dlundh

Medlem
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About dlundh

 • Birthday 1972-09-08

Profile Information

 • Location
  Tullinge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Efter flera månader på vift har min beställning från USA äntligen anlänt: Nåväl, skönt att det nått fram och i bra skick!
 2. 2020 är som vi alla vet ett riktigt skitår och nu blev det ännu sämre. NME har en dödsruna: https://www.nme.com/features/ennio-morricone-obituary-film-scores-composer-2702080 Mina favoriter från hans digra katalog är soundtracken han gjorde för Dario Argentos filmer. Fantasifulla och leksamma med mycket experimentlusta. Har du någon favorit?
 3. Tack! Det är väl inte ett aktivt val från min sida egentligen, min fru lider av migrän och då vill hon ha det tyst. Då kan man spendera några timmar med kåpor på öronen.
 4. Ja, den verkar trevlig, jag resonerar som så att dom analoga delarna är mer eller mindre oförändrade nuförtiden, dom digitala enheterna får man däremot uppgradera eftersom det utvecklas mycket hela tiden. HRT:n är ju t.ex. lite väl gammal och låter inte alls lika trevligt som modernare DAC:ar enligt mig.
 5. Det såg ju väldigt lovande ut, jag får överväga dom. Tack.
 6. Fick paket idag: Ny hörlursförstärkare, har bara precis installerat den lite provisoriskt:
 7. Tack! Zenco är ett hemmabygge jag köpte via Tradera. Nu vet ju inte jag med säkerhet om det är så eftersom elektronik inte riktigt är min hemmaplan men det beskrevs som en Klass A-rörförstärkare för hörlurar och enda utgången är en hörlursutgång. Rör är fortfarande lite av ett mysterium för mig. Jag har Klipsch Reference Over Ear och två lurar från AKG varav Y50 är den jag använder mest (den var bäst i sitt segment enligt What Hifi?). Klipsch är betydligt mer detaljerade än mina andra hörlurar och jag blir ganska fort trött av ljudet då jag upplever det som för detaljerat/skarpt (jag har inte greppat audifofil-lingon för att beskriva ljud ännu). AKG är mycket basigare och mindre detaljerade men behagligare att lyssna länge med. Rent passformsmässigt föredrar jag over-ear jämfört med on-ear. Jag har en bunke IEM (t.ex. Yincrow X6) men föredrar utanpåliggande hörlurar. SMSL M100 köpte jag efter ZEOS recension av den och han prisar ständigt sina Hifiman Sundara-lurar så jag funderar starkt på köp av såna.
 8. Jag är ny på forumet och hittade hit när @AlfaGTV postade om Raspberry Pi på Roons forum och länkade hit. HiFi är trots min höga ålder (jag är snart 50) ganska nytt för mig. Jag har kommit hit genom intresse för främst datorer och film. För det mesta tycker jag att en ljudanläggning är helt okej om den ger ljud ifrån sig. Jag har ännu inte haft en riktig "aha-upplevelse" med bara musik. Att filmljud blivit bättre i hemmiljö har däremot bjudit på såna ögonblick. Jag har samlat på film i många år och har en respektabel samling VHS, LaserDisc, VCD, DVD, HD DVD, Blu-Ray och UHD Blu-Ray. Jag kör Roon via deras ROCK-dist på en NUC5i7RYH som inte är certifierad för ROCK men fungerar utmärkt. Roons media ligger på en Synology DS1812+ med 24TB utrymme. Det oroar mig inte att jag har musiken på en NAS, jag har streamat film via Plex i många år och aldrig haft problem med liknande uppsättning där och film är ju som bekant en betydligt större bandbreddsätare. Jag är musikalisk allätare med en viss förkärlek för svåra saker. Min hörlursrigg: Uppifrån och ner: SMSL M100, RPi4 med RopieeeXL, Dell Windows 10-tablet (Roonfjärr, topp), Zenco hörlursförstärkare (mitt), dvd-spelare som cd-transport (underst) och en Pro-Ject Head Box S2. Stenen på RPin är för att hålla den på plats och har (mig veterligen) inga magiska soniska kvaliteter. Det är här jag lyssnar för det mesta, finlir via Roon och kvantitet via Spotify. Jag har ännu inte hittat den soniska signatur (får man väl kalla det) som jag gillar bäst eftersom jag fortfarande har begränsad erfarenhet av HiFi. Jag letar hörlurar som är "perfekta" för just mig.
 9. Senaste nyinköpet: Senaste begagnatinköp:
 10. Avslappning efter första veckan på jobb efter semestern.
 11. Savlonics version av Pet Shop Boys gamla slagdänga Rent fick jag tips om nyligen och gillar väldigt mycket. Precis rätt blandning av ironi och kall 80-talsstämning.
 12. Jag köpte på mig både originalsoundtracket Sound of music (som kommit i någon slags jubilemusversion) och Laibachs version och satt och växlade fram och tillbaka och tycker nog att det är deras "festligaste" skiva. Dom är ju vanligtvis inte ett direkt festligt band så den kontrasten gillade jag, det lät som om dom hade kul när dom gjorde den. Jag är överlag ett fan men visst finns det tråkiga skivor i diskografin, hur många nämner deras Macbeth som en favoritskiva?
 13. Build 571 är ute nu. Inga avgörande förändringar men rent generellt har ju 1.7 varit ett lyft performancemässigt. https://community.roonlabs.com/t/roon-1-7-build-571-is-live/110744
 14. Jag är ny här så jag vet inte hur jag lägger till bilder. Men jag återupptäcker Coil, är nästan färdig med digitaliseringen av hela min cd-samling och hittar gamla favoriter. Coils slow-motionversion av Tainted Love är fin.