AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  1 587
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

Everything posted by AlfaGTV

 1. AlfaGTV

  En hifinörds bekännelse

  Självklart vill vi(jag) smygtitta in hos @rikard! Kör hårt @P-pan!
 2. Jag har äntligen fått den berömda "tummen ur" och sorterat bort runt 1000 LP som jag inte spelar regelbundet. De är nu förvarade hyfsat säkert och ändå tillgängligt, om jag skulle få ett plötsligt behov av Anthrax - State Of Euphoria eller nåt liknande! Men, nu öppnar sig möjligheten att för första gången försöka bringa någon form av ordning bland de klassiska skivor jag samlat på mig under åren. Jag har IKEA Expedit som förvaringsmöbel och har nu möjligheten att ha dem tillgängliga och faktiskt hitta den där plattan med Haydns Symphonier eller den där tolkningen av Beethovens 5:a av Karajan. Och då blev jag lite fundersam på hur jag skulle sortera... Hur har ni era klassiska alster sorterade? På period? Kompositör? Dirigent? Inspelningsår? Bolag? Alla dessa kan ju ha sin poäng, men olika sådana.
 3. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  En så bra dag att lyssna till detta som man kan hitta!
 4. Jo, det är nog oftast så, men det händer att jag ibland söker en inspelning under t.ex. Carlos Kleiber eller Herbert Blomstedt eller så. Visst, kompositör som sorteringens primär, enkelt och funktionellt men kanske lite för enkelt?
 5. Även om jag inte bekantat mig i hemmet med Dynavoice har jag en distinkt känsla av att det är mycket välljud för den investerade kronan! Lite som XTZ även om de rör sig i lite bredare ambitionsskikt. En bra referens oavsett, är det golvare av nåt liknande stuk som kan tänkas få uppehållstillstånd, eller? Jag tänker att inom budgeten finns många trevliga stativare också, och med lite understöd av subban (basen) kan det ju fungera utmärkt.
 6. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Även om jag just nu spelar New Order - Power, Corruption & Lies så spelade jag tidigare denna från Qobuz. Det tog en stund innan jag fattade vad som var fel; 1. Omslagsbilden var inte den jag väntade mig 2. Titeln är väl ändå "Standing On A Beach"??? Jag jämförde låtlistan som nästan stämde och blev tvungen att googla detta. Det är "samma" platta men CD-utgåvan och LP-varianten har olika titlar och omslag! Dessutom fanns en kasett-utgåva med ytterligare en uppsättning låtar. Så här ser LP'n ut;
 7. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det här är lite fängslande, i sin sparsmakade produktion; Qobuz 24bit/88.2Khz
 8. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag erkänner, jag är barnsligt förtjust i Bill Callahans alster. Hans texter är i de flesta fall klart förvirrande och man vet inte riktigt om han är ett litterärt geni eller om han driver med lyssnaren! Detta ställs på sin spets på denna platta! Det är dub-versioner av låtar från andra plattor, och man är likvärdigt förbryllad som road! Jag lyssnar till vinylen, men har för mig att plattan finns på Tidal (inte på Qobuz)
 9. AlfaGTV

  Bildtesttråd

  Oh, hittade ett tips ang. Dropbox: Vi kollar: Yei! Funkar!
 10. AlfaGTV

  Bildtesttråd

  Provar en dropbox-variant på din bild @Bolstad.. Nej, det funkar inte... Dropbox bara redirectar… Prova forumbilder.se annars, det är lite meck att plocka ut enbart bild URL-ur deras förslag, men det blir OK:
 11. AlfaGTV

  Bildtesttråd

  Japp, nu ser jag en bild, osäker på vad det är, men misstänker ett bakre insteg på en bil?
 12. AlfaGTV

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Det var ett udda val! Kanske inte det vanligaste audiofila örongodiset! Det fanns ett par plattor med tösen på Qobuz också, undrar om det här är samma: Edit: Nej, det här är förmodligen ett mindre urval. Lite jobbigt att lyssna på det med de knepiga brusreduceringar som kommer och går i olika stycken av spåren dock!
 13. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag gillar även denna, som snurrar just nu; Inte lika helgjuten kanske, som Perfect Strangers, men vilka jäkla sköna låtar med Mad Dog och Mitzy Dupree!
 14. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Bra platta! Och skönt ljud, men kanske en smula "brickwalled" om jag inte minns fel. Och ingen fara med Tidal-länken, bara lättare att "hänga med" om man ser direkt vad det gäller. Själv lirar jag vinyl:
 15. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det är mycket lättare att ta del av tipsen om man skriver artist/album/låt eller postar en bild där detta framgår! Dessutom är en del människor (typ jag) klick-allergiska... Eller har inte Tidal (typ jag)... Eller lider av dansbandsöverkänslighet (typ jag) och har inte fått sin årliga vaccination etc etc. 🤪
 16. AlfaGTV

  Gå på grönt

  Så länge som graverhuvuden jobbar med elektromagnetisk påverkan så borde väl ändå den omvända mekanismen fungera bäst får återskapande av signalen? Varför införa en annan typ av transformering som onekligen borde orsaka avvikelser i linjäritet och bandbredd? Nu är iofs en nålmikrofon och ett graverhuvud inte speciellt lika heller. Det kanske är därför R2R låter annorlunda, för att det är så pass lika process att skapa signalen på mediat som att avläsa den!
 17. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Morgonmusik! Fast jag spelar inte HighRez från Qobuz nu, utan en Analogue Productions LP.
 18. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Tyckte det var dags att presentera min lya, anläggning och en del musik som får min puls att öka! Min anläggning är långt ifrån klar men trots en del skavanker och brister njuter jag dagligen av musik i olika former. Jag och sambon har nyligen flyttat till en lägenhet i ett lugnt område där jag nu försöker ordna till ett musikrum. I det förra rummet så trivdes mina NS-1000M som fisken i vattnet och deras bästa sidor kom verkligen till sin rätt. Tyvärr fungerade de inge vidare alls i det nya rummet och efter ett tags funderande togs det ett beslut. Även om mina bilder inte alls är i samma klass som @Apexorca och flera andra mycket duktiga fotografer här på Euphonia så försöker jag. Vad vi ser här är resultatet av en dagstur till Fredrikstens Fästning i Halden, där Karl XII stupade den 30:e november för snart 300 år sedan! Av en mycket trevlig gutt köptes dessa rejäla pjäser. Vi kan kalla dem halvsyskon till @octavia rs, @Taxmannen och @byZan TAD-pjäser. Dessa är nämligen byggda kring ett ganska likt mellanregister och diskantelement av koncentrisk typ. Designade av fransmän, byggda av kineser och trimmade av engelsmän och delarna levererade av amerikaner. Kan det bli nåt? Jodå det kan bli riktigt bra, och de har definitivt fått uppehållstillstånd.
 19. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Allt är inte digitalt och gröna skogar här uppe i Dalarna! Några arbetsveckor har precis inletts och förmiddagen inleddes med ett ihärdig hällregn... Men, då är det trivsamt att komma hem på eftermiddagen och färdigställa några saker på "att göra"-listan. Det blev montage av både tonarm och pickup på min mycket fagra Technics SL-1000! Jag visade ju tidigare hur jag börjat bearbeta ett stycke underlägg från IKEA i bambu, för att passa i tonarmsfästet på plinten. Det här är resultatet: Min SME V är åter i bruk och jag tyckte nog att det lät som om den trivdes exemplariskt på SL-1000. Jag monterade min Delos som legat undanstoppad ett tag och den är klart mildare i sin framtoning än Etna (som sitter på Viella f.n.) samtidigt som den är mindre sliten. Det är att trevligt sound från denna kombo, mildare som sagt, och kanske lite mindre upplöst, men mycket engagerande med mycket trummande på benen och fotstamp!
 20. AlfaGTV

  En ny era tar sin början

  [Alt]+[PrtScr] - Öppna Paint - [Ctrl]+[V] - Spara Bifoga sedan resultatet. Det blir så mycket lättare att se dina grafer då!
 21. AlfaGTV

  Gå på grönt

  Kul! Har hört en del trevligt från dessa på mässa. Är det möjligt att identifiera några egenskaper som blir iöronenfallande bättre?
 22. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  På dubbelvinyl, en av Anes bättre plattor i mina öron.
 23. AlfaGTV

  Raspberry Pi i hifi-system

  Raspberry Pi 4 anländ medan jag var ute med husbilen Nu lirar det! Och bra låter det också, tveklöst! DietPi Buster image på microsSD, sedan var det bara att åka... Trodde jag, sen insåg jag att jag inte har någon adapter 5V med USB-C... Nåväl, jag gick händelserna lite i förväg och anslöt den dära HAT-DACen som jag gödslat med lovord, eftersom den strömförsörjer Pi'en via GPIO och har en vanlig 5.5/1.6mm strömbalja. Hursom, efter lite trixande med mirror för uppdateringar så snurrade det igång utan mankemang, snabb är den också! Den skall givetvis få bekänna lite mera färg, processorarkitekturen på denna är ju konkurrenskraftig med instegsPC-datorer så den skall kunna en hel del mer än 3B+, kanske en Roon Server?
 24. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Bandcamp notifierade att Monstercat släppt en sampler med en massa godis på, så jag högg den direkt:
 25. AlfaGTV

  Hos mig

  Nåt digitalt streameraktigt är det definitivt! NDS?