Jump to content

shifts

Medlem+
 • Content Count

  661
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by shifts

 1. Hej sprudel, svårt att separera enheterna från varandra, men finns det något mer att säga om Magico A1?
 2. DrKlang: Fint skrivet tycker jag, och öppet ärligt. Jag känner också med det där av ägarstolthet eller vad det kan kallas på svenska.
 3. Govinda: Arvo Pärt är en av storfavoriterna, men lyckats missa denna. Ser fram emot en högtidsstund i kväll.
 4. Spännande val! De gånger jag hört de mindre (minsta?) modellerna på mässor har de alltid tillhört favoriterna. Ser fram emot att höra utlåtande efter användning.
 5. Tack, det uppskattar jag. Respekterar så klart avvikande åsikter också utan mankemang. Här handlar det om för min del mer om förståelse. Hävdar mig inte som expert, men baserar mina inlägg på vad jag lärt mig och på vad jag själv ser som logiskt (given den förkunskap jag har). Ja, talar man endast om HH (som ni verkar använda och var iofs det jag reagerade på först) är det ju lite annorlunda, men absorbera går att göra utan att använda en Helmholtz-absorbent. En Helmholtz.absorbent ska vad jag vet placeras i tryckmaxima, vilket ju lämpligen är hörn som i ert fall, men med andra typ
 6. SMT: Att använda grekernas amfiteatrar som exempel när lyssningsrum ska utformas känns inte rimligt. Lokal för musicerande och lokal för återgivning är två vitt skilda saker. Jag står fast vid min åsikt om att det är bättre att absorbera bas bakom lyssnaren. Reflexen från framväggen ingår i direktljudet. Om basen inte har stöd där av väggen på grund av en basabsorbent, så blir basen svagare i det området. En resonans skapas av ljud som reflekteras mellan två ytor, så en resonanspuckel skapas inte vid framväggen, utan när ljudet studsar vid bakväggen. Absorberar man v
 7. Häftigt! Har du några uppgifter om branthet på hög- respektive lågpassfilter?
 8. Kul att du lyssnade. Jag förstår verkligen reaktionen. Det funkar inte på mig varje gång heller ska sägas, även om liknande musik ligger mig nära hjärtat. Här tänkte jag mest att det var exempel på där man dragit saken till sin yttersta spets.
 9. Det är inget lättlyssnat direkt, men rytmen uteblir helt klart.
 10. Har du provat om du klarar av minimalism som Eliane Radigue, Phil Niblock och Terry Riley? Musik som i princip står stilla. Jag älskar det mer än nästan allt annat – när rätt stämning infinner sig.
 11. Stackars trådskaparen, för det kommer flera råd i tråden som säger emot varandra nu och nu tänkte jag förvärra detta: Rummet hos er Marten låter nog bra, men tycker just denna citerade biten är något bakvänd. Åtminstone förstår jag inte än. Det känns mer rimligt att hantera basen med akustisk absorption efter den passerat lyssnaren – inte innan. Min upplevelse är (och tror läran om psykoakustik håller med) att det låter mer naturligt om första ljudvågen/impulsen får träffa lyssnaren först, samt att att anläggningen (förstärkare, basalstrande element) får jobba mindre m
 12. Finns ens den här hypotetiska individen? Känns som att behov av att etablera vi och dom.
 13. Tjoho och välkommen till Herr 50 Hz-brum!
 14. Du svarade precis på det jag diffust frågade om.
 15. byZan: Du skrev tidigare om att basen är bättre i dessa och verkar passa rummet bättre. Kan du säga något mer i den om vad det är som förbättrats där? Bättre bas kan betyda så många saker.
 16. Som sagt, ingen expert, så ta in fler råd än mitt, men en bredd kring 4.7 meter är trevligt (och förlängt rum på det). Men det blir ju snabbt mer än de 20 kvm du nämnde i trådöppningen. Med den bredden knuffas sidoresonansen ner till under 30 Hz, där det sällan smärtar att ha ett tilltagande bidrag från rummet. Räknar på en längd på 6.3 meter blir resonansen längdledes kring 37 Hz.
 17. Jag är verkligen ingen expert här, men måttet på bredden känns lite snävt om du vill hålla vissa basresonanser nere (snarare lägga rumsresonanserna lägre ner än mycket musik har sin energi, för att på så vis undvika dem så långt det är möjligt).
 18. Autechre - PLUS (FLAC, Bandcamp). Label: Warp Autechre - Peel Session 2 (CD, Discogs). Label: Warp Kassel Jaeger - Meith (FLAC, Bandcamp.). Label: Black Truffle Various Artists - Jukebox Buddha (FLAC, Bandcamp). Label: Staubgold Clipping. - Visions of Bodies Being Burned (FLAC, Bandcamp). Label: Sub Pop Records Strafe Für Rebellion - Vögel (FLAC, Bandcamp). Label: Touch Music Hawthonn - I Want Tomorrow/Circles of Light (FLAC, Bandcamp) Hawthonn - Ystwyth (FLAC, Bandcamp) Zamilska - Fragile (FLAC, Bandcamp) Olm - Encyclopaedia Self Portrait (FLAC, Bandcamp). Lussuria - Poison Butterfly Ca
 19. sprudel: Lite petimäteraktigt av mig och du hade ju Co med. Vi preciserade tillsammans.
 20. Rob Watts har dock inget med Huei att göra. Det är den nya chefen Matthew Bartlett som ligger bakom denna.
 21. Och där kom syskonalbumet helt plötsligt: https://autechre.bandcamp.com/album/plus
 22. Grattis till en väldigt komplett högtalare. Väldigt lite dålig så att säga. Håller inte heller med om att pi60s är en tung last. Att du behövde vrida på mer nu kan ju ha med att dina tidigare högtalare hade än högre känslighet, men kan också vara en egenskap av lägre distorsion i pi60s. Med lägre distorsion är det betydligt behagligare att vara tyngre med volymkontrollen.
 23. Framförandet är fantastiskt, men inspelning rätt medioker tycker jag. Trist på sådant artisteri.
 24. Har för mig en slant om i runda slängar 300000 kr till kund. Totalt var tanken att systemet i sin helhet skulle kosta 1.2 miljoner, men det blev något lägre än så (minns inte anledningen).
 25. Stort tack för det klargörandet Bebop. Det minskar inte direkt känslan av att det är mycket, mycket svårt att komma över dessa band på ett bra sätt – särskilt om det finns en del som ägnar sig åt skumraskaffärer. Att skydda sig som ovan köpare verkar väldigt svårt. Antar att absolut mest eftertraktat, men hart när omöjligt att få tag i, är original-/masterband. Efter det en kopia som är en förstagenerationskopia så att säga. Ju färre steg från originalet (eller den första generationens arbetskopia) ett band befinner sig, desto mer eftertraktat. Men ruggigt svårt att faktiskt ha ko
×
×
 • Create New...