AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  2 186
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Everything posted by AlfaGTV

 1. Liksom Bebop är jag oklar över syftet med detta? För du kommer inte att erhålla en karakteristisk impedans som motsvarar de motstånd du ämnar löda in.
 2. AlfaGTV

  Mästarmötets efterdyningar....

  Personligen har jag svårt att höra några skillnader med sån där tingestar? Jag börjar nog bli lomhörd... Men, jag är lite nyfiken på vad du har för endpoint idag? Din server är väl den på bilden tidigare med vattenkylning och lite smått o gott? Du surrade om Intel i7 också, men det står AMD på chassit? (burr...) Dags för en systemskiss!
 3. AlfaGTV

  HEM 2020

  Jag hoppas några fotat mera än vad gjort idag! Och kan tänka sig post några bilder? @P-pan kanske? Idag har jag skummat några rum, både på Sheraton och på Kapitel 8 eller vad det kallas. Har inte hört nåt som låtit direkt illa, men kanske inga "himlastormande" upplevelser heller? PL Audio: Focal Sopra, Pass och dCS (Vivaldi+Network Bridge) Trevligt och högupplöst, lite materialkänsligt kanske men London Grammar med Wicked Game funkade kanon! (Hannah Reid funkar för mig i de flesta fall 😁)
 4. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Mera Josh Homme!
 5. @byZan, det sägs ju att vissa egenskaper (klokhet har jag hört? ) bara uppträder i varannan generation? Du vill alltså ha tips på en förstärkare med streaming som kan Spotify Connect och klarar av att driva ett par Signature Diamond? Pheew... Driva, ja, göra rättvisa, kanske inte... Men OK; Bluesound Powernode 2i (Se DarkoAudio.com) NAD M10 Naim Uniti Atom (flera versioner) Alla dessa kan agera Roon endpoint om man. skulle ta sitt förnuft till fång senare! Mera traditionellt (fult?) finns det ju i en massa Hegel förstärkare numera, eller Marantz PM7000N som pratar Spotifyiska... Men det ligger ju en Karan-kombo ute till salu också, som endast behöver en Raspberry Pi för att kunna prata Spotify!
 6. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Morron-Rush! Efter löptur med hunden på skogen, och sedan en välförtjänt frulle i fäbodstugan. '
 7. Tänkte tipsa om att det gick faktiskt utmärkt att registrera sig för Qobuz streaming-tjänst, trots att den larmar på första-sidan om att tjänsten inte är tillgänglig i ditt land. Jag provar just nu och jag gillar utbudet via deras app och hemsida. Har inte provat ladda ned via deras Sublime+-tjänst ännu då jag inte haft någon dator igång, men tänkte se vad som erbjuds senare. De är snäppet dyrare än Tidal, men erbjuder å andra sidan 2månader gratis om man tecknar ett år, £199.99 för CD-kvalitet eller £249.99 för High rez, upp till 24/192Khz FLAC. Slutligen erbjuds Sublime+, en dyrare tjänst där man får duktig rabatt på downloads också, kostar £299 för ett år. Jag skall laborera vidare med detta och utforska litet, tycker att deras app erbjuder ett intressant utbud där man faktiskt erbjuds både jazz och klassiskt på första sidan, inte bara Jay-Z och Beyoncé..
 8. AlfaGTV

  Qobuz HighRez Streaming

  För de som intresserar sig för musiktjänsterna kan jag meddela att Qobuz sänkt priserna för Uk-registrerade kunder. Jag som tecknat ett Qobuz Sublime+ abbonemang fick ett erbjudande om att teckna/förlänga mitt abb ett år för £249.90. (£50 sänkning). Jag accepterade och Qobuz räknade av det som redan inbetalats tidigare och jag fick lägga ut mellanskillnaden (ca £20). Kan tänka mig att @octavia rs fått ett liknande erbjudande? Hursom, utan att leda in någon på en eventuellt osäker bana kan jag bara säga att jag är toknöjd med mitt Qobuz-abb. Fungerar fläckfritt och riktigt bra priser på downloads. Bra utbud och bra ljud givetvis!
 9. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Tyckte det var dags att presentera min lya, anläggning och en del musik som får min puls att öka! Min anläggning är långt ifrån klar men trots en del skavanker och brister njuter jag dagligen av musik i olika former. Jag och sambon har nyligen flyttat till en lägenhet i ett lugnt område där jag nu försöker ordna till ett musikrum. I det förra rummet så trivdes mina NS-1000M som fisken i vattnet och deras bästa sidor kom verkligen till sin rätt. Tyvärr fungerade de inge vidare alls i det nya rummet och efter ett tags funderande togs det ett beslut. Även om mina bilder inte alls är i samma klass som @Apexorca och flera andra mycket duktiga fotografer här på Euphonia så försöker jag. Vad vi ser här är resultatet av en dagstur till Fredrikstens Fästning i Halden, där Karl XII stupade den 30:e november för snart 300 år sedan! Av en mycket trevlig gutt köptes dessa rejäla pjäser. Vi kan kalla dem halvsyskon till @octavia rs, @Taxmannen och @byZan TAD-pjäser. Dessa är nämligen byggda kring ett ganska likt mellanregister och diskantelement av koncentrisk typ. Designade av fransmän, byggda av kineser och trimmade av engelsmän och delarna levererade av amerikaner. Kan det bli nåt? Jodå det kan bli riktigt bra, och de har definitivt fått uppehållstillstånd.
 10. Jag kan nog inte förklara det på nåt bra sätt. En ljudström är ju en signalbeskrivande följd av information, så jag utgår ifrån att det ligger i sakens natur... att man i något skede måste lämna den domän där alla delar är märkta med ordningsföljd och kontrollsummor. Sorry, jag har funderat i samma banor, men kan inte göra det tydligt för mig själv ens.
 11. All strömmad musik transporteras paketbaserat (TCP eller UDP) tills man når bryggan mellan ethernet/wlan och den digitala ljudströmmen (USB Audio/SPDIF/I2S). Det är lite luddigt men det utgörs oftast av en nätverksströmmare, en endpoint i ett serverbaserat system eller en ren PC för den delen. Det enda undantaget jag känner till är ljudtransportprotokollet Ravenna som används av ett flertal företag, ffa inom proffsljudbranschen. (Merging Technologies har en spännande DAC för hemmabruk också!) Grejen med Ravenna är alltså att man utnyttjar de robusta och standardiserade protokoll och utrustning som används för nätverkstrafik, men istället skickar ljudströmmar i realtid, men mycket låg latens)
 12. Nej, du har fattat fel när det gäller detta. I kontexten kring USB Audio 2.0 så har mottagaren en möjlighet att beräkna checksumma, men detta är inte en paketbaserad överföring med omsändningsmöjlighet, utan en "ström" av data där mottagaren också har möjlighet att regler flödet av data (o vi pratar moderna DACar med asyncrous USB kommunikation) Man har valt detta för att minska tidsmässigt lagg och vinna en massa andra fördelar. Men rent krasst är det inte så stor skillnad på SPDIF och USB Audio, båda är strömmar av tidskritiskt data som måste buffras och klockas in till DAC i väldigt exakta tidsluckor. Det är troligen ändå inte hela orsaken till att kablar kan låta olika utan det kan lika gärna handla om rfi/emi på signaljord eller någon av de spänningsbärande ledarna. Men en sak du nämnde tidigare som är lite missvisande är att "det är ju bara ettor och nollor" som skall överföras. Nä, det är omöjligt. Med mycket kort sekvenser av likström av positiv och negativ polaritet kan vi överföra representationer av ettor och nollor. Det skall ju fortfarande tolkas av mottagaren för att sätta i "sitt sammanhang" för att förenkla massivt.. Därmed får man ju ganska extrema krav på bandbredd när det handlar om digital överföring om det vi kallar en fyrkantvåg skall kunna överföras oförvanskad. (Som ju @Bebop länkar och bilder visade)
 13. Nu har jag vart på besök hos Stefan, och vi har lyssnat till en bunt låtar men framför allt har vi grunnat på om vi hör nån skillnad mellan olika USB-kablar. Yello - The Race (lokal CD-rip), Dylan - Man in the long black coat (Qobuz 24/96), Annie Lennox - Whiter shade of pale (Lokal CD-rip) Det var låtmaterialet vi använde för att se om vi kunde hitta några skillnader, mellan ett flertal USB-kablar; 1. Tarfala (vet inte om den heter nåt faktiskt, men den är på lån och kanske lite för ny?) 1,2m? 2. Anzus Digitalz X 2m 3. Vertere D-Fi ca 60cm 4. Supra 60cm 5. Audioquest Coffee med 72V DBS ca 1,2m 6. Kinesisk kabel byggd på Canare ca 70cm 7. Kinesisk flätad kabel silverpläterad ca 50cm 8. Två "skitkablar", en normallång och en på typ 3.5m Dessa kopplades mellan en SOtM sMS-200 och en Chord Qutest. Denna spelar sedan via en Bladelius Brage ut till ett par Dynaudio Special Forty samt en REL subba. Endera valde vi apparater som är helt okänsliga för olika kablar egenskaper, eller vi var inte tillräckligt duktiga lyssnare, tillräckligt högupplösande anläggning/placering eller så gjorde kaffet o wienerbröden oss immuna för eventuella skillnader. För det är tveksamt om vi lyckades uppfatta några skillnader överhuvudtaget... Vi tyckte möjligen att Tarfala fick tonaliteten att tippa lite åt det ljusare hållet, eller att diskanten drog uppmärksamheten till sig iaf. Ansuz upplevdes möjligen som att den spelade lite högre volym än de andra. Alla de övriga uppfattade likvärdiga, inklusive den 3.5m skrivarkabel jag tidigare upplevt låta bedrövligt, i jämförelse med en AES/EBU-överföring. Den enda kabel jag själv skulle kunna identifiera blint utan tveksamhet är den flätade/silverpläterade kinesen eftersom den fick även Stefans DAC att få fnatt efter någon sekunds musik! Qutest spelade någon sekund Yello och tappade sedan helt sync och kräktes ur sig brus istället. (Här hemma har mina DACar mutat när de tappat sync) Slutsats: Vi lyckades dåligt med föresatsen att hitta skillnader. Bra eller dåligt? Vet ej, vi hade iaf en trevlig stund medan vi stillade nyfikenheten! Jag har för övrigt lånat hem Ansuz medan Stefan värmer Tarfala vidare!
 14. AlfaGTV

  JR in Japan

  Vet att både Clearaudio säljer sina lager och även Scheu Analog. Den senare säljer även tallrikar och lösa motorer till hembyggare. http://www.scheu-analogue.com/accessories/
 15. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Detta! Jag spelar faktiskt vinylen, för den piskar Bluesound-varianten...
 16. AlfaGTV

  Mästarmötets efterdyningar....

  Se där ja! Hoppas du klarar nervpressen månatliga uppdateringar innebär då? Just ja, du strömmade ju film också... Men, jag rekommenderar DietPi! Den finns för x86 också och funkar klockrent på min aktuella Roon Core, samt är så lättviktig ett OS kan vara idag! Dessutom lätt att anpassa, för att vara Linux. Förresten, du har ingen RAID funktion inbyggd på moderkortet? Alltså åtkomlig via BIOS? en RAID1:a är ju troligen lätt att aktivera på hårdvarunivå.
 17. Jag kör själv oftast med en 60cm Supra, men såna här texter på tillverkarens hemsida ingjuter ju inte direkt nåt förtroende: Alltså, avseende en USB A till USB B kabel med syfte att ansluta en DAC, därmed implicit utnyttjas för USB Audio där INGA OMSÄNDNINGAR GÖRS... Bah... I övrigt, föredömligt med tydliga uppgifter om vad kabel framställs av och vad man tänkt extra på.
 18. AlfaGTV

  Hemma hos Ledzepp

  Galet snyggt gjort! Har du skurit själv eller anlitat nån verksamhet?
 19. AlfaGTV

  HEM 2020

  Jag tänkte nästan fråga om man kunde ha en guldfisk i den också?
 20. AlfaGTV

  HEM 2020

  Nog tror jag den var kopplad? När jag var inne i rummet spelades det ganska planlöst på riggen mittemot, vilket iofs lät trevligt. (Sonus faber/Audio Research) Mao hörde iaf inte jag Rotel-grejerna, tyvärr.
 21. Prova absolut, men överraskas inte om du istället får ett försämrat ljud. MacMini av den modellen har en rätt avsevärd "brick" som innehåller en switchad nätdel. Det skulle kunna innebära att du istället lättare överför störningar till dina hifikomponenter. Men principiellt håller jag med @octavia rs, försök ansluta alla komponenter till samma fasoch uttag för att undvika potentialskillnader.
 22. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Mera Kyuss! Fett!
 23. Tack för gediget arbete @Bebop! Som av en händelse intervjuade John Darko Simaudios Costa Koulisakis häromdagen delvis om just detta ämne! Jag har en vän som för närvarande har en USB-kabel på lån från Tarfala. Vi kommer göra en jämförelse nån kväll i veckan, hoppas jag kan fylla på med lite intryck! Edit: en länk till Darkos sida med ytterligare matnyttigt: https://darko.audio/2020/02/period-pain/
 24. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det är en SÅN dag idag tydligen!