bigblue

Medlem+
 • Content Count

  1 226
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

bigblue last won the day on February 15

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

7 804 profile views
 1. bigblue

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Nä, nu får du se till att får prioriteringarna i ordning. Du har just nu en publik som väntar på ditt framförande :-)
 2. bigblue

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Härligt!! Står det Audio Research på kartongerna?
 3. Nej, inte på den demon. Det var nog innan dess existens. Jag har hört Borg hos en annan handlare i huvudstaden.
 4. Tack för utförlig rapport Calm. Hörde WM4 i Munchen för några år sedan och fastnade direkt. En högtalare helt i min smak. Har också lyssnat på dessa högtalare och känner igen mycket av signaturen. Dock saknade jag (i den uppsättningen) en kropp och fyllighet som WM4 flörtade med. Men är inget snack om att dessa killar har fullkoll på det mesta som har med högtalarkonstruktion att göra.
 5. bigblue

  Mark Levinson 33H

  Frågan är väl snarare om de fortfarande är till salu på onsdag
 6. Vill du veta hur länge du ska campa utanför dörrarna :-)
 7. Keith don´t go är en klassiker som såklart tilltalar många. Och de första XXX gångerna jag hörde den spelas på mässor så räknade jag mig själv dit. Men vid det här laget har jag kanske "förätit" mig :-) Är det inte för lättköpta poäng att köra en sån låt? Men men, har man aldrig hört den tidigare så kommer kanske att bli imponerad och tänka "sådär låter inte en gitarr i min anläggning, dessa produkter mååååste jag köpa". Och det är ju det som är hela tanken. Hade det varit för att utvärdera utrustning så hade jag dock valt andra låtar...
 8. När jag kom in i mässan på söndagen så var den första låten jag hörde, utanför det första rummet.... Keith don´t go.... (nä, jag gick inte in). Det kändes som om jag var med i filmen "Måndag hela veckan". Inget händer - allt är det samma - mässa ut och mässa in.... Men jag antar att det är en svår balansgång - man ska försöka tilltala så många som möjligt. Och samtidigt inte spela något som exciterar rummet.
 9. bigblue

  P-Pans Musikhörna

  Det är inte ovanligt att man känner så när alkoholens verkningar försvunnit och morgonljusets obarmhärtiga strålar åter fyller vardagen....
 10. Håller med. Det är många gånger lika intressant som själva produkterna. För egen del så har mässor och hembesök varit ett ypperligt sätt att få en bild av vilka "färger och nyanser" som finns på hela hifi-paletten. Inledningsvis tror jag att jag var öppnare i mitt lyssnande. " Ja, den diskanten får mina trumhinnor att krulla sig - vad spännande." Eller "Kul med en bas som får väggarna att skaka - häftigt". Men där i, någonstans, började också jakten på ett eget ideal att sträva efter. Först med stora penseldrag där det pendlade friskt i sökandet. Men allt eftersom åren går blir penseln finare och så småningom börjar man känna att det numera handlar om att hitta "the final touch".
 11. Andrea Brinkmann har gått bort Fick höra att Andrea Brinkmann gått bort endast 42 år gammal. Pratade med henne vid flera tillfällen på HighEnd i München. En mycket driven och kunnig person har tyvärr lämnat hifi-världen.
 12. Tack alla som var med på den givande middagen på Belgobar. Här var det möten med både nya och gamla bekantskaper som stod i fokus. Kul och gott.
 13. bigblue

  A clock to rule them all

  Visst är det så. Jag menar inte att recensentens upplevelse skulle stämma överens med din eller någon annans upplevelse. Inte heller att det är facit eller faktum. Det var bara en personlig reflektion på den aktuella recensionen där jag var förvånad över hans upplevda intryck. Jag hoppas få lyssna på denna fina kombo på mässan - om tillfälle ges.
 14. bigblue

  Dags för nästa steg

  Här är en intervju som gav mig väldigt mycket matnyttigt när det gäller klockor, digitala signaler, jitter och protokoll. Det är John Darko som intervjuar R&D ingenjören på Innous. Nuno Vitorino menar att allt spelar roll i ett ett system - därför kommer man också få olika resultat. Det är t ex därför som vissa användare menar att USB är bäst från källan A. Medan andra som har samma källa (men annan DAC) får ett bättre resultat med en annan anslutning. Trots att vissa menar att det är omöjligt då det handlar om ettor och nollor. Innous menar att varje anslutning/protokoll har sina egenheter och problem. Det handlar bara om att välja den man tror mest på och arbeta för att göra den så välljudande som möjligt. Här fick jag också en bra förklaring till varför det uppstår avvikelser vid överföring av digital information. Trots att det "bara" är 1 och 0. Förklaringen, mycket enkelt, är att 0 och 1 representeras av en spänningsförändring (t ex 0 resp 5V). Och därmed har vi klivit in i den analoga världen vilket i sin tur innebär att man introducerar avvikelser från den perfekta (binära) fyrkantsvågen som eftersträvas Varför digital audio inte bara handlar om 1 och 0. Väldigt intressant att lyssna till en duktig ingenjör som är ödmjuk inför faktumet att man inte vet allt eller kan mäta allt. Istället menar han att "här står vi idag - men i morgon kan det dyka upp nya fakta som gör att vi ändrar vår position helt."
 15. bigblue

  A clock to rule them all

  Auralic är en tillverkare som jag tycker tagit fram många intressanta och välljudande produkter genom åren. Väldigt kul att läsa en test av både Vega och Leo. Blir dock lite konfunderad när jag läser att för 85 000 kr så får man en produkt (klocka) som enligt artikeln inte ger någon upplevd förbättring vid 16/44 och ibland vid högre samplingsnivåer. Jag hade nog väntat mig mer...