bigblue

Medlem+
 • Content Count

  1 247
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

bigblue last won the day on August 13

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

7 919 profile views
 1. Room acoustics Här kommer en länk till en video om akustik och "treatment". Den är ganska lång (37 min) och ganska grundläggande. Men jag tycker att han är sansad och relevant i sina beskrivningar.
 2. bigblue

  uppgradering! Tips

  Och ännu svårare är det om man har satsat på märken som få känner till. Tyvärr. Hur bra produkten än är så e sannolikheten att den presumtiva köparen hört dem på mässa, i butik, hos kompis alternativt läst en test, väldigt liten.
 3. Det är en spännande resa som nu ska påbörja. Den saknar nämligen ett slut.... :-) Hur upplever du själv rummet idag? Finns det några specifika "problem" som du vill fokusera på? T ex lång efterklang, bumlig bas etc. Berätta gärna lite mer om hur rummet ser ut (bilder?) så blir det lättare för den som vill komma med tips. Jag använde själv XTZ Analzyer II inledningsvis. Men kom snart på mig själv med att bara stirra på grafer och glömde bort att lyssna. Lite mjukvara kan absolut vara bra för att ge indikationer inledningsvis. Men det är ju du och dina öron som ska trivas :-).
 4. bigblue

  Nya Gryphon Essence

  Intressant prisstrategi. Gryphon har redan ett försteg (Zena) som också ligger på 12 800 Euro. Eller ska detta utgå? Test - Zena
 5. bigblue

  Tar resan slut.....

  @Daniel kan säkert ge oss rätt svar :-). För egen del spelar jag kanske 1 timme om dagen i snitt. Och när jag köpte den så vill jag minnas att jag räknade med 10 år innan service . Priset för ombyggnad ligger kring 1/2 nypriset tror jag.
 6. bigblue

  Tar resan slut.....

  Har själv en Lyra Etna. Var är det som gör att du funderar på att skicka den till verkstaden?
 7. bigblue

  Fototråden

  Tuborg-kvarteren, Köpenhamn
 8. bigblue

  Fototråden

  Soluppgång över Onsalafjorden
 9. bigblue

  uppgradering! Tips

  Jag åker själv runt och lyssnar flitigt på demos, mässor och "hemma hos" för inspiration samt för att få en bättre förståelse för hur jag upplever olika produkter och kombinationer. Dynaudio har två stativhögtalare som jag själv tycker är väldigt välljudande och prisvärda – Special Forty (30 000 kr) samt Contour 20 (45 000 kr). Googlar du tester här så ser du en ganska enad kör av hyllningar. Men viktigast är så klart att det är ett sound som du själv gillar. Addera sedan en bra integrerad förstärkare med inbyggd streaming-funktion från t ex Moon eller Hegel för 30-40 tkr så har du utmärkta förutsättningar för välljud.
 10. bigblue

  Gissa musikern

  Eller Hasse Andersson med låtar som "Hur pratar dom där hos Sankte Per", "Leka med elden" samt "Får man ta med sig hunden in i himlen". Det är väl en kompis man vill ha med sig på äventyret...
 11. bigblue

  Fototråden

  Nidingen
 12. bigblue

  Fototråden

  Ensamma Trädet - Sandsjöbacka Naturreservat.
 13. bigblue

  Fototråden

  LYSEKIL
 14. bigblue

  Fototråden

  Ett av mina favoritområden, så vackert. Inte minst lilla Bönhamn. Är ni ute och kryssar med en Uttern D55 måhända?
 15. bigblue

  Fototråden

  Det ser ut som om han lyssnar på schackpjäserna. Faktum är att han är blind så när som på en liten fläck i det vänstra ögat. Om han vinklade huvudet i precis rätt läge kunde han urskilja vitt från svart. Något som gjorde schack till hans favoritspel. Killen mötte jag i samband med att jag gjorde ett fotoreportage i Kina.