shifts

Medlem+
 • Content Count

  445
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

shifts last won the day on March 15

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 098 profile views
 1. shifts

  Fototråden

  Finns Överstebrännvin kvar! Det var som tusan, hade för mig produktionen lades ner. Måste skaffa.
 2. shifts

  På jakt efter ny digitalkälla

  Jag har redan en NUC med Roon ROCK. Innuos verkar kunna köra Roon Core internt, men med vissa drawbacks i så fall: "With Roon installed, the following innuOS services will be disabled: Music Library - The Music Library will be removed from the innuOS Dashboard. Any changes to metadata and cover art will now be done through Roon. Music Player - The native innuOS memory music player will be disabled as Roon uses its own music player (Roon Bridge). UPnP and Sonos Integration - Roon creates its own device ecosystem so the UPnP Server and Sonos integration are disabled with Roon. Sonos are shown as Roon-Ready devices within Roon. If you have UPnP streamers, please check first if support for your devices exists within Roon. Music Streaming - Currently Roon only supports the Tidal streaming service. There's no support for Spotify, Qobuz or BBC iPlayer Radio. There is also no Internet Radio listings so Radio URLs need to be inserted manually." Från http://www.innuos.com/en/go/installing-roon Och vad jag har förstått är hårdvaran i de olika Innuos-produkterna inte riktigt efter den spec Roon har som rekommendation för en Roon Core (kanske gällde detta äldre versioner, har inte följt upp de här påståendena med någon egen undersökning). Därför tanken att Innuos kunde fungera som endpoint, även om man drar nytta av hanterandet av rippandet och hämtning av metadata osv. Det finns ju sällan gratisluncher och det är ju synd att bli av med listan på funktionalitet visat ovan. Det är särskilt den sista punkten jag såg som väldigt intressant med Innuos, att så enkelt kunna integrera med flera streamingtjänster.
 3. shifts

  På jakt efter ny digitalkälla

  Kan man rippa på Innuos och använda den interna lagringen där, delat mot separat Roon Core så filerna hittas, men ändå använda Innuos som endpoint? Hoppas det blev begripligt det där, det är ju något bakvänt användande...
 4. Jag gillar Chord Mojo, men kan knappast användas som försteg. Ska det bytas källor och hållas på är det meckigt, då du måste ta ur och sätta i kablar i de olika ingångarna för att aktivera dem – det finns inget annat sätt att byta källa på.
 5. shifts

  På jakt efter ny digitalkälla

  rikard: Tack för motiveringen. Tänkte faktiskt inte på det där med multipla fjärrkontroller, vilket är minst lika störande som frånvaron av fjärrkontroller. Vill också förenkla så mycket som möjligt (utan att tumma på användarvänlighet och funktioner ) och vissa delar måste man bara välja bort. Ska tänka några varv till. Ska inte hijacka tråden för mycket med egna funderingar, men min plan är att ha försteget inom räckhåll från lyssningsplats, vilket minskar behovet av en fjärrkontroll. Är inget fan av att ha anläggningen synlig mellan högtalarna, utan vill gömma bort de delarna så mycket som möjligt.
 6. shifts

  På jakt efter ny digitalkälla

  Aha, det visste jag inte! Bitarna börjar så sakteliga falla på plats här. Det där hade jag inte riktigt fattar hur det fungerar förrän nu. Det gör ju Innuos intressanta igen! De verkar vara riktigt kapabla maskiner.
 7. shifts

  På jakt efter ny digitalkälla

  Helt klart! Kan väl ärligen säga att fram till och med nu har jag inte riktigt förstått vad en streamer med i leken skulle göra för något bra, i och med att jag redan får ut musiken helt fantastiskt från min NUC. En streamer skulle bara bli (kanhända med lägre brusgolv och färre störningar, men sett till funktionalitet som är vad jag främst är ute efter när jag ändrar något i anläggningen) en till låda, utan att jag löste något handhavandeproblem eller förenklade något. I ett större boende där NUC och anläggningen skulle vara längre från varandra ser jag ett behov av streamer som större, där det faktiskt skulle lösa ett behov. Särskilt om den integrerar med Roon _och_ har fjärrkontroll. Jag lyssnar gärna på argument för en streamer, även utan fjärrkontroll, och är lite nyfiken på hur ni som har sådana lösningar resonerat. Har ni löst ett funktionellt behov eller är det mer i termer av ökad ljudkvalitet ni resonerat?
 8. shifts

  På jakt efter ny digitalkälla

  Jodå, är väl medveten om begränsningarna. Det jag kanske är mest rädd för, är mängden små extralådor många verkar bli sittandes med när det börjar experimentera med billigare pryttlar (externa nätdelar och USB-renare, osv. osv.). Det som är fördelen med låga kostnader är att man då utan att svettas för mycket över spenderade slantar, får prova sig fram till vad man själv behöver. Vissa saker är svårt att inse enbart av att läsa om prylar, det är en helt annan sak när man provat själv. En inte helt relevant anekdot, men kanske lite: Just nu försöker jag helt bli av med stationära datorer och laptops hemma. Har fortfarande jobbets MacBook Pro samt min gamla iMac 27”. Trodde en NUC med ROCK installerat på skulle vara vägen från datorer, men insåg att jag fortfarande behöver ha möjligheten att rippa CD-skivor och inte minst att kunna skyffla filer till NUC:en. Rippa går med min iMac men den sjunger verkligen på sista versen, men inte på MacBook Pro. Så jag skaffade en Apple SuperDrive att koppla till laptopen. Fortfarande beroende av datorer… Sedan såg jag Apples nyheter om kommande iPadOS, och att där ska det gå att ansluta till enheter via SMB, samt att filhanteringen ska bli mycket bättre. Så jag skaffade en iPad Pro, lite i väntan på det som komma skall, samt som ett första litet steg i att bli datoroberoende (’dator’ här använt i dess klassiska betydelse förstås!). Strax efter det kommer en uppgradering av Roon, som möjliggör att kunna ansluta en USB-drive direkt till NUC och rippa skivor direkt till den interna disken. Kalas! Funkar dock inte med Apple USB SuperDrive (än, det ryktas dock om stöd för det i den kommande uppdateringen av Roons mjukvara). Insåg sedan att även om alla de där delarna faller på plats, så är känslan fortfarande att jag sitter framför min dator och spelar, med iPad Pro i knäet. Jag väntar på att appar ska laddas, osv. Har hela tiden avfärdat produkter som Innuos, Naim Uniti med interna rippningsfunktioner som något jag aldrig kommer behöva, men i dagarna insåg jag att de numer är väldigt nära det jag faktiskt söker efter – om fjärrkontroll finns. Så vad vill jag då ha sagt med ovanstående anekdot? Jo, att det tar liksom lite tid innan man inser sina behov. Så octavia_rs förslag om att prova en billig endpoint, med stöd för fjärr, är verkligen ingen dum idé. Att testa den upplevelsen och låta den mogna, istället för att direkt köpa en dyrare streaminglösning känns väldigt lockande. Kanske kommer jag antingen inse att det är precis det jag behövde, eller att jag måste justera mina krav en smula..
 9. shifts

  På jakt efter ny digitalkälla

  octavia_rs: Intressant. Har fortfarande ingen endpoint, utan tar ut ljudet från min NUC direkt till min DAC. Det där ger ett mervärde jag inte riktigt räknat med. Kanske dags att jag skaffar en Roon endpoint, och en Raspberry Pi är ju verkligen en billigt sätt att testa på om inte annat. Tack för tipset!
 10. shifts

  På jakt efter ny digitalkälla

  Bra, jag hoppades att jag skulle få mothugg med förslag på existerande lösningar. Aurelic Aries är inget skönhet tyvärr, men det där gjorde den genast lite mer intressant. Hoppas att fler har denna funktion som tillval, men läser sällan om det.
 11. shifts

  På jakt efter ny digitalkälla

  Det jag saknar med de flesta (hårdvaru-)streamingprodukter som bakar in flera tjänster, är en fjärrkontroll. Innuos verkar hur spännande som helst, men de verkar helt sakna fjärrkontroll vilket i mina ögon gör minskar intresset rejält. Använder en NUC med Roon ROCK i dag och styr med iPhone eller iPad Pro, vilket fungerar om än är lite omständligt: Det tar tid att öppna appen och att appen i sin tur ska finna rätt Roon Core (och lyckas inte alltid), osv osv. Ibland vill jag bara kunna stoppa musiken tvärt på stört, för att lika omgående starta uppspelningen igen, utan fördröjningen att aktivera mobilen och sedan öppna appen. På samma enkla och direkta vis vill jag kunna skippa ett spår eller möjligen hoppa tillbaka. Om det finns en streamingprodukt som lyckas med detta, oavsett vilken tjänst (Roon, Tidal, Spotify, osv) man lyssnar via, vore det verkligen guld värt. Ser att Pro-Ject säljer en fjärr som tillval till deras nyare produkter i S2-serien, men har inte lyckats få fram vad den kan göra ännu. Ser dock lovande ut: https://www.project-audio.com/en/product/pre-box-s2-digital/ ”Pre Box S2 Digital is fully remoteable, it can also control the playback software of a computer. You can use Play, Pause, Forward and Rewind straight with your Pre Box S2 Digital!” Pro-Ject är kanske inte vad jag egentligen är ute efter, men vill se samma utlovade funktionalitet hos flera tillverkare. Vill också bli kvitt känslan upplevelsen att jag spelar musiken från en dator placerad i vardags-/lyssningsrummet, men med skärmar aktiva är det svårt.
 12. shifts

  Hos mig

  Rivs resten plasten av lagom till helgen?
 13. shifts

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Har en Apple USB Superdrive, men gissningsvis är den inte kompatibel. Måste testa!
 14. shifts

  Maria - ett RIAAsteg

  Anledningen till ett sådant filter är väl för att skydda högtalarna från mekaniska skador mer än ljudligt plåster? Det är vad jag alltid trott syftet vara i alla fall.
 15. shifts

  Hemma hos Daniel

  Tyvärr f r u k t a n s v ä r t hårdkompirmerat, vilket gör den bra låten i princip olyssningsbar.