Richard

Admin
 • Content Count

  2 313
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Richard last won the day on August 27 2018

Richard had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Växjö

Recent Profile Visitors

15 913 profile views
 1. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  Ursäkta sent svar @AlfaGTV. Jo jag är ganska säker på att det är precis som @JWE påpekar ovan. @KSM får ligga i lite så ordnar sig det hela på ett alldeles utmärkt sätt.
 2. Richard

  Kompression och Remasters

  Testade just med en julplatta som ligger utanför j rivers bibliotek Körde analysen i J River efter att ha lagt in den i biblioteket och jämförde i tagningen på filen och det låg inlagt som metadata på filen. Snyggt!
 3. Richard

  Arne och Timo var förbi en sväng...

  Väldigt tjusigt. Ja, 300B ska ju verkligen vara rörens Rolls.. Har egentligen aldrig lyssnat ordentligt och kunnat jämföra förutom på mässor och i affärer. Vore skoj att få grotta ner sig ordentligt i det hela...
 4. Richard

  Vad är grejen med roon?

  Jag är benägen att hålla med Bebop i detta. Jag hade licens för Roon i ett eller ett par år samtidigt som jag använde J River. Hamnade hela tiden tillbaka till J River främst för att den visade precis som jag taggade mina filer. Roon, upplevde jag, hittade på en hel eget med en förskräcklig massa subgengres. Tror absolut att detta går att ordna om man lägger ner lite energi och får väl erkänna att jag var lite lat i frågan. Det är IOFS jäkligt coolt med databasen som byggs med ex.vis alla inblandade på en platta och man kan komma vidare för att se vart dessa är involverade på andra plattor man har. Jag hamnade iaf tillbaka till J River men det hela är inte hugget i sten. Jag gjorde inga ljudliga jämförelser så i den frågan passar jag tills vidare.
 5. Richard

  Vad lyssnar du på just nu?

  Lyssnar inte på nåt. Yngste sonen och en kompis till honom skulle prompt se på nån skitfilm.
 6. Detta var ju spännande!! Just gjort 3 mätningar där samtliga visar att det går lite för sakta. Runt 33,25. Fantastiskt projekt @Peo!! Du är makalös.
 7. Richard

  Trådarna tenderar till att...

  Mycket spännande läsning @P-pan. Det var ett tag sedan jag försökte hålla mig över ytan i kabelträsket men rätt vad det är så är man väl tillbaka där igen.. Just tonarmskabel är något jag faktiskt försummat. Ångrar nu att jag köpte tonarm med fast kabel...
 8. Richard

  Peo's prylar

  Detta ser vi verkligen fram emot !! Dina redovisningar är alltid lika spännande.
 9. Super Pär!! Ska bli spännande att få se mer .
 10. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  @jaxho , detta problem känns igen sedan tidigare. Använder du Jaxho som användarnamn när du loggar in? Innan vi uppgraderade för några år sedan hade man ytterligare ett användarnamn men detta försvann vid uppgraderingen. Jag kan inte redogöra för det hela i detalj eftersom jag helt enkelt inte minns. Men om du använder ett annat försök istället med jaxho. //Richard
 11. Richard

  "Smaka" på den du...

  Tack P-pan, för detta trevliga reportage och snygga bilder. Som alltid
 12. Richard

  Tony Joe White har lämnat oss

  Oj, va trist. Lyssnade på honom för bara nån vecka sedan. Blev 75 år och dog, enligt uppgift, av naturliga orsaker vilket troligen iofs betyder sjukdom.
 13. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  Euphonia låg nere en stund i eftermiddags. Det var en databasserver hos vår leverantör som krånglade. Det hela är nu (uppenbarligen :-)) åtgärdat. Man var tydligen tvungna att rekonstruera från backuper och möjligen kan få poster i skarven gått förlorade. Om jag förstår det rätt så låg servern nere i ett par timmar. I morgon ska internetleverantören göra planerad service på ett antal servrar, det är osäkert om vi blir påverkade men om så är fallet kommer euphonia ligga nere ytterligare ngn timme.
 14. Mycket trevlig läsning. Tack!!