plind

Medlem+
 • Content Count

  1 038
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by plind

 1. Jag strömmar för det mesta Tidal till min Auralic Mini streamer men har även min cd-samling på hårddisk. En liten usb-hårddisk som även innehåller mina gamla foton och dokument. Tänkte nu skaffa en dedikerad hårddisk med bara musik på. Räcker det med en sån här liten rackare ? https://www.cyberphoto.se/foto-video/lagring-minnen/harddiskar/extern-harddisk/seagate-expansion-portabel-harddisk-2tb Eller finns det fördelar med en större stationär "NAS"? Tycker det känns smidigt att kunna plugga in den med usb i streamern direkt. Lätt att ta med till HiFi-kompisar oxå. Den jag har nu har "vanlig" usb-kontakt i ändan som ska in i dator eller streamer och en smal s.k. Micro i andra ändan. Jag kan alltså inte använda mina finare "HiFi-USB" kablar till den.
 2. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Härligt reportage
 3. Den här; https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/usb-tillbehor/usb-adaptrar/plexgear-usb-3-0-till-sata-och-ide-p61369 och den här; https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/lagring/harddiskar/samsung-860-evo-ssd-disk-1-tb-p61717?gclid=CjwKCAjwq-TmBRBdEiwAaO1enx6_vsXu1dxCO240a9h1wYqRNqIQ8iHgahGoAJg4lGiR1uOv7Zvc2RoCtOUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds borde kunna räcka åt mig. Har inte jättemycket lagrad musik, strömmar det mesta från Tidal
 4. Ungefär hur mycket kostar en dylik lösning? Den lilla externa usb-hårddisken jag länkade till i första inlägget kostar 900 kr. Fördelen med den här skulle då vara att den har en egen strömförsörjning och därmed lite bättre ljud?
 5. plind

  Figges ljudlåda

  Du är välkommen även här i min enkla boning
 6. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  In till Marten kanske? :-)
 7. plind

  Nyheter på halvfabrikat!

  Goldenear är ett märke som kör med element formade på det här sättet. https://www.goldenear.com/images/brochures/GET_Triton_One_Literature.pdf Bra ska de visst låta oxå!
 8. plind

  Mickes Musikrum

  Tackar, det funkade
 9. plind

  Mickes Musikrum

  Hur får man in den som favorit i DS-Lightning? Den hittar bara den "vanliga" Radio Paradise när jag använder sökfunktionen
 10. plind

  En resa mot välljud

  Snyggt,stilrent och säkert välljudande
 11. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Så bra, tänkte väl det!
 12. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag tycker det låter märkligt att ett byte av förstärkeri skulle ändra det tonala så pass mycket att ljudet tiltar över åt ett håll :-o Testa att skifta plats på monoblocken(eller enklare högtalarkablarna) så att ljudet från höger slutsteg tas ut i vänster högtalare. Skulle inte förvåna mig om monoblocken skiljer sig lite från varandra eftersom det inte verkar vara ett matchat par du har lånat nu.
 13. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  De svarta ja :-) Låter det olika i vänster o höger kanal? Ser att det är olika fabrikat på rören... Låter det bäst i triod eller pentodläget?
 14. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Röda eller svarta månntro?? :-) Från mässan i höstas.
 15. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Kul om det är dessa som avses! Verkligen "närproducerade" Har låtit bra varje gång jag hört dem.
 16. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Vill du testa med att jorda Routern och Aries G2 med Entreq-boxar så kan jag vara behjälplig :-)
 17. Jag avsåg nog snarare att spela växelvis på dem, inte samtidigt 😎
 18. Du får göra som jag Peter; komplettera dina MBL med en Accutonbestyckad högtalare. Sälj inte dina "Radialstrahler" bara, det kommer du att ångra! Det finns inga andra högtalare som målar upp en sådan ljudbild och försvinner själva Men ombyte förnöjer! Spelar mycket på mina "Accutonare" nu :-)
 19. plind

  Svart kubism skakar om.

  Härligt språkbruk o målande liknelser från "Cirklo" Mina dipolelement (Dayton IB 15) har ett QTS på 0,59. Vet inte om det räknas som högt eller lågt.
 20. plind

  Det ständiga sökandet

  Jo det är kul att rosta själv :-) Har gjort det av och till i många år. Det funkar ganska bra i en vanlig varmluftsugn men det blir en hel del städande o rengörande.. Fullt med skalrester och en brun fet beläggning. Köpte mig en liten trumrost för länge sedan (Behmor 1600). https://behmor.com/behmor-1600-plus/ Vet inte om de fortfarande säljs i Europa. Den har lite högre kapacitet än rosten i ditt inlägg tror jag. Klarar max 450g bönor per rost.
 21. plind

  Youtube favoriter

  Har lyssnat ganska mycket på hela skivan via Tidal "HiRes" men det låter mycket roligare o vitalare i den här versionen på "Tuben"...
 22. När filtret inte har en vanlig utloppspip liknande den på den här bilden utan kaffet kommer rinnande direkt ur filtret så brukar man kalla det "nakenfilter". Jag tycker dessutom kaffet blir godare "naket" eftersom bismaker lätt bildas i utloppspiparna om det inte rengjörs regelbundet.
 23. Köpp på er kaffenördar! Nakenfilter är sexigt