bigblue

Medlem+
 • Content Count

  1 275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

bigblue last won the day on October 8

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

7 984 profile views
 1. bigblue

  Det ständiga sökandet

  På München-mässan i år lyssnade jag bl a på Innous demo som var intressant. Där hade man en setup bestående av B&W 803 och en Gryphon Diablo 300. Sedan växlade man mellan deras Zenith och Statement. Här fick man goda chanser att uppleva vad man får för ca 30 000 kr och vad som händer när man betalar 4 ggr mer. Zenith låter bra - tills de kopplar in burken för 120 000 kr..... Med det sagt är mitt tips att låna hem minst 2 boxar samtidigt som du kan växla mellan för att se vad som passar ditt tycke och smak.
 2. bigblue

  Den långa vägen tillbaka.

  Förhoppningsvis. Annars finns den en Auralic någonstans där ute som, ännu ovetandes, kommer få duktigt med kabel vad det lider...
 3. bigblue

  Den långa vägen tillbaka.

  OK, där ser man....
 4. bigblue

  byZan - Nytt i stugan #7

  Ber om ursäkt för min otydlighet :-). Det jag menade var att jag hade blivit grymt imponerad om du skrivit: "Då ses vi i morgon, så får du träffa mig och Skaparen..."
 5. bigblue

  byZan - Nytt i stugan #7

  Coolt. Vet att du har bra connections @Perfect sense. Och jag hade blivit ännu mer imponerad om du inte skrivit "av din förstärkare"
 6. bigblue

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Men varför nöja sig med 5 cm. Grannarna måste väl också ges chansen att njuta av välljudet....
 7. bigblue

  Fototråden

  Om Galapagos är den perfekta platsen för de stora mötena så heter motpolen Lembeh Strait, Indonesien. Här är allt smått, giftigt och oftast omöjligt att få syn på. Den kala botten består huvudsakligen av lavasand med få platser för de akvatiska invånarna att gömma sig på. Som bekant är nöden uppfinningarnas moder och det finns få platser där det är mer tydligt än här. Här kommer några exempel på framgångsrika strategier som jag fångade under mitt besök: Se ut som en tångruska: Eller bli en mästare på kamouflage: Markera för omgivningen med klara färger att "you eat - you die". Lär dig att bli "osynlig". Här ligger en ung krokodilfisk (Cymbacephalus beauforti) där man anar ena ögat och den rundade munnen i sanden. Saknar man ovanstående förmågor så blir det att man "tager vad man haver" En annan framgångsrik strategi är att skaffa sig "stora" vänner som ger skydd i utbyte mot tjänster. Här får en dykare sina tänder putsade.
 8. bigblue

  Fototråden

  Solomon Islands Salomonöarna består av 1 000 djungelklädda juveler som strötts ut i västra Stilla Havet. Kontakterna mellan de olika ögrupperna har under lång tid varit begränsad varför varje område har sin egen kultur och säregna dialekt. Språket som knyter samman öarna heter Pidgin, en fantasifull och många gånger humoristisk blandning mellan engelska ord och melanesisk grammatik. Du kommer säkert ihåg hur man som liten drog roliga historier om vad norrmännen kallade olika saker. Som t ex att banan hette ”guleböj” och att krokodil var ”pansartax”. Denna beskrivande namngivning är något som är karaktäristiskt för pidgin. Till exempel så heter bh – ”basket blong titties”. Och när invånarna såg en helikopter för första gången visste man inte riktigt vad det var utan gav det namnet ”Mix master blong Jesus”. (Mixmaster är en köksmaskin med roterande blad). Har du nu varit uppmärksam under denna korta pidgin-lektion kan du säkert klara av finalfrågan: vad heter urinblåsa? Javisst är det ”basket blong piss-piss”. (ur Tidningen DYK)
 9. bigblue

  Fototråden

  Moalboal, Cebu Copton Point, Cebu The Cathedral Cave, Cebu (Fantomen-grottan)
 10. bigblue

  Fototråden

  Så här såg det ut i Lammhult i morse.
 11. bigblue

  Fototråden

  Nej, det är jag som är fotografen bakom bilderna. Bredvid valhajen är min dykbuddy Per. Det är också han som "pratar" med sjölejonhonan. När han blåste ut sina bubblor, svarade hon med att göra det samma :-). Däremot syns jag i bilden med putsarräkorna då jag tar en selfie på manikyren av min hand på 20 meters djup.
 12. bigblue

  Fototråden

  Galapagos