Jump to content

AlfaGTV

Artikelgruppen
  • Posts

    3 747
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    96

Everything posted by AlfaGTV

  1. En helt apropå och off topic historia, men frågan fick mig googla på vad butiken hette där jag gjorde mina första inköp i min lilla hemstad Falun. Jag googlade på EPA och Tempo i Falun och en av de första länkarna visade en bild från invigningen av EPA i Falun den 2:a december 1965. Det var extra jubileumsstämning eftersom det var den 100:e EPA-butiken som öppnade i Sverige. (Enhetspris AB, ett nytänk där kunderna fick handla själva i varuhuset, och fylla sina kundvagnar med varor som de sedan betalade i kassan vid utgången. Alltså, precis som det fungerar idag!) Vad som fångade min blick var dock kassörskan som ser lite pressad ut med tanke på köer och öppning. Det ÄR min mor, som jobbade där under ett antal år! Hon blev nästan rörd när jag visade henne bilden idag. Den som är nyfiken på sammanhanget kan läsa mer om den "nya affärsvärlden" här!
  2. Osså undrar ni varför inte alla gillar viner?
  3. Totalt oväntat, en brutalt bra cover av Nothing Else Matters med Miley Cirus vid mikrofonen. Ståpäls....
  4. Och den var väldigt vacker! Formen är fantastisk!
  5. De ser väääldigt mycket ut som Oyaide, men möjligen lite "anonymiserade"!
  6. Kommer tillbaka till dessa regelbundet: En märklig blandning av råa rockriff, lite metal, proggressiv hårdrock och elektronica och ambient emellanåt. Märkligt? Kanske, men "the proof is in the pudding" sägs det ju!
  7. Se upp, karln har fått sladd! Eller iaf kontakterna! Vad blir detta för spännande då?
  8. Jag tänkte samma tanke, men jag tror inte Supra gör en kabel bara för att ha en produkt att erbjuda. Bara om de upplever att den faktiskt kan tillföra något inom sitt kostnadssegment. Och de kommer nog aldrig sikta på samma kundgrupp som Crystal Calbe, Nordost, Ansuz, Vertere och de andra!
  9. Nästan, första generationen är det! Men visst är de trevliga, det finns "stramare" återgivare ute där, men dessa passar mina önskemål och miljön de är placerade i.
  10. Holländska bestar alltså? BHC Acoustics? Ser ut som JBL och nåt annat i diskanten som jag inte kan placera? Beyma? Tok-coola iaf!!!
  11. Min tolkning av de flesta förklaringar handlar om våglängder för RFI, en längre kabel är en effektivare antenn för längre våglängder, medan en kortare är effektivare för kortarevåglängder (högre Hz). Många tillverkare hävdar ju med bestämdhet att det finns längder som fungera bättre än andra.
  12. Graffedelarna är ju extremt matematiskt krävande och nVidia har ju också ett API för att tillåta beräkningsintensiva applikationer utnyttja dessa. Jag fattar att det är händigt att ha ett graffekort för installation och konfig, men när servern sedan står headless i racket, kan man fjärra den via t.ex. RDP om den inte har något grafikkort??? Om det påverkar ljudet får vi nog spekulera vidare i helt enkelt. Tänkte du kanske stött på något i dina efterforskningar!
  13. Du tweakar med böcker i mynningen! Är ni redo för lite göteborgshumor nu då? Om du använder taxeringskalendern kanske du kan göra avdrag i basen!
  14. Jag är inne på @KSM linje, jag tycker Supra Sword interconnect fungerar riktigt bra. Det jag personligen har svårt för, är de gamla LoRad strömkablarna och de gamla pläterade högtalarkablarna, i synnerhet de med skärm.
  15. I vilken aspekt? Ljudkvalitet eller beräkningskapacitet?
  16. Vilken blev det? Är det H3-storleken? För det ser ut som att du valt ett MicroATX iaf.
  17. Haha, ja visst finns det olika erfarenheter av både Xindak och Supra! Jag har själv aldrig provat ngn av Xindaks kablar, men det kanske man ska hoppa över? Egentligen skall jag inte säga för mycket för jag har inte provat några konkurrenter i rörform. Hade aldrig några problem med XA-3200MkII heller och den här V15 har varit i min ägo i många år nu. Kretskortet var löst när jag köpte den men det var skruvarna som lossat och alla låg kvar inne i chassit!
  18. Om du kan köra native så sparar du ju ju hel del bandbredd iaf, men om det påverkar ljudet märker du nog bäst! Det tog en stund innan jag fattade vad du menade med "OS DSD" men jag såg på bilden sedan. Gillar strukturen i ditt upplägg också, det känns genomtänkt utan att tippa över i komplexitet eller med uppenbara kompromisser. Vad kör du för strömförsörjning till SOtM? Och, jo, har du provat ställa NUC-en på "lortsidan"?
  19. Supra kan även förvåna åt motsatt håll! Men jo, i huvudsak tycker jag de gör riktigt bra kablar, ffa de med deras "bi-filära lindning" eller vad den nu kallas. Och Xindak V15 får nog ses som en riktig hifirökare i krysset! Efter att ha luftat de minatyrliknande Audio Pro så kopplade jag in Wilson istället, ja jäklarns... Den är både lite rör-smooth men ändå ordentligt spänstig och musklad. Jag tappar en del kontroll och tydlighet men jag får istället andra egenskaper som lite extra fokus på röster och närvaro. Jag kör den oftast i Pentod-läget där den uppges pytsa ut runt 45W eller så och tycker den har gott om kraft. Jag har mycket gott förtroende för Xindak som tillverkare, har även haft deras gamla XA-3200 MkII försteg som är mera kulört men supergosigt och underhållande.
  20. Som av en händelse så passerade jag min lokala Hifiklubben på eftermiddan. Jag lånade raskt med mig en hyfsat intressant liten streamer/DAC; Deras nya Argon SOLO. För ett okej pris (strax under 3K) får man en strömmare som bockar av de flesta krav; Spotify Connect Chromecast Airplay Roon Ready UPnP kompatibel (Vilket betyder att man t.ex. med mConnect-appen har Tidal och Qobuz likaväl) Bluetooth Den är enbart trådlöst ansluten och har en hyfsad ESS Sabre DAC tillsammans med optisk och coaxial SPDIF utgång för den som vill ha möjlighet att nyttja befintlig DAC. Den verkar stabil och växlar mellan olika källor utan att knota, och jag måste säga att den låter helt OK.
  21. Den nya remastern av Enter Sandman har den hittills lägsta DR-ratingen av alla de 4 versioner jag har digitalt. Lite fetare bas kanske men inga dramatiska skillnader dock.
  22. Och en liten nyhet trillade in här! Raskt inkopplad mellan HDD-porten på Aries G2.1 och Black Dragon, och samma ström (ljudström) omdirigerad från de digitala utgångarna till denna port. (Den delar inte samma omtanke, klocka och galvaniska avskiljning som den "riktiga" DAC-porten) Och preliminärt lovar det här gott mycket gott! I medföljande lilla broschyr framgår att de strävat efter att göra den bästa USB-kabeln på marknaden. Huruvida de har lyckats kan jag inte säga, men de har iaf lyckats hålla prislappen på en marknära nivå. Under lusentappen för denna 1m! Det är rätt nyktert att inte alla hifiprodukter prissätts för att exponera sig mot den extrema änden av konsumentskalan.
×
×
  • Create New...