Jump to content

ishoot

Medlem+
 • Posts

  384
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by ishoot

 1. Jag kommer nog inte heller köra den på heltid. Men jag vill ändå kunna bilda mig en egen uppfattning av vad allt surr om just Holo Audio May DAC ihop med HQ Player egentligen handlar om. Om inget annat så är jag några erfarenheter rikare.
 2. Då känns det ändå hoppfullt. Vad för dator testade du med att köra DSD256? Har nämligen också en MacBook Air M1 som ligger och samlar damm…
 3. Jag har en hyfsat kraftig spelrigg (som bara står oanvänd) med Intel 12700K i7 och RTX3080 kort i som borde kunna klara av DSD256/DSD512 utan större bekymmer. Undrar bara hur det blir med en Phoenix Net i kedjan då den har bara 100mbit ut. Nåväl det ger sig när jag väl orkar dra igång detta projekt. Gällande att Innuos lägger in nischade funktioner så håller jag med dig till fullo. Kul!
 4. Detta är lite för spännande för att jag skall låta det vara oprövad. Min Holo Audio May DAC i NOS läget tycker om DSD 256 och PCM i höga samplingsfrekvenser. Skall bara samla kraft till att testa detta. HQ player är längst ned på skalan för användarvänlighet.
 5. Nu har vi bott in oss ett tag i det nyrenoverade vardagsrummet. Ny skön soffa har tillkommit som gör längre lyssningspass och umgänge till ett sant nöje. Det har även skett lite förändringar på baksidan av några apparater. Mer om detta strax.
 6. Tack och bock! Vi är väldigt nöjda med slutresultatet.
 7. Den där tror jag bestämt jag känner igen…
 8. Och här har ni svaret. Nästan plågsamt jobbigt att ta sig igenom den.
 9. Nu så... Nu börjar alla möbler och småprylar återfå sina rätta platser. Elektrikern har varit här och lamporna lyser som de skall. Blev extra nöjd med pendellamporna där den ena lyser upp skivspelaren så att man kan se vad man gör
 10. Tackar! Tavlorna väntar på elektrikern som bör komma på fredag. Vi skall ha lite väggarmaturer mm. Vi får se efter han är klar hur vi gör med tavlorna. Det finns som tur är även andra väggar i vardagsrummet :-)
 11. Så verkar det vara :-) Tretexväggarna finns kvar både bakom panelen och resterande väggar runtomkring, skulle aldrig byta ut dessa mot gips
 12. Tack så mycket☺️ Trevligt att ha er här. Nu börjar jag själv landa i den förändring panelen gjorde för ljudet. Ingen tvekan om att det blev bättre. Rumskänslan, separation och placeringar i musiken har blivit påtagligt mera närvarande.
 13. Perfekt semester-projekt ju! Go go.
 14. Tack så mycket! Vi är nöjda såhär långt 😊
 15. Tackar! Precis min tanke med. All teknik behöver inte vara synlig. Endast det mest nödvändiga.
 16. Tack och bock! Hehe jag tycker nog vi har lyckats balansera det hela ganska väl utan att det blir en traumatisk 60-70tals upplevelse. Det var också hela tanken med detta projekt. En homage till husets ursprung i modern tappning.
 17. Lite småfix kvar med ljusarmaturer och annat smått men det närmar sig slutresultatet. Hittills väldigit nöjd med den visuella uppgraderingen och ljudförändringen. Är lite förbryllad över att jag fick tillbaka den allra djupaste basen jag tidigare saknade en liten smula. Panelerna, golvbytet, eller en kombination? Hur som helst så blev det väldigt bra :-)
 18. Vårt hus är från 1963 och vi vill försöka bevara den känslan i den mån det går därav korkgolvet och panelerna. Vi kommer att ha ekpanel i hallen/trappan för att återknyta till ursprunget. Vi får se om vi orkar vänta 1 år med att hänga upp all konst, inte så troligt i vårt fall Det får bli vad det blir utav det.
 19. Hehehe olika preferenser precis som det skall vara. Vi har också tagit hem prover från alla tillgängliga tillverkare och mellan de tre nämnda bolagen skiljer det helt ärligt inte så mycket utan det är mest små nyansskillnader. Men panelerna från Bauhaus och Byggmax tyckte iaf vi kändes rätt mycket sämre och deras ribbor var 22mm breda vilket gjorde att det kändes stimmigt och billigt.
 20. Slutresultat dröjer tyvärr några dagar till. Svårt att få tag i elektriker... @octavia rs Du har inte vägarna förbi Göteborg?
 21. Vi tog också hem deras prover och det stämmer att finishen var mycket fin men vi valde Wood On Wall istället då deras paneler kom oljade och klara till skillnad från Wall Ribbon. Ribborna hos Wood On Wall var också 2mm bredare vilket passade oss bättre. Kanske var just bara deras valnöt som levererades obehandlad?
 22. Stämmer bra det. Gav en fin värme till rummet.
 23. Anläggningen är helt nedpackad sedan midsommar, men det görs framsteg i rummet. Snart så #raktärrakt
×
×
 • Create New...