Jump to content

shifts

Medlem+
  • Posts

    918
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

shifts last won the day on April 25 2022

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

7 462 profile views
  1. Vill inte dra så stora växlar på vad jag hörde och vill inte gå i någon större försvarsställning om varför. Det kan ju finnas väldigt många olika anledningar till varför min öron knep, men knep gjorde de. Var i inlägget öppen med att jag bara var där som hastigast, men för mycket folk, för snackigt folk där jag stod vid dörren, plus ljudet gjorde att jag tyvärr inte gav rummet fler chanser. Så varför skrev jag alls mitt omdöme baserat på så lösa boliner? Ville se om någon annan kände som jag, men ser att jag är i översvallande minoritet här, hehe. Har hört Kroma på tidigare Take 5-event (kanske var det 2022 som du skrev) och från dem minns jag inget sådant alls, snarare tvärtom. Kanske jag är felet.
  2. Tyvärr har jag ingen koll på det. Jag drar inga stora växlar på att det knep i öronen och tvekade om jag skulle skriva det, men det kändes inte som rummet och jag tror inte det var högtalarna heller (vore konstigt att ge dem en sådan tonkurva), därför tänkte jag att det nog hade med inspelning eller avspelning att göra.
  3. Roligaste anläggning: Qualio Audio-rummet som också visats ovan. Tyckte det lät fantastiskt bra, och kul, därinne. Svulstig bas, men det skyller vi på rummet. Inte roligaste anläggning: Kroma-rummet. Där lät synnerligen märkligt. Så pass att jag inte iddes stanna särskilt länge. Det var det rummet jag var mest nyfiken på innan mässan. Mängden folk bidrog dock till att jag inte orkade vara kvar. Just nu lutar jag mot att det var den reggae-doftande vinyl som var orsaken, eller vinylanläggningen som helhet, men mina öronsnäckor och hörselgångar knep ihop sig direkt. Fysiskt obehagligt någonstans i övre mellanregister och lägre diskanten. Tack Perfect Sense för en kul liten mässa igen. Det har blivit en härlig återkommande höstradition. Och tack P-Pan och calm för bilder och text så här långt, ser fram emot resten. Edit: Missade att P-Pan startat tråden och inte calm.
  4. Konstigt med de negativa omdömena om det stora Klipsch-bjässarna. Det var för mig det absolut roligaste rummet på mässan. Var där några gånger och stod alltid upp längst bak. Minns inte körverket de körde (Cantate Domino?), men ville nästan ge det en spontan applåd. Körde från JBL Everest så det bara sjöng om det (på de platser jag fick lyssna på). Bäst totala upplevelse fick jag från QLN Signature, samt Polk (!) på främre raden. Utropstecken då jag nog aldrig uppskattat något jag hört från företaget tidigare. De hade något överslätande och förlåtande i diskanten, så knappast neutrala, men tyckte faktiskt de lät magnifikt på den lyssningen jag var på.
  5. Vilken fantastisk release 2.0 har varit så här långt. Börjar jag lyssna i Roon ARC i hemmet med musik i lurarna och traskar hemifrån, fortsätter det bara lira (mina lokala filer). Det är ju ren och skär magi. För övrigt (kanske redan är poängterat): 1.8 har inte internetaccess som krav, men 2.0 har det.
  6. Vad kan vara anledningen att samtliga mätta högerkanaler har skarpa dippar (och toppar på något ställe) jämfört med de tillsynes jämnare vänsterkanalerna? De skiljer sig åt på fler sätt, men det var vad jag reagerade på först.
  7. ByZan, dina morgonuppdateringar tillhör ett av mina favoritinslag på forumet.
  8. Ibland är det de enklaste av prylar (nåja) som skänker den största glädjen. Hade egentligen planerat för ett riktigt tvåkanalssystem som skulle ge ljud i köket, men insåg att vad ska vi då ha på balkongen, i badrummet och i barnrummet och på resan. Well, på resan var det faktiskt tänkt att ett litet tvåkanalssystem skulle få åka med, men besinnade mig. Det bidde en ljudpuck modell mellanstor i form av Bang & Olufsen Beosound A1 Gen 2. Hade hört den en gång innan på en gräsmatta en midsommar, men kunde inte riktigt erinra mig lätet så att säga. Den gör verkligen sitt jobb med bravur! Jag slipper lyssna till min frus podcasts uppspelade via mobilens högtalare, och hon blir glad över samma. Dessutom var det trevligare än jag trodde att kunna flytta med sig den där monoåtergivningen. Ljudet är hyfsat potent, men givetvis något avrullat i ytterkanterna av frekvenserna. Det är mest prat och bakgrundsmusik som spelas upp, och anpassar nog mitt lyssningskrav därefter. Är faktiskt lite sugen på att lyssna till de lite större av B&O:s högtalare, alltså de väggmonterade eller bänkstående. Det är något jag aldrig att jag skulle säga förut.
  9. Upptäckte en närliggande frustrationen som tangerar samma sak: Sökte på ett nytt album i Tidal via Roon. Hittar albumet ifråga. När jag försöker gå till albumet får jag veta att det ännu inte existerar. Det var supernytt, men udda att presentera det i ett sökresultat, utan att låta användare gå till utgåvan.
  10. Hade en stor Depeche-dag dagen innan det här beskedet kom. Kändes minst sagt en smula märkligt att läsa om det. Depeche befinner sig alltid högt upp i listan med band som får mest spelningar av mig per månad här hemma. Har ansett mig vara ett fan sedan mitten av 90-talet någon gång, så sen sett till när de startade. Med det sagt har jag aldrig sett dem live! Känns galet (och kändes galet redan innan dödsbeskedet). Kände att jag missade chansen redan för många år sedan, då jag inte varit intresserad av några av de senare albumen (det senaste jag kan gå igång på på riktigt är Ultra).
  11. Drar mig helt plötsligt till minnes en inristning i skolbänken jag hamnade i, första dagen på gymnasieskolan 1995: De Fleppards
  12. Läste detta som ouppfostrad hårdvara. Är den det tro?
  13. Det där borde vara lätt att verifiera medelst mätning, borde det inte?
  14. Har för mig jag såg -6dB någonstans, vilket ju är hyggligt. -3dB är väl kanske det man brukar ange dock. -3dB var det enligt infobladet Marcus länkade här under. Prima.
×
×
  • Create New...