bigblue

Medlem+
 • Content Count

  1 348
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

bigblue last won the day on July 8

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

8 327 profile views
 1. För egen del så delar uppfattningen att kablar drar ifrån/filtrerar. Men jag är tveksam till om en DSP/tonkontroll kan återskapa allt det som ett mindre lyckat kabel-val åstadkommit. Bas och diskat - säkert. Men vilken knapp vrider man på när man, efter byte från kabel A till kabel B, upplever försämrad 3D-bild av den musikaliska presentationen? Eller saknar de nästan ohörbara nyanserna som gör att man uppfattar rummet där musikerna befinner sig? Själv har jag ingen som helst teknisk kompetens att uttala mig om vad i en kabels konstruktion som leder till X eller Y. Så jag har valt en annan väg :-). Jag lånar hem ett antal olika kablar och lyssnar. Byter och lyssnar lite mer. De som blir kvar när övningen är avslutad är kablarna som på bästa sätt fyller min skivsamling med ytterligare ett uns med välljud och därmed mig själv med välmående. Är resultatet en helt neutral återgivning? Nä, troligtvis inte. Spelar det någon roll? Inte för mig då jag inte prioriterar neutralitet framför en presentation där jag upplever att musiken känns äkta. För mig är det viktigare att jag fullt ut "tror" på den musikaliska presentationen som jag bjuds på. Det är säkert inte ett tankesätt som alla håller med om - men det funkar för mig.
 2. Välkommen @dlundh Jag införskaffade dessa lurar i våras och trivs väldigt bra med dem. Men allt hänger så klart ihop med vad det är för ljudupplevelse man söker. Såhär skrev Positive Feedback i sin senaste review: https://positive-feedback.com/reviews/hardware-reviews/meze-99-classics-headphones/
 3. Verkligen läckert. Det låter bra redan när man tittar på uppställningen :-). Hur varm blir stärkaren när du spelar, måste dörren vara öppen?
 4. Kul att se sådana rariteter i ett hem, och inte bara på mässor (där de alltid låtit bra). Ser fram emot att höra vad du upplever som den största skillnaden mot det du hade innan. 3D, svärta, microdetaljer etc... Hoppas på ett framtida tillfälle att komma och lyssna IRL :-)
 5. Nä, inte så länge det är en basfälla vi ser på bilden....
 6. bigblue

  Hos mig

  Lika bra och gå igenom det Grekiska alfabetet....
 7. bigblue

  Hos mig

  E de en såndär giftig snok tro?
 8. https://www.youtube.com/watch?v=pw0ptHOr4h8 Det är så här jag tänker mig dig @byZan på somrarna
 9. @byZan, det är inte så att en ny Ballfinger är påväg till Stockholm?
 10. @byZan som jag förstått det kommer din Lumin inte att prestera i närheten av sitt max om du inte kör med Websocket. Websocket är en teknik som möjliggör full-duplex tvåvägskommunikationskanaler över en Transmission Control Protocol (TCP) socket. Den är främst utformad för att implementeras i webbläsare och webbservrar. Eftersom vanliga TCP-förbindelser över andra portnummer än 80 ofta blockeras av systemadministratörer, kan Websocket användas för att kringgå dessa begränsningar. Nu när du vet vad det är kan du väl bara koppla upp det hela, och berätta vilka resultat du fick.....
 11. Ser ut som om det kan bli lite varmt....
 12. Vilken makalös samling du lyckats få till. Fick mig att tänka på "the ultimate walk in closet" som Carlsberg hade i sin ölreklam. Fast det du har är ännu bättre!!!
 13. Varför inte komplettera med en norsk fjärrkontroll så är upplevelsen fulländad
 14. Känner igen mig i beskrivningen. När jag lägger min Lyra på plattan så bjuds jag på en upplevelse som jag "tror på". Mina öron (och hjärna) köper helt enkelt det som kommer ur högtalarna. Allt känns äkta. Därmed är det en baggis att låta sig bli förflyttad till det aktuella inspelningstillfället :-)
 15. Då har de verkligen gjort en intressant resa gällande sin ljudsignatur. Jag har inte hört det "nya" soundet så jag kan inte uttala mig om det. Men jag har hört dem vid ett par demo-tillfällen för 4-5 år sedan. Bla på München-mässan. Och så som jag minns presentationen, var den just varm och mullig som flera nämnt. Det hade ju varit intressant att vara med i styrelserummet när man fattar beslut om att tweaka ljudet på sina produkter. Ett ljud som tillsammans med ett underbart läckert utseende också varit just den USP som bidragit till deras berömmelse. Det måste varit lite nervöst. Men kul att höra att de lyckats och därmed lyft märket till en ännu högre nivå. Å andra sidan upplever jag att detta inte på något sätt är unikt. Sonus Faber har också blivit mindre varma. Det samma gäller McIntosh. Samtidigt som jag upplever att Wilson blivit mer organiska, en väg som också dCS utforskar. Självklart är detta en ständigt pågående process som troligtvis är en blandning av förfining av befintliga produkter i kombination med marknadens önskemål.