Jump to content

dlundh

Medlem
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

About dlundh

 • Birthday 1972-09-08

Profile Information

 • Location
  Tullinge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Upplever samma. Ropieee-skaparen får 50 spänn i månaden via Patreon från mig, programmet har gjort det så mycket enklare för mig att köra Roon.
 2. Och tillgängligt direkt! Lite svängigare tongångar än SIGN.
 3. Om man förbeställt kan man ladda ner albumet redan nu.
 4. Jag har (handen på hjärtat) inte haft några problem med iSCSI men jag skulle också kunna leva med NFS-montering från en ESX-server. Kör det på jobb och har inga problem med det (fast då mot SAN).
 5. Jag har bara kört Synology, jag har en DS1812+ med 8 diskplatser. Har aldrig haft problem med den men använder den bara som diskdelning och exponerar den definitivt inte mot internet. Alla funktioner jag vill ha bygger jag helt enkelt utanför NAS:en och har den som lagring i bakgrunden. Jag kör Plex, Roon och har virtuella maskiner via iSCSI på den utan problem. Nu när diskstorlekar gått upp som dem gjort är jag på väg att köpa något med 4 diskplatser och mindre fläktljud (förhoppningsvis). Mina krav är: SMB/CIFS NFS Minst 2 trunkbara 1GbE
 6. Jag använder EAC, förmodligen för att det var första googleresultatet, och rippar på min Windows 10-maskin. Enda gången jag blir tveksam är när skivorna tar timmar på sig att rippas (väldigt sällsynt). Jag är glad att resultatet alltid blir lika enligt ovan.
 7. Fick mail om att Autcher kommer släppa nytt album, SIGN, den 16:e oktober. Man kan förbeställa som MP3, FLAC, WAV, CD eller dubbel-LP (man får WAV-filer vid köp av CD/LP) om man så föredrar. https://autechre.warp.net/release/202875-autechre-sign Jag har inte riktigt tagit mig igenom deras förra mastodontsläpp så jag är tacksam att det bara är en CD den här gången.
 8. Jag har varit i mailväxling med Svalander och fått hem en ny DIN-till-RCA-adapter från dem till min SONAB-skivspelare. Den jag hade sen innan gjorde att det brummade fruktansvärt och bara hördes ljud (svagt) i en kanal. Svalanders adapter fixade brummet och ljudet är i vad jag kallar normal nivå. Men fortfarande hörs bara ljud i högra kanalen. Det tycks inte vara glapp då jag kan veva runt kabeln ganska kraftigt utan några hörbara ströningar i kanalen som fungerar. Jag ville ju testa med en adapter innan jag lade mer pengar på den och nu när jag bara får ljud i ena kanale
 9. Jag kan tänka mig att stega upp till en sån här plus deras nya CAN. Om jag greppat saken rätt kan jag då få balanserat ljud till mina Hifimans (med lite nya kablar). Spännande.
 10. Nu kom min sista chi-fi-grej. Nu tänker jag spendera en hel del tid med att lyssna på musik med alltihop.
 11. Jag fortsätter på temat nybörjare. Jag brukar kolla på A british audiophiles videos och hans senaste är, även efter hans förklaring, lite av ett mysterium för mig. Om det han säger stämmer är den enkla sanningen alltså att alla världens tillverkare av hifi-produkter skickar med undermåliga strömadaptrar med sina produkter? Det känns som om jag missar något outtalat här? Ska jag betrakta det här mer som en del av de sista 10 meterna från slutet när man uppgraderat allt annat, lite som kablar (i min värld)?
 12. Fick hem hörlursställ idag. Nu börjar det arta sig!
 13. Den ska kopplas in i mitt "stora" system, Yamaha RX-A2030. Det är där jag har alla fysiska format inkopplade.
 14. Pickupen är en Ortofon FF 15 O, jag antar att det är original. Är puppa detsamma som pickup? När jag pratade om att byta nål menade jag pickupen, jag visste inte att man också kan byta bara nålen. En ny pickup kan jag utan tvekan kosta på den. Jag kan ju kolla med Svalander efter utbytesgrejor.
×
×
 • Create New...