sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 135
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

sprudel last won the day on April 23

sprudel had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

7 914 profile views
 1. Vad kul. Du måste testa att driva din Auralic via rj45 från Melcon också. Alltså att enbart nyttja Melcon som lagringsenhet och låta den stå för en isolerad nätverksenhet.
 2. GodMorgon kamrat!😃 Då ska vi se, tar det från början. Internet via Comhem coax som ger snabb uppkoppling via deras egen router. En (1) tråd från den går till Melco N1/A2, allt annat i huset går via wifi. Melcon styrs via deras egen app på en Ipad, vilket fungerar klockrent på musik lagrad på Melcons hårddiskar, 6 mb. Har använt mig av både Twonky och minim server, just nu enbart Twonky men såg att den nya uppdateringen av 13 maj inbegriper användande av Songkong med minim server. Det tänker jag nog leka med. Du kan läsa här https://www.melco-audio.com/downloads/ Via Tidal måste jag starta om Tidal en gång, sedan funkar det! Händer aldrig om jag använder Linn Kazoo, enbart med Melcos egen app. Fördelen med Melcos app är att den visar formatet/upplösning på det som spelas upp i en liten ruta ner till vänster. Usb-anslutning mellan Melco och Qutest, NO Heimdall 2, som är ”friskare” än Supras usb. Gick tillbaka till Chord Qutests egen strömförsörjning efter nyhetens behag med SBooster, upplevde musiken presenterad som lite släpigt, långsamt med SBooster men runt och behagligt ändock. Mera drag i Chords strömförsörjning. Det är ju så kul när det låter annorlunda, men är det bättre? Tiden ger besked, som vanligt och när ska man lära sig det?🤓
 3. Det blev en Heimdal 2, mycket nöjd med detta.
 4. Jag är skeptisk till flertrådade kablar, det blir något fnissel är min erfarenhet.
 5. Hos mig var den fin, prova kostar ju inget, kanske?
 6. Japp, fast då hade jag inte tillgång till Nordostkablaget. Men Qurious var en trevlig upplevelse. Lite vild kanske?
 7. Denna är det NEO Class A USB 2.0 A to B Flat Cable, 1.0m - Black
 8. Har inte bestämt mig än men byter jag så går jag nog hela vägen till Heimdal 2. Just ljudbildens storlek och 3D-aspekterna tilltalar mig.
 9. Det tog lite tid det här, men det beror på att skillnaderna inte heller är jättestora. Summering av lyssningar på olika usb hos mig.Skillnaderna är inte enorma men de finns, kanske? Ska bli kul att senare se om jag kan ta dem i ett blindtest, men det får bli efter öring- och mtb-säsongen. Mina intryck:Supra är en bra kabel, mjuk, böjlig, bra kontaktdon, lite dov eller mörk i framtoningen. Jag får en känsla av att Anettes röst är mer här i rummet än att jag är i inspelningsrummet.Nordost Blue Heaven, styvare kabel, bra kontakter, ljusare, öppnare, jag hör mer detaljer tydligareNordost Heimdall2, lika styv som släktingen, bra kontakter, accentuerar de faktorer som Blue Heaven har, men större ljudbild. Här får jag mer en känsla av att jag är i inspelningsrummet än med Supra, hör mer reverb från inspelningsrummet och mer 3D. Oyaide, styv kabel, bra kontakter, den har en komponent av ”trasighet” eller vasshet i sig. Spelar mer i mitt rum än ger intryck av att jag befinner vid inspelningen.Har på sista tiden spelat en och samma låt för att verkligen lyssna in mig, nämligen ”Without permission” från Anette Askviks album ”Liberty”. Det är bra låt, går an att lyssna på men nu är jag ganska less på den.
 10. Bra tips där. Jag har just nu ett gäng fina Nordostkablar hemma på lån tillsammans med min ordinarie Supra och Oyaide. Tänker köra ett blindtest om ett tag när jag lyssnat in mig lite mer. Återkommer som sagt med detta. Först ut blir antagligen Supra mot Oyaide. Stay tuned guys!
 11. Hittade inte henne på Tidal tyvärr, blev ju väldigt nyfiken då du skrev så gott om henne.
 12. Japp, just Hesselvall och The Dream. Förvånar mig inte alls om Holographic körde i diket där.
 13. Ingvar Öhman konstruerade en högtalare anpassad impedansmässigt osv för Perkas stora rörförstärkare The Dream. Det blev tydligen en fantastisk kombination enligt de som lyssnat. Att det inte blev genomslag kommersiellt tror jag beror på att det stack ut så pass mycket designmässigt från övrigt i branschen, och tämligen dyrt. De är väl inte heller direkt några kommersiella genier, snarare duktiga konstruktörer och det räcker inte alltid.
 14. Det är därför det finns en finess i att slutsteg och förstärkare konstrueras som en enhet.