Jump to content

bigblue

Medlem+
  • Posts

    1 699
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    49

bigblue last won the day on November 3 2022

bigblue had the most liked content!

Profile Information

  • Location
    Westcoast

Recent Profile Visitors

10 410 profile views
  1. Kul att få möjlighet skaffa egna lyssningsintryck för vad en strömkabel i de här prisklasserna kan tillföra en Subwoofer med extra allt. Ett område där jag hade noll erfarenhet men förväntningarna var att borde närma sig hårklyveri i den högre skolan. Men så var det inte, i alla fall inledningsvis :-). När vi närmade oss de prismässigt mest högpresterande kablarna upplevde jag det precis som @Apexorca nämner - bara tycke och smak. Innan dess hörde jag att för varje steg som vi tog som blev basen renare (lite som att man minskar resonansen i ett rum). Samt att "rummet" från inspelningen blev större/tydligare. Att det överhuvudtaget går att frambringa hörbara skillnader genom att byta/matcha utrustning på den här nivån är fascinerande. Men i mitt huvud så går resonemanget att det handlar inte så mycket om vad kablarna kan tillföra utan vad de INTE adderar.
  2. Vad kul att du "vågat" öppna denna favorit - och att den levererade.😋 Mina ligger fortfarande och snusar sött i mörkret. Men nu blir man ju sugen att testa. Jag tror precis som du säger att den kommer att bjuda på ännu större upplevelser, kanske om 2-3 år.
  3. Jag kan bara instämma i de ord som @Apexorca valt för att beskriva systemet. Det låter fullständigt gränslöst och tycks helt opåverkat av rummet det spelar i. Djupet i ljudbilden är underbart holistisk. Och det spelar också gränslöst vackert, all musik presenterades på ett ljuvligt sätt som gjorde att jag mest satt och smålog genom hela sessionen. Feelgood på högsta nivå. Något som så klart matchades av utmärkt värdskap, mat och dryck. Stort tack @LISTEN TO MUSIC
  4. Oj, ja det låter som en kattastrof....
  5. Grattis @lindome, jag är dock mest nyfiken på hur den låter. Och då menar jag inte själva bandaren. Utan snarare säljpitchen till frun 😂.
  6. Tycker ni ska sända live på Euphonias plattform 😎.
  7. Läste om ett nytt tillslag mot misstänkta spioner i Stockholm - är det grannarna som bor på andra sidan? 👀
  8. Om jag hängt med i svängarna här så finns varken RIAA och DAC? Innebär det att du kör R2R hela dagarna, eller har du annat på gång :-).
  9. Ser ut som Wood On Wall. 🤔. Oavsett så ser det grymt snyggt ut! För att inte tala om de akustiska egenskaperna...
  10. Här finns det bara ett sätt att skydda sig. Och det är att du byter ut samtliga förstärkare till den här typen:
  11. Det måste ju vara det perfekta tillbehöret när man lyssnar på den här typen av plattor:
  12. Detta låter som den perfekta uppföljaren till "Arga Snickaren". "Välkomna till Den Audiofile Snickaren - programmet där lånefällor byts ut mot basfällor och istället för 3-glas fönster fokuserar vi på Haas-fönster."
  13. Var inne och kikade på den produkt som @Peo hade som god 2:a i sitt test. Alphacool Ultra Pure Water. På Inets hemsida så marknadsförs även denna produkt som Dubbeldestillerad.🤔 Oavsett om påståendet stämmer eller inte, så verkar detta vatten (enl Peo) kunna bidra positivt till musikåtergivningen.
  14. Tack @Ampalangför den länken och extra stort tack till @Peo för din djupdykning ner i den destillerade vattenvärlden. Det verkar ju onekligen ha en påverkan på den musikaliska återgivningen. Om sedan "mitt" vatten skulle få betyget 5 eller 0,5 i den jämförelsen har jag ingen aning om :-) Men jag får testa vidare bland de andra toppkandidaterna på listan för att se om jag upplever någon hörbar skillnad.
×
×
  • Create New...