AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  1 177
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Everything posted by AlfaGTV

 1. AlfaGTV

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Vilken Allo? DigiOne eller USBridge? När jag kör med Pi-varianter så drivs de oftast med en mobilladdare från ClasiSjön, den räcker gott en hel kväll eftersom jag jag nästan tvångsmässigt klockar ned dem så de går både svalt o snålt. När jag hade någon Pi mera kontinuerligt i bruk så drevs den med en enkel linjär nätdel från eBay/Kina. Konstaterade raskt igår att skillnaden på en Pi2 med ett kinesiskt Digiberry SPDIF-kort (galvaniskt avskiljt) är liten, vid en direkt A/B jämförelse med Aries G2 via sina digitala utgångar. Däremot tycker jag inte att MPD spelaren som Manic Moose bygger på gör något vidare jobb, den låter lite flegmatisk och hysterisk på samma gång. Som Roon Ready enpoint går den sommen klocka dock. Knepigt dock, image är på nästan 8Gb, cpuförbr. verkar ligga stadigt på runt 20%-60%... Med DietPi ligger motsvarande förbr. på max 2%, image är på 85Mb innan inst av Roon och swapytor...
 2. AlfaGTV

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Det låter mycket intressant! För övrigt ägnar jag kvällen åt att prova en Bryston BDP-pi Inte helt äkta, bara en identisk Pi+Hifiberry Digi+ jag hade liggande. Konstaterade att image för Brystons Manic Moose fanns öppet!
 3. AlfaGTV

  Bästa musiken 2018

  Det börjar ju dra ihop sig till ett nytt år så smått... För de av oss som "scrobblar" är det ju rätt kul att få in o kika på vad man spelat under året! Min 2018-lista ser ut så här. Eller i bild-form: Vad har ni lyssnat på under året?
 4. AlfaGTV

  Bästa musiken 2018

  Indirekt, får bli mitt svar! Roon och även t.ex. Bluesound tillåter s.k. "Scrobbling", vilket betyder att det du spelar i dessa system rapporteras in till last.fm, där man sedan kan hitta sin statistik. Många människor använder last.fm för att få musikrekommendationer, baserat på vad de lyssnat till. Att vara medlem på last.fm är kostnadsfritt och tämligen transparent, inte ens spam-mail. Och ang. vad vi lyssnat till så kanske även jag då borde koka ner min lista till något mera hanterbart och beskriva plattorna lite utförligare... Jag återkommer! (Och det får nog bli vad jag upptäckt under 2018) Precis som @byZan är inne på så är det lätt att titta på vad jag spelat digitalt, men det finns ett antal plattor på vinyl också!
 5. Den är ju kass? De har ju glömt ta ett hål för centrumpinnen?
 6. AlfaGTV

  Bästa musiken 2018

  Mäh, kom igen nu'rå! Ni kan ju inte sitta o hålla på era bästa plattor dör 2018 ända tills mellandagarna?
 7. Nu glömde jag fråga en blåbärs-fråga: Hur förvarar man bäst rostade hela bönor när påsen öppnats? Hur länge?
 8. Tackar för inspirationen! Mitt eget "rookie"-kit är som följer; Och ja, jag vet att kvarnen inte är "godkänd" för barista-bruk. Men, jämfört med för-malet kaffe så blir det ändå så oerhört mycket bättre att jag är nöjd! (Den var dessutom gratis, följde med när man köpte typ tre påsar bönor för några år sedan.) Men jag är sugen på den enkla, relativt billiga kvarnen som länkades till här i trådens början.
 9. Igår hade Lasse besök av Mats från Ume och Ola från Kristianstad för lite Juldemo och plattvändning! Det hade till och med pyntats litet i högtalarhyllan! Det som demades var dock Goldnote, med alla produkter mellan pickup/cd och högtalare! En högtalare som lät trevligt, och verkade kunna hantera det mesta som dagens disk-jocke levererade: Ola bjöd givetvis på massor med info o kunskaper och spelade julplattor av både det traditionella slaget och de mera "sällsynta"! Snurrade vinyl gjorde denna snygga vinylspelare från Goldnote: Förstärkte både CD (som också var en Goldnote) och vinylspelare gjorde denna Goldnote IS-1000: Tyvärr förmådde jag inte få nån bra återgivning av displayen med sin fina upplösning och tydliga återgivning. Ingångsval och variabler visas nämligen med gul färg medan volymnivån visas med vitt. Snyggt! Ett stort tack till Lasse, Morgan Mats och Ola för trevligt julfika och bra demo!
 10. AlfaGTV

  Bildtesttråd

  Har du bilderna på samma grunka som du läser/skriver på euphonia med? Isf är det väldigt enkelt, bara klicka på texten lClick to choose files" vid gemet. Om de inte är okristligt stora är det bara att posta och se glad ut!
 11. AlfaGTV

  Roon och APE filer

  Vet faktiskt inte hur JRiver funkar när det gäller formatkonvertering, men mitt tips är alltid Easy CD Audio Converter Gör ett jäkla bra jobb med både metadata och konvertering, jag är trogen kund sedan mååånga år. Enda nackdelen är att det bara finns för Win. Om du kör Mac funkar XLD utmärkt, tycker jag.
 12. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Fullt i klass med Hr Drycks övriga alster!
 13. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Tyckte det var dags att presentera min lya, anläggning och en del musik som får min puls att öka! Min anläggning är långt ifrån klar men trots en del skavanker och brister njuter jag dagligen av musik i olika former. Jag och sambon har nyligen flyttat till en lägenhet i ett lugnt område där jag nu försöker ordna till ett musikrum. I det förra rummet så trivdes mina NS-1000M som fisken i vattnet och deras bästa sidor kom verkligen till sin rätt. Tyvärr fungerade de inge vidare alls i det nya rummet och efter ett tags funderande togs det ett beslut. Även om mina bilder inte alls är i samma klass som @Apexorca och flera andra mycket duktiga fotografer här på Euphonia så försöker jag. Vad vi ser här är resultatet av en dagstur till Fredrikstens Fästning i Halden, där Karl XII stupade den 30:e november för snart 300 år sedan! Av en mycket trevlig gutt köptes dessa rejäla pjäser. Vi kan kalla dem halvsyskon till @octavia rs, @Taxmannen och @byZan TAD-pjäser. Dessa är nämligen byggda kring ett ganska likt mellanregister och diskantelement av koncentrisk typ. Designade av fransmän, byggda av kineser och trimmade av engelsmän och delarna levererade av amerikaner. Kan det bli nåt? Jodå det kan bli riktigt bra, och de har definitivt fått uppehållstillstånd.
 14. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Jag har under en längre period luskat och funderat på om Hifimans gamla HE-6, HE-500 eller HE-560 skulle vara nåt för mig. Jag gillar verkligen lurar som ni kanske märkt! De flesta som dykt upp på beg-marknaden har varit gamla och slitna och det är liiite halvsnuskigt med slitna lurar. Ett par HE-560 v3 dök dock upp som hävdades vara i stort sett nya. Det här är en modell som funnits ganska länge, dock i olika utföranden. Första modellen var uppskattad för sin ljudkvalitet men den hade en del plast i konstruktionen som ibland fallerat. V2 lanserade med Hifimans "nya" huvudbygel där metall ersätter platsen. Däremot fick den mycket skäll för att den hade synnerligen dålig passform på de allra flesta recensenter. En v3 lanserades med justerade mptt och det är en sådan jag kommit över. De har sålts via bl.a. eBay för allt mellan $899 ned till $300 och har bedömts med blandade resultat. En sak jag lärt mig under åren är att "inte förlita mig på andras hörlursuppfattning" Kontentan av det hela är att jag har kompletterat min samling lurar med ett par lurar som jag uppskattar enormt, gillar verkligen den härliga direkta klangen i dessa. Suverän bas, kanske den allra bästa av samtliga mina lurar!!! Inte lika stor ljudbild som HE1K/EdtX/Utopia men en härlig upplevelse oavsett. Fortfarande så nya att jag förväntar mig ett ökat "släpp" och kanske lite friare mikrodetaljer. Nu ger de en riktigt rolig upplevelse som ger stor insikt och behållning. Men! De kräver sin förstärkare, Hugo TT tar dem inte alls så långt som Moon 430HAD. Och, v3-versionen levereas med två kablar, en balanserad och en 6.35mm, men kontakterna i luränden är nu 3.5mm istället för 2.5mm som på alla mina andra Hifiman. Dessutom är de medföljande kablarna 2m långa??? För korta för hemmabruk och jag känner inte till någon portabel förstärkare som skulle kunna ge dessa nödvändig förstärkning... (i vilket fall skulle kablarna vara för långa för portabelt bruk)
 15. Är det inte ganska lättillgängligt runt Stureplan?
 16. Grattis! Helt säker på att denna kommer skänka välsmakande upplevelseförhöjare (dessa är ju till och med lagliga, än så länge!) Också såg jag plötsligt en stark likhet med de ångmaskiner vi hade när vi var små/mindre! De som eldades med Meta-tabletter alltså! En man ska ha en hobby, eller två!
 17. AlfaGTV

  Hemma hos Octavia rs

  @octavia rs, jag sticker in en fråga. Skulle du kunna tänka dig att prova lite lyssning utan din tx-USB Ultra i kedjan? Innebär den någon hörbar skillnad egentligen, i dina öron och anläggning? Lite nyfiken, men samtidigt är det mycket pengar för något som en välkonstruerad USB-ingång borde göra ohörbart.
 18. Nåt gammalt ordspråk om "sten i glashus" dyker helt oförväntat uppi mitt huvud!
 19. AlfaGTV

  byZan - Nytt i stugan #7

  Tack för fina bilder o bra text! Önskan att lyssna blev ju inte mindre nu!
 20. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Inser nu @octavia rs att det fanns ett litet reportage om just dessa hos Darko! Jag har inte sett det tidigare, men det var ju skoj!
 21. AlfaGTV

  Discogs

  Troligen arbetsplatsens otroligt "nogsamma" antivir-lösning...
 22. AlfaGTV

  Discogs

  Det är nåt skumt med Discogs just idag? Jag lyckas inte visa hela mitt bibliotek via Edge? Den verkar stanna vid: 19% Loaded 343/1843 items...
 23. Tänkte tipsa om att det gick faktiskt utmärkt att registrera sig för Qobuz streaming-tjänst, trots att den larmar på första-sidan om att tjänsten inte är tillgänglig i ditt land. Jag provar just nu och jag gillar utbudet via deras app och hemsida. Har inte provat ladda ned via deras Sublime+-tjänst ännu då jag inte haft någon dator igång, men tänkte se vad som erbjuds senare. De är snäppet dyrare än Tidal, men erbjuder å andra sidan 2månader gratis om man tecknar ett år, £199.99 för CD-kvalitet eller £249.99 för High rez, upp till 24/192Khz FLAC. Slutligen erbjuds Sublime+, en dyrare tjänst där man får duktig rabatt på downloads också, kostar £299 för ett år. Jag skall laborera vidare med detta och utforska litet, tycker att deras app erbjuder ett intressant utbud där man faktiskt erbjuds både jazz och klassiskt på första sidan, inte bara Jay-Z och Beyoncé..