sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 091
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

sprudel last won the day on June 15

sprudel had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

7 692 profile views
 1. Jag förstår, men rekommenderar dig att prova en rippad fil för jämförelsen. Det kan innebära ett ljudmässigt lyft, och det vill man ju inte avstå, eller?
 2. sprudel

  Hemma hos JR.

  Låg distorsion till en viss nivå, ja. Därefter är det andra parametrar som spelar roll, och vissa redan tidigare. Tidigare parametrar är rum och högtalare, senare än den låga disten har du smutsigt nät via switchar och smutsigt nät via strömförsörjningen osv. Att övergripande jag så låga distsiffror som möjligt är lite onyanserat i mitt tycke, olika typer av distorsion ger helt olika effekter i lyssningsupplevelsen.
 3. Där hängde inte jag med. ”Jämförelse mellan MSB och streaming” . MSB är väl dacen både vid CD-uppspelning och Tidal? Vad du jämför nu, om jag förstått det korrekt är hur Tidal låter generellt jämfört med CD? Du vet faktiskt inte vilken master du har i de skilda fallen. Vad du bör göra är att rippa en CD i Innous och jämföra den uppspelningen med MSB som spelar skivan. Då har du två olika ”buffrade” filer av identisk master.
 4. sprudel

  Hemma hos Octavia rs

  Upplever du någon ljudmässig skillnad mellan Tidal och Qobuz?
 5. En bra streamer med fin isolering mot skräp från nätverket och en do bra dag så är du hemma!
 6. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Från en DVD, ”30 Years of Blues”? Eller album ”Hold on” Finns på tuben
 7. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Var inte den med bland mina länkar? Black Day med Christian Wiilisohn?
 8. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Det känns lite som kaka på kaka här med både Roon och DS Lightning. Du bör nog prova fler alternativ utförligt innan du börjar sälja grejor, eller köpa fler. Lägg musiken på en NAS, hanterad av minim server, streama via brygga till Aries/Vega och använd DS Lightning. Aries har väl ingen inbyggd hårddisk vad jag vet, men om den har så bör du prova att använda den. Pröva också att enbart köra med Vega och DS lightning.
 9. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Här är några album från Tidal som vi lyssnade på https://tidal.com/album/31397707 https://tidal.com/track/3258611 https://tidal.com/album/45715371 https://tidal.com/album/233733 https://tidal.com/album/101043284 https://tidal.com/album/43523754 https://tidal.com/album/68046247
 10. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Det där måste ju Auralic fixa till. Bra jobb där Alfa.👍 Vill i alla fall tacka A/wing för musiktipsen, det blev 6 nya album i min katalog på Tidal.😊
 11. Allt är rippat till hårddisk där minim server håller koll. CD-skivorna står i olika hyllor, numera i oordning.
 12. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Ja, det är riktigt. De klarar usb 3 bättre om disken har extern ström.
 13. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Tveksamt, klarar den USB 2.0 så klarar den 3.0. Det är bara hastigheten på överföringen som ändras.
 14. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Japp, både snygga och kreativt fotade. A/wing i solen och den underbara bilden när han sitter bakom soffan rattande paddan och undrar när tusan demo-demonen ska kliva in. Demodemonen är som bekant när det händer något med anläggningen som inte ska hända när man bjudit hem kompisar på lyssning. Senast det hände mig så gick ett av mina slutsteg till basarna. Jag skulle bara fixa lite så det blev ännu lite bättre.
 15. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Det var vi själva som ordnade så att det strulade, både BigBlue och jag anslöt till Auralic med olika appar samtidigt som A/wing försökte köra Roon. Inte undra på att det blev lite kaos med så många ropare.