Jump to content

LasseJ

Medlem+
 • Content Count

  1 506
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by LasseJ

 1. Tack, det gör jag väldigt gärna längre fram när Corona förhoppningsvis har lugnat ner sig.
 2. 19 månader! Vete tusan om jag hade orkat vänta så länge men den som väntar på något gott... Har aldrig hört ett par Ino men det är nog fantastiskt bra med tanke på hur många som är helnöjda med dom och det verkar ju också du vara. Just din modell tycker jag är intressanta. Stort Grattis och njut av musiken!
 3. En ny bekantskap för mig. Norska Hege Øversveen, 35 år, var i final i norska Voice 2012 och är en positiv överraskning. Kul när nan hittar något helt nytt som är bra (tack roon). Det är rock och en hel del countryinfluenser. Här en av de lugnare låtarna från albumet som är hennes andra. Och ett rockigare smakprov.
 4. Har alltid gillat Carla. Jag begriper inte ett ord av det hon sjunger men bra är det!
 5. Nu är Katie's nya album släppt. Lite modernare tongångar än det senaste "In Winter".
 6. vacker bild Apex! Ni har en fin skärgård även på baksidan.. Förövrigt håller jag med dig om det du skriver. Musiken berikar verkligen även mitt liv.
 7. Som vanligt är jag lite sen in i din tråd men grattis till din fina anläggning. Från SF till TAD nu så här går det undan. Skulle jag byta högtalare så ligger TAD högt på önskelistan.
 8. Har alla mina musikfiler på min Synology 212J i raid 1. WD red diskar 2x4TB. Funkar kanonbra. Känner flera som även kör Qnap. De är också nöjda. Har eget nätverk för min hifi men har även ytterligare en NAS till familjens nätverk. Även det en Synology men en 218+. Fungerar alldeles utmärkt den också. Där har vi filmer, bilder och diverse dokument. Använder sedan Back Blaze molntjänst som extra back-up. Typ 2-3 ggr om året kopierar jag även till en USB disk som jag förvarar i mitt brandskåp på mitt kontor. Hängslen, livrem, reflexväst och flytväst.
 9. Har hänt mig också men det händer även den bästa. Gillar de tyska fina kontakterna. Jag kör samma.
 10. Pryma är skitsnygga men hur hinner du med att använda alla dina lurar?
 11. Yes, jag kör core på minin. Fungerar normalt kanon men roon hittade inte core efter uppdatering av OS men efter omstart av minin så gick det direkt. Jag har musiken på min Synology nas, core på minin samt en SOtM-200 neo som endpoint. USB till min Bryston DAC. styr allt oftast med mousepad och 60 tums skärm eller via iphone och ipad. Funkar kanon. Har även haft en nuc tidigare men märker ingen skillnad mot mini så sonen har övertagit nuc. Föredrar minin. Har funderat på en annan streaminglösning typ Linn (som jag är förvånad att så få använder) eller Lumin m.m. men
 12. Det händer inte ofta att jag gillar ny "hit musik" men denna som spelas typ 10 ggr om dagen på radion har satt sig i skallen på mig. Lite extra kul att även hel del svenskar är inblandade som låtskrivare. Bl.a. Red one (bl.a. Lady Gaga) och Victor Thell/ Maria Jane Smith (Smith & Thell) och Tove Lo.
 13. Jag startade om datorn och startade roon igen. Samma sida kom upp igen men nu tog sökningen max en minut och min core hittades. Skumt.
 14. I natt så uppdaterade min mac mini sitt OS. Nu när jag startar så kommer denna sida upp. Jag har valt "sök efter core" men den har sökt över en timme nu och söker fortfarande. Den sökningen borde väl inte ta så lång tid? Eller?
 15. Jag är uppfostrad i den gamla skolan av min far dvs vill man köpa något så måste spara till det och sedan köpa kontant. T.ex. en ny bättre/större TV. Delvis lever jag efter den devisen fortfarande men idag är ju ekonomin som tur var bättre men jag köper fortfarande kontant så inga lån på hifi-köp. Vi har gemensam ekonomi sedan 40 år tillbaka men frugan låter mig hållas så länge inköpen inte drabbar familjen. Hon brukar säga som så att om hifi-köpen får mig att må bra så är ju det positivt även om hon ibland (förmodligen rätt ofta) tycker att jag är knäpp. Hon kan inte förstå detta med njut
 16. LeMarc får även äran att bli kvällen/nattens sista låt. Vad passar då bättre än denna fina vaggsång.
 17. Musik när det är som bäst! Peter LeMarc "Mellan Månen och Mitt Fönster". Denna lugna liveversion är så vacker så det känns djupt i själen.
 18. https://www.stereonet.co.uk/news/audio-research-sold-to-former-employee
×
×
 • Create New...