Jump to content

Double A

Branschmedlem
 • Content Count

  447
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Double A last won the day on March 22

Double A had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 457 profile views
 1. Det där blir snyggt Calle! Va tror du om att 45graders fasa av kanterna på baffeln (typ en ek-skikts tjocklek?
 2. Snyggt stylad lägenhet Peter! Lycka till med försäljningen och nya kåken😊👍❤️
 3. Nej dom växer väll inte på träd precis. Mina är av egenkonstruktion. 😊
 4. Humm, till vilken frekvens är definitionen ”avgrundsdjup bas”? jag spelar ner till runt 20hz med mina dipolbasar utan större problem 😊 Hur djupt ska jag ner i frekvens för att få avgrundsdjup bas?
 5. Jag är djupt imponerad av ditt engagemang och lödövningarna 👌
 6. Grattis! Det var ju ett tag sedan du pratade om dina flytt tankar, och riktigt roligt att du hittat nytt boende😊👍 Hoppas man får tillfälle (och lov) att besöka dig när du kommit i ordning.
 7. Ja 100hz känns som en väldigt bra utgångspunkt tycker jag. Och med tanke på att dina stativare säkert spelar ner mot 50-60hz så skulle jag testa med delning runt 80-100hz. Tipps. Testa en delning lite lägre i frekvens men inte så brant delning (12db), det tycker jag funkar bättre ibland, beroende på baselement.
 8. I detta tidiga skedet av skapandet provar jag olika branthet och delningsfrekvens, just nu spelar jag på 12db vid 150hz, men jag ska prova att sänka den till ca 100hz. Basarna (dubbla 18”) sitter ihop med huvudhögtalaren och delas av till dubbla 10”are. Inte Lab guppen till denna uppsättning (tyvärr), då det för tillfället är ett helt aktivt system så byggde jag ihop ett 6-kanalers stereoslutsteg med inbyggd dsp funktion. 4 x 500watt + 2 x 100watt. (Hypex NCore).
 9. Den senaste tiden har jag testat lite med dipol-sub, och jag måste erkänna att jag aldrig hört den nyanseringen i djupbasen tidigare.
 10. Rolig resa att följa 👍 tack för den 😊 Problemet för tillverkare är ju att dom helst ska uppfinna hjulet varje gång dom släpper en ny modell för att kunna rättfärdiga den nya toppmodellen. (Personlig reflektion) Sedan är det givetvis någon form av personliga preferenser både hos oss konsumenter men även hos producenterna. En tillverkare kan ju ändra sina käpphästar under årens lopp. Något som du med tydlighet har visat med ditt Krell test. Fortsätt gärna delge oss dina erfarenheter 👍
 11. Härligt Simon! kul att vi blir fler som tittar på alternativa lösningar
 12. Ja den hade nog varit lämplig i din setup, med tanke på att du spelar analogt Dessutom ”sparar” du ca 40000:- jämfört med Amethyst
 13. Nu vet ju jag att du gärna vill ha all signalbehandling i den analoga domänen, MEN, det hade varit intressant om du bjudit hem Frederick från Ninja Sound (som dessutom bor ca 2km från dig) och hanns Trinnov Amethyst. Amethyst är ett stereoförsteg med ett par extra linjeutgångar till basmoduler tex. Det kan sedan justera frekvensgång, fas och tid till dom olika högtalarna i rummet! Bara som experiment menar jag
×
×
 • Create New...