shifts

Medlem+
 • Content Count

  406
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

shifts last won the day on December 17 2018

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 862 profile views
 1. shifts

  Super HM-CD - kan det vara något?

  Så är det nog att det är baserat på lyssningar, men då är det mjuka mätvärden så att säga. Är också nyfiken på hur de fick tillväga. Jag spekulerar ju bara så klart när jag vädrar min skepticism.
 2. shifts

  Vad lyssnar du på just nu?

  Har lyssnat mycket på deras album Black Earth och tycker om det fortfarande. Har inte riktigt kommit in i deras övriga alster, men kanske daga att ge dem ytterligare lyssningar. Tack för tips!
 3. shifts

  Super HM-CD - kan det vara något?

  Deras grafer ger jag inte mycket för, de ser helt godtyckliga ut och knappast något de mätt. De kunde väl i så fall ha redovisat mätningarna istället för att visa graf där ett värde är ”ljudkvalitet” och en annan med ”klarhet”? Att utgåvorna låter utmärkt betvivlar jag inte en sekund, men tvivlar starkt på att det har något med plastmaterialet att göra.
 4. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Brian Eno - The Ship (FLAC, Boomkat) Brian Eno - Reflection (FLAC, Boomkat) Insåg att jag ännu inte äger dessa två fantastiska album från Eno. Helt magiska båda två.
 5. shifts

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Man ska inte uttrycka sig så sturskt och självsäkert! Nu har jag ett Tidal-abonnemang. Det har visst gått 1.5 vecka sedan det inlägget. Nyfikenheten om integrationen och speciellt den nya radiofunktionen tog överhanden.
 6. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Bat for Lashes - Fur and Gold (CD, Discogs) Andrew Liles & Daniel Menche - The Progeny of Flies (CD, Discogs) The Beans - Bassplayer (CD, Discogs) Coleclough* & Murmer - Husk (CD, Discogs) Thomas Ankersmit - Homage to Dick Raaijmakers (FLAC, Bandcamp) AFX - Hangable Auto Bulb (FLAC, Bleep) Aphex Twin - Computer Controlled Acoustic Instruments Pt2 (EP) (FLAC, Bleep) Autechre - sinistral sentinel (FLAC, Bleep)
 7. shifts

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  octavia rs: Visst är det så att de revolutionerande ändringarna uteblir. Har läst feedbacktråden på https://community.roonlabs.com och där är det verkligen högt och lågt. Att tillgodose allas önskemål är helt orimligt. Väldigt många (well, en minoritet, men förvånansvärt många) uttrycker stor frustration över nya versionen och verkar se det som Roons plikt att uppfylla just deras krav på saknade funktioner/buggfixar. Men uppskattar ändå den direkta feedback som ges från Roon till användarna där (och vice versa). Ser det som en chans att kunna vara med och påverka produkten i positiv riktning genom att delta. Men utan gnäll och krav dårå.
 8. shifts

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Det var inga, för mig, direkt omvälvande nyheter som presenterades med 1.6. Qobuz och Tidal använder jag inte och tveksamt om jag kommer använda i framtiden. De flesta nya funktionerna verkar röra integreringen dem emellan. Gillar däremot nya användargränssnittet (verkar vara en av få). Det jag önskar mig av Roon är mer utveckling när det kommer till hanterandet av metadata. Exempelvis vill jag enkelt kunna fokusera på mest dynamiska utgåvor, både totalt sett i biblioteket men också i jämförelse mellan versioner (både på spårnivå då exempelvis vissa låtar kan återfinnas på både singlar, samlingar, promos osv. samt på albumnivå). Informationen finns ju där – använd den också. Hur som helst så gillar jag vidareutvecklingen av Roon även om jag inte kunde skörda så många frukter denna gång. Är positiv!
 9. shifts

  Vad lyssnar du på just nu?

  octavia rs: Det albumet med Club8 var ett av mina mest spelade under 2018. Kalasskiva i all sin enkelhet.
 10. Aha, där brukar jag inta min lunchespresso faktiskt. Det är de bästa jag lyckas hitta i närheten av där jag jobbar. De som serveras är hyggligt bra, men det är en bit kvar till perfektion.
 11. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Pressar in lite fler musikköp innan årets slut: Andreas Bertilsson - Industrisemestern kan börja (FLAC, Bandcamp) Andreas Bertilsson - Maskiner i solsken (FLAC, Bandcamp) Hanna Hartman - Longitude / Cratere (CD, Discogs) Abul Mogard - Works (FLAC, Bandcamp) Maze & Lindholm - Where The Wolf Has Been Seen (FLAC, Bandcamp) Hawthonn - Hawthonn (FLAC, Bandcamp) Hawthonn - Fire of the Mind (FLAC, Bandcamp) CynthLab - Adeo, Adiós, Goodbye (FLAC, Bandcamp) Aphex Twin - Richard D. James Album (FLAC, Bleep) Autechre - Tri Repetae (FLAC, Bleep) Autechre - EP7 (FLAC, Bleep) Autechre - Amber (FLAC, Bleep) Autechre - Quaristice.Quadrange.ep.ae (FLAC, Bleep) Paul Jebanasam - Music for the Church of St John the Baptist (FLAC, Boomkat) Hanna Hartmann - Hanna Hartmann (CD, Discogs) Nina Simone - Nina Simone At Town Hall (CD, Discogs) Arvo Pärt - Lamentate (CD, Discogs) Arvo Pärt - Orient & Occident (CD, Discogs)
 12. shifts

  Bästa musiken 2018

  Att vaska fram årslistan är en av mina musikaliska favoritsysselsättningar, men den listan växer allteftersom andra publicerar sina listor (bums finns ett fång nya måsten att bekanta sig med). Ovillkorligen upptäcker jag flera av mina favoriter just via andras listor. Själv för jag hyfsat protokoll i Evernote, tittar i Roon vad jag köpt från 2018, samt fyller på och rensar ur min årsbästalista i Spotify. Just den är i dag 37 timmar lång. Det är en insats som heter duga att få till detta! Och våndas så klart varje år över vilka som faktiskt var de absolut bästa. Huvaligen, har handsvett redan. --- Använde förr Last.FM (tidigare Audioscrobbler), men tror jag bara loggar det som spelas via Spotify där nu och har inte med Roon. Vet inte varför riktigt, men tror jag skulle vilja kunna välja att inte ha den statistiken publik.
 13. shifts

  Bästa musiken 2018

  Efter forumkritik förra året då jag delade med mig av min årsbästalista, som bestod i att musiken inte introducerades tillräckligt, dröjer det ett tag innan min egen dyker upp här. Den är under bearbetning och är förhoppningsvis klar innan årslutet.
 14. Bra val av butik, de är kunniga och oftast är det där jag köper mitt kaffe.