Jump to content

LPL

Medlem+
 • Posts

  834
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

LPL last won the day on June 21

LPL had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1 102 profile views
 1. Det håller jag med om, men risken är väl då att det är marknadsavdelningen som tar över och resulterar i någon totalt intetsägande "teknisk" beskrivning.
 2. Ett litet sommarprojekt, detta kan bli "spännande"
 3. Figure 2: R2R ladder architecture "The biggest contributor to INL for these DAC architectures is a mismatch in resistors. Therefore, designers must employ additional design, layout and trimming techniques to counter the effect of these mismatches." https://training.ti.com/precision-dacs-architectures This video provides an overview of the three common precision DAC architectures: String, R-2R, and MDAC. For each of these, we present the architecture construction at a high level and discuss pros and cons, ending with a comparison of the three architectures.
 4. Haha, man behöver kanske inte läsa allt ordagrant, men jag tycker det är bra att han belyser problematiken med impedansen i kretskortsdesignen och att dem har adresserat problemen. Det är nog långt ifrån alla som funderar speciellt på det när dem CADar en kretskortslayout. När ledningsbannorna hoppar fram och tillbaka mellan kretskortslagren i via-hålen i en komplicerad design så är det klart att det snabbt blir ett mörker och kompromisser och mer eller mindre omöjligt att hålla impedansen konstant.
 5. Tänker precis likadant så då är vi två i alla fall
 6. Håller med om att det är bra att sätta saker i proportion till varandra. Ena dagen testar man olika streaminglösningar och har ibland lite svårt att sätta fingret på skillnaderna eller avgöra vilket man gillar bäst, nästa dag t.ex. test av olika kablage och inga problem att avgöra vilken man föredrar. Allting påverkar men frågan är hur mycket, över tid tycker jag nog att användargränssnittet väger tungt.
 7. Det är nog ganska lätt ordnat Nä, håller med. Förstår inte varför Innuos envisas med släde på alla modeller.
 8. Så klart, missat att det saknas på de enklare modellerna
 9. Konstruktionen verkar mycket väl genomtänkt. Antar att du köpte den via Magna Hifi? Blev det en Level 1, 2 eller KTE?
 10. Den där burken har jag kikat på, mycket intressant för en DAC-spekulant
 11. Det är kanske läge att köra CD-skivorna i vinyltvätten
 12. Akustiken måste ju fixas först Det ska verkligen bli kul att följa @plind hur du får till det det nya lyssningsrummet.
 13. Tack för tipset, det var länge sedan jag lyssnade på den CDn, lyssnade på Velvet Underground tidigare i veckan så det passar ju bra
×
×
 • Create New...