Jump to content

bigblue

Medlem+
 • Posts

  1 693
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

bigblue last won the day on November 3

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

9 964 profile views
 1. Tycker ni ska sända live på Euphonias plattform 😎.
 2. Läste om ett nytt tillslag mot misstänkta spioner i Stockholm - är det grannarna som bor på andra sidan? 👀
 3. Om jag hängt med i svängarna här så finns varken RIAA och DAC? Innebär det att du kör R2R hela dagarna, eller har du annat på gång :-).
 4. Ser ut som Wood On Wall. 🤔. Oavsett så ser det grymt snyggt ut! För att inte tala om de akustiska egenskaperna...
 5. Här finns det bara ett sätt att skydda sig. Och det är att du byter ut samtliga förstärkare till den här typen:
 6. Det måste ju vara det perfekta tillbehöret när man lyssnar på den här typen av plattor:
 7. Detta låter som den perfekta uppföljaren till "Arga Snickaren". "Välkomna till Den Audiofile Snickaren - programmet där lånefällor byts ut mot basfällor och istället för 3-glas fönster fokuserar vi på Haas-fönster."
 8. Var inne och kikade på den produkt som @Peo hade som god 2:a i sitt test. Alphacool Ultra Pure Water. På Inets hemsida så marknadsförs även denna produkt som Dubbeldestillerad.🤔 Oavsett om påståendet stämmer eller inte, så verkar detta vatten (enl Peo) kunna bidra positivt till musikåtergivningen.
 9. Tack @Ampalangför den länken och extra stort tack till @Peo för din djupdykning ner i den destillerade vattenvärlden. Det verkar ju onekligen ha en påverkan på den musikaliska återgivningen. Om sedan "mitt" vatten skulle få betyget 5 eller 0,5 i den jämförelsen har jag ingen aning om :-) Men jag får testa vidare bland de andra toppkandidaterna på listan för att se om jag upplever någon hörbar skillnad.
 10. Kanske är det bara marknadsförings-mumbojumbo Och jag gick på det... :-) Själva skriver de att dricksvatten har en renhetsgrad på 30 microSiemens. Destillerat vatten någonstans mellan 2-3 (mS). Och detta vatten garanterar man har mindre än 1.9 (mS). Men om de gjorde "rätt" från början så skulle resultatet alltså vara 0,0 (mS)?
 11. Efter att ha kört med Audio Desk Vinyl Cleaner Pro under många år var jag nyfiken på att testa den omtalade Degritter-tvätten. Nu har jag gjort 210 tvättar (Degritter har ett inbyggt räkneverk) och känner mig rätt hemma med maskinen. Att jämföra de två rakt av kan jag inte då det är för mycket som ändrats mellan att respektive tvätt hade uppdraget att rensa vinylspåren. Framför allt en ny PU. Jag kan i och för sig ta en skiva som tvättats med Audio Desk, lyssna på några spår, och sedan tvätta den igen med Degritter. I de flesta fall så blir det tystare än vad den var innan - något som är ett gott tecken. Men det kanske är så att det även blivit tystare om jag tvättat den ytterligare en gång till med Audio Desk. Vem vet? Utgår jag från hur smutsiga filtren blir i respektive maskin så verkar Degritters filter fånga upp mer skit. Om det beror på att filtret är bättre/finare, eller om Degritter är bättre på att skaka ur mer smuts vet jag inte. Strategin är att jag tvättar igenom allt som köps in - nytt som gamalt. Är skivan till synes helt ren kör jag den på Medium. Och ser den dammig ut blir det en omgång av Heavy. Den första tar ca 7 min och den senare 10 min. Jag kör också med en ny typ av vatten. Förut var det Mekonomens Kemetyl Batterivatten. Men jag var inte helt övertygad om att det var det "tystaste" som stod till buds. Därför är det numera ett dubbeldestilerat vatten som sköljer över mina plattor i deras spa-anläggning. Nackdelen med Degritter är att man inte kan köra mer än 3-4 Heavy innan maskinen behöver kyla ner sig (och vattnet). Medan Audio Desken var bara att "kötta" på. Audio Desk är också bra på att ta bort fingeravtryck och annat kladd (tack vare fysiska borstar). Degritter upplever jag som betydligt tystare under sin process. Dessutom är den väldigt mycket snyggare - men det är så klart en smaksak. Tittar jag på skivan under tvättprocessen så ser den "våtare" ut under Degritter-processen än de gjorde under Audio Desk-behandlingen. För mig är det ett tecken på att ytspänningen har brutits effektivare, något som gör att vätskan tränger ner bättre och i mindre grad ligger ovanpå och "pärlar" sig. Om det beror på respektive maskins "tvättmedel" eller om det är Degritterns valda ultraljudsfrekvens har jag inte lyckats lista ut ännu. Oavsett vilken maskin man väljer så är det en ynnest att kunna tvätta igenom så många skivor med så lite "handpåläggning".
 12. Japp, det var i alla fall det jag intalade mig själv... Om man köper en massa vinyl på en fredag så räknas det väl ändå som Black Friday?
 13. Att mail-korgen är full när man kommer hem efter en längre tids jobb-resa kan ofta kännas tungt. Av någon outgrundlig anledning verkar det samma inte gälla för den fysiska brevlådan....🤔
 14. Det verkar finnas mycket spännande som gömmer sig i vinylspåren....
 15. Håller helt med om att det är skönt med färre boxar. Det innebär ju också att man slipper fler kablar. Men jag är övertygad om att EAR 324 skulle stå sig väl i en sådan "match". Hade jag kikat på en phono-förstärkare i 20 tkr nivån tror jag dock att det varit ett intressant alternativ. Kanske lite svårt att testa då det är en modul som måste monteras....
×
×
 • Create New...