Jump to content

LPL

Medlem+
 • Posts

  968
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

LPL last won the day on June 21

LPL had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1 512 profile views
 1. Jag tror de flesta konstruktörer har sin grundfilosofi vad som funkar och vad man vill undvika. Sedan varierar nog tillvägagångssättet en hel del hur man går till väga beroende på vad det är för något som ska konstrueras. Jag gissar oxå men tror det går betydligt mer vetenskapligt till vid framtagandet av en pickup än en strömkabel där det främst handlar om att famla sig fram till man hittar något som fungerar Har man väl hittat något som fungerar håller man fast vid det och gör bara smärre justeringar. Jag tycker just Nordost och Ansuz's kablar är intressanta exempel. Nordost har helt klart ett vinnande koncept i sin kabeluppbyggnad som ser likadan ut förutom att vissa kablar är platta. Det som främst skiljer är antalet ledare blir fler och grovleken på ledarna ökar när man kommer upp i nivå. Vad jag förstår så ville Børresen hitta en kabelkonstruktion för Ansuz som lät bättre än allt annat han provade. Det resulterade i att han anser att materialet är mindre viktigt medans uppbyggnaden och impedansen är kritisk och i alla fall Ansuz nätkablar som jag tittat närmare på har en rätt udda uppbyggnad.
 2. Enklare att låna en bild... https://6moons.com/audioreviews2/firstwatt2/1.html
 3. Lånade hem ett First Watt F7 mest på skoj. På papperet är det en galen ide att driva mina 4-vägs högtalare (4 Ohm, 89 dB) med detta enkla lilla slutsteg. Hur lät det då? Kan inte säga annat än att jag blev lite överraskad över hur bra det lät. Jag har tidigare kopplat in en klen intergrade förstärkare och det blev riktigt pannkaka jämfört med mina nuvarande slutsteg som krämar ut 500 W i 4 Ohm med bra punch i botten. First Watt har sidor som jag verkligen gillar och jag upplever inte att det saknas såå jättemycket p.g.a. effekten som jag trodde det skulle göra. Jag tycker att detta var intressant och kvaliteten på Watten är verkligen viktigare än antalet.
 4. Det är en bra strategi, ju längre "testen" pågår desto bättre
 5. Skulle kanske kunna vara jämt skägg mellan dessa, men jag vet inte riktigt vad det är för högtalarkablar och jag antar att du avser nätkablarna
 6. Instämmer med @byZan, det ska bli kul att höra vad du tycker när du petar in mer elektronik i signalkedjan. Nu ska väl förstegsdelen i TAD D1000mk2 redan vara riktigt bra, men ett bra separat försteg är sällan fel. Tittar man bara på bilderna gick det ju fort att minska det andra hålet
 7. Alternativet är att konvertera till vattenburen golvvärme Det går väl under kategorin större projekt men kan verkligen rekommendera det, otroligt skönt med varma golv och att slippa elementen.
 8. Elementskydd är ganska vanliga så det ska inte vara något problem med vattenburna element även om du inte kan trycka in dämpmaterial.
 9. Håller med. Då det pratas om stora förstärkare och slutsteg relateras det ofta till hur många watt som förstärkaren klarar av att lämna. Att öka effekten gör man enkelt genom att skruva på spänning och ström. Det pratas inte lika ofta om förstärkares förmåga att bromsa upp högtalarelementen och dess impulssvar. I min värld är dessa parametrar viktigare än produkten av spänning och ström.
 10. Det lurigaste är annars de apparater där minus är inpetad på mittstiftet Nu är det desto bättre inte så vanligt, men mindre kul om man råkar vända polariteten.
 11. Man börjar ju undra kanske en ledtråd
 12. Riktigt intressant och kul, det kanske får bli en NEO2 att experimentera med Det får en att fundera då det går att få till det riktigt bra för småpengar i kontrast till att "dyrare alltid är bättre" när det kommer till hifi. Lätt att man missar guldkornen om ingen delar med sig om liknande erfarenheter.
 13. Som vanligt har det mesta sina för och nackdelar och det finns fallgropar även här. Sedan beror det hur man definierar "närheten" Sämst lär det bli om man har separerat prylarna och kopplar in dem i olika eluttag och får till en jordslinga eller suger in skräp den vägen. Å andra sidan ska man kanske inte ställa servern på Riia-steget Vi har nog alla märkt att det finns många vägar att gå från digitalt lagrat media till musik i högtalarna. Sedan beror det rätt mycket på om man som du och jag har separerat server och streamer eller kopplar servern direkt i DACen. Ännu mer flexibelt blir det med 3-4 separata PSUer men inte så kul med en massa extra nätkablar att hantera.
 14. Angående strömförsörjning skulle jag föreslå en HDPLEX 300W Linear Power Supply som ett alternativ, flexiblare än de flesta till vettigt pris. Kanske man inte får de sista procenten i välljud om den ska driva DAC eller Endpoint, men skönt med bara en burk och en nätkabel. https://hdplex.com/hdplex-fanless-300w-linear-power-supply-for-pc-audio-and-ce-device.html
×
×
 • Create New...