Jump to content

AlfaGTV

Artikelgruppen
  • Posts

    6 599
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    186

Everything posted by AlfaGTV

  1. 10Mhz? Har du nämnt den klockan tidigare? Jag är iofs lätt förvirrad, så det kan vara felaktigt! Lite trångt där, bredvid Akasa-chassiet, blir det inte varmt?
  2. Det där skulle kunna vara den som APS Tube Tech lade ut på hifitorget nyligen? Vi är ju iaf i rätt landsände! Ska bli verkligen intressant att höra om den ställer till bekymmer för Nagra HD Dac!
  3. Eftersom jag gjort mig av med Auralic Vega G2.1 så måste jag ju ha något vettigt att streama med... (Nåja, det går nog ingen nöd på mig! 😊) Aktuell streamer som bygger på en Raspberry Pi3B med en del förstärkning från IAN Canada. I botten hittar vi en PurePi, strömförsörjning som bygger på både LiFePo accumulatorer för 3.3V och en Supercapacitor för 5V-försörjningen. Denna laddar och avskiljer nätspänning en från pajen, och skall så småningom leverera "ren" 3.3V direkt till den IAN Canada TransportPi DIGI som skeppar vidare SPDIF och I2S till DAC'en, i detta fall Denafrips Ares II. Displayen är en ren "påhängsvariant", en IAN Canada MonitorPi. Den är ännu inte "färdig", jag tänker mig att köra den i någon vecka som vanlig HAT, och sedan ansluta den till PurePi's 3.3V-utgång för ren ström. När detta i sin tur utvärderats, är nästa steg att ersätta klockorna med "fin-klockor" från Accusilicon och se om det upplevs värdefullt. Jag kan ge en inledande recension redan nu, och det är att den direkt vid inkoppling lät sämre än den HAT den ersatte, en Allo DigiOne... Men, efter 15-20 minuter seglar den bekvämt förbi i ljudkvalitetsrejset! Antagligen för att std-klockorna uppnått hyfsad arbetstemp och att den snurrat igån laddning av supercaps och accar. Kort sagt, det låter ordentligt bra, redan nu.
  4. För att du förväntar dig en känslomässig upplevelse som omöjliggörs av hård dynamisk komprimering? 😅 Tja, vem kan säga varför man engageras av vissa stycken och album men inte andra. Stort tack för denna genomlyssning och utvärdering! Nu får jag göra en uppföljare på egen kammare, och dra egna slutsatser!
  5. Det där MÅSTE vara en "tweakad" IKEA Obegränsad!
  6. Tackar för en trevlig genomgång av aktuell setup! 👍🏻 Det är alltid intressant att läsa om andras val och prioriteringar! Sen ska jag försöka få en inbjudan till lyssning vad det lider, det hoppas jag iaf! 😅
  7. Och nåt från pensionsfonden! 😅 Swedish House Mafia - The Singles (Ltd Numbered, RSD) En av de bättre placeringar jag gjort! Den låter dessutom riktigt fräckt!
  8. Linn-plattor? Jo, men det har du ju! Jag & Rozzo har traskat förbi skidstadion nyss och konstaterat att det var nåt alldeles ohyggligt mycket folk ute o kikar! 👍🏻👍🏻👍🏻 Skönt att försjunka i lite välinspelat på vinyl vid hemkomsten!
  9. Va, digitalt? Mitt på blanka dan'? En av ganska många "samplers" i mitt bibliotek, här upptäcker jag många artister!
  10. Jag tycker definitivt det är värt att koppla från den "icke aktiva" puppans anslutningskablage när den aktiva spelar, för att bedöma om man upplever ngn skillnad. Men det är givet att två primärlindningar påverkar varandra elektriskt och elektromagnetiskt, i någon mån. I synnerhet om man har en "sluten krets", alltså den passiva puppans spolar sluter kretsen som utgörs av primärlindningen. Om det däremot påverkar hörbart har jag ingen uppfattning om, men det kan vara en intressant återkoppling om du orkar utvärdera?
  11. Det var ju kreativt, och funkar det så funkar det! 😅 Eftersom jag själv inte är frälst på stepup-trafos så är denna lösning inte ens på kartan för egen del! Jag tänker att du absolut får påverkan av de lindningar som är passiva för stunden, i synnerhet om de utgör en "sluten krets". Men i vilken omfattning och om om det utgör ett bekymmer ska du ju såklart avgöra själv. 👍🏻
  12. En Sony Legacy re-issue (2015) som överraskar med sitt friska och rejäla ljud! Jimi Hendrix - Are You Experienced
  13. Tack för info Marcus! Det innebär att armen behöver konkurrera i kvalitet och ljud med t.ex. en Kuzma 4Point9, då de betingar samma pengar. Och då måste man börja fundera över vilken man vill leva med i längden. Saken är inte längre helt biff, pga ett uselt ekonomiskt läge för svenne-pengar. (Jag trodde ett pund kostade runt 11kr)
  14. Jamen faen! 😅 Nu får jag skämmas! Jag skrapar med foten och ursäktar både Hr Edison och Hr Nyquist i sina gravar! 😇 Förståeligt! Och en riktigt bra musikanläggning och ett rejält utbud med vinylplattor gör väl vem som helst lycklig! Stort tack för att du/ni välkomnade mig mitt i vardagen! Men en av orsakerna till min tur i måndags var en ny/till Okki, en nyare variant än min gamla trofasta (och renoverade) där man helt klart märker tecken på produktevolution. Denna nyare version har ett antal förbättringar i förhållande till min mycket nyttjade förlaga. Skivtallriken har en gummi-kappa medan originalet har en form av skumplast (som suger upp fukt), vilket underlättar att hålla torrt och rent. Centrumpiggen med dess gängor var snålt tilltagen på originalet, vilket medfor att mässingsinlägget i den gamla centrumknoppen förlorade sin fästförmåga efter några hundra plattor, av många var den tjockare 180gr/200gr-typen. Gängpaj, helt enkelt. Detta åtgärdades dock på garanti, med en rejäääl gänga på ersättningsspindeln! 😀 Den här nyare generationens tvätt har en rejäl centrumknopp i aluminium med minst 8mm gänga tillgänglig, oavsett skivtjocklek och dessutom en liten silikonpackning som gör att skivan inte "slirar" när man rengör. Hela operationen är mera tystlåten medan man enbart roterar skivan, men å andra sidan är sugeffekten signifikant förbättrad med tillhörande ökad ljudnivå! (trots det grövre röret för sugarmen) Jag gillar också en huvudströmbrytare på baksidan för den gamla hade fas inkopplad så fort IEC-sladden var istoppad! (Kinesisk tillverkning?) Men, nu när min gamle trofast är utlånad fick jag skramla ihop vätskor och utrustning hemmavod, för att kunna gå över några plattor med rengöringsbehov. Inspirerad av Kirmuss, köpte jag inte bara en utan två rakborstar! Detta är den syntetiska, från typ "Hälsobutiken" eller nåt? Jag använder den vid förtvätten, med min standardmässiga 12-13% isoprop till aqua purificata fr Apoteket, med tillsatt ca 3-5droppar Yes för en halvliter (eller diskmaskinsskölj). Så först grovt dammborttag med torr borste Sedan isoprop-blandning och inarbetande av denna med Okki våtborste. Sedan rakborsten med några droppar IsoPro ytterligare, det löddrar fint och lyfter lort ur spårdjupet som jag inte upplevt tidigare! Slurpa av och kör en avslutande runda med Okki eller L'Art Du Son-blandning med påföljade slurp. Jäklar! Jag tror rakborsten verkligen gjorde något som jag missat tidigare? Jag är mer än någonsin övertygad om fördelen med en skummande tvättvätska för att lyfta avlagringar ur spåren! Jag hade några plattor som knastrade men det här tystade verkligen gamla synder! Varmt rekommenderat! Och jag kan omedelbart meddela att en Humminguru ultraljudsmanick inte är på samma planhalva i effektivitet! Den kan fylla en funktion, absolut, men det är som att påbörja en grovstädning med en dammvippa...
  15. Ha, en riktig svenne-variant! ca en 6:a Gilbey's, några isklossar, två citronskivehalvor och fyller upp med klassisk Schweppes Tonic! Don't fuck with the defaults! 🤣
  16. Nuså! Kände att en tempoökning krävdes pga intagen GT och allmän "feeling"!😅 Därmed en 45rpm platta:
  17. Nån jäkel har varit hit och stoppat masterband i alla mina skivfodral! 😅 Så här har jag alltid känt att den borde låta, men inte infriat förrän nu!
  18. Jag får väl förhålla mig till kvällens tema kanske: Kanonkulan Huggorm - Nåt Eljest
  19. Riktigt intressanta produkter, tycker jag! Däremot är priserna lite avtändande, men man kanske kan ändra sig? DS-003 med Equalizer hävdar jag oavsett är fyndet i sammanhanget! Hur lät det? Skulle man identifiera att armen är "tangential" om man inte visste det? Och är det utan andra kompromisser? (Det tvivlar jag, men man kanske kan designa bort dem genom högre serviceintervall etc) Fina bilder Apex, du är djevulskt duktig med camera obscura! 🙏🏻
×
×
  • Create New...