Jump to content

Klingan

Medlem
 • Posts

  132
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • MSN
  david.klingan@hotmail.se
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Örebro

Recent Profile Visitors

3 616 profile views
 1. Music Hall mmf-9.1 skivspelare med pickup Benz Ace H och ytterst lite använd, är i nyskick och allt finns. Googla recensioner och läs hur pass bra den står sig i förhållandet i pris mot andra spelare. Hör av er för bilder och frågor! Pris 12000kr
 2. Hårdhet i vissa register hör väl till innan de är fullt inspelade och allt blommar ut och in vinklingen borde påverkas av just betoningen i övre registret. Ur läckra högisar!
 3. Förstår mig inte på hifi prylar och teorier ibland. Massor av prat om kabelns längd, högtalar placering, hifi möbler osv osv och ändå så spelar Audio Note med en lätthet och självklarhet som får en bara att slappna av och lyssna till musiken. Kan inte beskriva det bättre själv än citatet ovan. Vad är hemligheten?
 4. Den gillar jag än mer från samma skiva med Eddie Vedder - Society.
 5. Kanske för högt pris? Inte ett år och inte mycket använd. Listpris idag är 43900kr så lägg ett bud så får vi se.
 6. Omprioritering, så därför säljer jag förstärkaren. Är inköpt våren 2011, kartong och allt finns kvar. Pris 25000kr
 7. Själv har jag lyssnat till Genelec bara vid mässor och det var inget som jag gillar, men det kul att några gillar dem. Smaken är som baken vad gäller vad som är ok väljud!
 8. Tråkigt, men det borde ligga i deras intresse att visa upp bra prylar som spelar välljud för att skapa ett behov. Inte tala om hur jobbigt allt är?
 9. Ja nog närmar sig tillverkarna varandra vad gäller det ljudligga avtrycket. Även om det fortfarande, som tur är, har många olikheter. Kul att höra er respons på att de fixar rockigare musik. Många recensioner kan ge sken av att allt är toppen och enda smolken i bägaren är att Sonus Faber inte passar till rockigare musik. Vilket jag kan tycka vore märkligt för är det någon gång som musiken kan vara illa remastrad och inte tänkt att spelas på i välupplösta system så är det tyngre rock. Och vore det något man kan önska sig då så vore det en högtalare som presenterar musiken på ett lite snällare sätt med lite avrundning och med en liten extra värme innehåll i midbasen. Ändå så framhävs allmänt att märken som har en mer markerad ljudbild och ljusare klang bättre passande till rock. Vilket känns motsägelsefullt? Sen kan det vara att vissa modeller passar bättre än andra hos ett märke, hur är det hos Sonus Faber?
 10. "vi fick en liten mangling innan stängningsdags igår med Pantera på hög volym och det funkade hur bra som helst" Det låter det...finns det bilder
 11. "Det jag gillat med SF under alla dessa år är just ett uns av mjukhet och betoningar i frekvensområden där jag inbillar mig att musikens väsen skapas. Jag har aldrig förutom på rena rockkonserter med högt distade sologitarrer hört diskantljud som är i närheten av vad man ibland hör på demos av vissa högtalare." Man kan ofta läsa att SF inte passar till tyngre rockmusik utan man blir begränsad till annan musik val. Upplever det inte så själv, men vad tycker ni om det? "Robert Harley beskriver det hela som en skillnad i hur instrument konturmässigt tonar fram i ljudbilden. Ingen skarp bild, utan en som möjligen tar bort några uns av microdetaler. Som att gå från enbart sträng i en fiol till sträng och ljudkropp i fiolens resonans." Detta citat sätter ord på det jag sökt efter.
×
×
 • Create New...