LasseJ

Medlem+
 • Content Count

  1 184
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

LasseJ last won the day on June 28

LasseJ had the most liked content!

About LasseJ

 • Birthday 1961-04-04

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

7 558 profile views
 1. LasseJ

  Gissa musikern

  Hmm, måste vara någon form av fusk här...så fort kan det ju inte gå. Trodde nog att det skulle vara svårare när vi lämnade UK och Amerika. Men visst är det Mauro! Bra gjort! Jag hade ju flera roliga ledtrådar att fylla på med. Bl.a. denna: - ser inte skillnad på en kanin eller en bisonoxe - fängelsehunden Ratata med ständig nästäppa i Lucky Luke Ledtrådar: - Frida - sjunger i låten "Så länge vi har varann" - Stockholms stadshus - där låg tidigare Eldkvarn Mauro har producerat åt Eldkvarn + massor av samarbeten med Plura - Mat - Plura & Mauros kök - Soulboy - Låttitel
 2. LasseJ

  Gissa musikern

  Såja, nu ska det bli en ny musiker. Ledtrådar: - Frida - Stockholms stadshus - Mat - Soulboy
 3. LasseJ

  Gissa musikern

  Det var som tusen. Erkänner att detta var ren tur. Återkommer med en ny musiker.
 4. LasseJ

  Gissa musikern

  Willie Dixon?
 5. LasseJ

  Gissa musikern

  Hmm. Kan det vara Tommy Shannon?
 6. LasseJ

  Gissa musikern

  Jamen visst är det Eric Stewart jag söker. Strongt att ta det med dessa ledtrådar. Kommande ledtrådar hade handlat om det kontroversiella bandnamnet (bandet har alltid nekat till att 10cc betyder det där barnförbjudna men i en intervju 1988 bekräftade Graham Gouldman att det är korrekt). Andra ledtrådar handlade bl.a. om Mindbenders & Yardbirds. Facit: - Jordgubbar - mycket riktigt hette den studio Eric & Graham drev Strawberry Studios. Döpt efter Eric's favoritlåt med Beatles.- Dancing Queen - Dancing Queen är naturligtvis Agnetha Fältskog vars soloplatta efter ABBA producerades av Eric.- Howard Hughes - "Ohh, Howard Hughes, did you money make you better" - Wall Street Shuffle- Framgångsrik låtskrivare, producent & bandmedlem (i flera band men framförallt framgångsrik i ett av dem). Ej framgångsrik soloartist men har släppt några soloalbum, 4st, men det är inte de vi minns och de flesta kanske inte ens känner till dem.- Denna musiker behärskar många instrument men lirar oftast gitarr. I det band som är mest känt, och i sin senaste konstellation, är oftast vår musiker "lead singer" men ibland så är en bandkollega det. De två var även med och startade det bandet. Den kollegan är även låtskrivarpartner med vår musiker. De flesta av bandets alla hits är skrivna av dessa två. - Paul McCartney - Eric har producerat flera album åt Paul samt att de har skrivit låtar ihop. Läs den intressanta storyn om hur "I am not in love" kom till: Från 1975. Eric på lead song. Här är 10cc med orginalmedlemmarna. Goodley & Creme hoppade sedan av men blev istället Världsberömda inom ett annat musikområde. Musikvideos.
 7. LasseJ

  Gissa musikern

  Ok, men tyvärr fel igen. Även dessa två är fel.
 8. LasseJ

  Gissa musikern

  Ännu lite mer info innan John Blund besöker oss alla: - Jordgubbar- Dancing Queen- Howard Hughes- Framgångsrik låtskrivare, producent & bandmedlem (i flera band men framförallt framgångsrik i ett av dem). Ej framgångsrik soloartist men har släppt några soloalbum, 4st, men det är inte de vi minns och de flesta kanske inte ens känner till dem.- Denna musiker behärskar många instrument men lirar oftast gitarr. I det band som är mest känt, och i sin senaste konstellation, är oftast vår musiker "lead singer" men ibland så är en bandkollega det. De två var även med och startade det bandet. Den kollegan är även låtskrivarpartner med vår musiker. De flesta av bandets alla hits är skrivna av dessa två. - Paul McCartney
 9. LasseJ

  Gissa musikern

  Tyvärr fel det också men nu rör vi oss på rätt del av Världen.
 10. LasseJ

  Gissa musikern

  Ok, lite mer info: Jordgubbar- Dancing Queen- Howard Hughes- Framgångsrik låtskrivare, producent & bandmedlem (i flera band men framförallt framgångsrik i ett av dem). Ej framgångsrik soloartist men har släppt några soloalbum, 4st, men det är inte de vi minns och de flesta kanske inte ens känner till dem.- Denna musiker behärskar många instrument men lirar oftast gitarr. I det band som är mest känt, och i sin senaste konstellation, är oftast vår musiker "lead singer" men ibland så är en bandkollega det. De två var även med och startade det bandet. Den kollegan är även låtskrivarpartner med vår musiker. De flesta av bandets alla hits är skrivna av dessa två.
 11. LasseJ

  Gissa musikern

  Ah, en av örnarna. Men, tyvärr fel. Även fel Världsdel.
 12. LasseJ

  Gissa musikern

  Ja, någon gång måste det ju vara Cornelis men tyvärr inte denna gång. Tyvärr funkar "pocenten" inget vidare ikväll det är nämligen inte Dave heller. Kunde ju ha varit en riktig luring att köra Dave två ggr i rad. Då hade du ju fått rätt!
 13. LasseJ

  Gissa musikern

  Nej, tyvärr. Haha, trots 100% så blev det inte rätt denna gång.
 14. LasseJ

  Gissa musikern

  Fantastiska musiker och låtskrivare men ingen av dem är den vi söker. Hur fick du ihop jordgubbar med Björn & Benny?