Jump to content

LPL

Medlem+
 • Posts

  830
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by LPL

 1. Tänker precis likadant så då är vi två i alla fall
 2. Håller med om att det är bra att sätta saker i proportion till varandra. Ena dagen testar man olika streaminglösningar och har ibland lite svårt att sätta fingret på skillnaderna eller avgöra vilket man gillar bäst, nästa dag t.ex. test av olika kablage och inga problem att avgöra vilken man föredrar. Allting påverkar men frågan är hur mycket, över tid tycker jag nog att användargränssnittet väger tungt.
 3. Det är nog ganska lätt ordnat Nä, håller med. Förstår inte varför Innuos envisas med släde på alla modeller.
 4. Så klart, missat att det saknas på de enklare modellerna
 5. Konstruktionen verkar mycket väl genomtänkt. Antar att du köpte den via Magna Hifi? Blev det en Level 1, 2 eller KTE?
 6. Den där burken har jag kikat på, mycket intressant för en DAC-spekulant
 7. Det är kanske läge att köra CD-skivorna i vinyltvätten
 8. Akustiken måste ju fixas först Det ska verkligen bli kul att följa @plind hur du får till det det nya lyssningsrummet.
 9. Tack för tipset, det var länge sedan jag lyssnade på den CDn, lyssnade på Velvet Underground tidigare i veckan så det passar ju bra
 10. Det börjar bli lite intressant i denna tråd Håller med om att dåliga subwoofers finns det i överflöd. Som jag ser det är det bara bortkastad tid och pengar att försöka få till någon bra integrerad lösning för musik om subbarna inte verkligen levererar kvalitativ bas. Håller även med om att det går att bygga egna subbasar som levererar riktigt bra om man har tid och intresse. Det går att ta ut svängarna på ett helt annat sätt inte minst med lådkonstruktionen än en massproducerad subwoofer där tillverkningskostnaderna prioriteras. @calle_jrnämner Audiodata, men det skulle vara intressant att veta vilka andra tillverkare och modeller som fungerar över förväntan för musikreproduktion med sömlös integration med någorlunda normala golvhögtalare.
 11. Som @AlfaGTV skriver så utgår även jag från att en subwoofer av rimlig kvalitet har en ingångsbuffert. Högnivåingången består sannolikt av en spänningsdelare före ingångsbufferten om man inte har löst det med transformator. @calle_jr vi kanske får kanske kalla din konstruktion för något annat än subwoofer Då den på många sätt är en mer avancerad och anpassad konstruktion är den inte direkt jämförbar med en "vanlig" subbas
 12. eller snarare två subwoofers, dubbelt så mycket att testa
 13. Jag tycker inte att det bör vara något problem om man ligger på rätt sida av marginalerna. Däremot om man inte har ett kapabelt försteg och slutsteg, subwoofers med låga inimpedanser blir det inget vidare. Gäller som vanligt att kolla upp hur det förhåller sig. Bäst är det givetvis om man har flera utgångar på försteget med separata drivkretsar.
 14. Belastningen av slutstegen ser jag inte som något problem, blir väl eventuellt en form av konjugatlänk, det är mer signalbehandlingen innan nyttosignalen når högtalarelementen i subwoofern som jag tänker på. Det bör väl inte bli någon skillnad oavsett lågnivå eller högnivå. Den signal som når slutsteget i subwofern bör vara likadan även om den är "renare" om den kommer direkt från förstegets lågnivåutgång.
 15. Håller med. Att först förstärka en fin signal från försteget till högnivå i slutsteget för att sedan dämpa den igen i subwoofern för justering av volym, fas, brytfrekvens och sedan förstärka den ännu en gång känns helt galet i min värld. Sedan kan man fundera på varför REL alltid har rekommenderar att använda högnivå. Det behöver inte vara krångligare än att det är svårare att misslyckas att koppla in subbasarna på befintliga högtalarkontakter som alltid ser likadant ut. Lågnivå och signalkablar kommer i olika former vilket gör att det lättare kan bli galet eller mindre bra. REL kan ju inte heller plötsligt ändra sig efter alla dessa år och hävda att lågnivå är bättre.
 16. Förstår inte riktigt det här gnället på Windows m.m. och omstarter av det ena och det andra. Jag har som @AlfaGTV rätt komplex IT-miljö men det är väldigt sällan jag manuellt behöver starta om något p.g.a. att något fel uppstått. Mina Win 10 burkar går som tåget med eller utan Roon.
 17. Kolla så att din usb ad/da verkligen är default input device i Windows.
 18. Tror att @AlfaGTV menar formatet, har mig veterligen inte synts tidigare i denna vy?
 19. Snyggt! Bättre att göra något åt saken än att sitta och vänta på att förstärkningen ska öka av sig själv Även smidigare att lyfta den i farten
 20. Ser framför mig långa kryptiska inlägg i trådarna framöver
 21. Där har vi olika uppfattning. Det handler inte om antalet kablar eller separata och integrerade enheter. De kablar som behövs måste naturligtvis finnas men de som inte är absolut nödvändiga ser jag till att minimera. En best practise från labbarbete är att plocka bort allt ovidkommande från bänken som kan störa, jag gör på samma sätt med stereoanläggningen att plocka bort de kablar som är onödiga för att undvika ett ormbo. Givetvis inte, menar bara att det enklaste sättet är att koppla höger/höger och vänster/vänster vilket fungerar fint och det jag skulle rekommendera i första hand. Vill man nödvändigtvis koppla subbasarna i mono skulle jag summera kanalerna vid försteget, inte dra extra kablar runt rummet.
 22. Man kan också vända på det. Råkar man ha förstärkaren mitt emellan subbarna finns det väl ingen anledning att dra signalkablar kors och tvärs? Jag har alltid kört höger/höger och vänster/vänster och istället försökt att hålla isär signalkablarna från övriga kablar. Det är ju lätt att prova vad man tycker är smidigast och fungerar bäst.
 23. Visst har du en integrerad Pass Labs, varför inte använda Preout, RCA eller XLR beroende på sub?
×
×
 • Create New...