Jump to content

shifts

Medlem+
 • Content Count

  610
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

shifts last won the day on August 9

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 603 profile views
 1. @LPL Absolut, men de har jag redan som tidiga CD-utgåvor (så när som på Violator). Många tycker nog att det är en hädelse att jag saknar ett så fint album som Violator och borde nog köpa det, men det hamnar faktiskt efter alla de vi räknat upp för mig. Storfavoriterna är Some Great Reward (Stories of Old! ) och Black Celebration.
 2. Strafe F.R. - Shadow Position (FLAC, Bandcamp). Label: Touch Autechre - Sign (LP, Bleep). Label: Warp. COH - Mask of Birth (CD, Discogs. Label: Mego) Kevin Richard Martin - Frequencies for Leaving Earth - Vol.2 Strafe F.R - The Bird Was Stolen (FLAC, Bandcamp). Label: Touch Anna von Hausswolff - All Thoughts Fly (FLAC, Bandcamp) Hazard | Fennesz | Biosphere - Light (FLAC, Bandcamp). Label: Touch William Basinski + Lawrence English - Selva Obscura (FLAC, Bandcamp) Siavash Amini - A Mimesis of Nothingness (FLAC, Bandcamp). Label: Hallow Ground Kevin R
 3. Har varit väldigt nyfiken på M-Scaler sedan samma teknik lanserades i Chord Blu Mk. II CD-transport och läst nog allt jag funnit skrivet om den och i synnerhet det konstruktören själv postat på Head-Fi-forumet. Superintressant manick!
 4. Tack för lite bildning, nu blir det mer till den växande delen musik och stycken som det ska djupare bekantas med. Har så klart hört musiken förr, men inte haft ett namn på det att gå tillbaka till.
 5. Dälek, just ja! Hade helt glömt det namnet, men det ska ju genast återbesökas direkt. Minns att jag först stötte på det på en av de CD-skivor som följer med musikmagasinet The Wire Jag ska inte överdriva mängden hiphop, men den är större än noll vilket var siffran förr.
 6. Det var inte många år sedan jag fnös högdraget åt allt som närmade sig hiphop/rap, men det är en växande del av musiklyssnadet. En liten del, men med en tydlig ökning. Det som oftast fastnar är när det händer något utöver yo bitch rap cash dollars. Clipping. är ett ett sådant gäng. Varje skiva är ytterst tematisk och med konstant utflykter till avantgardedoftande tassemarker. Till grund för detta album ligger en skräckfilm från 70-talet. Albumet innan var en rymdexposé! Blir alldeles varm inombords av deras kreativitet och genrebändande. Nytt album kommer innan årsskiftet.
 7. Apexorca: Där (i den längre utläggningen) nuddade du vid mycket av det jag själv tycker måste finnas på plats i ett högklassigt hifisystem, för att jag själv ska kunna bli berörd till fullo. Allt måste få plats! Dynamik som frekvensomfång och detta återgivet med så låg distorsion som möjligt. Däremot spelar jag garanterat oftare på en lägre nivå än du verkar göra, men oavsett om jag spelar på en hög eller låg nivå, måste hela anläggningen kunna möta upp och svara på plötsliga dynamikutbrott utan att tappa andan. Du skrev att högtalarna var 92 dB. Var det känsligheten du redo
 8. Trots att jag bott fyra år i Polen blev jag inte bekant med namnet Tomasz Stańko förrän jag flyttade därifrån (och efter hans bortgång - tyvärr). Tid att lyssna tog jag mig inte förrän du postade detta inlägg! Vilket misstag detta varit. Har däremot ännu inte lyssnat på just detta album du nämner här, utan begravde mig i Gary Peacocks album Voice from the Past där Jan Garbarek och Tomasz Stańko ackompanjerar varandra på ett magiskt sätt: Stort tack @musicus för att du påminde mig om en musiker jag borde ha känt till och lyssnat på långt innan detta. Tack och lov går det
 9. Ett tips gällande inspelning av högtalare som jag sällan ser men som känns mer rimligt för mig, är att helt enkelt använda högtalarna som vanligt, med pauser och inte köra något liknande ett stresstest pang bom. Det finns lim som behöver sätta sig osv och att hårdköra dem direkt (ett exempel jag sett mer än en gång är att sätta på hög nivå, ställda mot varande ur fas och sedan åka till jobbet) kan nog vara direkt skadlig i flera fall.
 10. Peo: Sorry, kunde ha varit tydligare. Det var Bebops inlägg som jag tyckte gick för långt. Ville inte posta i tråden igen, då jag sagt det jag ville, men gör det för tydligheten. Gillar Strmbrg och gillar Bebop.
 11. Mja, det där var faktiskt inte särskilt snyggt.
 12. Ha, vilken exercis du utfört! Satte nästan kvällsteet i halsen först när du berättade att checksums inte stämde för ROCK med EAC-gänget, men svalde sedan ner teet utan hostningar när slutklämmen kom. Bra undersökt. Då fortsätter jag med ROCK ett tag till.
 13. Schyssta högtalare till TV:n! Vet inte hur jag lyckats, men trots att TAD med hög frekvens figurerat på mässor under flera år (och jag har besökt mässor både i Sverige och Polen), så har jag fortfarande aldrig vistats i ett rum där TAD-högtalare befinner sig. En hifimässig enhörning har det blivit.
 14. Jag är rätt förtjust i de där minimala stereoreceivrarna som Denon länge haft i sitt sortiment. Njuter till fullo av en äldre variant i sovrummet. Väcker oss var morgon inställd på P2.
 15. Är nyfiken på en annan CD-spelare från Pro-Ject, så lyckönskningar från mig. Ser fram emot en redogörelse när du fipplat med papparaten.
×
×
 • Create New...