Vinylvärden

  Det beror så klart på tycke och smak :-). Jag gillar deras "enklare" spelare för deras stompa och glädje. Perfekt för pop, soul och R&B.
 4. bigblue

  Ingång till Vinylvärden

  Berätta gärna lite mer vad du har för utrustning som skivspelaren ska samsas med, så tror jag att du kan få mer "precisa" tips. Och man får en bättre känsla av vad du har för preferenser och hur du prioriterar olika parametrar. Är det stompa och spelglädje som är överst på listan, eller föredrar du mer en stor ljudbild? Man kan oftast inte få allt (utan att äventyra ekonomin) men med rätt ingångsvärden kan man i alla fall komma nära. Jag skulle vilja lyfta fram Technics spelare. Äger ingen själv (kör Brinkmann Bardo) men blir alltid glad när jag hört dem i diverse anläggningar. De finns i alla prisklasser du nämner - och lite till. Börja och kika på deras nya 1500C där jag vill minnas att PU ingår. https://www.ljudochbild.se/test/hi-fi-2/technics-sl-1500c/ Har fått mycket bra kritik i olika tester. I andra änden av din budget har de SL-1200G som med en bra PU närmar sig 50 k. Oavsett vilken du väljer har du här en rejäl, pålitlig maskin som inte behöver fixas med varje lördag morgon för att släppa ifrån sig välljud.
 5. Och allt funkar när du kör analogt (skivspelare)?
 6. bigblue

  P-Pans Musikhörna

  Hur ser den kompletta högtalaren ut? Nej, jag tror inte heller att den finns. Dels för att det finns för många variabler för att kunna kryssa i alla rutorna. Och dels upplever jag det som om högtalarna är kedjans mest oprecisa länk. Här tror jag att man som konstruktör får göra fler kompromisser och eftergifter än om man t ex konstruerar en DAC. Att jobba med elektronik är en sak. Men med högtalare handlar det också om fysik. För mig är den bästa högtalaren; den som får mig att fullständigt försvinna in i musiken, med minsta möjliga åverkan på plånboken.
 7. bigblue

  Tar resan slut.....

  Men det är ju för att du inte ska vara så lätt-fotad
 8. bigblue

  Tar resan slut.....

  Det tycks som om paketet kommer från Nederländerna. Då gissar jag på att det är ett par holländska hifi-träskor. En klassisk tweak som ger lyssnaren en mer organisk musikupplevelse. För den oinvigde fungerar skorna på samma sätt som de träboxar man sätter kring sina kablar för att hindra EMI att påverka musikupplevelsen negativt. Skorna skyddar dessutom tårna om man skulle tappa rullbandare eller något annat tungt på dem...
 9. bigblue

  Det ständiga sökandet

  Ni som hört både dCS och Lumin, vilka ljudmässiga karaktärsdrag skulle ni beskriva respektive produkt med. I det här fallet Bartok och X1, även om jag misstänker att "stilen" också går igen i deras streamer-lösningar så som Network Bridge och Lumin U1.
 10. bigblue

  Dags för nästa steg

  Det ser också ut som en spännande lur @JWE. Har inte lyssnat på dem själv men har förstått från det jag läst att också Ollo är en mycket uppskattad produkt. Samtidigt är det en del som skiljer dem åt. Ollo är öppen. Meze är sluten i sin konstruktion. Ollo har ett mer linjärt sound och skulle nog anses vara mer "sann" i sin återgivning. Ollo är mer "på". Meze är mer relaxed i sin karaktär med ett rikare mellanregister. Meze är varmare och mer organisk i sin presentation. När det gäller komfort har Ollo något mindre kåpor (ca 1 cm) än Meze. För mig skulle Ollo nästan bli en on-ear-lur snarare än over-the-ear. Båda har samma smarta lösning för huvudbandet som är fjäderbelastat och anpassar sig smidigt efter huvudet. Bandet i kombination med låg vikt gör att jag nästan glömmer bort dem. Ollo väger 328 gram Meze 260 gram. Båda är på 32 Ohm och försedda med kåpor i valnöt. Svårigheten med att välja lurar som inte är "main stream" är som vanligt att det inte alltid är så lätt att få till en lyssning. Gärna med några andra "finalister" man vaskat fram. Men alla som testat luren verkade vara ganska eniga om Mezes styrkor (och svagheter) vilket gör det lättare att bilda sig en uppfattning på "distans". Det gjorde att jag kände mig trygg i att köpa den ohörd. Kul att höra vad du kommer fram till!
 11. bigblue

  Dags för nästa steg

  Som jag förstått det måste man ha en Apple Camera Connection USB 3, för att kunna tillgodogöra sig de högre "hastigheterna". Jag tänker nog testa den framöver. 349 kr kostar det att stilla den nyfikenheten :-).
 12. bigblue

  Dags för nästa steg

  Tack @AlfaGTV. Här kommer lite förutsättningar och tankar som jag hade inför köpet. Då jag jobbar delvis i ett öppet landskap på kontoret behövde jag lurar som var slutna. Annars är jag ute och reser mycket. Lurarna behöver därför vara lättdrivna för att kunna köras från laptop och mobil. De kommer paras med en bärbar dac/amp. De måste därför låta bra även om de inte får de optimala förutsättningarna. Valet av dac/amp föll på Audioquest Dragonfly Cobalt som inte är större än ett USB minne. Ansluts direkt i datorns utgång och markerar med led-ljuset vilken samplings-rate som den spottar ur sig. Här lyssnar jag på Tidal och färgen purpur innebär MQA. Med en dongel kopplar jag upp den till min Iphone. Inget program eller andra drivrutiner behövs. Bara plug-and-play. Lurarna var inget som skulle ersätta eller "tävla" med mitt system hemma. De skulle "bara" leverera lyssnarglädje och fungera under många timmars lyssnande utan att öronen tröttnar. Jag har tidigare lyssnat på Focals lurar som levererar. Testade med Elegia som ligger kring 10 tkr. Men kände snart att här började lurarna visa för mycket av det "digitala". De var helt enkelt för transparenta och behövde paras i hop med något "finare" för att komma till sin rätt. Det var här jag snubblade över Meze Classic 99 som ligger på strax över 3 000 kr. Det går knappt att hitta en enda test på nätet som inte hyllar dessa med ljust de superlativ som jag eftersökte. Och att rumänska Meze kan leverera high-end känner nog några till med tanke på deras prisbelönta Meze Empyrean. Och så här ser min set up ut. Lurarna är på inspelning "24/7" men de uppfyller redan nu det jag eftersökt. Väldigt lättlyssnade. En organisk, rik ljudbild. Mäktig bas och något avrullad topp vilket gör att dac'ens digitala artefakter inte blir lika tydliga. Lätta och behagliga att ha på sig under längre tid. Dessutom rätt snygga :-)
 13. bigblue

  Dags för nästa steg

  Här skymtas ett par Mezze 99 Classic i valnöt.
 14. bigblue

  Dags för nästa steg

  Att testa dämpning är både kul och frustrerande. Det som funkade under apparat 1 ger inget utslag under apparat 2. Hmmm. Och det som var så bra hos person A blir en försämring hos person B. Hmmm. Det bästa jag kommit fram till är att ladda på med en väldig massa olika lösningar och testa sig fram under en helg. Gärna med en bisittare som kan bistå vid lyften.
 15. bigblue

  Dags för nästa steg

  Visst är det lurar som lurar i cellulosan. Och materialet på kåporna har en tydlig koppling till julen. Dessutom för namnet på tillverkaren tankarna till ett orientaliskt smörgåsbord....