LasseJ

Medlem+
 • Content Count

  1 397
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by LasseJ

 1. LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Nicole har gjort en cover på Titiyos gamla hit.
 2. LasseJ

  Roon 1.7 ute nu.

  Hej @ulfsan Tack bra tips. Om jag inte löser det själv nu så får det bli en egen tråd. mvh Lasse
 3. LasseJ

  Roon 1.7 ute nu.

  Jag kan i menyn på Telias modem/router ställa om till bridge mode själv så att den bara fungerar som modem. Jag åker och köper en ny router som jag kan koppla på modemet. Tack för tips så länge!
 4. LasseJ

  Roon 1.7 ute nu.

  Nja, 192.168.1.1 är adressen till min Telia router och inte till Netgear. På undervåningen i kåken kommer fibern in. Där sitter även ett Telia modem/router. På övervåningen där musikrummet finns står denna Netgear. I Netgear routern är sedan en mac mini en SOtM-200 samt en NAS kopplade via LAN. Netgear använder jag alltså som extender då den ansluter till Telia routern via wifi.
 5. LasseJ

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Vackert med Missy Higgins.
 6. LasseJ

  Roon 1.7 ute nu.

  Tack båda två. Jag borde klara det där men det går inte att logga in på routerlogin.net eller .com. I båda fallen så står det: You may not be connected to your routers wifi network. Men det jag ju. Testade både med paddan och min iphone. Testade även från datorn men samma resultat.
 7. LasseJ

  Roon 1.7 ute nu.

  Nej, den är nog inte så gammal så det är nog troligare att det jag som inte fattar. Det är en Netgear AC1900. En lista över alla anslutna enheter hittar jag ju lätt under anslutna enheter. Där ser jag ju mac resp ip-adresser. Under menyn wifi så kan välja på hämta ip-adress från routern dynamiskt, vilket är default. I skärmdumpen nedan så har jag istället kryssat i statisk men jag fattar inte hur jag nu ska göra? Diskstation i listan över enheterna är min NAS. Tidigare slutade ip-adressen på 168 och det är till den ip-adressen alla spellistor länkar till.
 8. LasseJ

  Roon 1.7 ute nu.

  Hmm, det var inte så enkelt. Det gick inte att tilldela manuella ip-adresser i min router. Den är kanske för gammal? Har du något bra förslag på en ny trådlös router?
 9. LasseJ

  Roon 1.7 ute nu.

  Ok, tack för svar. Det där ska jag fixa.
 10. LasseJ

  Roon 1.7 ute nu.

  En fråga till någon av forumets kunniga. Vi hade strömavbrott i stormen i veckan. Vid omstart av systemet så fick min NAS ny ip-adress. Var då tvungen att ange den nya adressen som lagringsplats vilket gick bra men spellistorna funkar nu inte. Det står ej tillgänglig vid varje låt i alla spellistor. Finns det något enkelt sätt att lösa detta?
 11. LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Svenska Ellen Krauss har tipsat om tidigare men är så bra så ikväll blir det mer Ellen. Så trist att våra "mainstreamradiostationer" bara kör samma hitlåtar flera ggr per dag (vårt innesälj ligger nära mitt kontor och de har typ mix megapol på hela dagen så det går inte att undvika att lyssna). Inte en enda gång har jag hört Ellen på radion. Synd när vi har så många duktiga svenska artister i Sverige som gott förtjänar lite uppmärksamhet. Här med sköna "On The Bus":
 12. LasseJ

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  David Knopfler släpper ett nytt album igen. Den förra kom i juni förra året. Den nya avviker rätt mycket från de tidigare plattorna. "Last Train Leaving" innehåller lugna låtar men finstämt och vackert. Albumets framsida och även häftet med CD'n består av målningar gjorda av Davids fru.
 13. LasseJ

  Rolfens ljudprylar

  Kul att du nu även skriver. Utöver musiktips så är just sådana här trådar det bästa med forumet. Följer fortsättning med intresse! Ardbeg noterade även jag. En av mina favoritmärken. mvh Lasse
 14. Röster som förför. Detta är riktigt bra. The Shalva Band är något verkligen speciellt. Samtliga i bandet har någon form av funktionshinder. Båda sångerskorna är t.ex. helt blinda. De har gjort stor succé och just nu turnerar de i USA. I klippet spelar de i israelisk tv. Lyssna på hela låten, ni kommer att bli överraskade.
 15. LasseJ

  Youtube favoriter

  Grymt duktig kör bestående av barn från ett fattigt område i Sydafrika. Några barn är t.o.m. föräldralösa. En riktig eldsjäl har startat kören som har gett barnen en mening och glädje med livet. Färgsprakande och medryckande, helt enkelt härlig musik. Här tar de sig an en låt Wav Whitney Houston:
 16. LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Vandrar vidare på Memory lane. City Boy är förbaskat bra. Duktiga musiker och mycket stämsång. "The Day the Earth Caught Fire" är deras mästarverk. Efter detta album lämnade Steve Broughton gruppen och efter de så gjorde några album till men dessa blev aldrig någon framgång.
 17. LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Den bästa upplagan av Manfred Mann's Earth Band är den med Chris Thomson på sång och gitarr. Angel Station är det bästa albumet med dom.
 18. LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Skön musik från Australien:
 19. LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Mer med City Boy från deras absolut bästa album "The Day the Earth Caught Fire". Som vanligt bra stämsång samt en skicklig Mike Slamer med skönt gitarrsolo på slutet.
 20. LasseJ

  2019 års bästa plattor?

  2019 års bästa hemma hos Lasse: Heather Nova "Pearl" Heather tillhör en av mina absoluta favoriter som är tillbaka med ett nytt album. Dessutom riktigt bra. Ellen Krauss "First Take" Bra svensk pop. Laleh "Postcards" Håller med Bolstad. Laleh är jag riktigt imponerad av. Så otroligt begåvad. Skriver sin egen musik. Producerar själv m.m. "Postcard" är lite speciell då den bara innehåller låtar som hon har skrivit åt andra dvs hon gör covers på sina egna låtar och hon gör det bra på sitt egna vis. Laleh, som numera bor i Los Angeles (överlockad av Max Martin), skriver låtar åt bl.a. Demi Lovato, Ellie Goulding och Shawn Mendes, minst sagt imponerande. Vanessa Fernandez "I Want You" som vanligt är Vanessa fantastisk
 21. LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ellen Krauss är riktigt bra.