ishoot

Medlem
 • Content Count

  145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

ishoot last won the day on October 2 2017

ishoot had the most liked content!

About ishoot

 • Birthday 1975-05-27

Contact Methods

 • Website URL
  www.markovesterinen.com

Recent Profile Visitors

1 579 profile views
 1. Acoustic Revive RLI-1 LAN Isolator I fullt fungerande skick med originalkartong säljes. Skickar även med 1.5m Supra CAT 8 nätverkskabel. Köparen betalar frakten. 1900kr
 2. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Mitt rum är ju notoriskt kasst. 11db puckel vid 47hz är något jag dras med. Har gått att trixa bort en del av det med placering mm. men att rensa upp den puckeln gjorde så mycket gott! Helt annat mellanregister nu och självklart så blev även basen jättefin. Så lätt att följa den nu. Skönt.
 3. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Läste nu att Lyngdorfen inte är klassisk Class D utan mera som en power DAC. Så alltså samma grundteknik som den ratade TACT Nåväl något har ju uppenbarligen hänt sedan mitt första möte och ganska trista skilsmässa med TACT då 3400:an lirar musik så att det stundtals blir lite fuktigt på kinderna
 4. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Tackar! Ja utvecklingen tog många år men det är ju bara att lyssna på vad Aavik och Devialet leverar idag så inser man vilken resa Class D har gjort. Sedan förstår jag självklart att en integrerad Class D är en kompromiss. En kompromiss jag är villig att leva med då jag saknar plats, likvida medel och visuell tolerans för att bygga ihop ett riktigt drömsystem :-) Och även om jag eventuellt hade det så finns det en kompromiss som blir svår att lösa utan stora ingrepp på ytorna och det visuella, nämligen rummets påverkan på akustiken. Nu säger jag inte RoomPerfect är perfekt. Men det den lyckas med i mitt rum så är jag ganska övertygad om att det inte hade spelat någon roll vilket drömsystem jag än hade haft, så hade det inte låtit lika bra som det gör nu. Och då blir kompromisserna ännu lättare att leva med. Hail to development and science.
 5. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Tack och bock! Har faktiskt aldrig testat Roon Convolution Engine då den kräver en hel del kunskap och intresse jag helt saknar :-) Och den fungerar bara till just Roon. Jag har vinyl som primär källa. Var väldigt tveksam till hur bra Room Perfect egentligen skulle kunna vara. Tji fick jag. Älskar utveckling :-)
 6. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Värmebölja, pollenchock och nytt på bänken ;-) Nåja nu var det ju några dagar sedan värmen var här. Men lite nytt på bänken stämmer nog i alla fall. Av en ren slump så fick möjligheten att testa Lygdorfs senaste skapelse nämligen Lyngdorf TDAI-3400 hemma och tänkte att denna på pappret i alla fall verkar vara mycket intressant. Hade inte läst något om Lyngdorf på flera år så jag var ganska skeptiskt inställd baserat på tidigare erfarenheter av märket. Mina tidigare erfarenheter från Lyngdorf var en av dom första Tact Millennium i början av 2000-talet och den lät så som digitalaförstärkare lät på den tiden. Livlöst, transientfattigt men med enorm kontroll. Blev ingen långvarig relation där. Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess och utvecklingen utav digitalförstärkarna har tagit enorma steg. Har ju varit grymt nöjd med vad Devialet har leverat på den fronten. Inte en tillstymmelse till att låta livlöst och transientfattigt. Bara ljuv musik med en fantastisk kontroll. Mitt motto i livet är att alltid vara öppensinnad och ge allt och alla en chans. Bara man är beredd på att detta även kan medföra lite oplanerade förändringar ;-) Franskt ut och Danskt in. Får be om att återkomma med mera intryck om några dagar men kan redan säga att rumskorrigeringsfunktionen Room Perfect är verkligen något extra :-)
 7. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Om det blir test av fötter och du behöver lyfthjälp säg bara till :-)
 8. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Då jag bara har små stativare så la jag dom helt enkelt på soffan och skruvade alla fötterna på plats och mallade sedan tillbaka dom på gamla markeringarna i golvet. Om man har stora golvare får man nog vara minst två personer för att få på dessa fötter. Och så hårt suger inte sugkoppen fast :-)
 9. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Det jag menar är att med dessa fötter som är tvådelade att dom vickar om du puttar på dom men står stabilt kvar mot golvet. Just för att dom är tvådelade, förankrade i själva högtalaren och för sugkoppseffekten.
 10. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Jag lånade hem ett komplett set hos Akkelis innan köp. Jag håller med att det är en del pengar och jag tycker absolut man skall testa först.
 11. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Ja jag läste om detta med att det var viktigt åt vilket håll loggan pekade åt i instruktionerna. Man kan känna detta när man vickar på fötterna att det är skillnad i dämpningen beroendes på vilket håll man vickar. Ja går man upp i viktklass så drar priset iväg snabbt. Men i förhållande till mycket annat så är dom ändå extremt vettigt prissatta. Jag har haft betydligt dyrare fötter hemma hos mig som inte fungerat ens i närheten så bra som dessa.
 12. ishoot

  Hemma hos Ishoot

  Ja jag har provat. Har en hel låda med just SD-fötter i olika viktklasser. Om jag förstår hur dom fungerar? Nej jag kan nog inte påstå det, jag är fotograf inte en ingenjör. Att bägge är en form av mjuk avkoppling förstår jag. Varför dom låter olika har jag inget svar på. Att jag tycker dessa låter bättre än just SD-fötter är just vad jag tycker och betyder inte att detta är någon universell sanning. Att dessa fötter är stabilare är däremot inget personligt tyckande det är så det är.