Jump to content

Roon 1.8


ishoot

Recommended Posts

Rackarns vad snabb du var! Såg precis nyhetsbrevet och videon.

 

Ser visuellt bra ut. Ser verkligen fram emot lite nytt. Folk var konstant klagat på Valence som introducerades för någon version sedan. Har tyckt det funkar ok och har hela tiden tänkt att de kontinuerligt samlat in användarnas mönster. Hoppas det ger lite utslag i denna version.

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, shifts said:

Ledtråd finns i förhandsvisningen till videon: En iPad i vertikal rotation. Väldigt efterlängtat.

Om man har en 12,9" iPad så har vertikal-läget fungerat tidigare med. Man kan ju hoppas på att med 1.8 kommer samma stöd till det mindre enheterna.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, ishoot said:

Om man har en 12,9" iPad så har vertikal-läget fungerat tidigare med. Man kan ju hoppas på att med 1.8 kommer samma stöd till det mindre enheterna.


Ok, du har rätt, men det har bara ökat frustrationen över en så obegriplig begränsning. Roon har gjort den enda app jag äger som inte roterar på min enhet.

Link to comment
Share on other sites

Eftersom information om delar av "nya" Roon sprids så ugår jag ifrån att det är okej att prata om dessa också.

Vad jag gillar extra mycket är de nya möjligheterna att följa medverkande och artister genom både eget bibliotek och strömningstjänsterna. Och jag älskar att Fokus är möjlig även på Album och Artist(via diskografi)-nivåerna, och inkluderar även tillgängligt material på Tidal/Qobuz!

Mina stora box set med klassiskt och opera blir plötsligt möjliga att faktiskt använda och hitta i! Fokus på t.ex. Kompositör: Giacomo Puccini i Maria Callas Live Recordings (ca 60 plattor) gör att man kan hitta Tosca i röran av alla hennes inspelningar. Ja, tillsammans med Turandot, Madame Butterfly och La Bohéme då förstås..

Link to comment
Share on other sites

Mike sa att han visat samma demo för flera betatestare och översättare, så gissar att du fått samma presentation innan du fick lägga vantarna på betan @AlfaGTV. Demot fokuserade så klart på välkända artister som Ella Fitzgerald, Justin Timberlake, Miles Davis och kompositören Ludwig van Beethoven och där ser det ju lysande ut, otroligt imponerande. Dessutom verkar det som de kommit till rätta med mycket av det som inte fungerande alls med klassiska verk och kompositörer. Men demo är demo. Ska bli spännande att se hur väl det fungerar med smalare artister, skivbolag samt egenknåpade genrer (eller iaf smalare).

Link to comment
Share on other sites

Ja, det är troligt att vi fick ta del av en liknande presentation i samband med testerna. Och ja, jag reagerade också på att man valt de som har gediget med metadata och kopplingar. Men, det är lite symptomatiskt med Roon, det funkar bäst när man lägger hela album med kända artister till sitt bibliotek för då knyts "trådarna" ihop och man får mervärdet. Men det fungerar förvånansvärt bra med album och artister som inte kan identifieras också.

 

En översättningsfråga skjuter jag in här också:

Lyssnar du:

1. till musik

2. på musik

3. gärna

 

Okej, 3:an är inte så seriös, men frågan kom upp och jag lyssnar nog i första hand till musik... :D

Tydligen inte den första som funderar över detta!

Link to comment
Share on other sites

Kul att Roon fortsätter uppdatera sin mjukvara, vet någon om de tjänar pengar eller lever på riskkapital?

 

Edit: Jag frågar då jag funderar på att delvis motivera ett hårdvaruinköp (mac mini) med att det behövs för Roon och att de då konkar om 1-2 är skulle kännas trist. 

Edited by Terminator
Link to comment
Share on other sites

Ska bli väldigt spännande med 1.8! Har jag uppfattat det rätt att man kan få artistens hela diskografi (alla utgivna skivor i tidsordning), även om man inte har dessa i sitt eget bibliotek (som egen CD eller inlagd från Tidal/Qobuz)? Finns det då en lista med markering på vilka av dessa man har tillgängligt och var?

Link to comment
Share on other sites

Oavsett till eller på så tror jag vi alla förstår vad som menas, men språkligt rätt kanske det ska konstateras av någon som vet exakt vad som gäller så det inte blir fel när vi skriver eller pratar med varandra.

Nu har jag tänkt lite till och jag använder nog både till och på lite hipp som happ när jag skriver eller pratar, no big deal för mig, men rätt kanske ska vara rätt?

Link to comment
Share on other sites

lyssna verb ~de ~t  försöka höra; upp­märksamt höra på; lyssna till ngtäv. bildl. skänka upp­märksamhet åt ngt
Finita former
lyssnar presens aktiv
lyssnas presens passiv
lyssnade preteritum aktiv
lyssnades preteritum passiv
lyssna imperativ aktiv
Infinita former
att lyssna infinitiv aktiv
att lyssnas infinitiv passiv
har/hade lyssnat supinum aktiv
har/hade lyssnats supinum passiv
Presens particip
lyssnande
Perfekt particip
en lyssnad + substantiv
ett lyssnat + substantiv
den/det/de lyssnade + substantiv
lyssna av lyssna av el.  avlyssna ett sam­tal
lyssna in lyssna noga på
 
Från SAOL (Svenska Akademins Ordlista). Man ser då att ”lyssna till” används bildligt... ”lyssna på” är mer ”höra på”...  
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...