Jump to content

bigblue

Medlem+
 • Posts

  1 504
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

bigblue last won the day on July 23

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

9 037 profile views
 1. Kul att höra att du hittat ett billigt sätt att få ännu bättre ljud . Vad bestod din numera nedplockade akustikreglering av?
 2. På Västkusten serveras ikväll pastaknytten med päronkompott, valnötter och ricotta. Till den en ost- och tryffelcréme. För att få allt att lyfta en nivå till släpper vi loss en Brunello di Montalcino från Uccelliera (2012).
 3. Jaha, antar att du lyssnade på fullt blås i går......
 4. Goda förutsättningar med andra ord för att det ska låta fan så bra....
 5. Kul, den har jag varit nyfiken på. Vad tyckte ni?
 6. Detta är en del av charmen - att läsa och tolka andras upplevelser av ett vin. För någon kanske doften väcker minnen från sommarregn. En annan kopplar det till första semestern på Læsö och en tredje till när man knackade skifferplattor till altanen. Men kanske - menar de precis samma sak. Utmaningen som jag själv upplever ibland - är förmågan att just sätta ord på vad man känner i doften eller smaken. Tills någon säger att det doftar som...... den tuggade änden på en gammal hederlig blyertspenna Jaaaaa, där satt den!
 7. Och så synd på en flaska från 2016 som är en superårgång från Brunello-området. Jag fick fatt på ett par buteljer från Gaja som jag har höga förhoppningar kring. Vi får se om 4-5 år....
 8. När du känner dig redo att ge CNdP en chans till så vill jag tipsa om Château Mont-Redon, 2015. Finns på bolaget för 289 kr. Detta är relativt lättillgängligt i sin stil, och dessutom med några år på nacken. Lufta i karaff i 3-4 timmar och servera det till en stekt köttbit, testa gärna att lägga i en krossad vitlöksklyfta och en kvist timjan på slutet. Om du gillar stilen men känner att du vill ha något som inte är fullt lika kraftigt skulle jag föreslå viner från grannbyn Gigondas. Och om också detta upplevs för kraftigt kan du alltid utforska det närliggande vinområdet Vacqueyras som generellt sett är lite mjukare i stilen än de ovanstående.
 9. Håller helt med! Men jag är inte säker på att det gäller alla. Det finns de som menar att om det mäter bra så låter det bra. Jag menar att det "kan" vara så - men så är inte alltid fallet.
 10. Jag uttryckte mig nog otydligt - så låt oss ta ett mer konkret exempel. Framför dig har du ett riaa från märket A som har ett noise floor på -150 dB, Och så lånar du hem ett riaa från märket B har ett nose floor på endast -140 dB. Vilken väljer du? A som mäter bättre eller B som dina öron tycker låter bättre?
 11. Upplever du @Bebop att vi hifi-konsumenter hade kunnat göra mer välljudande kabelval till våra anläggningar om det funnits någon form av innehållsförteckning där kapacitans/resistans/induktans framgick? Själv är jag för otekniskt för att dessa uppgifter skulle bidra med något. Jag går uteslutande på det andra alternativet - Testa själv :-). Som sagt, en riktigt intressant diskussion som jag följer med intresse. Skulle gärna ställa en öppen fråga till alla på forumet - Vilken hifi-produkt (generellt) kulle ni välja om A och B inte går att kombinera? A) Den som har de specifikationer ni söker alt. mäter bäst (t ex lägst THD) B) Den som ni upplever som mest välljudande med era öron, i ert rum, med er anläggning och er musiksmak.
 12. Men vad händer här? Från bortre långsidan kommer en "streaker" in på plan. En vinylspelare som med tonarmen i handen rusar mot mitten där den nu står och viftar pickuppen. Oj oj oj. Snacka om haksläpp. Från Digital Sportmund kommer nu starka protester och svarven bärs motvilligt av plan.
×
×
 • Create New...