shifts

Medlem+
 • Content Count

  495
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

shifts last won the day on November 18 2019

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 345 profile views
 1. Lustigt. Det jag preciiis gjorde innan jag gick och kikade här var att läsa det inlägget, samt ladda ner filen. Lustigt sammanträffande. Angående testen: Önskar han hade angett en referens att utgå från. Förstår faktiskt inte riktigt varför han inte gjorde det. Svårt att veta vad man ska jämföra med på helt okända musikklipp. Vad är det man ska rangordna då?
 2. shifts

  Mickes Musikrum

  Det där ser jag fram emot att höra mer om framöver, superspännande. Jag använder Roon och gillar Roon, men allt är sannerligen inte perfekt. Jag är spekulant på någon produkt från InnuOS, men allt verkar sannerligen inte perfekt. Om den där framtida tjänsten skulle erbjuda någonting rappt, funktionellt, med sortering/editering/filtrering av metadata, och smarta spellistor så skulle det tala mycket för att lämna Roon därhän och gå över till InnuOS. Putsar läsglasögonen inför vårnyheterna.
 3. shifts

  Kan vi få för hög upplösning?

  kenneth: Då har jag helt missförstått tråden. Trådtiteln talar om en upplösning som kan vara för hög och även lyssningströtthet förknippat med hög upplösning nämndes. Det uppfattade jag som negativa aspekter och det var de jag tog sikte på i mina inlägg. Snopet! Kanske kom det fram något i ordväxlingen ändå.
 4. shifts

  Kan vi få för hög upplösning?

  Bebop: Det jag tror du beskriver nu är att låta DAC eller annan hårdvara hantera konverteringen one-the-fly. Det jag försökte beskriva var att göra konverteringen på källmaterialet. Jag vet verkligen inte, men som jag tänker just nu borde det vara olika saker (korrigera mig gärna, den som vet, det här är bara spekulationer baserat på liten kunskap!). Jag vet att många (alla?) DAC:ar uppsamlar signalen internt för behandling (applicera diverse filter osv.) av olika anledningar, men tänker att det måste vara något annat än att skicka in en insignal i diverse upplösningar till DAC:en. Läste förstainlägget som att det är källmaterialet vi först och främst talar om här, vilket fick mig att spåna på hur man skulle kunna undersöka om det är formatet eller inspelningen som spökar. Nerkonvertering av källmaterialet (ej gjort ”live” i DAC eller annan elektronik, utan ändringen av filen) och sedan jämförelse original med nerkonvertering kändes för mig spontant enklaste vägen. Om man då hittar en högupplöst med de dåligheter man förknippar med högupplöst…
 5. shifts

  Kan vi få för hög upplösning?

  kenneth: Ok! Har du någon inspelning i 24/192 som du upplever som besvärande? Har du det tänker jag att en nerkonvertering till red book standard och sedan en jämförelse med originalet skulle kunna vara en intressant övning. Består de besvärande intrycken efter en (korrekt utförd) nerkonvertering kan man gissa att det låg i något annat än formatet i sig. På så vis vet du i alla fall att du jämför samma grundmaterial. Uppkonvertera ett källmaterial för jämförelse blir väl mest luft tänker jag precis som du.
 6. shifts

  Mickes Musikrum

  Marcus: Njaee, egentligen inte. Vill mest vara säker på att den topologi jag byggt upp skulle fungera även om jag byter. InnuOS är tilltalande av många anledningar och det känns inte som man skulle bygga sig in i ett hörn om man gick den vägen. Men det finns vissa saker att förvissa sig när det kommer till de begränsningar som kanske finns där, i alla fall så de inte kommer som en överraskning om ett inköp/byte skulle ske. Det jag inte riktigt förstått än, om man låter InnuOS göra hela jobbet som Roon Core är om det fortfarande går att använda Spotify Connect till exempel, eller om lådan i så fall blir en hängiven Roon-enhet och endast det.
 7. shifts

  Kan vi få för hög upplösning?

  Njaee, det beror på vad någon menar när de säger upplösning. Folk kan nog mena och tänka på en massa olika saker. Men bitdjup på musiksignaler handlar om signal-to-noise-ratio aka dynamik.
 8. shifts

  Mickes Musikrum

  Tack för den genomgången. Har nyfiken på fortsättningen. Har försökt komma på hur en InnuOS skulle kunna passa in hemma, men det känns tyvärr inte riktigt som den fullträff jag först trodde de skulle kunna vara. Skulle vilja använda rippningsfunktionen i InnuOS-produkter, för att sedan skicka filerna vidare till musikmappen i min Roon-NUC med ROCK, men gissar att det inte går att sköta automagiskt, utan det skulle tvunget bli en manuell förflyttning. Verkar gå att dela ut mappen i InnuOS till Roon, men då skulle läsningen av filer gå över nätverket vilket jag vill undvika.
 9. shifts

  Kan vi få för hög upplösning?

  Det tror jag inte personen missat. Jag har inte missat det i alla fall. Mitt inlägg och informationen från Wikipedia handlar om teoretisk dynamiknivå för mediet. Det tycker jag ändå kan klargöras utan att blanda in mjukvaran. Aldrig någonsin kommer vinyl motsvara 24/192 som det antyddes i första inlägget i tråden, vilket var det jag ville korrigera. Blandar vi in lyssning och faktiskt tillgängliga inspelningar och var man oftast hittar mest oförstörda utgåvor, så blir det lite annorlunda fördelat ibland. Men tycker inte man ska rynka näsa åt något medie alls utan använda det som ger mest personlig behållning oavsett anledning (tillgänglighet, enkelt att använda, roligt att använda, musikhistoriskt intresse, "komplettism" i sin skivsamling, lägst grundbrus, högst grundbrus, osv i alla oändlighet).
 10. shifts

  En hifinörds bekännelse

  Vet inte vad för black metal du intresserat dig för, men det finns en hel del extrem, men ändock hyfsat välljudande sådan: Kan rekommendera att låna ett öra till Blut Aus Nords 777-serie, men även Deathspell Omega - Paracletus. Där finns nyanser och detaljer att upptäcka med en bra anläggning. Rekommenderar!
 11. shifts

  Kan vi få för hög upplösning?

  Vinylens dynamiknivå ligger som bäst kring 70 dB vilket snarare motsvarar 11–12 bit. 24 bit motsvarar en dynamiknivå kring 145 dB, något som är mycket osannolikt att nå för ett medium som vinyl. Analogband kan ligga kring 77 dB vilket borde vara 12–13 bit. Uppgifter från Wikipedia. Gissar dock att det i de flesta praktiska fall är lägre siffror än så, åtminstone när det kommer till vinyl. Väldigt beroende av systemet och vinylskivans kvalitet.
 12. shifts

  Shakti stones - still going?

  Den här tråden fick mig att tänka på det en medlem skrev för några veckor sedan (förlåt, har glömt vem) om att ta bort samtliga tweaks och lyssna igen: Har något ändrats eller består intrycket? Känns det som något ändrats är det bara att installera tweaksen igen.
 13. shifts

  Shakti stones - still going?

  Det där var nog en av de minst förtroendeingivande hemsidor jag sett sedan GeoCities och Passagen stängde ner sina verksamheter. Jisses alltså.
 14. shifts

  Roon 1.7 ute nu.

  Ingen dum fråga. Mycket metadata i Roon kommer från just allmusic.com – recensionerna till exempel.
 15. shifts

  Roon 1.7 ute nu.

  Hej! "Centrala musikdatabaser": Tidal + Qobuz? Det är det enda jag kan komma på att centrala musikdatabaser skulle kunna vara här. Har du inga sådana tjänster eller inte vill koppla in dem, så låter du helt sonika bli. Tror inte du kommer få några rekommendationer i så fall (de är dock knappast att betrakta som spam och smälter in bra med resten tycker jag själv). Det är dina lokala filer som spelas. Även om du kopplar in andra strömmande tjänster, kan du fortfarande välja vilken version du vill spela: Någon av dina lokala versioner (om du har mer än en) eller från en strömmande tjänst. Inget byts ut, om du inte själv säger att något ska ersättas.