Jump to content

LPL

Medlem+
 • Posts

  1 275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by LPL

 1. Tolkar det oxå så. Antalet burkar är en ständig fråga med streaming och om det ska vara server direkt till DACen eller en separat server + endpoint konfiguration Bevisligen går det att komma långt med båda vägarna och vilken som är bäst är nog svårt att svara på, det beror väl mest på konstruktionen och hur de är optimerade. Det skulle i varje fall vara att intressant att lyssna på den nya Pulsar.
 2. Tänker samma sak och tycker innehållet verkar lovande det lilla jag har sett. När nu Innuos skippar den obligatoriska släden kan det vara ett intressant alternativ
 3. Det är svårt att säga något då det inte ens framkommer vad det är för typ av trafo/nätdel. Det beror på vad man menar med "bränd", det som skulle kunna vara är att trafon gått riktigt varm över tid så att lindningen påverkats, då menar jag inte själva kopparen. Om du nu haft överspänning så skulle det kunna vara någon varistor i nätdelen som spökar. Jag vet inte om du har förstärkaren igång hela tiden, i så fall kan det vara värt att låta den bli riktigt kall och se om den brummar lika mycket då. Annars kan det kanske vara en ide att prova koppla in den någon annanstans och då inte hos närmaste granne, eller då avvakta tills du får besked från tillverkaren
 4. Brummar den konstant och lika mycket hela tiden? En transformator kan brumma p.g.a. att den är löst lindad, ej ingjuten o.s.v. Ringkärnetransformatorer eller toroidal transformatorer kan börja brumma när kärnan blir övermättad, det kan ske om transformatorn har låg impedans, få lindningar på primärsidan. De är då extra känsliga för överspänning (högre än 230 V) och offset på elnätet, det som brukar kallas DC. Då kan eventuellt en DC Blocker lösa problemet. Jag kör nu med ett gammalt slutsteg med tre transformatorer som brummar. Där hjälper inte min DC Blocker. Nu kikade jag under locket på Lavardin isX men fick inte se hur nätdelen ser ut Någon på forumet kanske vet mer om denna nätdel.
 5. Doooom med Electric Wizard - Dopethrone.
 6. Ska man titta på detaljer så skulle man behöva rita upp ett ekvivalent schema med pickup, eventuell sut, riaa med motstånd och kondensator för last. Då är det enklare att titta på spänning, ström och impedans i kretsen. Tycker att det räcker långt att veta att ett lägre värde på motståndet lastar ner pickupen mer.
 7. Kortfattat. När man pratar last så ligger belastningen parallellt över spänningskällan, i detta fall generatorn i pickupen. Tänk, ju lägre resistans på motståndet, desto närmare kortslutning, alltså högre last. Skulle det vara ett batteri i stället för en pickup tömmer du batteriet snabbare med ett 300 Ω motstånd. Sitter motståndet i stället i serie med en belastning, tänk batteri och lampa där du kopplar in ett motstånd mellan batteri och lampa. Då faller det mer spänning över ett 500 Ω motstånd och lampan lyser svagare än med ett 300 Ω motstånd där spänningsfallet blir lägre över motståndet. I detta fall talar man mer om spänningsdelare än belastning.
 8. Det finns väl bara en svensk tillverkare av hifi-kontakter och en av få som följer standard, med C13 (10A) och C19 (16A), de sitter dessutom bra i brunnarna.
 9. C15 används till kaffebryggare och andra apparater med högre temperatur. Man kan se upphöjningen på chassikontakten (C16) och det går inte att stoppa in en vanlig IEC-kontakt. Jag har nog aldrig sett det på en hifi-apparat, så det är märkligt att de sitter på hifi-kablar då de dessutom har sämre passform. Kanske kan det bli extra gott kaffe med en hifi-kabel till bryggaren C13/C14 C15/C16
 10. Sök på C13 eller C14 retention sleeve. Finns även för C19 och C20 om man har 20 A kontakter. Vet inte vart det är bäst att beställa men ett exempel. https://www.infinitecables.com/power-cables/iec-retention-sleeves/ I mitt fall glappade det lika mycket både i sidled och upp/ner och det funkade bra med Biltemas krympslang, bara att klippa till rätt längd och skjuta på.
 11. Håller med, hela dispositionen i förstärkaren ser lite märklig och annorlunda ut kan jag tycka. Ser ut som om volymkontrollen hamnat där den är för att den ska vara till höger och nätdelen råkar vara där.
 12. Innuos Statement 07:06 Innuos Statement Next Gen 09:08
 13. Vissa saker är verkligen värda att vänta på och bereda plats för
 14. Gissar på E-800 och självklart klass A
 15. Precis, den kommer inte till sin rätt här hemma och står vanligtvis mer permanent i replokalen. Här hemma är det oftast en Vox AV30 som det spelas på.
 16. Intressant. Jag har 302 cm mellan mina Audio Physic och sitter oftast ungefär 310 cm mätt från centrum mellan högtalarna (diskant/mellanregister). Det fungerar att sitta närmare men tycker nog att detta fungerar bäst. Får en riktig bredd i ljudbilden som jag kan sakna i andra system.
 17. Kul om du testar iFi Nova Jag tror inte att iFi Nova kommer att få den uppmärksamhet som den förtjänar p.g.a. att den är för billig. Jag har några stycken och de har inte gjort bort sig mot betydligt dyrare kablar i min setup. De kanske även funkar bra i din setup
 18. Lite lätt skruvande i grabbens Orange ikväll Galet vilket tryck det är med två 12" och en 120 W nätt gitarrförstärkare.
 19. Kan bara instämma med övriga, ambitiöst projekt @calle_jr och kul att följa Det brukar vara både kul och lite frustrerande ibland att bygga på experimentkort. Du har inte funderat på riktiga PCB till preampkretsen nu när konstruktionen börjar ha satt sig? Tänker att du kommer att få bättre signalintegritet med riktiga jordplan, kortare ledningsbanor, bättre koll på alla parametrar o.s.v. Med din förmåga att göra bra ritningar bör det inte vara ett så stort steg att cadda en layout.
 20. Bra mätningar och jag tycker det bevisar att offset på elnätet inte bara påverkar stora brummande transformatorer. Sedan kan man tänka att det inte spelar någon roll om det är störningar när varmluftspistolen eller matberedaren är igång, men som exempel ser jag att det är sämre kvalitet på nätet efter 16-17:00 när industrierna stänger ner. Antar att det blir obalans i högspänningsnäten eller bara att grannarna kommer hem. Blir intressant att se resultatet med DC Blocker.
 21. Min syn på det hela Vissa hävdar att en DC blocker bara minskar eller eliminerar brummet i transformatorer som magnetiskt sätt blir övermättade. Att det skulle påverka ljudet är rent nonsens, medan andra hävdar att det påtagligt förbättrar ljudkvaliteten. Att en DC blocker balanserar ut eventuell offset på elnätet är tydligt och att de därmed minskar problemet med morrande transformatorer. Har man inga transformatorer som normalt sett inte brummar, betyder det då att man inte har någon offset? Svårt att svara på och därför intressant att se vad @octavia rs kommer fram till med sitt test. Kommer hans tomgångsström att gå ner med en DC blocker så kan man ganska säkert konstatera att det finns en liten offset även om transformatorerna inte brummar. Att en ökad tomgångsström ökar värmeutvecklingen i apparaterna är klart men har offseten en negativ påverkan på ljudet? Det finns nog bara ett sätt att konstatera det och det är att använda öronen, testa med och utan DC blocker. Vad gäller elbilar behöver det inte betyda varken att laddningen skräpar ner så att det faktiskt skapas en offset och/eller har någon negativ påverkan på ljudet. Om elbilsladdningen påverkar tomgångsströmmen och värmeutvecklingen på stereoapparaterna går ganska enkelt att mäta med en elmätare som visar strömförbrukningen.
 22. Kvaliteten på elen lär inte bli bättre Sedan varierar det en hel del olika tider på dygnet, mellan vardagar och helger, mellan vinter och sommar så det är svårt att säga om man har någon offset eller inte. Det räcker med att grannen har köpt någon ny leksak.
 23. Det som är intressant är att tomgångsströmmen som anläggningen drar mer än 3-dubblas bara p.g.a. offset (obalans) mellan den positiva och negativa halvperioden på elnätet. Det blir intressant att se vad du får för resultat med en DC blocker, både med och utan varmluftspistol Sedan som bonus om och hur en DC blocker påverkar ljudkvaliteten.
 24. Ett tips kan vara Biltemas krympslang som är tunnväggig och lite "plastig" innan man värmer den. Denna fungerade riktigt bra för mig och bäst utan att krympa, men då det skiljer sig mellan olika IEC så kan resultatet givetvis variera.
 25. Halmstad kan väl vara ett troligt mål?
×
×
 • Create New...