Richard

Admin
 • Content Count

  2 320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Richard last won the day on August 27 2018

Richard had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Växjö

Recent Profile Visitors

16 152 profile views
 1. Ojojoj, två såna riktigt rejäla anläggningar i samma bostad. Och jag som är mallig över att ha förstärkare och stativare till tv:n, förutom huvudgrejerna alltså. Imponerande @Amatören!!!
 2. Richard

  Pass Labs XA60.8

  Och jag tror att du till stor del har "ganska" rätt.
 3. Richard

  Pass Labs XA60.8

  Det var som fanken Calle att du gett dig på transistorer.. Ska bli väldigt spännande att följa detta!!
 4. Richard

  Vad lyssnar du på just nu?

  Hehe Ja, man kan ju alltid hoppas på riktiga rariteter. Jag är själv pinsamt dålig på detta. Jag hittade en Decca med svart etikett men det tar vi en annan gång.. Ja, den var bra. Trodde faktiskt jag hade den på disk men så var icke fallet.
 5. Richard

  Vad lyssnar du på just nu?

  Äntligen höst och kyla så att man förhoppningsvis kan komma igång med att lyssna på musik på riktigt igen . Alltför snålt med det den senaste tiden. Fått ett gäng vinylplattor av barnens mormor för ett tag sedan, skulle annars gått till tippen . Dags att börja lyssna igenom. De gick igenom tvätten i helgen... Först ut är:
 6. Richard

  Avantgarde Trio Classico - Kom och upplev!!!

  Var på akkelis en kort sväng i eftermiddags och lyssnade då uteslutande på detta system. Det var verkligen mödan värt, önskar jag hade haft mer tid. Passa på om ni har möjlighet.
 7. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  Ursäkta sent svar @AlfaGTV. Jo jag är ganska säker på att det är precis som @JWE påpekar ovan. @KSM får ligga i lite så ordnar sig det hela på ett alldeles utmärkt sätt.
 8. Richard

  Kompression och Remasters

  Testade just med en julplatta som ligger utanför j rivers bibliotek Körde analysen i J River efter att ha lagt in den i biblioteket och jämförde i tagningen på filen och det låg inlagt som metadata på filen. Snyggt!
 9. Richard

  Arne och Timo var förbi en sväng...

  Väldigt tjusigt. Ja, 300B ska ju verkligen vara rörens Rolls.. Har egentligen aldrig lyssnat ordentligt och kunnat jämföra förutom på mässor och i affärer. Vore skoj att få grotta ner sig ordentligt i det hela...
 10. Richard

  Vad är grejen med roon?

  Jag är benägen att hålla med Bebop i detta. Jag hade licens för Roon i ett eller ett par år samtidigt som jag använde J River. Hamnade hela tiden tillbaka till J River främst för att den visade precis som jag taggade mina filer. Roon, upplevde jag, hittade på en hel eget med en förskräcklig massa subgengres. Tror absolut att detta går att ordna om man lägger ner lite energi och får väl erkänna att jag var lite lat i frågan. Det är IOFS jäkligt coolt med databasen som byggs med ex.vis alla inblandade på en platta och man kan komma vidare för att se vart dessa är involverade på andra plattor man har. Jag hamnade iaf tillbaka till J River men det hela är inte hugget i sten. Jag gjorde inga ljudliga jämförelser så i den frågan passar jag tills vidare.
 11. Richard

  Vad lyssnar du på just nu?

  Lyssnar inte på nåt. Yngste sonen och en kompis till honom skulle prompt se på nån skitfilm.
 12. Detta var ju spännande!! Just gjort 3 mätningar där samtliga visar att det går lite för sakta. Runt 33,25. Fantastiskt projekt @Peo!! Du är makalös.
 13. Richard

  Trådarna tenderar till att...

  Mycket spännande läsning @P-pan. Det var ett tag sedan jag försökte hålla mig över ytan i kabelträsket men rätt vad det är så är man väl tillbaka där igen.. Just tonarmskabel är något jag faktiskt försummat. Ångrar nu att jag köpte tonarm med fast kabel...
 14. Richard

  Peo's prylar

  Detta ser vi verkligen fram emot !! Dina redovisningar är alltid lika spännande.
 15. Super Pär!! Ska bli spännande att få se mer .