Jump to content

fredrik

Medlem+
 • Posts

  762
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by fredrik

 1. För mig blev det denna. Inte heller så illa som det kan se ut som vid en första anblick, då just denna faktiskt vann VM för en tid sedan som världens bästa
 2. Jag blir nog mest förbannad över att någon tar sig rätten att ens författa och sedan skicka iväg sådana mejl. Helt otroligt faktiskt. Och även om jag vet att det inte hjälper önskar jag att man på något sätt kunde be personen dra åt, ja du vet det där varma stället där det tydligen spelas dragspel enligt vad jag har hört. Helt bedrövligt. Lycka till med försäljningen.
 3. Den togs ur i samband med att de båda andra rören byttes ut. Det röda röret hade olyckligt nog lossnat i transporten och slagit sönder ett av de övriga rören. Stylus ordnade snabbt fram två nya som jag satte i.
 4. Jag har ju också en sån där röd sak hemma.
 5. Jag har sett Nitzerebb två gånger, båda gångerna som förband till DM. Var väl typ trettio år mellan gångerna, första gången var 1988, som i min mening varit den bästa konsertupplevelsen jag haft med DM. Jag tycker dock att DM fortfarande är bra live, såg turnépremiären senast på Friends, med Andy i bakgrunden...
 6. Jag gissar på något litet rött?
 7. Jag har provat den metod som Peter förespråkar men tycker det är rätt svårt. Man har i bästa fall typ två sekunder på sig att avgöra innan nålen hittar spåret. Eller så gör jag fel.
 8. Precis som din upplevelse så har detta fungerat väldigt väl hemma hos mig. Jag har dock ett tydligt brum utan denna extra jordkabel. Jag kan inte fästa den på vettigt sätt i spelaren utan den går istället till förstärkaren, som med denna lilla kabel på plats blir helt tyst. Väldigt bra.
 9. För att citera den stora tänkaren Gert Fylking: Äntligen! Ska bli spännande att få höra mer om den när vi ses...
 10. Var hittar man dessa hylsor? Jag har problem med att det gärna lossnar in i Ansuz-listen.
 11. Annars 1, om man nu skulle ha vägarna förbi huvudstaden.
 12. Att flytta hela klabbet till Göteborg, kan det också vara ett förslag?
 13. Ursäkta en okunnig, men vad är det för "paradigmskifte" som skett i "diffusorvärlden"?
 14. Här någonstans kom Devialet med en ny modell/uppgradering, 220pro. Löftena var många där i början och maskinen åkte ned till Frankrike för ett utbyte av all inredning. Den lät i alla fall ganska mycket bättre, även om en del av löftena ännu inte uppfyllts på mjukvarusidan, såhär fem år senare. Nåväl, efter en del funderande kring både YG Anat, Wilson W/P 8 och något ytterligare stod plötsligt, nåja inte helt plötsligt då det tog rätt lång tid, detta framför dörren här hemma.
 15. Den franska badrumsvågen startade sitt liv som modell 170. Devialet kom dock relativt snart med en uppdatering av mjukvaran där ytterligare 30 watt klämdes ut. Den bytte då då namn till 200, tämligen logiskt. Om det var någon större ljudmässig skillnad, så var det inget jag såhär minns. Av bara farten såldes även mina fina Wilson Sophia, som för övrigt står hos en medlem här sedan en tid tillbaka. Jag hade ägt dem i över tio år och kände väl att det var läge att förnya. Hade inte riktigt bestämt mig vad det skulle bli, så under tiden lånade jag ett par Martin Logan Ascent av en vän. Hade en hel del egenskaper som jag verkligen gillade. Tyvärr bara lånad bild här.
 16. Hittade ytterligare en gammal wadiabild. Man kan se märket som Great Northern Sound satte på baksidan för att markera uppgraderingarna. Detta var väl också på den tiden som Nordost hade serienumret på kontakten. Och ursäkta dammet....
 17. Jag lyckades hitta en gammal översiktsbild från Wadia-Nuforce-Wilson-tiden. Så här spartanskt såg det alltså ut. Jag tyckte att det lät rätt bra. Relativt sett också få grejer.
 18. Slutstegen från Nuforce, tillsammans med mina Valhalla-signalkablar, fick också lämna och ge plats för en liten fransk allt-i-ett
 19. Efter flera år när hifi-intresset inte varit helt på topp kände jag dock en liten lust till förnyelse. Därför lämnade jag Wadia efter över tjugo år. Familjen ville alltmer börja spela annat än cd-skivor, och under en period hade jag en liten puck från Nuforce inkopplad för rudimentär streaming. Tror detta är min sista bild på den innan den gick iväg.
 20. Jag har också testat lite fram-och-tillbaka med några olika usb-kablar. Skillnaden kan vara relativt stor, i alla fall i min erfarenhet. Vilken man gillar bäst kan vara lite svårare. Och, som med en del annat när det gäller kablar och digitala signaler, jag fattar inte hur skillnaden kan vara såpass påtaglig. Å andra sidan bryr jag mig inte så mycket om varför heller...
 21. Jag såg dem i Kristiansand sommaren innan pandemin. Utomhus och i hällregn. Då höll de på i alla fall
 22. Jag var också på den turnén, men på Pustervik i Göteborg. Det var otroligt bra. Men även comebacken på Rockefeller för några år sedan var något alldeles extra, tycker jag.
×
×
 • Create New...