plind

Medlem+
 • Content Count

  1 047
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by plind

 1. plind

  Mästarmöte har en vinnare!

  Sedan får du testa om det blir samma resultat med Gryphonslutsteget :-) Inte helt givet.
 2. plind

  En ny era tar sin början

  JJ SET
 3. plind

  Strömrening

  Säljer 2 strömrenare plus en nätkabel.Isotek Sigmas G11: 10000kr.Isotek Syncro kabel: 6000kr.Paketpris Sigmas+Syncro: 15000kr.Shunyata research Hydra Cyclops: 10000kr.Båda strömrenarna har 20A uttag på inström.Sigmas har 6 uttag varav 2 för högeffekt(slutsteg/förstärkare)Cyclops har 2 uttag och lämpar sig bäst för förstärkare/slutsteg.Finns mycket att läsa på nätet om samtliga sakerna :-)
 4. Tomten var ovanligt tidigt ute iår I mitt lyssningsrum har tiden stått stilla en lång period(gott tecken ...) men nu har en större förändring ägt rum Så här har det sett ut. För att nu ha övergott till detta..
 5. plind

  Plind goes back to basics

  Länge sedan någon uppdatering här men utvecklingen har inte avstannat :-) Strömsidan har fått sig en översyn. Har ju sedan en tid haft frontend prylarna i mitt IsoTek filter och slutstegen direkt i väggen. Fick möjlighet att testa ett Shunyata Cyclops strömfilter avsett för förstärkare/slutsteg och det blev en signifikant förbättring kontra att ha dem direkt i strömlisten! Slog även till på en riktigt fin nätkabel att mata den med, en Shunyata Alpha NR. Några månader senare fick jag tillfälle att testa o köpa ytterligare en nätkabel, en Shunyata Alpha HC på 1m. vilket var perfekt att mata Cyclops med. Ämnade då använda min 1,8m. Alpha NR till Codaslutsteget men det sket sig då kontakten inte satt bra i stegets brunn, den drogs nästan ur av egen kraft :-( Alpha NR hamnade då istället på basslutsteget Labgruppen 2400 där den gör stor nytta! Nu är dock ytterligare förändring på G... ;-) Cyclops ovanpå min IsoTek Sigmas Cyclops.
 6. plind

  Tidal-inställningar

  I mitt Tidalabonnemang finns det några olika inställningar att välja på under fliken "streaming". Det är Standard,Hög,HiFi och Master. Min DAC klarar inte högupplöst(MQA) så frågan är om jag ska välja "Hög" eller "Master" ? DEt går att spela musik med Masterbeteckning men förmodligen blir det bara CD-kvalitet. Tilläggas kan att i inställningarna på min Auralic Aries Mini har jag fått fram att det är bättre att välja "Flac-lossless" ut från den istället för "MQA" om inte DAC klarar MQA. Väljer man MQA där så tappar man dynamiskt omfång.
 7. plind

  Tidal-inställningar

  Så här skriver Tidal i sin guide för Streamer setup; "FLAC MQA: Flac in the MQA format,which is compressed and lossy. You may benefit from this setting if your DAC supports MQA decoding. MQA file has a degraded dynamic range compared to non-MQA file if you play it on a non MQA DAC. Flac in lossless CD quality at a sampling rate of 44,1K or 48K is the best option if you stream to a DAC without an MQA decoder" Ja nu har jag testat lite. Har satt Streaming quality på "Master" nivå och sedan skiftat mellan Flac lossless och MQA på streamer output. Ingen signifikant skillnad än så länge. Har bara testat på MQA album. Har även dubletter av en del album, med och utan MQA. Minimal skillnad på dessa.
 8. plind

  Tidal-inställningar

  Hej Mats :-) Är det nån vits med det när jag har valt alternativet "Flac Lossless" ut ur Auralic streamern? Auralic påstår att man inte ska välja MQA ut ur streamern om inte DACén kan hantera det..
 9. Dina upplevelser stämmer bra överens med mina. Jag satt ju på första demon innan ni kom :-) Ja, det lät väldigt bra redan med "lakritssnörena". Hade kunnat leva med det ljudet 200000kr. extra för finkablar och filter är en ansenlig summa, men det ger ger ju som du sa det där lilla extra! Farbror Barbro har rätt, det finns inga genvägar..
 10. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Jag tror det var det här systemet du imponerades av Calm. Danska ArtSound demade på Hotell Opalen hösten 2011. Bottleneck John spelade live i ett av rummen minns jag.
 11. Jag strömmar för det mesta Tidal till min Auralic Mini streamer men har även min cd-samling på hårddisk. En liten usb-hårddisk som även innehåller mina gamla foton och dokument. Tänkte nu skaffa en dedikerad hårddisk med bara musik på. Räcker det med en sån här liten rackare ? https://www.cyberphoto.se/foto-video/lagring-minnen/harddiskar/extern-harddisk/seagate-expansion-portabel-harddisk-2tb Eller finns det fördelar med en större stationär "NAS"? Tycker det känns smidigt att kunna plugga in den med usb i streamern direkt. Lätt att ta med till HiFi-kompisar oxå. Den jag har nu har "vanlig" usb-kontakt i ändan som ska in i dator eller streamer och en smal s.k. Micro i andra ändan. Jag kan alltså inte använda mina finare "HiFi-USB" kablar till den.
 12. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Härligt reportage
 13. Den här; https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/usb-tillbehor/usb-adaptrar/plexgear-usb-3-0-till-sata-och-ide-p61369 och den här; https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/lagring/harddiskar/samsung-860-evo-ssd-disk-1-tb-p61717?gclid=CjwKCAjwq-TmBRBdEiwAaO1enx6_vsXu1dxCO240a9h1wYqRNqIQ8iHgahGoAJg4lGiR1uOv7Zvc2RoCtOUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds borde kunna räcka åt mig. Har inte jättemycket lagrad musik, strömmar det mesta från Tidal
 14. Ungefär hur mycket kostar en dylik lösning? Den lilla externa usb-hårddisken jag länkade till i första inlägget kostar 900 kr. Fördelen med den här skulle då vara att den har en egen strömförsörjning och därmed lite bättre ljud?
 15. plind

  Figges ljudlåda

  Du är välkommen även här i min enkla boning
 16. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  In till Marten kanske? :-)
 17. plind

  Nyheter på halvfabrikat!

  Goldenear är ett märke som kör med element formade på det här sättet. https://www.goldenear.com/images/brochures/GET_Triton_One_Literature.pdf Bra ska de visst låta oxå!
 18. plind

  Mickes Musikrum

  Tackar, det funkade
 19. plind

  Mickes Musikrum

  Hur får man in den som favorit i DS-Lightning? Den hittar bara den "vanliga" Radio Paradise när jag använder sökfunktionen
 20. plind

  En resa mot välljud

  Snyggt,stilrent och säkert välljudande
 21. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Så bra, tänkte väl det!
 22. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag tycker det låter märkligt att ett byte av förstärkeri skulle ändra det tonala så pass mycket att ljudet tiltar över åt ett håll :-o Testa att skifta plats på monoblocken(eller enklare högtalarkablarna) så att ljudet från höger slutsteg tas ut i vänster högtalare. Skulle inte förvåna mig om monoblocken skiljer sig lite från varandra eftersom det inte verkar vara ett matchat par du har lånat nu.
 23. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  De svarta ja :-) Låter det olika i vänster o höger kanal? Ser att det är olika fabrikat på rören... Låter det bäst i triod eller pentodläget?
 24. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Röda eller svarta månntro?? :-) Från mässan i höstas.
 25. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Kul om det är dessa som avses! Verkligen "närproducerade" Har låtit bra varje gång jag hört dem.