shifts

Medlem+
 • Content Count

  392
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

shifts last won the day on November 11 2016

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 789 profile views
 1. Bra val av butik, de är kunniga och oftast är det där jag köper mitt kaffe.
 2. shifts

  Ett besök på Studio Blue

  Absolut inte, det mesta mår bra av att nyanseras en smula.
 3. shifts

  Ett besök på Studio Blue

  Lite märkligt experiment i den där tråden. Det är väl väldigt väntat att ett helmadrasserat rum utan några sekundära reflexer inte låter så bra? Hoppas det inte var ett försök att jämföra med vad Studio Blue gör. Jag gillar inte alla utgåvor från Blue, flera är musikaliskt stendöda för mig, men många av dem visar på ett fantastiskt hanterande av dynamiska förlopp. Det är det verkligen få andra som gör och det tycker jag ska lyftas fram och premieras.
 4. shifts

  Ett besök på Studio Blue

  Tror inte det är något specifikt för Studio Blue. Deras produktion Värmlands Nations Kör är en av de bästa körinspelningar jag hört, sanslöst fin upptagning med bibehållen dynamik. Den inspelningen äter förstärkwatt till frukost.
 5. shifts

  Vad lyssnar du på just nu?

  Haft en bra skivspisarmorgon så här långt. Började med Robert Henkes Layering Buddha följt av Andreas Bertilssons Det fysiska och det psykiska. Den första mycket bra ambient byggd kring små, korta loopar, den senare av vagt jazzdoftande elektronik med svenskt berättande. Båda småputtrigt trevliga. Nu höjs intensiteten med Paul Jebanasams Rites. Dags för ny panna kaffe!
 6. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Behold - Ocean Grave (FLAC, Bandcamp) Olm - 10 Hours Best Relaxing Music for Stress, Health, Sleep, Dream, Love (FLAC, Bandcamp) Hawthonn - Red Goddess (of this men shall know nothing) (FLAC, Bandcamp) Andreas Bertilsson - Det Fysiska Och Det Psykiska (CD, Discogs) Andreas Bertilsson - Själens Ö (CD, Discogs) Contemporary Punk Unit - The Renaissance Fix (12”, Discogs) Ronnie Sundin - The Amateur Hermetic (CD, Discogs) Belief Defect - Decadent Yet Depraved (FLAC, Bandcamp) V/A - The Harrowing of the North: New Music from Yorkshire (FLAC, Bandcamp) Francisco López - Untitled #74 (CD, Discogs)
 7. shifts

  Smakar fortfarande bra... ?

  Tror inte man ska dra för stora växlar på någon rapporterad hårdhet egentligen. Själv vill jag vara ödmjuk i för det faktum att det kan ha varit min egna dagsform som spelade en roll för hur jag uppfattade lyssningen. Å andra sidan har fler nu rapporterat lite liknande. Dessutom lät orkesterinspelningarna fantastiskt! Det är roligare att fokusera på det positiva.
 8. shifts

  Smakar fortfarande bra... ?

  Strömtjosan och kablar: Ansuz Källa: Roon Nucleus spelandes Redbook, diverse högupplöst samt DSD. Förstärkare: Ypsilon Phaethon
 9. shifts

  Smakar fortfarande bra... ?

  Petar in mina intryck av lyssningen, även om P-pan nog inte uppdaterat klart sin tråd: Det var en trevlig tillställning Leif från Marten och Marcus på Perfect Sense ordnat åt oss på söndagen, är glad att jag åkte dit. Är av den typen som inte vill dra för långt dragna slutsatser efter en första lyssning, på en okänd anläggning i ett för mig okänt rum. Därför kommer jag inte tillskriva någon del av utrustningen några specifika egenskaper. Däremot kan jag beskriva min totala upplevelse inklusive allt – även kaffet: Det var trevligt! I något fler ord: Hade en plats intill en pelare i mitten av rummet. Den var nog inte helt optimal, men bestämde mig för att sitta still där under hela demot även om det erbjöds bättre platser. Tänkte som så att om alla parametrar är nya för mig, är det bäst om jag inte ändrar på fler än nödvändigt. Klangligt lät det bra där jag satt, men stereoperspektivet blev så klart lite lidande (dock inte så mycket som jag först trodde). Minns inte riktigt samtliga spår på samtliga kombinationer, men nämner om jag minns. Först ut var som väntat The Discrete DAC+ enklare strömförsörjning med ett storbandsstycke som lät riktigt trevligt. Reagerade lite negativt på en ljushet i de övre registren. Svårt att säga om det var inspelningen, rummet eller något i anläggningen, men det fanns där. Där på följde lite spår jag inte längre minns, förutom ett stycke med piano där jag reagerade lite negativt igen: Det nöp till i öronen vid vissa hårdare nerslag på klaviaturen. Det spåret var det sista innan det byttes till The Premier DAC + enklare strömförsörjning och samma spår spelades vilket gjorde det enkelt att jämföra. Slängde en blick på Ypsilon-förstärkarens nivåindikator för att se om det var samma som innan bytet och det var den. Öronnypet uteblev! Kanske var det för att jag fick höra spåret en andra gång och att öronen och hjärnan anpassats vid igenkänning, men det kändes betydligt lugnare i återgivningen. Något senare byttes det till bättre strömförsörjning, men förutom att den passar betydligt bättre visuellt till DAC-lådorna än den enklare, så tror jag det var bortkastade pengar på mig. Hörde ingen större skillnad vid denna lyssning, men det lät åtminstone inte noterbart sämre! 🙂 Bästa spår under kvällen var något av Rachmaninoff och tror det var detta släpp (korrigera gärna den som vet): http://store.acousticsounds.com/d/94591/Eiji_Oue-Rachmaninoff_Symphonic_Dances_Vocalise-ALAC_176kHz24bit_Download Det lät magiskt bra. Härlig rumskänsla och bra bottendrag! Blev förvånad över hur bra Verity-högtalarna fyllde rummet (inte enbart på detta spår). Överlag var det på liveupptagningarna av större orkestrar/band som anläggningen imponerade mest – och även där som stereoperspektivet infann sig trots min något aparta sittplats. Inte lika imponerande var studioinspelningar, där ljudet mer bands till ena högtalaren.
 10. shifts

  Smakar fortfarande bra... ?

  Tycker mig känna igen bricka, mugg och kakor.
 11. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Daniel Menche - Guts (FLAC, Bandcamp) James Ginzburg - Six Correlations (FLAC, Bandcamp) Jóhann Jóhannsson - Mandy (Original Motion Picture Soundtrack) (FLAC, Bandcamp) Abul Mogard - Above All Dreams (FLAC, Bandcamp) Nunc Stans - Stanzas from the Museum of Dreams (FLAC, Bandcamp) Phill Niblock - Niblock For Celli / Celli Plays Niblock (FLAC, Boomkat) Kode9 & Burial - Fabriclive 100: Kode9 & Burial (FLAC, Boomkat)
 12. shifts

  Vad lyssnar du på just nu?

  octavia rs: Har du några favoriterna därifrån att tipsa om, någon som sticker ut som särskilt bra musikaliskt eller välinspelad?
 13. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Andrea Belfi - Anticline (Ben Lukas Boysen Rework) (FLAC, Bandcamp) Offermose - Mørkt Forår (LP, Bandcamp) Bjarni Gunnarsson - Paths (FLAC, Bandcamp) Vladislav Delay - Untitled - Circa 2014 (FLAC, Bandcamp) Elin Franzén - Det är som musik (FLAC, Bandcamp) Sasu Ripatti som mannen bakom namnet Vladislav Delay egentligen heter, ligger bakom en fantastisk musikskatt, där finns hur mycket musik som helst att upptäcka och jag har nog inte koll på hälften. Han släpper även skivor under andra namn: Bright People, Conoco, Luomo, Luukas Onnekas, Sasu Ripatti, Sistol, Uusitalo. Vladislav Delay är dock där jag själv finner mest guldkorn. I morse fick jag ett meddelande från honom via Bandcamp: Dear listener, It’s been a long time since we spoke. I recently went through my hard drive archives and found something worth sharing with you. Here’s some unreleased music circa 2014, i believe written before ”Visa” album. I have kept the music as it was originally made. vladislavdelay.bandcamp.com/album/untitled-circa-2014 I hope you enjoy this forgotten piece of music. Sagt och gjort gjorde han det tillgängligt på Bandcamp och vips kan jag köpa det för en spottstyver! I fall som dessa är internet bara så fantastiskt. 24 bit/44.1 kHz nerladdning direkt från artisten utan större mellanhänder och fördröjningar. Tack Sasu!
 14. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Trepaneringsritualen - Kainskult (FLAC, Bandcamp) PJ Harvey - Let England Shake (CD, Discogs) Autechre - Draf 7.30 (CD, Discogs) Lamb - Backwards (CD, Discogs) Puce Mary - The Spiral (FLAC, Bandcamp) Olm - Little Boy (FLAC, Bandcamp) Ivo Malec - Triola ou Symphonie pour moi-même (FLAC, Bandcamp) Distant Animals - Lines (FLAC, Bandcamp)
 15. Utökad bitnivå handlar om möjlighet till ett större dynamiskt omfång och inte så mycket mer. Därför får det mig att gnissla tänder de gånger man ser högupplösta nyutgåvor av äldre album, med än mindre dynamisk nivå än de som som fanns på redbook CD! Det är ytterst få, försvinnande få, album som i vilket format som helst dynamiskt inte får plats i det gamla hederliga 16/44.1-formatet.