Jump to content

LasseJ

Medlem+
 • Posts

  1 638
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by LasseJ

 1. Phil Collins första soloalbum är ett mästerverk. Enl mig det bästa han har gjort. Monter-hiten "In the Air" har väl ingen kunnat missat men faktum är att hela albumet mycket bra.
 2. Och fantastiskt underbara ”Telephone Line”. Minns mycket väl hur glad jag var när jag var 13 år och hade sparat ihop till detta album, ”A New Wold Record”.
 3. Under min uppväxt så var ELO en viktig del i mitt tidiga musikintresse. Otroligt så många bra låtar Jeff har skrivit. ”Evil Woman” tillhör en mina favoriter. Här i en härlig liveversion. Just nu lite extra skönt att se glada musiker och lika glada och dansande människor i publiken med tanke på de hemska som händer i Världen.
 4. Heather lyssnar jag ofta på. Grymt duktig låtskrivare och artist. Här med hennes senaste album (som jag faktiskt är medfinansiär till).
 5. Ang japansk arbetsmoral. Jag har varit i Japan många ggr i jobbet. Minns mycket väl när jag och en kollega var där första gången för många år sedan. Vi besökte bl.a. en fabrik där man tillverkar bilar och motorcyklar av ett känt fabrikat. Arbetarna har ju samma kläder och keps på huvudet. Vi noterade att några arbetare hade ett gult band runt kepsen och vi spekulerade i vad det betydde. Kan det kanske vara arbetsledare men det verkade inte stämma heller då vissa arbetsgrupper hade flera montörer med gult band och vissa grupper hade ingen. Kan det kanske vara under upplärning men sedan såg vi en grupp där alla hade gult band så den kan ju inte heller stämma. Till slut frågade vi vår japanska guide som svarade - ah, yellow ribbon in the hat, ah yes very easy, they are on strike! Det är arbetsmoral det.
 6. Ikväll blir det mer Florence Welsh som är en av mina absoluta favoritartister som jag ofta spelar. Hon har inte bara släppt ett samlingsalbum som jag skrev för några dagar sedan utan har släppt tre st! Hon är makalös sångerska och låtskrivare. Här med ledmotivet till filmen Cruella. Höj volymen och digga. Och här med "Jenny of Oldstones" från Game of Thrones. Och ja, Florence kan sjunga. En annan favorit.
 7. Florence + the Machine har länge varit ett av mina favoritband. Det har ryktats om att ett nytt album är på väg så kom detta nu. Ett album med tidigare låtar som på något sett innehåller eller handlar om vatten. Det nya albumet ryktas heta "The Wave".
 8. Det var ett tag sedan jag lyssnade på Sophie. Detta är ett av mina favoritalbum med henne. Fin ljudkvalitet också.
 9. Vilken otroligt fin låtskatt denna mannen har. Låtens titel passar extra fint ikväll med tanke på Sveriges otroligt spännande vinst mot Spanien i handbolls EM. Lika och svensk straff i matchens sista skälvande sekund! Jag tycker att LeMarc är extra bra live!
 10. På vinyl för en gångs skull.
 11. Vilka musikaliska genier the Beatles var. Har sett dokumentären Get back vilket var intressant. drygt 6 timmar lång och ibland blir det lite segt men hela tiden fascinerande. Att Paul var boss visste jag och det framgår tydligt vilket bl.a. leder till att George plötsligt lämnar Twickemhams filmstudio med ordem -see you around the clubs. De skulle ju på tre veckor ta fram ett gäng nya låtar som sedan skulle avslutas med en liveinspelning där i studiolokalen. Grabbarna trivdes aldrig där och till slut flyttar de till deras egen källarlokal hos Apple. Där kommer spellusten tillbaka och när Billy Preston hälsar på så höjs stämningen ännu mer när han inbjuds att spela med dem. Intressant att få se hur deras låtskrivande gick till. Vad mycket musik de finns i grabbarna. I nästan varje inspelningspaus så jammar de och lirar covers. Intressant också att få följa diskussionerna som leder till att det blir en spelning där på taket. Många bra låtar på albumet ”Let it Be”. En av de bästa är den här tycker jag. En av låtarna som spelades där upp på taket för mer än 50 år sedan. Deras sista live framträdande. Att de tog med Billy Preston lyfter verkligen låten.
 12. För mer än 40 år sedan släpptes detta lysande album med bl.a. denna cover som hon gör riktigt bra.
 13. Hannah Grace, modern pop/singer songwriter från England. Skönsjungande dam. Denna låt har verkligen fastnat i min skalle.
 14. Musik som jag normalt inte fastnar för men detta gillar jag. Albumet har fått mycket fin kritik. Michelle Zauner kallar sig för Japanese Breakfast och är född i Seoul av koreansk mamma och med amerikansk pappa. Familjen flyttade tidigt i hennes liv till Oregon där hon har växt upp. Det är pop, det är lite indie och riktigt bra. Hon skriver sina egna låtar och spelar både gitarr och klaviatur. Två favoritlåtar:
 15. Lisa Lambe har precis släppt nytt. Finstämt och vackert med denna skönsjungande Irländska. Jag beställde albumet från hennes hemsida. Det kom igår med ett litet julrött snöre runt samt en liten hälsning från henne på baksidan.
 16. Återkommer ofta till LeMarc och gärna till denna låt. Magiskt vackert!
 17. Ny artist för mig. Adia Victoria från North Carolina. Producerat av T-Bone Burnett. Riktigt bra!
 18. Riktigt bra och skön musik med, för mig, en ny artist. Adia Victoria, född 1986 i South Carolina.
×
×
 • Create New...