new order

Moderator
 • Content Count

  5 200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

new order last won the day on July 17 2019

new order had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Norrbotten

Recent Profile Visitors

33 769 profile views
 1. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Roons uppgraderingar har hittills inte påverkat systemets tillförlitlighet. Det är faktiskt lätt att ställa in. Om inte någon slags windowsbrandvägg hindrar är det nästan plug and play. Problemet med ett windowsnätverk är att när de får för sig att uppdatera säkerheten och uppgradera är det inte omöjligt att de ändrar ens mödosamt inställda nätverks parametrar. Vilket inte är ett allt för orealistiskt scenario. Men Windows är ändå rätt stabilt. Jag önskar bara att de gav fan i att ställa om grejor när man fått det att fungera!😁
 2. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jo. Jag har väl tänkt på de där uppdateringarna.... Men jag får ta problemen en tutorial i taget...😁
 3. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Med lite telefonsupport var min Roon server igång. Testar lite nu och det fungerar bra! Men det är ju Roon. Den klart och överlägset bästa datormjukvara som jag kastat ut pengar på! Den nygamla servern är en gammal stationär låda. Med lite bättre och tystare nätdel. Ljudisolerad numer, och med vätskekyld processor. Faktum är att det märks att den reagerar snabbare på bläddring och byte av låtar. Nu bara en Ipad och jag är hemma med det praktiska. Lite tweaks på detta bara..
 4. Jag använder en billig audioquest kabel. Forest är modellnamnet. Har inte märkt några begränsningar. Det hade varit roligt att testa lite bättre grejor nu när jag börjat få i ordning min server, men jag prioriterar nog en Ipad som "styrmedel" först. Men visst hade det varit skoj att testa en Synergistic kabel. Deras core serie är inte så blodigt dyra även om de inte heller är direkt gratis. Men med det sagt så är jag inte lika övertygad om att skillnaderna skulle vara markanta. Eller ens hörbara? Är kabeln bara bra byggd mekaniskt och skärmning så borde det inte vara gigantiska skillnader. Men såna fördomar har man fått äta upp tidigare. Och jag kommer att testa. Var så säker.
 5. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  För er som liksom jag förvirrat bort sig i windows inställningar delar jag den video som hjälpte mig. Inte alltid lätt att hitta bra tutorials. Men denna var bra.
 6. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Hallejävlalulah!! Jag lyckades under kvällen att dela ut diskarna i mitt nätverk. Hittade en bra tutorial på Youtube som steg för steg hjälpte mig. Jag lyckades inte att köra igång raidfunktionen ( för att den inte längre finns). Men jag tänkte att installera mitt musikbibliotek på bägge diskar. Om jag gör så plus har albumen lagrade även på den stationära datorn borde jag vara ganska så skyddad. Hoppas jag.
 7. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jag kan inte se dom. Kan se servern, men kan inte komma åt diskarna trots att de är delade på alla vis i windows. Jag tror att jag ger mig med windows. Testar linux igen.
 8. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Det är otroligt frustrerande. Jag kan inte dela ut mina hårddiskar i nätverket! Trots att de är delade! Fattar inte.
 9. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jo. Det kan jag förstå! Men jag hade tänkt att ha min server till att streama de filmer som jag har rippat också. Och då faller det lite för min egen del.
 10. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jo. Jag hade skräckupplevelser med min nuc.... Hade stora problem. Men det verkade vara mer min otur än att nuc är dåliga. Jag har funderat på en ny. Men jag valde att behålla befintlig htpc. Med sin passiva lösning så låter den inget. Vilket jag uppskattar väldigt mycket. Är lite allergisk mot fläktar och elmotorer i närheten av hifi... Det visade sig att vara en ännu mer kompetent processor än jag tidigare nämnt. En Intel I-7 4790K. Kollade på cpu bänktester och den är trots sin ålder fortfarande 20% snabbare än en generation 8 nuc med I-5. Servern låter väldigt, väldigt lite. Nasen lät som ett tröskverk med samma diskar. Nu har jag dessutom ljudisolerat lådan.Och det sitter en vätskekyld processorkylare. Så det enda som snurrar är fläkten till kylarelementet. När det behövs. Och fläkten till nätaggregatet. Den är tystare än min stationära.Den håller till i sovrummet och det är en stor anledning till dessa åtgärder. Jag börjar att ångra att jag valde att gå den säkra vägen med windows. För det är frustrerande att bara dela ut en disk via nätverket. Jag fattar inte varför det ska vara så komplicerat. Fortsätter det att krångla får jag väl gå tillbaka till linux. Att köra Raid är bara att glömma i windows 10 home. Den funktionen är borttagen visar det sig efter mycket frustration och testande! Idioti! Jag har lyckats att dela ut serverdatorn i nätverket. Men när jag ska försöka att få tillgång till diskarna och föra över filer till den så har jag inte befogenhet. Man måste bara älska Windows... Bill Gates är nog den största bluffmakaren på jordens yta som fortfarande inte har blivit inspärrad!
 11. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Framsteg! På sätt och vis. Har tagit nasen ur bruk idag. Flyttat över diskarna från den till mediadatorn. Har installerat Windows efter mindre bekymmer. F.t så formateras diskarna till raid under Windows. När det är gjort så ska musiken överföras, och de första trevande stegen att dela ut flac-filerna till htpc'n ska tas. Vi får se. Ett steg i taget.
 12. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jo. The Paper Kites. Vad är detta? Det är hemma. Det är vackert. Tryggt. Magiskt.
 13. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Med en dåres envishet fortsätter jag att rekommendera Madi Diaz. Hon har något speciellt. Det är inte märkvärdigt. Inte uppseendeväckande. Men bra. Och välgjort. Bravo!
 14. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Intressant. Inte min genre. Egentligen. Men bra.
 15. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Mike Scott har något i sitt sätt att framföra musik. Oavsett om det är i hans egna musik. Eller i waterboys. Detta är lite av en bortglömd pärla.