Jump to content

shifts

Medlem+
 • Posts

  914
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

shifts last won the day on April 25 2022

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

7 142 profile views
 1. Vilken fantastisk release 2.0 har varit så här långt. Börjar jag lyssna i Roon ARC i hemmet med musik i lurarna och traskar hemifrån, fortsätter det bara lira (mina lokala filer). Det är ju ren och skär magi. För övrigt (kanske redan är poängterat): 1.8 har inte internetaccess som krav, men 2.0 har det.
 2. Vad kan vara anledningen att samtliga mätta högerkanaler har skarpa dippar (och toppar på något ställe) jämfört med de tillsynes jämnare vänsterkanalerna? De skiljer sig åt på fler sätt, men det var vad jag reagerade på först.
 3. ByZan, dina morgonuppdateringar tillhör ett av mina favoritinslag på forumet.
 4. Ibland är det de enklaste av prylar (nåja) som skänker den största glädjen. Hade egentligen planerat för ett riktigt tvåkanalssystem som skulle ge ljud i köket, men insåg att vad ska vi då ha på balkongen, i badrummet och i barnrummet och på resan. Well, på resan var det faktiskt tänkt att ett litet tvåkanalssystem skulle få åka med, men besinnade mig. Det bidde en ljudpuck modell mellanstor i form av Bang & Olufsen Beosound A1 Gen 2. Hade hört den en gång innan på en gräsmatta en midsommar, men kunde inte riktigt erinra mig lätet så att säga. Den gör verkligen sitt jobb med bravur! Jag slipper lyssna till min frus podcasts uppspelade via mobilens högtalare, och hon blir glad över samma. Dessutom var det trevligare än jag trodde att kunna flytta med sig den där monoåtergivningen. Ljudet är hyfsat potent, men givetvis något avrullat i ytterkanterna av frekvenserna. Det är mest prat och bakgrundsmusik som spelas upp, och anpassar nog mitt lyssningskrav därefter. Är faktiskt lite sugen på att lyssna till de lite större av B&O:s högtalare, alltså de väggmonterade eller bänkstående. Det är något jag aldrig att jag skulle säga förut.
 5. Upptäckte en närliggande frustrationen som tangerar samma sak: Sökte på ett nytt album i Tidal via Roon. Hittar albumet ifråga. När jag försöker gå till albumet får jag veta att det ännu inte existerar. Det var supernytt, men udda att presentera det i ett sökresultat, utan att låta användare gå till utgåvan.
 6. Hade en stor Depeche-dag dagen innan det här beskedet kom. Kändes minst sagt en smula märkligt att läsa om det. Depeche befinner sig alltid högt upp i listan med band som får mest spelningar av mig per månad här hemma. Har ansett mig vara ett fan sedan mitten av 90-talet någon gång, så sen sett till när de startade. Med det sagt har jag aldrig sett dem live! Känns galet (och kändes galet redan innan dödsbeskedet). Kände att jag missade chansen redan för många år sedan, då jag inte varit intresserad av några av de senare albumen (det senaste jag kan gå igång på på riktigt är Ultra).
 7. Drar mig helt plötsligt till minnes en inristning i skolbänken jag hamnade i, första dagen på gymnasieskolan 1995: De Fleppards
 8. Läste detta som ouppfostrad hårdvara. Är den det tro?
 9. Det där borde vara lätt att verifiera medelst mätning, borde det inte?
 10. Har för mig jag såg -6dB någonstans, vilket ju är hyggligt. -3dB är väl kanske det man brukar ange dock. -3dB var det enligt infobladet Marcus länkade här under. Prima.
 11. Äntligen har Roon (1.8 Build 943) fått fullt stöd för Apples Magic Keyboard for iPad. Allt annat som är irriterande med Roon är småkrafs jämfört med detta. Helt fantastiskt. https://community.roonlabs.com/t/roon-1-8-build-943-is-live/201152/3
 12. Det Terminator säger. Det plus det hyfsat stora lyssningsavståndet. Det händer något positivt när man närmar sig tre meter och däröver. Det blir en annan mer avslappnad återgivning än när man hamnar i närfältet. Kan ju även handla om synintryck, men tror inte det är endast det.
 13. Spirit of Eden är varje gång jag lyssnar, det bästa albumet i världen. Sedan när jag hör ett annat bra album kan det ändras, men varje gång jag hör det så kommer jag på – ja just ja, det är bäst!
 14. Vet inte om det går att anlita @Engelholm Audio för akustikuppdrag i dag, men det har gått förr.
×
×
 • Create New...