shifts

Medlem+
 • Content Count

  509
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

shifts last won the day on March 17

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 386 profile views
 1. Ett av de största irritationsmomenten för mig med de här kombinerade DVD/Bluray- och CD-spelarna är att de brukar vara så förbenat långsamma när det kommer till att börja spela musik från det man lagt skivan på släden och tryckt på play. Har för mig Oppo 105 är riktigt långsam här (i övrigt verkar den fin som snus).
 2. Bebop: Grattis till 11000 inlägg på forumet! Du har helt rätt. Jag skulle inte rynka på näsan åt att använda något av dessa märken, men det behöver verifieras att handhavande och yttre är på rätt nivå.
 3. Fortsättning: UDP-LX800 var ju inte för sexig däremot. För det priset får den gärna ge ett bättre visuellt intryck. Håller Pioneer UDP-LX800 som en bra kandidat, men ska leta vidare en smula. Fördelen med den apparaten är att den även kommer kunna tjänstgöra som Bluray-spelare så klart och därmed minska apparathögen med en enhet.
 4. Åhå, titta där! Den där verkar ju faktiskt fortfarande tillhöra en aktiv produktlinje. Tack Amatören!
 5. Hantera båda formaten borde inte vara något problem även om de konkurerande, då det funnits flera spelare som klarat av båda tidigare. Samtliga av de där verkar vara utgångna produkter – även Oppo.
 6. Har ett gäng DVD-A- och SACD-skivor med multikanalsspår, men har i nuläget ingen apparat som kan spela dessa. Har sökt runt på SACD-spelare och det finns en hel del fina, men de som inte bara mixar ner multikanal till två spår är försvinnande få. Eller har jag missat något? Billiga Bluray-spelare har ofta stöd för dessa format, men om man vill upp en klass i mekanik, utseende, byggkvalitet så verkar de helt lysa med sin frånvaro. Någon som har tips på spelare? Hur löser ni själva detta behov om ni har det?
 7. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Fovea Hex - The Salt Garden 3 (FLAC, Bandcamp) Faust Ghoul - Suicide Shower (FLAC, Bandcamp) Jim O’Rourke - Steamroom 44 (FLAC, Bandcamp) Ian Wellman - Bioaccumulation (FLAC, Bandcamp) Luís Fernandes - Demora (FLAC, Bandcamp) Lawrence English - Cruel Optimism (FLAC, Bandcamp) Emptyset - Blossoms (FLAC, Bandcamp) Vladislav Delay - Naima (FLAC, Bandcamp) Ossia- Devil’s Dance (FLAC, Bandcamp) Donato Dozzy - 12H (FLAC, Bandcamp) Rafael Toral - Constellation in Still Time (FLAC, Bandcamp) Dead Neanderthals - Ghosts (FLAC, Bandcamp) Dead Neanderthals - Gestation (FLAC, Bandcamp) Dead Neanderthals - Mankind (FLAC, Bandcamp) Alva Noto & Ryuichi Sakamoto - Revep (FLAC) Alva Noto & Ryuichi Sakamoto - Glass (FLAC) Steve Roach - Stillpoint (FLAC) Jim O’Rourke - Steamroom 45 (FLAC) Eleh - Floating Frequencies/Intuitive Synthesis IV (FLAC, Bandcamp) The Swifter - Wall Sailor (FLAC, Bandcamp) Vladislav Delay - Rakka (FLAC, Bandcamp) Steve Roach - Mystic Chords and Sacred Spaces - Complete Edition (FLAC, Bandcamp) Dave Phillips - Post Homo Sapiens (FLAC, Bandcamp) TM404 - 202 20200202 2:02 (FLAC, Bandcamp) Chantal Acda - Pūwawau (FLAC, Bandcamp) Yui Onodera - Moire (FLAC, Bandcamp)
 8. shifts

  Vad lyssnar du på just nu?

  Har lyssnat på den där i några veckor nu. Fin finfin tolkning!
 9. Skumt, för jag hittar nämligen just detta album även på Tidal. Poängen med tråden är dock att man ska gå till Bandcamp och köpa en skiva. Det är tveklöst den tjänst som ger mest tillbaka till artisterna, om man nu bryr sig om sådant. Nu på fredag kommer de dessutom för ett dygn ta bort den avgift som annars går till Bandcamp (drift, löner, vinst) och ge alla pengar oavkortat till artisterna. Sanslöst fint initiativ: https://daily.bandcamp.com/features/bandcamp-covid-19-fundraiser
 10. Chantal Acda - Pūwawau (Bandcamp) Vet inte hur Chantal Acda hamnade på min lyssna-på-lista från början, visste heller ingenting alls om vad som fanns bakom bandet när jag provlyssnade första gången. Blev direkt golvad av rösten. Det är intelligent pop med soultendenser. Öppningsspåret är magiskt bra och den nivån hålls albumet genom, med endast en smärre dipp på nivån i spår två. Var tvungen att ta reda på mer om namnet och fann att det är en kvinna från Belgien som ligger bakom. Tidigare var hon ena halvan av bandet Sleepingdog, vilket kändes lustigt, då det är ett band jag lyssnat på i säkert tio år. Andra halvan av det bandet är Adam Wiltzie från Stars of the Lid som jag älskat i nära nog två decennier. Hon la ner Sleepingdog när de blev kära i varandra och där kärleken kom i vägen för musiken. Har toklyssnat på Pūwawau den senaste dagarna. Har sökt upp några av de äldre albumen också, men inget har tilltalat mig riktigt som detta.
 11. Tänkte att jag framöver ska posta lite egna tips i tråden för att hålla den intressant, med artister/album jag tycker extra mycket om. Men börjar med denna länken som är ett initiativ från några artister att lista länkar till några som blivit direkt påverkade av covid-19 (fånigt kort lista här, men jag gillar flera av de här artisterna så därför länkar jag): https://www.buymusic.club/list/support-experimental-musicians-a-list-of-experimental-musicians-affected-by-the-recent-outbreak-please-buy-their-music
 12. Följer en hel del artister på Twitter och andra sociala medier och ett gemensamt ämne denna veckan har varit hur många är väldigt oroliga för brödfödan under den tid som kommer, nu när de får noll bokningar, turnéer inställda, osv. p.g.a covid-19. En förståelig oro för de som inte har en regelbunden, fast, inkomst. Hoppa över till Bandcamp nu vettja och stödköp lite extra musik från någon du gillar: Bandcamp Hittar ni inget kan ni ju få inspiration från det jag skaffar: https://bandcamp.com/emego120 Alldeles oavsett var ni konsumerar er musik är det nog vettigt att köpa lite extra nu de kommande månaderna. Det lär vara knappa tider för väldigt många kulturarbetare ett tag framöver.
 13. AlfaGTV och calle_jr postar klokskaper. Lämnar ett alternativ till i tråden som passar in prismässigt och som jag själv tycker verkar intressant (har inte lyssnat själv mer än på mässa): Pro-Ject Dac Box RS: https://www.referenceaudio.se/produkter/visa/stereo/d-a-omvandlare-dac/dacar-2/pro-ject-dac-box-rs?variant=433 Har själv en Chord Mojo jag är mycket nöjd med ljudmässigt. Mindre nöjd med batterimatningen som kan vara bra att känna till om det alternativet övervägs.
 14. byZan: Har denna fråga varit uppe tidigare? Har för mig det. Då precis som nu föreslår jag det AlfaGTV skrev här ovan: Naim Uniti Atom.
 15. Lustigt. Det jag preciiis gjorde innan jag gick och kikade här var att läsa det inlägget, samt ladda ner filen. Lustigt sammanträffande. Angående testen: Önskar han hade angett en referens att utgå från. Förstår faktiskt inte riktigt varför han inte gjorde det. Svårt att veta vad man ska jämföra med på helt okända musikklipp. Vad är det man ska rangordna då?