Jump to content

shifts

Medlem+
 • Content Count

  727
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

shifts last won the day on October 9 2020

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 833 profile views
 1. Så är det. På ett lyssningsavstånd av 2 meter har frifältsljudtrycket typiskt/generellt sjunkit med 6 dB. I rum blir det en förstärkning så klart, så praktiskt kanske ett tapp på 5 dB. Många förstärkare tappar orken fort vid högdynamisk musik med komprimering som följd. Det finns liksom inte mer att plocka ut om man redan ligger på en hög nivå när kantslaget på virveln kommer. Vissa körverk mumsar Watt till frukost också. Själv spelar jag inte så högt, så mina 5x250W räcker hoppa jag, men ibland vore det trevligt med mer krut. Att skaffa något som ger 300W i 8 Ohm skulle inte göra
 2. Även om jag uppskattar kopplingen mellan mitt egna filbibliotek och TIDAL i Roon, störde det mig att jag var tvungen att säga upp mitt Spotifykonto jag haft sedan företagets begynnelse. Eller tvungen och tvungen. Det var jag inte, men tog beslutet för att minska ner på antalet medieföretagskonton. Roon är inte enbart frid och fröjd och skulle jag hitta en streamer med att appgränsnitt som är tillräckligt bra, skulle jag nog kunna leva med att skilja på biblioteken igen. Och då skulle Spotify vara ett alternativ igen, särskilt som Spotify Connect är så väletablerat och fungerar exak
 3. Tidiga reflexer från precis bakom skallen är som störmoment på samma nivå som kaskadkodade 128 kbps MP3:or. Huvvaligen.
 4. Tack för tipset calm. Bra timing då jag precis njutit färdigt av detta album:
 5. Det jag tog med mig från Bebops längre inlägg här uppe var nog inte att det var snobberi, utan snarare det urdumma fokuset på det för stunden hyllade formatet och förkastande av det gamla (eller nya).
 6. Håller med och ställer mig också undrande inför det faktum att så få produkter som redan har en DAC i sig, så sällan ger tillgång till den för andra insignaler än just den lådans interna. Detta oaktat prisklass.
 7. @AlfaGTV Absolut inte och ingen annan här heller. Det var helt hypotetiskt skrivet.
 8. Imponerande på min ära! Antagligen försöker jag inte få mitt fläktprydda chassi tystare, utan byter nog till ett utan fläkt, men det är ändå glädjande (och förvånande för mig) att det faktiskt verkar finnas installationer där fläkten inte stör.
 9. Hmm, kanske har du rätt. Det var inte riktigt med den utgångspunkten jag skrev det jag skrev kände jag först, men det kanske var det? Vill bara poängtera att jag inte avfärdat något. Men det är klart man inte kan eller ska avkräva folk bevis hit och dit. Å andra sidan gillar jag inte riktigt det där "lyssna själv om du inte tror på't, det är antingen öronen eller anläggningen som är kassa!"-attityden. För mig omöjliggör den en öppen diskussion, då ingen kan ifrågasätta ett subjektivt omdöme (och det kan man ju inte, då det ligger i det subjektivas natur att det är en åsikt och upplevelse), så
 10. Till skillnad från kablar och strömdon är en säkring enkel att utföra ett blindtest på. För mig är detta verkligen en produkt där ett sådant test känns rimligt och ger svar, svart på vitt, om hörbarheten (i det testscenariot). Går även att köra blinda långtidstest om man nu inte är pigg på snabba ändringar. Fram för mindre rädsla kring blindtester tycker jag. Ger det inget utslag är kanske inte den enda förklaringen att testet är trubbigt.
 11. Susar inte fläkten tyst på tomgång alltså?
 12. Intressant det där med att SSD:n är märkbart tystare. Trodde mest det skulle vara ett problem vid skrivning, men kanske inte vid läsning av någon anledning (inte så logiskt, jag vet). Dock är fläktsuset det som stör mest. Har flera gånger tänkt på att byta ut chassiet till ett fläktlöst, så det är egentligen in lösning jag redan vill ha, men tack för att ni sporrar. Så kontentan verkar vara: Ja, en NUC med fläkt susar och är inte knäpptyst som några rapporterade på Roon-forumet. Tack, då är jag inte knäpp eller har en märkbart usel NUC.
 13. Haha, ett rimligt ifrågasättande. Har inte orkat skilja på vad som är Tidal och vad som är sparat på disk. Finns nog en drös MP3:or där från förr också som inte direkt äter diskyta.
 14. God morgon gänget, Det puttrar lite om Roon i flera olika trådar och funderade på om det var dumt att starta en till, men tänker att det är ingen större skada skedd om så sker. I värsta fall faller den i glömska och försvinner ut ur periferin. Ville hålla det mer generellt än mitt specifika användning och därför tycker jag inte heller att det riktigt passade i min egna annars välkommet pladdriga medlemstråd. Är nyfiken på att höra om andras erfarenheter om att köra Roon ROCK på en NUC. Var fram tills i går helt säker på att att alla sådana installationer lider lite av f
 15. Kul! Jag letade järnet och bestämde mig för en ny spelare i form av Pioneer UDP LX500 för att täcka in samtliga av de format jag äger. Den är inget under i kvickhet och magiskt handhavande, men låter bra gör den och spelar formaten som den ska. Synd att valen är så få när man vill täcka in obskyra saker som DVD-Audio. Vette tusan om den kodar av HDCD dock. Kan nog vara så att jag missade ett format (där jag mig veterligen enbart äger en skiva som har). Nåja. Nu får det vara som det är.
×
×
 • Create New...