Jump to content

plind

Medlem+
 • Posts

  1 212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by plind

 1. Absolut 😋 Ser det som ett spĂ€nnande projekt! Men först kommer det mödosamma jobbet med att packa upp och komma iordning med alla vardagsrutiner.
 2. NusÄ, efter en heldags hÄrt slit Àr de stora sakerna inne i huset med hjÀlp av goda vÀnner och hyrd lastbil. "bara" smÄsakerna kvar som ligger i lÄdor o skÄp.. Jag har 9 dagar pÄ mig att tömma resten men pÄ mÄndag börjar jobbet igen. Har stÀllt in alla akustikprylar i ett litet rum intill vardagsrummet. TÀnkte börja lyssna o mÀta utan nÄgra fix. Sedan försiktigt lÀgga till det som behövs. Först Helmholzare för att döda baspucklarna, sedan nÄgon bredbandsabsorbent för att ta ner efterklandstiderna i de övre registren. Avslutningsvis diffusorer(SMT Wings) för ljudbilden.
 3. Tack! Vi kanske Àr "grannar" nu?
 4. Tack, det kommer att bli bra 😀 Og likaledes till dig!
 5. Imorgon gĂ„r stora flyttlasset. Perfekt i nuvarande vĂ€derlĂ€ge.. đŸ€Ș
 6. OK, det lutar nu Ă„t att jag startar med 4G och ser hur det funkar. Blir det irriterande problem sĂ„ tar jag kostnaden att dra fram fiber till huset. Är det nĂ„got jag ska tĂ€nka pĂ„ vid val av Router? Har ju en EE "finswitch" som kommer att sitta mellan router och streamer.
 7. FrÄgan verkar ha ett givet svar dÄ ingen operatör verkar ha 5G tÀckning i Lilla Edet Àn sÄ lÀnge
 8. Flyttdagen nÀrmar sig med stormsteg! FÄtt lite huvudbry gÀllande internet och streaming. Fiber Àr inte indraget till huset men finns i gatan utanför. Min tanke var att genast grÀva fram det till huset men nu fick jag förslag frÄn HiFi-vÀn att det kanske skulle funka lika bra med nya 5G. Huvuddelen av mitt musiklyssnande sker via streaming. BÄde Tidal och frÄn hÄrddisk. Skulle ju bli vÀsentligt enklare och billigare
 9. Skulle man kunna sÀga att ett bra hörlursystem Äterger "sanningen" i det inspelade ljudet? FrekvenslinjÀrt, korrekt efterklang osv. Om man lyckas ordna sitt lyssningsrum sÄ det liknar detta sÄ vore det vÀl vara bra. VÀgen dit ser nog olika ut i varierande rum men en blandning av absorption och diffusion Àr nog en bra kombo. Absorbenterna bör nog vara sÄ bredbandiga som möjligt för att fÄ en jÀmn efterklang genom registren. Enbart massa mattor och gardiner kommer sannolikt att ge en sneddÀmpning dÀr mestadels höga frekvenser dÀmpas. Fundering; Var placeras diffusorer bÀst. PÄ vÀggar och tak eller nÀra högtalare, lyssningsplats??
 10. Som Mats T var inne pÄ sÄ tycker jag att i ett rum som pÄverkar ljudet sÄ lite som möjligt pÄminner ljudet om det man fÄr i ett högklassigt lursystem. Kan man fÄ samma ton och efterklang i rummet framför "storstereon" som i lurarna, dÄ har man lyckats minimera rummets pÄverkan. Jag har ju lÀnge suttit i ett ganska litet rum helt "omringad" av diffusorer som trollat bort vÀggarna och skapat en stor stabil ljudbild med mycket 3-D kÀnsla. Det har lÄtit ganska likt det jag hör frÄn mitt lursystem. Nu nÀr nÀstan allt Àr bortplockat och det Àr mÄnga kala ytor sÄ har jag en helt annan klang. Diffusare ljudbild men vÀldigt fartfyllt o levande. Energin i de övre registren har ökat mÀrkbart sÄ min slutsats blir att SMT Diffusorer förutom att diffusera effektivt Àven dÀmpar en hel del!
 11. Tror Akkelis Audio har den 😎
 12. Ett par ord om hur det lÄter nu i ett kalt icke akustikfixat rum.. Spelar pÄ ett par smÄ stativare med 5-tums bas/mellan men det bumlar pÄ bra i basen! AnvÀnder dsp i Labgruppensteget för att trycka ner det vÀsta runt 45hz. De övre registren har fÄtt mycket större energiinnehÄll och jag behöver nÀstan bara halva pÄslaget frÄn försteget mot innan. Med akustikregleringen tyckte jag de övre registren blev lite vÀl ÄterhÄllna och kompenserade det med att höja nÄgra db i Dirac. Jag hade ju en massa SMT Wings innan men nÀstan inga absorbenter (förutom i basen). Verkar som wingarna inte bara diffuserar utan Àven tar ner nivÄn i de övre registren! Efterklangstiderna Àr ju markant lÀngre nu oxÄ och gör att det lÄter vÀldigt "levande", lite som att lyssna i kyrkan :-) I huset efter flytten ska jag nog börja med bara basabsorption till att börja med och sedan lÄngsamt addera diffusion till jag Àr nöjd.. ps. Budgivning pÄgÄr pÄ lÀgenheten!
 13. VarthÀn bÀr det? Stenungsund..
 14. OK, lite annat tÀnk Àn hur mina jobbar. Jag lÄter mina fylla pÄ under huvudhögtalarnas omrÄde med sÄ lite överlapp som möjligt. I fallet med mina MBL sÄ innebÀr det att dipolarna tar vid dÀr dessa slutar runt 50hz ungefÀr. Med de nya Accutontopparna fÄr basarna strÀcka sig Ànda upp mot 150hz. :-)
 15. Är basarna tĂ€nkta att spela med full nivĂ„ Ă€nda upp till 200hz? Delar du i sĂ„ fall av dina Verity nedĂ„t eller ska de överlappa varandra i hela basomrĂ„det?
 16. Ja det blir en spÀnnande utmaning :-) Rummet Àr i ungefÀr samma storlek som nu (5x4m) men jag kommer att spela pÄ lÀngden istÀllet. Mjukare material i vÀggar o tak kommer att absorbera mer ljud och förhoppningsvis minska behovet av stora basabsorbenter. PÄ vÀnster sida Àr det öppet bakÄt och Àven möjligt att öppna pÄ högtalarsidan. Gissar dÄ att det kan behövas basdÀmpning pÄ höger sida dÀr det blir hörn.
 17. Tackar! Flyttlasset gÄr 5 mil uppför E-45 till Lilla Edet Hanterbart avstÄnd till Göteborg och nÀrmare till de fiskevatten jag brukar frekventera.
 18. Tack Calm :-) Det Àr hembyggda prylar, bÄde stativ och högtalare. Högtalarna Àr en klon pÄ System Audio SA2-K. Scanspeakelement och externt filter. Spelar mycket bra! Spelade huvudsakligen pÄ dessa ihop med dipolbasarna innan jag kom över mina MBL.
 19. Det Àr bara ommÄlat i vardagsrummet. Tanken pÄ att frigöra pengarna och hyra bostad har föresvÀvat mig men jag vill ju kunna spela hög musik nÀr jag vill utan att störa grannarna.. En reflektion nÀr jag spelar nu Àr att volymen upplevs mycket högre. Lagom nivÄ hamnar mycket lÀngre ner pÄ volympoten Àn innan. Antar att den massiva akustikbehandlingen jag haft absorberat en hel del ljud!
 20. Ja dom Àr lite inklÀmda
 21. SÄ hÀr ser det ut. Löp o köp! :-) https://www.lansfast.se/hitta/bostadsratt/vastra-gotaland/goteborg/goteborg/nylosegatan-10b/cmbolgh52ej9ctdedt9bvln/?utm_source=hemnet&utm_medium=referral
 22. Hej svejs, nu hĂ€nder det saker! LĂ€genheten stylad och fotad. Fick behĂ„lla en liten setup đŸ€Ș
 23. Ja, sÄ smÄningom ska de in i mitt nya hus men tillsvidare har de hamnat i ett hyrt förrÄd.. Inflyttning i huset blir prel. i mitten av juli och dÄ blir det sÄklart bildbombning
 24. Japp, det Àr en s.k. klöstunna. Fin att klösa pÄ och grottor att krypa in i
×
×
 • Create New...