sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 019
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

sprudel last won the day on December 18 2018

sprudel had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

7 406 profile views
 1. sprudel

  Tar resan slut.....

  Snyggt!
 2. sprudel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Njae! En ensam högtalare ska ju producera samma intensitet vid olika frekvenser som vid en liveupplevelse. Det blir ju galet om du överkompenserar vissa register för att vi är mindre känsliga där. BBC dipen har väl med konsekvensen av stereosystemet att göra, den kompenserar för två olika ljudkällors interferens och förstärkning i vissa register.
 3. sprudel

  Tar resan slut.....

  Ska ni ha mysstund? 😂
 4. sprudel

  Mickes Musikrum

  Intressant, vad har du för uppsättning som du provar i?
 5. sprudel

  Streamer/nätverksspelare med försteg

  Har du försteg i den? Man slipper ju en massa sladdar förstås. Jag gillar dock försteg, separata sådana, och kombinerad nas/nätverksspelare till separat dac.
 6. sprudel

  Streamer/nätverksspelare med försteg

  Eftersom det är en sådan intensiv utveckling på just nätverksspelare/dac så känner i alla fall jag tveksamhet i att gå på integrerade prylar. I och för sig har man kommit väldigt långt med många produkter, mer mogen marknad, men prismässigt tror jag att det går neråt.
 7. sprudel

  Streamer/nätverksspelare med försteg

  Tror att Moon Neo Mind nätverksspelare är identisk med 390:s nätverksdel och är det så finns det fina förutsättningar för 390.😊
 8. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Bra med lista för de som letar nätverksspelare. Här är en länk till Melcos kompabilitet: https://www.melco-audio.com/support/old-compatible-audio-equipment-list/
 9. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Från Melcos hemsida N1 Local USB-DAC Player supports PCM up to 384 kHz / 32 bit, and DSD up to 11.3 MHz Quad DSD.
 10. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Så här skriver Chord om Qutest DSD support: Native playback supported. DSD64 (Single) to DSD512 (Octa-DSD)
 11. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Melco kör DSD till dac, men du kan välja dop om du så vill.
 12. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Ingen radiolyssning än. Håller fortfarande på att lära mig apparaten. Ska koppla upp mot pc i undervåningen så att jag kan sortera biblioteket lite bättre. Jag har fastnat i att spela en massa album eftersom det låter så både nytt och bättre.
 13. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Jag har spelat alla format, och kör inte dop eftersom Chord Hugo2 och Qutest klarar DSD rakt av. Du väljer hur Melco ska driva din dac. Lyssnat mycket på Tidal, och letar äldre och icke-söndermastrade album. Upptäckte precis att Melco lanserat sin egen app, installerat men inte testat. Spännande.
 14. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  En vän till mig har PS Memory Player och jag ska så småningom ta med min Melco till honom för en shootout!
 15. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Melco N1A/2. Jag använder usb till Chord 2Qute (såld), Chord Hugo 2 (lånad o inspelad) Chord Qutest (står på inspelning just nu i en sidoanläggning.) Hur beskriver man upplevelsen? Den levererar en mer verklighetsbaserad upplevelse på alla sätt utan att ge intryck av överdrivna register. Detaljer långt bak i ljudbilden framställs som tydligare och mer levande, allt har en högre nyansrikedom än tidigare. Allt är mer genomskinligt och transienter är så klara att man blir förvånad, nästan hoppar till. -Oj! Jösses, vad var det? Fördelar är lagring om 6TB, väl isolerad från nätverk, dedikerad usb-utgång, funkar som både NAS och mediespelare mm. Nackdel är väl att den inte har någon egen app. Jag använder Linn Kazoo, kanske inte världens bästa men det det duger. Jag är ute efter ljudet och inte en massa krims. Tyckte förut det var väldigt svårt att höra skillnad på dacar, det tycker jag inte längre. Hugo2 är ett klart steg upp från 2Qute och jag förväntar mig att Qutest kommer att leverera på minst samma nivå efter inspelning. Bekymret är att jag läst om Chords m-scaler som lyfter Dave, Hugo TT, Qutest och Hugo2 till ytterligare höjder. Jag vet inte om jag vågar lyssna på den faktiskt, men antagligen kan jag inte låta bli. Är antagligen körd efter det. https://chordelectronics.co.uk/wp-content/uploads/2018/07/The-theory-behind-M-Scaler-technology.pdf