Double A

Branschmedlem
 • Content Count

  304
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Double A last won the day on August 7

Double A had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3 973 profile views
 1. Double A

  Warszawa Audio Show 2019

  Tack Lasse för en massa trevliga bilder! Jag har närmare till Warszawa än till Stockholm med bil (om man inte räknar med färjan som går ett par km här ifrån) så man kanske skulle besöka den framöver
 2. Vilken ordning och reda du har på dina filer Pär! Djupt imponerad
 3. EALS-3 va (nästan) före min tid, men jag kommer ihåg när jag och Engelholm hälsade på dig och EALS-3 va på tapeten. Och det måste säkert vara under första halvan av 2000-talet skulle ja tro.
 4. Ett besök hos Amatören är en underbar upplevelse! Och man får lite att fundera över på vägen hem.....
 5. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Jag håller med er om att har man möjlighet att placera basmodulerna där dom spelar bäst i aktuellt rum kan man få bästa ljudupplevelse. Sedan kan det ju vara andra parametrar som styr saker o ting. I detta fallet var det kunden som vägrade ha lösa bashögtalare utöver huvudhögtalarna. (Jag har försökt få honom på det spåret)
 6. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Jag tror att man kan uppnå samma slutresultat med separate baslådor. Fördelen med att ha dom i samma kabinett (som i det här fallet) är att vi kan "sprida ut basarna på ett gynnsamt sätt.
 7. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Att ett stort element per aromatik skull spela bas bättre än ett mindre håller jag inte riktigt med om, men ett bra baselement med stor membranyta bas med en helt annan fysik och lätthet än ett mindre tycker jag. Men visst finns det minussidor (som med alla högtalarkonstruktioner), men genom att använda sig av egen förstärkeri med Dsp inställnings möjligheter till basen så går det att integrera till helheten rätt bra
 8. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Det va ord och och inga visor! (Eller vad det heter) Tack själv för en jättetrevlig eftermiddag och många roliga diskussioner och nya musik tips
 9. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Visst får man fråga. Tyvärr blir svaret inte så enkelt eller rakt. Att köpa högtalare från Double A Design är lite som att köpa ett platsbyggd kök. Vi går igenom med vår kund vilka speciella önskemål han eller hon har och sedan arbetar vi fram en lösning som vi kan stå för och kunden är nöjd med. I detta fallet ville kunden absolut ha 4 st McCauley 6174 18″, ett rätt kostsamt element. Men beroende på finish och bestyckning i basregistret hamnar vi på ca 370- 495k fritt levererat och justerat.
 10. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Halv rätt ! basförstärkaren (som sitter i högtalaren) är tvåkanalers, så 18" arna har 500 watt och 9.5" har sitt 500 watts steg med delning, EQ. Så den aktiva delen jobbar från 15 till ca 100 Hz. Visst driver jag dom med min LM-förstärkare, det är en IA 845. Och den kan jag verkligen rekommendera!
 11. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Ja tanken är att det ska tillverkas en fot, men vi har inte bestämt oss för design eller material än. Jag har inte övergivit varken ribbon diskant eller Accuton element, men denna modell är sprungen ur ett annat projekt (kommer framöver) som använder samma diskant och mellan element. Och när vi jämförde Beryllium diskanten och Egypriska papyrus membran mot ribbon och keramiska koner så var det inget och tveka om, in denna konstellationen lät det helt enkelt bättre! Nyfikenheten driver mig framåt och då får man va öppen och testa nya stigar
 12. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Jag är ju rätt ny på det här området med stora basar, men jag håller med Amatören och Apex, basåtergivningen blir otvungen, fysisk och väldigt beroendeframkallande Det handlar egentligen inte om att man ska spela konsert-högt (även om man kan) utan i lika hög grad kunna spela fullregister på låg volym.
 13. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Det är givetvis skillnad på element och element även om storleken är den samma, men jag upplever att stora element ger en helt annan fysik till upplevelsen även om man jämför med ett (eller flera) mindre som går ungefär lika djupt i frekvens. Med denna högtalaren kan jag uppleva fysisk djupinformation på lägre volym, vilket är befriande! Sedan delar jag av 18”arna vid 50 Hz till 9,5” och tanken med det är att jag vill inte ha någon ”blöt svampig” bas uppåt i frekvens. Det är första gången jag testar detta arrangemang med ett tvåvägs aktivt bassystem och det ger helt klart mersmak. Jag tycker man får det bästa av två värdar helt enkelt.
 14. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Tack Calle. Ljudet är inte så dåligt de heller
 15. Double A

  Cyclone! En ny modell är född.

  Jag tror nog du leder Hög-ligan Jag försöker bara bygga en kompakt fullregister högtalare.... Tack Amatören