sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 010
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

sprudel last won the day on December 18

sprudel had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

7 302 profile views
 1. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Så här skriver Chord om Qutest DSD support: Native playback supported. DSD64 (Single) to DSD512 (Octa-DSD)
 2. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Melco kör DSD till dac, men du kan välja dop om du så vill.
 3. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Ingen radiolyssning än. Håller fortfarande på att lära mig apparaten. Ska koppla upp mot pc i undervåningen så att jag kan sortera biblioteket lite bättre. Jag har fastnat i att spela en massa album eftersom det låter så både nytt och bättre.
 4. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Jag har spelat alla format, och kör inte dop eftersom Chord Hugo2 och Qutest klarar DSD rakt av. Du väljer hur Melco ska driva din dac. Lyssnat mycket på Tidal, och letar äldre och icke-söndermastrade album. Upptäckte precis att Melco lanserat sin egen app, installerat men inte testat. Spännande.
 5. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  En vän till mig har PS Memory Player och jag ska så småningom ta med min Melco till honom för en shootout!
 6. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Melco N1A/2. Jag använder usb till Chord 2Qute (såld), Chord Hugo 2 (lånad o inspelad) Chord Qutest (står på inspelning just nu i en sidoanläggning.) Hur beskriver man upplevelsen? Den levererar en mer verklighetsbaserad upplevelse på alla sätt utan att ge intryck av överdrivna register. Detaljer långt bak i ljudbilden framställs som tydligare och mer levande, allt har en högre nyansrikedom än tidigare. Allt är mer genomskinligt och transienter är så klara att man blir förvånad, nästan hoppar till. -Oj! Jösses, vad var det? Fördelar är lagring om 6TB, väl isolerad från nätverk, dedikerad usb-utgång, funkar som både NAS och mediespelare mm. Nackdel är väl att den inte har någon egen app. Jag använder Linn Kazoo, kanske inte världens bästa men det det duger. Jag är ute efter ljudet och inte en massa krims. Tyckte förut det var väldigt svårt att höra skillnad på dacar, det tycker jag inte längre. Hugo2 är ett klart steg upp från 2Qute och jag förväntar mig att Qutest kommer att leverera på minst samma nivå efter inspelning. Bekymret är att jag läst om Chords m-scaler som lyfter Dave, Hugo TT, Qutest och Hugo2 till ytterligare höjder. Jag vet inte om jag vågar lyssna på den faktiskt, men antagligen kan jag inte låta bli. Är antagligen körd efter det. https://chordelectronics.co.uk/wp-content/uploads/2018/07/The-theory-behind-M-Scaler-technology.pdf
 7. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Kan man få en 200HK med twinprop då kanske?
 8. sprudel

  UNIK INSPELNING

  Mer specifikt skulle jag vilja säga, i mitt tycke, att efterklangen ska vara balanserad så tillvida att alla register ska hållas på en vettig nivå som i väl möblerade och ombonade rum med gott om mattor. Hänsyn ska tas till de viktiga reflexerna där vissa ska elimineras, andra inte. När kommer du?😃
 9. sprudel

  UNIK INSPELNING

  Ähum! Inte så snygg citering där kanske? ”Nej, så tänker inte jag” är inte riktigt i samma härad som ”Nej”. Din smiley lättar ju på trycket i alla fall. Jag är inte så kategorisk i mitt sätt att framföra synpunkter, men det är du säkert medveten om. För att återgå till ämnet som nu tar en mer nyanserad riktning så har ju Matts helt rätt i sterosystemets begränsningar och rena defekter för att återge en korrekt bild av verkligheten.
 10. sprudel

  UNIK INSPELNING

  Nej, så tänker inte jag. Inspelningen innehåller ju en massa ”reflexer” från inspelningsrummet redan, om det nu är en vettig inspelning av klass, t ex Cantate Domino. All rymdinformation finns på inspelningen. Om man då adderar ytterliggare reflexer som stör direktljudet, golv-, första sidoreflexen utan att splittra dem i tiden tillräckligt mycket, eller dämpa ut dem så blir det ju kaka på kaka. Reflexer med lång gångväg, läs lång tid innan de når lyssnaren, och gärna från sidan har jag uppfattat att det förstärker rymdintrycket. Likaså reflexer som studsat runt, fått mer tid, som kommer från en spegel mitt emellan högatalarna ska bidra till stereoupplevelsen. Vi kanske pratar förbi varandra här men jag tycker nog att försöket med vingarna inte bevisar mer än vad som händer när man kryper ner i sängen, drar täcket över huvudet och sjunger för full hals. Det låter inget vidare jämfört med i duschen i ett kaklat badrum.
 11. sprudel

  UNIK INSPELNING

  Ja, jämfört med madrasserad närfältsmiljö!!
 12. sprudel

  UNIK INSPELNING

  Jag funderar på vad den lilla studien vill visa egentligen? Att vingar är bättre än att spela i en madrasserad inneslutning? Man kan dra en massa spännande slutsatser av det.🤓
 13. sprudel

  Mästarmöte har en vinnare!

  I väntan på hissen smet jag in och fick lyssna på en cello-övning i ett 30 kvm undervisningsrum på Hvitfeldtska häromdagen. Inget PA, pure music. Läraren och eleven samspelade fint, men det mest påtagliga är dynamik och övertoner. Lyssning akustiskt live och via reproducerat är två olika sporter, gillar båda.
 14. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Ja, om inte förr så satsar vi på det.🙂