Jump to content

AlfaGTV

Artikelgruppen
 • Posts

  5 211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  136

Everything posted by AlfaGTV

 1. Tillfällen kommer o går; https://esoterisk-hifi.se/begagnad-inbyten/ Kanske en 700i skulle sitta som en smäck då?
 2. Jag fastnade i Gov't Mule och Warren Hayes grymma gitarrr och Matt Abt's underbra jobb med stockarna! Korsa det med fantastisk musik så blir det här en härlig blandning för både southern roots rock-entusiasten och Floydianerna: Prova gärna Shine on, you crazy diamond Pt 1-5!
 3. Hur bedöms detta objektivt? Intrycket jag får av de som är hyfsat pålästa om klassisk musik är att det är ganska klarlagt vad som är ett bra framföranden eller inte? Nästan lika självklart som att inspelningen är av hög kvalitet eller inte? För mig som inte är insatt kan jag bara bedöma hur jag påverkas av att lyssna till en komposition och det är ju lika objektivt som simhopp, backhoppning och tävlingsdans... Dvs allt utom ett magplask är subjektivt värderat..
 4. Insåg att jag slog in öppna dörrar när jag läste lite biografier om hans historik med Parliament och allt vad det var! Sånt man kan göra med streaming, vet du! Hursom efter ett antal spår med Bootsy Collins så såg jag att han medverkar på denna, och fick genast "cravings" efter en dos Gov't Mule!
 5. Av förklarliga skäl, såklart! Bra val, du är härmed förlåten för att du inte fixade Kaizers! Här hittade jag nåt för dig @lindome, det svängde duktigt och känns som bra partaaaaymusik!
 6. Jag instämmer med @Bebop i andemeningen, att en väl sammansatt anläggning är en källa till glädje och nyfikenhet! Och det vore ytterst tråkigt om det upplevs som att man måste ha "vissa prylar" för att få va med i gemenskapen. Jag hoppas jag drar mitt strå till stacken för att bidra till bredd inom forumets intressesfär, oavsett musiksmak, monetära medel eller val av produkter. Och jag gillar Euphonia för att det har bredd, enligt mig, men jag förstår att man kan se de aktiva medlemmarna som att de lagt mycket tid, engagemang och resurser på sin hobby! Jag skiter i om du spelar på Denon eller Vitus, om du har en vinylrigg för en halv mille eller en RaspberryPi strömmare för en 500:-ing, vi delar hobbyn och nyfikenheten oavsett!
 7. Noterar i texten från 1995 i Hifi & Musik att man använder sig av begreppet "en vanlig knädator"! De skulle bara vetat hur de närmsta 25 åren skulle te sig... Man jag konstaterar även att just Beethovens 5:a som du visar finns på andra utgåvor än boxen. Den verkar vara pressad -77 vad jag kan se, men hittar inte boxen på discogs. Hursom, just 5:an verkar finns till salu i alla möjliga butiker och kostar mindre än ett smörpaket...
 8. Fina bilder! Och givetvis ett väl sammansatt system (kan jag tänka mig) som säkerligen erbjuder massor med musikglädje! Rega P8 är en riktigt spännande spelare, som jag tror skulle passa även mig!
 9. Oh, den där måste ha spelat en massa rökig jazz, inte Kaizers! Det syns på nikotin-färgningen!
 10. Noterar en Soundsmith StrainGauge pickup och "energizer" eller vad det kallas. Nån som bildat sig en uppfattning om vad man kan förvänta sig i förhållande till en vanlig "accelerometer"-baserad avläsare? Och, det krävs ingen "rewiring" utgår jag ifrån?
 11. Äsch då! Nu tycker jag du är lite smalspårig unge man! Men okej, det kanske kräver tillvänjning, rätt situation eller möjligen en skvätt dryckjom... Och, det går INTE att mjukfisa Kaizers Orchestra i samtalsnivå, så skruva för h-vete opp ordentligt! 😁
 12. En konstig fortsättning här, då jag trillade dit på ett par plattor med de unika Kaizers Orchestra från grannlandet i väster! Helt unik musik, som en märklig blandning av Bregovich Balkan-marcher, skandinavisk folk rock och så toppar vi med lite nervig punk-attityd a'la Cramps eller så! Prova denna eller trilogin "Violeta, Violeta" om du vill ta en spännande resa!
 13. Man blir blind av dåligt hembränt och tydligen hörselskadad av terpentin? Själv har jag fyllt öron/näsa/hals med slipdamm idag efter påbörjad tapetsering! Tittade ned till Lasse då han hade lite tårtbjudning för att fira 30år i samma lokal! Trevligt att se att det var folk som trivdes och tyckte det var roligt med både musik och ljud! Fick även tillfälle att heja på trevliga Stefan från Bertram Cables och fick till och med mig en USB-rackare hem för prov! Så nu har jag förberett klart och kan ta en kall i lugn och ro, och då fick det bli lite Leifur James:
 14. Jag har rätt dålig koll på Internetradio, men det finns ett antal stora spelare som agerar som portaler, som TuneIn och vTuner. Deras affärsidé går ut på att tillhandahålla en databas över Internetradiostationer som tillverkare sedan köper in sig hos. Vet att min gamla Marantz NA-11S1 och flera Denon använder t.ex. vTuner. Där får man numera betala en liten avgift ($4/år, typ) som licensierar åtkomsten för en maskin med en specifik MAC-adress (det är en hårdvaruknuten adress som kan sägas vara ett unikt ID för just din apparat). TuneIn är annorlunda utformat, och där tror jag t.ex. att Bluesound betalar ngn form av licens för nyttjandet. När det gäller Roon så administreras Live Radio-funktionen av kollektivet, bl.a. av den suveräne BrianW på Roon-forumet. Lumin vet jag inte hur de gör, och Auralic har en ganska kass radio-browser. Jag hittade (efter lite friktion) de SuperStereo-kanaler du nämnde i Roon och spelade både en 16bit/192Khz-ström och en 24bit/96khz version men jag måste säga det lät ganska anskrämligt. (De spelade en välkänd Genesis-låt då, och jag bytte till min lokalt lagrade version så kunde jag slappna av igen.) Men, de är metadata-berikade av Roons funktioner så man kan klicka på artist eller titel och komma till albumet eller artisten direkt. Och varför inte? Själv lyssnar jag till P1 och P2 emellanåt men musikradio tillhandahålls av Roon Radio.
 15. Hmm, hur många ex behöver man av en av världens mest sålda plattor Ja, helt ärligt behöver man inte så här många iaf! (Börjar fundera om jag bidragit till "mest sålda" statistiken?) Vad skiljer dem åt då? Jo, det är faktiskt olika masters på de flesta av dem (vad jag kan luska ut). Sedan är det givetvis olika pressar och de låter rätt tydligt olika faktiskt. I kronologisk ordning: 1973 UK Repress, SHVL-804 - Tyvärr lite knastrig, verkar inte gå bort med tvätt, ska prova US Humminguru när det är möjligt. I övrigt en frisk och dynamisk pressning som har både botten och lyster. 1973 Svensk repress, SHVL-804 - Tyst och fin vinyl, men låter tyvärr lite matt i förhållande till den engelska pressen. 1978 Fransk press på opaque vinyl, DC-13 - Låter faktiskt ganska okej, lite mer knaster är den svenska men bättre dynamik och friskare topp. 1979 MFSL 1-017 Japanpressad - Slitet omslag med kraftig seam split, men mediat är minst VG+, kanske NM. Tyst! Dynamisk, och ett jädra klipp i dynamiken. 2003 Europapress, 30th Anni Edt, SHVL-804 - Oj, skruvad! Tyst vinyl på 180gr men "spritsigare" topp än vad jag gillar och lite fetare bas, inte så dynamisk som de andra upplevs. 2011 Europapress, Remaster igen, SHVL-804 - Tillbaka till gå, fortfarande tyst vinyl och hög kvalitet på 180gr-pressningen, men ljudet är här inte lika "skruvat" som på 30th Anni-utgåvan. Det här är en trevlig pressning, och förhållandevis välljudande, om än inte riktigt lika dynamisk som MFSL'en eller den tidiga UK-versionen. Om jag skulle behålla en då? MFSL 1-017, de här tidiga MFSL har väldigt fin vinylkvalle och verkar tåla tidens tand och många, många spelningar. Har du en favorit av denna? Masterbanden är ju grymma såklart, men utan bandare får man snurra lakrits!
 16. "The rug really ties the room together!" Och jag tycker verkligen det, härliga mustiga färger som harmonierar med resten av inredningen. Snyggt o trivsamt!
 17. Wow! Häftigt! Jag trodde att den aktiva skulle komma i Peaks-serien, inte Reference. Vill du säga något om förstärkningen i dem? Och vad säger nu Nordost om det minskade sladdbehovet?!!
 18. Den där hade jag helt missat! Det finns inte en chans att jag skulle kopplat det till Ministry om jag hört det heller! Min historia med Ministry sträcker sig bara tillbaka till Twitch från -86, och det är betydligt mera Front 242 och Cabaret Voltaire!!
 19. Vilken morgon blir inte bättre med lite Ministry till kaffet? Morrn gubbar!
 20. Ha! Nä, det har kommit mera idag, igår var det dock bättre skridsko-före i Sälenbyn. Halt som perkele! Det tog en liten stund innan jag kopplade! Good catch!
 21. Noterar att Otto övervakar etablissemanget, nåde den som gör ett övertramp där! Härligt bygge! Hoppas man får tillfälle snart att göra en visitation!
 22. Stort tack för att vi får ta del av dina kunskaper och din research! Det här var skoj, och jag funderar på hur jag ska kunna "återgälda" men har en liten idé! En fundering dyker upp och det är hur stor påverkan fusion haft på symfonisk/progressiv rock och vice versa? Jag ser ju omedelbara paralleller med influenser åt bägge håll som t.ex. Brand X, Jean Luc Ponty, Stephane Grapelli men även mera progpopp som Manfred Mann och Supertramp och deras jazziga ton emellanåt.
 23. Det är det! Husse är mycket målmedveten och gör sällan några avsteg från sin tänkta målbild. Säkerligen bidrar det till en alltigenom genuin och stark upplevelse!
 24. Exakt så! Det finns många vägar till Rom, men det viktiga är att man meddelar sin ambition att ta sig dit. Oavsett så är resultatet en trevlig kompott av klassiska stycken, med ett väldigt trevligt ljud (även diggetalt!).
 25. Jag har levt och imponerats av de läckra XTZ under någon vecka nu. Jag är mycket road och har ärligt talat inte vid något tillfälle beklagat mig över att de saknat något. De har givetvis "egenskaper". Det har alla högtalare, som i vissa sammanhang är en tillgång, andra en nackdel. Jojje var förbi härom kvällen och lyssnade och då pekade han på en "egenskap" som de flesta stativare bär med sig, och det är att basen produceras på ett lite "konstgjort" sätt. Möjligen blir den lite ullig och oprecis för att man portat högtalaren för att vinna en viss kvantitet. Nu är ju både mina Wilson och även JBL'erna portade basreflexer men med både internvolym och membranarea gör att man inte behöver kompromissa lika mycket med förhållandet kvantitet/kvalitet. I övrigt möter XTZ de allra flesta krav vill jag hävda och det är både underhållande och trivsamt att lyssna till all möjlig musik med dem. 3D och scen tillsammans med den gamla klyschan "försvinna ur ljudbilden" gör de galant, möjligen i vissa aspekter bättre än Wilson, och hästlängder bättre än JBL. I helgen fick jag iaf tillfälle att besöka en anläggning i fjällvärlden där man med fördel spelar lite högre än i en hyreslägenhet! Husse har ett tydligt mål och det är "live-upplevelse" vilket jag tycker man får fullt ut. Nästan all musik kommer fram som fysisk och viktig, i båda aspekter, alltså tung och något som ska tas på allvar. Är det Hifi? Njae, det är betydligt närmare den grenen numer, med de viktiga rörhäckarna som driver midbasar (BMS 15") och toppar (Altec 2"-drivers+horn och JBL 077). Crest-stegen som trycker på 2KW per kanal till 18":arna från JBL gör ett utmärkt jobb också, och kroknar inte så lätt! Hela uppställningen matas med en Bluesound Node för uppvärmning och ibland lite digitalt, men det primära är en Dr Feickert Woodpecker med en Jelco på. RIAA är ett trevligt Tom Evans The Groove 20th Anniversary. Ingångsval och volym styrs med ett Audio Research LS-28 och signalen därifrån delas upp av ett DbX aktivt delningsfilter. Tror ni det här är blött och överbasigt? Helt fel, det här är som att få spö av en mellanviktsboxare, rappt, livligt och med ett sjuh-vetes klipp! Det var så kul att nu hemmavid tvingades jag göra en rockad i lyssningsrummet och därmed är nu JBL på plats ett tag!
×
×
 • Create New...