bigblue

Medlem+
 • Content count

  1 158
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

bigblue last won the day on June 14

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

7 464 profile views
 1. bigblue

  byZan - Nytt i stugan #6

  Tack @byZan jag PM:ar inom kort.
 2. bigblue

  byZan - Nytt i stugan #6

  @byZan nu när du hittat en digital källa som passar dina öron, skulle du våga dig på en jämförelse med vad du upplever i jämförelse med din analoga rigg. Det är så klart i olika rum och anläggning, och jag tänker mig inte att något ska vara "bättre" och "sämre" utan mer nyfiken på hur du upplever karaktär, nerv och engagemang. Vad gillar du och varför? Är nämligen själv i valet och kvalet att komplettera med något digitalt.
 3. bigblue

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Nog för att många här på forumet är grymma på att gissa. Men den där bilden var väl ändå lite i överkant svår...
 4. bigblue

  byZan - Nytt i stugan #6

  Underbart att se hur det hela landade!!! De gånger jag hört anläggningar där Absolare varit inblandade har det alltid låtit "j-ligt bra". Så jag förstår att också du föll för dem. Och skönt att du efter lite pill fann önskad synergi med rummet och resten av anläggningen. Allt ska ju spela med. Det räcker inte att plocka ihop "topprodukter" i samma set up och tro att det automatiskt blir magi. Det krävs tålamod, kunskap och en tydlig målbild vad man vill uppnå. Något som du har bevisat här. Grattis.
 5. bigblue

  Mästarmöte har en vinnare!

  @byZan självklart är du välkommen också hit när du ändå är i krokarna. Jag är bortrest när det är mässdags så inte heller jag har möjlighet då. Men senare i höst så tycker jag att vi hittar ett datum som funkar.
 6. bigblue

  Mästarmöte har en vinnare!

  För det behövs en Web-cam....
 7. bigblue

  Fototråden

  Ahh, hade han en side show där....?
 8. bigblue

  Fototråden

 9. Fundera på vad du vill satsa på din hifi. Vill du prioritera detta framför inköp av andra prylar som klockor, kläder, väskor, hörlurar etc? Kan du tänka dig att reducera antalet anläggningar? Om så är fallet kan du kanske frigöra kapital för att ta nästa steg ljudmässigt. Jag är av den uppfattningen att man har större chans att få bättre ljud genom att köpa en produkt för 40 000 kr. Än att köpa 4 st för 10 000 kr styck. Att fortsätta köpa utrustning i samma prisklass kan ge en välkommet skifte i ljudkaraktären som man är intresserad av att uppnå. Det är absolut inget fel att göra så om man har det som mål att äga/ha ägt så många olika prylar som möjligt. Men något jättesteg "uppåt" är det inte troligt att du får. Och det var just det jag jag uppfattade att du efterfrågade. Då är mitt tips att fokusera på det du tycker om i en anläggning som du lyssnat på. Lyssna på mässor, butiker och hos hifivänner. Analysera vad det är du gillar hos den aktuella produkten/uppsättningen och sedan gå vidare därifrån. Sätt av en slant varje månad till ett konto där du sedan gör ett begränsat antal inköp per år. Det är en väg - men det finns så klart flera....
 10. bigblue

  ”Filiosofisk” fråga... NAS vs CD?

  Jag vill påstå att vetenskapen är ganska enad om att någon form av ansträngning (fysisk eller psykisk) gör att belöningen i slutänden känns bättre. I dess enklaste form handlar det om "korven i skogen känslan". Precis som du är inne på @peber så ger själva letandet/sökandet innan man hittar rätt en viss form av nöjdhet som jag tror sprider sig till själva lyssningsupplevelsen. Samma sak med vinyl som ju också innebär lite pill.
 11. bigblue

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Hittade dessa godbitar i Mint condition (förseglade).
 12. bigblue

  Plind goes back to basics

  Det tror jag är en utmärkt start och det handlar mycket om att lära sig hur sin spelare reagerar på hårt/mjukt underlag. Min Bardo stod också på stenskiva initialt, och där började jag med SD fötter som gav ett lyft. Sedan har jag fortsatt att experimentera med olika massa (sten) och diverse Sylodyn-kuddar innan jag landade i det jag har nu.
 13. bigblue

  Plind goes back to basics

  Visst är det så. Och det är också de kommande dagarnas/veckornas pillande och justerande som är en del av helhetsupplevelsen - i alla fall för egen del.
 14. bigblue

  Plind goes back to basics

  Det där var väl en retorisk fråga antar jag Jag tror det svänger härligt på ett sätt som få digitala källor i samma prisklass kan leverera.
 15. bigblue

  Plind goes back to basics

  Underbart. Jag blir så nyfiken på att höra hur och om du har integrerat din digitala akustikjustering när du njuter av dina vinyler?