sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 109
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

sprudel last won the day on June 15 2019

sprudel had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

7 757 profile views
 1. sprudel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Varför sampla om alls och inte använda ursprungsformatet?
 2. sprudel

  Shakti stones - still going?

  Vad händer om man stoppar in dem i micron?
 3. sprudel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag är lite nyfiken på dina TAD CE1. Jag har ett par små Pioneer till TVn och de låter bra som tusan. Jämfört med Ref One, vad skiljer? Du hade väl B&W innan, hur upplever du TAD jämfört med dem? Nu får du författa!
 4. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Vissa dagar låter det inte alls bra hemma hos mig, särskilt om jag är trött, eller inte i form. Andra dagar låter det toppen. Bäst, när jag varit ute och sprungit, cyklat eller haft en rejäl tennisomgång, speciellt en söndag.
 5. Jag anar en analogi till VW:s dieselgate där man anpassade bilarnas utsläpp efter testets körcykel för att få så bra värden som möjligt. Jakten på ”bra” resultat i de traditionella mätningarna av elektronik har antagligen en kostnad någon annanstans i konstruktionen som kan gå ut över den ljudliga aspekten. Här fins också en risk för bias så tillvida att medvetenheten om de fina värdena gör att lyssningsupplevelsen påverkas positivt, det måste vara bra.
 6. Startade en tråd på grannforat med en frågeställning som tangerar många synpunkter som lyfts i denna tråd. https://www.faktiskt.io/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=69631
 7. Calm! Du diskuterar de parametrar som jag lite slarvigt brukar omnämna som att det låter ”stereoanläggning” istället för hur jag uppfattar hur det låter i verkligheten. Ställer in mig i samma hörn som du (4-hörns övning) och reagerar också på att många anläggningar låter överdetaljerat med alltför glittrig diskant i förhållande till hur jag uppfattar det irl. Det kan verka förförande och fräckt, men är inte min tekopp. Helt OK om andra gillar denna form av loudness dock. Kan det vara så att bild-dimensionens avsaknad vid uppspelning kräver en kompensation i form av överdrivna detaljer i akt och mening att ge samma totalintryck som vid en live-upplevelse?
 8. För att det är kul att testa, inget annat och till en minimal kostnad.
 9. Jag vill rekommendera alla att prova ett enkelt och också billigt experiment, bara för skoj om inte annat. Det gäller högtalarkablar. Skaffa i rätt längd 2x1,5 mm EKK och koppla in med banankontakter, eller utan kontakter och skruva fast. Funkar fint upp till ca 3m. För större längder tar du 4x1,5 och korskopplar. Solid koppar med bra dielektrikum är det. Jag tror du blir överraskad.
 10. Många på forumet har ju en mängd tweaks med allt från olika hyllor/stativ till fötter och stömrenare mm. Kanske borde man någon gång prova att köra plain och skippa alla tweaks, bara för att se vad som händer. Det är lätt att tweaka bort sig , något händer och så kompenserar man med något annat osv.
 11. Det finns en komponent till som försvårar, nämligen de individuella preferenserna, och därmed olika EEG för olika individer.
 12. sprudel

  God Jul

  God Jul på er!☃️☃️
 13. sprudel

  Äntligen en ny "burk" till stereon

  Dan Lavry som konstruerar Lavry dacar och har massiv erfarenhet av digital signalbehandling hävdar att mer än 24/96 inte tillför något alls. DSD på enorma nivåer är jag också tveksam till, i alla fall av det jag hör. 24/96 och -192 pcm är tillfyllest. DSD i mitt system ger ett intryck påminnande om astigmatism som synfel, om ändock mycket lindrigt. Något är det där som jag inte riktigt gillar trots att apparaturen ska vara optimerad för DSD.
 14. sprudel

  Äntligen en ny "burk" till stereon

  XLR är en utmärkt kontakt. USB är faktiskt inget vidare kontaktdon enligt mig.
 15. sprudel

  Äntligen en ny "burk" till stereon

  Hur det fungerar är också avhängigt vilken överföring man har, och hur väl din dac kommunicerar just med den överföringen. Jag har valt usb då både Melcons ut är väl isolerad, och Chords in är detsamma. Det hade varit väldigt spännande att jämföra två olika setups med varandra, alltså streamer+dac i olika system. Bjuder du på middag kan jag komma ner😃