plind

Medlem+
 • Content Count

  1 081
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by plind

 1. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Nej den var inte med :-) Men får ingen träff på Tidal, felstavat? Edit; nu har jag hittat artisten men inte låten Black day.
 2. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Tillbaks till lite positivare tongångar , det lät förbaskat bra på träffen och jag undrar fortfarande vad det var för pianostycke som spelades och livebluesen? Carlton/Ford kommer jag ihåg men det var någon mer!
 3. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Vilka då? Det jag fastnade mest för var en fantastisk pianoinspelning och skön live Blues. Larry Carlton/Robben Ford kommer jag ihåg men det fanns fler jag inte minns.
 4. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Supertrevlig sammankomnst igårkväll med ett glatt gäng Västkustbor, tack för den A-Wing ! :-) Jag var lite tidigt på plats och efter att ha parkerat på infarten väntade jag en stund i bilen innan jag knackade på. Öppnade gjorde ett obekant ansikte som jag förmodade var A-Wings son. Han såg dock väldigt oförstående ut och inte villig att släppa mig över tröskeln.. Jag förklarade mitt ärende med att besöka Anders och fick då förklarat för mig att jag befann mig vid fel hus Nåväl han visste såklart vem Anders var och visade mig till nästa hus. Anders har ju som bekant bytt sitt förstärkeri från transistor till rör och dessutom skaffat en riktigt fin digitalrigg och nu skulle det lyssnas Vi började dock med att bli serverade en riktigt god soppa med tillbehör i det mysiga inglasade uterummet. När lyssnandet började stod det genast klart för samtliga som besökt Anders tidigare att här hade det hänt grejor! Här fanns kropp o själ parat med en fantastisk spelglädje. Det gick att spela ordentligt högt trots att förstärkarna bara lämnar 30W i Triodläget vi körde i. Här hjälper nog de stora högtalarnas höga känslighet(94db) till. Förmodligen har de en snäll impedans oxå. Kontrollen av de stora baselementen var exemplarisk och ljudet fyllde ut och "blommade" på ett angenämare sätt en de tidigare transistorförstärkarna. Strax efter midnatt tog vi tack och adjö, en erfarenhet rikare och med många nya musiktips :-) Fina bilder kommer nog snart känner jag på mig Bjuder på en liten aptitretare på de nya läckra rörförstärkarna APS som förresten är tillverkade nästgårds i Halland!
 5. plind

  Strömrening

  Isotek Syncros såld. Bara Shunyata Cyclops kvar, sänker priset till 9500kr.
 6. plind

  Strömrening

  Säljer 2 strömrenare plus en nätkabel.Isotek Sigmas G11: 10000kr.Isotek Syncro kabel: 6000kr.Paketpris Sigmas+Syncro: 15000kr.Shunyata research Hydra Cyclops: 10000kr.Båda strömrenarna har 20A uttag på inström.Sigmas har 6 uttag varav 2 för högeffekt(slutsteg/förstärkare)Cyclops har 2 uttag och lämpar sig bäst för förstärkare/slutsteg.Finns mycket att läsa på nätet om samtliga sakerna :-)
 7. plind

  AC iPurifier by iFi

  Hej Lasse, Kan den göra nytta hos mig tror du trots att jag redan jordat apparaterna i Entreq? Har 2 purifiers i min strömlist men har inte provat jordningsfunktionen.
 8. plind

  Matts ljudprylar

  Så om man vill använda den även som streamer så behöver man en extern(bra ) switch oxå?
 9. plind

  byZan - Min vinkällare

  Lite tips på lagringsbara viner; https://vinbanken.se/2019/09/26/de-42-basta-roda-vinerna-att-lagra-och-for-kallaren/ Antar att de inte bara kan lagras utan faktiskt blir bättre med lagring :-)
 10. plind

  byZan - Min vinkällare

  Frågar för jag har själv kikat eftersom jag börjat lagra lite vin. Firmorna som säljer skåpen skiljer på "vinkylar" och "vinlagringsskåp". https://vinlagring.se/vinlagringsskap.html
 11. plind

  byZan - Min vinkällare

  Är det vinkyl eller vinlagringsskåp?
 12. plind

  Matts ljudprylar

  Har inte Innuos Zen en egen inbyggd bra switch? Då borde du kunna koppla den direkt till routern.
 13. Ja hur ligger det till med detta? Att nätverkswitchen är viktig verkar vara en vedertagen sanning och fler o fler "audiofilswitchar" finns nu på marknaden. Själv bor jag i en förening som dragit in Telia fiber 100mbit/s. Det tillhandahölls en Thomson router och ett modem till TV´n. Från en dosa på väggen går en lankabel in i Routern. Från routern har jag en hyfsad Supra cat8 kabel till en Netgearswitch med 5 portar. Har även investerat i en Lanisolator som sitter på ingången av streamern. Väggbulan till Netgearswitchen är ersatt av en 12V S-Booster. Tänker uppgradera switchen snart på ett eller annat sätt :-) Antingen med en bättre eller streamer med inbyggd bättre switch. Men hur är det med själva routern; finns det mer välljudande lösningar där oxå? Vill ju i så fall till att det fortsatt funkar med Telias bredband, TV och telefoni. Har hört o läst positivt om denna; https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/natverk/tradburet-natverk/routrar/ubiquiti-edgerouter-x-tradbunden-router-p61432
 14. plind

  Vad lyssnar du på just nu?

  https://tidal.com/browse/album/117583032 EST live i Göteborg!
 15. Du får leta upp det själv på Tuben, sök på "Lady of the Rose" med Emmylou Harris :-) Provar med länk igen;
 16. What?? :-) Funkar inte länken för dig? Det är ju bara Emmylou med sin gitarr!
 17. Emmylou Både rösten och ögonen...
 18. plind

  P-Pans Musikhörna

  Kan väl bara vara Marten då?
 19. plind

  Hemma hos Octavia rs

  När du säger skyddsjorden i vägguttaget, menar du då något av de 2 metallbläcken men ser i jordade uttag?
 20. plind

  Hemma hos Octavia rs

  Det där med jorden fattade jag inte riktigt.. Jag har en S-Booster 12V till min nuvarande switch. Kan jag fortsätta använda den eller är den medföljande bulan bättre? Jag har fler saker inkopplade på den(mitt Labgruppen slutsteg). Jordade uttag.
 21. plind

  Hemma hos Octavia rs

  Går den att få med 230V nätadapter eller måste man skaffa en egen "bula" ?
 22. plind

  Hemma hos Octavia rs

  En snabb Googling fick fram de här alternativen; http://www.myhifishop.de/Devices/AQ-SWITCH-SE-Audiophile-High-End-Network-Switch-audio-LAN-isolat::87.html?language=en http://ppaproduct.blogspot.com/2015/07/audio-grade-switcher.html
 23. plind

  Hemma hos Octavia rs

  Det talas inte ofta om nätverkswitchens betydelse än så länge. På mässor och butiksdemos spelas det på grejor för miljoner tillsammans med en Kjell & Kompani switch för ett par hundringar. Hur viktig är den ?? Själv har jag en 5-ports Netgear som strömförsörjs av en S-Booster. Octavia, har du nån erfarenhet att delge här?
 24. plind

  Ej aktuellt mer

  Varsågod! https://hifitorget.se/visa_annons.php/jps_kaptovator_82745.htm