Jump to content

LasseJ

Medlem+
 • Content Count

  1 567
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by LasseJ

 1. Vill man veta mer om MQA så rekommenderar jag att läsa Archimagos blogg. Extra intressant när Chris Connaker (Computor Audiophile-> nu Audiophile Style) bad om att få visa Archimagos mätningar (som visar en del konstigheter vid analys av MQA) på ett föredrag på mässan Rocky Mountain Audio Fest 2018. I publiken sitter några MQA chefer och de uppträder inte så fint. MQA är skit. För min del värt att slopa Tidal bara av det skälet. https://archimago.blogspot.com/2018/10/musings-on-rmaf-2018-mqa-talk.html#more
 2. Detta är överraskande bra! Riktigt bra! Hanna Enlöf från Good Harvest släpper soloalbum. https://www.mynewsdesk.com/se/liza-b/pressreleases/hanna-enloef-fraan-good-harvest-kommer-med-soloalbum-och-foersta-singeln-slaepps-idag-3065070
 3. Skön musik från Boston gänget Lake Street Dive. Lite soul, R&B och pop. Lite retro men ändå nytt. Skönt sväng. Jag gillar det.
 4. Jo, jag förstod det. Du hade ju med en glad emoji. Japp, streaming är perfekt till slölyssning och även då för att upptäcka ny musik. Man får ju många bra tips via roon också. Sedan har jag faktiskt Spotify också men det pga andra skäl. Min dotter med två barnbarn kör Spotify och ungarna har flera egna spellistor. Jag och frugan både lämnar och hämtar dem ofta vid förskola och skola och då ska det lyssnas på musik i bilen via apple carplay. Smidigt. Ang roon så har jag använt det länge och jag gillar det verkligen.
 5. Ok, då har jag lärt mig något nytt men Qobuz känns mera rätt ändå av flera andra skäl.
 6. Oj, det kan jag inte avgöra än. Hann bara lyssna kort men jag förväntar mig inte att det föreligger någon större skillnad. Jag kommer att avsluta Tidal men det grundar sig främst på andra parametrar som t.ex. att jag gillar att Qobuz ersätter upphovsmännen/kvinnorna bättre samt utbudet. Plus det faktum att jag även köper musik av dem. Som flera andra här på forumet så vill jag äga min musik så långt det är möjligt. Streama är perfekt för att testa och upptäcka ny musik och det känns bra att kunna göra båda delarna från samma ställe.
 7. Yes, samma här. Har precis streamat lite 24/192. Funkade fint. Just nu lirar jag Ana. Här ser vi nu att jag har två versioner. Tidal & numera även Qobuz.
 8. Jag spelar den på min Marantz SACD spelare och jag tycker att den låter sämre än andra versioner. Sedan håller jag med om att DR siffran inte alltid är avgörande för hur vi uppfattar ljudkvaliteten. Finns fler parametrar än dynamik.
 9. Det var inte länge sedan jag upptäckte henne (tack roon). Hon har valt att inte utnyttja sin kända pappa när det gäller hennes musik och karriär utan hon vill stå på egna ben. Hon dök som sagt var upp som ett tips i roon och nyfiken som jag är så provlyssnade jag och jag gillade vad jag hörde men namnet sa mig inget. När jag hittar en ny artist som verkar vara intressant så vill jag gärna vet mer om artisten och då blev jag varse om vem hon är (tack igen roon). Skön musik att koppla av till och bara njuta.
 10. Det måste vara få människor på denna jord som har så mycket musikaliskt påbrå i släkten som denna dam. Men helt klart står hon på egna musikaliska ben och hon gör det bra. Dessutom är hennes musik inte i närheten av att vara i samma hjulspår som pappas. Eller hennes farbröder. Eller faster. Hon skriver sin egen musik och detta är hennes debutalbum som är riktigt bra. Min favorit är "Repair". Om ni inre har listat ut vem hon är så borde hennes efternamn få varenda klocka att ringa. Faster heter Janet och pappa heter Michael.
 11. Ja, precis, tår i ögat får jag med och känner man till lite om körens bakgrund så är det ändå mer berörande. Barnen kommer från de fattigaste delarna. Några är föräldralösa och trots att de själva är barn så har de småsyskon att ta hand om. Körledarn är en man med ett varmt hjärta som har tagit sig an dessa barn. Han sa i deras första audition "just because you're born in poverty doesen't mean that you are poverty". Här får man lära känna dem lite mer. Dessutom mer bra musik. De är grymt bra! Musik när det är som bäst. Förenar, berör!
 12. Herregud! Den här damen kan sjunga och när hon väljer en av världens vackraste melodier så blir det gåshud deluxe. Det här berör mig djupt i musiksjälen. Vilken spännvidd.
 13. Sheryl Crow tillsammans med Chris Stapleton kan ju inte bli annat än bra.
 14. TOTO! Jag var 16 bast när "Hold The Line" släpptes 1978 och den slog ner som en bomb i min musikskalle. Sedan dess har jag gillat dem även om flera album är ojämna. Fram till Toto IV 1983 var de som bäst. Toto IV var ett viktigt album då album 2 och speciellt nr 3 inte blev någon jättesucce'. Men IV blev deras största framgång och vann hela 6 Grammis. Första singeln var "Rosanna" (tillägnad Rosanna Arquette som datade Steve Porcoro vid den här tiden). Men det var när "Africa"släpptes som de blev riktigt stora. "Africa" har även fått lyssnare och anhängare i närtid då flera artister har gjort e
 15. Ja, precis. Det är ju endast lagringsmedia och transport som har ändrats så det borde låta väldigt lika.
 16. Det stämmer nog bra det. Vill minnas att jag har läst det någon gång. Sting var ju för övrigt på Montsserat när BIA spelades in. Han bidrar med lite sång på just "Money for Nothing".
 17. Igår kväll och bra bit in på natten så spelade jag massor av musik via nya NUC:en. Är helnöjd ljudet men det var jag innan också. Möjligtvis att ljudet är lite mer klart, dvs olika ljud framträder tydligare. Kanske det heter lite mer upplösning men utan att på något vis blir vasst. Tvärtom. Det är i mellanregistret jag upplever klarheten. Men om jag hör rätt så pratar vi mycket små skillnader. Så små så jag är inte säker alls. Det som imponerar mest är hur snabb NUC:en är. Byte av album eller spår går mycket snabbare. Den är så här långt helt stabil och tystare än förväntat. Ställde den i
 18. Synd att jag inte såg ditt inlägg tidigare så hade jag kunnat avråda dig från köp. Du har helt rätt att den inte låter bra. BIA var ett av de första album som spelades in digitalt i Air Studios på Montsserat under 5 månader, okt 1984 till feb 1985. Man använde en Sony 24 spårs maskin. Det var Mark själv som ville använda den nya tekniken. Lite kuriosa: trummis i bandet under flera år var Terry Williams men Mark var inte nöjd med Terrys spel och sound så efter att ha spelat in alla låtar fick han tillfälligt kicken (han fick dock komma tillbaka till den efterföljande världsturnén) o
 19. Jag är ingen expert på Ana men hörde en intervju med henne på radion för några år sedan där hon som person imponerade på mig. Hon pratade väldigt öppet om psykisk ohälsa samt hennes låtskrivaräventyr åt världsstjärnor i USA. Det gjorde mig nyfiken på henne och jag lyssnade på "Lyssna del 1" och Lyssna del 2" vilka inte då gjorde något större avtryck på mig. Till saken hör även att hennes musikstil inte direkt hör till sådant jag normalt lyssnar på. Hon föll sedan i glömska och sedan när jag hörde att hon skulle vara i Så mycket bättre så började jag att lyssna på "Tröst och Vatten". Lät klart
 20. 1972 släppte Carly albumet "No Secret" med jättehiten "You're So Vain" som det ryktas om att den handlar om Mick Jagger. Så vitt jag vet så har väl aldrig avslöjat vem låten handlar om. Här hör vi den i en bra liveversion från 1988. Från samma konsert hittar vi även hennes senare hit "Coming Around Again" i en specialversion där hon har vävt in texten från en känd barnvisa. Den om spindeln och det blir bra med barnkör till.
 21. Amy Wedge kanske inre är så allmänt känd men hon är Grammy vinnare och skriver mycket musik till andra som t.ex. Ed Sheeran, James Blunt och Kylie Minogue. Har ett svagt minne att jag har tipsat om henne tidigare, men kanske på grannforumet, men är det så får det bli repris i favorit. Hon har släppt ett tredje album, eller egentligen en EP, från tredje säsongen av tv serien Keeping Faith. Den bästa låten från del 1 får hänga med igen. Galet bra. Musik och text som berör. Åtminstone mig.
 22. Ana spelar jag ofta. Grymt bra. Just 100 är en favorit.
 23. Intressant @LPL ang fiber. Är rätt billiga grejer så det kan vara värt att testa.
×
×
 • Create New...