Jump to content

LasseJ

Medlem+
 • Posts

  1 612
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

LasseJ last won the day on August 26

LasseJ had the most liked content!

About LasseJ

 • Birthday 1961-04-04

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

8 600 profile views
 1. Detta klipp skulle lika gärna ligga i tråden om röster som förför! Toto live i Amsterdam 2018 med en fullsatt arena. Tyvärr med bara Steve kvar av tre bröder Porcaro. Att ersätta Bobby Kimball som lead singer är inte lätt men Joseph Williams gör det riktigt bra. Lenny Castro på percussion är lysande. Låten Africa var med på Toto's fjärde album IV som släpptes 1982. För mig är Africa helt enkelt en helt fantastisk låt som är lika bra idag som då. En sådan där låt som bara griper tag i mig och sänder vågor av känslor ända in i själen. Fantastiska musiker dessutom. Eller som Eddie van Halen tydligen har sagt, "att de är de bästa på planeten". Se, lyssna och njut.
 2. Håller med om att "nya" bandet låter riktigt bra. Men ett livealbum utan "Africa"...det går ju inte. Har alltid föredragit Kimball på lead song men Joseph gör det riktigt bra.
 3. London Grammar släppte tidigare i år ett riktigt bra album. Här är en av mina favoritlåtar från det albumet i en speciell version med orkester. Mäktigt, vackert och detta verkligen berör mig.
 4. För 10 år sedan klev en mycket blyg 16-åring från Nordirland upp och sjung i X-factor. Låten hon sjöng var ”Your Song”. Hon slutade sedan på en fin 5:e plats. Nu 10 år senare har hon släppt flera egna album, hon skriver sin musik själv, och har nu precis släppt en ny cover av ”Your Song”. Hon har verkligen en unik röst som jag gillar. Janet Devlin heter hon!
 5. Florence Welsh! Här i två av hennes och Isabellas (The Machine) bästa låtar.
 6. Jag har vid flera tillfällen gjort inlägg om svenska Gabriella som är dj-kla grym på gitarr. Spelade på samma scen med Tommy Emanuel som 15 åring. Nu har Guitarworld listat Världens just nu bästa på akustisk gitarr och vem hittar man på den listan om inte Gabriella. https://www.guitarworld.com/features/the-best-acoustic-guitarists-in-the-world-right-now
 7. Andrea Von Kampen, ung singer/songwriter från Nebraska. Riktigt bra!
 8. Röster som förför! Ja, verkligen. Dessa fyra skönsjungande syskon kan verkligen sjunga!
 9. Jag har tipsat om Hanna tidigare. I mitt tycke har Hanna från Good Harvest gjort ett av de bättre albumen från en svensk artist på länge. Vackert, modernt och fina melodier.
 10. Det blir inte så mycket tid över för musiklyssning när det är sommar. Det finns så mycket annat som lockar den här tiden på året men lite tid över blir det ibland och då lyssnar jag gärna på dessa fantastiska tjejer. Fröken Elvis! Namnet kommer av att det började med att översätta Elvis låtar till svenska (dessutom riktigt bra översättningar) men de har också ett eget sätt att framföra musiken. De är riktigt duktiga och flera av dem är multiinstrumentalister. Men de gör även egna bra låtar. Här deras egna "I ett Land". Jättefin låt med en text som skulle kunna vara ledmotivet till "Sverige The Movie". När sångerskan, Camilla Fritzén, sjunger om mannen från Farsta Strand som är ledsen så blir jag riktigt berörd. Jag tänker på mina egna barn och barnbarn. Camilla är förresten röstcoach och körledare till yrket. Och en fin Elvis tolkning:
 11. Jag har rätt bra koll på de svenska tjejerna. Jag var fotbollstränare i 14 år för tjejer från fotbollsleken (6-7 års åldern) upp till damlag i div 3 så damfotbollen ligger mig varmt om hjärtat. Men vi har en tuff grupp med ruggigt bra lag. I morgon är det dags för första matchen! jo, jag läste om Covid fallen men jag tror nog att det blir av ändå. Jag har mycket med Japan att göra i jobbet och landet är delat ang OS där det är rätt många som vill att det ställs in.
 12. Alex Morgan är grymt bra men själv har jag Kosse som favorit. Det ät ett måste att se matchen. Blir nog en grymt tuff match.
 13. @byZan du har väl precis som jag ofta problem med ryggen? Skrovet går, som jag nämnde ovan, väldigt mjukt även i krabb sjö. Dessutom är stolarna fjädrade (man ställer in sin vikt på dem för att få perfekt fjädring) vilket gör att man kör/åker otroligt bekvämt och riktigt skönt för ryggen.
×
×
 • Create New...