new order

Moderator
 • Content Count

  4 931
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

new order last won the day on May 10 2017

new order had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Norrbotten

Recent Profile Visitors

33 277 profile views
 1. new order

  The Queen of Soul är död.

  Jag såg att hon just dött. Ändrar titeln...🙁
 2. Aretha Franklins dagar är räknade. Enligt nyhetsbyråerna så ligger hon i sista stadiet av cancer, och tar farväl av sina nära och kära. Man blir lika chockad varje gång man tar del av såna här nyheter. De är ju gudar, Aretha är en Gudinna. Vi får väl hoppas på ett mirakeltillfrisknande! Edit. Tyvärr fick jag ändra titeln istället.... Vila i frid.
 3. new order

  Svart kubism skakar om.

  Intressant! Detta är något som jag velat göra med. Komplettera med en sub. Tyvärr för min del så ryms det ingen sådan i nuvarande boende. Men kanske en dag...
 4. new order

  På ny rulle - nu till Belgien

  Intressant. Det sista stycket. Det finns alltså rostfritt som är magnetiskt? Det hade jag inte en susning om. Men det finns hur många variationer som helst av metall och legeringar att det är nästan omöjligt att greppa. Jag har fått för mig att bland det bättre metallerna att använda till hifibänkar borde vara aluminium. Omagnetiskt. Lätt. Vridstyft. Och samtidigt ganska resonansdött, till skillnad från bonnstål och rostfritt.
 5. new order

  Begagnade hifiprylar

  Jag saknar hifimagasinet. Det är inte samma sak med de andra alternativen. Man får hoppas på en omstart.
 6. new order

  På ny rulle - nu till Belgien

  Helt ok svets! Tig svetsar brukar bli bra. Det är ju egentligen en form av gassvetsning, fast istället för att värma materialet med gas, så används ett handtag med volframelektrod och skyddsgas. Resultatet blir en mindre värmezon, med en mindre risk att materialet deformeras. Rostfritt är ett hemskt material att arbeta i. Men det blir snyggt om man vet vad man gör. Det finns galet duktiga svetsare, och det finns en dedikerad sida för bilder på snygga svetsar. Den heter som sig bör Weldporn. Här ett exempel på en vansinnigt snygg rörskarv i svart material med tig. Den som gjort det där har verkligen fulländad sin teknik.
 7. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag tror att fransmännen plockar hem titeln. De har vunnit matcher utan att imponera, och de matcher de trampat igång på allvar har de dominerat. Men jag håller på engelsmännen. Efter sju sorger och åtta bedrövelser så unnar jag dom en framgång. Det förtjänar de andra tre med iofs... Skit, det blev svårt det här. Men så här då. Hjärtat säger England. Hjärnan säger Frankrike. Skulle Kroatien eller Belgien vinna så är de också värdiga mästare. Helgardering!
 8. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  En sommardagsmorgon. Don Henley och Boys of Summer i lurarna. Vore perfekt, om det inte vore för det faktum att jag står på jobbet och lyssnar!🙂😎 Det är helt ok iofs att jag har möjlighet att lyssna på jobbet!
 9. new order

  Från Class AB till Class A

  Rödfärgade bilar och motorcyklar är snabba! Det är Italiens färger i racing Därför kan man konkret konstatera att rödfärgade bilar (och hojar) är skitsnabba. Åtminstone i tävlingssammanhang...😎🙂
 10. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Roxy music -Avalon. En skiva som jag egentligen borde ta med på min topp 10 lista. Oj så bra! 👍
 11. new order

  personlig topp 10 lista

  Här fylls det på! Kul! @shifts många okända artister och album! Tack för att du ger mig material att lyssna genom på spotify! @byZan nä, det är inte lätt. Men du är ju på väg! Gillar många av de artister du räknar upp. Ja, allihop faktiskt. Det är att sålla som är det svåra. @LasseJ Många artister som jag gillar även på din lista, men nr 9 måste jag lyssna genom. En artist som gått mig rakt förbi. Tror jag iaf. @Apexorca mycket klassiskt vilket jag uppskattar! Bra tips för mig som inte har en aning om vad man ska börja leta inom denna genre. Och jag hade totalt glömt bort Daft Punk- R.A.M...
 12. new order

  personlig topp 10 lista

  @wegeSufjan Stevens: Carrie & Lowell lyssnade jag genom på spotify. Bra! Tyckte att de påminner lite om Jose Gonzales- In Our Nature. Lågmält och vackert.
 13. new order

  personlig topp 10 lista

  Släpp ångesten och dela istället med dig av dina guldkorn!
 14. new order

  personlig topp 10 lista

  Du har några jag ville ha med. Ganska många tom! Ok Computer är fantastiskt bra. Men det är även the Bends. Funderade även på Miles Davis och Beatles albumen du har med. Det intressanta med en sån här lista är att man får försöka komprimera sina favoriter och hitta kvintessensen i det hela. Och hitta tips från andra. Ligger albumen i topp 10 på någons lista är det intressant att upptäcka vad det kan vara, om man är obekant med materialet.
 15. new order

  personlig topp 10 lista

  Nu har man lite ny musik att upptäcka via Spotify. Tack @lindome , @byZan , @AlfaGTV