Jump to content

LPL

Medlem+
 • Posts

  1 275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

LPL last won the day on March 2

LPL had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2 223 profile views
 1. Tolkar det oxå så. Antalet burkar är en ständig fråga med streaming och om det ska vara server direkt till DACen eller en separat server + endpoint konfiguration Bevisligen går det att komma långt med båda vägarna och vilken som är bäst är nog svårt att svara på, det beror väl mest på konstruktionen och hur de är optimerade. Det skulle i varje fall vara att intressant att lyssna på den nya Pulsar.
 2. Tänker samma sak och tycker innehållet verkar lovande det lilla jag har sett. När nu Innuos skippar den obligatoriska släden kan det vara ett intressant alternativ
 3. Det är svårt att säga något då det inte ens framkommer vad det är för typ av trafo/nätdel. Det beror på vad man menar med "bränd", det som skulle kunna vara är att trafon gått riktigt varm över tid så att lindningen påverkats, då menar jag inte själva kopparen. Om du nu haft överspänning så skulle det kunna vara någon varistor i nätdelen som spökar. Jag vet inte om du har förstärkaren igång hela tiden, i så fall kan det vara värt att låta den bli riktigt kall och se om den brummar lika mycket då. Annars kan det kanske vara en ide att prova koppla in den någon annanstans och då inte hos närmaste granne, eller då avvakta tills du får besked från tillverkaren
 4. Brummar den konstant och lika mycket hela tiden? En transformator kan brumma p.g.a. att den är löst lindad, ej ingjuten o.s.v. Ringkärnetransformatorer eller toroidal transformatorer kan börja brumma när kärnan blir övermättad, det kan ske om transformatorn har låg impedans, få lindningar på primärsidan. De är då extra känsliga för överspänning (högre än 230 V) och offset på elnätet, det som brukar kallas DC. Då kan eventuellt en DC Blocker lösa problemet. Jag kör nu med ett gammalt slutsteg med tre transformatorer som brummar. Där hjälper inte min DC Blocker. Nu kikade jag under locket på Lavardin isX men fick inte se hur nätdelen ser ut Någon på forumet kanske vet mer om denna nätdel.
 5. Doooom med Electric Wizard - Dopethrone.
 6. Ska man titta på detaljer så skulle man behöva rita upp ett ekvivalent schema med pickup, eventuell sut, riaa med motstånd och kondensator för last. Då är det enklare att titta på spänning, ström och impedans i kretsen. Tycker att det räcker långt att veta att ett lägre värde på motståndet lastar ner pickupen mer.
 7. Kortfattat. När man pratar last så ligger belastningen parallellt över spänningskällan, i detta fall generatorn i pickupen. Tänk, ju lägre resistans på motståndet, desto närmare kortslutning, alltså högre last. Skulle det vara ett batteri i stället för en pickup tömmer du batteriet snabbare med ett 300 Ω motstånd. Sitter motståndet i stället i serie med en belastning, tänk batteri och lampa där du kopplar in ett motstånd mellan batteri och lampa. Då faller det mer spänning över ett 500 Ω motstånd och lampan lyser svagare än med ett 300 Ω motstånd där spänningsfallet blir lägre över motståndet. I detta fall talar man mer om spänningsdelare än belastning.
 8. Det finns väl bara en svensk tillverkare av hifi-kontakter och en av få som följer standard, med C13 (10A) och C19 (16A), de sitter dessutom bra i brunnarna.
 9. C15 används till kaffebryggare och andra apparater med högre temperatur. Man kan se upphöjningen på chassikontakten (C16) och det går inte att stoppa in en vanlig IEC-kontakt. Jag har nog aldrig sett det på en hifi-apparat, så det är märkligt att de sitter på hifi-kablar då de dessutom har sämre passform. Kanske kan det bli extra gott kaffe med en hifi-kabel till bryggaren C13/C14 C15/C16
 10. Sök på C13 eller C14 retention sleeve. Finns även för C19 och C20 om man har 20 A kontakter. Vet inte vart det är bäst att beställa men ett exempel. https://www.infinitecables.com/power-cables/iec-retention-sleeves/ I mitt fall glappade det lika mycket både i sidled och upp/ner och det funkade bra med Biltemas krympslang, bara att klippa till rätt längd och skjuta på.
 11. Håller med, hela dispositionen i förstärkaren ser lite märklig och annorlunda ut kan jag tycka. Ser ut som om volymkontrollen hamnat där den är för att den ska vara till höger och nätdelen råkar vara där.
 12. Innuos Statement 07:06 Innuos Statement Next Gen 09:08
 13. Vissa saker är verkligen värda att vänta på och bereda plats för
 14. Gissar på E-800 och självklart klass A
 15. Precis, den kommer inte till sin rätt här hemma och står vanligtvis mer permanent i replokalen. Här hemma är det oftast en Vox AV30 som det spelas på.
×
×
 • Create New...