new order

Moderator
 • Content Count

  5 223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

new order last won the day on February 25

new order had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Norrbotten

Recent Profile Visitors

33 816 profile views
 1. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Håller ännu. Bra inspelning!
 2. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag gillar Regina. Hon har ett trevligt uttryck. Spännande musik. Har kanske sagt det tidigare, men likheten med en ung Tori Amos är slående.
 3. new order

  Rolfens ljudprylar

  Det är mycket sånt här i Sverige nu. Varför? Tillägg. Sorry. Politik hör inte till forumet . Glöm det.
 4. Shit pommes frites. Det är klart att du ska säga vad de kostar. Blossar det upp en kabelkostnadsdebatt så är det bara att ignorera. Testar vi och tycker det är ok pris oavsett vad kostnaden är så vad har det för betydelse? Ingen som helst. Alla är vuxna och kan ta sitt eget beslut. Försöker man däremot gnugga sin åsikt i andras då är det liksom läge att slå på ignorera knappen.
 5. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jo. Ska trixa lite med inställningarna nu när systemet är igång.
 6. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Tack för tipset!🙂👍 Jo. Michael Greens prylar har jag använt ett bra tag. De funkar!
 7. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jo. Kan verkligen se ut att vara förvirrande. Men allt är återanvända grejor. Och det satt Amd prylar i lådan tidigare!😁 Amd är ju king of the hill för tillfället. Och kommer så vara under överskådlig framtid. Men det sitter en i7 4790k i lådan nu. Lovar! Jag vet inte ens om jag litar på mitt eget omdöme ens när det gäller jitterbug. Det får sjunka in lite. Systemskiss? Jo får försöka ordna nått.
 8. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  En liten, obetydlig tingest landade här idag. En Audioquest Jitterbug. Ett slags USB filter. Inte dyrt. Definitivt inte dyrt i hifikretsar. Men är det något att ha? En högst ovetenskaplig lyssning genomfördes. Först utan jitterbug. Sedan med. Samma låtar. Samma volym. Skillnaden är liten till en början. Det låter ungefär som efter uppgraderingen. Men det finns ett men. Den digitala hårdhet som jag tyckte mig märka efter att ha skaffat roon server och endpoint är ej längre kvar. Det låter fortfarande klart och dynamiskt. Men utan digitalitis. Och det är värt mycket i min värld. Mission accomplished. Kanske lite usb kablar på detta? Inte omöjligt.
 9. Roon är inte synonymt med streaming. Men streaming går att integrera om man vill. Roon är primärt ett bra musikprogram/databas för din datorbaserade musik. Och lumin stödjer Roon, så man kan välja att använda den som endpoint och ha datorn som du har musiken på som Roon server. Min tanke var bara att testa om något skulle förändras med den lösningen. Om kabelkänsligheten skulle försvinna. Jag uppfattar programmet som väldigt stabilt. Hade själv funderingar på Lumin eller liknande som endpoint till Roon.
 10. Jag tror lite på Hegel. Det kan vara något att kolla på. Eller så skaffar han en Chromecast audio medans de finns kvar. Då kan han ju även streama tidal. Och använda som Roon endpoint.
 11. Det skulle varit intressant om du testade Roon @Bebop! Det finns möjlighet med en 14 dagars trial. Kan vara värt att testa och se om det har med mjukvaran att göra. Det kostar inget att testa.
 12. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  ok. Av med silkesvantarna nu....
 13. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Har det hänt något ljudmässigt då? Svårt att säga. Det är ju liksom pudelns kärna. Det är svårt att säga. Placebo osv. Men. Förutom den fantastiska iPad som jag sköter allt med, så har allt de typiska kännetecken som en uppgradering brukar ge, infunnit sig. Har ju lyssnat på datorburen musik nästan uteslutande sedan jag skaffade roon. Att dela kärnan med endpoint verkar faktiskt göra något positivt. Ni vet. Det typiska. Dynamik. Separation. Osv. Det är bättre nu. Men det finns plats för förbättringar tror jag. Det blev till 90 % bättre. Men oxå lite mer på och intensivt. Inte abnormt mycket. Men märkbart. Det verkar som att en synergistifiering även på denna del kan vara aktuell. Men ska inte gå händelserna i förväg! Tbc!
 14. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Du skulle ha pratat med mig i söndags.....😎😂 Men. Vatten under bron...
 15. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Är det konstigt att detta blev mitt PJ Harveys instegsalbum? Denna låt är vad som vägde över.