Jump to content

parsifal

Medlem+
 • Posts

  463
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

parsifal last won the day on March 5

parsifal had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1 397 profile views
 1. Är det så att du skulle kunna ge dig på ett försök att förklara skillnaderna i vad du hör/ inte hör i ett stycke musik spelat på bägge skivspelarna? Vet att det är en svår övning men det hade varit intressant att om möjligt försöka konkretisera skillnaderna ännu mer. Gör den högre upplösningen att det tillkommer ljud som inte den lägre lyckas återge? Eller återger bägge alla ljud fast med olika timbre?
 2. Det var din trogne vapendragare och ständige hifiglädjespridare @VoicesInMyHeadsom hade uppe albumet i sin tråd. Jag gillar albumet men tycker att det är synd att det är ett eller två spår som avviker från det annars så sköna ljudlandskapet och blir för röriga/ stimmiga för mig. Damen lämnar vardagsrummet nästan direkt när det kommer något sånt 😅 Det värmer mig att se hur du/ni tar hand om ert hus @octavia rs måste vara väldigt tillfredsställande att ha fått så mycket gjort!
 3. Låt säga att du haft en equalizer och du i andra omgången hade höjt basen och gjort samma analys - hade det då synts tydligt här i detta diagrammet?( Försöker bara bena ut för mig själv så jag förstår vad mätningen visar) Det känns lite som att man inte hittat nycklarna till vad det är man ska mäta för att se skillnaderna i ljud. För att dra det till det extrema så är det som att presentera två olika måltider med samma kaloriinnehåll, proteiner och kolhydrater och säga att de är likadana för att mätningarna visar det, trotts att den ena är en linsgryta med ris och den andra oxfile med potatisgratäng…
 4. Det var som Karaaan! Intressant att läsa och kul att du testar så mycket.
 5. @AmpalangDet tar mig emot att säga det här men det kommer tyvärr bli en utdragen process… en Klassisk Euphonisk spännande inläggsspecialitet så att säga. Jag har inte gjort det förut men tänkte pröva nu. Se hur långt en kan dra det innan folk börjar hamna på mentalsjukhus. Men du har iallafall rätt i att Större är Större! Det är många som liknar högtalarna vid kylskåp - när de stod i 6st lika stora delar och fyllde upp vardagsrummet så var det dock inte vad som snurrade i min hjärna. Det var mer: När hon kommer in och får se på detta spektakel…då är iallafall kistorna klara - varsin till mig och henne och de två mindre åt hundarna.
 6. Kul att se dina system! Saknar mina Harbeth ibland när jag tittar in här - Fick du lyssnat på albumet Mercy av Cole Chaney? Kan tänka mig att det låter fint där.
 7. Detta har gått mig helt förbi - kul att få se dina spelare! Jag blev lite förvånad över att själva skivspelarverken inte var mer exklusiva sett till kostnad på begagnatmarknaden i orginalutförande. Är verken moddade för att spela bra med de fina pickuperna? Eller är det något de klarar av utan att bli skruvade på av en mastermind?
 8. Denna dök upp i mitt flöde idag och på något konstigt sätt så kom jag att tänka på dig och dina morgonrutiner. Är det ungefär såhär du startar dagen? En kopp kaffe, lite tidig fågelsång och så israelisk trance:
 9. Det var jag - så kul! Hoppas han dyker upp igen, fantastisk artist!
 10. Jag tror att det har med din server att göra. Du har byggt en så extrem AI att den listat ut att du inte skulle tycka om albumet och därför valde att inte visa det. Jag tycker albumet var en perfekt bekantskap för en trött man en fredagskväll!
 11. Lars Worre, CEO på Dali, presenterade deras nya flaggskeppshögtalare Dali KORE på mässan:
 12. Det börjar sakta men säkert dyka upp videos från mässan på Youtube. Tänkte att de kunde vara bra att samla i en genensam tråd. Här är några korta snuttar från några av systemen, bl a Verity med deras nya högtalare och integrerade förstärkare:
 13. Lavardin har svarat och tycker inte att jag ska skicka enheten på service utan anser att det jag beskrivit för dem faller inom ramen för vad som anses vara normalt. Här är ett utklipp från deras svar: ”Mains transformers may be upset due to harmonics or DC on the mains 50Hz and then become more or less noisy. This mechanical vibration has no consequence on the sound quality. Depending on the hour in the day or the night or on the temperature it may appear. It can happen only in a certain home and not in an other. It is difficult to predict. We test all our transformers for mechanical noise before and after installing them in our amplifiers. Replacing it will not guaranty it will not appear again in your home.” Lavardin är också emot att sätta DC-filter så jag avvaktar med att göra något. Skulle det vara så att jag öppnar enheten för att leta efter skruvar att spänna så återkommer jag såklart med bilder här.
×
×
 • Create New...