Jump to content

LPL

Medlem+
 • Posts

  1 342
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

LPL last won the day on July 28

LPL had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2 791 profile views
 1. Låter som ett klokt beslut Kan du kommentera valet av guldpläterade Schuko och IEC och endast 3x16AWG? Tänker att de flesta nog väljer uttag och brunnar av rodium och vanligvis är strömkablar för HiFi grövre än 1,5kvmm😊
 2. Det kan jag tänka mig, med en hel Linn-anläggning måste det bli en del stampa takten i sann Linn-anda😊
 3. Rain Dogs? Det var länge sedan jag lyssnade på Linn Kaber, men inget som föll mig i smaken jämfört med andra högtalare.
 4. Jag ser det som ett steg åt fel håll och ligger kvar på 1.8 fortfarande Får väl börja att se mig om efter alternativa lösningar då jag också är skeptisk varthän Roon är på väg, vad blir nästa steg?
 5. Det var riktigt illa, får verkligen hoppas att det åtgärdas. Ligger kvar på 1.8 än så länge just för att höra om alla "irritationsmoment" först Bra att supporten för 1.8 är kvar tills vidare, men jag antar att den nog blir EOS rätt snart?
 6. Är det någon som gjort en lyssningstest mellan Roon 1.8 och 2.0 ännu?
 7. Håller helt klart med vad gäller Hifi-kontakter. RCA-kontakter är väl ett typiskt exempel på en kontakt där utförandet kan variera i det oändliga. Värre tycker jag det ändå är med strömkontakter, Schuko och IEC och även slutmontering av kablage och apparater. Så fort det rör sig om hifi så är det många gånger som kontakterna inte håller måttet och det är svårt att veta om monteringen är korrekt utförd utan att öppna kontakter och apparater och kontrollera eller i värsta fall göra om och göra det ordentligt. Sedan finns det givetvis undantag men jag blir inte förvånad om det blir problem som lätt hade kunnat undvikas. Ett par exempel som jag själv stött på för inte allt för länge sedan. Vad gäller kablage till hifi väljer jag att se det som övrig ”utrustning” som högtalare, förstärkare signalkällor, strömmen, nätverk, rack o.s.v. Det finns alltid en länk som är svagast vilken jag tycker, om möjligt, bör åtgärdas först om man väljer att göra något. Jag försöker följa den principen även om det ibland blir lite andra saker som prioriteras av mer praktiska skäl😊 När jag rätt nyligen testat försteg och slutsteg så testade jag samtidigt att byta strömkablage, signalkablar och högtalarkablar för att se vad som gör vad i ekvationen vilket jag tycker var väldigt givande.
 8. Intressant test Kan det även bli en test mellan XP20 Preamp och XA60.8 Monoblock? Eller tror du att det blir samma resultat?
 9. Det framgår inte om det blir en ny kabel från gruppcentralen eller om det blir en ny kabel direkt från mätarskåpet? Som @calle_jr skriver så är förimpedansen väldigt viktig om man vill hålla nere störningarna. Kan man koppla direkt från mätarskåpet så håller man nere förimpedansen och man minskar betydligt påverkan från störande förbrukare i hushållet. Personligen skulle jag prioritera högst att koppla direkt från mätarskåpet, sedan att använda så grov kabel som bara är möjligt och fundera på om jag ska ha skärmad kabel eller inte. I sista hand fundera på vilken fas jag väljer. Angående vilken fas som är "bäst" är nog omöjligt att svara på, men jag kör inte på L3😊. + Kontinuerliga förbrukare behöver inte vara så illa. jag har t.ex. kyl, frys och en cirkulationspump på HiFi-fasen. Då de aldrig har stuckit ut då jag har mätt så valde jag dem före andra skitigare förbrukare i huset. + Hellre då att undvika grupper där du har TV-apparater, PC o.s.v. + Dimmers brukar man prata om, men lysrör kan störa riktigt illa så jag valde att plocka bort båda badrummen från HiFi-fasen så behöver jag inte fundera på om någon lämnat lyset på. + Grupper med förbrukare utomhus kan även vara värt att undvika då de kan ha problem med läckströmmar till skyddsjorden p.g.a. all fukt. + o.s.v.
 10. Finite elemente gör fina rack Antalet fötter skvallrar om hur många rack jag planerar. Monoblocken kommer fortsatt att stå på var sitt fristående rack och utöver det vill jag ha tre rack med tre hyllplan vardera för att rymma alla apparater. Samtidigt vill jag ha låga rack som inte påverkar ljudbilden mer än nödvändigt och sist men inte minst ska konstruktionen vara så bra som möjligt på att hantera vibrationer i alla led där även fötterna spelar in.
 11. Konverterar till DSD 256 i Roon och kör DACen i NOS-läge.
 12. Kul, jag testade just Altair G1 och SOtM sMS-200Ultra för drygt ett år sedan, bägge via DACen i Altair G1. Då gillade jag ljudet aningens bättre med sMS-200Ultra men tyckte att DACen i Auralicen var trevlig, men som du skriver, inte så stora skillnader. Det har hänt en del sedan dess så det är väl inte helt säkert att jag skulle tycka likadant idag, men jag skulle nog svårt att byta ut min May DAC KTE.
 13. Som du antydde i början av tråden så finns det många "sanningar" när det kommer till nätkablar, filter o.s.v. men ytterst få bevis på att det egentligen är på det ena eller andra sättet. Därför tycker i alla fall jag att det är väldigt kul och intressant att du tittar närmare på detta område Det kanske är tråkigt med nätstörningar, filter och strömkablar men ett väldigt viktigt område om man vill skapa bra förutsättningar för övriga apparater att presentera en så bra musikupplevelse som möjligt.
 14. Bara en tanke angående Y-kondensatorer och HiFi så brukar de skippas med förklaringen att inte dra ner störningarna i den "känsliga" jorden Skyddsjord och signaljord ligger vanligtvis ihopkopplade eller med en viss resistans men huruvida ledningsburna störningar och kapacitiv koppling till skyddsjorden påverkar själva signalen har jag inte kollat närmare på. Frågan är väl vad som gör mest nytta i slutändan.
 15. Är det så ovanligt? Tycker nog att det är rätt många kablar som har tvinnade ledare, men kanske inte hårt tvinnade och jorden är nog oftast tvinnad tillsammans med L och N. En annan idé är flätad kabel med grov skyddsjord för att hålla nere resistansen på jorden. @octavia rs, jag och vill minnas att även @calle_jr byggt och testat denna kabel.
×
×
 • Create New...