Richard

Admin
 • Content Count

  2 324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Everything posted by Richard

 1. Ojojoj, två såna riktigt rejäla anläggningar i samma bostad. Och jag som är mallig över att ha förstärkare och stativare till tv:n, förutom huvudgrejerna alltså. Imponerande @Amatören!!!
 2. Richard

  Pass Labs XA60.8

  Och jag tror att du till stor del har "ganska" rätt.
 3. Richard

  Pass Labs XA60.8

  Det var som fanken Calle att du gett dig på transistorer.. Ska bli väldigt spännande att följa detta!!
 4. Richard

  Vad lyssnar du på just nu?

  Hehe Ja, man kan ju alltid hoppas på riktiga rariteter. Jag är själv pinsamt dålig på detta. Jag hittade en Decca med svart etikett men det tar vi en annan gång.. Ja, den var bra. Trodde faktiskt jag hade den på disk men så var icke fallet.
 5. Richard

  Vad lyssnar du på just nu?

  Äntligen höst och kyla så att man förhoppningsvis kan komma igång med att lyssna på musik på riktigt igen . Alltför snålt med det den senaste tiden. Fått ett gäng vinylplattor av barnens mormor för ett tag sedan, skulle annars gått till tippen . Dags att börja lyssna igenom. De gick igenom tvätten i helgen... Först ut är:
 6. Richard

  Avantgarde Trio Classico - Kom och upplev!!!

  Var på akkelis en kort sväng i eftermiddags och lyssnade då uteslutande på detta system. Det var verkligen mödan värt, önskar jag hade haft mer tid. Passa på om ni har möjlighet.
 7. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  Ursäkta sent svar @AlfaGTV. Jo jag är ganska säker på att det är precis som @JWE påpekar ovan. @KSM får ligga i lite så ordnar sig det hela på ett alldeles utmärkt sätt.
 8. Richard

  Kompression och Remasters

  Testade just med en julplatta som ligger utanför j rivers bibliotek Körde analysen i J River efter att ha lagt in den i biblioteket och jämförde i tagningen på filen och det låg inlagt som metadata på filen. Snyggt!
 9. Richard

  Arne och Timo var förbi en sväng...

  Väldigt tjusigt. Ja, 300B ska ju verkligen vara rörens Rolls.. Har egentligen aldrig lyssnat ordentligt och kunnat jämföra förutom på mässor och i affärer. Vore skoj att få grotta ner sig ordentligt i det hela...
 10. Richard

  Vad är grejen med roon?

  Jag är benägen att hålla med Bebop i detta. Jag hade licens för Roon i ett eller ett par år samtidigt som jag använde J River. Hamnade hela tiden tillbaka till J River främst för att den visade precis som jag taggade mina filer. Roon, upplevde jag, hittade på en hel eget med en förskräcklig massa subgengres. Tror absolut att detta går att ordna om man lägger ner lite energi och får väl erkänna att jag var lite lat i frågan. Det är IOFS jäkligt coolt med databasen som byggs med ex.vis alla inblandade på en platta och man kan komma vidare för att se vart dessa är involverade på andra plattor man har. Jag hamnade iaf tillbaka till J River men det hela är inte hugget i sten. Jag gjorde inga ljudliga jämförelser så i den frågan passar jag tills vidare.
 11. Richard

  Vad lyssnar du på just nu?

  Lyssnar inte på nåt. Yngste sonen och en kompis till honom skulle prompt se på nån skitfilm.
 12. Detta var ju spännande!! Just gjort 3 mätningar där samtliga visar att det går lite för sakta. Runt 33,25. Fantastiskt projekt @Peo!! Du är makalös.
 13. Richard

  Trådarna tenderar till att...

  Mycket spännande läsning @P-pan. Det var ett tag sedan jag försökte hålla mig över ytan i kabelträsket men rätt vad det är så är man väl tillbaka där igen.. Just tonarmskabel är något jag faktiskt försummat. Ångrar nu att jag köpte tonarm med fast kabel...
 14. Richard

  Peo's prylar

  Detta ser vi verkligen fram emot !! Dina redovisningar är alltid lika spännande.
 15. Super Pär!! Ska bli spännande att få se mer .
 16. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  @jaxho , detta problem känns igen sedan tidigare. Använder du Jaxho som användarnamn när du loggar in? Innan vi uppgraderade för några år sedan hade man ytterligare ett användarnamn men detta försvann vid uppgraderingen. Jag kan inte redogöra för det hela i detalj eftersom jag helt enkelt inte minns. Men om du använder ett annat försök istället med jaxho. //Richard
 17. Richard

  "Smaka" på den du...

  Tack P-pan, för detta trevliga reportage och snygga bilder. Som alltid
 18. Richard

  Tony Joe White har lämnat oss

  Oj, va trist. Lyssnade på honom för bara nån vecka sedan. Blev 75 år och dog, enligt uppgift, av naturliga orsaker vilket troligen iofs betyder sjukdom.
 19. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  Euphonia låg nere en stund i eftermiddags. Det var en databasserver hos vår leverantör som krånglade. Det hela är nu (uppenbarligen :-)) åtgärdat. Man var tydligen tvungna att rekonstruera från backuper och möjligen kan få poster i skarven gått förlorade. Om jag förstår det rätt så låg servern nere i ett par timmar. I morgon ska internetleverantören göra planerad service på ett antal servrar, det är osäkert om vi blir påverkade men om så är fallet kommer euphonia ligga nere ytterligare ngn timme.
 20. Mycket trevlig läsning. Tack!!
 21. Richard

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  Taket taget från högtalarsidan. Bakvägg med diffusor utanpå stor helmholtzresonator. Denna är tudelad med varsin öppning på vardera sidan. Den vänstra finns bakom den svarta vertikala från golv till tak. Hemmagjord diffusor på väggen, ovan, på sidorna och under den, HH-resonatorer.
 22. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  Har just kollat detta och kan inte hitta något sätt att lösa det hela. Precis som calle_jr påpekar ovan finns det extra behov för vissa grupper att kunna ändra silent men det skulle kunna ställa till problem om man kan göra detta lång tid senare utan att det syns att posten är editerad. Däremot skulle det välkomnas att man hade den funktionaliteten i några minuter för att, precis som du skriver, rätta ev. stavfel. Nedan visas gruppen "Medlem+" Vi får bevaka denna issue vid framtida uppgraderingar.
 23. Richard

  Rumstorlek vs. högtalare

  Visst orkar vi det!!
 24. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  Bebop har andra rättigheter så det är inte representativt. Har talas om detta tidigare vid ngt tillfälle men då var det inte möjligt att sätta någon sådan inställning. Ska kolla detta till helgen, ska iväg några dagar. Påminn mig om jag inte svarar.