Jump to content

Double A

Branschmedlem
 • Content Count

  347
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Double A last won the day on August 7 2019

Double A had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 289 profile views
 1. Snyggt Pär! Kul att dom är färdiga, Grattis och lycka till👍
 2. Spännande produkt med teknik jag verkligen gillar! Vem tillverkar Stereo hubben?
 3. Givetvis kommer uppmätning och konfiguration ingå vid köp, så har jag redan gjort med mina nuvarande halvaktiva modeller. Jag väntar på ett nytt försteg/dag/delningsfilter/dsp från ett företag, tyvärr får jag inte berätta så mycket mer om det. Det är försenat pga pandemin men jag hoppas det dyker upp om ett par månader. Den lösningen jag tänker på vid inbyggnad i förstärkarna kommer från Hypex.
 4. En sak jag har missat att säga, med tanke på modultänk. Diskanthornet är kvadratiskt så om man vänder det 90 grader och lägger högtalaren ned så har vi fått en hyfsad center till bio riggen!
 5. Förstärkarprojektet har ett liknande modul-tänk som Amazon högtalarna. Lådan Bertil av topp och botten i 10 mm CNC fräst aluminium, 3 sidor består av kylflänsar. Och kan bestyckas från 2 x 125 watt till 2 x 500watt, eller som tre kanalers ”monoblock” för helt aktiv drift. Prototyperna blir monoblock med 1200 w + 250 w + 100w och ev med inbyggd dsp. Mer info om förstärkarna kommer längre fram.
 6. Hej Kenneth! Helt ok att du sjanghajar tråden, bara trevligt tycker jag. Jag har bara erfarenhet av aktivt driven bas, och även utan inkopplad dsp så har jag fått bäst integration när basarna är placerade så nära huvudhögtalarna som möjligt, typ i stället för stativ till ett par små högtalare. Jag har också fått det att fungera bra när basarna varit vända bakåt, (monterade på baksidan av huvudhögtalarna) typ 30-40 cm bakom baffeln utan någon mera tidskompensering. Jag upplever det mycket positivt om man kan ”sprida ut” basmodulerna i vertikal planet (så som t.ex. det blir med denna
 7. Vi tackar och bockar, kul att du gillar dom! Just nu ser det inte så skoj ut, men så fort dom riktiga lådorna är färdiga så är du välkommen att provlyssna Priser är svårt att sätta i detta läget, elementen är inte dom billigaste på marknaden (snarare tvärt om) och lådorna är lite tidskrävande att montera, sedan är frågan om vi ska sälja dom direkt eller genom butik... Men jag återkommer när alla bitarna fallit på plats.
 8. Visst är det så, har man bara platts och eller en förstående livskamrat kan man testa att placera dom olika delarna där det låter bäst Det ser faktiskt rätt bra ut att placera två bas moduler på varan också
 9. Ärligt talat så trodde jag att denna tråd skulle generera lite fler kommentarer, men tydligen är intresset lågt av ett sådant här projekt. Jag kanske skulle börjat med vilken Lan kabel jag använder från routern, eller ett gäng matbilder på Amatören när han var här och lyssnade. Sådant brukar ju gå hem ute i stugorna
 10. En bild säger mer än 1000 ord säger dom, och Amatören har ju redan haft vänligheten att visualisera detta projekt Från början var det tänkt som ett tredelat system, men under resans gång har tanken på ett ”byggbara” hifi system vuxit fram. Så tanken är att man kan börja med mitt-delen, 2 x 10” + diskant i horn, som en rätt stöddig stativhögtalare, denna har som standard vanliga passiva filter och går att koppla till vilken rigg som helst. Vill man se ljuset i tunneln kompletterar man med en eller två basmoduler, dessa kräver aktiv drift med eq möjlighet pga att dom jobbar i di
 11. Det är en ynnest att ha en ”egen” 3d kreatör som visualiserar alla idéer som poppar upp i huvudet Tack snälla Amatören för all hjälp med projektet.
 12. Jag kanske är lite obstinat, men jag använder inte dipol varianten av basarna utan TD15H http://aespeakers.com/shop/td/td15h/ Det finns parametrar med dessa jag gillar mer än dipol modellen.
×
×
 • Create New...