bigblue

Medlem+
 • Content Count

  1 200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

bigblue last won the day on October 7

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

7 663 profile views
 1. Med dessa initierade frågor kommer du komma långt @byZan Men sedan måste du ta reda på hur hårt du ska tampa beroende på hur fint eller grovt du maler, viket tryck du har i maskinen och hur stor kopp du ska ha. Och allt detta måste du i sin tur anpassa beroende på vilken fuktighet det är i luften vid det aktuella tillfället.
 2. bigblue

  letar ny förstäkare

  Jag har bara haft integrerade förstärkare och det finns idag många kompetenta maskiner att välja mellan. Tyvärr har jag inte hört några av de som du nämner på "önskelistan". Tidigare har jag haft Audio Research DSi200 och Jeff Rowland Continuum S2. Idag kör jag med Diablo 300 från Gryphon som kan extrautrustas med DAC eller Phono internt vid behov. Pass Trough var också ett av mina krav då vi kör hemmabio i vardagsrummet där signalen går Pre Out från Anthem 710 receivern. Har du någon budget du vill hålla dig inom? Gryphon har släppt en Diablo 120 som kanske kan vara intressant.
 3. bigblue

  Trådarna tenderar till att...

  Det förklarar saken. Smaklig spis
 4. bigblue

  Trådarna tenderar till att...

  Jag har nog inte hängt med på turerna när det gäller utrustning på phono-sidan men jag fick för mig att du körde Bergman. Den skivpucken påminner annars väldigt mycket om något man får med om man köper en Brinkmann
 5. bigblue

  Trådarna tenderar till att...

  Ser att det vankas lite Du Pré
 6. bigblue

  Vi tar det en gång till...

  Nä, skitväder och motgångar bygger bara styrka och karaktär
 7. bigblue

  Vi tar det en gång till...

  Utmärkt tips. Och har man en svart men önskar silver så är det ju bara att sandblästra.
 8. bigblue

  Vi tar det en gång till...

  Kan man ställa Azimuth på något sätt då den saknar tonarmshuvud?
 9. bigblue

  byZan - Nytt i stugan #7

  De har haft 2002 som Tillfälliga partier tidigare. Bl a i våras då jag han lägga beslag på några 2002 innan det tog slut.
 10. bigblue

  Mickes Musikrum

  Härligt. Jag är övertygad om att också du kommet bli en nöjd Etna-ägare många år framöver.
 11. bigblue

  Internetbedrägeri

  Har läst i amerikanska trådar hur uppfinningsrikedomen tyvärr blomstrar bland bedragarna. Ett klassikt knep som är svårt att reda ut som säljare är när du skickar din vara och "tjuven" packar upp de dyrbara produkterna och ersätter dem med något skräp från tippen. Dessa tar han kort på och hävdar att du som säljare blåst honom. Han tar hjälp av PayPal eller liknande som har "buyers protection". Du blir då inte bara av med dina grejer - du blir dessutom skyldig att återbetala hela beloppet. En sk loose - loose. Jag har skickat paket både inrikes och utrikes utan problem hittills. Men det är alltid "pengar på kontot först" som gäller.
 12. bigblue

  Smakar fortfarande bra... ?

  Förstår och håller med om din poäng. Men när "klockradion" kostar sexsiffrigt så vill man ju att den ska "funka" alla gånger. .
 13. bigblue

  Smakar fortfarande bra... ?

  Så är det säkert . Men jag måste erkänna att jag drar öronen åt mig något, när man stolt meddelar att den digitala kedjan "funkar". För mig i alla fall, är det det en indikation på att så inte alltid är fallet. Det är ju knappast en kommentar man hör så ofta på t ex en vinyl-demo. Jag är dock väldigt nyfiken på tekniken och skulle gärna se den hemma i mitt system. Själv vill jag dock vänta tills pålitligheten är så hög att man inte blir "glatt överraskad" när det funkar. Också för oss andra som ännu inte lyckats pricka in rätt strategi.
 14. bigblue

  byZan - Nytt i stugan #7

  Kul att läsa era upplevelser och tankar nu när dammet lagt sig efter er härliga hifi-turné @byZan och @Audionet. Det jag hade nöjet att bjuda er på vad mycket riktigt en öl från Belgien, ett land som många ölälskare håller som favorit. Och bland alla hundratals öltillverkare brukar deras trappist-öl anses ligga i en egen liga. Och av de 6 trappist-kloster som finns i Belgien är Vestvleteren det mest anrika vad gäller öl-tillverkning. Och av Vestvleterens tre brygder är Nr 12 deras kronjuvel. Det var detta som serverades denna härliga musik-söndag. Något som ökar på mystiken med Vestvleteren Nr 12 är att ölet inte går att köpa annat än i klostrets egen butik. Men det är inte bara att dyka upp och tro att man ska få med sig några flaskor. Det kan dröja månader mellan varje "batch". Och när det väl dyker upp något i shoppen brukar det ta slut på någon timme eftersom man gör så ofantligt små omgångar. Som jämförelse tar det sällan mer än 24 timmar att producera en lageröl hos de stora jättarna. Munkarna ägnar 6 månader åt sin produkt.... Vilket som är godast är naturligtvis upp till var och en. Och var dryck vid sitt tillfälle. Denna skulle jag inte inta en solig eftermiddag på altanen. Men gärna som här en höstdag i gott sällskap.