plind

Medlem+
 • Content Count

  1 112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by plind

 1. Rakt över disk midsommarspecial med Clabbe Geijerstam på radio P4 :-) Svänger bra!
 2. Tror att den liksom min föregångare 15.0 ger 2x100w klass A i 8ohm (och 150w AB).
 3. En "dark horse" till förslagen. Osäker på om den kan hittas i Sverige men Välljud kan ha den i sitt sortiment ev. Annars är det Norge som gäller. http://v2.stereotimes.com/post/coda-technologies-16.0-amplifier-by-terry-london/
 4. Såhär är det; Man dör bara en gång, lever gör vi varje dag!
 5. Är det för att du vill ha upp dem på höjden som du gör så? Jag har gängat mina djupare in i högtalaren så att de båda låsmuttrarna ligger dikt an mot varandra. Då ser jag heller inget av M8-gängan. Det blev ändå lite högre än jag hade med de tidigare superspikesen. Om golvet inte är helt plant förstår jag att man kan få det i våg med att anpassa fötternas höjd, men som sagt jag har skruvat dem så långt in det går i högtalaren.
 6. Fick följande svar nu; Thank you for your interest in our products. We recommend the OREA series for this application since there are no threaded holes for the GAIA’s. The OREA’s use the same technology as the GAIA’s and will work very well in this application.
 7. Tror du kan ha rätt där men Oreafoten är lika rörlig i alla led till skillnad från Gaia. Har mailat dem nu :-)
 8. Jag har funderingar på att testa under mina Accutonstativare som nu står på SD-kuddar ovanpå basmodulerna. Stativarna har dock inga skruvhål på undersidan så fötterna kan inte gängas fast. Undras om de funkar som tänkt ändå eller om det rentav vore bättre med Oreafötterna som är avsedda för elektronik. Dessa har ju en lite klibbig yta som skulle greppa bättre?
 9. Snacka med Björn eller Peter på Akkelis. De är experter på sånt :-)
 10. https://tidal.com/browse/album/120369727
 11. Samma tanke som Ulf. Streamar du med Vegan från Innuos hårddisk? Testa att koppla USB från Zenith in i din DAC :-)
 12. En uppgradering? till. Mitt Q-Tron försteg har varit inne på reparation och samtidig modernisering. Mitt ex som köptes begagnat visade sig vara det allra första som byggdes! Det har nu hottats upp till senaste inkarnation och samtidigt biffats upp till balanserad drift(om så önskas). Har ju 2 slutsteg som går att köra balanserat så det ska bli skoj att testa :-) Just nu spelar jag med min Coda till topparna och Labgruppen till basarna. Börjar med att sätta den balanserade utgången på basarna men ska förstås testa tvärtom oxå. Kan inte köra båda samtidigt balanserat. Det känns som jag får utt betydligt mer nivå ut ur Basslutsteget när jag kör det balanserat. Har fått skruva ner volymen på det flera db för att matcha topparna. Så här såg det ut innan modden. Nu så här. Som synes har antalet rör fördubblats. Rör 2 i serien har ändrats från 6CG7 till Ryska 6N6pi. Antar att det krävs ett antal inspelningstimmar nu när så gott som allt innanmäte är nytt! Lite fler bilder:
 13. Nu måste jag röja min okunnighet men är inte Avishai Cohen basist??
 14. Hörs inte under spelning.
 15. Hej Tommy, Jag tror de 3 originalfötterna är optimalt placerade. 1 under cd-driven, 1 under nättrafon och den tredje för optimal balans. Tillsvidare har jag placerat mina fötter alldeles bredvid originalen men jag tror jag kommer att skruva loss originalen och sätta mina på samma ställe. Tycker Orea-fötterna ger ett litet lyft jämfört med originalen.
 16. Hej Ulf, Jag kör inte med Roon(ännu). Använder appen ipeng som kostar en dryg hundring. Får se om jag investerar i ett Roonkonto framöver :-) Tog i lite extra på hårddisken, ska man bara rippa favvoskivorna så räcker det med mindre :-)
 17. Eric Bibb med band på Storan i Göteborg 4 dec. Vet inte om det blir fler spelningar i Sverige. Som alltid är han bra live :-) Ett extra plus oxå till trummisen och gitarristen Christer Lyssarides som jag fick lite Mark Knopfler vibbar av En oväntad finstämd duett med hustrun Ulrika förgyllde tillställningen. Satt långt bak på parkett rakt framifrån så ljudet var bra!
 18. Ljudskillnaden jag refererar till är mellan Tidal och hårddisk. Har inte möjlighet i nuvarande konfiguration att jämföra rippat kontra cd. Kör den digitala signalen från Innuos in i min MiniDsP Dirac och därifrån till DACén i min AMR77. Dessutom krånglar cd-transporten/lasern i spelaren så jag använder den aldrig. Fyllningen mellan MDF-skivorna är Bitumen ja :-) Förklaringen till att jag använder dessa är helt enkelt för att få upp hela ekipaget så pass att mina korta signalkablar mellan försteg och Labgruppen räcker Dessutom dämpar de nog bra!
 19. För några år sedan hade jag en hårddiskspelare som kunde rippa skivor till intern hårddisk och sedan spela upp dessa. Bra ljud och väldigt bekvämt, men tyvärr avled den 2017 och ingen support fanns att få då firman gått i graven :-( Den ersattes av en liten Auralic streamer och ett Tidal abonnemang. Massor av ny musik har upptäckts och det har låtit bra, dock inte riktigt på den nivå som jag mindes från tiden med hårddiskspelaren. När min lokala HiFi-handlare tog upp Innuos i sortimentet blev nyfikenheten stor :-) Här fanns ju en maskin som både kunde rippa,lagra och strömma! Dessutom till ett rimligt pris, undantaget värstingmodellen Statement då. Modellen Zen mk3 verkade vara den som gav mest "bang for the buck". Frågan var bara om kvaliten på det strömmade kunde matcha den renodlade streamern jag redan hade? När allas vår @Calm intygade att hans Zen kunde strömma Tidal med samma kvalite som hans MSB-drive spelade CD så kände jag mig trygg En beställning lades på en Zen i silver med 4TB hårddisk. Jag har även pimpat den med IsoAcoustics Orea Indigo fötter. Vikterna ovanpå är för att optimera belastningen på fötterna :-) Nu rippas det skivor för fulla muggar och naturligtvis spelas det samtidigt. Oron för kvaliten på det strömmade Tidal kom direkt på skam då det presteras på en hög nivå! Hårddiskspelning ger ytterligare en nivå.
 20. Förändring i racket. Isotek Sigmas har fått lämna plats till en Shunyata Denali 6000S. Fick lite blodad tand på Shunyata efter det lyckade köpet av Cyclops och Alpha-nätkablarna. Denali hade en vågad prislapp men när en ny årsmodell kom och den gamla såldes till reducerat pris så passade jag på :-) Den har 6st. uttag varav 2st. för effektförstärkare. Den har oxå en jordskruv där t.ex. försteget kan anslutas. Ljudmässigt blev det ett lyft på många plan, kanske allra mest på dynamiken. Min Cyclops har jag ännu inte fått såld så den tjänstgör för tillfället som strömdistributör till Router och nätverkswitch. Jag har dock för mig att jag känner någon Euphonian som spelar på fina monoblock direkt från nätlisten..