Jump to content

AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  2 971
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

Everything posted by AlfaGTV

 1. Ni ursäktar väl om jag smyger in en purfärsk bild från "Micke's Skivspelardagis!" Igår eftermiddag lämnade jag iväg en superfin gammal Lenco L78 som fått sig en översyn, blev kanon om jag får säga det själv! Men, med mig i skuffen kom då en annan spelare, som säkert är bekant för flera av er? Nåt för vinylspekulanterna kanske? Hint, hint, wink, wink!
 2. Va skönt att några fler också upplever liknande ljud från två fundamentalt olika uppbyggda DAC'ar! Värt att kommentera att Gryphons DAC modul är inte bara ett litet istickskort med ett DAC-chip på. Jag har inte läst på ännu, men vid uppstart igår så blinkade en lite blå diod under ett par minuter. Efter bläddrande i den ytterst smakfulla manualen visade det sig att strömförsörjning till USB-ingången är uppbyggd med hjälp av superkapacitorer, alltså i mottagande ände. Där eliminerar man ju många av de USB-decrapifiers som ryms på marknaden och säkerställer en funktion som jag utgår ifrån i
 3. Provsmakning hos S! Hans resa går i en rasande fart och även om han inte bestämt nåt, var det här ju en riktigt trevlig bekantskap! Körde med inbyggda DAC'en i Gryphon Diablo 300 och njöt en bra stund!
 4. Härligt, du väckte även mina tankar och fick mig att börja arbeta med Artist-vyerna i Roon. Jag har använt Album till 75% eller nåt och har varit nöjd. Men, jag gick igenom mitt bibliotek igår och "hjärtade" alla de artister jag brukar lyssna till och använder som utgångspunkt. Det är ju en strålande idé som du bjöd på, jag har ju också en "jäkla röra" eftersom biblioteket är stort och vida spritt. Jag har J. S. Bach som "artist" likväl som Bauhaus och det blir lätt rörigt. Nu kan jag tyvärr inte dela några skärmklipp, av sekretesskäl. Men, det är samma förfarande i 1.7, in i
 5. Gott så, glöm inte heller den lille "filter-tratten", till höger om bokmärken, där är det snabbt gjort att filtrera i aktuell vy. Jag tror att jag skulle lägga ett favorithjärta på de artister jag är mest intresserad av snarare än din metod, sen är det ett klick för att bara visa dem, i en massa vyer. Men, ang dina önskemål här ovan, jag tror att du kommer bli väldigt glad inom någon vecka... (Jag betatestar Roon....)
 6. Qobuz katalog är betydligt mera heltäckande idag än för ett par år sedan. Min uppfattning är att skillnaderna är små, och de avvikelser man ser är "gungor & karuseller" så att säga, dvs. vissa saker saknas på Tidal, vissa på Qobuz.
 7. @octavia rs använder Soundiz, vilket fungerarbra och är kostnadsfritt om jag fattat rätt? (för engångs-konverteringar)
 8. Förlåt Sammy, men "torkande färg" är rätt kul att titt på ändå...
 9. Hmm, men hur ser den ut då? Hur sorterar(-ade) du dina fysiska plattor, och valde bland dem? Jag bläddrar oftast bland mina senast tillagda, för att inleda en spelsession. Men när den plattan kommit till ända tar Roon Radio över och den brukar plocka fram sånt jag antingen gillar, eller inspireras av och kanske väljer nåt annat album själv.
 10. Nagra HD DAC med MPS - För att den är ett uns bättre än allt annat jag hört? (FPGA baserad, ren DSD) Chord Hugo TT - För att den är en extremt bra transportabel hörlurs-DAC (FPGA baserad, multibit) Marantz NA-11S1 - För att jag var nyfiken, och den levererar! (Burr Brown DACar, med tokfina utgångssteg) Audiobyte Black Dragon - För att den är flexibel med I2S ingång och har helt ok hörlursuttag och låter i princip lika bra som de andra, men kostar en bråkdel. Och att jag blev nyfiken på den spännande konstruktionen när jag köpte den för typ 6-7 år sedan? (FPGA baserad filtrering
 11. Kul att se lite poster från dig @ulfsan! @Bebop pekar på den mest naturliga metoden, att sortera efter Artistnamn, Tillagddatum, Albumtitel eller Release-datum. Jag gillar Fokus-funktionen, och använder genom att göra ett urval via Fokus, t.ex. 90-tals Triphop, Jungle och Drum'n'bass. Alltså, fokus på dels utgivningsåren 1990-1999 och genrerna jag listade ovan. Sedan lägger jag ett bokmärke och kallar drt för nåt kort och beskrivande, t-ex- "90-tals Triphop" Det här blir ett "smart" bokmärke, för när jag lägger till Portishead - Dummy till mitt bibliotek sedan, kommer detta alb
 12. Det är ju lätt oförskämt att hävda "vad var det jag sa?" så jag låter väl blir det! Det är dock ett av de vanligaste bekymren med egen-tillverkad kabel, och konsekvenserna kan bli mycket förvirrande och oklara. Gott att du hittade orsaken!
 13. När man oavsiktligt svalt ett par Wilson Maxx eller Focal Grande:
 14. Mäktigt mycket spännande musik man kan hitta med hjälp av Roon! Här ska ni höra: För er som kan er Rush-katalog ( @YYZ t.ex.) är det här både bra och rätt skumt! Alltså en Jazzig version av Subdivisions!
 15. Jag fattar nog inte vad du menar här? Däremot tror jag mig fatta vad du fiskar efter med tråden, "finns det någon rimlig anledning att ha utrustning med bandbredd vida överskridande mediat". Jag tror (ja, jag kan inte styrka detta) att det i de allra flesta fall finns anledning till rimlig överkapacitet, inte bara inom musikåtergivning. Förresten, har du tittat in i dina lyssningrum på sistone? Har du sett vilka "jädra monster" till högtalare det står där, kan det vara nödvändigt? Du kan ju lyssna via ett par stativare ju!
 16. Jag provspelade mitt nyinköpta kassettdäck med lite gamla egeninspelade band häromdagen. Jag hittade ett band som lät förbaskat bra och musiken var underbar svängig och intressant, det var Mezzoforte - Playing for Time (Jag har vinylen nedpackad). Det gav mig lite nyfikenhet att lyssna vad de gjort sedan 80-talet och bl.a. hittade jag denna: Här måste jag nog tagga @lindome för det här är mer funk än jazz & pop, men jäkligt bra oavsett. (De är från Island, därav den vulkaniska aktiviteten!)
 17. Nu blir jag lite osäker på om du driver med mig, eller om det är 1/4 idag? Du vet att du länkar till en batteridriven plasma-tändare va? Menar du att den joniserar luften omkring? (jag har ingen koll på hur plasma-tekniken funkar!)
 18. Därför att komplexiteten i en musiksignal har större likheter med en fyrkantvåg än en ren sinus.
 19. Jag fick fundera länge o väl vad du menade, men det kopplade till slut! MagicEraser, fläcksuddare, skivade i ca 3mm tjocka bitar är utmärkt nålrengöring. Lägg en bit på skivtallriken och släpp ned diamanten på den vita ytan två ggr vid var 5:e skivbyte eller så. Jag delade upp dessa med en Nils-Johan Brutus, en apparat för att skiva lagrad korv, rökt skinka och liknande. Ni som är 50+ kanske minns den? @Ampalang en sån vit bit får man vid besök i Falun!
 20. En kommentar om MQA, jag ser inget som helst behov av att införa ett format som inte tillför något förutom licencieringskostnader för både tillverkare och konsumenter. Dessutom håller bolagen som levererar media till Tidal att masskonvertera sina filer till MQA, vilket faktiskt innebär att en lossy kompression appliceras på media. Denna hävdar många hörs tydligt även när detta material spelas utan att koda av MQA-innehållet. Dessutom kommer vi sannolikt sitta i en situation med våra dyrköpta MQA-filer om 10 år när musikindustrin (och i någon mån tillverkare av DACar och streamers) tappat intre
 21. Samma här, jag jobbar på samma sätt. Dvs placerar vågen och nålspetsen på denna, anpassar VTA så den är likvärdig med när jag spelar en vinyl, anpassar nålvikten, sänker tonarmen igen för korrekt VTA med vinyl. Jag har förmodligen en liknande nålvåg, men det är viktigt att den är omagnetisk. CDON har en för ett par hundralappar. Vattenpass använder jag också, både ett mindre Hultafors och en sån här för fjädrande spelare. För rengöring av skivor behöver man förr eller senare en dammborste och även om de hävdas vara antistatiska så kommer man inte ifrån att de skapar ini
 22. Jag tycker det är spännande att följa allas resor här på euphonia men extra roligt ska det bli att följa denna utveckling! Jag håller med @calm, nyfikenhet är en dygd och ger signaler om både framtidstro och upptäckarlusta. Gott! Själv köpte jag mig ett kassettdäck på det lokala återbruket i veckan!
 23. Med 8 KT150 kan det ju bli en riktigt bra bull-ugn! Handduken var ju redan på plats osså! Välkommen tillbaka @gozzi!
×
×
 • Create New...