Jump to content

shifts

Medlem+
 • Posts

  814
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

shifts last won the day on October 9 2020

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

6 325 profile views
 1. Här blev det surt. Tycker folk läser in lite väl mycket i inlägg. Inlägg borttaget.
 2. Tack för tipset, den där utvecklingen ska jag försöka ha koll på. Gillar Roon, men… …det finns många men.
 3. Gläds alltid åt den utomordentliga musiksmak du har. Så sällan man ser sådana namn nämnas. Själv såg jag däremot inte Skinny Puppy förrän 2010 på Debaser Slussen (RIP).
 4. Kommer skaffa ytterligare en endpoint och då blir det en 4B, då jag vill åt wifi-stödet, men tvivlar starkt på att det blir någon markant skillnad. Tycker sådana ofta överdrivs kraftigt och vill därför bara posta här att man kan tryggt använda en 3B utan några fruktansvärda ljudliga skavanker. Det finns för mycket ängslighet i hifivärlden kring petitesser tycker jag.
 5. Ja, jag kör med en sådan och är mycket nöjd. Vet inte varför du säger att det är viktigt att det är just Pi4 Model B. Går alldeles utmärkt med Raspberry Pi 3 Model B som är den jag använder.
 6. Har för mig du varit nyfiken på OA61, så kanske är det fjärde gången gillt när det kommer till Orto-Akustisk (50.2, 52.2 och 51 har du kanske haft?). Så, OA61?
 7. Det var ruggigt länge sedan jag tillbringade tid med Alva Noto och Ryuichi Sakamotos första skivor tillsammans. Ett kärt återseende som gör mina öron glada. Vrioon kom tre år före Insen och ska försöka hinna med den också innan dagen är slut.
 8. Jag tolkar syftningen som Terminator. Kanske inte helt snällt mot Bob Carver ändå, men snällare.
 9. Det enda sådana här produkter får mig att känna är att jag borde kanske kunna skaffa ännu billigare kablar (mina är jättebilliga, de kom med apparaterna).
 10. SMT: Varför taggarna utåt hela tiden, går det inte att förklara lite bättre i stället? Du hänvisar ideligen med stora textsjok från nöjda kunder, och det säger ändå väldigt lite om konstruktionerna och filosofin bakom. Tycker inte Andrén hoppar på dig på något sätt, utan han gör ett tacksamt försök att faktiskt få lite kött på benen istället för att nöja sig med det marknadföringssnömos som det finns alldeles för mycket av i hifivärlden. Inte heller Marcus hoppar på dig, utan redogör bara för hur han uppfattat något rum behandlat med dina produkter. Genast kommer det aggressiva försvarstal. Man tappar hakan.
 11. Tack för ett utvecklat svar. Det är inga funderingar jag haft förr. Självklarheter för de som är insatta och intresserade förstås. Det är ingen äkta ågren jag pratar om, men tror nog känslan definitivt skulle finnas där om det var enda flaskan av den sorten och det året. För att kompensera får man se till att ha många andra bra liggande vilandes näst på tur.
 12. Har funderat på det där med att lagra vinsorter (öl/whiskey). Har aldrig gjort det, men tror känna mig själv rätt väl och gissar att jag skulle få lite ågren över att kanske dricka något för tidigt/sent och om upplevelsen var utöver det vanliga känna ånger att det var den enda flaskan, osv. Hur vet man/ni när vinet är optimalt, om man inte småhuttar samma vin åren genom och vet hur det utvecklar sig? Minns man från år 5 till år 10? Har sett att någon här för protokoll för att veta när vinet är optimalt så man inte missar chansen när det är på sin topp, men hur vet man vid inköpstillfället när det är bäst att drickas? Är mest avundsjuk på er som har möjligheten att spara på drycker länge och när boende tillåter kommer det hända här också, men har ändå lite sådana praktiska (filosofiska?) funderingar. Antar att är det gott så är det gott, oavsett när det glaset sänktes.
 13. Möttes i morse av den sorgliga nyheten att Peter Rehberg tragiskt gått bort. Hans livsgärning inom den experimentella elektroniska musikscenen är svårmatchad. Tänker främst på de magiska bolagen Mego och Editions Mego (med underbolag), hans egna akter som Pita, KTL. Det kommer bli tomt utan honom. De där bolagen är fortfarande helt centrala i mitt musikupptäckande och har varit i nära nog två decennier! Jisses alltså. Har svårt att smälta det.
×
×
 • Create New...