sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

sprudel last won the day on June 15 2019

sprudel had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

7 814 profile views
 1. sprudel

  Hur löser du streaming av egen musik?

  Framför allt, det låter bra.
 2. Bra tips där. Jag har just nu ett gäng fina Nordostkablar hemma på lån tillsammans med min ordinarie Supra och Oyaide. Tänker köra ett blindtest om ett tag när jag lyssnat in mig lite mer. Återkommer som sagt med detta. Först ut blir antagligen Supra mot Oyaide. Stay tuned guys!
 3. Hittade inte henne på Tidal tyvärr, blev ju väldigt nyfiken då du skrev så gott om henne.
 4. Japp, just Hesselvall och The Dream. Förvånar mig inte alls om Holographic körde i diket där.
 5. Ingvar Öhman konstruerade en högtalare anpassad impedansmässigt osv för Perkas stora rörförstärkare The Dream. Det blev tydligen en fantastisk kombination enligt de som lyssnat. Att det inte blev genomslag kommersiellt tror jag beror på att det stack ut så pass mycket designmässigt från övrigt i branschen, och tämligen dyrt. De är väl inte heller direkt några kommersiella genier, snarare duktiga konstruktörer och det räcker inte alltid.
 6. Det är därför det finns en finess i att slutsteg och förstärkare konstrueras som en enhet.
 7. Det här är en givande och intressant tråd.
 8. sprudel

  Peo's prylar

  Jag håller med dig, vardagsrum och akustikfix går inte alltid hand i hand.
 9. sprudel

  Mickes Musikrum

  Tycker att det finns ett trevligt drag av konsumentupplysning och så även allmän varning till gemene man genom test av kopior. Detta förutsatt förstås att faller ut till kopians nackdel. P-pans kommentar förstår jag inte alls, men det kanske kan få sin förklaring?
 10. All heder åt din lilla ”forskningsansats”. Intressant läsning är det verkligen. Noterar också att du efter ett tag finner frid med den näst bästa, man ställer in sig. Jag har också lånat en exklusiv Nordost en gång, inte usb utan RCA. Den gjorde något med ljudet, svårt att beskriva men jag upplevde det som en tydlig färgning, fascinerande upplevelse till en början, dock inte i längden. Min upplevelse, i mitt system.NB. Bra jobbat säger jag, och Tack!
 11. Många usb-kablar jag lyssnat på låter ljust, med mindre kropp, det låter HiFi. De som låter bäst hemma är det medföljande lakritssnöret till Chords dac och Supra. Utvärderar just nu Qurious Cable som jag så snällt fått låna av bjf på forumet. Oyaide usb tappar också i mellanregistret, annars bra klipp i den.
 12. sprudel

  iFi Audio iPowerX

  Har du problem?
 13. Tack för dina insatser Bebop. Jag följer med intresse dina ansträngningar i kabeltestet. Ska bli spännande att se hur dyrkablarna landar. Keep up the good work!👍 Själv har jag fastnat för Supra 1m, men skulle gärna prova Curious cable som får fina omdömen. Har förstått att Bjf på forumet använder den, kanske man kan få låna? https://audiobacon.net/2017/09/18/curious-cables-usb-review/
 14. Kul att ni provar👍 Jag har fastnat för Supras usb-kabel, men har ett antal andra också. Tonaliteten förändras så att presentationen blir ljusare med skrivarkabel, Neo Oyaide d+ USB Re.2 Class A som jag köpt efter fina recensioner, medföljande lakritssnöre till Qutest som låter mer som Supra men är sämre i basen. Det är ganska enkelt att höra skillnaden på dessa. Bör tillägga att jag arbeta ganska mycket med akustiken i rummet vilket jag tror spelar stor roll för uppfattningen. Neo Oyaide d+ USB Rev.2 Class A,
 15. sprudel

  Mickes Musikrum

  Imponerad! Du skulle kunna ägna dig på heltid att bli konsult inom disciplinen.